מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- למי פונים ?חדשה בפורום29/02/2012
ערב טוב.
פעם ראשונה שלי בפורום ואני מוצפת בהמון מילים שאינני מכירה.
אני בת 44 ולא קיבלתי מחזור מזה כחודשיים. לפני כחודש וחצי התחילו גלי חום ביום ובלילה ואני מתחרפנת לאט אבל בטוח..
צבע השתן שלי הפך כהה ויש לי כאבים בשרירי הרגליים בעיקר השוקיים מאחור.
בשלוש השנים האחרונות עברתי טיפולי פוריות בשילוב הורמונים רבים {ללא תוצאות}.
מה עושים מכאן והלאה, למי פונים? האם זהו מכאן ואילך? מה אני אמורה לעשות כדי להקל על כל התופעות הללו? יש אפשרות לא לקבל הורמונים מכיוון שמאסתי בז'אנר הזה בחיי?
רוב תודות, זיו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למי פונים ? - תגובה
ד``ר איתן פאר29/02/2012"הורמונים" זה שם כולל לניגוון עצום של תכשירים. כפי שלא ניתן ליחס אותן התופעות ל"אנטיביוטיקה" אלא ספציפית לכל סוג של תרופה התופעות הקשורות בה, כך לא ניתן כלל להשוות בין טיפולי פוריות וטיפולים לתופעות של גיל המעבר. לא אותם תכשירים, לא אותם הורמונים. לא אותן תופעות לואי וברור שלא אותן התוויות ללקיחה.
תפני למרפאת גיל מעבר שם תקבלי יעוץ והכוונה מותאמת אישית לצורכיך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אביאנה מתאים לי או שאני צריכה לנסות סוג אחר של הורמונים?ד``ר איתן פאר29/02/2012
שלום,
אני משתמשת באביאנה כבר חודשיים, התחלתי עם נובופם בגלל שעדין מידי פעם קיבלתי מחזור אבל סבלתי מגלי חום רבים. הרופא טען שלדעתו לפי הבדיקות דם אני בגיל המעבר ולא אמורה לקבל מחזור. בנוסף עברתי ביופסיה של רירית הרחם ובדיקת פאפ שתיהן יצאו תקינות, ובכל זאת מחזור מידי פעם. מאחר ואני סובלת מכאבי ראש מסוג tension headache המליצה לי הנאורולגית לעבור למינון נמוך יותר של הורמונים ולכן הרופא נתן לי אביאנה..בחודשיים עם אביאנה אין גלי חום אני מרגישה מצוין אבל סובלת מדימומים מידי פעם
ואתמול קיבלתי מחזור.
השאלה שלי האם אביאנה מתאים לי או שאני צריכה לנסות סוג אחר של הורמונים?
האם אני צריכה להפסיק למספר ימים את הכדור במידה ויש דימום או להמשיך?
מה הטיפול האידיאלי בשבילי אם מידי פעם יש מחזור ואני מעדיפה לקחת מינון נמוך של הורמונים בגלל כאב הראש.
הגיל שלי הוא 46
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אביאנה ודימום - תגובה
ד``ר איתן פאר29/02/2012הנקודה איננה מינון נמוך אלא מינון הולם המותאם לצורכיך באופן אישי.
הקביעה מהו המינון ההולם לגביך קשורה בתגובת רירית הרחם, האם היא דקה מדי או מעובה, וכן האם לא חזרו שחלותיך לתפקד שוב היות ואת כלל לא היית בגיל המעבר אלא בתקופה הנקאית פרימנופאוזה.
ראי תשובתי לאחת השאלות הקודודמות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישיות יתר בדםחנה28/02/2012
בגיל המעבר עם קרישיות יתר - לא נהוג לשתות הורמונים אז מה עושים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישיות יתר בדם - תגובה
ד``ר איתן פאר29/02/2012יש מגוון עצום של תחליפים, בעיקר מקבוצת מעכבי סרוטונין, אך ניתן גם לנסות תרופות אחרות, כגון קלונידין, גאבאפנטין ועוד. יעוץ הולם אצל מומחה גיל המעבר יאפשר לך מספר אופציות בנידון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנהחנה28/02/2012
בת 44 לא מקבלת מחזור מזה כשנה וחצי כמו כן בדיקות הדם מאשרות .
מאוד משמינה ולא מאכילה מופרזת איך אפשר להסביר את ההשמנה המוזרה
כמו כן בדיאטה קפדנית אך ללא הועיל לא יורדת במ שקל אלא להיפך משמינה
מה עושים? איך מסבירים זאת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השמנה - תגובה
ד``ר איתן פאר29/02/2012העלייה במשקל בהעדר פעילות הורמונלית, קרי בגיל המעבר , קשורה במספר תהליכים הורמונלים.
ראשית, אין אסטרוגן שינטרל את פעילות הטסטוסטרון המיוצר כל החיים הן מהשחלה והן מבלוטת יתרת הכילייה ( האדרנל). ולכן גם משמינים וגם מקבלים תופעות כגון שיעור פנים- בעיקר סנטר ושפתיים. כמו כן יש קושי רב בהורדת משקל במצבי חסר פעילות הורמונלית עקה גורמים נוספים, כגון ירידה פיזיולוגית בחילוף חומרים, החלפת מסת שריר במסת שומן הצורך משק קאלורי מופחת מבעבר ועוד.
טיפול הורמונלי מאזן תופעות אלו מחדש ומאפשר הצלחת דיאטות למינהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמחזור לא מגיע PMS קשה במיוחד בת 50
יעל18/09/2012שלום רב, אני בקרוב בת 50. בחצי השנה האחרונה, המחזור הגיע עם שינויים במס' ימים איחור או ההיפך. פעמיים קיבלתי מרופא נשים פרימולט נור למשך 10 ימים, עקב רירית רחם עבה והמחזור הגיע. כעת אני סובלת מאד מ- תסמונת PMS קשה במיוחד. (מאז שקבלתי מחזור סבלתי ממנה, אופייני ב-3% נשים של PMS קשה במיוחד, עד שאחד הרופאים , חשב "להוריד" לי את המחזור לתמיד ואז הייתי בת 30.) כעת סובלת משדיים כואבים, כאבים ונפיחות בבטן ובגב, כאבי ראש ,דופק מואץ, חום גוף וכיוצא באלו. האם אפשר לקחת פרימולט נור מרופא משפחה? מה אפשר לעשות עם הPMS הנורא הזה כאשר אני גם מעשנת, איזה תרופות,מדבקות אפשר לקחת, ואם המקרה דחוף, למי אני פונה? לא ניתן לחכות בצורה כזו קיצונית של כאבים? תודה רבה ושנה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמחזור לא מגיע PMS קשה במיוחד בת 50 - תגובה
ד``ר איתן פאר19/09/2012עישוןמ עישון ועוד פעם עישון..
נורא.....
גם מחמיר מאד תופעות של PMS וגם גורם לפירוק בכבד של ההורמונים לחומרים המסרטנים שד , מעי ועוד וחומרים הגורמים לקרישיות יתר ואמבוליות למוח וללב.
אז או עישון- ותמשיכי לסבול ( ואז אולי ויאפקס יכול לעזור חלקית), או הפסקת עישון וראז ניתן לאזן אותך הורמונלית כך שיפחתו משמעותית תלונותיך.
תחשבי ותחליטי ותפני עם ההחלטתך לקבלת טיפול אצל גניקולוג המתמצא בשינויים ההורמונלים האחראים ל PMS.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ושאלה
יעל19/09/2012ד"ר פאר שלום רב, תודה רבה. האם אתה מטפל בתופעות PMS וגיל המעבר? איך אני מגיעה אליך, שייכת לקופ"ח כללית תודה רבה הבהרת הייטב את נגעי העישון יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשמנה - תגובה
ד``ר איתן פאר24/09/2012הקשר בין השמנה ופעילות הורמונילית כבר מוכח ומוכר מזה שנים.
למשל- כאשר השחלה מפסיקה ליצר אסטרוגן ואין יותר מחזורים ( =מנופאוזה), השחלה ממשיכה ליצר הורמון זיכרי, טסטוסטרון. גם בלוטת יתרת הכילייה, האדרנל, מייצרת הורמון זיכרי.
כל עוד יש מחזור פעילות הורמונלית זיכרית זו נסתרת באופן מוחלט ע'י האסטרוגן ולכן יש לנשים בטן שטוחה ( ואגן רחב).
עכשיו, במנופאוזה, אין מה שיסתור את הפעילות ההורמונלית הזכרית, והם נכנסים לפעולה.
ואז שומן מצטבר כתפזורת זיכרית, כלומר נודד מהאגן והירכיים לכיוון "צמיגי הבטן" של הגברים ( ובתהליך נגרם צלוליטיס באזור הירכיים והישבן).
ההורמונים הזיכריים נחשבים כהורמונים הגורמים למסת גוף גדולה יותר ( ולכן גברים גבוהים, אחבים ושוקלים יותר מנשים), ומגבירי תאבון.
התהליך "טבעי" במנופאוזה, וכל הנשים בשלב זה של חייהן עולות במשקל.
שתי דרכי התמודדות-
1- להחזיר פעילות הורמונלית אסטרוגנית
2- לשרוף יותר קאלוריות ע'י פעילות גופנית
דיאטות למינהן עוזרות רק במעט, אם בכלל, היות והרקע כאמור הורמונלי ביסודו.
שנה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל המעברענת26/02/2012
בת 51 סובלת מתופעות גיל המעבר מזה מספר חודשים שגורמים לי סבל רב, האם יש תכשיר טבעי כלשהו שאוכל לקחת בהתחשב בעובדה שלפני שנה וחצי חליתי בסרטן שד (ללא גרורות) על רקע הורמונלי ואני מקבלת טמוקסיפן? כמו כן מקבלת לאחרונה ציפרלקס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל המעבר - תגובה
ד``ר איתן פאר29/02/2012במקום ציפראלקס עליך לקבל ויאפקס
2 סיבות- ישנן מספר עבודות בספרות המעלות אפשרות של ירידה באפקטיביות טאמוקסיפן בשילוב עם ציפראלקס
שנית- הרבה יותר יעיל בהורדת גלי חום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל המעבר
ענת29/02/2012אני מודה לך על תשובתך, אני נוטה להפסיק עם הציפרלקס ודומיו כי בסך הכל מצבי השתפר מבחינת הסטרס והחרדה, השאלה היתה לגבי תכשיר שיכול לסייע בתופעות הפיזיולוגיות של גיל המעבר שאני רשאית לקחתו לאחר סרטן שד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל המעבר - תגובה
ד``ר איתן פאר29/02/2012תנסי ללא, ובמידה ויחזרו התסמינים, כפי שסביר שיתרחש, תנסי ויאפקס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת גלולות קלאוגסטשוש נמרון23/02/2012
שמי שוש נמרון ואני בת 64 לקחתי גלולות קליאוגסט במשך 16 שנים והחודש החלטתי להפסיק עם המלצה של רופא נשים .
כעבור שבוע התחילו לי כאבי ראש נוראים שנמשכים כבר 3 שבועות ללא הפסקה שאלתי היא האם יש קשר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת גלולות קלאוגסט - תגובה
ד``ר איתן פאר23/02/2012טעות. למה הפסקת?
ובמקום קליוגסט תעברי לאוויאנה ותמשיכי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסקת קליאוגסט
שוש נמרון23/02/2012תודה על התשובה ולשאלה האם כאבי הראש נובעים מהפסקת הגלולות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסקת קליאוגסט - תגובה
ד``ר איתן פאר23/02/2012יתכן , במידה ויחלפו תוך חידוש הטיפול תהיה לך תשובה בדוקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות וגיל המעברדנית21/02/2012
שלום רב,
אישה בת 50 אשר יש לה עדיין מחזור ולוקחת גלולות:
האם הפסקת הדימום החודשי עשויה להתעכב כתוצאה מכך וגיל המעבר עשוי להתאחר?
האם כל עוד האישה תקח גלולות היא תמשיך לקבל מחזור גם בגיל 50 והלאה או שיום אחד גם עם נטילת המחזור, הדימום לא יגיע???
דבר נוסף - האם הגלולות בגיל זה עשויות להזיק?????
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות וגיל המעבר - תגובה
ד``ר איתן פאר23/02/2012כל עוד לוקחים גלולות נגד הריון, גם בגיל 100, יהיה מחזור.
אין להשתמש בגלולות בגיל 50 ומעלה היות ונמצא קשר בין הפעילות ההורמונלית הגבוהה של הגלולות ( פי 10-6 יותר מאשר הטיפול ההורמונלי הניתן לגיל המעבר) ובין הן סרטן שד והן קרישיות ופגיה בכלי דם והלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחליף לגלולות
רויטל25/02/2012אני משתמשת בתחליף לגלולות ולהורמונים בשם פמארל, הכל עשוי מחומרים טבעיים, זה יכול להיות פתרון טוב עבורך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחליף לגלולות - תגובה
ד``ר איתן פאר25/02/2012שלילי מוחלט !
פמארל מבוסס על סויה
לא תחליף לגלולות ולא בטיח...
יעיל חלקית לתסימני גיל המעבר..
אולם, לקיחה של סויה מגיל 50 ( ולא מגיל שנתיים כמו במזרח ) מעלה שכיחות סרטני שד !!
וזאת בניגוד מוחלט להפצת אינפורמציה לא מבוססת עובדות באינטרנט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר התיחסות למצבישראלה19/02/2012
רופאים וחברות יקרים
אני עוקבת דיי הרבה זמן אחרי הנאמר בפורום זה ואתם מתיחסים רק לנשים נשואות בגיל המעבר ,והמשבר שהם עוברות ,בכלל ואיך זה משפיע על הזוגיות שלהם בחיי הנשואים .
לצערי הרב כולכם ובעיקר הרופאים שחכו שיש הרבה נשים כמוני בסוף שנות ה40 לחייהם שלא הצליחו לממש את חלומם לזוגיות הורות" ומשפחה נורמלית "
והמשבר לקראת גיל המעבר כפול מכופל ממה שאתם הנשואות מרגישות וחווות !!!!
ומצד הצוות הרפואי בכלל אין התיחסות לנושא למרות שכמוני יש רבות
אז אנא ממכם תנו את תשומת -ליבכם גם לנושא רגיש וכאוב זה
בברכה
גבריאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לגילה גיל
דנית22/02/2012גילה יקרה,
ניראה לי שאת פונה בעניין זה לפורום הלא נכון. פורום זה הוא לא פורום פסיכולוגיה ותמיכה נפשית אלא לפי מה שאני מבינה הוא פורום רפואי כלומר התייחסות לנשים בגיל המעבר בהבט הביולוגי.
עם זאת שמתי לב שהרופא גם מתייחס לצד הנפשי פעמים רבות.
תשובות של הרופאים נענות בהתאם לשאלה.
כמו כן פורום זה הוא לא פורום פיריון הבאת ילדים וטיפולי פוריות.
אני מאוד מבינה לליבך ומסכימה שלנשים שהגשימו את חלומותיהן לגבי זוגיות וילדים אמור להיות יותר קל לעבור את גיל המעבר בפרט שלנשים שלא הגשימו את מאוויהן יש יותר הרגשת החמצה עם נושא זה .
לדעתי פורום פסיכולוגי או טיפולי פוריות עשויים יותר לעזור לך.
כמו כן אם תשאלי שאלה ספציפית בנושא גיל המעבר ותתייחסי למצבך, ניראה לי שהרופאים כאן יענו לך בהתאם לשאלותיך וינסו לעזור.
(לגבי טיפולי פוריות גם לא בטוח שיכולים לעזור לך)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לגילה גיל - תגובה
ד``ר איתן פאר23/02/2012מסכים עם כל מילה שכתבה דנה כתשובה לגילה
אבל , אנו גם עוסקים שנים רבות בבעיות פוריות ( יש קשר ישיר למכלול הפרעות הורמונליות לאורך ציר חיי האישה) כך שגם בתחום זה אני , כמנהל מרפאות פוריות ( בין היתר) ברמבם שנים רבות, יכול לעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהב15/02/2012
שלום,
האם בתחילת גיל המעבר אישה עלולה לסבול מנדודי שינה וחולשה קשה ללא גלי חום, עצבנות ודפיקות לב חזקות? או שבמקרה כזה סביר להניח שמדובר בבעיה אחרת?
אגב, אני בת 45 והמחזור שלי סדיר בינתיים.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר איתן פאר16/02/2012כאשר המחזורים סדירים יש פעילות הורמונלית סדירה. ואז כמובן אין גיל המעבר היות והתופעות המיוחלסות לגיל המעבר מקורם בהפסקת ייצור ההורמונים.
אולם כבר בתקופה הפרימנופאוזלית יתכנו תחילת תופעות, אבל אז המחזורים כבר לא סדירים.
ולכן נדודי שינה וחולשה שמהם את סובלת יתכנו ממקור אחר, כגון חסר ויטמין B12, הפרעה בתפקודי בלוטת התריס, אנמיה ועוד ועוד.
בכל מקרה חובה לבצע ברור יסודי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד ופריחה בלתי מוסבריםעליזה13/02/2012
אני בגיל 51 ולקחתי במשך 3 חודשים אטיקבל עקב גלי חום ונדודי שינה. כעבר 3 חודשים התחיל גרד בלתי מסובר ברוחב חלקי הגוף הפסקתי את ההורמונים. תופעת הגרד התחזקה עם גירוד עז בעיקר בערב . קיבלתי זריקת קורטיזון הגרד והפריחה נעלמו וחזרו שוב 3 פעמים. הרופאים אינם יודעים את מקור התופעה
שאלתי האם ידועים מקרים של גרד ופריחה בעור עקב תופעות הקושרות בגיל המעבר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד ופריחה בלתי מוסברים - תגובה
ד``ר איתן פאר15/02/2012אינני מכיר תופעה זו, אולם עצם העובדה שהתהליך בא וחזר גם לאחר שהפסקת את הטיפול מרמז שזה לא הכיוון.
אולם, הפניתי את השאלה ליצרנים , שהבטיחו לבדוק במאגרי המידע שלהם ולהשיב תשובה יותר מוסמכת.
נמתין לתשובתם ואעדכן אותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל מעברפרידה12/02/2012
בת 52 מחזור לא סדיר.לפני 3 חודשים קיבלתי מחזור נורמלי..לפני שבוע היה הפרשה דמית עם כמות מזערית...אתמול הפרשה דמית כמות מזערית..היום כבר אין כלום
האם יש סיבה לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל מעבר - תגובה
ד``ר איתן פאר12/02/2012נורמלי לחלוטין לתקופה הפרימנופאוזלית. הסרי דאגה מלבך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך
פרידה13/02/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל המעבר וזוגיותשפרה07/02/2012
גיל המעבר הוא לא רק תקופה של שינויים פיזיים אצל האישה. חלים גם שינויים נפשיים . אולי קצת דיכאון, אולי קצת קנאה לבן הזוג השני, אולי רצון לרענן את הזוגיות הקיימת, וזה מעלה את המתח בין בני הזוג . בן הזוג לא רואה את הצורך בשינוי כלשהו, להפך הוא מאוד רוצה לשמר את הקיים ולהשאר באיזור הנוחות - האם זו הדרך שלו להתמודד עם גיל המעבר שלו. האם ישנה דרך לגשר על פני הדברים ולעבור את התקופה בשלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל המעבר וזוגיות - תגובה
ד``ר איתן פאר08/02/2012אינני יודע האם את מודעת כמה את צודקת בכל מילה ומילה שכתבת.... כל הכבוד לאבחנה. ולכן אנו מרבים להשתמש במינונים מאד נמוכים של מאזני סרוטונין ( ויאפקס, ציפראלקס וכדומה) שעוזרים למצבי הדכאון הקלים הפוקדים את גיל המעבר ועוזרים להחזיר חיוניות, כמו גם אסטרוגנים. אבל את כל כך צודקת לגבי הצורך בשמירה על זוגיות ובעובדה שגברים לא בדיוק מבינים את התהליך העובר על נשים עם הפסקת הפעילות ההורמנלית שלהם, שאני משתדל להזמין גם את בני הזוג להרצאות שאני מרבה לתת בנידון, למען ישכילו, יבינו ויפנימו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרצאות בנושא גיל המעבר
שפרה09/02/2012תודה על תגובתך, אשמח לקבל פרטים לגבי הרצאות שלך בנדון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרצאות בנושא גיל המעבר - תגובה
פרופ` יונה תדיר09/02/2012כמי שעוקב מהצד על דיאלוגים בפורום, ולעיתים גם משיב, אתייחס בקצרה לנכתב כאן: כל שאוכל לאמר על הרצאותיו של ד"ר פאר זה כי הן מאלפות, רוויות חוש הומור, ומתבססות על ידע רב. כך בהרצאותיו בפני עמיתיו הרופאים בהן נכחתי.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיפרה
mosha16/02/2012כן עוברים את זה תרפי ממנו קצת הרדיפה אחרי הבעל...זה מעיק אני מרגיש את זה..קיים אצלך פחד אולי הוא יעזוב לחייק אישה אחרת ? אני צודק ? זה יעבור תהני בכל דרך שתבחרי לך יהיה קל יותר דעתי בלבד..ציצי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות גיל המעבר - שאלת המשךיעלי06/02/2012
דר שלום כתבתי לך לפני שבוע על תופעות קשות של חרדה ונדודי שינה ועל מיגרנות והמלצת רופא הנשים לקחת אקטיבל, ותודה על תשובתך. היום לאחר שבוע אקטיבל ואלפרליד 0.25 יש שיפור בתופעות אך יש החמרה בכאבי הראש. לעיתים מעין דקירות מסביב לעיניים בדר"כ בצד אחד ולעיתים פשוט כאב ראש ולחץ על הראש. זה כבר יומיומי. זה מלחיץ ומגביר לי את החרדה ואני מרגישה שזה מעגל שחוזר על עצמו ושאלולא כאבי הראש היה לי יותר קל להתמודד עם התופעות הקשות האחרות . מה לדעתך עלי לעשות? האם האקטיבל מגביר לי את כאבי הראש? רציתי לציין שאני כמעט לא סובלת מגלי חום אלא רק מתסמינים אחרים אז אולי אני לא צריכה בכלל הורמונים ? רופא המשפחה אמר שבהמשך אם לא יהיה שינוי בתסמינים יעביר אותי לציפרלקס בנוסף להורמונים תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות גיל המעבר - שאלת המשך - תגובה
ד``ר איתן פאר08/02/2012העצה של רופא המשפחה מבוססת על עובדות קליניות מוכחות ולכן היא די טובה.
אבל קודם לכן, ניתן לעבור לאוויאנה שזה 50% פחות אסטרוגן ו 80% פחות פרוגסטרון מאקטיבל.
כמו כן בד'כ תופעות לואי מתכשיר הורמונלי , במידה והוא הגורם, אמורות לחלוף תוך תקופת ההסתגלות של הגוך שלוקחת בממוצע 3 שבועות, אז אולי כדי להתאזר בסבלנו.
כמו כן, שתייה מרובה ( כלומר צבע של שתן צלול ) מפחיתה תופעות לואי. שוא לנסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרימולוט-נורדורית05/02/2012
בת 48. לפני כחודש קיבלתי מחזור והדימום נמשך כ3 שבועות. הרופא לקחת דגימא מהרחם ואמר שלדעתו זו בעיה הורמונלית ואכן בתוצאות הבדיקה הסתבר שהוא צדק.
הוא נתן לי פרימולט נור לקחת 10 ימים 2 כדורים ביום וטען שמיד שאסיים את הכדורים
אקבל מחזור. עבר עברו למעלה משלושה שבועות ולא קיבלתי. כאשר היתי אצלו בביקור נוסף, הוא נתן לי מרשם נוסף בכדי שאמשיך בכדורים עד שהמחזור יפסיק. וזה יסדר לי את הדימומים. עדין לא התחלתי את הכדורים. שאלתי האם זה נורמלי שלא קיבלתי מחזור אחרי שסימתי את הכדרוים בפעם הראשונה?
מאחר ויש במשפחה מצד אבי סיכון במחלה. האם זה נכון לקחת את הכדורים הנל?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרימולוט-נור - תגובה
פרופ` יונה תדיר05/02/2012בשאלות כגון אלה עליך להיות בקשר עם הרופא שרשם את המרשם. מגוון האפשרויות האבחנתיות והטיפוליות רחב והרצאה כללית עאינה במקופה. שהרי את רוצה פתרון שיתאים לבעייתך ולא הרצאה.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לא רגילשרון03/02/2012
שלום, אני בת 47 ולאחרונה קיבלתי מחזור בזמן הסדיר אך מחזור זה היה שונה מהמחזורים שאני תמיד מקבלת. כל המחזורים שקיבלתי כמות הדם בהם הייתה מרובה, אך הפעם כמות הדם במחזור האחרון היה מועט. בערך 12 יום לאחר שהתחיל המחזור התחלתי שוב לדמם מעט באזור הנרתיק וזה נמשך כבר כמה ימים וזה גם מלווה בכאבי ראש. איני יודעת מה המשמעות של תופעה זו. אם תוכלו לענות לי בחזרה ולייעץ לי אני אשמח.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור לא רגיל - תגובה
פרופ` יונה תדיר05/02/2012אי סדירות מחזור הווסת בגיל זה אינה תופעה חריגה ויכולה להיות קשורה בתופעות ,"טרום גיל המעבר". יאידך, דמם חוזר מאזור הנרתיק עלול להיות קשור בתופעות אחרות וזאת יש לברר, לאחר בדיקה, אצל הרופא/ה המטפל/ת.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)