פורום גיל המעבר - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מוצרי ספיגה
    mchev
    03/06/2012

שלום,
    אני בן 57 ולאחרונה נתקל בבעיות של בריחת שתן קלה.
    אשמח לדעת מה הפתרונות שקיימים לבעיה כזו.
    חשוב לציין שהכמות היא מזערית אבל לא מבוטלת.
    אני לא יודע אם חיתול זה הפתרון האולטימטיבי בשבילי
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מוצרי ספיגה

הוספת תגובה

• מוצרי ספיגה - תגובה

ד``ר איתן פאר
    03/06/2012

יש מגוון גדול של טיפולים, החל מתרופות ודרך טבעות נרתיקיות, תרגול שרירים טבעתיים ( שיטת פאולה), ביופידבק ועד ניתוחים זעירים עם אישפוז יום בנרתיק .
    בכדי לקבוע את מהות הבעיה ודרך הטיפולן הנאותה יש לבצע מבחנים אורודינמיים אותם ניתן כיום לבצע בכל הקופות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איחור במחזור
    לחוצה
    02/06/2012

אני עם התקן רגיל כבר שנים. החלפתי אותו ביולי בשנה שעברה. בת 45. עם איחור במחזור של כ3 שבועות. עשיתי בדיקת הריון עצמית שיצאה שלילית. אבל אני ממש לא רגועה מכוון שלפני האיחור הזה המחזור היה סדיר ביותר. גיל המעבר? מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    איחור במחזור

הוספת תגובה

• איחור במחזור - תגובה

ד``ר איתן פאר
    03/06/2012

לא האיחור הראשון של מחזור מהווה את התמרור של גיל המעבר. יותר הסטרס שבאיחור הוא שגורם לאיחור גדול יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אני עדיין פורייה?
    ד``ר איתן פאר
    01/06/2012

שלום אני בת 47 לאחר 3 חודשים שלא היה לי מחזור קיבלתי מחזור חודשי עם דימום מוגבר. עשיתי בדיקות דם :
    estradiol(e2) - follicular 72-530
    midcycle peak 235-1310
    luteal 250-786
    postmenopausal 118
    fsh-39.1
    lh-34.6
    progesterone 1.5
    tsh- 3.15
    רציתי לדעת לגבי התוצאות -האם אני עדיין פורייה והאם יש אפשרות שאוכל להכנס להיריון .
    האם זה שקיבלתי מחזור לאחר 3 חודשים אומר שיש לי ביוץ עדיין?
    מה אומרות הבדיקות לגביי? האם אמשיר לקבל מחזור או שעתה זה יהיה לא סדיר ומדי כמה חודשים אקבל מחזור?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    האם אני עדיין פורייה?

הוספת תגובה

• גיל המעבר - תגובה

ד``ר איתן פאר
    03/06/2012

ראשית הערה לך ולכל המשתמשות בפורום- ממש אין צורך לתת למו את ערכי הנרמה של המעבדה לגבי הרמות ההורמונליות היות ואנו מכירים אותם טוב.
    מה שעשית זה שבמקום לתת את ערך האסטראדיל רשמת רשימה מלאה של ערכי נורמה מיותרים.
    ולגופו של ענין-
    קבלת מחזור לא סדיר, בגיל מעל 42, עם ערכים של FSH ו- LH גבוהים, מעידה על פרימנופאוזה.
    וכבר הארכנו ארוכות בתשובות בעבר על התקופה של טרום הפסקת המחזור. תקראי תשובות קודמות.
    המחזורים לא סדירים, אבל יכולים לחזזור למשך תקופות כן בסדירות, ותופעות לוי , כגון גלי חום,יעלמו תמיד לראת מחזורים או שלא יהיו כלל.
    כניסה להריון תיאורטית כבר לא , אבל אין לא מוחלט ברפואה וכבר היו דברים מעולם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל המעבר

מיכל
    03/06/2012

תודה על הקשבתכם ותשובתכם. זה עוזר המון .
    הערך של ה- estradiol e2 : 100 PMOI/L
    אם זה הכוונה לערך. מצטערת שלא הבנתי נכון .
    תודה שוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל המעבר - תגובה

ד``ר איתן פאר
    04/06/2012

ציפיתי שוה בערך תהיה הרמה
    והתשובה נשארה כפי שהיתה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקות לאחר מחזור-גיל המעבר

מיכל
    06/06/2012

שלום לאחר קבלת מחזור לאחר 3 חודשים עשיתי בדיקות רפואיות
    ביום ה-6 למחזור והתוצאות היו שונות הייתי רוצה להבין מה הולך אצלי-

TSH- 3.49
    lh-luteinizing hormone 4.9
    FSH- 8.8
    ESTRADIOL E2- 185

האם זה אומר שאני עדיין פוריה ?,מכיוון שלפני המחזור ה-FSH היה 39.10
    וכרגע נהיה FSH 8.8 ? מה ההפרש הזה?
    אני מאד מבולבלת .
    תודה על תשובתכם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקות לאחר מחזור-גיל המעבר - תגובה

ד``ר איתן פאר
    06/06/2012

השתנות רמות ההורמונים , בנשים מבייצות, מתרחשת כל 90 דקות. כך שבדיקות ביום מסוים וברגע נתון מצביעות על מגמה ותו לא.
    בד'כ אחרי מחזור רמת ההורמונים נמוכה ועולה בהדרגה לאורך המחזור.
    זה לא מעיד על פוריות או אי פוריות.
    נשים יכולות גם בגילאים 54-58 לקבל מחזורים סדירים עם רמות הורמונליות תקינות לחלוטין וזה עדין לא הופך אותן לפוריות.
    כך שלא רק את מבולבלת, אלא גם אנחנו, ציבור הרופאים, ( לפחות מרבית הרופאים שהורמונים אינם עיסוקם העיקרי)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקות

מיכל
    06/06/2012

מאד מאד מודה לכם על הייחס והתשובות שעוזרות מאד .
    מאחלת לכם הרבה בריאות . וכוח להמשיך במעשיכם .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקות - תגובה

ד``ר איתן פאר
    07/06/2012

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימומים בין ווסתיים

אני מיכל
    01/08/2012

שלום בת 48 כבר שבעה חודשים עם ווסת לא סדירה בין ווסתיים שמשנים את גוונם אך בעיקר צבע דם נקי או משתנה לוורוד המוגלובין שלי 8.3 די מעט יש לי שרירן קטן אך די מודאגת מהדימומים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימומים בין ווסתיים - תגובה

ד``ר איתן פאר
    02/08/2012

גם הגיל וגם המיומה גורמים לדימומים ולירידה בהמוגלובין.
    רמת ההמוגלובין המאד נמוכה שלך מחייבת לגשת לרופא לברור וטיפול, הן על מנת להפסיק את הדימומים - ע'י התקן מסוג מירנה - מומלץ- והן לתיקון האנמיה וחסר הברזל ופקטורים נוספים המחייבים ברור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורמונים עם קרישיות יתר
    שירה
    01/06/2012

אני בת 42 עם פקטור 5 ליידן. לפני כשנה החלו תופעות של דופק גבוה, גלי חום,הפרעות שינה, שתן צורב(ללא ממצאים חיידקיים) יובש וגינלי מלווה בכאבים חזקים, עצבנות,שינויים במחזור החודשי(דימום רב), עייפות, ירידה במצב הרוח, חוסר חשק מיני ,יובש בעור ועוד תופעות של גיל המעבר. בעקבות הדימום הרב במחזור, הותקנה מירנה אשר מקלה משמעותית את כמות הדם במחזור. אך כל יתר הסימפטומים נישארו כשהיו. בדיקות הלב כולן תקינות. בדיקות אורולוגיות הכוללות ציסטוסקופיה-תקינות. שאלתי היא האם ישנו טיפול הורמונלי שיכול להתאים לי עם בעיית הקרישיות אפילו בשילוב עם מדלל דם? במידה ולא, האם ישנו טיפול אלטרנטיבי שיכול לעזור? יש לציין שהתופעות הנ"ל מקשות על חיי מאוד. קראתי בפורום על ליביאל שאינו הורמון אך יכול לשפר מצב כזה. האם זה יכול להתאים לי? מה עושות נשים בגיל המעבר עם ביות קרישה? איזה טיפול הן מקבלות? אשמח לקבל המלצה על שם של רופא שמטפל בגיל המעבר בנשים עם בעיות קרישה. תודה רבה על עזרתכם

לקביעת תור
    סגירה
    הורמונים עם קרישיות יתר

הוספת תגובה

• הורמונים עם קרישיות יתר - תגובה

ד``ר איתן פאר
    03/06/2012

את בכלל לא בגיל המעבר ואת מייחסת לעצמך דברים שלא לך.
    תשתדלי מאד לא להיות רופאה של עצמך ולא להרבות באין ספור בדיקות מיותרות.
    גיל מעבר נקבע ע'י בדיקת דם פשוטה של פרופיל הורמונלי והעדר מחזור של כשנה. אין צורל בכל דבר נוסף.
    לגבי הסימפטומים שאת מתארת - לכל אחד מהם יכולים להיות מספר גורמים.
    למשל - וזוהי רק דוגמית- צריבה בשתן מקורה העיקרי כלל לא חיידקית ואיננה מחייבת כלל ציסטוסקופיה ( אלא עם את לוחצת מדי על רופא), אלא שתיה מרובה והמנעות מהתגבשות קריסטליים של מלח ( הנותנים לשתן צבע צהוב) הפוצעים את שלפוחית השתן וגורמים לצריבה ממושכת וכאבי בטן.
    מרבית תהשינויים הנפשיים שאת מתארת קשורים לסרוטונין במוח ולכן כל תרופה מקבוצת מעכבי ספיגת סרוטוניןף כגון ציפראלקס, מאד תעזור לך.
    ולבסוף- אסור לתת טיפול הורמונלי במקרי פקטור ליידן. ליביאל הינו הורמון לכל דבר וענ ין.
    זו פשוט מולקולה של פרוגסטרון המתפרקת ברקמות הגוף לאסטרוגן וטסטוסטרון וגם פרוגסטרון וכל הכללים לגבי טיפול הורמונלי וטרומבופיליה חלים גם עליה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    יוד
    30/05/2012

שלום, חשוב לי לציין שהפורום הזה הוא מצויין ותשובות הרופאים מאד לעניין ואתם מגלים הרבה רגישות, שאלתי כאן שאלה לפני כ3 שבועות, להזכירך בת 46 עם מחזורים סדירים עד לפני כחודשיים, שאז מחזור איחר בכמעט 3 שבועות כשכל הזמן היו תסמיני מחזור, הרופא שלי שלח אותי לבדיקות הורמונליות שלמיטב הבנתי יצאו תקינות: e-2 98, lh-2.4,fsh-8.9, המחזור היה שונה והזכיר יותר דימום כמו אחרי הפלה, לפי מה שקראתי הבנתי שכנראה לא היה ביוץ ולכן היה דימום שנמשך כשבוע וחצי, ביום שישי כבר הייתי נקייה, מאז המשיכו הפרשות וגודש בחזה, ומאתמול בערב שוב יש לי כאבי מחזור! יתכן ששוב יהיה לי דימום? אני מרגישה שהגוף השתגע! האם כל זה שייך לטרום גיל המעבר? יש לציין שאין לי שום תסמינים של גיל המעבר! רק כאבי מחזור וכאבים בשד וסוג של דקירות בשד ובמפשעות ,האם כל זה אופייני לגילי? האם אתה ממליץ על בדיקות נוספות?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד``ר איתן פאר
    31/05/2012

בגילאים 45-52 , בממוצע כל 10 חודשים מדלג ביוץ.
    זה קשור לירידה עם הגיל ביכולת הבייציות שבשחלות להגיב נכון לגירוי הורמונלי ( מבחינה ביולוגית- ירידה בכמות הקולטנים על פני ממברנת הביציות, דבר המאפיין גיל והגורם לאובדן הפוריות לאחר גיל 44),
    כתוצאה ישנה הפרשה אסטרוגנית לא מבוקרת שכן אין הפרשת פרוגסטרון הנוצר רק לאר ביוץ. ולכן יש תופעות המאפיינות אסטרוגן בלבד - כגון הגודש בשדיים, המחזור המאחר, הדימומים וההכצמות שלאחר מכן.
    עד כאן ההסבר הביולוגי המדעי.
    מבחינת הטיפול- פשוט לוקחים תכשיר המכיל פרוגסטרון למשך שבוע ( למשל פרימולוט נור, דופסטון, אוטרוגסטאן ועוד..), שלאחריו מופיע דימום והוא בד/'כ "מסדיר" את הביוצים עד לפעם הבאה שזה יקרה - עקב הגיל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

יוד
    31/05/2012

מאד מודה לך על תשובתך המהירה וההסבר המפורט! יישר כח!! האם שמות המוצרים שנקבת בהם הם תרופות? הייתי מעדיפה משהו טבעי, האם תוכל להמליץ לי על תחליף טבעי? ושוב תודה רבה לך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

יוד
    31/05/2012

יש לי דופסטון שהרופא נתן לי כשהייתי בזמן איחור במחזור ולא לקחתי, האם לקחת עכשיו בזמן דימום? באיזה מינון? גם 2 ליום? תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד``ר איתן פאר
    03/06/2012

כדור של 10 מג'ר למשך 10 ימים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורמונים וזריקת קורטיזון
    רבקה
    28/05/2012

אני צורכת הורמוני אביאנה. לפני שנה , בגלל כאבים בברך הוזרקו לברך פעמיים - diprospan+lido אחרי הפעם הראשונה הופיע דימום קל. לאחר חודשיים אחרי הזריקה השנייה, הופיע דימום כבד יותר, וכן הופיעו פצעונים עם ראשי מוגלה סביב לפות שהתרבו בהדרגה והוו מטרד גדול מאד ורופאת הנשים לא ידעה להסביר את התופעה ושום משחה לא עזרה . לאחר חודשיים לערך הם נעלמו כשם שבאו. היום יש לי שוב בעיות בברך ורק זריקת קורטיזון תוכל לעזור לי. שאלתי היא : האם לקחת אביאנה בזמן ההזרקה ואחריה? האם יש בכלל קשר ותופעות לוואי בין הורמונים לבין זריקות קורטיזון?

לקביעת תור
    סגירה
    הורמונים וזריקת קורטיזון

הוספת תגובה

• הורמונים וזריקת קורטיזון - תגובה

ד``ר איתן פאר
    28/05/2012

קורטיזון מהווה את אבן היסוד לבניה של הורמוני המין. מהמולקולה שלו הגוף מייצר אסטרוגן, פרוגסטרון, טסטוסטרון וכד'
    אינני יודע האם זריקה של קורטיזון לברך נספגת למחזור הדם- כמדומני שלא או שרק כמות מזערית ממנה נספגת, כך שלשער שהקורטיזון שבזריקה הפך בגוף לאסטרוגן וגרם לדימום - לא סביר בעליל.
    מה שיותר סביר זב מצבי סטרס שיש סביב לאירוע ההזרקה, וסטרס עלול לשנות ספיגה ופינוחי של הורמונים שאת כבר לוקחת.
    אוואינה , הנחשבת לבעלת המינון הנמוך ביותר שבשימוש כיום, יכולה להיות מושפעת , בתהליכי סיגתה והפרשתה, מסטרס ויתכן שזה הגורם לדימום שקיבלת.
    בכל מקרה אין מקום "להתכונן" לקראת, במידה ותזדקקי לזריקה נוספת.
    מקסימום, במידה ומופיע דימום, תקחי 2 כדורי אוויאנה ביחד במשך מספר ימים וזה, בתקוה, יפסיק את הדימום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמום כמו ווסת
    נירה
    26/05/2012

בת 52 בריאה בדרך כלל פרט לתת פעילות בלוטת התריס .מאוזנת מטופלת ביוטירקס.לפני 3 שנים עברתי קוניזציה בגלל CIN 2-3 .מאז זה תקין ואני בבקורות.
    לפני שנה וחצי סיימתי לקבל מחזור ,מאז לא היו לי ווסתות אך לפני חודש קבלתי דמום . היו לי כאבי שדיים ותחושות כמו לפני מחזור ואז לפני חודש קבלתי דמום בן 3 ימים ,כמו ווסת .רופאי בצע לי בדיקה גניקולוגית .מצא מעין פוליפ בצוואר הרחם.באולטראסאונד שבצע לי במרפאתו , לא גלה משהו חריג, לא ראה מיומה והפוליפ נראה קטן ,
    רירית תקינה .לקח לי בדיקת פיפל ,פאפ, ודגימה מהפוליפ לפתולוגיה .כעבור חודש שוב קבלתי דמום כמו מחזור בן כמה ימים .קבלתי גם התוצאות והרי הן:
    בבדיקת פיפלWEAKLY PROLIFERATIVE ENDOMETRIUM .בבדיקת פוליפ
    :הבדיקה ההיסטולוגית מראה קטעי רירית רחם בתקופת השגשוג.
    בבדיקת הפאפ:NORMAL SMEAR.NO SIGNIFICANT ABNORMALITIY DETECTED
    REMARK :
    REACTIVE ENDOCERVICAL AND METAPLASTIC CELLS PRESENT
    אגב אני אמורה גם להיות בבקורת קולפוסקופיה אצל רופא מומחה ורופאי אמר שהוא גם יבדוק הפוליפ.שאלתי
    1)האם התוצאות תקינות לגביי ?
    2) יתכן וסת לבת 52 שהפסיק לה מחזור לפני שנה וחצי ושבכל זאת הכל תקין ?
    3 ) לגבי הפוליפ כיצד יודעים אם לטפל בו ןאיך מטפלים בו
    ,אם יכול להיות שהוא הסיבה לדמום?
    בהנחה שהכל תקין האם אני אמורה לקבל טיפול מסויים
    המון תודה וחג שמח!!!

לקביעת תור
    סגירה
    דמום כמו ווסת

הוספת תגובה

• דמום כמו ווסת - תגובה

ד``ר איתן פאר
    27/05/2012

פעילות אסטרוגנית שחלתית, אפילו שנה ומעלה לאחר הפסקת מחזור, איננה דבר יוצא דופן.
    פעילות זו באב לידי ביטוי בגוד בשדיים שלאחר מכן מופיע דימום, וברירית רחם שבהיסטולוגיה יש תשוב של פרוליפרציה.
    הדימום אינו סדיר היות ואין ממש ביוץ ולכן אין פרוגסטרון.
    במצבים אלו יש צורך לתת תכשירי פרוגסטרון ( פרימולוט נור, דופסטון, אוטרוגסטאן ועוד).
    המעקב נעשה ע'י בדיקה תקופתית ( 3-4 חודשים) של עובי וסדירות רירית הרחם ע'י אולטראסאונד נרתיקי.
    הפוליפ ברחם לא קשור לדימום הנוכחי. לנשים רבות יש בגיל הזה פוליפים ברירית הרחם ועפי'ר הם חסרי כל משמעות קלינית, עוברים הסתיידות וללא כל חשיבות.
    בדיקת הפאפ התקינה מעידה שהקוניזציה שעברת היתה טובה ומספקת ולכן הסירי דאגה מליבך לגבי צואר הרחם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזר

נ
    07/10/2012

הבנתי את התשובה לאימי חזר המחזור לאחר שנים של הפסקה וגם לה אמרו אותו הדבר תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחזור מתמשך כ 3 שבועות
    לילי
    25/05/2012

בת 51 עד לפני חודשיים ,היתה לי וסת כל 28 יום. אחרי 10 ימים מהוסת האחרונה הופיע לי דימום של יום וחצי... לקראת התאריך שוב דימום ורוד בניגוב. עד להפעת הוסת שלמעשה היא מתערכת כשלושה שבועות .דימום קל. היתי פעמיים אצל רופא נשים שטען שאני בגיל המעבר. אשמח לדעת האם אפשר לעצור או להפסיק את הדימום? אודה לך על תגובה לילי

לקביעת תור
    סגירה
    מחזור מתמשך כ 3 שבועות

הוספת תגובה

• מחזור מתמשך כ 3 שבועות - תגובה

ד``ר איתן פאר
    27/05/2012

דימום כפי שאת מתארת איננו כלל גיל המעבר אלא לקראת גיל המעבר ( פרימנופאוזה)
    הסביה לדימום קשורה בפעילות אסטרוגנית שחלתית ( ולכן אין עדין תסמיני גיל המעבר) ללא פרוגסטרון הנוצר רק לאחר ביוץ. כלומר זה סוג של דימום המעיד על העדר ביוץ, דבר המאפיין גילך.
    הטיפול- כדורי פרוגסטרון ( פרימולוט נור , דופסטון ועוד ) למשך 10 ימים, חד פעמי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטילת פרימולוט נור

לילי
    06/06/2012

אכן חזרתי לרופא הנשים ,מכיון שהדימום התגבר אחרי חודש .הרופא ערך לי בדיקה שאיני זוכרת את שמה לקח נוזלים ,וזאת משום שהרירית מעובה. שכחתי לשאול האם ותוך כמה זמן הדימום מפסיק,? בברכה לילי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחופהה!!!
    ליאור
    24/05/2012

שלום, אני כיום בת 27,התאריך האחרון של הווסת היה ב11.4. היום זה איחור של היום ה13. באחרי איחור של 10 ימים עשיתי בדיקת דם יצא - שלילי אתמול בבדיקת אולטרסאונד נמסר כי כי הרירית עבה..מה זה אומר?? חשוב לי לציין שהמחזור שלי בדר"כ לא סדיר אבל אף פעם לא היה לי איחור כזה -המקסימום זה שבוע איחור. במהלך על השבוע האחרון היה לי כמו כאבי מחזור,אבל המחזור לא מגיע!! מה זה אומר???האם יש סיכוי להריון שהרירית עבה???

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחופהה!!!

הוספת תגובה

• עזרה דחופהה!!! - תגובה

פרופ` יונה תדיר
    24/05/2012

ומה לכל זה ו... לפורום גיל המעבר?
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנאופזה?
    אישה
    23/05/2012

שלום רב, התייעצתי כאן עת היותי בפרה מנאופזה - לאחר הפסקה במחזור (שקרתה בעבר) נטילת פרימוליט - נור וביצוע בדיקת דם ביום שלישי לוסת -
    להלן התוצאות היום-
    e2 - 97.60
    fsh - 59.85
    lh - 44.50
    tsh - 1.44
    progesteron<1
    (בת קרוב ל- 38) זה הפרופיל הגרוע ביותר שהיה לי. והיו לי פרופילים לא מנאופיזיאלים (לפני חצי שנה ולפני כן..) והיו כן מנאופויזיאלים יותר... האם אני במנאופזה?
    אימי עברה סרטן שד - אני יודעת שיש המצדדים מאד בפרוגילוטון ויש שלא ויש שאין להם דיעה חד משמעית.
    אינני סובלת מתסמינים כרגע (גלי חום אחת לשנתיים ומאד מינוריים....). מתי צפוי לי "חוויית"
    מנאופזה? זה אינדיבידואלי. האם E2 אמור להיות נמוך יותר?
    האם אני כבר שם? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מנאופזה?

הוספת תגובה

• מנאופזה? - תגובה

ד``ר איתן פאר
    24/05/2012

האם הבדיקות תחת תרופות הורמונליות? פרוילוטון? פרימולוט נור?
    האם יש מחזורים ספונטניים? האם את מקבלת רק בעקבות התרופות?
    האם את סובלת ממשהו?
    המון שאלות שלכולן יש רלוונטיות לגבי מתן תשובה מושכלת.
    חוץ מזה אנחנו לא מטפלים בבדיקות- הם אמצעי עזר להבין סיבות לסימפטומים.
    אנחנו כן מטפלים בסימפטומים, במידה וקיימים.
    ההתייחסות לסרטן השד של האמא בעל משמעות לגביך במידה ולאמא היה סרטן שד לפני גיל 40.
    ואז רצוי לבצע בדיקת נשאות גנטית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות לשאולייך

אישה
    24/05/2012

הבדיקה בוצעה לאחר נטילה הורמונלית (פרימוליט) ולאחר הפסקה המתנה לוסת וביום השלישי. בעבר - בדיקות שהראו רמת הורמונים המתאימה ליותר קירבה למנאופזה היו תחת חודשים (כ-3) ללא וסת ועל כן בוצעו לאחר נטילה של פרימוליט נור.

בבדיקות שהייתה התאוששות שחלתית מן הסתם הייתה קליניקה של וסת טבעית בתוך כל המכלול של תהליך הכשל השחלתי.
    מה ששונה הפעם הוא עליה ברמות FSH שוב לרמה מאד גבוהה..הפסקה של וסת שוב ל- 3 חוד' וירידה בערכי E2 ל- 95.

קלינית - אני מתמודדת כעת עם היעדר וסת (לא אוכל לדעת מתי תעבור שנה אם אני נוטלת פרימוליט) וכן מידי פעם.. לא לעיתים קרובות גלי חום מאד מינוריים (לא מה שמתארות נשים בגיל המעבר.....) אלא תחושת חום בגוף ואז חוזר לנורמה.

האם בדר"כ התחלת מה שבא לידי ביטוי בגיל המעבר הוא כאשר אסטרוגן יורד לרמה נמוכה מ- 95?

סליחה על האורך ומודה על היחס המאד המקצועי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת - סרטן שד לאימי גיל 60 +

אישה
    24/05/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות לשאולייך - תגובה

ד``ר איתן פאר
    04/06/2012

כל עוד את מגיבה לפרימולוט נור בצורת דימום זה מעיד על צמיחה של רירית הרחם וזו האינדיקציה שיש אסטרוגן, כלומר את לא בגיל המעבר
    רמות אסטרוגן נמוכות במנופאוזה ונעלמות במנופאוזה ולכן אין יותר צמיחת רירית רחם ואין תגובה לפרימולוט נור ויש תסמיני גיל המעבר בעוצמות אחרות מאלו שאת מתארת.
    סבלנות זה יגיע.!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבדיקות פרופיל הורמונלי נמצא שאני בגיל המעבר
    ד``ר איתן פאר
    21/05/2012

שלום רב,
    אני בת 54. וסת אחרון לפני 4 חודשים. בבדיקות פרופיל הורמונלי נמצא שאני בגיל המעבר. לאור גלי חום, נדודי שינה ושינויים במצב רוח המליצה לי רופאת הנשי שלי להתחיל לקחת EVIANA. ובכן, אתמול לקחתי גלולה בפעם הראשונה והיום הופיע דימום קל. מה המשמעות? האם להפסיק לקחת או שאולי התרופה אינה מתאימה לי?

הוספת תגובה

• אביאנה ודימום - תגובה

ד``ר איתן פאר
    23/05/2012

ההגדרה של גיל המעבר אינה מתבססת על פרופיל הורמונלי בלבד אלא על שנה ללא מחזור.
    הפרופיל ההורמונלי מעיד על פרופיל מנופאוזלי לעתים אפילו כאשר עדין יש מחזורים לא סדירים.
    ההחלטה הטיפולית אינה קשורה לא בהפסקת הווסתות ולא בפרופיל ההורמונלי אלא בסימפטומים של גיל המעבר ( כגון גלי חום, הפרעות שינה, שינויים במצבי רוח ועוד וןיוד ועוד).
    התופעה של דימומים אקראיים במהלך השנה הראשונה שלאחר הפסקת המחזור הינה שכיחה וידועה ולא קשורה בלקיחת ההורמונים.
    מבחינה פרקטית- ברגע שחוזר הדימום נעלמיות תופעות המאפיינות את גיל המעבר
    במידה וממשיכים לקחת טיפול הורמונלי חלופי תוך כדי דימום יש נטייה לדימום להמשך זמן ארוך יותר.
    ולכן- ההמלצה היא להפסיק לקיחת הורמונים כל עוד יש דימום, ולחדש רק במידה וכאשר תסמיני גיל המעבר האמורים חוזרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה.

רונית
    25/05/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל מעבר
    ציפי
    16/05/2012

תוך כמה זמן לוקח להורומנים לפעול בפעם הראשונה שהיא נוטלת אותם? ומתי למעשה יש הטבה?

לקביעת תור
    סגירה
    גיל מעבר

הוספת תגובה

• גיל מעבר - תגובה

פרופ` יונה תדיר
    16/05/2012

תסמיני גיל המעבר רבים ומגוונים, החל מגלי חום, הפרעות שינה, וכלה בבריחת סידן מהעצמות, ועוד, ועוד. לגבי חלק מהתסמינים מדובר באפקט מצטבר אשר בא לידי ביטוי לאורך זמן רב. תסמינים כגון גלי חום משתפרים או נעלמים בדרך כלל במהירות יחסים, בין מס' ימים למספר שבועות.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרוגילוטון
    אישה
    15/05/2012

שלום לרופאים,

רופא הנשים שלי נתן לי התחלת טיפול בתכשיר פרוגילוטון לאחר הפסקות בוסת (לקראת גיל מעבר בגיל צעיר - 37 - תהליך שנמשך). תחיהל עלי לסיים חודש ע פרימוליט נור (נטלתי גם בעבר) ולגשת לבדיקת דם.

שאלות נקודתיות לגבי תכשיר זה.

גודל הסייגים בדף המצורף הוא כאורך הגלות.. אך אני מבינה שצריך כיסוי גם.
    מה ש"צד" את עייני הוא סרטן ובפרט סרטן השד (שאימי עברה) אני נבדקת אצל כירורג אך לא ביצעתי נשאות. היש דברים בגו?

האם תרופה זו מהווה תחילף הורמונלי גם במנאופזה?

בהנחה שתחת התכשיר אקבל וסת קבועה ועפ"י הרופא התכשיר מדכא את האסטרוגן הטבעי של הגוף ומביא את שלו איך אפשר לבדוק ערכים אלו בדם? - איך אדע מתי אני נכנסת למנאופזה?

הרבה הרבה תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    פרוגילוטון

הוספת תגובה

• פרוגילוטון - תגובה

ד``ר איתן פאר
    16/05/2012

ולכן המליץ לך רופאיך תרופה שכיחה ומקובלת לתקופה הטרום מנופאוזלית המתאפיינת באי סדירות של מחזורים וערכי בדיקות הורמונליות המשתנות חדשות לבקרים בין ערכים תקינים לערכים מנופאוזליים.
    התכשיר שייך לקבוצת תרופות הורמונליות הבאות להוסיף ולסדר פעילות הורמונלית שחלתית ולא להחליף אותם כאשר הם פוסקים לחלוטין כפי שקורה בגיל המעבר. אז עוברים לתכשירים אחרים בעלי פעילות ביולוגית הורמונלית שונה ונמוכה יותר.
    לגבי ההזהרות הקשורות בתכשירים הורמונליים ומחלות, ואפילו סרטנים, הרי שהיות והופיעו מאמרים ופירסומים בנידון, גם עם זה כבר לא לחלוטין מקובל בידע שנצבר כיום, זה עדין מחייב את היצרנים לספק את מלוא האינפורמציה בעלון לצרכן ולכן אותם עלונים מאד ארוכים, כפי שנוכחת.
    אגב- ניסית לקרוא את מה שנכתב בעלון המצורף לאקמול? יותר אנשים בעולם סובלים מסיבוכי אקמול מאשר מכל תרופה אחרת....
    סרטן שד לאמא- שכיחות התורשה גדולה כאשר סרטן שד לאמא חל לפני גיל 40, או לאחות לפני גיל 50, או לאמא ואחות ( שלך לא של האמא) בכל גיל.
    אלו המצבים המחייבים התייחסות הקשורה בבדיקת נשאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזעה ואקטיבל
    שרה
    13/05/2012

אני בת 60 . 10 שנים מקבלת הורמונים.בשנה שעברה עם המעבר מאקטיבל לאוויאנה , הופיעה בקיץ ,הזעה בלתי נסבלת בפנים בחזה ובגב.חזרתי לאקטיבל. בחורף עברתי שוב לאוואנה( בהמלצת רופא נשים)והכל היה תקין. כעת שוב הופיעה הזעה קשה שמשבשת את חיי. מה לעשות??האם לחזור לאקיבל? האם הזיגזג הזה בסוג הכדור מזיק? האם יש דרך אחרת להפסיק את גלי ההזעה בקיץ?

לקביעת תור
    סגירה
    הזעה ואקטיבל

הוספת תגובה

• הזעה ואקטיבל - תגובה

ד``ר איתן פאר
    14/05/2012

במידה והנסיון המוכח שלך היה שהמעבר בקיץ לאקטיבל עזר, אין כל בעיה לחזור על התהליך ואין בכך משום נזק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרופיל הורמונלי
    יעל
    12/05/2012

שלום, אני בת 46 עד כה מחזורים סדירים 26-28 יום, מחזור אחרון מאחר לי ביותר משבועיים, רציתי לציין שהיו את כל הסימפטומים של מחזור מתקרב - כאבי מחזור גודש בחזה, בדיקת הריון שלילית, מחזור לא הגיע, היתה טיפת דם ורודה באיחור של יומיים, גודש בחזה ירד וכל יומיים יש לי כאבי מחזור וגב תחתון ומחזור לא מגיע.. יש לי גם זרמים במפשעות ובשד, הרופא שלי טוען שזה יכול להיות סימפטומים של גיל המעבר ושלח לפרופיל הורמונלי, אודה לך באם תעזור לפענח, בגדול שום דבר לא חורג מהנורמה, TESTOSTERONE-0.26, ESTRADIOL-E2-98, TSH-1.72, T-3 FREE-3.4, T-4 FREE'0.9 PROLACTIN-7, LH-2.4, FSH-8.9 אודה ךף באם תיתן תשובה בגדול, האם זה האיחור קשור לגיל המעבר? אני מאד לחוצה, לא רגילה שהמחזור לא מגיע וכל הסימפטומים לא נעימים לי...בנוסף ידיע לי שיש לי ציסטה כבר כמה שנים שלא מפריעה.. אולי זה קשור לזה? סליחה על ההודעה הארוכה, תודה רבה ושבת שלום!

לקביעת תור
    סגירה
    פרופיל הורמונלי

הוספת תגובה

• פרופיל הורמונלי - תגובה

פרופ` יונה תדיר
    12/05/2012

ספק רב אם אלה סימטומים של טרום גיל מעבר. עליך לשלול אפשרויות נוספות בייעוץ הרופא/ה המטפל/ת.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה