מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הקשר בין טיפול הורמונלי לסרטןישראלה25/11/2015
בת 57
מזה עשר שנים מטופלת באוורל קונטי
כל נסיון להפסיק מחזיר סימפטומים בעיקר של שינה גרועה, דכדוך, חוסר ריכוז והשמנה
שלוש חברות שלי שהיו מטופלות חלו בסרטן
המעניין שלאו דווקא באברי מין נשיים
האחת בסרטן הריאות
השנייה בכליות
השלישית ברקטום
רוצה להוסיף שלא טופלו במדבקות אלא בכדורים
כמובן שאני מאד מאד מאד חוששת
שאלתי: האם אין חשש להמשיך טיפול הורמונלי גם מעבר לעשר שנים?
אולי צורך לשנות?
האם יש קשר בין הטיפול ההורמונלי לסוגי הסרטן שציינתי (לא שד או רחם)?
כאמור כל נסיונותי להפסיק הטיפול גרמו להרגשה רעה מאד
לתשובתך אודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקשר בין טיפול הורמונלי לסרטן - תגובה
ד``ר איתן פאר30/11/2015אין כל קשר מוכח בין מחלות הסרטן בהן חלו חברותיך ( איחולי החלמה ממני) להורמונים.
נהפוך הוא, להורמונים אפקט הגנה מפני מספר סוגי סרטן כגון מעי ושד.
ההמלצות היום הינן לא להפסיק כלל טיפול הורמונלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה ושאלה
פזית01/12/2015דוקטור יקר!
רק האסטרוגן שבטיפול ההורמונלי נותן הגנה מפני סרטן שד ואילו הפרוגסטרון דווקא מגביר את הסיכון לחלות בסרטן שד. את זאת אתה וודאי יודע טוב ממני וצריך לדייק במתן תשובות. הנשים הפונות בשאלות בפורום אולי אינן רופאות כולן אך מצפות למענה מכבד את האינטליגנציה שלהן.
אתה כותב שההמלצה כיום היא לא להפסיק טיפול הורמונלי כלל. הייתי שמחה לקישור למאמרים בנושא.
יום טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה ושאלה - תגובה
ד``ר איתן פאר05/12/2015כדאי לדייק בהערות היות והשאלות נגעו לסרטן מעי כליות וראות ולכן אין כל קשר מקום ונכונות בהערות לגבי אסטרוגן ופרוגסטרון והקשר שלהם לסרטן שד שאגב- אני הוא זה שכותב את הפרקים בספרות המקצועית הנוגעים לקשר ההורמונלי של סרטני שד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי
פזית06/12/2015עכשיו הכל ברור
עצוב עצוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אביאנהשוש22/11/2015
לוקחת אביאנה שנה ו3 חודשים לאחר גלי חום קשים ביותר. לקח לי כמה חודשים עד שהתאזנתי וכרגע ניתן לומר שכמעט ולא חווה גלים. לעומת זאת יש לי כאבי ראש המומים ומין תחושה שקשה לי יותר להתרכז. כאילו משהו בראייה שלי התדרדר. עשיתי בדיקת סיטי מוח ויצא שהכל בסדר. נוסף לכך, מס' שבועות שיש לי מין גודש בשד שמאל עם כאב המום בחזה וגם תחושת גרד ואי נעימות בבית שחי שמאל. עשיתי ממוגרפיה לפני 11 חודש והכל יצא בסדר. עשיתי בדיקה עצמית ולא רואה שום שינוי בצורת החזה או גוש כלשהו. האם יתכן שההורמונים גורמים לכל התופעות? האם מותר להמשיך לקחתם? קבעתי תור לממוגרפיה אבל האם מותרת קרינה כזאת לעיתים כה תכופות? מאוד מאוד מודאגת. לתשובתך אודה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אביאנה - תגובה
ד``ר איתן פאר30/11/2015גודש ורגישות בשדיים אינן תופעות של גידולי שד כלל וכלל לא.
אלו תופעות של פעילות הורמונלית
יתכן ויש מקום לשקול מעבר לסוג אחר של טיפול הורמונלי - ויש רבים כאלו.
ממוגרפיות מקרינות שדיים ולכן צלא מומלץ להקרין שדיים לעתים קרובות מדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
שוש05/12/2015האם חובה להחליף טיפול במקרה של גודש? האם הגודש מראה שאביאנה לא מתאימה לי? האם הגודש יכול לעבור מעצמו? כי חוששת שאם אחליף טיפול גלי החום יחזרו. האם מדבקות פחות גורמות לגודש בחזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה קטנה
שוש05/12/2015האם מותר כל כמה ימים לפסוח על בליעת כדור אביאנה? האם בדרך זאת "חוסכת" קצת הורמונים או שבעצם מזיקה?
תודה מראש על כל התשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה קטנה - תגובה
ד``ר איתן פאר05/12/2015שאלה ראשונה- גודש בשדיים תחת טיפול הורמונלי הינה תופעה ידועה ומוכרת חסרת סיכון רפואי כלשהו וחולפת מעצמה בד'כ תוך כ 4 חודשים
לא מפסיקים טיפול הורמונלי ולא פוסחים על כדורים היות ואז גכם יש דימומים וגם מעלים סיכון לטרומבוזות בוורידים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצלחת להרגיע אותי. תודה רבה רבה.
שוש06/12/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצהלימור21/11/2015
מחפשת רופא נשים שמתמחה בגיל המעבר בצפון שעובד עם קופת חולים לאומית אם יש למישהי המלצה אשמח לקבל
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה - תגובה
ד``ר איתן פאר30/11/2015לא יודע להשיב על השאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטופורוזיסגויגה17/11/2015
ידוע שאוסטופורוזיס נוצר אחרי גיל הבלות. האם לא רצוי לקחת הורמונים גם אחרי גיל 60 ו-70-80 כדי למנוע אוסטופורוזיס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטופורוזיס - תגובה
ד``ר איתן פאר18/11/2015רצוי ואפילו מומלץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור חודשי בגיל 57 פלוסיעל14/11/2015
שלום
עדיין מקבלת מחזור חודשי ועכשיו הפך לתכוף יותר כל שבועיים וחצי.. עם דימום כבד שמחליש אותי לגמריי עם תופעות של דכאון וחרדה. האם לתת למחזור להסתיים באופן טבעי? האם אין זה חריג בגילי להמשיך לקבל מחזור? האם יש בכך סכנה כלשהי? הדימום גם גרם לי להיות אנמית.. מה אתה ממליץ לי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור חודשי בגיל 57 פלוס - תגובה
ד``ר איתן פאר18/11/2015בגיל 60 ל 1/3 אחוז מהנשים יש מחזור
כך שזה לחלוטין נורמטיבי שיש לך עדין מחזור
אבל המחזורים אחרי גיל 54 מתאפיינים בדימומים קשים הפוגעים בבריאות
ולכן מומלץ ביותר לשים התקן מירנה
ויפה שעה אחת קודם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתקן מירנה בגיל 57
יעל19/11/2015ראשית תודה על תשובתך. האם את ההתקן ניתן לשים בכל גיל? קיימת אפשרות למתן כדורים שמפחיתים את כמות הדם במקום ההתקן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתקן מירנה בגיל 57 - תגובה
ד``ר איתן פאר30/11/2015כן, בכל גיל כולל במנופאוזה שאז משתמשים בו כספק פרוגסטרון לחלל הרחם וניתן לטפל ע'י אסטרוגן בלבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי אביאנהחנה12/11/2015
היי דקטור,
ביום שבת 5/11/15 התחלתי לבלוע כדור אביאנה כל יום.
היום יום ה' 10/11/15 עין ימין שלי אדומה כמו דלקת עיניים.
האם יש קשר? האם להפסיק לבלוע את הכדורים? לפי דעתך אם זאת הסיבה תוך כמה זמן האדמומית תעבור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורי אביאנה - תגובה
ד``ר איתן פאר18/11/2015לא נראה לי. רצוי שרופא עינים יבדוק האם אין דלקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר הפסקת מדבקות אוורל קונטיעינת11/11/2015
שלום רב,
הפסקתי לקחת לפני יומיים מדבקות אוורל קונטי 50, הסרתי שחלות לפני כשלושה חודשים. האם הגיוני שיש דימום , אמנם קל..אבל מלחיץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום לאחר הפסקת מדבקות אוורל קונטי - תגובה
ד``ר איתן פאר18/11/2015מאד הגיוני ונכון
רק לא ברור לי כלל מדוע הפסקת טיפול הורמונלי?
ההמלצות בכל העולם הן לא להעז להפסיק טיפול הורמונלי כלל !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל המעבר חרדות דיכאוןליאורה6307/11/2015
מזה כשבועיים לא מצליחה להשתחרר מדיכאון עמוק המתבטא בעצב חוסר תיאבון ירידה במשקל חוסר ריכוז ניכר תחושת מחנק. בין לבין מופעים של.דפיקות לב למשך מס שניות בנוסף לסוג של גל חום. עד לחודש האחרון מחזור סדיר. מועקה גדולה . עצוב לי ורע לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל המעבר חרדות דיכאון - תגובה
ד``ר איתן פאר09/11/2015התןפעה מאד מוכרת בגיל המעבר.
הטיפול המומלץ הוא ציפראלקס או ויאפקס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 3 כדוריםשושנה06/11/2015
היי דוקטור,
רכשתי את כדורי הויטמין D (אני מקווה שיגיעו בהקדם).
איזה סוג כדורי סידן אתה ממליץ לקחת עם ויטמין זה? ועם כדור האסטרוגן (אביאנה )?
והאם אני יכולה לבלוע את כולם ביחד?
תודה ושבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 3 כדורים - תגובה
ד``ר איתן פאר09/11/2015לגבי הסידן הנספג ביותר הוא הציטראט אהל גם יתר תכשירי הסידן עושים את העבודה
המינון הוא 1200 מג'ר ליום כלומר 2 כדורים של 600 כ'א* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין Dשושנה04/11/2015
שלום דקטור,
תודה על העצות המעולות.
כפי שהצעת לי אני מעוניינת לקבל ויטמין D בקשתי מהרופא והוא לא יודע כמה טיפות אני צריכה לבלוע וכמה ימים בשבוע.
כמו כן ברצוני לברר האם כדורי האסטרוגן אביאנה שניתנו לי יכולים לגרום להשמנה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - נובופם וPMSליאת03/11/2015
שלום רב,
בת 50 בפרימנופאוזה סובלת מתופעות מוקצנות (פיזיולוגיות ונפשיות) של PMS ארוך וקשה יותר (לפי רופא הנשים - עדיין מבייצת). על סמך בדיקות הדם הרופא המליץ על נובופם כדי להביא לאיזון הורמונלי. בעוד כשבוע עומדת לסיים את החפיסה הראשונה. כשבועיים לאחר תחילת החפיסה (תחילת המחזור) התחילו תופעות מוכרות של PMS. האם הנובופם הוא הפתרון לעניין זה? האם יש בכלל פתרון או שצריך להמתין עד לסיום המחזור?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נובופם וPMS - תגובה
ד``ר איתן פאר04/11/2015בד'כ שימוש בנובופם עשוי להקל מאד על תסמיני PMS אבל יש להתמיד לפחות מספר חודשים ואז לשקול .
במידה ועדין לא עוזר מספיק ניתן להוסיף גם ציפרלקס המרגיע את התגובה של המוח לאגירת הנוזלים בו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהeviana או novofem לאשה בת 55
קמי16/12/2015שלום לך
אני בת 55, אין לי מחזור כ- 10 שנים כבר.
בבדיקת צפיפות עצם נמצא כי יש לי אוסטיאופרוזיס קשה!
רופאה המליצה eviana. האם אחרי 10 שנים ללא מחזור או הורמונים, זה נכון פתאום לקחת הורמונים? והאם לדעתך מצב העצמות ישתפר...
אם כן, מה עדיף לקחת מבין שתי התרופות הנ"ל
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוסטיאופרוזיס קשה בגיל 55
קמי17/12/2015בהמשך לשאלה שלי,
האם תופעות הלוואי שהוזכרו לגבי novofem כמו עייפות וחולשה קיצונית, נפיחות, קשיים בנשימה, פצעים, גרד, אקנה, תופעות אלרגיה ועוד, לא מופיעות בשימוש של eviana ? (ראיתי גם שנובופם זולה יותר) ומה משתי התרופות זהה ביולוגית להורמון המופרש מהגוף?
אני רזה עם נוקשות במפרקים ואוסטיאופרוזיס קשה...האם שימוש בהורמון יכול להחזיר את מצב העצם למצב שלפני כמה שנים? או שאפשר רק סידן וויטמין D* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהeviana או novofem לאשה בת 55 - תגובה
ד``ר איתן פאר22/12/201510 שנים ללא הורמונים מחייב התייחסות האם לא איבדת כבר את " חלון הזדמנויות" ללקיחת הורמונים.
בכדי לדעת זאת עליך לבצע בדיקת דופלר של עורקי בקרוטיס - ( אולטראסאונד של עורקי הצואר) ולבדוק האם יש כבר משקעים טרשתיים.
במידה ויש אזי איבדת את חלון ההזדמנוית וממש לא להתחיל עם הורמונים.
לטיפול באוסטאופורוזיס מומלץ לתת ביספוספנטים ( אקטונל, פוסאלאן
9 ומינון גבוה של ויטמין D וסידן
יש תרופות רבות נוספות ורופא המתמצא התחום יוכל לעזור לך בנידון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות מטרידות בגיל המעברפרנסיס03/11/2015
שתי שאלות ברשותך:
1. האם התופעה של חוסר חשק מיני חולפת עם סיום תקופת גיל המעבר?
2. האם ידוע כמה זמן נמשכות התופעות של גיל המעבר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות מטרידות בגיל המעבר - תגובה
ד``ר איתן פאר03/11/2015לא לשתי השאלות.
חסר חשק מיני במנופאוזה רק מחריף עם הזמן ויש צורך לטפל בכך
תופעות גיל המעבר נמשכות פחות או יותר כל החיים. 14% מהנשים ממשיכות לחוות גלי חום גם בגיל 90 ומעלה, אבל אצל הרוב זה נחלש ואפילו חולף תוך 9 חודשים ועד 11 שנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם במצבי כדאי לבלוע כדורי אסטרוגן?ד``ר איתן פאר30/10/2015
שלום דקטור,
סיפרתי לך שבעבר (לפני 4 שנים) היה לי DCIS ועברתי כריתה דו צדדית.
לפני כשנה הפסיק לי המחזור.
בהיתעצות עם אונקולוגית היא לא התנגדה (אבל הסבירה לי שעדיין קיימת רקמת שד ושעלי להיות במעקב כל חצי שנה - אולטראסאונד ובדיקה ידנית של רקמת השד) שאקבל כדורי אסטרוגן.
פניתי לפרופסור הוכנר מהדסה הר הצופים - גיל המעבר והיא נתנה לי אביאנה במינון נמוך.
באחת התשובות שנתת לאישה שפנתה אליך אמרת שמה שימנע השמנה אלה הורמונים ושאתה כותב ספר על כך. האם כדורים אלו יעזרו לי?
כמו כן האם הכדורים האלו יכולים לעזור לי במניעת אוסטופורוזיס (שהוא גבולי אצלי), וכולסטרול גבוהה.
ובכלל האם במצבי כדאי לבלוע כדורי אסטרוגן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אביאנה - תגובה
ד``ר איתן פאר03/11/2015מכלול שאלות ולכולן יש תשובות.
אוויאנה קיימת רק במינון אחד, אבל זה אכן נחשב כמינון נמוך מיתר התכשירים.
נעקב שד כפי שהומלץ נכון מקובל והכרחי.
לגבי השמנה- יש הרבה גורמים להשמנה בגיל המעבר וטיפול הורמונלי לא בודד במערכה למניעת השמנה במנופאוזה, אם כי הכרחי בנוסף לפעילות גופנית ותזונה נכונה. במיוחד המנעות מסוכרים.
אסטרוגן מווסת גם ייצור של כולסטרול בכבד
טיפול הורמונלי הוא היעיל מכל הטיפולים לאוסטאופורוזיס, ובלבד שצורכים גם סידן וויטמין D
אגב, היות והיו לך תאים סרטניים בשד, המינון המומלץ לך של ויטמין D הוא 5000 יחידות ליום בקפסולות שומניות קטנות אותן ניתן להשיג בארה'ב על המדפים ללא מירשם רפואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
חנה03/11/2015תודה רבה לתשובותיך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאיזה גיל רצוי לקחת תוסף סידןגבי25/10/2015
שלום רב,
הייתי שמחה לדעת מאיזה גיל רצוי לקחת תוסף סידן כמו קלצ'יצ'ו ודומיו (הבנתי לאחרונה שכנראה תופעות שיש לי הן מחוסר סידן)מהי הכמות המומלצת וכיצד ניתן לבדוק זאת, האם מדובר בבדיקת דם פשוטה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאיזה גיל רצוי לקחת תוסף סידן - תגובה
ד``ר איתן פאר28/10/2015מרגע הפסקת המחזור במינון של 1200 מג'ר ביום ביחד עם ויטמין D לספיגת הסידן וחיזוק העצם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמונים חלופייםאורלי25/10/2015
אני מטופלת בהורמונים חלופיים מזה כשנה וחצי (אביאנה) וברצוני לדעת באם יש צורך באמצעי מניעה למניעת הריון כאשר מטופלים בהורמונים חלופיים (פוסט מנפואוז)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים חלופיים - תגובה
ד``ר איתן פאר28/10/2015אין כל צורך בכך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת התנגשות תרופות
אור29/10/2015האם יש התנגשות בנטילת התרופות אביאנה ופרוביג'יל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת התנגשות תרופות - תגובה
ד``ר איתן פאר03/11/2015לא ידוע לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)