מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תופעות לוואי לאחר שימוש בוגיפאםריקי23/08/2016
שלום דוקטור,
בעצתך אני משתמשת למעלה משנה בוגיאפם. עוזר מאוד. לאחרונה, אני מרגישה, למחרת השימוש בבוקר, צריבה קלה ורצון לתת שתן מספר פעמים רב. במשך היום הכל מסתדר. האם זה סביר שיופיעו פתאום התופעות האלה? מה לעשות?
תודה לעזרתך,
ריקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי לאחר שימוש בוגיפאם - תגובה
ד``ר איתן פאר25/08/2016בדיקת שתן לכללית ותרבית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה, האם גיל המעבר התחיל?איילת22/08/2016
שלום רב,
אני בת 49 עם מירנה ומכיוון שהמחזור אינו מורגש לא יודעת האם סדיר או לא. בשנה האחרונה חשה כי הגוף אינו כתמול שלשום. מנאפאוזה? פרה מנפאוזה? עזרה בפיענוח בבקשה
בבדיקות דם" tsh -1.79
lh 3.3
fsh0 -4.7
estradiol (e2)- 236
פרולקטין 280* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה, האם גיל המעבר התחיל? - תגובה
ד``ר איתן פאר25/08/2016כלל לא ולא.פרופיל הורמונאלי תקין לחלוטין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת מאוד אשמח למענה גיל המעברZila21/08/2016
בערך שנה שאין לי מחזור התחילה הפרשה חומה ורודה מעט מאוד הפסיק וחזר לעוד יום אחד הלכתי לרופא ונאמר לי שזה לא תקין לקח לי ביופסיה כמובן שאני בלחץ נוראי,
האם זה נורמלי ,קורה ,או לא תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת מאוד אשמח למענה גיל המעבר - תגובה
ד``ר איתן פאר21/08/2016דימום שנה לאחר הפסקת מחזור אפשרי בהחלט ובד'כ לא מעיד על אי תקינות אלא על פעילות הורמונלית מועטה
אבל מה שקובע למעשה זה עובי וסדירות רירית הרחם וכן בדיקות דם לאסטרוגן
ביופסיה מרירית הרחם, נקראית פייפל, ומומלצת רק כאשר ישנה רירית רחם מעובה יותר מ 4-5 מ'מ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור חלש מאוד נמשך שבוע ימיםיסמין21/08/2016
אני בת 47 עד כה קבלתי מחזור רגיל, השבוע הייתי צריכה לקבל מחזור היו לי כאבים וכל סימני המחסור אך כמעט ולא היה חוץ מדימום קל לא מורגש ונמשך שבוע, אין לי תסמיני גיל מעבר כמו גלי חום .
שאלתי היא : מה זה יכול להיות?
האם יש תרופות למניעת הפסקת המחזור ?
תודה
יסמין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור חלש מאוד נמשך שבוע ימים - תגובה
ד``ר איתן פאר21/08/2016נשמע כמו דימום שלא על רקע ביוץ. דבר אופייני לנשים ככל שמתקרבות לגיל חמישים
מתן פרוגסטרון לשבוע יפסיק את הדימום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יסמין21/08/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש בנרתיק לאחר גיל המעברדינה19/08/2016
שלום
אני בגיל המעבר ללא מחזור כ4 שנים ללא תסמינים ובריאה
בעלי מתלונן על יובש בנרתיק למרות שאני לא מרגישה בכך
מה עלי לעשות והאם עלי לטפל ובמה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש בנרתיק לאחר גיל המעבר ... - תגובה
ד``ר איתן פאר20/08/2016ואגיפם .טבליות לנרתיק 3 פעמים בשבוע למשך 6 שבועות ואז לרדת לפעמיים בשבוע- כל החיים
החדרת הטבליה לנרתיק - לפני השינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בקשר לכך......
דינה20/08/2016תודה
ברצוני לדעת באם טבליות ואגיפם מעלות סוכר אני לוקחת גלוקומין 1 ביום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת בקשר לכך...... - תגובה
ד``ר איתן פאר21/08/2016כלל לא. לא נספג למחזור הדם. פועל נרתיקית בלבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת מחזור בגיל 48 עם תופעות דיכדוך ועצב רב וירידה במשקלסנדרה19/08/2016
אני בת 48 והבנתי לפי הסימפטומים שהתחיל גיל מעבר מזה 4 חודשים הפסקה במחזור והתחלת ויפאקס עקב תופעות דיכאון ואז הופיע בשבוע ראשון לאחר 4 חודשים דימום קל ובשבוע השני ותחילת השלישי דימום שלא מפסיק עם ריח לוואי האם תקין,מה לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת מחזור בגיל 48 עם תופעות דיכדוך ועצב רב וירידה במשקל - תגובה
ד``ר איתן פאר20/08/2016גיל מעבר מוגדר שנה מהמחזור האחרון
במהלך שנה זו יתכנו דימומים לא סדירים כתוצאה מהעדר ביוץ
כאשר יש דימום שלא פוסק יש לקחת פרוגסטרון למשך 10 ימים . הדימום יפסק ולאחריו יופיע מחזור רגיל אבל לא בהכרח
לאחר מכן חובה בדיקת עודי וסדירות רירית הרחם וטיפול לפרימנופאוזה כגון נובופם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת מחזור,ודימום קל לאחר שנהZila16/08/2016
לאחר שנה שאין לי מחזור התחיל לי דימום קל (חום,ורוד) לכמה ימים הלכתי לרופא ונאמר לי שזה לא תקין לקח לי ביופסיה כמובן שאני בלחץ נוראי,
האם זה נורמלי ,קורה ,או לא תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
Zila19/08/2016והיום התחילי לי דימום טיפה יותר כמובן שיש לי תתחושה וכאב של מחזור ,תודה על מענה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול הורמונאלי בפרימנופאוזה עם מחזור כמעט סדירמירי15/08/2016
שלום,אני בת 50 ומקבלת מחזורים סדירים למעט דילוג של פעמיים בשנה האחרונה, יש לי תופעות רבות של גיל המעבר ובכללן גלי חום, ירידה במצב הרוח, בעיות עייפות וכו'. האם יש טיפול הורמונאלי מתאים שאינו מתנגש עם המחזורים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול הורמונאלי בפרימנופאוזה עם מחזור כמעט סדיר - תגובה
ד``ר איתן פאר20/08/2016נובופם
להתחיל ביום השני למחזור. כל מחזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית רחם עבה - 8 מ"מ, E2-435ימית14/08/2016
שלום,
3 שנים ללא מחזור. בת 50.
עד לאחרונה סבלתי מהזעות רבות ומדי פעם מגלי חום.
בחודש האחרון חזרו הפרשות שקופות (כמו לפני ביוץ) וכמובן, לשמחתי, אין גלי חום והזעות.
בשבוע האחרון רגישות בפטמות.
בבדיקת u.s עובי הרירית כ-8 מ"מ. (לפני כשנה היה 9 מ"מ ולאחר כשלושה חודשים ירד ל-3מ"מ).
בכל פעם שהרירית עבה נאמר לי כי יגיע המחזור וכו'... אך לא כך, ובכל זאת אח"כ עובי הרירית יורד.
מה יכולה להיות הסיבה ? התופעה ?
כמו-כן, נמצא שרירן איטראמורלי 113 מ"מ וממצא ציסטי צלול 11 מ"מ.
בדיקת דם:
E2 - 435
Lh - 27
FSH -25
Tsh - 0.58
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית רחם עבה - 8 מ"מ, E2-435 - תגובה
ד``ר איתן פאר20/08/2016רמת האסטרוגן מעידה על פעילות שחלתית מועטה
כל עוד זו הרמה לא יהיו לך גלי חום
לפי עובי רירית הרחם יש לקחת פרוגסטרון ל 10 ימים. עשוי להופיע דימום
לאחרין תתחילי עם נובופם לשנה ואז הפסקה, פרופיל הורמונלי ולשקול בחיוב טיפול הורמונלי חלופי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור בגיל מאוחראריאלה11/08/2016
אני בת 56 ולא מקבלת מחזור יותר מעשור .היום יש לי כאבי מחזור ואני רואה קצת דמום .האם יש מקום לדאגה או זה סביר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור בגיל מאוחר - תגובה
ד``ר איתן פאר13/08/2016ברפואת גיל המעבר את מתארת דימום פוסט-מנופאוזלי ולאו דוקא מחזור
זה מחייב לגשת לרופא לבדיקת רירית הרחם לשלול סיבות פתולוגיות לדימום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריס,יוטירקס ואביאנה חשש מתגובת בין התרופות.ניצה04/08/2016
דוקטור שלום
תודה על קיומו של הפורום--
עקב תת פעילות בלוטת התריס אני לוקחת כל בוקר כדור אחד של יוטירקס 100.
קיבלתי מרשם ,של eviana כדור שאותו אני אמורה ליטול גם בבוקר
מתלבטת אם להתחיל , מתוך חשש מתגובת בין התרופות.
אני בת 56 מחזור אחרון לפני שנתיים וחצי
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת התריס,יוטירקס ואביאנה חשש מתגובת בין התרופות. - תגובה
ד``ר איתן פאר06/08/2016אין כל בעיה, רק הפרידי בינהם
יוטירוקס בבוקר , אוויאנה בערב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת 2 גלולות של אקטיבל בטעותzahav04/08/2016
שלום רב
אני בת 56 משתמשת באקטיבל 1 ביום מעל שנתיים . אתמול כתוצאה מבילבול וחוסר ריכוז לקחתי בטעות 2 גלולות . מה עלי לעשות כיצד למשיך טיפול.
תודה רבה על מענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת 2 גלולות של אקטיבל בטעות - תגובה
ד``ר איתן פאר06/08/2016אין בזה כל בעיה. המשיכי אקטיבל כרגיל כדור ליום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקטיבלאירית03/08/2016
שלום רב
בת 52 , מזה 5 חודשים אני לוקחת אוויאנה כשהתופעה ממנה סבלתי היא הפרעות בשינה , אך לא היה שיפור, בחודש האחרון התחיל דימום שנמשך זמן רב .
הפסקתי את האוויאנה , האם נכון לנסות אקטיבל ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקטיבל - תגובה
ד``ר איתן פאר06/08/2016חסרים נתונים כגון כמה זמן את ללא מחזור, ומה עובי רירית הרחם
במידה והדימום נגרם עקב רירית דקה מדי אקטיבל יכול מאד לעזור
ובמידה והבעיה היא הפרעת שינה בלבד ניתן להעזר במלטונין, סירקאדין או אמביין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לגבי גיל המעבר וטיפול בתוספיםשירי03/08/2016
רקע בקצרה,42, בריאה בדר"כ נשואה ללא. אובחנה פרהמנאופזה מוקדמת לגיל כבר בשנות ה- 30 לחיי עם רמות FSH למעלה מ- 45
בגיל 37 החל טיפול בפרוגילוטון. בגיל 41 עברתי ניתוח אלקטיבי להסרת שחלות כיוון שיש עבר משפחתי של סרטן שד, אולם ללא בדיקת נשאות לגנים BRCA.
טעות, לא טועת.. אין מה לעשות עם זה כרגע. מאז זוהה שהפרוגילוטון אינו מתאים לי עוד מבחינת וסת בלתי נסבלת. ורופא הנשים העביר אותי לאביאנה שאני מגיבה אליו טוב.
המלצתו הייתה ליטול עד גיל 50. שאלתי: ידוע לי שלא נוטלים הורמונים לשם הגנה אלא כשיש תמונה קלינית של סימפטומים? (והיו לי גלי חום) איך אדע מתי להפסיק? להמשיך?
שאלה שנייה: תוספי מזון בגיל זה. אני נוטלת ויטמין D בטיפות האם יש תוספים נוספים מומלצים למצבי?
ושאלה אחרונה: הבנת מהרופא שאביאנה הוא כדור בעל הורמונים מעט שונים ופחותים מפרוגילוטון. ושלאחר ניתוח כזה, הגוף צריך פחות הורמונים.
לי נשמע שאם יש הפסקה של פעילות שחלתית הגוף זקוק ליותר הורמונים? מה ההסבר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון קטן
שירי03/08/2016במקרה שלי- לא הפסקה של פעילות שחלתית אלא היעדרה לאחר הפרוצדורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות לגבי גיל המעבר וטיפול בתוספים - תגובה
ד``ר איתן פאר06/08/2016וותיקי נהלל נהגו לומר "שלא ניתן להחזיר חלב לעטין הפרה".
כעיקרון ברפואה, להבא ולכל מי שקוראית פורום זה, רצוי תמיד לקבל חוות דעת רפואית נוספת לפני כל תהליך רפואי בלתי הפיך כגון ניתוח .
ולעצם הענין-
ראשית, כיום אין כל מיגבלת זמן לגבי טיפול הורמונלי כך שההנחיה להפסקת אוויאנה בהגיעך לגיל 50 אינה רלוונטית ולא נכונה
שנית- אווינה הינו תכשיר טוב העונה על צרכי הגוף הנשי בהעדר פעילות הורמונלית שחלתית טבעית ומונע את מרבית תסמיני גיל המעבר לאורך שנים. הנטייה הרפואית כיום הינה לתת את המינון הנמוך ביותר האפקטיבי ובכך למנוע תופעות לוואי כגון עיבוי יתר של רירית רחם, קרישיות יתר וכד'
במיעוט הנשים שאינן מגיבות מספיק טוב למינון הנמוך של אוויאנה ניתן לשנות את הטיפול ההורמונלי לתכשיר אחר במינון גבוה יותר.
ויטמין D המומלץ הוא 2000 יחידות בצורה של קפסולות רכות שומניות וזאת ניתן להשיג על המדפים בארה'ב ללא כל מירשם רפואי (vit D3 2000 i/u- liquid soft gels) וניתן להזמין גם באינטרנט
המלצה נוספת היא סידן עד 1200 מג'ר ליום, תלוי בהרכב התזונה שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי גלי חום והזעות גיל מעבראיריס01/08/2016
ד"ר שלום,
האם הורמון דופסטון מפחית גלי חום והזעות, אם לא איזה הורמון צריך לקחת (גיל 53)?
2)האם רופא נשים שלא מומחה בגיל המעבר יכול לרשום הורמונים לגיל המעבר?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי גלי חום והזעות גיל מעבר - תגובה
ד``ר איתן פאר06/08/2016דופסטון הינו פרוגסטרון והאפקט של פרוגסטרון בהפחתת גלי חום לעומת אסטרוגן הוא כ 20% בלבד
ולכן הטיפול בגלי חום מחייב אסטרוגן
את הפרוגסטרון משלבים עם האסטרוגן רק לצורך הגנה על רירית הרחם מפני אפקט צמיחת יתר של האסטרוגן- ולכן נשים ללא רחם ךא מקבלת פרוגסטרון כלל אלא רק אסטרון
כל רופא זכאי לרשום כל מירשם, אבל עדיף תחילה להיוועץ עם מומחה לכיל המעבר לקביעת סוג הטיפול ההורמונלי המותאם לך אישית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)