מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הורמונים שאינם מכילים לקטוזרינת28/10/2014
שלום רב,
בידי מרשם ל NOVOFEM מ"ג 1. מסתבר שהכדורים מכילים לקטוז ואני בעלת רגישות ללקטוז, הם אינם עושים לי טוב במובן זה.
האם ידוע על כדור חליפי שאינו מכיל לקטוז?
מדבקות ניסיתי זה עבד פחות טוב עבורי במובן הטכני של ההדבקה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים שאינם מכילים לקטוז - תגובה
ד``ר איתן פאר28/10/2014תנסי ג'ל אסטרוג'ל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול חלופילירון26/10/2014
מה התזמון הנכון להתחלת טיפול הורמונלי חלופי ? (בהנחה שמדובר בטיפול מניעתי, ולא טיפול להקלה על סימטום מסויים).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול חלופי - תגובה
ד``ר איתן פאר27/10/2014כמה שיותר סמוך למועד הפסקת המחזור, ותלוי ברמת ליפידים, משקעים טרשתיים תפקודי כבד ובלוטת התריס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי מחזור וסתלירון26/10/2014
שלום, גיל 49. מזה שנה מחזור לא מגיע כל חודש. שלושת מחזורים אחרונים התקצרו- וסת כל 19 יום כאשר משך הדימום התארך ל8 ימים ( דימום כבד מהרגיל ). בהנחה שבדיקה + US+PAP תקינים. מה הטיפול שיכול להקל סימפטומטית ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי מחזור וסת - תגובה
ד``ר איתן פאר27/10/2014התהליך הפיזיולוגי של הפסקת מחזור, תהליך הנמשך 2-6 שנים, מתחיל תמיד עם קיצור אורך המחזור ( עקב ניוון מוקדם מדי של הגופיף הצהוב בשחלה הנוצר לאחר הביוץ ואשר אמור להחזיק מעמד 14 יום, ועם הגיל אורך חיין הולך ופוחת).
לאחר מכן חוזר מחזור לסדירות כזו או אחרת ולאחר מכן מתחילים איחורים ואז, לעתים קרובות, מתחילים תסמיני גיל המעבר להופיע.
אין שום צורך לטפל היות וחוץ מאי הנעימות של מחזורים קרובים אין בכך כל בעיה מיוחדת, ובתנאי שהמחזורים לא כבדים מדי וגורמים לאנמיה.
במידה וכן- אזי מומלץ להתקין התקן מירנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
לירון27/10/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור חודשי.בתיה25/10/2014
שלום רב,
בעוד חודש ימלאו לי 48, מחזור חודשי סדיר.
בתאריך 18 לחודש קיבלתי את המחזור החודשי אשר נמשך בערך שלושה ארבעה ימים.
היום יום שבת ואני בלי תחבושת כבר יומיים או שלושה אבל, כאשר אני ניגשת לשרותים לעשות פיפי ואני מנקה יש לי עדיין דם על הנייר לפעמים יותר ולפעמים פחות.
ברצוני לשאול באם זה בגלל הגיל כלומר מחזור עם טפטופים ואי סדירות או שאני צריכה לגשת לעשות בדיקות מסויימות.
לתשובתך אודה מראש.
בתיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור חודשי. - תגובה
ד``ר איתן פאר25/10/2014אופייני לדימום על לאחר חודש בו הייתה הפרשה מופחתת של פרוגסטרון ( שזו תופעה מאפיינת את הגיל שלך. או שיעבור מעצמו- בד'כ או שלוקחים תכשיר פרוגסטרון למשך 10 ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סובלת מיובש נרתיקי מכאיב מאד ביחסיםאלה25/10/2014
לדר' פאר שלום רב,
אנא עצתך.
אני בת 59, עוברת בקופ"ח את הבדיקות התקופתיות כנידרש, בריאה לחלוטין.
בעבר השתמשתי בוגיפם / באובסטין קרם.
כיום היובש והכאב מקשים על קשר זוגי חדש בו אני מצויה.
שאלתי:
כיוון שמשך ההמתנה להקלה ביובש בטיפול בוגיפם הוא לא קצר - הניתן להשיג - במיידי ולפרק זמן קצוב- ניטרול יובש וכאב זה בעזרת טיפול משולב של:
אובסטין קרם עם וגיפם?
אם כן, באילו מינונים ו/תדירות?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סובלת מיובש נרתיקי מכאיב מאד ביחסים - תגובה
ד``ר איתן פאר25/10/2014להקלה מיידית ג'ל גינומונאל פעמיים בשבוע. לפתרון ארוך טווח ואגיפם - לחודשיים 3 פעמים בשבוע ולאחר מכן בד'כ מספיק פעמיים בשבוע. אובסטין למריחה על השפתיים כולל פנימה לנרתיק גם כן עוזר טוב לאורך ציר זמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחן24/10/2014
אני בת 43 . עד לפני כחדשיים השתמשתי בגלולות. החלטתי לעשות הפסקה עם הגלולות ומאז, חודש וחצי מהמחזור הקודם לא קיבלתי עדיין מחזור. אין חשש להריון. האם יכול להיות שבגלל התחלת גיל המעבר ניפסק לי המחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר איתן פאר25/10/2014קרוב לוודאי שלא ואין כל צורך להתרגש. לעתים לוקח עד שלושה חודשים למחזור לחזור אחרי הפסקת לקיחת גלולות ממושכת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן והנושא המדובר הורמונים.פלונית24/10/2014
לד"ר פאר שלום רב,
אני בת 55 שנתיים ללא מחזור, מרגישה טוב יחסית, בריאה ולא לוקחת הורמונים.
אך מידי פעם אני מרגישה דקירות וצביטות בבטן , כאבים הדומים לכאבים לפני מחזור או במחזור.
לפי עצתך הלכתי לגניקולוגית גיל מעבר על מנת שתעשה לי אולטרה סאונד וגינלי ואת כל מה שצריך.
לאחר בדיקת האולטרה סאונד,
היא התרשמה שהכל מאוד בסדר אצלי ואין בעיה.(לפני כן שאלה כמה שאלות קצרות)
לטענתה ייתכן שכאבי הבטן נובעים מסיבה אחרת אך לא מסיבה גניקולוגית.
היא גם עשתה לי בדיקת פאפ, עוד חודש אני אקבל תוצאות.
2 שאלות עיקריות:
1. מה סיבה לכאבי הבטן שמאוד מזכירים לי כאבים שהיו לי כאשר היה מחזור? אני יכולה לחיות איתם אבל זה נראה לי מוזר....האם עלי לברר אצל רופאים אחרים?
לפני 6 שנים עשיתי קולונוסקופיה והממצאים היו תקינים. כאשר אני לוחצת בבטן אני מרגישה ממש את הכאב.
2. היא החליטה שאני לא צריכה הורמונים גם אני חושבת כך אבל אני לא בטוחה שניתן להחליט על סמך כמה שאלות אם אני צריכה הורמונים או לא?
בעיקר חשוב לי כרגע תשובה לגבי כאבי הבטן.
תודה רבה לגבי הסבלנות והידע המרובים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן והנושא המדובר הורמונים. - תגובה
ד``ר איתן פאר25/10/2014יש הרבה סיבות לכאבי בטן ולאו דוקט סיבות גניקולוגיות. תמיד מתחילים ברור גניקולוגי, אותו עברת, וממשיכים עם ברור אורולוגי, בדיקת שתן ותרבית, ובמידה וגם אז הכל יוצא תקין ממשיכים עם גסטרואנטרולוג לברור בעיות במעיים. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל מעבר ?א.23/10/2014
שלום,
בת 46 שנים. מזה כ4 חודשים הפסקתי לחלוטין גלולות מרסילון. גם כי פשוט נמאסה לי התלות.
לא משתמשת בשום אמצעי אחר.
שמתי לב ,שהמחזור נהיה לא סדיר ,וכשהוא מגיע זה בכמויות גדולות מאד. בנוסף נלווה לכך מעט עצבנות וגלי חום קלים.
א. האם אני מתחילה את גיל המעבר ?
ב. האם המחזור החודשי עשוי גם להתאחר לשבועות ארוכים ?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל מעבר ? - תגובה
ד``ר איתן פאר23/10/2014או שזה עדיין דיכוי של הציר הההורמונלי הקשור ביוץ, דיכוי על רקע הגלולות, או שזו התקופה הפרי(טרום) מנופאוזלית ואז ההפרעות בסדירות המחזור ובכמויות הדימום ימשכו חודשים ושנים עד להפסקת המחזור כליל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל המעברמיכל22/10/2014
אני כבר סובלת מסמפטומי גיל המעבר , כשנה לערך. נעזרת בתוספי תזונה כמו - אגנוס קאסטוס ,super primrose . עדיין מאד מפריע לי חוסר השינה בלילות , דפיקות בלב המואצות אחה"צ והתשישות .
מה מומלץ?
תודה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל המעבר - תגובה
ד``ר איתן פאר23/10/2014מאות רבות של מאמרים ועבודות מדעיות הוכיחו את חסר היעילות והתועלת של תוספי מזון שונים לטיפול בתסימני גיל המעבר מעבר לתועלת הכספית שיש למשווקים שמאד מרוצים מהמכירות ומועדדים אותם על ידי השתלת אינפורמציה מטעה בכל מיני פורמים באינטרנט ( כולל נסיונות חוזרים להשתיל ידיעות כאלו על התועלת שבהם, כביכול, גם בפורום זה)
אבל לתסמיני גיל המעבר יש מגוון רב של טיפולים ולאורך השנים והתשובות שפירטתי כאן את יכולה לנבור ולמצוא תשובה לכל שאלה ומזור לכל סימפטומים. אז פשוט תגשי לרופא גיל המעבר שייעץ לך נכונה ויתאים לך טיפול מותאם אישית לצרכיך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל המעבר
מיכל23/10/2014תודה לך , על התשובה המתסכלת....
אולי יש לך מה לייעץ לגבי שימוש ב-Viepax?
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל המעבר - תגובה
ד``ר איתן פאר23/10/2014יש לי נסיון טוב וממושך עם ויאפקס אבל שוב ושוב אני חוזר ומדגיש שטיפול רפואי תרופתי צריך להנתן רק לאחר מפגש רפואי, אנמנזה רפואית, בדיקה ובדיקות ושיקול דעת רפואי מבוסס ומנוסה ולא יעוץ אינטרנטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל המעבר
מיכל23/10/2014תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניסית פמארל?
שושנה26/10/2014דווקא את פמארל שזה התוסף שהכי מומלץ לא ניסית מוזר
כדאי לך אם לא שמעת על זה אני השתמשתי בפמארל ואחרי כמה זמן זה פשוט עזר.
תרגישי טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל המעבר
מיכל26/10/2014תודה על ההמלצה,
אני אבדוק עם הרופאה שלי מה הכי מתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל המעבר - תגובה
ד``ר איתן פאר27/10/2014הזהרה מהפמארל. זוהי פרסומת של גורם מעונין לתכשיר שלא הוכחה כל יעילותו, ואשר מנסים בכוח לדחוף לתוך פורום מדעי מקצועי זה על מנת לתת לו גושפנקא שאני כלל לא מסכים איתה.
מחקרים מבוססים לא מצאו כל תועלת מפמארל לעומת פלצבו, כמו גם התחלת לקיחה שלו בגיל המנופאוזה ולא בילדות מעלה סיכון לסרטן שד וקיבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל המעבר
מיכל27/10/2014שוב תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאל תתיאשי
קלרה סטובצקי30/10/2014היי מיכל.
שמי קלרה ואני נטורפתית והרבליסטית קלינית.
מה קורה עם גלי החום? האם התכשירים עזרו בנדון?
אני מכירה 2 תכשירים שיכולים לסייע לך- יכולה לקחת את 2 הפורמולות או רק אחת- תלוי ממה החוסר שקט נובע- האם תופעות משנה של גיל המעבר או על רקע נפשי.
כמוסות הרמוני- המכילים את הצמחים קוהוש שחור, בטטת בר ושיח אברהם (ויטקס) פורמולה זו מקלה על גלי חום, מסדירה בעיות שינה ודופק מואץ כפי שתיארת.
כמוסות רילקסי- פורמולה מרגיעה, מסייעת בבעיות שינה, אי שקט ועצבנות.
תכנסי לאתר הנקרא "ראן צמחים" לתוך החנות שלהם ותבחני את התכשירים.
אני יודעת שיש להם גם חנות בת"א - ברחוב ארלוזורוב 188.
המון הצלחה,
קלרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאל תתיאשי - תגובה
ד``ר איתן פאר01/11/2014ושוב פרסומות בפורום זה......
לקוהוש שחור, לידיעת כל המתענינות , עלולות להיות תופעות קשות של אי ספיקת כבד חמורה שכבר תוארה
לחלק לא מבוטל של צמחים עלולות להיות תופעות לואי קשות הפוגעות בבריאות.
תזכורת- ריצין, הרעל הכי חזק הידוע , מופק מצמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בתופעות גיל המעבר ללא הורמונילאה22/10/2014
אני נוטלת אויאנה מס' חודשים מרגישה מתויין ללא גלי חום, נאורוכיררוג אסר עלי ליטול הורמונים בשל ארוע מוחי שעברתי בטענה שעלולים להיוצר קרישי דםף
מאז שהפסקתי אין מלי מנוחה סובלת מגלי חום נוראיים,. מה אני יכולה לעשות איזוה טיפול ללא הורמונים?
תודה לאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בתופעות גיל המעבר ללא הורמוני - תגובה
ד``ר איתן פאר22/10/2014יש מעט מאד טיפולים שעוזרים בקירוב לגיל חום כגון גאבאפטין ותרופות מקבוצת SSRI
אבל יש לברר , במרפאת קרישה בבתי חולים או הקופה הסיבה לאירוע המוחי ורק לאחר מכן להחליט. אולי אפשר לטפל בך ע'י מדבקות לספיגה עורית, אבל רק לאחר ברור, כולל גם דופלר קרוטיס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בלתי פוסקדפנה22/10/2014
שלום רב,
אני בת 49 עם מחזור מאוד סדיר שבד"כ נמשך 3 ימים ולא חזק במיוחד.
שבועיים אחרי המחזור האחרון החלו לי טפטופי דם קלים ובשבוע האחרון אני עם דימום מאוד חזק המלווה בגושים.
1. אם זה מחזור אז הקדים בשבועיים.
2. מדוע הדימום כל כך חזק, האם קשור לגיל המעבר?
לתשובתך אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בלתי פוסק - תגובה
ד``ר איתן פאר22/10/2014דימום כזה בד'כ מעיד על דימום שלא בעקבות ביוץ, דבר המאפיין גילך.
הטיפול- פרוגסטרון 10 מג'ר למשך 10-12 יום, ולאחר מכן שוב דימום ולאחריו בדיקת רופא כולל אולטראסאונד לוודא תקינות של רירית הרחם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם פרופיל הורמונלי - תוצאותיעל18/10/2014
בוקר טוב,
בבדיקת דם שנעשתה לאור תלונותי על תסמיני גיל המעבר התקבלו התוצאות הבאות :
Tsh 1.41
Lh 40.5
Fsh 26.3
Estradiol e2 919
אציין כי אני סובלת כבר כמה שנים מתופעות גיל המעבר שהולכות ומחמירות.
עד לפני חודש עם התקן מירנה. מחזור סדיר.
לפני כשנה קבלתי אביאנה, אולם הופסק אחרי כ 4 חודשים מאחר ולא עזר.
עכשיו קיבלתי activelle, אולם עדיין לא התחלתי לקחת.
אודה לחוות דעתך על תוצאות הבדיקות ועצה כיצד להתמודד עם תופעות גיל המעבר שממש מפריעות לי בחיי היומיום.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם פרופיל הורמונלי - תוצאות - תגובה
ד``ר איתן פאר18/10/2014כאמור שוב ושוב ושוב אין כל משמעות לבדיקות הדם אלא לתלונות שלך.
היות
וכבר בדקת בדיקות דם- האם נעשו תחת נטילת טיפול הורמונלי ( עקב רמת אסטרוגן גבוהה מדי?)
ושוב, יש להתאים , מתוך מגוון הטיפולים שיש בנמצא את הטיפול שהכי יהלום לתלונותיך וזאת יעשה לך רופא גיל המעבר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת דם פרופיל הורמונלי
יעל18/10/2014תודה על תשובתך.
הבדיקה לא נעשתה תחת טיפול הורמונלי, אבל נעשתה שבועיים לאחר הוצאת התקן מירנה שהיה בן 4 שנים. האם משפיע על תוצאות הבדיקה ?
אבקש דעתך מה המשמעות של רמת אסטרוגן גבוהה כל כך ? האם עלי לפנות לטיפול /ברור רפואי בשל כך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת דם פרופיל הורמונלי - תגובה
ד``ר איתן פאר19/10/2014כנראה שזה היה קרוב לזמן ביוץ שאז רמת האסטרוגן גבוהה. במידה וכעבור כשבועיים מהבדיקה תקבלי מחזור הרי שבכך מדובר ואין צורך בכל ברור נוסף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאורלי17/10/2014
אני בת 43 .מקבלת ווסת סדירה. בחדשים האחרונים מתעוררת כמה פעמים בלילה, לפעמים מזיעה בשינה וישנה עם מזגן ובמהלך היום לא קבוע מרגישה חום בפנים ומזיעה בפנים לעיתים בזמן האכילה ולעיתים בפתאומיות. האם בגילי ייתכנו תופעות של גיל המעבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר איתן פאר18/10/2014יתכנו, אבל בד'כ עם מחזורים לא סדירים. יש סיבות נוספות לגלי חום בלילה ורצוי לגשת להיבדק ולעבור סידרה של בדיקות דם לברור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור בקבלת מחזורשירה17/10/2014
אני בת 41 וחצי. כבר 10 ימים יש לי איחור במחזור ועשיתי בדיקת הריון שיצאה שלילית. התחלתי לסבול מגלי חום בימים האחרונים. האם מדובר בגיל המעבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור בקבלת מחזור - תגובה
ד``ר איתן פאר18/10/2014לא נכנסים לגיל המעבר בת אחת אלא לאחר כריתת שחלות כירורגית. אבל הפרעות בסדירות המחזור יכולות להתחיל שנים לפני הכניסה לגיל המעבר ואז מופיעים סימפטומים. שנה מהמחזור האחרון זו ההגדרה של גיל המעבר. כך שניתן לצפות שעוד יחזרו לך מחזורים .ואז התופעות יחלפו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל המעבררחלי17/10/2014
מה הסיבה להשמנה בגיל המעבר למרות דיאטה וספורט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל המעבר - תגובה
ד``ר איתן פאר18/10/2014על כך כבר כתבתי רבות ובפירוט בעבר. ובקצרה
א- הן האדרנל - יתרת הכיליה, והן השחלה המנופאוזלית מיצרים הורמונים זיכריים- טסטוסטרון- הגורם להשמנה היות ואינו מנוטרל ע'י אסטרוגן שכבר לא מיוצר במנופאוזה
ב- מסת שריר הופכת למסת שומן בקצב גובר עם השנים ולכן דאטה לא קשורה כלל לעניין השמנה בגיל המעבר למרות שישנה גם ירידה פיזיולוגית בחילוץ חומרים וצריכה מופחתת בקאלוריות יומיות עם הגיל..
ג- לעתים תפקודי בלוטת התריס יוצאים מאיזון במנופאוזה וגם הם גורמים להשמנה
ד- תנגודת פריפרית לאינסולין עולה בהעדר אסטרוגן ואז ישנה גם נטייה מוגברת להשמנה וגם לסוכרת סמויה. חובה לבדוק כל הזמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)