מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הורמוניםרותי07/08/2012
לצוות הרופאים שלום ותודה על תשובתכם
לשאלתי מתאריך 7/8/2012 הורמונים רותי ד"ר פאר כתב לי שלא בוצעה התאמה טובה לטיפול ההורמונלי שאני מקבלת ,
שאלתי היא אך מבצעים התאמה של טיפול הורמונלי ,האם יש בדיקות שנשים עושות
על מנת לבצע התאמה , האם עלי לשנות הורמונים כל הזמן עד להורמון המתאים ,
אני זקוקה מאוד לתשובה מקצועית ,אודה לכם אם תכתבו לי אך עושים התאמה של הורמונים ואיזה בדיקות אני צריכה לעשות , אשמח לקבל טלפון של המרפאה שלכם
להזכיר שמי רותי בת 54 לוקחת הורמונים שנתיים שנה טריסקוונס ושנה מדבקות של אוורל 75 וסובלת מתסמיני גיל מעבר כגון חוסר במצב רוח, יובש נרתיק ,בריחת שתן
עור יבש רק גלי החום נעלמו מחכה לתשובה תודה על כל הזמן שאתם משקעים לנשים בפורום ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים - תגובה
ד``ר איתן פאר08/08/2012כל התורה וכל הנסיון שהצטבר במשך קרוב לארבעים שנות עיסוק בתחום לא ניתנים להעברה בתשובה פשוטה ולכן העצה שלי אליך זה פשוט לפנות למרפאה / רופא שגיל המעבר זה תחום עיסוקם ולהם הידע והנסיון הספציפי לעזור לך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום שלא מפסיקענת07/08/2012
אני בת 44 לפני כשבוע וחצי קיבלתי מחזור ומאז הוא לא מפסיק..אצלי המחזור נמשך כחמישה ימים..אמנם הדימום הוא מועט אבל לא מפסיק..מה עלי לעשות..קצת מודאגת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום שלא מפסיק - תגובה
ד``ר איתן פאר07/08/2012מגוון האפשרויות הקליניות המהוות סיבה אפשרית לסוג זה של דימום מחייב לגשת לרופא נשים לצורך בדיקה , ואולטראסאונד נרתיקי ולקבוע את טיב הטיפול בהתאם לממצאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הומוניםרותי07/08/2012
לצוות שלום רב , אני בת 54 מחודש ינואר 2010 אני לוקחת הורמונים בגלל תסמיני גיל מעבר כגון גל חום , כשנה לקחתי הורמונים טריסקוונס 0.25 וכשנה אני משתמשת במדבקות אוורל 75 , אחת לשלושה חודשים פרוגרסטרון ,,למרות ההורמונים שאני לוקחת אני עדין מרגישה מצב רוח ירוד .חוסר חשק מיני , יובש בעור , בעיות בבריחת שתן , למרות שאני לוקחת הורמונים בשנתים האחרונות החריפו תופעות גיל מעבר
שאלתי האם כדורי ההורמונים שווים למדבקות אוורל ברמת ההורמונים
האם המדבקות פוטרות רק את בעית גלי החום בלבד ולא את כל הבעיות בגיל מעבר,,
האם עלי להחליף את המדבקות וולאיזה סוג כדאי
בשנה האחרונה הבטן התנפחה לי האם זה מההורמונים מאוורל (לי לא הייתה בטן )
אני מרגישה פתאום שבשנתים האחרונות כאילו הזדקנתי ב-20 שנה , במראה בהרגשה בהכל , תחושה שבחיים לא הרגשתי אני מודעת לשינוים בגיל מעבר אך אני בתחושה שמהו אצלי לא בסדר , תודה מראש על התשובות וההיתיחסות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הומונים - תגובה
ד``ר איתן פאר07/08/2012פשוט לא בוצעה התאמה טובה של הטיפול ההורמונלי לצרכים הספציפיים של הביולוגיה שלך ולכן את לא מפיקה את התועלת שהיית אמורה לקבל מהטיפול.
הטיפול פשוט לא מתאים לך.
תנסי לפנות למומחה לגיל המעבר שישנה לך את הטיפןל - יש מיגוון רב של טיפולים, למשל, אקטיבל, אנג'ליק, אוויאנה, קליוגסט ועוד שרצוי לבצע התאמה ספציפית עבורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אביאנה ולוסטרלשלי04/08/2012
10 שנים לוקחת אנג'ליק ובחצי שנה האחרונה לוסטרל ,לאחרונה מקבלת דימום כל חדש וחצי, העבירו אותי לאביאנה אך בשילוב עם הלוסטרל יש לי כאבי ראש ואי שקט . האם יש סוג של הורמונים חליפים נוספים כמו האביאנה מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אביאנה ולוסטרל - תגובה
ד``ר איתן פאר06/08/2012לא הצלחתי להבין מדוע בכלל העבירו אותך מאנג'ליק לאוויאנה אם הרגשת טוב תחת אג'ליק.
לא הבנתי מהי האינדיקציה הרפואית ללקיחת לוסטראל.
יש תרופות, מקבוצת ה SSRI, שהולכות בשילוב טוב יותר עם ההרומונים, ציפראלקס למשל, ויאפקס ועוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיבלתי ליויאל מהרופא תחליף טבעי?ronit02/08/2012
מחפשת משהו טבעי יותר ליויאל , האם מותר לקחת ברצף כל חודש או שיש לעשות בדיקות או הפסקות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיבלתי ליויאל מהרופא תחליף טבעי? - תגובה
ד``ר איתן פאר02/08/2012ליביאל אינו "משהו טבעי" כלל ועיקר. זהו סוג של פרוגסטרון סינטטי שהיחוד שלו בכך שרקמות שונות בגוף , כגון שד, עצם, רירית רחם, מוח וכד', מסוגלות להפיק ממנו את חומר הפירוק האסטרוגני, הפרוגסטאטיבי והאנדרוגני ( טסטוסטרון..) בהתאם לפעילות האנזימטית שבהם.
חומרי הפירוק ההורמונליים הללו הם המטפלים בתופעות גיל המעבר.
מידת הפירוק , רמות חומרי הפירוק ופעילותם, אסטרוגנית, פרוגסטאטיבית או אנדרוגנית , משתנה מאישה לאישה בהתאם לפירוק הליביאל בגופן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צפיפות העצםשירה29/07/2012
שלום, אני בת 50 ובבדיקת צפיפות העצם שביצעתי נרשם: "אוסטאופורוזיס בינונית L1, 2,4 אוסטאופניה קשה. L2-L4 0.875 % מהממוצע של שיא מסת העצם בצעירות 73 T SCORE -2.7 % מהממוצע של גיל הנבדקת 79 צפיפות העצם בצוואר הירך 0.732 0.722 % מהממוצע בצעירות 75 74 T SCORE -2.1 -2.1 % מהממוצע של גיל הנבדקת 83 82 T SCORE TOTAL HIP -1.7 -1.7 מה אומרות התוצאות והאם זו בעיה שיש לה פתרון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צפיפות העצם - תגובה
ד``ר איתן פאר30/07/2012בכדי להבין את בדיקת צפיפות העצם תתייחסי רק לערך T
ערך T נמדד הן בע'ש והן בצואר הירך.
ערכים תקינים נחשבים ערכי T עד 1.5-
אוסטאופניה- השלב שלפני אוסטאופורוזיס - - ערך T יהי בתחומים 1.5--2.5-
כל ערך T נמוך מ 2.5- נחשב כאוסטאופורוזיס.
יש לבדוק בנוסף רמות ויטמין D וסידן
יש לטפל ע'י תוספת של סידן 1200 מג'ר ליום וויטמין D - 2000 יחידות ביום ( ניתן לרכוש ללא מירשם בכל בית מרקחת בכל העולם - רק לא בישראל, ולכן או שמבקשים מכל אחד שנוסע לחו'ל להביא לכם- זה מאד מאד זול, או שמזמינים דרך האינטרנט)
טיפולים ייחודיים לאוסטאופורוזיס יש הרבה וכל רופא גיל מעבר יוכל ליעץ לך ולטפל בנידון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירה30/07/2012דר' שלום,
תודה לתגובתך, רציתי לדעת האם הטיפול ימנע הידרדרות או שאפשר לחזור למצב שבו אין אוסטאופורוזיס או אוסטאופניה.
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד``ר איתן פאר30/07/2012כן לשתי השאלות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת אביאנה-תחושת רעב ורצון עז לאואביבה ניסים25/07/2012
אני נוטלת אביאנה חצי שנה, אני מרגישה כל הזמן תחושת רעב בלתי נשלטת - האם זה אחד מתופעות הלוואי של האביאנה, ואם כן, השיבו לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת אביאנה-תחושת רעב ורצון עז לאו - תגובה
ד``ר איתן פאר25/07/2012לא
תחושת רעב נגרמת ע'י הורמון הנקרא גהראלין המופרש מהקיבה בפולסים שך כל שלוש שעות מרגע היקיצה ועד לשינה.
במידה ורוצים לנטרל אותו חייבים להכניס משהו קטן לקיבה ממש כל שלוש שעות לפי השעון ( קרקר, פריכית אורז, תפוח עץ ו, יוגורט וכד')
זה למעה גם העיקרון המוצלח של כל הדיאטות בעולם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדכון נוסףרבקה24/07/2012
אני עדיין מקבלת מחזור כל 26 יום בד"כ סדיר רק שבשנתיים האחרונות מקוצר יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדכון נוסף - תגובה
ד``ר איתן פאר25/07/2012אז אולי את בכלל לא זקוקה לשום טיפול היות ויש לך פעילות הורמונלית משלך, ויתכן והבעיה שלך מקורה לא בחסר הומונים ושווה לברר זאת יסודית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרבקה24/07/2012
שלום דר,
בגיל 47 אפשר להכנס עוד להריון? אני מאוד פוחדת ושוקלת לשים התקן. האם זה רלוונטי? והאם יש בדיקות דם שיכולות לתת תשובה לשאלתי. אם כן אשמח לדעת איזה בדיקות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר איתן פאר25/07/2012יכולת הפריה של בייציות יורדת עם הגיל באופן טבעי.
אולם, כל עוד יש מחזורים, ובמיוחד אם הם סדירים, ניתן להרות, ואין גניקולוג שלא ניכווה בחייו המקצועיים מהריונות לא רצויים סביב גיל חמישים ויותר לאחר שיעץ שכבר לא ניתן להרות בגילאים אלו.
התקיני טבעת ואז תהיי שקטה בנידון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר נכבד ברשותך עוד מספר שאלותשירלי24/07/2012
תודה לך על תשובתך בנושא הואגיפאם.
אודה לך אם תתיחס לעוד שאלות שמטרידות אותי:
1. האם הספיגה של הטבלית לתוך הדם היא משמעותית, כלומר האם שימוש של פעמיים בשבוע טבלית לנרתיק, במצב מצטבר עלולה להוות סיכון נניח לסרטן שד כמו לקיחה פומית של הורמונים?
2. האם שימוש מקומי ממושך של שנים בטבלית עלול לגרום סרטן צוואר הרחם או הנרתיק?
3. מאז השימוש אני מרגישה גם הטבה בנושא של דליפת שתן. האם אני מדמיינת או שהטבלית עוזרת גם בנושא הזה?
על תשובותיך אודה מראש!
יום טוב!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר נכבד ברשותך עוד מספר שאלות - תגובה
ד``ר איתן פאר25/07/2012לא זו בלבד שאסטרוגן כלל לא מעלה סרטן שד, אלא אפילו מוריד משמעותית שכיחותו ביותר משלושים אחוז ( נשים הלוקחות אסטרוגן ללא פרוגסטרון מוגנות הרבה יותר מפני סרטן שד מאשר נשים שלא לוקחות אסטרוגן והגיע הזמן אחת לתמיד להפנים זאת ולהשריש את האמונה המופצת ע'י גורמים שלא בקיאים בחומר או ע'י אינטרסנטים אחרים - בנידון.
ואגיפם , לאחר כשבועיים שימוש בו, מפסיק להספג סיסטמית למחזור הדם כך שניתן להתמש בו ללא כל מיגבלת זמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא כדורי אביאנהמיכל23/07/2012
שלום.. אני בת 46 וסובלת כבר כשנתיים מגלי חום והזעות..לפני שנה התחלתי לקחת כדורי אביאנה שניתנו על ידי רופא נשים..לקחתי אותן במשך חודש והפסקתי..גלי החום פסקו גם אחרי לקיחת הגלולות ליותר מחצי שנה! שאלתי היא..האם אפשר לקחת את הגלולות לתקופה מסויימת של חדשיים שלושה ואז להפסיק? האם חייבים לקחת את הכדור כל יום? או שניתן לקחתו פעם בכמה ימים? דרך אגב ששאלתי את רופא הנשים את השאלה הנ"ל..הוא ענה שאני אקח את הכדור יום כן יום לא...אבל אשמח לעוד חוות דעת.. תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנושא כדורי אביאנה - תגובה
ד``ר איתן פאר23/07/2012התשובה מורכבת כמט כמו השאלה.
גלי-חום- מופיעים כבר בתקופת הפרימנופאוזה . פירושו של דבר שעדין יש פעילות הורמונלית, ולכן יהיו שבועות שבהם יהיו גלי חום ויהיו חודשים בהם לא יהיו גלי חום, הכל מותנה ביצירת הורמונים שחלתיים.
רצף לקיחת טיפול הורמונלי- תופעת הלואי העיקרית הידועה לנו כיום קשורה בעליה בשכיחלות טרומבוזות.
עליה זו יורדת לרמה ממוצעת של כלל האוכלוסיה לאחר מספר חודשים של לקיחת ההורמונים- ובלבד שנלקחו ברצף.
ולכן, הפסקות שרצף הלקיחה זו התחלה מחודשת של אותו סיכון כל אימת שמתחילים שוב. ולכן זה כלל לא ממומלץ.
יום-כן-יום-לא- ושוב לא מקובל מהסיבה שהזכרתי. ולכן האאויאנה למעשה מהווה פיתרון נאות היות ומה שעשו בתכשיר זה היה לרדת בחמישים אחוז ברמת האסטרוגן ובשמונים אחוז ברמת הפרוגסטרון לעומת התכשירים מהדור הקודם, ובלבד שיתאפשר לקחת אותם ברצף כל יום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלות בנושא אביאנה
מיכל23/07/2012תודה רבה על התשובה המפורטת :-) שאלה נוספת- האם 5 סיגריות ביום יכולות להוות סיכון משמעותי בלקיחת האביאנה? וכמו כן..אם אני עדיין מקבלת מחזור לפעמים..האם האביאנה תפריע לקבלת המחזור? ניסיתי לקחת נובופם אבל זה עשה לי כאבי ראש נוראיים.. יש משהו אחר שיכול להתאים לי? תודה וסליחה על ריבוי השאלות הנוספות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלות בנושא אביאנה - תגובה
ד``ר איתן פאר25/07/2012תגבלי עצמך ללא יותר משלוש סיגריות ליום. ניקוטין בדם גורם לחומרי פירוק של ההורמונים בכבד להפוך למסרטנים ולמעלי קרישיות.ולכן אוסרים שילוב של הורמונים וסיגריות- במיוחד גלולות למניעת הריון .
עד שלוש סיגריות ליום לא מצטבר ניקוטין שכן הוא מופרש .
כל עוד את מקבלת מחזורים, מתן טיפול רציף, כגון אוויאנה , שלא אמור לגרום לדימום, אינו מתאים היות ותתחיל עם דימומים בלתי סדירים.
למקרה זה עדיף נובופם או פרוגילוטון 21* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טבעת ודימוםעפרה22/07/2012
שלום..
אני עם טבעת רגילה כבר כ-4 שנים מאז הלידה האחרונה. אני בת 43 .עד היום לא הייתה בעיה והווסת הגיעה כסידרה אבל בפעם האחרונה שהגיעה כנראה שכחה להפסיק, אני מדממת כבר שלושה שבועות ללא הפוגה כמעט . הייתי אצל רופאת הנשים היום והיא הוציאה את הטבעת ונתנה לי הקסאפורון . רציתי לדעת מתי אוכל לשים שוב טבעת ואם אותה הטבעת או מירנה ומה תופעות הלוואי שלה ואם לא טבעת אז מה כן כי גלולות אני מנועה מאחר ואני מעשנת. תודה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טבעת ודימום - תגובה
ד``ר איתן פאר23/07/2012קיבלת טיפול הולם.
ההמלצה בגילך היא על מירנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל המעבר ?מיכל18/07/2012
אני בת 48.5 לפני כ 6 שנים היו לי מחזורים איומים ( המון דימום ) ואז התחלתי לקחת יסמין . זה סידר לי את המחזורים אבל לפני כ חצי שנה הפסקתי בגלל הגיל ובשביל לנסות לראות מה מצב המחזורים . היה בסדר עד המחזור האחרון שהגיע אחרי יותר מחודשיים וכבר 6 ימים אני מדממת ( כל 4 שעות בממוצע אני מחליפה טמפון גדול ) . רופא נשים הפנה אותי לבדיקות הורמונליות ( לא קיבלתי עדיין תשובה ) ואני בפניקה מכמות הדם שאני מאבדת וחוסר התיפקוד בימים אלו .
מה אפשר לעשות ? האם הדימום הזה לא מסוכן ? אני גם אציין שהמחזור ללא כאבים - מאד מוזר ... שבוע לפני קבלת המחזור הרופא עשה לי אולטסאונד ואמר שרירית הרחם מאד עבה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל המעבר ? - תגובה
ד``ר איתן פאר19/07/2012שלום לך
את מתארת תופעה ידועה ביותר בתקופה הפרימנופאוזלית שבה יש הבשלת ביציות המפרישות אסטרון אבל אין תמיד ביוץ ולכן אין פרוגסטרון.
התוצאה של תהליך זה שרירית הרחם מתעבה וגדלה ואז כאשר היא מתחילה להתקלף יש דימום רב מאד .
הכלל לזכור בגניקולוגיה- כמות הדימום מהווה ביטוי לעובי רירית הרחם.
יותר רירית= יותר דימום.
ולכן מספר עצות-
הראשונה- על תפסיקי גלולות עד שאת בת 50
השניה- תקחי גלולות במינון נמוך- במקום יאסמין תקחי יאז.
ולבסוף, ניתן להפסיק את הדימום הנוכחי ע'י שילוב של מכווצי רחם (= מטרגין) ביחד עם מייצבי קרישי הדם הקטנים המפסיקים דימום (= הקסקפרון), וניתן למנוע דימום כזה בעתיד הן ע'י גלולות והן ע'י פרוגסטרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדמומיות באבר המין הזכרינפתלי18/07/2012
שלום.
אשתי משתמשת בקרם Gynomunal Vaginalgel בגלל יובש נרתיקי .
לצערי בזמן האחרון מופיע אצלי באבר המין הזכרי אדמומיות בעור רבה שלא נעלמת .
היתכן ואני אלרגי לחומר שממנו מורכב הקרם שלה או שהקרם אינו מספיק והאדמומיות היא בגלל רמת היובש אצל אשתי .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדמומיות באבר המין הזכרי - תגובה
ד``ר איתן פאר19/07/2012אכן שתי האפשרויות שאתה מציין יתכנו, אבל יתכנו גם אופציות נוספות ולכן רצוי שתבדק ע'י רופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ואגיפאםשירלי18/07/2012
ד"ר נכבד!
מאחר ובתקופה האחרונה אין להשיג אובסטין (אולי כבר יש ואינני יודעת), אני משתמשת בטבליות ואגיפאם לנרתיק.
אני רוצה לציין שאני משתמשת בהן רק שלוש פעמים בשבוע. בסוף השבוע. רביעי, חמישי, שישי.
אני מרוצה מההשפעה שיש להן על הנרתיק שמחזיקה כל השבוע כולו.
השאלה שלי האם אין נזק בלקיחה כזו של שלוש פעמים רצוף בסוף שבוע כאשר בשאר הימים אני מפסיקה.
קראתי באיזה מקום שלא מומלץ להפסיק ולהתחיל הורמונים בגלל בעית קרישיות דם.
אני רוצה להדגיש שמלבד הטבליות הנ"ל אינני לוקחת טיפול הורמונלי אחר. לא גלולות ולא מדבקות. כמו כן שאני בריאה בדרך כלל.
על תשובתך אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ואגיפאם - תגובה
ד``ר איתן פאר18/07/2012את יכולה לקחת ואגיפם נרתיקית לאורך כל החיים,
ההמלצה היא בין פעמיים לשלוש בשבוע לא ברצף.
בד'כ- ל"תחזוקה" - קרי מניעת יובש נרתיקי ומניעת דלקות חוזרות מספיק פעמיים בשבוע ראשון ורביעי , או שני וחמישי וכו' , לפני השינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)