מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תופעות גיל המעבר?מרב12/02/2015
שלום רב ד״ר,
אני בת 46. בריאה בדכ ללא נטילת תרופות קבועות. יש לי התקן תוך ריחמי כ16 שנים ברציפות (לאחר 2 לידות).
לאחרונה, בשלושת החודשים האחרונים, חל ״מהפך״ בתחושות הגוף. התחיל עם כאביי בטן תחתונה כשלאחר בדיקת גניקולוג, הכל תקין. אחכ התלוו בחילות בבוקר (לא הריון) וכן בחילות אפילו באמצע הלילה (לא אוכלת ארוחות כבדות בערב).
כמו כן יש לי הרגשה כאילו אני עומדת להתעלף. עייפות קיצונית. רק רוצה לישון. לעיתים יש רעידות קלות ברגליים, צורה קשה וכרביי בטן עמומים ולא רק בחלק התחתון.
בדיקות דם שערכתי לפני כחודש הצביעו על פריטין ברמה של 6.1. כל השאר בנורמה, כולל המוגלובין.
ד״ר נכבד, אנא, עזור לי להבין: האם יכול להיות שמדובר בתופעות גיל המעבר? עדיין מקבלת מחזור. אני כבר לא יודעת מה לעשות, חשבתי ללכת לגסטרולוג בגלל הבחילות וכאביי הבטן אבל אז בחיפושיי באניטרנט, הבנתי שזה יכול להיות התחלה של גיל המעבר.
אשמח מאוד לתשובה נרחבת בעניין זה.
תתאר לך שאני פוחדת לטוס בגלל איך שאני מרגישה. שלא יקרה לי משהו בטיסה חלילה....(צריכה לטוס ביולי).
תודה מראש על תשומת ליבך להודעתי זו.
בריאות וכל טוב, מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות גיל המעבר? - תגובה
ד``ר איתן פאר12/02/2015מצוקתך מובנית ולכן אז חייבת לעבור ברור מלא , כאשר הרופא המאים להתחלת הברור הוא רופא גסטר
בנסגרת הברור עליך לעבור גם בדיקת דם לפרופיל הורמונלי מלא כולל תפקודי טיירואיד.
אבל התופעות הללו אינן תופעות קלאסיות של גיל המעבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת נרתיקית אטרופיתנירית11/02/2015
שלום לד"ר פאר,
ממצאי הפאפ שעשו לי הראו דלקת אטרופית, אפשר לקבל הסבר מה פרוש דלקת אטרופית??
האם הדלקת הזו מסוכנת? חובה לטפל בה?
אני מרגישה טוב ולא חשה בבעיה כלשהי (למעט יובש..)
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת נרתיקית אטרופית - תגובה
ד``ר איתן פאר11/02/2015זה מונח התחום תאור פתולוגי של תאים בצואר הרחם.
חסר כל משמעות מבחינתך.
הגורם אינו חיידק אלא חסר אסטרוגנים לנרתיק.
תתחילי טיפול בכדורי ואגיפם פעמיים בשבוע לנרתיק ותתמידי בכך לאורך זמן ממושך ומצבך ישתפר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל המעבראילנה09/02/2015
שלום לך אני בת 54 מקבלת עדיין מחזור עם הפסקות מידי פעם בפעם אחרונה שקיבלתי מחזור התופעות היו נוראיות חולשה בשרירים כאבי חזה, כאבים בבלוטות עם זה במפשעות ואם זה בבית שחי ,חרדות נוראיות סטרסים ובכי בלתי נשלט זה עדיין ממשיך כבר שבועיים התחושות האלו מלווים אותי האם אלו תופעות לגיל מעבר אני בסטרס נוראי שיגעתי את הרופאים אודה לך על תשובה בכדי שאוכל להירגע מעט
עשיתי היום בדיקות דם מחכה לבשורות טובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל המעבר - תגובה
ד``ר איתן פאר11/02/2015את מתארת תופעות פא\רימנופאוזליות ( של טרום גיל המעבר) בהם השיבוש ההורמונלי המאפיין את הגיל גורר שיבוש בפעילות תקינה של סרוטונין המוח וזו הסיבה לשינויים הקשים במצבי הרוח שאת מתארת.
הטיפול המאד מאד מומלץ במצבים אלו הוא ציפראלקס ( או אסטו) 10 או 15 מג'ר מדי יום.
השיפור יורגש תוך 2-3 שבועות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור חודשיבטי04/02/2015
בוקר טוב,
אני בת 48 ושלושה חודשים, המחזורים שלי היו תקינים לחלוטין עד כמעט גיל 48.
לפני חודשיים קיבלתי מחזור באיחור של 10 ימים, המחזור היה תקין, חודש שעבר קיבלתי מחזור באיחור של 5 ימים וגם היה מחזור תקין.
הפעם הייתי אמורה לקבל מחזור בתאריך 23 לינואר אנחנו היום ב-4 לפבר' כלומר עברו כמעט שבועיים ימים וטרם קיבלתי.
אני אמנם מרגישה את הבטן כבר כמה ימים כאילו שאני צריכה לקבל מחזור אבל ממש לא.
אני רוצה לשאול האם המחזור נגמר ? או שמא הוא מתחיל לגמגם עד שייגמר לגמרי?
לתושבתך אודה מראש.
יום טוב.
בטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור חודשי - תגובה
ד``ר איתן פאר05/02/2015תהליך הפסקת המחזור באופן פיזיולוגי נמשך בין 2-4 שנים
אי הסדירות שאת מציינת כרגע אינה מבשרת על הפסקת מחזורים מיידית אלא על הכניסה לאותו תהליך פיזיולוגי ויתכן וזה ימשך עו הרבה זמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש באוורל קונטיאירית בן חיון02/02/2015
עברתי לאוורל קונטי לאחר שימוש של כ-10 שנים באוורל סקווי. יש לי תופעה של דימום ווגינלי. אבל אמרת לי שבשימוש במדבקות אלו אין דימום. למה זה קורה? מה לעשות?זו כבר פעם שניה שזה קורה. כלומר במחזור שני של לקיחת האוורל קונטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש באוורל קונטי - תגובה
ד``ר איתן פאר05/02/2015להפסיק למשך 3 ימים, הדימום יפסק ואז לחדש השימוש במדבקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אביאנהשירלי30/01/2015
שלום, אני בת 49, שנה מקבלת אביאנה, בערך חצי שנה בלי מחזור,בריאה בדרך כלל.
בחודש וחצי אחרון חזרו הזעת לילה וקשיי שינה, בצהריים בינתיים הכול בסדר .
האם זה אומר שאני צריכה להחליף אביאנה במשהו אחר או להוסיף כדורים נוספים,
מה עליי לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אביאנה - תגובה
ד``ר איתן פאר02/02/2015לעתים הפסקה בלקיחת ההורמונים למשך שבועיים ( עם אפשרות של קבלת דימום- לא להתרגש) וחזרה לטיפול, פותרת את הבעייה.
אפשרות נוספת זה להישאר על אוויאנה ולהוסיף ציפראלקס 10 המאזן טוב יותר סרוטונין במוח ובכך פותר את בעית חזרת גלי החום והפרעות השינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאביאנה
שירלי04/02/2015תודה
למה לא כדאי להחליף כדורים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאביאנה - תגובה
ד``ר איתן פאר05/02/2015היות וזה המינון ההורמונלי הנמוך הקיים כיום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאביאנה
שירלי05/02/2015לא צריך לעבור למינון יותר גבוה ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאביאנה - תגובה
ד``ר איתן פאר05/02/2015לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאביאנה
שירלי05/02/2015תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גזים המורמונים ?טירנה29/01/2015
אני לוקחת הורמון אנג׳ליק זה חודש וחצי. לאחר שלושה שבועות מלקיחתו ועד היום אני סובלת מגזים ולפעמים מכאבי בטן והיציאות מאד רכות ובשבוע האחרון הבטן נפוחה האם יש אפשרות שאכן זה כתוצאה מלקיחת ההורמונים ? האם ידוע שלעיתים זה קורה ? ואם תשובתך חיובית, יכול להיות שההורמון לא מתאים לי ועליי להחליפו ואם כן איזה הורמון אתה מציע ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גזים המורמונים ? - תגובה
ד``ר איתן פאר02/02/2015הכל יתכן. גשי לרופא שלך שימליץ לך על תחליף הורמונלי אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלי חום לא אנושייםד``ר איתן פאר26/01/2015
שלום רב אני בת 49 סובלת מגלי חום לא אנושיים גיל המעבר התחיל אצלי בגיל 40 מאז גלי החום רק מגברים ליפני שנה עברתי כריתת רחם ושחלות עקב סיגסוג ואנדומיטריאוזיס מאז לקחתי הורמונים שעזרו במשך ארבעה חודשים ואז הגבירו את המינון כי הם כבר לא השפיעו אך מצבי הרוח בכי דיכאון עצבים השמנה גרמו לי להםסיק לקחת אותם החלפתי לסוג אחר אך גם אלה גרמו לי לדיכאון הפסקתי לגמרי ובמשך שלושה חודשים אני לוקחת קלונירית ביתחילה זה עזר אל כעט שוב גלי החום בילתי ניסבלים הם מגיעים כל שעה עד שלוש שעות גלי חום שפשוט מתישים אותי גורמים לי חולשה עד כדאי עילפון הורידים בידיים מתנפחים לי מהחום שאני מפיצה נעשים לי אדים במשקפיים אני בבירור קרדיאולוגי כעט בשל לחצים בחזה וקשיי נשימה שמאוד מתגברים בגלי החום אני חלשה ולא מסוגלת לתפקד רגע אחד אני בוערת מביפנים לחץ הראש ובחזה ורגע אחד אני קופאת מקור עקב זעה שכיסתה את גופי הצילו אין לי חיים אני רוצה את החיים שלי בחזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלי חום - תגובה
ד``ר איתן פאר29/01/2015עליך לשלב אסטרוגן במינון נמוך דוקא ( אסטרופם 1 מג'ר) ביחד עם ציפראלקס 10 מג'ר המאזו את הסרוטונין במוח האחראי על גלי החום ואז יעלמו גלי החום ( תוך 2-3 שבועות)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנגליקספיר23/01/2015
עקב דימום הפסקתי מדבקות והתחלתי לקחת אנג׳ליק. זה שבועיים וחצי אני נוטלת אנג׳ליק ואתמול התחילו לי כאבי חזה כמו לפני מחזור ובטן נפוחה שמזכירה בטן הריונית קטנה וזה מאד לא אסטתי בשבילי כי לא רגילה שיש לי בטן. אני מציינת שאין לי מחזור כבר ואני בת 49. בעקבות ניסיונך הרב האם התופעוה תיעלם בדיוק כמו הופעתה או עליי להחליף הורמון ? אם עליי להחליף איזה הורמונים לא גורמים לתופעה כזאת ולמה רק אחרי שבועיים וחצי התחילו לפתע התופעות ?ושאלה נוספת האם הורמונים שיש בהם פחות אסטרוגן הם פחות מזיקים מבחינת הופעת סרטן ? תודה ספיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנגליק - תגובה
ד``ר איתן פאר24/01/2015לעתים התופעות שאת מתארת "מבשרות" על דימום צפוי , ולא אתפלא שכך יהיה.
שנית, לכל הורמון יש צורך בתקופת הסתגלות הנמשכית בדרך כלל כחודשיים ולכן ניתן לשפוט תופעות לואי רק לאחר תקופה זו.
ולבסוף והכי חשוב מהכל, אסטרוגן מוריד - ואני חוזר ומדגיש- מוריד- שכיחות סרטני שד בקרוב לשליש וסרטני מעי ( קולון) כפול מזה.
לאסטרוגן אפקט הגנתי על השד והמעי מפני סרטן
לעומתו, סוגים שונים של פרוגסטרון הנילווה לאסטרוגן עלולים להגביר שכיחות סרני שד ולכן צריך לדעת איזה, מה, מי והמינון אותו יש להתאים לכל אחת ואחת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמוניםספיר23/01/2015
דוקטור תודה על תשובתך. שאלה נוספת שמעתי על הורמון ליוויאל, האם זה נכון שמבין כל ההורמונים יש לו השפעה על הגברת החשק המיני או עניין זה מינורי ואין הבדל משמעותי בין יתר ההורמונים ? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים - תגובה
ד``ר איתן פאר29/01/2015יש עבודות המצביעות על אפשרות כזו , אך מספר הנחקרים בעבודות אלו היה קטן מדי בכדי להסיק מסקנה חד משמעית בנידון. אבל אפשר בהחלט לנסות היות והתגובה של כל אחת ואחת לטיפול ההורמונלי שונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמוניםאילנה21/01/2015
שלום, אני מבינה שיש סוגים רבים של הורמונים. אני מבקשת לדעת איזה הורמונים הנלקחים לתופעות גיל מעבר הם המוצלחים ביותר לעניין הגברת החשק המיני שהיתחלש אצלי בעקבות גיל המעבר ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים - תגובה
ד``ר איתן פאר22/01/2015ירידה בחשק מיני היא סוגיה אוניברסאלית שכולן, ממש כולן, סובלות מכך.
יש מספר רב של עבודות בנידון והטיפולים כוללים אסטרוגן נרתיקי ( חובה) ואנדרוגנים ( הורמונים זיכרייים כגון טסטוסטרון ו DHEA), המגיעים או במורה של ג'ל למריחה מעל אזור הדגדגן, או בצורה של קרם לנרתיק ( שעשדין לא מצוי בארץ)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצטרפת חדשה למועדון ...אור21/01/2015
שלום דר' פאר. אני בת 49 סובלת מתסמונת ווגנר ,אוסטאופורוזיס ותת פעילות סמויה בבלוטת התריס מטופלת כיום בפרדיזון 10 מ"ג ליום ובעבר קיבלתי שני עירויים של מבטרה ושני עירויים של אקלסטה ,בשנה האחרונה המחזור שלי לא סדיר ומאחר כבר חודשיים , בנוסף החלו אצלי בחודש האחרון גלי חום ביום ובלילה , צריבה קלה במתן שתן והשמנה , תוצאות מ ה 15 לינואר. fsh 117.35 . e2- 18 לאור הנתונים הללו אני מבקשת לדעת אם היית ממליץ לי להתחיל טיפול הורמונלי ואיזה טיפול ? בברכה , אור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצטרפת חדשה למועדון ... - תגובה
ד``ר איתן פאר21/01/2015בהחלט כן
לגבי הסוג והמינון יש מספר רב וזה רק לאחר בדיקה ובדיקות ניתן לקבוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור כבדשושן20/01/2015
שלום, אני בת 51 ועדין עם מחזור תקין וסדיר, ב"ה.
לראשונה החודש המחזור הגיע ביום שלישי שעבר. תחילה רגיל עד חלש. ביום שישי החל דימום מסיבי. במוצאי שבת וראשון יצאו גושי דם גדולים מאוד!! ממש מבהיל. מעולם לא נתקלתי במצב כזה.
בגעתי לרופאה שרשמה לי הקסאקפרון. לקחתי את התרופה 2 כדורים של 500 מ"ג. לאחר הפעם הראשונה התחלתי להרגיש רע מהתרופה. הרגשתי לחץ החזה וכאילו קיר בטון מוחץ אותי. מיד הפסקתי.
עתה יום שלישי, שבוע אחרי תחילת המחזור, הדימום המסיבי פסק - אולם עדין יש דימום בינוני עד קל והמחזור לא "מראה סימנים" של עצירה.
יצויין כי בדר"כ הדימום שלי לא יותר מ-3 ימים וטיפטוף קל ביום הרביעי.
השאלה: איך עוצרים את המחזור? האם יש כדור כל שהוא?
האם הדמום המסיבי הפתאומי קשור לגיל שלי?
(אף פעם לא היו לי בעיות נשיות ב"ה בשום גיל ובשום צורה בעבר)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור כבד - תגובה
ד``ר איתן פאר21/01/2015דימומים חזקים ולא סדירים הינם תופעה שכיחה וידועה בגילך
ההמלצה הכי נכונה זה התקן תוך רחמי מירנה, מסיבה רפואית ( ואז זה מכוסה ע'י הקופה) היות והוא מפסיק את הדימומים הללו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגילוטוןליאת19/01/2015
שלום,
בת 39 , נוטלת פרוגילוטון מגיל 28 עקב מנפאוזה מוקדמת.
מודאגת מהשפעת התרופה לאורך זמן.
האם כדאי להחליף ובמה / או להפסיק ?
יש לציין כי בשנים האחרונות נמצאת בטיפולי פוריות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגילוטון - תגובה
ד``ר איתן פאר21/01/2015אל תפסיקי כל עוד את בטיפולי פוריות. זה שומר על הרחם ויכולת קליטת הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטות בשחלהאסתי15/01/2015
אני בת 50 לאחר הפסקת הוסת. בבדיקה שגרתית לפני שנה וחצי התגלת סצטה בשחלה. ממצאים מהדופלר אגן: שלחה ימינית הודגמה בגודל מ"מ: 45X26
ממצא 1:
בתוכה נצפה מבנה ציסטי צלול ; עם מחיצות בתוכו
בגודל מ"מ: 39X18 אין סימן להיפרווסקולריזציה
כעת חזרתי על הדופלר אגן והפעם הממצאים בם:
שלחה ימינית הודגמה בגודל מ"מ: 33X40
נמצאו 3 צסטות בגדלים 18X22, 15X21 ו- 15X18. אין סימן להיפרווסקולריזציה.
CA-125 = 12.7. אני לא נשאית ל-BRAF.
האם אצטרך לעבור ניתוח לכריטת בשחלה ?
יש לציין כי לפני כשנה עברתי כריטת בלוטת התריס בשלב סרטן פפליארי + טיפול ביוד.
תודה רבה, אסתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון טעות
אסתי15/01/2015אני לא נשאית ל- BRCA1, BRCA2 (ולא BRAF כפי שרשמתי)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציסטות בשחלה - תגובה
ד``ר איתן פאר17/01/2015הממצא לפי התאור שלך קרוב לודאי שפיר
אך במידה וישנה דינמיקה של גדילה כן רצוי לשקול הוצאתו הלאפרוסקופית שזו פרוצדורה ניתוחית פשוטה ויעילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)