מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם החשק המיני חוזר לאחר גיל המעבר?פרנסיס25/10/2015
שלום,
בעייתי כעת הינה חוסר חשק מיני וזה מפריע לנו בזוגיות
האם החשק המיני חוזר לאחר גיל המעבר?
כעת אני ללא כל טיפול, יש לי בעיית קרישה ואינני לוקחת הורמונים.
האם ישנם תכשירים לטיפול חיצוני המותרים לבעיות קרישה שיעזרו לעורר את החשק המיני?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם החשק המיני חוזר לאחר גיל המעבר? - תגובה
ד``ר איתן פאר28/10/2015אנדרוגנים בלבד וכן אסטרוגן נרתיקי המותר גם עם בעיות קרישה והנקרא ואגיפם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הבעיה של חולפת בעתיד
פרנסיס29/10/2015האם בעיית חוסר החשק המיני חולפת בעתיד עם סיום תופעות גיל המעבר או שלא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הבעיה של חולפת בעתיד - תגובה
ד``ר איתן פאר03/11/2015לא, מחייבת טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמוניםחנה24/10/2015
היי,
אני בת 53, כשנה ללא מחזור, סובלת מיובש ומשתמשת בוגיפם - מצוין, וכעת התחיל אוסטופורוזיס, מעבר לזה אין לי שום תופעות, האם כדאי לי להשתמש בהורמונים, כדי למנוע החמרה לאוסטופרוזיס ולשמר את כל השאר? האם זה מקובל?
למשך כמה שנים מותר להשתמש בהורמונים?
תודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים - תגובה
ד``ר איתן פאר28/10/2015לאוסטאופורוזיס בלבד תשתמשי בביספוספאנאט כגון פוסאלאן או אקטונל ביחד עם סידן וויטמין D
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 40 והמחזור פסק לפי הגיניקולוגה23/10/2015
שלום
אני בת 41 והמחזור דיי פסק בשנה וחצי האחרונות
הגניקולוג טוען שאני במנאופוז
האם לא אוכל להכנס להריון
מה ניתן לעשות
רקע כללי
עברת ימתחים רבים ב10 האחרון מחלת גב בתחילת שנות ה30 שגרמה לי להפסקת מחזור ואירוע נוסף בגיל 35 -
שגם גרם לי לנזק לטעמי
הגינקולוג נתן לי לפני כמ החודשים אסטרופומ ואנגליק והמחזור חזר
לכמה פעמים ופסק מה ניתן לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 40 והמחזור פסק לפי הגיניקולוג - תגובה
ד``ר איתן פאר28/10/2015מחייב בדיקות הורמונאליות, AMH וזקיקים באולטראסאונד לפני שניתן להשיב בצורה מושכלת למיכלול שאלותיך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל מעבר ? - בת 39אור22/10/2015
שלום רב,
שחלות פולציסטיות מחזור לא סדיר מקבלת כל החיים באמצעות פרוורה אחרת סבל רב וכאבי גוף ובעיות התנהגות והתפרצות זעם.
לאחרונה התחלתי "להרגיש את הדופק במנוחה וגם בהליכה , כרגע ללא ממצא קרדיולוגי ולאחר בירור.
שאלתי: האם המצב ההורמונלי יכול השפיע על דפיקות לב?
האם קיים "גיל מעבר בגיל 39 " גם ללא הפסקת המחזור? אציין כי שאנוכי מקבלת מדובר במחזור מלא.
מה יגרום לדפיקות הלב להיפסק ??? זה משגע אותי .....מדי פעם אני מקבלת "טעימה " של גלי חום ותחושת שריפה בכל הגוף
איזה בדיקות צריך לעשות ?
תודה רבה
אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל מעבר ? - בת 39 - תגובה
ד``ר איתן פאר24/10/2015אפשר ואפילו לא נדיר להכנס לגיל מעבר בגילך. זה בד'כ נקרא כשל שחלתי מוקדם.
אבל התאור שלך לא כל כך מתאים ולכן יש לבדוק פרופיל הורמונלי מלא וכן הורמון AMH לפני גיבוש מסקנה.ורק לאחר מכן ניתן להתייחס לפעימות הלב שלך שכן יש סיבות מרובות להפרעות קצב וקארדיולוג מומחה יוכל ליעץ לך על פתרון הולם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימוםesti21/10/2015
אני בת 49 ומזה 5 שנים לוקחת הורמונים של אביאנה עקב סיום המחזור החודשי בגיל מאוד מוקדם. (43).
רוצה לציין שבמשך 5 שנים לא קיימתי יחסי מין (חשש וחרדה לאחר שהתברר בבדיקת פאפ שיש לי תאים טרום סרטניים שבפעולה כירורגית הוצא ולאחר שעשיתי כל חצי שנה בדיקת פאפ הכל היה בסדר.
לפני חודשיים בערך קיימתי פעם ראשונה מזה 5 שנים יחסי מין בתדירות עם פרטנר קבוע כמובן ולאחר מכן היה לי דימום של כמה ימים. הלכתי לבדיקת רופא לקח דגימה ושלח אותי לבדיקה נוספת מיקרוסקופית שאני אמורה לבצע אותה בעוד שבועיים.
הדימום נמשך שבוע בערך. פסק. (היה שוב כמה פעמים של יחסי מין והכל היה בסדר, חשבתי שאולי זה היה ונגמר ואולי זה כמו שהרופא נשים שלי אמר לי טראומה של הגוף או מההורמונים אך צריך לבצע את שאר הבדיקות) ושוב השבוע חזר (לאחר קיום יחסי מין) וזה נמשך כבר 4 ימים. הדימום נראה אדום בניגוב אבל בתחתונית זה נראה חום כהה.
אני רוצה לציין שאני מאוד חוששת ונמצאת בחרדה.
אנא עזרתך ודעתך בדחיפות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום - תגובה
ד``ר איתן פאר22/10/2015הסירי כל חשש מליבך.
ובמקום החשש הוסיפחי מיד טיפול בטבליות אסטרון הנקראות ואגיפם מקומית לנרתיק
חודשיים 3 פעמים בשבוע לפני השינה ולאחר מכן קבוע ( כל החיים) - פעמיים בשבוע.
הסיבה- אוויאנה זה המינון ההורמונלי הנמוך ביותר כיום , ולכן אינו מספיק גם לנרתיק .
לעומת זאת הטיפול הנרתיקי פועל רק מקומית ולא נספג לדם.
ולכן השילוב שלהם מוצלח , מונע ניוון רקמות הנרתיק ויובש הנרתיק, וימנע ממך את הדימומים שאת מתארת.
אין כל צורך בבדיקות מיוחדות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי מתחילים בטיפול הורמונלי?אני17/10/2015
בת 54, ללא תסמינים, מחזור סדיר.
מתי כדאי להתחיל לקחת הורמונים כמניעה לבעיות עתידיות?
מה עדיף: כדורים או מדבקות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי מתחילים בטיפול הורמונלי? - תגובה
ד``ר איתן פאר22/10/2015אין לך כל צורך לקחת טיפול הורמונלי במצבך
תמתיני להפסקת מחזורים. תמתיני להופעת תסמינים. ורק אז נחליט מה, כמה מדוע וכיצד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליויאל בהפסקותדניאלה16/10/2015
אני בת 50 והתחלתי לקחת ליויאל לפני מס' ימים ברצוני לדעת האם ניתן לקחת אותו בהפסקות ע"מ למנוע התמכרות ו/או לחסוך מעצמי את כל החסרונות שרשומים על העלון : סרטן השד/עצמות/אירוע מוחי/ השמנה ו/או נפיחות . מה דעתך על זה ?
והאם בחודשים שנפסק המחזור גלי החום תכופים יותר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליויאל בהפסקות - תגובה
ד``ר איתן פאר22/10/2015אין התמכרות להורמונים
אסור לקחת הורמונים עם הפסקות מהסיבה הפשוטה שזה מעלה מאד הסיכון לקרישיות , טרומבוזה, בגפים , דבר המסוכן רפואית.
חובה לקחת ברציפות קבועה ואז ישנה הפחתה ניכרת של הסיכונים ותועלת מרובה למניעת תסימני גיל המעבר וההזדקנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליויאל בגיל המעברמור16/10/2015
מתקרבת ל 50 ומזה שנתיים סובלת מגלי חום שבהדרגה החמירו זה כרוך בהזעה בגב בפנים ובצוואר וקושי לנהל סדר יום נורמלי. רציתי לברר לגבי כדור ליויאל 2.5 מליגרם האם הוא מנפח או גורם להשמנה ? אשמח לתשובה מהירה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליויאל בגיל המעבר - תגובה
ד``ר איתן פאר22/10/2015ליביאל מהווה את אחד מהטיפולים ההורמונליים המקובלים לתסמיני גיל המעבר.
היות ומליביאל נוצר גם טסטוסטרון ולא רק אסטרוגן ופרוגסטרון, הרי שתתכן גם השפעה אנדרוגנית ( שזה ברפואה אומר גם השמנה ועליה בשומני דם), אבל זה מאד אינדיבידואלי ולא אצל כולן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 46.5בגיל המעבר15/10/2015
ד"ר שלום,
אני כבר חצי שנה ללא מחזור, לאחר כשלוש שנים של הפרעות ואי סדרים במחזור. לפי הבדיקות אני בגיל המעבר וכנראה המחזור נפסק סופית.
בחודש האחרון אני גם התחלתי לחוות גלי חום וחוסר שינה.
האם זה אומר שאני אזדקן במהירות יותר מנשים שמסיימות את המחזור בגיל 50-55? מבחינת המראה ומבחינה רפואית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 46.5 - תגובה
ד``ר איתן פאר22/10/2015כן. בהחלט.
תתחילי מיד טיפול הורמונלי ותשמרי על עצמך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר לחיזוק שרירי האגןשושנה15/10/2015
שלום,
השתמשתי בעבר במכשיר לחיזוק שרירי האגן, והפסקתי.
אני משתמשת בטבליות וגיפאם ומצבי נפלא. האם אתה ממליץ להמשיך ולהשתמש בטבליות וגם במכשיר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשיר לחיזוק שרירי האגן - תגובה
ד``ר איתן פאר22/10/2015על טבליות ואגיפם יש הרבה עבודות רפואית המוכיחות יעילות ולכן עליהן אני יכול להמליץ בחום רב. לגבי היתר, אין בידי עדיות על יעילות כך שאני לא שולל ולש ממליץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גל חום והתעוררות באמצע הלילהמטולה עובדיה15/10/2015
בת 61 לוקחת אביאנה . בניגוד לשנים קודמות של שימוש בהורמונים אני מתעוררת כל לילה בשלוש וחצי ארבע בעקבות גלי חום. האם תוספת פרוגסטרון יכולה לעזור. אם כן מה המינון והאם זה קרם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גל חום והתעוררות באמצע הלילה - תגובה
ד``ר איתן פאר15/10/2015ממש לא. אין כל קשר לתופעה ולפרוגסטרון
תנסי לשלב אוויאנה עם מלטונין לפני השינה -* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלי חוםנילי עוזר10/10/2015
אני בת 70 ועדיין סובלת מגלי חום קשים, בעבר לקחתי תרופות הורמונליות ששיפרו את מצב גלי החום אך גרמו להתכוצויות שרירים ברגלים, אני פונה בבקשה לשאול האם יש תרופות הורמונליות שיש להן מעט תופעות לוואי.
בברכה, נילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלי חום - תגובה
ד``ר איתן פאר15/10/2015האם את לא לוקחת הורמונים כרגע?
חבל
לא ברור האם בכלל ניתן לחזור על טיפול הורמונלי כרגע
יש צורך לבצע סדרת בדיקות לודא זאת ורק לאחר מכן להחליט על איזה טיפול להמליץ לך
וזה לא לתשובה אינטרנטית
גשי בבקשה לרופא גיל המעבר שלך ותתחילי ברור יסודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית מרובה ודימוםבלה07/10/2015
שלום
אני בת 50, לפני כשנתיים עברתי ניתוח פוליפ ברחם בעקבות דימומים כבדים מאוד.
לאחר מכן היה לי מחזור סדיר למעט פעמים בודדות שלא קיבלתי במשך חודשיים-שלוש.
בדרך כלל משך זמן מחזור אצלי בין 3-4 ימים.
לפני חודש קיבלתי מחזור שנמשך 3 שבועות- דימום קל יחסית.
ניגשתי לרופא שעשה לי בדיקת פייפל ואולטרסאונד וגינלי ואמר שיש לי רירית מעובה ונתן לי לנטול פרימולוט-נור 5 מ"ג פעם ביום למשך 3 חודשים!
לקחתי את הכדור המחזור פסק אחרי יומיים למשך שבוע.
הדימום חזר לי למשך שבוע. חזרתי לרופאה אחרת שאמרה לקחת 2 כדורים ביום- 10 מ"ג.
אני בנתיים בדימום וממתינה לתוצאות הפייפל בעוד חודש ולא יודעת אם להמשיך לקחת פרימולוט נור. אני נוטלת כבר שבועיים בדיוק.
מה עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית מרובה ודימום - תגובה
ד``ר איתן פאר08/10/2015לקיחת פרוגסטרון ( מה שאת לוקחת) לזמן ממושך גורמת לדימום ולכן אינני מסכים עם הטיפול שקיבלת
הנכון הוא לא לתת פרוגסטרון ליותר משבועיים ברצף ואז להפסיק והדימום אמור להפסק
לאחר הפסקת הדימום שוב מדידת עובי רירית הרחם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אביאנה או נובופםבתיה05/10/2015
שלום דוקטור פאר,
בת 51, מטופלת שלך ומאוד מאוד מרוצה. יש לי שאלה-
לאחר טיפול בנובופם כ10 חודשים בערך, עברנו לאביאנה במטרה לוותר על המחזור.
מאז כ-3 חודשים של אביאנה מופיע מחזור/דימום מידי פעם, בחודש הראשון היה לקראת סוף החבילה, בחודש השני משהו באמצע ועכשיו ממש אחרי שבועיים.
ההמלצה להפסיק יומיים את הלקיחה ואז יפסק הדימום,לא עוזרת.
יש לציין שהדימום הרבה יותר חזק מאשר עם הנובופם ובכלל הרגשה "הורמונלית" מוזרה ממש כמו מחזור אמיתי- רגישות בשדיים כמו לפני מחזור , ואפילו קצת כאבי "מחזור".
אם כך- למה לא לחזור לנובופם? שם לפחות הדימום היה מסודר , קצר וללא שום רגישויות נוספות.
תודה רבה
בתיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אביאנה או נובופם - תגובה
ד``ר איתן פאר06/10/2015אפשרי ללא בעיותוהיסוסים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאביאנה נובופם
בתיה06/10/2015ואיך מתבצע המעבר מאביאנה לנובופם ?
כרגע יש דימום- להפסיק אביאנה לחכות להפסקת הדימום ורק אז להתחיל נובופם?
או לעבור ישר לחבילת נובפם חדשה ללא קשר לדימום הפעיל כרגע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאביאנה נובופם - תגובה
ד``ר איתן פאר08/10/2015רק לאחר הפסקת הדימום ניתן להתחיל נובופם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמן פשתן מנפאוזה וגיל המעברדנה03/10/2015
דר שלום,
לאחרונה אני קוראת כתבות כי שמן פשתן מסייע לגיל המעבר. אולם בכתבות מצויין כי הוא מעכב יצירת אסטרוגן שנוצר משומנים שיש בגוף. האם פעולה כזו היא אכן יעילה בתקופת מנאפאוזה או לאחריה. מה דעתך על זרעי פשתן או שמן פשתן בכלל?. אומרים שיש הבדל בין שניהם לגבי ייצור אסטרוגן. האם רצוי לקחת ובאיזה צורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמן פשתן מנפאוזה וגיל המעבר - תגובה
ד``ר איתן פאר05/10/2015חדשות לבקרים מופיעות כתבות, ובהתאם לכך פניות לפורום זה לגבי האמת המדעית שמאחורי פרסומים אלו.
בזמנו עברתי על מעל 1300 פירסומים מדעיים לגבי כמעט כל דבר שפורסם ושעשוי לעזור לתסמיני גיל המעבר, ואפילו ניהלתי כנס בינלאומי גדול בנידון, אבל לצערי הרב, לאור ציר זמן, הסתבר שכמעט כל התחליפים הקיימים בהמוניהם בבתי טבע למינהן, עוזרים בדיוק כמו פלצבו, כלומר אפקט לא מוכח כלל.
יש לזכור שאם מתייחסים רק לגבי גלי החום הרי שאצל חלק מהנשים תופעת גלי החום עוברת ודועכת מעצמה, ובמידה ולקחו תכשיר כל שהוא הן מייחסות זאת ליעילות אותו תכשיר.
לא כך הדבר לגבי ההשלכות ארוכות הטווח של חסר הורמונים להם רק טיפול הורמונלי יכול לעזור.
לצערי, פשתן, זרעי פשתן, ושמן פשתן שייכים כולם לאותה קבוצה של העדר הוכחה כלשהי ליעילות .
אבל למוכרים זה בטוח עוזר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)