מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחזור בגיל המעברנועה11/04/2012
הנני בת 53 , בשנתיים האחרונות המחזור מגיע לעיתים רחוקות ואני סובלת בתקופות שאין מחזור מגלי חום. שמונה חודשים אחרונים לא היה לי מחזור. לפני חודשיים עשיתי ניתוח השתלת שיניים ווטופלתי בכדורי קורטיזון. לפני שבועיים נוצר לי גודש חזק בשדיים ועוד תופעות של לפני מחזור , גלי החום פסקו וקבלתי מחזור. האם יש קשר ביו כדורי הקורטיזון לבין המחזור? ברצוני לציין שנבדקתי לא מזמן והכל תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור בגיל המעבר - תגובה
פרופ` יונה תדיר12/04/2012לא ברור מה זה "נבדקתי"? ומה היה תקין? לבדיקה גופנית אין כל קשר לתופעות שאת מתארת. עקרונית יתכן קשר בין נטילת קורטיזון לשינויים שאת מתארת, אבל עקרונית תופעות אלה שכיחות בשלבי הכניסה לגיל המעבר גם ללא כל קשר לנטילת קורטיזון.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש בנרתיקסבתא11/04/2012
שלום.
אני סובלת מיובש בנרתיק והשתמשתי תקופה בקרמים ונרות שקיבלתי מהרופא.
לאחר תקופת שימוש של מספר חודשים הרגשתי שיפור וחזרתי להשתמש רק בשמן סיכוך .
בעלי היה בחו"ל 20 יום וכשניסינו לקיים יחסים התברר שהיובש חזר ובגדול והשמן לא עוזר כבעבר .
שאלתי האם זה הגיוני שהיובש חזר בגלל אי קיום יחסים ועלי לחזור לשמוש בנרות ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש בנרתיק - תגובה
ד``ר איתן פאר16/04/2012בכלל לא כל כך פשוט.
יובש בנרתיק, עד כדי קיצוניות, מהווה חלק נכבד מהתמונה המנופאוזלית של ניוון רקמות בגוף האישה בהעדר פעילות אסטרוגנית.
שמנים למינהם וחומרי סיכוך יכולים להועיל אך בודאי שאינם פותרים את הבעיה.
לצורך כך יש להשתמש באופן קבוע, ולאו דוקא בהקשר מידי ליחסי מין, בטיפול אסטרוגני מקומי , למשל כדורי ואגיפם, או משחת אובסטין, לפחות פעמיים בשבוע, קבוע לאורך שנים.
זה לא נספג סיסטמית ופועל רק מקומית.
אבל זה נותן גם יתרון בולט נוסף , והוא מניעת דלקות ובעיות שליטה במתן שתן.
גשי לרופא המטפך שלך לקבלת מירשם .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמונים וירידה בצפיפות עצםהילה08/04/2012
בת 59 וחצי. לפני כ-7 שנים הפסקתי לקחת פרמריל שאותו לקחתי במשך כ- 6 שנים. ההפסקה היתה בגלל המחקרים שפורסמו על הגדלת הסיכוי לסרטן השד עקב לקיחת הורמונים.
מאז כל שנה יש לי ירידה בצפיפות העצם. יש לי אוסטיאופניה (צואר ירך 1.3-, ממוצע חוליות 1.1-, כלל ירך 0.4-).
אני מרגישה טוב ומבצעת פעילות גופנית.
האם מומלץ לקחת הורמונים כדי למנוע המשך ירידה בצפיפות העצם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים וירידה בצפיפות עצם - תגובה
ד``ר איתן פאר11/04/2012במידה והבעיה היחידה ממנה את מוטרדת היא ירידה בצפיפות העצם אזי עדיף להשתמש בתרופות אחרות יעודיות כגון ביספוספנטים- (אקטונל, פוסאלאן וכד')
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמירה על התחתוניםרות08/04/2012
אני בת 16 ויש לי חבר גם באותו גיל שלי
אני מפחדת לעשות סקס כבר עכשיו אבל אני מאוד רוצה,ולכן כאשר אני וחבר שלי מגיעים לרגע אינטימי,אני נשארת עם תחתונים והוא מוציא זרע על התחתונים שלי ובעצם גומר עליהם.
האם מהנוזל זרע שיש על התחתונים,בהנחה שאין המון אפשר להיכנס מזה להיריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמירה על התחתונים - תגובה
ד``ר איתן פאר11/04/2012לא.
אבל עדין עדיף להתחיל לקחת גלולות ולהפסיק לפחד.
מיחסי מין ניתן להנות כאשר הפחד מהריון לא רצוי נעלם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה חמה לד"ר פארשרית27/03/2012
על מסירותך לפורום והתייחסות ענינית, מהירה ומועילה מאד. קבל את מלוא הערכתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה חמה לד"ר פאר - תגובה
ד``ר איתן פאר28/03/2012תודה. חן חן לך
וברכת חג שמח לכל הפונות לפורום בשמי ובשמו של פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ועוד שאלהשרית25/03/2012
מקריאה בפורום אני מבינה שיש קשר בין בעיות שינה להורמונים. אם לוקחים הורמונים יותר חזקים מאביאנה זה אמור לעזור ספציפית לשינה? אני שואלת כי בעיות שינה הן דבר מאד שכיח אז איך מקשרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד שאלה - תגובה
ד``ר איתן פאר26/03/2012במקום לעלות מינון הורמונלי מקובל לתת טיפול יעודי להפרעות שינה כגון מלטונין ( משווק בארה'ב ללא מירשם במינון של 3 ו-5 מג'ר, ובארץ תחת השם צירקאדן במינון של 2 מג'ר - המחייב מירשם, אך פחות יעיל) ותכשיר הנקרא אמביין שמגיע בשני מינונים ואמור לתת פתרון הן לבעיית הירדמות והן למחצית השניה של הלילה. מחייב מירשם רפואי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עד מתישרית25/03/2012
רצוי לקחת אביאנה? בת 60 עם הורמונים כבר 6 שנים ומרוצה מאד. יש גיל מומלץ להפסיק או שזה לתמיד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עד מתי - תגובה
ד``ר איתן פאר26/03/2012לא. מרוצה? בביקורת רפואית קבועה? אז תמשיכי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל מעבר או גיל סיוטאורלי14/03/2012
בת 46, כבר שנתיים עם גלי חום , דפיקות לב, עצב, חוסר יכולת לישון ועוד ועוד ועוד. רופאת משפחה רשמה אוורל שעזרו מאד בהתחלה, אח"כ קצת פחות. בגלל עובי רירית גדול(12), קיבלתי פרימולוט נור, ואז עובי ירד ל 3 או 4. אח"כ פחדה לתת והפנתה לרופא נשים. הוא רשם אקטיבל -כבר שבועיים וזה לא עוזר.(הפסקתי מדבקות לפני חודש). ראיתי שמינון האסטרוגן באקטיבל הרבה יותר גבוה מאשר המדבקות. האם אני אוכל להתעקש על מדבקות , ואם כן איזה? סקווי ? קונטי? אני מקבלת דימומים ברגע שמפסיקה הורמונים. והאם כל אלה מסוכנים מבחינת סרטן וכל אלה? תודה רבה. איזה גיל מעפן , סיוט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל מעבר או גיל סיוט - תגובה
ד``ר איתן פאר21/03/2012מגוון הטיפולים לתסמיני גיל המעבר מרובה ולכן יש יכולת להתאמה אישית של הטיפול.
לא ניתן להשוות מינון הרשום על המדבקה לזה שבכדורים היות והספיגה והפירוק בכבד לחלוטין שונה. מה שרלוונטי זה האם זה עוזר או לא.
גם אוורל וגם אקטיבל ( וגם אוויאנה וגם אנג'ליק וגם ליביאל ועוד ועוד..) כולם עוזרים.
הנקודה היא שצריך סבלנות היות וכל המינונים נמוכים ולכן לוקח זמן להשיג תגובה נאותה , זמן הנמדד בשבועות ספורים.
לגבי המדבקות, אם עזרו אז למה לשנות?
סקווי- גורם למחזור ( במידה ואת מעונינת בו) וקונטי לא. ההחלטה שלך.
ולבסוף, גיל מעצבן ומדכא אבל יש יופי של פתרונות ויכולת לעזור וזה הרבה יותר מאשר מצבים רפואיים בהם קצרה ידינו מלעזור. אז תחייכי, והעולם יראה הרבה יותר נחמד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזרמונה14/03/2012
לרופאים שלום
אני בגיל 46 מאז שנה יש לי איחור ובלבול במחזור ,שאלתי היא ,שכבר 3 חודשים לא קבלתי מחזור ואני מרגשה נפחות בחזה כמו לפני מחזור ,ולא מקבלת מחזור ,כאילו שהחזה גדל , האם בגיל המעבר גודל החזה ?
וקצת גלי חום
והאם אני אקבל מחזור עוד ?
עשיתי בדקה לפני 3 חודשים והLH היה 57 ןהE2 104 מה זה אומר FSH היה 68
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור במחזר - תגובה
ד``ר איתן פאר21/03/2012לאט אבל בטוח את נכנסת לגיל המעבר. האיחור והשיבושים במחזור, תוצאות הבדיקות ההורמונליות אכן מאשרות זאת.
ההגדרה של גיל המעבר היא שנה לאחר המחזור האחרון.
עד אז את בתקופה הנקראית פרימנופאוזה. שזה אומר שיתכן והמחזור יחזור, ולפעמים אפילו למספר חודשים, ויתכן ולא.
טיפול כן או לא מותנה בקליניקה. יש כאלו ללא כל סימפטומים ואלו לךא צריכות כל טיפול הורמונלי תומך. ולעומתן, יש כאלו המאד סובלות ולהן בודאי מומלץ טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסימנים לגיל המעבר
מיכל19/04/2012שלום אני בחודש 2/12 הגעתי לגיל 47. בתאריך 17/2/12 היה לי מחזור אחרון .
בחודש 3-4/12 לא קיבלתי מחזור. כבר 3 שבועות אני מרגישה גלי חום. בהתחלה מאד
נלחצתי ולא הבנתי למה אני מרגישה חום נוראי בראש. אך מאחר וזה גבר הבנתי שכנראה אני בגיל המעבר.
אני סובלת מיובש נוראי בשפתיים וכל הזמן רוצה לשתות. אין לי יובש בנרתיק בכלל.
וגם אני כל הזמן נפוחה כאילו אני צריכה לקבל אך לא מגיע מחזור.
שאלתי האם אני עוד יקבל מחזור או שזהו ברגע שמגיעים גלי החום זה סימן להפסקת המחזור. ואם אני יקבל מחזור אפילו לחודש או חודשיים האם יוכל להכנס להיריון?
או שזהו אני כבר לא יוכל להביא יותר ילדים . ( אני רווקה ללא ילדים).
האם אני מתנפחת ומשמינה בגלל שמפסיק לי המחזור? - אני עושה הרבה ספורט גם .
יש לציין שבשנה האחרונה המחזור היה מאוד מאוד חלש - ונמשך רק 3 ימים בקושי.
אני מאד לחוצה ולא הלכתי לעשות בדיקות אצל רופא, בטח לא לרופא נשים. ואין לי אם מי להתייעץ או לשאול.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסימנים לגיל המעבר - תגובה
ד``ר איתן פאר23/04/2012לא הצלחתי להבין מדוע, כאשר את מציינת בעיות גניקולוגיות קלאסיות, את מדגישה שלא הלכת לרופא, ו"בטח לא לרופא נשים".
תנסי דוקא כן לפנות לרופא נשים שיוכל לעזור , להקל ולפתור לך בקלות מרובה את מיגוון הבעיות שהתעוררו אצלך עם הגיל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל המעבר
מיכל23/04/2012בהמשך לתשובתכם, קודם כל תודה.
יש לציין כי לא הייתי אף פעם אצל רופא נשים מכיוון שלא היה לי צורך בכך.
לא השתמשתי בגלולות , ולא הייתי בהיריון , כך שלא היה לי צורך בבדיקה אצל רופא נשים. אני חשה בושה קצת כדי ללכת לרופא נשים.
רציתי לשאול האם יש כדורים כלשהם שאפשר לקחת כדי להמשיך תקופה מסויימת -
לקבל את המחזור החודשי. מאחר ושמעתי מכמה נשים שיש אפשרות.והאם יש
לכדורים הנ"ל תופעות לוואי כלשהם שיכולים להרע.כי לפי הבנתי זה הורמונים ויש לך סכנה של מחלה קשה.
והאם גם אם הפסיק המחזור יש אפשרות שכן יחזור פתאום, או שלפי הסימנים כנראה שכבר אין סיכוי שאוכל לקבל מחזור ובטח אין סיכוי שאוכל להכנס להיריון .
תודה מראש.
לגבי גלי חום התחלתי לשתות חליטה של שיח אברהם- ואכן זה עוזר
תודה - מחכה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל המעבר - תגובה
פרופ` יונה תדיר23/04/2012ארשה לעצמי להתערב במקום בו עמיתי, ד"ר פאר, נתן מענה יסודי לשאלותיך עד כה. אתייחס רק לקטע אחד באיאלוג מעניין זה. זאת, מאחר ואת מציינת שלא היית אף פעם אצל רופא נשים. אם את חשה בושה ללכת, תוכלי לפנות לרופאת נשים. יש היום הרבה מאד רופאות מצויינות אשר תוכלנה לסייע בידך. אלא אם כן אינך מאמינה בממסד הרפואי ואז לא ברור מדוע את מבקשת סיוע בדרך זו, ממסד זה., בשלב זה.
לעניות דעתי חובתך ללכת ולהוועץ. מעבר לשאלותיך יש בדיקות שגרתיות אותן חשוב לבצע, וגם אם הצלחת להסתדר יפה גם בלי זה עד היום, חבל "לאתגר את המזל".
בהצלחה,
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתובנה לגיל המעבר
מיכל23/04/2012תודה רבה -אכן עזרתם לי.
אפנה לייעוץ עם רופא .
תודה שוב. ואכן הפורום עוזר לנשים כמוני שקצת חוששים לשאול .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל המעברדליה13/03/2012
אני בת 52 וסובלת מגלי חום עברתי כריתת רחם בגיל 36 באיזה טיפול אני יכולה להעזר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל המעבר - תגובה
ד``ר איתן פאר26/03/2012יש לפניך מגוון אפשרויות .
בעיקרון אסטרוגן בלבד ללא פרוגסטרון שחוץ מאיכות חיים גם פותר ומונע בריחת סידן, מפחית סרטן שד באופן מאד משמעותי וכן הפחתה דרמטית של סרטן מעי, ומאט אפשרות לאלצהיימר.
איזה סוג ואיזה מינון - ? הוועצי עם רופאך בנידון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה הורמונליתשוש13/03/2012
אני בת 47, עברתי הפלה אחת בשבוע 20 ואחכ 5 לידות, תמיד היו לי בעיות עם המחזור, על רקע הורמונלי אעפ שבבדיקות הורמונליות היה הכל תקין.
מזה 4 חודשים אני נוטלת בהמלצת הרופא, פרוגילוטון, כי היו לי דימומים לא סדירים.בשבוע הפסקה האחרון לאחר שגמרתי חפיסה שלמה ביום שני שעבר, לא קיבלתי מחזור בכלל.
שאלתי היא מה עלי לעשות?
להתחיל חפיסה חדשה היום בערב או לא?
מקווה לתשובה דחוף!!!
בתודה מראש
שוש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה הורמונלית - תגובה
ד``ר איתן פאר26/03/2012תשובות לבעיות דחופות חייבות להינתן ע'י הרופא המטפל שיבדוק ויאבחן את הסיבה ויציע פתרון נאות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה במפסעה.נטלי08/03/2012
אני בת 54 סובלת מציסטה במפסעה שהיא מתחילה בגרד ולאחרי זה בא הכאב לעיתים זה כואב לי מאוד וזה מתנפח קצת פעם הנפיחות בצורה עגולה ופעם זה לאורך ואני מאמינה שישנה מוגלה מבפנים עשיתי כמה נתוחים קלים אבל זה תמיד חוזר לפעמיים זה מתפוצץ לבד, מה ניתן לעשות עוד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה במפסעה. - תגובה
פרופ` יונה תדיר08/03/2012עליך לפנות לרופא/ה, ו... מה לזה ולפורום גיל המעבר?
פרופ. תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים במרפקיי הידיים בבוקרנטלי08/03/2012
אני בת 54 וכמעט בכל בוקר כשאני מתעוררת אני סובלת מכאבים במרפקי הידיים וברגליים לפעמיים אני מרגישה צורך לעצור בהליכה בגלל הכאב במפסעות מה הסיבה לכך? ומה עלי לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים במרפקיי הידיים בבוקר - תגובה
פרופ` יונה תדיר08/03/2012כאבי פרקים בבוקר הם תופעה ידועה. בכל מקרה עליך לפנות לייעוץ ובדיקה אצל רופא/ת המשפחה תחילה.
פרופ. תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה שקשורה למחזור והגלולותלילי04/03/2012
אני בת 43 נוטלת גלולות פמינט ומקבלת מחזור בסיום הגלולות. המחזור בקושי מתנקה מגופי.כמות הדם מעטה עד מאוד.ויש לי הרגשה גםלפני המחזור וגם אחרי שהרחם כבד וכאלו רוצה שוב להתרוקן אך לצערי זה לא קורה. למעשה אני עם הגלולות כבר 15 שנה
ברציפות ומאוד הייתי רוצה לדעת אם יש דרך להתנקות ולהרגיש הקלה.ומדוע טני מרגישה נפיחות תמידית?והאם יש תרופה או דרך להישאר מוגנת ולשחרר לחץ.איני עם התקנים בגלל הדבקיות בדפנות בצורה קשה שבבדיקה ידנית אמרו לי כך..אשמח לקבל ייעוץ או הכוונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה שקשורה למחזור והגלולות - תגובה
ד``ר איתן פאר05/03/2012יש לך אותה טעות מחשבתית שיש להמון נשים.
הדימום החודשי- כלומר המחזור- אינו מנקה , אינו מטהר, ואינו גורם לכל תחושת הקלה .
הביטוי של פעילות הורמונלית שחלתית על הרחם היא צמיחה של רירית הרחם לצורך הכנתה לקליטת הריון, ובמידה ולא חל הריון, תוך 14 יום לאחר הביוץ, רירית הרחם מאבדת את התמיכה ההורמונלית שלה ואז היא מתקלפת, נושרת לחלל הרחם ויותאית החוצה - וזהו כל המחזור.
כלומר- הרבה צמיחה של רירית רחם ( כמו לאחר מסםר לידות שאז חלל הרחם גדול יותר)- יביא ליותר דימום.
פחות צמיחה של רירית הרחם, כמו רירית אחם מדואית ע'י גלולות או התקן מירנה, ואז יש פחות דימום ואפילו העלמות הדימום אם לא היתה צמיחה של רירית הרחם.
התחושות הנילוות למחזור, כגון נפיחות, גודש בשדיים, שינויים במצבי רוח ועוד ועוד קשורים לפעילות הורמונלית ולכן יהיו גם אצל נשים שעברו כריתת רחם ללא כריתת שחלות, שאז יש להן פעילות הורמונלית - אך ללא מחזור.
הרחם אינו "כבד" כדבריך ואין את חשה אותו אלא את התופעות ההורמונליות.
גלולות, כל הגלולות, גורמות לצמיחה מאד מופחתת של רירית הרחם ולכן כל הגלולות מפחיתות משפעותית את אובדן הדם במחזור ועל כך יבורכו ממצאי הגלולות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיקוב במחזורישראלה01/03/2012
אני בת 48 רווקה ללא ילדים ובריאה עם מחזור תקין כל חיי, אקטיבית ופעילה מאוד ! מתעמלת קבוע ומנהלת עסק מצליח .!---לפני חודש וחצי, סחבתי והרמתי מזוודה כבדה ונהגתי מספר רב של שעות,והיו לי כאבי גב עזים כאשר הגעתי הביתה התעתשתי והרגשתי קרע בגב --נשלחתי לבית חולים פעמים, ונקבע ע"י בדיקות יסודיות שחוליה בעמוד השידרה זזה + 2 פריצות דיסק וכל זה ,,לחץ על העצבים וגרם לציסטה דלקתית כבר חודש וחצי אני עם 15סוגי תרופות ביום כולל תרופות נרקוטיות לכאבים העזיםשיש לי ,ונהפכתי לסעודית ואם כל זה לא יחלוף עד אפריל כנראה אזקק לניתוח ,בנתיים יש לי איחור במחזור של כמה ימים בודדים --כל הרופאים פה אחד טענו שזה בגלל המצב הגופני והנפשי שבוא אני נמצאת כרגע. בכל זאת אני רוצה גם לשמוע את דעתך?? --האם זה בגלל גיל המעבר ? או בגלל המצב שנקלעתי אליו לאחרונה --אני רוצה לציין שיש לי תחושה של כאבי בטן של מחזור אבל אני לא מקבלת
אנא התיחסותכם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיקוב במחזור - תגובה
ד``ר איתן פאר03/03/2012קשה לדעת בלי בדיקה, אולטראסאונד ובדיקות הורמונלית.
אבל על פניו נראה לי שיש בסיס לטענת הרופאים שאמרו לך שמצב של סטרס גופני כפי שעובר עליך בפירוש יכול לגרום לשינויים בסדירות המחזור.
תחלימי מהר ותשמרי על עצמך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)