מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לקיחת לויאל בזמן מחזורליה06/08/2017
היי
אני בת 50, קיבלתי לאחרונה לויאל מרופא הנשים שלי בגלל גלי חום חזקים וחוסר שינה בלילה. המחזור עדיין מגיע פעם בחודשיים שלושה והולך ומתמעט. השאלה האם את הלויאל שאני לוקחת כל יום כנדרש, להמשיך לקחת גם בזמן המחזור? מה קורה אם מפסיקים או שוכחים לקחת האם יש בזה סיכון? למי נותנים לויאל ולמי אביאנה ? תודה על התשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליביאל
ד``ר איתן פאר16/08/2017ליביאל לא מיועד לטיפול בתקופת הפרימנופאוזה אלא רק לאחר שנה מתום המחזור האחרון
בטרום גיל המעבר הטיפול הינו נובופם. כלומר כל עוד יש לך מחזורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות במערכת העיכול בטרום גיל המעברטלי05/08/2017
שלום, אני בת 46, מחזור של 24 יום בד"כ אבל סדיר, לא סובלת עדיין בכלל מתסמינים של גיל המעבר כמו גלי חום, הזעות לילה או נדודי שינה.
בחצי השנה האחרונה אני סובלת מיציאות רכות, צורך ללכת לשירותים לעיתים תכופות ולפעמים אף משלשולים בימים שלפני הווסת, לפעמים אפילו שבוע לפני, וכן בימים שלפני הביוץ. דווקא כשמגיע הדימום הווסתי הרציני (לא הכתמות), הקיבה נרגעת וגם הכאבים שהיו לי ב-3 ימי ההכתמות שלפני המחזור פוסקים.
האם בעיות העיכול קשורות לשינויים הורמונליים, ואם כן, מהי הדרך הכי טובה ובטוחה לטפל בהן?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות בעיכול והמחזור
ד``ר איתן פאר16/08/2017לא נראה לי קשור
נא לגשת לרופא משפחה או גסטרואנטרולוג לברור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולת סימידונה לא אפקטיביתחוה04/08/2017
שלום רב.לוקחת סימידונה גלולה ביום.אני בת 65 ועדין עם כלי חום מספר פעמים ביום.פעמיים בשבוע ואגיפם. מה יכול עוד להקל ולעזור?מיואשת!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימידונה
ד``ר איתן פאר16/08/2017אכן סימידונה עוזר רק למיעוט נשים. במידה ולא עיוזר אין כל טעם להמשיך איתו
צריכה לעבור ברור האם מותר לך לקבל טיפול צהורמונלי או שכבר עברת את חלון ההזדמנויות הרפואי לקבלת טיפול הורמונלי
במידה וכן, תרופות מקבוצת SSRI כגון ציפראלקס, אפקסור, ויאפקס ועוד יכולים לעזור לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילוג על שאלה-ממתינה לתשובהב02/08/2017
שלום דר,
אשמח אם תענה לשאלתי מתאריך 26.6.2017 ביחס לתופעות לוואי של הורמונים, או שהשאלה לא מתאימה לפורום
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לואי של הורמונים
ד``ר איתן פאר16/08/2017אני לא מוצא את השאלה המקורית שלך אבל כל תופעות הלואי שאי פעם תוארו, ואפילו אלא שבינתיים הוכחו כלא נכונים, מצויינים בדפי ההסבר לתרופות המצורפים לכל אריזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות לואי של הורמונים
ד``ר איתן פאר21/08/2017מתוארים בפירוט יתר וךךא חשיבות קלינית ספציפית בכל דפי ההסבר הנילווים לכל התכשירים ההורמונלים שנמכרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקה האם גיל הבלות הגיע?רחלי31/07/2017
הי מחזור שני שלא הגיע
אלו הן תוצאות הבדיקה:
TSH 2.90
FSH 55.31
LH 34.99
בת 41 האם זה גיל הבלות ? ונגמר המחזור לתמיד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות וגיל המעבר
ד``ר איתן פאר02/08/2017הערכים של הבדיקות מרמזיםעל אפשרות של גלישה לגיל המעבר, אבל ללא בדיקת אסטרוגן לא ניתן לדעת האם מדובר בטרום גיל המעבר או בגיל המעבר עצמו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה ודופק לב מPROGYLUTCONPROGYLUTCON29/07/2017
שלום מזה חודשיים אני שותה את הכדורים PROGYLUTCON לפני שבוע התחלתי את החפיסה השלישית יש לי הרגשה נוראית אי שקט. חרדה ודופק לב אני לא יודע אם להמשיך לשתות את הכדורים כי זה ממשנחזק ממני הודה על תשובה מהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לואי מפרוגילוטון
ד``ר איתן פאר02/08/2017לא ברורה לי הסיבה מדוע את לורחת פרוגילוטוןן. תופעות שאת מתארת יכולות להגרם ממיגוון סיבות ולאו דוקא מפרוגילוטן. תתייעצי עם רופאיך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום אחרי לקיחת אוויאנהאירה28/07/2017
התחלתי לקחת כדור אוויאנה. אחרי 5 ימים בערך עברו גלי חום. מחר אמורה לסיים את החפיסה ראשונה. לפני כמה ימים התחיל מחזור. לפי מה שהבנתי עם הכדור הזה לא אמור להיות מחזור. גם נראה לי אני מרגישה שוב גלי חום, אבל עדינים יותר.
מה המלצות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום תחת אוויאנה
ד``ר איתן פאר02/08/2017כבר עניתי של סוגיה זו. תופעה מוכרת ואין מה להתרגש . עם הזמן לא יהיו דימומים.
תמשיכי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמון אקטיבל תושבה לemailyael sela24/07/2017
אני בת 36עברתי טיפולים לגידול ממאיר בצוואר הרחם. לפני כמעט חודשיים. עברתי לפני הסטת שחלות. כרגע על סמך בדיקת דם הורמונלית השחלות לא עובדות. כרגע סובלת מתופעות גיל המעבר. בעיקר מחרדות. קשיי שינה. טיפה גלי חום. הצפות רגשיות וחוסר איזון כללי. הרופאת נשים המליצה לפרק של 4חודשים ליטול הורמון אקטיבל. ולאחר הזמן הזה נעשה הפסקה של חודשיים ונבדוק שוב עם השחלות התאוששו. שאלה שלי האם הורמון האקטיבל יכול לעזור לי לאזן אותי בכל התופעות הנל? האם הוא מסוכן ויכול לפתח סרטן ברירית הרחם או השד? ותוך כמה זמן מהרגע שיטול אותו הרגיש את ההשפעה שלו עליי? האם כשאני נוטלת אותו להפסיק עם הכדור שינה והכדור קלוניקס שאני נוטלת עכשיו לחרדות? או להמשיך בשיגרה ולהגיב סהתאם למצב בו אני נמצאת? בברכה יעל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול הורמונלי
ד``ר איתן פאר02/08/2017לאור הסיפור שלך אקטיבל יכול בפירוש לעזור לך
הייתי הוך דוקא על נובופם ואז תקבלי מחזורים בצורה סדירה וזה עושה חיקוי טוב יותר של פעילות השחלות ויותר עשוי לעזור להן להתאושש. לא הייתי מקביתל זאת ל 4 חודשים אלא להרבה יותר .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות גיל מעבר הנמשכות כבר 12 שנים ואני לא היחידהאיילה22/07/2017
שלום יש לי תופעות כבר 12 שנה גלי חוםחזקים בעיקר
בקיץ סחרחורות ודפיקות לב כולל עייפות רבה
אסור לי לקחת הורמונים
האם דיקור סיני יכול להועיל או דיאטה מסויימת
לציין שאימי כלל לא סבלה מכך לא נעים לי לחיות כך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 12 שנים תופעות של גיל המעבר
ד``ר איתן פאר02/08/201718% מהנשים ימשיכו לסבול מתסמיני גיל המעבר כל החיים, גם בגיל 90. מנחם? לא אבל זו המציאות
לא ברור לי למה אסור לך לקחת הורמונים.
ניתן לנסות כל מה שאת רוצה, דיקור סיני, קוהוש שחור וכד'. לחלק מהנשים זה אפילו עוזר במידת מה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזור ובדיקות דםאור19/07/2017
בת 49, עד עכשיו מחזור סדיר. החודש איחור של שבועיים. עפי בדיקות דם
Prolactin 506.0 mIU/l
LH - Luteinizing Hormone 8.2 IU/l
FSH 11.8 IU/l
Estradiol (E2) 439.0 pmol/l
Progesterone 11.7 nmol/L
מה זה אומר? ומה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור במחזור
ד``ר איתן פאר02/08/2017את לא צריכה לעשות כלום. בדיקות הורמונליות תקינות. עקב הגיל מתחילים שיבושים בסדירות המחזורים וזה טבעי ונורמלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הופעת דימום לאחר הפסקת מחזור תחת נטילת אוויאנהאילנה16/07/2017
בת 51 המחזור פסק לפני כשלוש שנים, מזה שנה וחצי לוקחת אוויאנה וואגיפם, לפני יומיים הופיע דימום כמו מחזור.
האם אלי להפסיק עם ההורמונים?
האם לגשת לבדיקה בדחיפות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום תחת אוויאנה
ד``ר איתן פאר02/08/2017תופעה אפשרית וידועה
מפסיקים אוויאנה כל עוד יש דימום ומחדשים עם גמר הדימום
ביקורת שיגרתית אצל רופא הנשים אחת לחצי שנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספת אוביסטין למרות השימוש בוגיפאםחנה15/07/2017
שלום,
בתשובותיך קראתי, שהמלצת על שימוש באוביסטין קרם בימים שאין שימוש בוגיפאם לאשה שסובלת מיובש והנאה מינית מופחתת.
אני משתמשת בוגיפאם שלוש פעמים בשבוע ולאחרונה חשה ירידה בעוצמת ההנאה, למרות שאין שינוי בחיי.
בעבר (שש שנים), חליתי ב LCIS, DCIS נותחתי והחלמתי.
האם כדאי להוסיף שימוש גם באוביסטין? אולי עדיף להשתמש ארבע פעמים בשבוע בוגיפאם? או אולי פתרון אחר?
אודה לתשובתך,
חנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובסטין וואגיפם
ד``ר איתן פאר02/08/2017אכן ניתן לשלס כפי שכבר כתבתי
לא לעלות מינון של ואגיפם
ניתן לשקול גם משחת טסטוסטרון אבל תנסי קודם השילוב האמור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבלת מחזור בגיל המעבריעל14/07/2017
שלום,
אני בת 50,
כבר לפני שנה פסק לי המחזור.
אפילו היו מספר חודשים של גלי חום. לא עשיתי שימוש בשום טיפול תרופתי.
לפני שלושה ימים ככה פתאום הופיעה המחזור. אני מדממת כבר 3 ימים. לא מראה סימנים שהוא עומד להפסיק.
האם זה דבר נורמאלי? האם עליי לדאוג ? לעשות בדיקה כלשהי?
בתודה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
ד``ר איתן פאר02/08/2017נשמע תקין לחלויטן. השחלה פשוט חזרה לתפקד וליצר מעט הורמונים ולכן הדימום שיכול להיות זהה לחלוטין למחזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איסטיס וגלי חום בגיל המעברחגית12/07/2017
האם איסטיס מעלים גלי חום בגיל המעבר? והאם אפשר לקחת אותו לתקופה ממושכת? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איסטיס?
ד``ר איתן פאר02/08/2017לא יודע מה זה איסטיס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי של גלולות לגיל המעברסיגלית12/07/2017
שלום, אני לוקחת גלולות אסטרופם (גלולות לגיל המעבר). אני לא יכולה לסבול את תופעות הלוואי: נפיחות בבטן, מרגישה מנופחת בכל הגוף. עצבנות, חוסר שינה וכו'. חברות שלי לא לוקחות כי הן שמעו שכל הגלולות לגלי חום לא עוזרות ומנפחות. האם יש משהו טבעי שאוכל לקחת? פשוט אני עייפה מכל הגלולות והתופעות הנלוות.
אשמח לדעת במה אפשר לעזור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות לגיל מעבר
ד``ר איתן פאר02/08/2017אין דבר כזה
בגיל מעבר מקבלים טיפול הורמונלי חלופי. אסטרופם זהו אסטרוגן שניתן אך ורק לנשים אחרי כריתת רחם. במידה ואין כריתת רחם חובה לתת פרוגסטרון ביחד עם האסטרופם.
לאסטרוגן בלבד יש התופעות שאת מציינת אבל יש סוגים רבים של אסטרוגנים ולכן ניתן להחליף ביניהם.
החברות שלך מאד צאד לא צודקות
תכנסי לפייסבוק שלי- איתן פאר - גיל המעבר
, ותקראי את וחברותיך אודות הטיפולים ההורמונלים למינהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)