מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- משקל הגוףפלונית16/10/2014
לד"ר פאר שלום רב,
אני בת 55 , גובה 1.60 שנתים ללא מחזור.
בגילאי 30-40 שקלתי 56 ק"ג.
מגיל 40 השמנתי ועד גיל 46 הגעתי למשקל 63 ק"ג.
בגיל 46 הייתי בטיפולי פוריות כשנה ואז הגעתי למשקל 68 ק"ג .
משקל זה היה עד גיל 53 . בכל הגלאים היתה לי בטן נפוחה ותמיד ייחסתי זאת לתופעה של לפני הדימום (ווסת).
בגיל 53 , לאחר שהמחזור פסק שמתי לב שאני מתחילה להרזות והבטן לא נפוחה לעומת הנפיחות שהייתה קיימת בעבר. בהדרגה הגעתי למשקל של 58 ק"ג.
ואני כמעט במשקל שהייתי בגיל 30- 40 .
עלי לציין שאני לא עושה דיאטה, ומה שכן שילבתי ריצה - הליכה בחיי כמעט כל יום.
מעבר לכך אני לא עשיתי דבר על מנת לרדת במשקל.
בדיקות דם שלי בסדר, .
שאלתי: אומרים שבגיל המעבר משמינים בדר"כ, אני בנתיים לא לוקחת הורמונים ולא השמנתי אלא רזיתי, איך ניתן להסביר זאת אם בכלל?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל הגוף - תגובה
ד``ר איתן פאר18/10/2014בראוו לפעילות הגופנית שלך. הידד. הכלל- שריפת קאלוריות יותר מצריכתם תמיד תגרום לירידה במשקל. המשיכי כך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנה,בדיקה דרך הרוק,אלצהיימרפלונית16/10/2014
לד"ר פאר שלום רב,
4 שאלות:
1. האם לקיחת הורמונים בגיל המעבר עשויה לגרום לבטן נפוחה בקרב חלק מהנשים?
אם כן איזה הורמון גורם לכך והאם אפשר בכל זאת לקחת הורמונים בלי שהבטן תתנפח? וללא השמנה?
2. האם ניתן לבדוק את רמת ההורמונים בדם ע"י בדיקת הרוק, ומה ההבדל בין בדיקה כזו לבדיקה הורמונלית דרך הדם? ואיזה בדיקה עדיף לבצע?
3. האם יש קשר ישיר בין עוצמת תופעות הלואי בגיל המעבר לבין מחלת האלצהיימר ?
כלומר 2 נשים בגיל המעבר החליטו לא לקחת הורמונים לאחת יש תופעות וסמפטומים קשים מאוד של גיל המעבר ושניה סמפטומים קלים ביותר שלא מפריעים לה למהלך החיים , האם יש סיכוי גבוה יותר לחלות באלצהיימר לאישה שיש סמפטומים קשים ביותר לעומת לאישה שהסמפטומים קלים ?
4. השאלה של סעיף 3 גם לגבי מחלות לב ...בהנחה ששתי נשים החליטו לא לקחת הורמונים לאחת סמפטומים קשים ושניה קלים וזניחים..האם יש סיכוי גבוה יותר שהאישה עם הקשים תפתח מחלת לב???
תודה רבה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השמנה,בדיקה דרך הרוק,אלצהיימר - תגובה
ד``ר איתן פאר18/10/2014יופי של שאלות אך על כולן כבר עניתי בפורום זה ולכן בקצרה-
1- בדיקת רוק חסרת כל משמעות ואינה נחשבת כלל כמדד לגיל המעבר והאיגוד האמריקאי למנופאוזה אפילו טוען שזו שרלטנות למרות המאמינים בכך ( והעושים הרבה כסף מכך).
2- בדיקת דם להורמונים אינה נחוצה במיוחד שכן לא מטפלים בבדיקת דם אלא בתופעות קליניות
3-בזמן גלי חום אין אספקת דם למוח והוא נפגע וזה אחר הגורמים החשובים הידועים כגורמים לאלצהיימר
4-העבודות הפרוספקטיביות שפורסמו בחודשים האחרונים מצביעות על התועלת שבטיפול הורמונלי לשמירת לב האישה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרם אבסטיןאילנית15/10/2014
שלום, אני בת 49 משתמשת במדבקות אווראל קונטי 50 זה 4 חודשים בגלל גלי חום, כאשר עם המדבקות מרגישה מצויין אבל עדיין יש לי יובש בנרתיק שמפריע לקיום יחסים. לכן ניגשתי לרופא והרופא נתן לי לפני החג גם קרם אבסטין אבל לא זכור לי כמה פעמים לשים אותו בשבוע וכמה זמן להשתמש בו. הרופא נסע לחודש לחו"ל לכן בבקשה ארצה לדעת האם בכלל אפשרי ולא מסוכן לקחת גם הורמוני מדבקות וגם קרם מסוג זה ואם אפשרי כמה פעמים יש להחדיר בשבוע ולכמה זמן, תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרם אבסטין - תגובה
ד``ר איתן פאר19/10/2014פעמיים עד שלוש בשבוע לפי הצורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרם אבסטין - המשך
אילנה19/10/2014דוקטור תודה על תשובתך. כלומר אני מבינה נכון שאפשרי גם מדבקות אווראל וגם מישחה הורמונלית ? האם זה לא מסוכן מידיי הורמונים ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרם אבסטין - המשך - תגובה
ד``ר איתן פאר19/10/2014אפשרי ואף רצוי ללא כל חשש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת הורמוניםשרון11/10/2014
שלום. אני בת 47, סובלת כבר שנתיים בערך מכל התופעות של גיל המעבר, אבל מחזיקה מעמד. אני חושבת שהמחזור שלי נפסק לגמרי, לא קיבלתי כבר 3 חודשים. עד עכשיו העדפתי לא להתחיל בטיפול הורמונלי (גם לא ביולוגי). הוספתי לאחרונה לויטמין די שאני לוקחת גם כלציום. השאלה היא אם הטיפול ההורמונלי הוא מניעתי, ולפיכך גם הכרחי לגוף, או שבעזרת תוספים טבעיים, החוסרים יושלמו? בבסיס שאלתי היא האם הטיפול ההורמונלי עם הפסקת הווסת הוא MUST? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת הורמונים - תגובה
ד``ר איתן פאר13/10/2014וזו שאלת השאלות שכולנו מתלבטים בה.
באופן כללי ברפואה ישנן שתי גישות מרכזיות-
הראשונה- טיפולית. כלומר במידה ויש סימפטומים - הרי שחובה לטפל. לדוגמא- יש דלקת ראות - לתת אנטיביוטיקה, יש שבר- לשים גבס וכד'
השניה- מניעתית- במידה וידוע גורמים למחלות עתידיות ולא נמנע אותם הרי שבעתיד כלשהו יגרמו מחלות ויתכן אפילו קשות שנגרמות במות. לדוגמא- אנחנו מטפלים בסטאטינים להורדת שומנים בדם בכדי למנוע טרשת עורקים, התקפי לב ודימומים למוח. או טיפול במדללי דם למניעת קרישים ותסחיפים.
לגבי הטיפול ההורמונלי -
הכל תלוי בנקודת ההסתכלות וההתייחסות. יש החושבים אך ורק טיפולית- כלומר יש גלי חום חובה לתת הורמונים ( גלי החום קשורים קשר הדוק לגורמים לאלצהיימר). לעומת זאת- לטווח ארוך הטיפול ההורמונלי מוריד הן התקפי לב, אלצהיימר, אוסטאופורוזיס, השמנה, יובש נרתיקי, בעיות שליטה על השלפוחית, הזדקנות העור, ירידה בשמיעה וראיה עם הגיל, התקרחות, העלמות חשק מיני ועוד עשרות תופעות הקשורות בהעדר אסטרוגנים. לעומת זאת הפחד הלא מוצדק מפני סרטן שד ( תוספת של 8 מקרים על כל 10,000 נשים הלוקחות הורמונים ), חסר המודעות, דעות קדומות, אמירות לא מבוססות של רופאים שזה כלל לא תחום עיסוקם ומומחיותם ועוד ועוד גורמים , לצערי, למרבית האוכלוסייה להימנע מהטיפול ההורמונלי.
אבל כבר נאמר במקורות שצדיק באמונתו יחייה. ואני מוסיף ובלבד שיחיה טוב באיכות ובבריאות טובה ולצורך זה יש מקום רב לשקול טיפול הורמונלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקיחת הורמונים
איריס לויתן20/10/2014דר' איתן פאר הנכבד!
אין לך מושג כמה עשית אותי מאושרת! אני בת ....וואווו קשה לי אפילו להדפיס את המספר ובכול זאת נסתפק בילידת 64 צעירונת ברוחה ונפשה! אני עדיין מקבלת מחזור אך כבר לא סדיר
לקצר תהליך: נגשתי לרופאת נשים לברר לגבי הורמונים , שאותם אני רוצה לקחת כדי לשמור על העור על חיות שלי ועוד , וחטפתי שטיפה שלא לוקחים הורמונים על מנת להישאר צעירה וזה כרוך בסיכונים בקיצור הבנתי שלא יתפתח בנינו רומן והלכתי.... ואז קראתי מה שכתבתה על ההורמונים , זהו סוף סוף הגענו לשאלות: האם אני יכולה כבר לקחת? האם אפשר להגיע אלייך למרפאה? אני גרה ברמת הגולן , אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקיחת הורמונים - תגובה
ד``ר איתן פאר21/10/2014ברור שאת יכולה להגיע בכיף.
ההחלטה לגבי מתי, איזה, לצורך מה, כמה זמן ועוד לגבי נטילת הורמונים מותאמת אישית לכל אחת ואחת.
התשובה שקיבלת מהרופאה שלך מצערת אותי מאד היות ובמקום להודות שזה פשוט לא תחום המומחיות שלה ולהפנותך ליעוץ הולם היא נתנה לך תשובה שאין בה כל ממש. פשוט מעדיפה לא להתאמת עם הנושא. וחבל שכך. אבל לצערי היותר גדול היא לא בודדה במערכת הרפואה שכך מגיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליויאל מידי פעםאנג'לה09/10/2014
ד"ר פאר שלום רב,
אני בת 52 ללא מחזור, כ9 חודשים. מידי פעם אני נוטלת ליויאל במשך כ- 5 ימים, ולאחר חודשיים שוב, כך שאני מרגישה מצויין וברגע שאני מתחילה להרגיש גלי חום, שוב נוטלת ליויאל, במהלך 5 ימים והכל שוב מסתדר, בנוסף לוקחת כשנה וחצי ויפאקס, האם בסדר?
תודה רבה וחג שמח..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליויאל מידי פעם - תגובה
ד``ר איתן פאר12/10/2014לא מקובל. יש לבדוק תפקודי כבד וליפידים. כמו כן נטילת הורמונים לסירוגין מעלה שכיחות טרומבוזות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה חשבתי שגיליתי את אמריקה
אנג'לה12/10/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה חשבתי שגיליתי את אמריקה - תגובה
ד``ר איתן פאר13/10/2014על זה יש כבר לקולומבוס זכויות ראשונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת ליויאלנלי03/10/2014
אני בת 64 השתמשתי במדבקות במשך כ8 שנים ומזה 3 שנים לא לוקחת
לפני כ-6 חודשים נפלתי בעבודה על הגב,המשכתי כרגיל ולפני כ-3 חודשים ואחרי ספורט יותר אתגרי קבלתי כאבים חזקים בגב ואחרי סדרת צילומים בניהם גם MRI התברר שיש לי שבר בחוליה D 11
בבדיקה התברר שיש גם ציסטה על כיפת הכבד
יש לי אוסטופניה והמליצו לי על אקטונל.עדיין לא לקחתי אותו
כיוון שאני סובלת מאוד מגלי חום המליצו לי לקחת ליויאל במקום
האם גם זה בונה עצם כמו אקטונל והאם מותר אחרי 3 שנים של הפסקה לקחת את התרופה.או את שניהם יחד
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקיחת ליויאל - תגובה
ד``ר איתן פאר09/10/2014הטיפול הראשוני בגילך לאוסטאופניה / אוסטאופורוזיס הוא ביספוספנטים ולכן אקטונל הוא הטיפול הנכון לגביך אבל ביחד עם ויטמין D 2000 בקפסולה שומנית ( לבקש ממשהו מארה'ב שם זה נמכר על המדפים ללא צורך במירשם רופא ) וסידן 1200 מג'ר ליום.
לגבי ליוויאל- יש לבמצע קודם דופלר של עורקי הקארוטיס בצוואר ובמידה ויד כבר שינויים טרשתיים אסור לך לקחת אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זהו. נשברתישוש02/10/2014
לוקחת אביאנה 7 שבועות מתוך תקווה שלא אצטרך לעלות מינון אבל עדיין גלי חום. מקריאת תשובותיך בפורום הבנתי כי מדבקות הן בעייתיות לעוסקות בספורט עקב ההזעה המרובה, לאקטיבל יש פוטנציאל גדול יותר לצבירת נוזלים ולהשמנה ואנ'גליק אסורים כאשר הטריגליצירידים גבוהים. בבדיקת דם שעשיתי השבוע יצא כי הטריגליצירידים שלי קפצו ל-174 לעומת 100 שהיו לי בבדיקה האחרונה לפני כשנתיים וכן ה-ALKP קפץ מ77 ל-140. האם יכול להיות קשר? מה לעשות?
סובלת גם מכאב ראש עמום בקרקפת (כאילו מושכים לי אותה) אבל זה התחיל לפני לקיחת האביאנה כך שלא יכולה לשייך זאת להורמונים.
תודה מראש על התשובה
שנה טובה וחתימה טובה,
שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זהו. נשברתי - תגובה
ד``ר איתן פאר02/10/2014עקב העליה בטריגליצרידים הרי שגם תחליפים אחרים במתן דרך הפה לא מומלצים לך ( למשל ליביאל)
ולכן, במקום מדבקות תעברי לג'ל אסטרוג'ל למריחה יומית על העור- נספג מיידית במידה ושמים אותו לאחר מקלחת) ביחד עם כדורי פרוגסטרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפשוט תעברי לפמארל
שושנה26/10/2014תקשיבי את סובלת מאוד, אני הייתי במצב שלך ולקחתי פמארל וזה פשוט עשה פלאים.
לדעתי פמארל מתחילה להשפיע רק אחרי חודש אז שווה סבלנות והכאבים נעלמים
מה גם שבמפארל אין בכלל הורומונים אז הבעיה שלך נפטרה :)
חפשי - פמארל של טבע לדעתי כך נקרא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לשניכם
שוש26/10/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפשוט תעברי לפמארל - תגובה
ד``ר איתן פאר27/10/2014ושוב ושוב הכנסת פרסומת זולה מטעה ולא נכונה לפורום זה
פמארל, המיוצר מסויה , לפי כל העבודות המבוקרות שנעשו בעולם עוזר בדיוק כמו פלצבו, כלומר נטול כל תועלת ממשית. במידה ומתחילים לקחת אותו בבד בבד עם התחלה של נסיגה פיזיולוגית בעוצמת גלי החום מיחסים לו את השיפור ולא לתהליך הטבעי.
לעומת זאת סויה בנלקחת מגיל 50 מעלה שכיחות הן של סרטן שד והן של סרטן קיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקטיבלפנינה ראבד28/09/2014
שלום רב
אני בת 49 ומעל שנה ללא מחזור עם גלי חום בטן נפוחה
הזעות לילה קשות נשירת שיער ראש נוראית ירידה בחשק מיני
הרופא המליץ על אקטיבל התחלתי לקחת תוך כמה זמן אני אמורה
לחוש הקלה?
האם עלייה במשקל היא מחוייבת המציאות? עם שמירה על דיאטה
ופעילות גופנית?
תודה רבה וגמר חתימה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקטיבל - תגובה
ד``ר איתן פאר29/09/2014בד'כ תוך שבועות ספורות ייעלמו כל התופעות שאת מתארת
לגבי השמנה- כה רבות כבר כתבתי בנידון כך שתמצאי את התשובה כאשר תדפדפי בתשובות בנידון מהעבר
גמר חתימה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפיקות לב בזמן מנוחהדנה28/09/2014
ד"ר שלום,
כיום בת 53 , עדיין עם ווסת, מרגישה את דפיקות הלב כמו פימפום למשל היום במשך כל אחה"צ בזמן המחזור החודשי.
האם זה קשור לגיל המעבר.
כמו-כן האם צריך לעשות איזה שהן בדיקות מקדימות בטרם מגיעים אליך לייעוץ. מתגוררת רחוק ....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפיקות לב בזמן מנוחה - תגובה
ד``ר איתן פאר29/09/2014האצה בפעימות הלב מתרחשת בד בבד עם הופעת גלי חום ואינה קשורה למחזור. ולכן תפני לקארדיולוג בנידון.
בדיקות , איזה ובאיזה היקף אני מתאים באופן אישי לכל אחת בהתאם לבדיקות שכבר עשתה, התלונות, והבדיקה שלה ולא מראש
גמר חתימה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה המהיר
דנה29/09/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמונים?טלי28/09/2014
לא יודעת אם שאלתי קשורה לפורום זה. בת 56 ללא מחזור כבר 3 שנים אך ללא תסמינים של גיל מעבר (תודה לאל), לעומת זאת קרה לי דבר מוזר שלא יודעת אם זה קשור לשינויים הורמונלים. השיער שלי שהיה חלק כל חיי, הפך ביום אחד לגלי, וכבר חצי שנה שהוא כך. לא יכולה להבין ממה זה נובע. יש מצב שזה קשור להורמונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים? - תגובה
ד``ר איתן פאר29/09/2014לא מוכרת לי תופעה זו כקשורה להעדר פעילות הורמונלית. תפני לרופא עור בנידון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדבקות אווראל קונטי 50אילנה27/09/2014
שלום דוקטור, שכחתי לקחת מדבקה ביום חמישי ושמתי ביום שניזכרתי והוא יום שישי בחצות וחצי שאלתי האם אפשר את המדבקה השניה עדיין לשים ביום שני כי בעצם זה כאילו שמתי ביום שבת וחמש ימים אחרי זה יוצא יום רביעי ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדבקות אווראל קונטי 50 - תגובה
ד``ר איתן פאר29/09/2014במידה ואין דימום כתוצאה מהשכיחה תמשיכי כרגיל כלומר המדבקה הבאה ביום רביעי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות וכאבים ברגלייםגל21/09/2014
שלום,
אני בת 47. המחזור שלי בשנה האחרונה לא סדיר, לפעמים מקדים ולפעמים מאחר. לפעמים הדימום הוא מאד חלש, ולפעמים רגיל. בפעמיים האחרונות של המחזור הרגיל היו לי כאבי רגליים חזקים (לאורך כל הרגל). בנוסף בין שני המחזורים האחרונים נוצרה לי נפיחות די רצינית בקרסוליים, מלווה בכאבים. הייתי אצל רופא משפחה ששלח אותי לרופא כלי דם שלא מצא את מקור הבעיה. האם יתכן שיש קשר למחזור ולגיל המעבר? האם שמעת כבר על מקרים כאלו? עכשיו כשהמחזור הסתיים נראה שהנפיחות מתחילה לרדת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות וכאבים ברגליים - תגובה
ד``ר איתן פאר27/09/2014בתקופה הפרימנופאוזלית היחס הלא מאוזן בין אסטרוגן ופרוגסטרון גורם לאגירת נוזלים בגוף, בעיקר שדיים שהופכות מאד רגישות, בטן שתופחת, ומוח שהבצקת בו גורם לעצבנות ורגשנות יתר, תופעות החולפות עם קבלת המחזור והשתנה מרובה. כך שגם נפיחות בקרסוליים, לאחר שנשללו סיבות אחרות, כילייתיות, , תגובה לתרופות, כלי דם ולב. יכול להכנס לקטגוריה המוזכרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנפיחות בקרסוליים
גל01/10/2014תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור עם מדבקות אווראל קונטי 50דנה19/09/2014
שלום, אני בת 47, כאשר מספר שנים יש לי כל 3 חודשים כתמים חומים מעטים יומיים בערך שזה כנראה המחזור, כיון שאני משערת שאני בטרום גיל המעבר, כמו כן מספר שנים סובלת מגלי חום כאשר לפני 4 חודשים לא יכולתי יותר לסבול ואני משתמשת באווראל קונטי- 50 מדבקות אלו החזירו את שלוותי ואין לי יותר גלי חום. לעומת זאת כל חודש התחיל לי מחזור רגיל עם דימום שנמשך 7 ימים ממש כמו מחסור שהייתי בשנים שהייתי פוריה. שאלתי איך יתכן? המדבקות לא אמורות להחזיר מחזור, האם אני טועה ? אודה מאד אם תציין בפניי את הסיבות שיכולות לגרום לדימום. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור עם מדבקות אווראל קונטי 50 - תגובה
ד``ר איתן פאר27/09/2014אינני יודע מי יעץ לך, מדוע וכיצד אבל לאישה עם רחם לא נותנים טיפול אסטרוגני בלבד אלא חובה לשלב אותו עם פרוגסטרון להגנה על רירית הרחם מפני סרטן הנגרם בה ע'י אסטרוגן לא מבוקר. ולכן אוורל בלבד איננו הטיפול הנכון, אלא אוורל עם פרוגסטרון. ואז יש שתי אפשרויות- אוורל קונטי שמכיל אסטרוגן ופרוגסטרון ביחד ולא אמור לגרום למחזור ולעומתו אוורל סקןןי בו משתמשים במדבקות אסטרוגן בלבד לשבועיים ולאחר מכן שבועיים אסטרוגן עם פרוגסטרון ואז יש מחזור סדיר ( וזה הטיפול המומלץ במצב של טרום גיל המעבר).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך מחזור עם מדבקות אווראל קונטי50
אילנה27/09/2014תודה דוקטור על תשובתך. המדבקות שאני לוקחת הם עם אסטרוגן פלוס פרוגרסטרון ולמרות זאת יש מחזור. כפי שציינתיי גם לפני כן היה לי כל שלושה חודשים אבל זה התבטא כתמים מעטים חומים אבל מאז המדבקות יש לי ממש מחזור. האם יכול להיות שיש איזשהו גידול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך מחזור עם מדבקות אווראל קונטי50 - תגובה
ד``ר איתן פאר29/09/2014ממש לא. זו תופעה שכיחה עם המדבקות כאשר מתחילים לקחת אותם לפני תום שנה מהמחזור האחרון. כרגע פשוט תפסיקי את המדבקות כל אימת שמופיע דימום למשך ימי הדימום ואז תחדשי שוב את המדבקות עם סיום הדימום.
במידה וזה יחזור על עצמו יותר מפעמיים שלוש למרות הפסקת המדבקות בזמן הדימום יש לעבור לטיפול הורמונלי הולם יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל המעבר לא עובר!!!כרמית17/09/2014
מה יהיה? 5 שנים גיל המעבר? אני לא יכולה יותר. ניסיתי הכל הורמונים מה שלא המליצו לקחתי... חושבת לעבור לטיפול אלטרנטיבי, טבעי, הייתי סקפטית אבל אין ברירה כבר מיואשת מהמתצב:(
המלצות מישהי??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובר עובר! אל דאגה
כרמית17/09/2014פנית לרופא?
יש אלטרנטיבות בוודאי
נסי לצרוך יותר פירות וירקות
לשמור על תזונה בריאה מאוזנת
תוספי תזונה עם סויה, או פמארל של טבע מצוין
ספורט!!!
ו..פסיכולוגית, תמיד טוב שיהיה מישהו שישמע את כל מה שאת עוברת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעובר עובר! אל דאגה - תגובה
ד``ר איתן פאר18/09/2014בו נעשה סדר.
הפירסומות באתר שלי לסויה , פמארל ועוד ממש לא נכונות ולא במקום.
לידיעה- סויה מפחית סרטני שד רק , ואך ורק, אם נלקח החל מגיל שנתיים ולפחות 40 שנה.
לעומת זאת סויה מעלה קרישיות ואירועים מוחיים, כמו גם מעלה שכיחות סרטן קיבה ובמידה ומתחילים לקחת סויה מגיל 50 מעלה גם שכיחות סרטני שד.
כמו כן בכל העבודות המבוקרות מדעית שפורסמו עד כה לא נמצאה כל תועלת לפמארל או כל תכשיר סויה אחרי מעבר לפלצבו.
כך שהנסיונות להשחיל שוב ושוב פירסומת לפמארל לאתר שלי , בו אני מקפיד על יושרה ועובדות מדעיות , אין לה כל מקום ותזכה לתגובה ממני בהתאם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל המעבר לא עובר!!! - תגובה
ד``ר איתן פאר18/09/2014במידה ואת מחפשת המלצות ממישהי ולא ממני נא לפנות לאתרים אחרים.
מבחינה רפואית, הרי שגנטית אצל 16% מהנשים תופעות גיל המעבר לא יחלפו כל החיים ( לעומת אחוז דומה של נשים שמעולם לא יסבלו מתופעות של גיל המעבר).
מיגוון הטיפולים שיש לנו כיום גדול ותמיד נוכל להתאים בהתאמה אישית לכל אחת טיפול הולם. יש צורך בסבלנות וביעוץ מרופאים שזה תחום עיסוקם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נובופם - הפסקה באמצעיעל16/09/2014
שכחתי במקום רחוק חבילה שהייתי לקראת סופה ואין לי אפשרות להחזיר אותה
(נשארו לי לסיים את החבילה 6 כדורים)
מה עושים?
ממשיכים את החבילה הבאה?
עושים הפסקה של כמה ימים? ואם כן כמה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נובופם - הפסקה באמצע - תגובה
ד``ר איתן פאר17/09/2014קורה . לא להתרגש. להתחיל חפיסה חדשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)