מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הנקה וגיל המעברליאור08/12/2011
שלום רב,
בת 45.8, אמא לתינוקת בת 1.8 ועדיין מניקה אותה, כל חודש המחזור שלי מגיע לאחר 28-30 יום, אולם החודש יש לי איחור של 12 יום, עשיתי בדיקת הריון ביתית -שלילי ובדיקת דם - שלילי, האם יש מצב שהגעתי לגיל המעבר ועוד בזמן שאני מניקה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה וגיל המעבר - תגובה
ד``ר איתן פאר15/12/2011שלילי. איחורים במחזורים תוך כדע הנקה שכיחים ביותר ולא קשורים כלל לגיל המעבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקשר בין סרטן השד להורמוניםאסתי06/12/2011
לאמי היה סרטן שד בגיל 67(היום היא בת 88). אני בת 58 ורופא הנשים שכנע אותי לקחת הורמונים. אני עדיין מתלבטת בגלל הפחד מסרטן השד. אין לי תופעות חריגות של גיל המעבר חוץ מבריחת סידן. אשמח לשמוע את דעתך. בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקשר בין סרטן השד להורמונים - תגובה
ד``ר איתן פאר07/12/2011האם הכוונה שלך שעד כה לא לקחת טיפול הורממונלי ורק עתה רופא הנשים שלך שיכנע אותך לקבל טיפול הורמונלי? או שמא את כבר לוקחת מזה שנים והוא שיכנע אותך להמשיך? ומתי פסק לך המחזור?
כך שללא נתונים קשה מאד לתת תשובה מבוססת וערכית לשאלות .
אבל, אודות הקשר ההורמונלי לסרטן שד כבר כתבתי בפורום זה המון וארוכות ומכל אספקט אפשרי.
סרטו שד בגיל 67 לאמא כמעט אף פעם אינו גנטי ולכן ללא משמעות קלינית לגביך.
לקיחה של טיפול הורמונלי עד גיל 60 ולפחות 5 שנים,מומלצת, במידה וישנה התוויה קלינית - כלומר תופעות של גיל המעבר הפוגעות האיכות החיים. כמובן שתוך כדי לקיחההתופעותנעלמות ומרגישים טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההורמונים וסרטן השד
אסתי07/12/2011תודה על תגובתך. המחזור נפסק כשהייתי בת54-55. הרופא המליץ לי להתחיל בטיפול ההורמונלי לפני חודשיים. התחלתי עם חצי מדבקה של אוורל 50 ולהמשיך עם חצי מדבקה של אוורל קונטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההורמונים וסרטן השד - תגובה
ד``ר איתן פאר08/12/2011היותולא התחלת מיד עם הפסקת המחזור, וכן אין לפני נתונים אודות רמות שומני הדם שלך ותפקודי טיירואיד וכבד, הרי שהייתי מיעץ לך לבצע בדיקת דופלר אולטראסאונד של עורקי הצואר. בדיקה פשוטה הקיימת במסגרת קופות החולים ובה מודדים את עובי דופן כלי הדם ומשקעם טרשתיים.
במידה והבדיקה תקינה, כפי שאני מקווה שתהיה, אבל גם קשור לגנטיקה, הרי שתמשיכים עם מדבקות אוורל קונטי על בסיס קבוע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגתחגית04/12/2011
שלום רב. בת 50 עדין ווסת סדירה, לאחר דימומי מחזור קשים וארוכים במיוחד ולחץ בבטן התחתונה נשלחתי לאולטרא סאונד וגינלי. ממצאים:רירית 11 מ''מ, מרקם שרירני דיפוזי, בשחלה הימנית ממצא עכור 18 ממ, מתאים לאנדומטריומה, ממצא צלול 12 ממ, שחלה שמאל תקינה, בטפולה שמאל ממצא נוזלי, עם מחיצות 44ממ. פיפל פאפס תקינים ותוצאת CA125יצאה 19. נשלחתי עוד לדופלר אגן בעוד שבועיים . בינתיים מטופלת בפרוברה 10 מ'ג. תחילה 10 ימים ואז מחזור ושוב מהיום ה11 ועד ל14 לקחת שוב כך להמשיף 3 חודשים בינתים לקחתי 10 ימים. העניין שמדאיג אותי הוא ההכתמות בעת לקיחת הכדור(התחלתי שוב אתמול היום ה11 לווסת והתחילו הכתמות חומות) וכאבי הראש בעת המחזור ובתום לקיחת הכדור. האם אלו תופעות נפוצות ונורמליות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת - תגובה
פרופ` יונה תדיר05/12/2011התופעות אינן לעוררות דאגה. הן שכיחות, ובמיוחד לאור העובדה שבדיקות הפיפל (רירית הרחם) והפאפ (צואר הרחם) תקינות.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
חגית05/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור רציני במחזוראני03/12/2011
שלום,
אני בת 42 עם מחזור סדיר של 28 יום מזה שנים רבות.
יש לי איחור של שבועיים וחצי . עשיתי שתי בדיקות הריון בהפרש של שבוע ושתיהן שלילי. מה זה? כבר נעלם המחזור?
יש לציין כי אני עצבנית במיוחד בתקופה האחרונה
תודה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור רציני במחזור - תגובה
פרופ` יונה תדיר05/12/2011לעצבנות יתכן קשר לאי סדירות המחזור, אך בדיקת דם לרמות ההורמונים הנקשרים לפעילות הציר ההורמונלי בין יותרת המוח לשחלה עשויה לתת מענה של ממש ולא ניחוש, או קשר למתח שאולי אינו מסביר את התופעה.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור מוזרלילי02/12/2011
אני בת 43 אוטוטו והיתה לי דלקת כליות חודש שעבר
לאחר שסיימתי את הכדורים הופיע דימום ליום אחד וממש מוזר לא אדום ממש
כעת המחזור הגיע אבל יבש ללא רטיבות של דם כלל(קרוש)
ממש מדאיג
יש לציין שאין לי תופעות של גלי חום או כדומה,נהפוך הוא קרר לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין תופעה נוספת
לילי02/12/2011הפיטמות כואבות לי בבוקר כבר שבוע לערך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי לציין תופעה נוספת - תגובה
ד``ר איתן פאר03/12/2011מחייב בדיקת גניקולוג, אולטראסאונד ולפי התוצאות המשך ברור ע'י בדיקות דם.
אגב, האם יכול להיות הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק משתנה וגיל המעבר המשך לבעיותילילי30/11/2011
שלום,האם עניין הדופק המשתנה,לפעמים אפילו במנוחה מהיר וחזק מאד ולפעמים בעיקר בבקרים איטי וחלש מאד,קשור גם לגיל המעבר? הולטר לב ואקו לב יצאו בסדר גמור,חוץ מפעימות מוקדמות שהבנתי שזה לא נעים אבל לא נורא.אני לוקחת נורמיטן כבר 20שנה.
קצת מבלבל ללכת לרופאים שכל אחד מומחה בתחום שלו,לב נשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק משתנה וגיל המעבר המשך לבעיותי - תגובה
ד``ר איתן פאר01/12/2011תופעות של פעימות לב מואצות בהתקפים יכולים להיות קשורים למיגוון רב של בעיות.
ראשית- הפרעות בתפקוד טיירואיד.
לאחר מכן הפרעות שונות בהולכה העיצבית של הלב ועד חור קטן בין פרוזדורי הלב ( כמו שהיה לאריק שרון...).
מעבר לכך תופעות נפשיות , כגון חרדות ופחדים גורמים להאצה בפעימות לב.
כל מחלת חום מעלה דופק, כמו גם כל פעילות גופנית.
ויש תרופות שונות שגם הן יכולות לגרום לתופעה.
ולאחר שכל הסיבות הללו נשללו, הרי שכמובן נשאר גיל המעבר ( איך לא?..)
עם כל גל חום יש האצה בפעימות הלב, ולעתים לא רק בזמן גלי חום..
נראה לי, לפי ציון העובדה שאת לוקחת מעכבי בטא (נורמיטן מזה 20 שנה) שאת סבלת מתופעה זו בעבר הרבה לפני גיל המעבר, ולכן יש מקום לברור יסודי, כולל אקו לב, אצל קארדיולוג מוסמך בתחום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחומרי סיכה
ציפי01/12/2011תודה על התגובה המהירה.
לפי תיאורך לואגיפם, האם אתה ממליץ להשתמש בו כבר בתחילת גיל המעבר, היות ועדיין יש לי מחזור מידי מספר חדשים. כלומר, לא נכנסתי לשם באופן "קבוע" מאחר ועדיין לא היתה לי תקופת הפסקה של שנה רצופה. האם זה הזמן הנכון להתחיל. והאם ניתן לכנותו הורמון? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצות לחמרי סיכהציפי29/11/2011
שלום, בת 52 בהליך של מעבר, התחלה של יובש נרתיקי. מעונינת לקבל המלצות לחמרי סיכה. ומידע כללי על עקרון הפעולה והשימוש בהם.
תודה ציפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצות לחמרי סיכה - תגובה
ד``ר איתן פאר30/11/2011יובש בנרתיק קיים בכל הנשים בגיל המעבר.
הטיפול הקבוע והמומלץ הוא סוג ספציפי של אסטרוגן שאינו נספג סיסטמית והניתן בצורת כדור זעיר אותו מחדירים לנרתיק בעזרת מוליך ( נקרא ואגיפם ). השימוש - קבוע, פעמיים בשבוע, ללא מיגבלת זמן.
טיפולים אחרים מבוססים על מים ונקראים חומרי סיבה וסיכוך.
יעילותם זמנית וקצרה ביותר ולכן השימוש בהם הוא רק לפני קיום יחסי מין ולא על בסיס קבוע. ישנם מספר רב של תכשירים בשוק החופשי ולכל אחד מצורף עלון עם הוראות שימוש ספציפיות לאותו תכשיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחמרי סיכה
ציפי30/11/2011איזו השפעות יש לכדור הואגיפם. אילו השלכות יכולות להיות לו בטווח ארוך טווח ואיזה יתרון יש לו אם בכלל על משחות לפני קיום יחסים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחמרי סיכה - תגובה
ד``ר איתן פאר30/11/2011המון.
מחזיר את האלסטיות והתפקוד המיני , כולל התגובה המינית לנרתיק.
מונע יובש של הנרתיק
מונע הרבה בעיות בשלפוחית כולל דלקות חוזרות, מפחית צניחה ומפחית מספר הםעמים שיש לקום בלילה לרוקן את השלפוחית., מונע אובדן הספונטניות של יחסי המין שכן אין צורך להפסיק באמצע בכדי לשים מסכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש גם פתרונות טבעיים
שרונה11/12/2011אני למשל לוקחת תוסף תזונה טבעי שקוראים לו פמארל לתופעות גיל המעבר. שמתי לב שהוא גם עזר לי ביובש הנרתיקי שסבלתי ממנו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה מחזור?סיגל29/11/2011
שלום, אני בת 52. כבר יותר משנה וחצי המחזור "מגמגם". מופיע אחת לחודשיים-שלושה. אני משתמשת במדבקות EVORAL CONTI מזה 3 חודשים, בגלל גלי חום ותופעות נוספות שהציקו לי.
כחודש אחרי שהתחלתי להשתמש במדבקות ההורמונים - קיבלתי מחזור. וגם בחודש שאחריו (החודש הזה).
האם זה באמת מחזור? האם זה בגלל ה- EVORAL CONTI?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זה מחזור? - תגובה
ד``ר איתן פאר30/11/2011ההגדרה הרפואית של גיל המעבר היא שנה ללא מחזור.
עד אז יתכנו אפיזודות של דימומים, במייוחד תחת טיפול הורמונלי, והמדבקות גורמות לכך בשכיחות יחסית גבוהה.
ולכן, הפסיקי את המדבקות לפחות לחודש, ואז ניתן לבצע בדיקות הורמונליות ואולטראסאונד של רירית הרחם ולקבוע הצורך בחידוש הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודהלילי28/11/2011
ד'ר פאר תודה על התשובה המהירה.בהמלצתך מפסיקה את האנגליק עד שיפסיק הדימום.הארת את תשומת ליבי על האספירין ואני הולכת לעשות ברור.לידיעתך קיבלתי אספירין אחרי תאונת דרכים עם פגיעת צואר כשאחרי 4 ימים הייתה לי חולשה מסוימת ביד שמאל במשך שעתיים,מאז שנתיים אני לוקחת אספירין כי לא הייתה החלטה אם חולשת היד הייתה מהתאונה או לא.קראתי באחת התשובות שלך שאחרי כמה שנים בלי הורמונים ובלי מחזור לא לקחת הורמונים,אני הייתי עם מירנה כ7 שנים- היה מצוין ממליצה לכל אחת שסובלת מדימומים.לא מבינה למה השתכנעתי להוציא את המירנה או לחלופין לשים חדשה,הרופא שלי פשוט גיחך על כך שבגיל 56 אני עדיין צריכה את זה,עובדה מזמן לא היו לי דימומים כאלה. אז האם האנגליק אמנם במקום היום?או האם כדאי לשים מירנה שוב? ושוב ממש כל הכבוד על התשובות זה ממש עוזר!לילי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה - תגובה
ד``ר איתן פאר30/11/2011המירנה נכנסה כטיפול לגיל המעבר.
ניתן להכניס מירנה בגיל המעבר ואז אין צורך לתת טיפול משולב של פרוגסטרון ביחד עם אסטרוגן אלא רק אסטרוגן ( שהוא כידוע מוריד שכיחות הן של סרטן שד והן של סרטן הקולון ).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
לילי30/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת shbgאנונימית27/11/2011
שלום אהובה
קבלתי את תשובתך שמה המלא של הבדיקה. אכן ידעתי את שמה קודם לכן. אני שייכת לקופת חולים לאומית ואכן בקופה לא מבצעים את הבדיקה הזו היכן כן ניתן לבצעה באיזו מעבדה לפי מיטב ידיעתך.
אודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת shbg - תגובה
ד``ר איתן פאר28/11/2011אינני יודע מדוע לא מבצעים את הבדיקה בקופ'ח לאומית אבל הם צריכים לעזור לך ולכוון אותך איפה כן ניתן לבצע את הבדיקה. בכללית ומכבי כן מבצעים את הבדיקה , וכמדומני שגם במאוחדת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל המעבר,הורמונים דימוםלילי26/11/2011
שלום,אני בת 56 מזה כמה חודשים עם תופעות קשות של דופק משתנה,הרגשות לא טובות ועד.היה לי מירנה כ7 שנים הוצאתי לפני שנה
כניסיון טיפול בתופעות התחלתי לקחת אנגליק לפני חודש ושבוע,לא הרגשתי שיפור בתופעות אבל יש לי דימום כבר שבוע שהולך ומתחזק.אני לוקחת אספירין אז אני גם לא יכולה לקחת הקסקפרון לעצור את הדימם.
מה עושים,אני ממש מיואשת לא ישנה בלילות יותר בגלל התופעות אבל הדימום מוסיף יאוש.ד.א. לפני חודשיים עשיתי ביופסיה של הרחם כי גם היה דימום קל.הכל היה בסדר
תודה על תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל המעבר,הורמונים דימום - תגובה
ד``ר איתן פאר28/11/2011במידה ומופיע דימום תחת טיפול הורמונלי הנמשך יותר משלושה ימים, יש להפסיק את הטיפול ההורמונלי ואז הדימום יפסק. להמתין עוד 24 שעות אחרי הפסקת הדימום ואז לחדש את הטיפול ההורמונלי.
מדוע את לוקחת אספירין?- יש בספרות נתונים מאד לא מחמיאים לגבי הטיפול באספירין לנשים לפני גיל 60 והאינדיקציה הכמעט יחידה שנשארה קשורה באירועי קרישה בעבר או פרפור פרוזורים ובעיות קארדיאליות. ובמידה ויש לך בעיות אלו ממילא אסור לך לקחת טיפול הורמונלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת SHBGאנונימית26/11/2011
שלום לדוקטור פאר
הייתי אצלך במרפאה ברמבם . ובין יתר הבדיקות שנתת לי לבצע הייתה שם הבדיקה
SHBG . באינדקס של קופת חולים לאומית לא מופיע הבדיקה בשם הנ"ל.
1. האם תוכל לרשום את שם הבדיקה במלואה ובפירוט
2. ייתכן והיא מופיעה באינדקס הבדיקות של קופת החולים בשם אחר ?
3. היכן מבצעים את בדיקת הדם הזו אם דרך קופת חולים היא לא מופיעה באינדקס הבדיקות?
אודה על תשובותיך המהירות
המשך יום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון הקושר הורמוני מין
אהובה27/11/2011SHBG - sex hormone binding globulin
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאהובה
אנונימית27/11/2011קיבלתי לבצע את הבדיקה SHBG בקופת חולים לאומית לא מבצעים בדיקה זו. היכן לפי מיטב ידיעתך כן ניתן לבצעה. באיזו מעבדה אם כן
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר קיום יחסי מיןרונית23/11/2011
שלום רב. אני בת 47 עוד מעט. בספטמבר לאחר קיום יחסי מין, הופיע דימום לאחר יומיים. הבדיקות יצאו תקינות (פאפ, רירית הרחם, אולטרהסאונד וגינלי). הרופאה נתנה לי פרימולוט נור, ואמרה שהכל תקין, וזה בגלל גיל המעבר. אבל הפעם זה שוב קרה פעמיים החודש, תמיד יומיים לאחר יחסי מין.
כרגע קיבלתי מהרופאה פרוברה להסדרת המחזור, ואני אמורה להתחיל אותו בראשון לחודש למשך 10 ימים.
שאלתי היא לגבי הדימום שמופיע לאחר יחסי מין. מה זה ואיך מטפלים בזה? תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום לאחר קיום יחסי מין - תגובה
ד``ר איתן פאר28/11/2011דימום אחרי יחסי מין , כאשר בדיקת צואר הרחם ( בדיקת פאפ ) תקינה לא קשור כלל לגיל מעבר אלא בד'כ לכלי דם זעיר שבצואר הרחם המדמם לאחר מגע.
היתן לזהות אותו בבדיקה גניקולוגית ע'י ניגוב צואר הרחם בספוגית , ואז הוא מדמם.
כאשר מזהים אותו ניתן לצרוב אותו ובכך לפתור את התופעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום,עזרה דחוף!דיאנה23/11/2011
שלום אני בת 21 נמצאת בתהליך להכנס להריון מבנק הזרע..
בתשובות של הבדיקות יצא של לי אסטרגון גבוהה רציתי לדעת מזה אומר?
בשפה פשוטה לא רפואית...ועם זה גבוהה מה אני יכולה לעשות כדי להוריד את זה?
זה קשור לפוריות שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום,עזרה דחוף! - תגובה
ד``ר איתן פאר28/11/2011אין מושג כזה...
רמת האסטרוגן משתנה כל יום - למעשה כל 90 דקות, בהתאם ליצירה והפרשתו מהשחלות, כלומר מהבייציות ההולכות ומבשילות.
ולכן , באופן פיזיולוגי ( לא בעקבות טיפולים להגברת ביוצים), אין לגוף אף פעם רמת אסטרוגן גבוהה מדי ולכן אין מה לחשוב על הורדה.
זה בודאי לא פוגע בפוריות אלא מעיד על הבשלת ביצית תקינה.
ולכן, פשוט להרגע ולא לדאוג..
ובהצלחה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמונים וכולסטרולענת א.22/11/2011
אני בת 51 ומזה כמה חודשים התחלתי לסבול מתופעות גיל המעבר, יש לציין שאני גם סובלת מכולסטרול גבוה ולא מטופלת בכדורים.
רופא הנשים שלי נתן לי אקטיבל ואחרי חודש מצבי השתפר בהרבה.
רופא הנשים שלי אמר גם שההורמונים יכולים גם להוריד את רמות הכולסטרול, הייתי שמחה לדעת אם זה נכון בגלל שרופא המשפחה שלי לוחץ עלי להתחיל בטיפול תרופתי לכולסטרול ואני מעדיפה להמתין עוד חודשיים ולעשות בדיקות דם, אולי ההורמונים יעזרו גם לכולסטרול.
אשמח לקבל תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים וכולסטרול - תגובה
ד``ר איתן פאר23/11/2011כבר עניתי לך ואין צורך לשלוח פעמיים את אותה השאלה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)