מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דרך להפסקת המחזור החדשירווית27/04/2017
בת 58, אחרי הפסקות כמעט חצי שנתיות , חזר למחזור חדשי כמעט(3 ברצף)
האם יש דרך להפסיק טוטאלית את המחזור החדשי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת מחזור חודשי
ד``ר איתן פאר29/04/2017בגיל 58 ל0.8% מהנשים עדין יש מחזורים וזה טבעי ויפסק לבד ללא כל צורך בטיפול כלשהוא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיום יחסי מין בזמן נטילת אנטיביוטיקהמירב27/04/2017
אני מטופלת באנטיביוטיקה למשך 7 ימים מאחר ונמצאו אצלי 500 לויקוציטים בבדיקת שתן. תרבית שתן שלילית.
האם אפשר לקיים יחסי מין בתקופה בה אני נוטלת את האנטיביוטיקה או שזה יכול להטעות את התוצאות בבדיקת שתן חוזרת שאעשה 3 ימים לאחר סיום הטיפול האנטיביוטי??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאוקוציטים בשתן
ד``ר איתן פאר29/04/2017במרבית המקרים בהם יש לאוקוציטים בשתן אין כלל דלקת. הסיבה העיקרית היא העדר שתיה נכונה וזאת ניתן לדעת לפי צבע השתן שחייב להיות צלול וללא גוון צהוב.
בשתן מרוכז- צהוב כהה בצבע , תמיד יהיו לאוקוציטים.
המצבים בהם התרבית ללא חיידקים אין צורך, ואפילו לא רצוי לתת אנטיביוטיקה המשנה את הפלורה הרגילה שלנו ויותר פוגעת. פשוט לשתות נכון.
ואין כל בעיה בקיום יחסי מין בתקופה זו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש בזמן יחסי מיןמרב27/04/2017
שלום,
בת 60 ונוטלת וגיפם 10 MCG פעמיים בשבוע. מרגישה לעיתים עדיין יובש.
ניסיתי בנוסף להשתמש בג'ל לסיכוך על בסיס מים...לא עזר ממש.
האם תוכלו להמליץ על חומרי סיכוך נוספים שלא על בסיס מים?
השתמשנו לאחרונה בן זוגי ואני בקרם גוף לתינוקות היפואלרגני ...האם יכול להזיק?
לאחרונה עשיתי בדיקת שתן ונמצאו 500 לויקוציטים והתרבית שלילית.
מה יכולה להיות הסיבה לזיהום?
מטופלת כרגע באנטיביוטיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש נרתיקי
ד``ר איתן פאר29/04/2017מינון הואגיפם פעמיים בשבוע לא מתאים לכולן
אז תעלי מינון ל 3 בשבוע
במידה ולא עוזר מספיק ניתן להוסיף קרם אובסטין םעם או פעמיים בשבוע לא בימים של הואגיפם למריחה עם האצבע על השפתיים חיצונית ופנימית לפתח הנרתיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לעשות לגבי ריחשירי26/04/2017
בת 59 ,כבר תקופה ארוכה שיש לי בעית ריח חומצתי ,זה מתבטה בזה שאחרי לילה למצעים יש ריח לא נעים,ולחולצה גם,הריח יותר בגב מה עושים?אני כל בוקר מתקלחת ובסוף היום כבר יש ריח בחולצה,לא נעים,יש לי גלי חום עדינים,לא מפריעים,ואני לא מקבלת טיפול הורמונלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח ,הזעה
ד``ר איתן פאר26/04/2017טיפול הורמונלי עשוי לעזור לך במידה ואת לא פיספסת את "חלון ההזדמנויות" ללקיחת הורמונים. תלוי כמה שנים את בגיל המעבר והאם יש משקעים טרשתיים - דרך בדיקת דופלר אולטראסאונד של עורקי הצואר. בדיקה פשוטה בכל הקופות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
שירי26/04/2017אני בגיל המעבר כבר 8 שנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני רוצה להוסיף
שירי26/04/2017שבעלי בן ה 64 יש לו אותה בעיה,למה זה קורה,אצלו הריח חריף יותר,אנחנו לא מעשנים עלי לציין,בעלי עי ש ן לפני חמש שנים והפסיק,גם שתיה חריפה אנחנו לא שותים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול הורמונלי עם אקטיבלענת26/04/2017
שלום ד"ר פאר,
אני בת 49 וחצי, ללא מחזור כבר שנה וחצי, מלבד דימום בן יום אחד לפני תשעה חודשים. מזה חמש שנים סובלת, on and off, מגלי חום ומהזעת לילה ולאחרונה גם מיובש בנרתיק. רופאת הנשים המליצה לי להתחיל לקחת אקטיבל, כדור ביום. האם גם לדעתך זה הטיפול הנכון מבחינת התזמון, המינון ואופן הטיפול? אני מבינה שיש לקחת טיפול משולב של אסטרוגן ופרוגסטרון, אבל מבולבלת מריבוי האפשרויות (כדורים שונים, כדורים ומירנה...)
תודה רבה מראש,
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקטיבל
ד``ר איתן פאר26/04/2017צודקת הרופאה שלך.
תתחילי עם אקטיבל ואחרי מספר חודשים תחליפי לאוואינה שזה מינון נמוך יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקטיבל
ענת26/04/2017תודה רבה על התשובה המהירה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפחתת אביאנה בגלל רוויה בקולטנים לאסטרוגןחנה23/04/2017
שלום,
להודעתי הקודמת ענית לי להפחית את האביאנה, עקב רוויה בקולטני האסטרוגן, איך לעשות זאת? לא לקחת יום אחד? אולי חצי כדור?
מודה לתשובתך,
חנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפחתת אוואינה
ד``ר איתן פאר26/04/2017ניתן להפסיק כלל אוויאנה למשך חודש ואז לחדש .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור שהפסיק להגיע אחרי הפסקת גלולותאורית23/04/2017
הי,
בת 40, עם מחזור שהיה תמיד סדיר כמו שעון.
לפני כחודשיים הפסקתי לקחת גלולות, ומאז המחזור פשוט לא מגיע. כרגע כבר איחור של כ-5 שבועות.
בדיקות דם הראו:
FSH - 55
LH - 37
פרוגסטרון - 0.82
TSH - 0.68
מה זה אומר? הגעתי מוקדם לגיל הבלות?
אם כן, האם צריך לעשות עם זה משהו? ילדים כבר יש מספיק :-) כך שלא זה מה שמטריד אותי...
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אל וסת לאחר הפסקת גלולות
ד``ר איתן פאר26/04/2017בד'כ חוזר תוך שלושה חודשים. במידה ולא יש לבדוק גם רמות אסטרוגן שלא ציינת האם בדקו לך.
במידה ורמתו מאד נמוכה יש מקום לטיפול הורמונלי תוספי כגון נובופם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוצאת פוליפ אנדומטריאלישרית23/04/2017
שלום רב,
אני בת 46 + 2 , ללא מחזור שנה ו3 חודשים. פרופיל הורמונלי שנעשה לאחרונה מנופאוזלי. עקב רירית הרחם מעובה בהעדר מחזור, רופאת הנשים עשתה לי ביופסיה ביולי 2016 ( לאחר 7 חודשים ללא וסת) והתוצאה שנתקבלה היתה רירית פרוליפרטיבית. היא אמרה אז שזה תקין אבל לא קיבלתי מחזור. בהמשך מעקב לפני כחודש באולטראסאונד התגלה ממצא החשוד כפוליפ ונעשתה היסטרוסקופיה אבחנתית והרופא איבחן פוליפ בגודל 1 ס״מ בדופן קדמית של הרחם. לאור הממצא והיותי במנופאוזה נקבעה היסטרוסקופיה כירורגית לעוד 3 שבועות. שאלותיי הן:
1. האם תוצאת הפיפל אכן תקינה? ללא מחזור ? כי הבנתי שאם אין וסת, יש צורך בהמשך בירור.
2. האם אין אפשרות להוציא פוליפ בגודל כזה ללא הרדמה מלאה ( יש נישה קיסרית)?
3. לפני כשבוע ( כשבועיים לאחר ההיסטרוסקופיה) ובמשך כ 5 ימים היה לי מעט מאד דם מידי פעם בניגוב. האם דחוף להקדים את ההיסטרוסקופיה הכירורגית?
מודה מאד על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליפ והיסטרוסקופיה
ד``ר איתן פאר26/04/2017זו פרוצדורה פשוטה יעילה ואינה מצריכה הרדמה כללית.
רירית פרוליפרטיבית מעידה שיש עדין פעילות אסטרוגנית ושווה לבדוק ע'י בדיקת דם לפרופיל הורמונלי.
ניתן להמתין שבועיים לתור שנקבע לך להיסטרוסקופיה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפוליפ והיסטרוסקופיה
שרית27/04/2017תודה על תשובתך אשמח אם תוכל לחדד לי:
א. אין צורך בהרדמה כללית על מנת להוציא פוליפ בגודל 1 ס״ מ? התור שנקבע לי הוא להיסטרוסקופיה כירורגית בהרדמה מלאה. כמובן שמעדיפה להימנע אם אפשרי.
2. בפרופיל ההורמונלי שעשיתי נמצא: אסטרדיול-127
LH - 52
FSH - 97
הבנתי שזה פרופיל מנופאוזלי. אם אכן זה כך, איך זה מסתדר עם רירית פרוליפרטיבית?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחלתי הורמונים בגלל גלי חוםשרה23/04/2017
בת 53, התחלתי אנג'ליק לפניי 23 יום בעקבות גלי חום קשים, הגעתי להחלטה לאחר התייעצות איתך ומודה על כך בכל יום. יש שיפור דרמתי.
חזרתי לרופאה שלי בבקשה להחליף לאויאנה כי המינון נמוך יותר, היא טענה שבגלל גלי החום הקשים מאוד שחוויתי עדיף שאקח אנג'ליק ונראה בהמשך. 1. האם הרופאה שלי צודקת?
שאלה 2. אני סובלת מציסטות מרובות בשד. אני במעקב.
השבוע חלק מההציסטות החלו לכאוב ולהיות דלקתיות, זה דבר שקורה לי מידי פעם. האם ההורמונים מפחיתים או מגבירים את הציסטות בשד?
3. האם נורמלי שלפעמים יש לי מיני גל חום פה ושם?
4. האם יש צורך לעשות תיפקודי קרישה בזמן לקיחת הורמונים במיוחד בשנה הראשונה?
תודה רבה לך דר' יקר עזרת לי מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחלת הורמונ ים
ד``ר איתן פאר26/04/2017הרופאה שלך צודקת. המשיכי בשלב זה עם אנג'ליק לפחות לחצי שנה ואז ניתן לשקול במה להמדיך.
כאבי שדיים די אופיינים בשלושת החודשים הראשונים ללקיחת הורמונים וזה אמור לחלוף
יש פרטים רבים נוספים בדך הפייס-בוק שלי. תבקשו חברות- איתן פאר- גיל המעבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוורל קונטי גורם חי דימומים. האם כדאי לשים מירנה או להחליף לגלולות או להמשיך במדבקותאיריס22/04/2017
התחלתי לקחת אוורל קוטי לפני שלושה חודשים. לאחר חודש וחצי של שימוש היה לי דימום חודש וחצי שנפסק בגלל המלצה של הרופאה לשים חצי מדבקה. לאחר שבוע וחצי הדימום חזר. הורדתי את המדבקה לגמרי ואני רואה שהדימום מתמעט. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום תחת מדבקות אוורל קונטי
ד``ר איתן פאר26/04/2017תופעה שכיחה למדי.
תחליפי את המדבקות בכדורי אוואינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורים או מדבקות לתופעות הלוואיסיגלית20/04/2017
שלום רב, שמי דנה בת 47, לפני שנתיים עברתי כריתת רחם מפני שהיה לי רחם שרירני. את השחלות השאירו לי. בשנה האחרונה מרגישה תופעות לוואי חזקות של גיל המעבר. בכי שלא נפסק, חוסר מצב רוח, גלי חום וכו'. חשוב לי לציין שיש לי חרדות ודיכאון זה 20 שנה וכדור פסיכיאטרי גרם לי לדיסטוניה קשה ברגליים שאני סובלת ממנה כבר המון שנים. הרופא נתן לי ESTROFERM בכדורים וכתוב בתופעות לוואי התכווצויות ברגליים. פוחדת מתופעות לוואי ומכדורים. האם הכדור מנפח את הגוף? מה ההבדל בין כדור למדבקה? ומה אפקטיבי יותר? לא עדיף משהו טבעי? מבולבלת ומפוחדת....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדבקות או כדורים
ד``ר איתן פאר22/04/2017יש נוחיות ויעילות טובה יותר בכדורים אבל גם מדבקת אוורל 50 תעשה טוב את העבודה ולכן אין משמעות רפואית לא לאחד ולא לשני במצבך ואת זכאית להחליט במה את מעדיפה להשתמש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לגבי מחזור בגיל 50רותם20/04/2017
שלום רב,
אני בת 50 וחצי. יש לי 2 שאלות:
1. מאז ומתמיד היה לי מחזור ווסת לא סדיר, בין אחת לחודש לאחת לשלושה חודשים או אף יותר. הייתי בטיפולי פריון במשך שנים והמוזר הוא שבהריון הראשון הריתי לאחר כחמישים יום מתחילת המחזור ( במקום ביום ה-14, כפי שקורה לרוב) ובהריון השני הריתי באופן טבעי, ללא טיפולים.
בשנתיים האחרונות יש לי מחזור סדיר אחת לחודש. כיצד יתכן שדווקא בגיל המעבר יופיע מחזור סדיר?
2. בעלי ואני לא משתמשים באמצעי מניעה מפאת גילי. מה הסיכוי להריון טבעי בגילי?
בתודה,
רותם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון בגיל 50
ד``ר איתן פאר22/04/2017מאד לא סביר להרות בגיל זה.
השחלות ממשיכות ליצר הורמונים כך שיש מחזורים אבל יכולת הפריה של ביציות תלוי במיטוכונדריות שבתןך הביציות ואלו נעלמים סביב גיל 45 ולכן אז מפסיקים טיפולי פוריות למרות שמדי פעם כל רופא נשים נתקל באישה שמבר לגיל זה המוצאית עצמה בהריון ספונטני. אבל בגיל 50 זה ממש נדיר ביותר.
שחלות פוליציסטיות מלידה מאופיינות באי סדירות ניכרת של ביוצים ולכן הרית אחרי 50 ים מהמחזור והיה לך אי סדירות במחזורים, אבל עם הגיל, דוקא מעבר לגיל 42 , עם ירידת מספר הבייציות בשחלות כתוצאה מביוצים והגיל מתחיל איזון הורמונלי טוב יותר ולכן מחזורים הופכים לסדירים , מה שלא היה כל החיים קודם לכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על הורמונים אוויאנהאביבה19/04/2017
היי דר׳ פאר,
רציתי לשאול אותך שאלה: אני בת 54 ולוקחת בהכוונה מרופא הנשים שלי, אוויאנה. לוקחת שנתיים, אחרי כן הפסקתי לקחת 3 חודשים, כי רציתי לנסות אם גלי החום עברו לי. בשלושה חודשים האלה, המשכתי לסבול מגלי חום, לכן חזרתי חזרה לאוויאנה.
האם מותר לי לנסות שוב לעשות הפסקה לאחר, חצי שנה, שנה נוספת?
דרך אגב, לאימי ז״ל גילו סרטן בגיל 72. היא נפטרה בגיל 74 לפני 6 שנים.
ובדיקת גנטיקה אני ממש לא מעוניינת לעשות.
אודה לך על תשובה בקשר לשאלתי, על האוויאנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקות וחזרה לטיפול הורמונלי
ד``ר איתן פאר22/04/2017הסכנה הגדולה של טיפול הורמונלי היא העליה בקרישיות ( טרומבוזות) בשנה הראשונה ללקיחתם. עליה זו נמוגה לאותה שכיחות כללית באוכלוסיה תוך שנה, אבל מתחילה שוב כל אימת שמפסיקים ומחדשים הטיפול ההורמונלי .לכן זה ממש לא הגיונ י לא נכון ואפילו מזיק הפסקות וחידוש טיפול הורמונלי. אין כל צורך בכך וניתן לקחת טיפול הורמונלי ללא מיגבלת זמן.
כמו כן טיפול הורמונלי מפחית שכיחות סרטנים ולכן סיפור האמא דוקא מרמז על כך שרצוי שתמשיכי בטיפול באופן עקבי. אגב לא התייחסת לסוג הסרטן שהיה לאמא ואני יוצא מתוך הנחה לגבי סרטן שד ומעי שישנם הוכחות לאפקט המגן של הטיפול ההורמונלי מפני סרטנים אלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלתי הקודמת אלייך: ״שאלה על הורמונים אוויאנה״ תשובה לתגובתך, שרצית לדעת.
אביבה22/04/2017דר׳ פאר תודה לך.
רצית לדעת מה סוג הסרטן, שהיה לאימי ז"ל, אז אני עונה לך להמשך תגובתך לשאלתי.
לאימי באמת היה סרטן השד, ואחרי כן עבר לכבד. (סוג מאוד אלים)
אבל לפני שגילו לה את הסרטן, בגיל 72 היא כן הייתה בטיפול הורמונלי, אין לי מושג מה היא לקחה.
לכן אני חוששת, כי למרות שהיא כן היית מטופלת הורמונלית, קיבלה סרטן.
אני רוצה להיות שקטה שאני הולכת בדרך הנכונה, בלקיחת אוויאנה.
אודה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תשובה
ד``ר איתן פאר22/04/2017טיפול הורמונלי לא מונע הופעת סרטן שד אלא מפחית הסיכוי לחלות בו בצורה משמעותית.
סרטן שד המופיע בגיל בו הופיע לאמא שלך לא נחשב כסרטן על רקע גנטי.
את יכולה לקחת הורמונים אבל עקב סרטן השד לאמא חובה עליך להיות בביקורת תקופתית מסודרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמגיבה להמשך תשובתך האחרונה אלי. הכותרת: שאלה על הורמונים אביאנה.
אביבה22/04/2017אימי ז״ל אף פעם לא עשתה בדיקות שד.
פתאום בבדיקה הראשונה שהיא נבדקה, בגיל 72 גילו לה סרטן, ולאחר שנתיים בגיל 74 נפטרה.
רציתי לדעת אם זה יכול להיות גנטי?
אודה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול באביאנה וכאבי ראשא.ה.19/04/2017
בת 52,חצי שנה ללא מחזור,לוקחת ציפרלקס 10 מג.מזה כשבוע לוקחת את ההורמונים וזה גורם לי לכאבי ראש,חולשה קלה,עייפות,לעיתים מין צמרמורת קור.האם כדאי להמשיך ולנסות או להפסיק את הטיפול?האם תופעות הלוואי עוברת עם הזמן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש והורמונים
ד``ר איתן פאר22/04/2017ראי תשובתי המורטת לגבי מיגרנות וכאבי ראש.
את ההורמונים אל תקחי ביחד עם הציפראלקס אלא אחד בבוקר והשני בערב
תנסי להמשיך לפחות 6 שבועות היות ויש סיכוי טוב להסתדלות הגוף ולהעלמות כאבי הראש.במידה ולא כך קורה תתנהלי בהתאם לתשובתי על מיגרנות והורמונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלי חום בלילה מהכתפיים ומטהסמדר19/04/2017
אני משתמשת בוגיפם ואביאנה . בימים האחרונים החלו לי גלי חום בלילה ואני מתעוררת עם גב מזיע מהכתפיים כלפי מטה, קודם לא היה לי כלום. האם האביאנה הפסיקה להשפיע אחרי שלוש שנים? צריך תרופה חזקה יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלי חום תחת אוויאנה
ד``ר איתן פאר22/04/2017ראי תשובתי המפוטת לגבי "הסגלות להורמונים". התשובה שם תואמת לשאלתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)