מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נובופם ודימום באמצע החפיסהמירית10/07/2017
שלום ד"ר פאר,
התחלתי לקחת נובופם לפני 11 ימים לאחר ביקורי אצלך במרפאה.
היום התחילו דימומים.
האם זה תקין? האם להמשיך לקחת את הכדורים?
האם זו רק תקופת הסתגלות לנובופם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נובופם ודימום
ד``ר איתן פאר02/08/2017נובופם הינה תוספת הורמונלית לפעילות ההורמונלית השחלתית שכבר אינה סדירה , כן, יש דימום מדי חדש עם נובופם וכן, יכול להיות דימום בהתחלה לא רק בגמר החפיסה
במידה והדימום כמו מחזור מפסיקים נובופם עד גמר הדימום ואז מתחילים שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרימנופאוזה טיפול בפרוגילוטון ותופעות לוואימירי10/07/2017
שלום אני בת 51.5 מחזורים סדירים פחות או יותר, בעיות שינה ומצב רוח ירוד. הרופא המליץ על פרוגילוטון, האם זה הטיפול המקובל? ראיתי שאחת מתופעות הלוואי השכיחות היא השמנה, ואני חוששת מהשמנה נוספת. יש אלטרנטיבות שכדאי לשקול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרימנופאוזה
ד``ר איתן פאר02/08/2017יש שתי תרופות לפרימנופאוזה. פרוגילוטון ונובופם. אני מעדיף שימוש בנובופם עקב מינון הורמונלי נמוך יותר ופחות תופעות לואי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר למאמר שריכזת בפייסבוק בקבוצה שלךשרי09/07/2017
אני לוקחת הורמונים 5 חוד', הם ממש הצילו אותי מגלי חום מטורפים.
קראתי את המאמר,יש בו הרבה דברים מעודדים, אבל יש שם קטע שאומר שטרומבוזות ורידיות יש עליה, ללוקחות הורמונים, של 18 מקרים ל 10000, שזה נשמע לי המון!!
ממש מפחיד! נאמר גם שעם הזמן הסיכויים יורדים. נדמה לי שקראתי במאמר אחר שלך שתוך שנה הסיכוי יורד.. האם תוך שנה או שנים?
תודה רבה על כל הידע שאתה מעביר!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לכך
שרי09/07/2017ראיתי שרשום שתוך שנתיים הסיכויים יורדים.
האם יש משהו שאפשר לעשות כדי למנוע?
תפקודי קרישה? אספירין.
כתבתי לך גם הודעה פרטית בפייסבוק. במידה ואתה עונה לי שם אז אין צורך לענות כאן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא לפחד כלל!!!
ד``ר איתן פאר02/08/2017אני מציין את כל תופעות הלואי האפשריות היות והפוסטים שלי חייבים להיות מדויקים ואמינים לחלוטין.
הירידה בשכיחות טרומבוזות היא תוך שנה של לקיחה רצופה, אהל השנה מתחילה כל פעם מחדש אחרי שמפסיקים לקיחה של הורמונמים ומתחילים שוב ולכן לא ממומלץ להפסיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה יכול להיות רעיון לשחלות פוליצסטיות?ליאת02/07/2017
לד"ר פאר, שלום רב, יש לי שאלה כזאת, יש לי כמה בני משפחה שסובלים משחלות פוליציסטיות.
לאחר שקראתי הרבה על הנושא הזה, הבנתי שיש לזה קשר להורמון האינסולין ,וכו'.
והרבה אחר כך בגיל המבוגר יותר, צריכות יותר לשמור שלא יתפתח סוכרת וכו'.
עכשיו, אני קראתי הרבה על הנושא של נתוחים לקיצור קיבה, ולפי מה שהבנתי ואף שמעתי על כך מדוד שלי שהוא רופא, הבנתי שמיד אחרי הנתוח, אין סוכרת!!! זאת אומרת, בלי שום קשר לתזונה, מיד אחרי הנתוח הסוכרת נעלמת. כמובן, שאחר כך צריך לשמור על תזונה וכו', אבל הסוכרת נעלמת, זה פשוט מדהים.
כלומר, זה כאילו המוח ואחר כך הלבלב עובד אחרת בעקבות הנתוח.
אז אני שואלת אותך, שאתה רופא מומחה בתחום רפואת נשים, אולי אפשר לחשוב על איזה רעיון ב"השאלה", מהנתוח לקיצור קיבה, שיוכל לעזור בעזרת ה', לנשים עם שחלות פוליציסטיות??!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחשבות
ד``ר איתן פאר02/08/2017הסיבה מדוע יש ירידה , ולאו דוקא העלמות מוחלטת בכל המקרים אבל בחלק מהמקרים, במחלת הסכרת לאחר קיצור קיבה קשורה לא במנגנונים הורמונליים אלא בירידה בצבירת שומן בכבד ובשינוי במיקרוביות של המעי
שחלות פוליציסטיות זו תסמונת הורמונלית ולכן אין מקום להשוואה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור 3 פעמים בחודשלילך01/07/2017
שלום אני בת 38 ולאחרונה היה מצב שלא קיבלתי מחזור 3 חודשים ברציפות הייתי אצל רופא נשים הוא נתן לי כדורים לראות אם יש עדיין מחזור שבוע מרגע שסיימתי לקחת את הכדורים קיבלתי מחזור שארך שבוע ומרגע שסיימתי לאחר שבוע קיבלתי שוב למשך שבוע שוב סיימתי היה שבוע נקי ושוב קיבלתי מחזור בפעם השלישית בתוך חודש וחצי בבדיקות האחרונות שביצעתי הכל היה תקין למה זה קורה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור 3 פעמים בחודש
ד``ר איתן פאר02/08/2017רק לאחר ברור הורמונלי מקיף כולל בלוטת המגן ניתן לדעת ולתת תשובה מושכלת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וסת בגיל מעבר, התחלתי ליטול כדור חדשרוני רון30/06/2017
שלום רב, בת 52 כבר 4 שנים לא מקבלת ווסת
השבוע ראיתי דימום קל רק בעת ניגוב נמשך יומיים.
החודש התחלתי ליטול תרופה חדשה בשם מירו. האם יש לכך השלכות? בבדיקה אצל הגניקולוג הצוואר רחם תקין.
אודה לעזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בגיל המעבר
ד``ר איתן פאר02/08/2017מירו לא גורם לדימום.
לגשת לרופא לבדוק עובי רירית הרחם ופרופיל הורמונלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי בהורמון אקטיבלאביגיל24/06/2017
לפני יומיים התחלתי לראשונה לקחת הורמון אקטיבל.
כבר יומיים שאני באפיסת כוחות, נרדמת לפרקים. ותפקוד לקוי.
איני יודעת מה לעשות?האם להפסיק ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תןפעות לואי
ד``ר איתן פאר24/06/2017כבר ציינתי שתופעות לואי מטיפול הורמונלי ניתן לאמוד רק אחרי 3 חודשיים ולא יומיים. תמשיכי עם הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת המחזור על ידי הטיפול ההורמונאלי בטרום גיל המעבר.דניאל23/06/2017
היי , תודה מראש
אני בת 53 גרה באירופה לפני שנתיים התחלתי לקחת הורמונים לטרום גיל המעבר עקב מספר תופעות מציקות, הטיפול כולל כדורים + משחה , 21 יום ושבוע הפסקה . עוזר לי מאוד . שאלתי : אני עדיין מקבלת מחזור שלסרוגין משתבש או מגיע בזרימת דם גדולה יחסית למחזורים הרגילים שהיו לי כל הזמן , בבדיקה השגרתית השנתית שעשיתי לפני כמה ימים העלה הרופא ( ולא בפעם הראשונה ) את האפשרות לקחת את ההורמונים במשך כל החודש ללא הפסקה וכך להפסיק את המחזור שלדבריו לא מועיל בכלום . מה דעתך ? האם זו הדרך הנכונה והבריאה ? תודה רבה . דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת מחזור
ד``ר איתן פאר24/06/2017הרופא שלך צודק לחלוטין ואני לחלוטין מסכים עם היעוץ שנתן לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה !
דניאל24/06/2017תודה ! על התשובה הברורה וההחלטית ! דניאל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לויאל כבר לא עובדאיילי23/06/2017
שלום רב
אני בת חמישים משתמשת בליוויאל מספר שנים. לאחרונה חזרו גלי החום.
ראיתי בפורום שאתה ממליץ להפחית את ההורמונים במצב זה. האם ניתן לחצות את הכדור לשניים ואם לא מה מומלץ.
בתודה וברכה
איילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליביאל לא עובד
ד``ר איתן פאר24/06/2017עדיף לשנות לחלוטין סוג של טיפול הורמונלי כגון מדבקות אוורל קונטי, אוויאנה וכד'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת הורמונים מסוג אביאנה - נפיחות, כאבי בטן וגזיםד``ר איתן פאר22/06/2017
ד"ר שלום, אני נוטלת אביאנה מזה חצי שנה והוטב לי, בשבועיים האחרונים יש לי כאבי בטו, נפיחות, גזים ובימים האחרונים התווספו בחילות בעקר בוקר וערב, הייתכן שזה קשור לאביאנה?, מעבר לזה אני לוקחת רק מגה גלופלקס פאסט.
אודה על מענה
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוויאנה
ד``ר איתן פאר24/06/2017קרוב לודאי שמדובר באחת מהמחלות של מערכת העיכול הקשורות לפירות קיץ. אלו אינן תופעות של אוויאנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל המעבר ולחץ באוזנייםאני20/06/2017
שלום רב!
בת 51 אני עוברת כרגע את גיל המעבר. לא קיבלתי מחזור מעל 10 חודשים. לאחרונה סובלת מלחץ באוזניים. האם יש קשר לגיל המעבר. האם זה יכול להיות חלק מהתופעות. אציין שרופא א.א.ג שלל בעיות באוזניים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ באוזנים בגיל מעבר
ד``ר איתן פאר24/06/2017לא מוכרת לי תלונה זו כחלק מהמיכלול הגדול של תסמיני גיל המעבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת פיפל בגיל מבוגרפ.ז19/06/2017
שלום וברכה,
אני בת 74 מטופלת שנים רבות בקומדין ועקב כך יש לי לעיתים דימומים קלים,
לאחר בדיקה נמצאו שתי ציסטות על אחת השחלות. הוצע לי לערוך בדיקת פיפל ואולטרסאונד. אני מאוד חוששת מבדיקות אלה, בעבר הוצא לי פוליפ מצוואר הרחם נאלצתי להתאשפז בגלל דימום רב במשך כמה ימים. האם ניתן להסתפק בבדיקת דם CA125 שתוצאותיה 3.2U/ML ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פייפל
ד``ר איתן פאר24/06/2017האינדיקציה לבדיקת פייפל הינה רק במידה ורירית הרחם מעובה מ 4 מ/מ שבודקים באולטראסאונד נרתיקי. במידה ופחות אין כל צורך בבדיקת פייפל והיא מ יותרת.
ציסטות פשוטות בשחלות עם ערך CA 125 כמו שציינת מעידות של ציסטות שפירות חסרות כל חשיבות קלינית ואין צורך לעשות עימן דבר.
לגבי הדימום- בנראה מהקומדין. ניתן לטפל או ע'י הקסקפרון - באישור ההמטולוג שלך- או ע'י אניביוטיקה הנקראת דוקסילין הגורמת ליציבות כלי דם ולעתים מאד יעילה במצב שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקטיבל ותופעות לא חולפותשוש18/06/2017
שלום דר פאר.בת 51.אובחנתי בגיל המעבר.לאחר כשנתיים עם נובופם עברתי בהמלצת הרופא לאקטיבל לאחר שניסיתי אביאנה ללא הועיל.לצערי גם תחת אקטיבל לא חלפו תופעות גיל המעבר וסובלת מאד מגלי חום יובש ושינה לא רציפה.נוטלת אקטיבל כבר כ 10 ימים ללא כל שיפור.הטיפול באבי אנה היה ממש כמו לשתות כוס מים.פשוט שום דבר.הבנתי שבאקטיבל המינון מעט יותר גבוה .איך ניתן לעזור לי? סובלת מאד.תודה על תשובתך ויום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקטיבל
ד``ר איתן פאר24/06/2017מילת המפתח היא סבלנות
אר אחרי 3 שבועות תתחילי להרגיש שיפור שילך וישתפר במהלך 3 החודשים הקרובים. רק לאחר 3 חודשים ניתן לאמוד את יעילות הויפול. כך שאת זקוקה להרבה סבלנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאקטיבל ..........................
שוש25/06/2017ואם עכשיו אחרי 14 יום לערך התחילו הפרשות חומות שנראות כמו התחלה של דימום..ויש לי כאבי גב תחתון כמו במחזור ובנוסף לכך אני באפיסת כוחות מוחלטת ...לא מסוגלת לקום מהמיטה...עדיין חושב שאני צריכה להמשיך ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדימום הפך רציני
שוש26/06/2017הפסקתי אקטיבל.הדימום הפך רציני ביותר וגלי החום פסקו לחלוטין.מה עכשיו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לאחר שנתיים הפסקהמיכל16/06/2017
שלום רב ברצוני לדעת מדוע חוזר המחזור לאחר הפסקה של בערך כשנתיים אני בגיל 50
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה של מחזור בגיל 50
ד``ר איתן פאר17/06/2017כבר כתבתי רבות על תופעה זו שיכולה להתרחש בתקופת הפרימנופאוזה ואינה מהווה כל בעיה רפואית במידה ונשללו גורמים אחרים לדימום ע'י בדיקת גניקולוגית ואולטראסאונד נרתיקי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוטלת את האביאנה ויש לי נפיחות קשה בבטן וכאביםאפרת15/06/2017
לאחר הפסקת המחזור החלו גלי חום נוראים, השמנה, חוסר שינה , חולשה, בחילות ובכלל תחושה כללית קשה כאילו אני חולה.
נגשתי לרופא נשים בתלונה זו, רופא הנשים ערך לי בדיקת דם והחליט לתת לי לנטול את האביאנה. התרופה גרמה לי לנפיחות קשה בבטן וכאבים. בדקתי את מרכיב בכמוסה מתברר שיש בה לקטוז ואני סובלת מאי סבילות ללקטוז מזה מספר שנים. אומנם גלי החום עברו אך ההתנפחות בבטן והכאבים גדלו. איזה תחליף טוב אוכל לקבל במקום האביאנה 0.5 מ"ג שקיבלתי? אודה לדעתך המקצועית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות ללאקטוז ואוויאנה
ד``ר איתן פאר17/06/2017תעברי למדבקות אוורל קונטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)