מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גמירה ללא תוצאות סופיותיאירוש10/03/2017
שלום,אני בן 53, בשנתיים האחרונות איני מצליח לגמור עם אשתי ונאלץ לגמור באתר פורנו,אפשר לפתור את בעיית הגמירה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקוד מיני
ד``ר איתן פאר13/03/2017עליך לפנות לסקסולוג מומחה בתחום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון מרווה בגיל המעבראילנה סופר10/03/2017
איזה מינון של עלי מרווה צריך לשתות להקלה בגלי חום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרווה לגלי חום
ד``ר איתן פאר13/03/2017אין כל דיווח בספרות המקצועית העניפה שאני מכיר על כך שמרווה במינון כלשהו פותר בעיות של גלי חום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אביאנה גיל 42. תופעות לוואישרית08/03/2017
שלום רב
בת 42 . שנתיים ללא מחזור מיד לאחר הוצאת מירנה.
לפני כחודש התחלתי ליטול אביאנה. תוך 10 ימים היה שיפור ניכר בגלי החום. חזרתי לישון לילה שלם.
בתחילת החבילה השנייה הופיעו סחרחורות. כאבי ראש. אנרגיה נמוכה. חולשה. עייפות גדולה
האם יש קשר? האם עלי להזהר או לבצע בדיקות כלשהן ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוויאנה- תופעות לואי
ד``ר איתן פאר13/03/2017לא ברור ךי האם התחלת אוויאנה לאחר בדיקת דם לפרופיל הורמונלי או לא ומה היו התוצאות?
אבל ללא קשר, התופעות שאת מתארת אינן בהכרח קשורות לאוויאנה ויש לשלול גורמים נוספים כגון בלוטת תריס חסר ויטמין B 12 ועוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל המעבר: שינויים הורמונלייםמירב07/03/2017
התוצאות של בדיקות הורמונליות מהתקופה האחרונה הן:
ביולי 2016:
E2 758, FSH 14; LH 11; פרוגס. 7.5; פרולקטין 189; TSH 4.4
תחילת ינואר השנה:
E2 144, FSH 40.6; LH 15.8; פרוגס. 0.6; TSH 2.4
1. האם התוצאות הללו מעידות על גיל המעבר?
2. האם זה הגיוני לחוש עייפות גדולה בתקופה זו גם אם אין הפרעות בשינה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת הבהרה לשאלה
מירב07/03/2017שתי הבדיקות לא נלקחו בעת ווסת כי בשנה האחרונה היא מגיעה אחת לכמה חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום וגינאלי בגיל המעברפנינה07/03/2017
בת 56, הופיע לי דימום וגינאלי. הפסקת המחזור הייתה לפני שנתיים. ביצעתי פאפ ופיפל בו נלקחה דגימה מרירית הרחם, הרופא אמר שאם הבדיקה תהא תקינה אצטרך לבצע גרידה, האם לא כדאי לבצע גרידה ולא לחכות לתוצאות. אחרי שבועיים וחצי הדימום פסק. יש לציין שהיו לי כאבים כמו כאבי מחזור והפרשות במהלך שבועיים וחצי. איני נוטלת הורמונים. שאלתי האם לבצע גרידה בכל זאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום ואגינאלי במנופאוזה
ד``ר איתן פאר07/03/2017ההחלטה לגבי גרידה תלויה בעובי רירית הרחם בלבד !!!
לפני עידן האולטראסאונד כל דימום ביל המעבר חייב גרידה
מזה למעלה מעשרים שנה כבר לא מבצעים גרידה כאשר עובי רירית הרחם קטן מ 4 מ'מ.
במידה והעובי גדול יורת - ורק אז- מבצעים בדיקת פייפל
במידה וקדמו לדימום גודש וכאבי שדיים הרי שמדובר בפעילות שחלתית חד פעמית וזאת ניתן להוגיכ ע'י בדיקת דם פשוטה לרמות אסטרוגן ו FSH בדם
ממש , אבל ממש, לא לבצע גרידה לחינם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אביאנה הורמונים ואין שינוינורית05/03/2017
אני בת 51 מזה כשנתיים ללא מחזור. עם תופעות גיל מעבר קשות, גלי חום, מצבי רוח, וכו'.... ניתן לי לפני כשבועיים אביאנה ואין כל שינוי ... מלבד זה שיש לי תאבון מוגבר ואני מרגישה שאני מתנפחת... אודה לתגובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוויאנה
ד``ר איתן פאר07/03/2017אוייאנה הוא התכשיר עם המינון הנמוך ביותר של הורמונים כיום ולכן לוקח לו זמן עד שיתחיל לפעול 3-4 שבועות בד'כ
במידה ויש תסמינים קשים עדיף להתחיל עם אקטיבל ורק כעבור חצי שנה לעבור לאוויאנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרוגן ממקור צמחי בגיל המעברדינה05/03/2017
שלום
אני בגיל המעבר כבר מספר שנים בת 57 והכל טוב מלבד קושי בשינה
קראתי שבהורמונים החלופים ישנם ההורמונים פרוגסטון ואסטרוגן.
שצריך לצרוך ביחד.
מה קורה אם אני אוכלת מאכלים העשויים מסויה המכילים פיטואסטרוגנים צמחיים אך לא צורכת פרוגסטון .
האם זה עלול לגרום נזק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סויה כתחליף להורמנים
ד``ר איתן פאר07/03/2017חשודים בהעלאת שכיחות של סרטני מעכת עיכול ושד אבל נמצאים בשימוש נפוץ יותר
אין עדויות על הגנה על המוח והלב מתכשירי סויה כמו להורמונים
לא צריך להוסיף פרוגסטרון לתכשירים אלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת פרקים וגיל המעבראנה03/03/2017
שלום רב,
אני בת 53, 10 חודשים בלי מחזור , ויש לי כאבים במפרקים - גב, ידיים, רגליים - במשך חצי שנה. עשיתי בדיקות ראומטולוגיות והם תקינות.
יש לי גם אסתמה וכל פעם שאני לוקחת פרדניזולון , דלקת מפרקים משתפרת לזמן קצר.
.השאלה היא - אם מפרקים יכולים לכאוב בגלל חוסר הורמונים בגיל המעבר ואם אפשר לנסות לקחת HRT במשך חודש- חודשיים כדאי לבדוק אם זה יעזור
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת פרקים והורמונים
ד``ר איתן פאר04/03/2017יש מספר עבודות המציינות הטבה בבעיות פרקים תחת טיפול הורמונלי. שווה מאד לנסות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נובופם- או אקטיבל כשיש מיגרנותשוש02/03/2017
שלום לדר פאר
בת 52. לפני כ4 שנים המלצת לי על נובפם. הכל עבד מצוין . המחזור היה עקבי מידי חודש ותופעות הלוואי נעלמו. בחודשיים האחרונים אני סובלת ממיגרנות חזקות מאד ביום ה 10-11 לנובופם( בימים שאני נוטלת את הכדורים האדומים). מיגרנות ממשיכות כ 3-4 ימים ואז כשאני עוברת ליטול את הכדורים הלבנים בחפיסה( כנראה פרוגסטרון) הכאב נעלם כלא היה. אני רואה הפרשות ביוציות ( כנראה...) ומחזור מידי חודש. רופאת נשים המליצה לי להפסיקולהתחיל עם אקטיבל. מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיגרנות והורמונים
ד``ר איתן פאר04/03/2017כאשר סובלים ממיגרנות הקשורות באסטרוגן, וחולפןת תחת פרוגסטרון יש לתת כדור משולב של אסטרוגן עם פרוגסטרון במינון אסטרוגני הכי נמוך, וזה אווירה ולא אקטיבך, או לחילופין מדבקות אוורל קונטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה דמית תחת אוורל קונטינעמה01/03/2017
שלום ד"ר פאר,
בת 52, התייעצתי אתך לפני כחודשיים לגבי דימומים תחת אוורל ומירנה, יעצת לי לחזור לאוורל קונטי אותו לקחתי בעבר. לאחר הפסקת האוורל והוצאת המירנה הדימומים חלפו וכך גם בשבועות שהייתי ללא הורמונים. לפני כחודש וחצי חזרתי לאוורל קונטי, ללא דימומים, ולצערי בשלושת הימים האחרונים שוב הפרשה דמית קלה בניגוב מדי פעם.
מה אתה מציע?
לפני חודשיים הפאפ היה תקין והאולטרסאונד הראה רירית דקה.
תודה רבה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום תחת אוורל קונטי
ד``ר איתן פאר04/03/2017יש יותר מקרי דימום תחת מדבקות מאשר בשימוש בכדורים.
הסיבה קשורה לעובדה שאנו בד'ג מדינה חמה וזרימות הדם לעור שלנו מוגברות יותר בכדי לצנן את הגוף ולכן יש ספיגה לא אחרידה של ההורמונים מהמדבקות
טיפ- בזמו דימום לדלג על מדבקה אחת - כלומר להשאר 3-4 ימים ללא מדבקה עד שהדימום יחלוף ואז ניתן לחזור למדבקות או לחילופים לשנות מדבקות לכדורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב של אביאנה ועישוןניקי27/02/2017
אביאנה ועישון???? האם זה הולך ביחד? אני בת 40 ונכנסתי להליך של מנפאוזה הרופא המליץ לי על אביאנה אני מעשנת בערך 10 סיגריות ביום מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים ועישון
ד``ר איתן פאר04/03/2017לא. אין לקחת טיפול הורמונלי עם ניקוטיןץ אבל זה הוכח לגבי עישון של מעל 5 סיגריות ליום.
לרדת בעישון וכשתגיעי ל 4-5 ליום נשקול שוב אוואינה לעומת מדבקות אוורל קונטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות - טרום גיל המעברמירב19/02/2017
שלו' רב
בשנה האחרונה הייתה לי וסת 4 פעמים בסה"כ. כולל הפסקה של חצי שנה בין שתי ווסתות.
התוצאות של בדיקות הורמונליות מהתקופה האחרונה הן:
ביולי 2016:
E2 758, FSH 14; LH 11; פרוגס. 7.5; פרולקטין 189; TSH 4.4
תחילת ינואר השנה:
E2 144, FSH 40.6; LH 15.8; פרוגס. 0.6; TSH 2.4
חווה עייפות גדולה מאוד שאינה נרגעת למרות השינה ותחושה של אנרגיה נמוכה.
מה אומרות הבדיקות?
יש לי בעיית קרישיות יתר: פקטור 2 וגם פרוטואין S נמוך. מה ניתן לעשות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרום גיל המעבר
ד``ר איתן פאר04/03/2017הטיפול המומלץ הוא נובופם. אבל במצבים של קרישיות יתר אסור לקחת הורמונים המכילים אסטרוגן.
מחייב יעוץ המטולוג מומחה בקרישיות לגבי השאלה הספציפית שכן יש מוטציות רבות הקשורות בקרישיות יתר.
המידה ואסור לך לקחת טיפול הורמונלי נחשוב על טיפול אלטרנטיבי כגון סימידונה ועוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
מירב04/03/2017תודה. האם הפרופיל שכתבתי למעלה מעיד על גיל המעבר? האם זה הגיוני להיות מאוד עייפה למרות שאין לי הפרעות גדולות בשינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יקיצות קבועות בלילה וחוסר יכולת להירדםחנה18/02/2017
שלום,
בת 54, משתמשת בוגיפאם ואביאנה באופן קבוע, מצבי מצוין, אך יש לי בעיית שינה. אני מתעוררת בלילה לאחר כשלוש שעות באופן קבוע ואיני מצליחה להרדם יותר. התוכל ליעץ לי בבקשה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות שינה
ד``ר איתן פאר18/02/2017בהחלט.
הטיפול במצבך הוא כדור אמביין 6.25 או כדור סירקאדין 2 מג'ר, ביחד עם הטיפול ההורמונלי הטוב שאת לוקחת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיקיצות בלילה
ד``ר איתן פאר04/03/2017במצב זה לא לשנות טיפול ההורמונלי.
להוסיף או כדור אמביים 6.25, או סירקאדין 2 מג'ר או מלטונין 5 מג'ר הנמכר בארה'ב על המדפים ללא צורך במירשם רפואי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לקחת אקטיבל בשביל המחזור?סימה13/02/2017
שלום אני בת 52 לקחתי גלולות יסמין במשך שנים רבות. עברתי בגלל גילי לפרוגילוטון. הפסקתי לפני חודשיים. ובמשך חודשיים לא קבלתי מחזור. כעת לאחר חודשיים קבלתי מחזור. קשה לי חוסר הודאות מתי זה מגיע .ולכן הומלץ לי לקחת אקטיבל. אני שומעת שיש לזה תופעות לואי רבות של דמומים קרובים זה לזה בפרקי זמן קצרים.
האם כדאי להתחיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקטיבל
ד``ר איתן פאר15/02/2017כל עוד יש מחזורים לא לוקחים אקטיבל היות ויגרום לדימומים קשים
הטיפול הנכון הוא נובופם הגורם לדימום חודשי מועט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקטיבל
ד``ר איתן פאר04/03/2017אקטיבל טוב כאשר אין כבר מחזורים כללץ במידה ואת בתקופה הפרימנופאוזלית הרי שאקטיבל לא טובלך.
תתחילי אקטיבל רק כאשר יופיעו תסמינ י גיל המעבר או לחילופין שנה לאחר המחזור האחרון.
לא מומלץ כלל לקחת גלולות נגד הריון אחרי גיל 50 עקב המינון ההורמונלי הגבוה שבהם שתפקידו למנוע ביוץ ולא לטפל בתסימיני גיל המעבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויים בדימום עם נובופםנטלי11/02/2017
שלום רב
אני לוקחת כשנתיים וחצי נובופם.בחודשיים האחרונים מופיע דימום אך מועט יותר.האם עקב שינוי זה יש צורך לפנות לרופא? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נובופם
ד``ר איתן פאר13/02/2017למה לזמן כל כך ארוך?
בד'כ , תלוי בגיל, העדפה למתן טיפול הורמונלי ללא מחזור . בטח יש נסיבות ייחודיות לך מדוע העדםה לנובופם לזמן כה ממושך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנובופם
ד``ר איתן פאר04/03/2017בת כמה את, ולמה נובופם זמן ממושך. אם את בגיל המעבר עדיף לא נובופם אלא אוויאנה למשל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)