מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צבירת נוזלים בגוף עקב נטילת אביאנהאילנה22/10/2016
שלום! אני בת 49 ובשנה האחרונה התחלתי לסבול מתופעות גיל המעבר. לפני זה לא היה לי מחזור כלל במשך חצי שנה. פניתי לרופא וקיבלתי נובופאם. כאבור שבועיים קיבלתי מיגרנה קשה שלא עברה 3 ימים, הייתי כולי נפוחה והרגשתי רע מאוד. הפסקתי את הכדורים. יש לציין שאני שנים סובלת מלימפאדמה ברגליים ומשתמשת קבוע בגרביים אלסטיות. כמו כן נוטלת כדורי אסטו שגם גורמים לצבירת נוזלים קלה. הרופא החליף לי כדורים לאנג'ליק אשר עשה לי דימום חזק מאוד עם כאבי בטן קשים. ביטל את הכדור. רשם לי ליויאל שגם אותו הפסקתי עקב צבירת נוזלים ודימום קל. עברתי לאביאנה ואני שוב מרגישה נפוחה ויש לי כאבי ראש, דימום קל והיום גם דימום מהאף. לא יודעת כבר מה לעשות...מבקשת עצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בצקות תחת הורמונים
ד``ר איתן פאר22/10/2016במצב שלך ההמלצה היא על מדבקות אוורל קונ טי ולא על כדורים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומים כל 10 ימים בערךלילך20/10/2016
בת 44. מזה חודש וחצי דימום כל 10 ימים בערך. לפני כשבוע התחלתי פרוגילוטון ( היות והמחזור לא סדיר התחלתי ללא קשר למועד הדימום) בתקווה להסדיר את הדימום. להפתעתי, שבוע אחרי , נראה שאני מתחילה שוב לדמם.
ללא תופעות מהותיות נוספות.
בדיקות דם שבוצעו לפני תחילת לקיחת ההורמונים:
E-2: 169
TSH: 0.51
T3: 4.8
T4: 13.1
LH: 2.20
FSH: 14.5
Prolactine: 283
Progesterone: קטן מ 2.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגילוטון
ד``ר איתן פאר22/10/2016רק לאחר 2-3 חפיסות ניתן לאמוד את היעילות של הטיפול ולא כעבור שבוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות של גלי חום +עישון|אוריתי19/10/2016
שלום ד"ר
בת 52 - סובלת מגלי חום כבר שנתיים,
לאחרונה נשברתי ממצבי והגעתי לרופא בקופ"ח אשר
המליץ בחום על לקיחת הורמונים ורשם לי את כדורי אוויה
כיום לאחר חמישה ימים של לקיחת הכדורים - אני מרגישה החמרה בגלי החום ובנדודי שינה - חשוב לציין כי אני מעשנת כחצי קופסא ביום. שאלתי האם אני יכולה להפסיק ולקחת את הכדורים על דעת עצמי -כאמור לוקחת רק חמישה ימים
בנוסף - אשמח לדעת על איזה כדורים הנך ממליץ לנשים שמעשנות - האם יש משהוא שהוא טבעי שהנך מכיר שאתה יודע להמליץ לי ?
מודה לך מראש
אוריתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עישון והורמונים
ד``ר איתן פאר22/10/2016שילוב לא טוב
אסור לעבור 5 סיגריות ליום במידה ולוקחים הורמונים כולל גלולות למניעת הריון וטיפול הורמונלי חלופי.
למעדנת ( עד 5 סיגריות ליום) מומלץ לתת מדבקום של אוורל קונטי
5 ימים של לקיחת הורמונים עדין אינם מספיקים שכן המינונים שאנו משתמשים כיום יגרמו לשיפור במצב רק כעבור כשבועיים בממוצע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום. שואלת בשביל אימיח18/10/2016
אימי בגיל 54, נפסק לה המחזור בערך לפני שנה וחצי. והשבוע היא הרגישה את כל הכאבים והתופעות שתמיד היו לה לפני שהתחיל הווסת -(טרום ווסתיות) (הווסת שלה לא היה סדיר כ"כ). והנה אכן התחיל לה דימום. זה מאוד הדאיג אותה והלכה לרופאת משפחה שאמרה לה או שחזר לה הווסת או משהו שפיר או אפילו חלילה ממאיר באיזור שם. או פוליפ. כמובן שהיא תלך לרופא מתמחה לבדיקה מעמיקה.
אך רציתי לשאול האם יכול להיות שחוזר פתאום הווסת?
האם זה יכול להיות משהו מסוכן?
על מה הדימום יכול להצביע? (וכל התופעות שהיו לפני)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבת המודאגת מאמא
ד``ר איתן פאר22/10/2016אכן יכול לחזור ביוץ אקראי ואז יופיע דימום ווסתי.
בד'כ חסר כל חשיבות
אבל מחייב אולטראסאונד נרתיקי ובדיקת דם לפרופיל הורמונלי לשלילת גורמים אחרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת הורמונים אביאנהאביבה17/10/2016
יש לי שאלה: אני נוטלת הורמונים אביאנה (כמובן מטעם הרופא נשים שלי, בגלל גלי חום) כבר שנתיים.
בגלל חשש מכל מיני שמועות, וסקרים.
ברצוני לעשות הפסקה, כדאי לבחון את גופי, אם עדיין יהיה לי גלי חום?
האם מותר לי להפסיק בבת אחת, את לקיחת האביאנה, לאחר שנתיים?
אודה על תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת אוויאנה
ד``ר איתן פאר18/10/2016כבר עניתי לך שלפי כל אמות המידה כיום ממש לא מומלץ הפסקת הורמונים שכן תוך 1-4 שנים מהפסקת הורמונים ישנה עליה משמעותית בפגיעה בכלי דם, טרשת עורקים, פגיעה בשריר הלב, ירידה קוגניטיבית ובריחת סידן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי אביאנה- מהן האפשרויותאור17/10/2016
שלום רב
אפשר באופן חד פעמי לדלג על כדור אביאנה אחד ? (מעוניינת שהחבילה תתחיל ביום ראשון ולא כמו היום - בשבת) או לחילופין, "לסיים" חבילה כשיש בה עוד כדור אחד ומיד לעבור לחבילה אחרת?
תודה רבה מראש
אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוויאנה- אפשרות
ד``ר איתן פאר18/10/2016כן, ללא כל חשש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובי רירית הרחם בת 50ימית14/10/2016
בת 50, 3 שנים ללא מחזור. ב-u.s לפני כחודשיים עובי הרירית כ-8 מ"מ,
תוצאות בדיקת דם:
E2 - 435
Lh - 27
FSH -25
Tsh - 0.58
ב- u.s לפני פחות מחודש נמצא עובי רירית - חלק רירית שקרוב לצוואר 3 מ"מ עם פס נוזלי. הדמיה של הרירית הקרובה לפונדוס לא אופטימלית, נצפה חלק בעובי 5 מ"מ מעט אקוגני מתחת לשרירן. רחם בגודל תקין. בדופן הקדמית שרירן אינטראמורלי 13 מ"מ.
הרופאה ביקשה שעוד כארבעה חודשים אעשה שוב u.s .
מה דעתך ?
לאן "נעלמת" רירית הרחם אם אין דימום והייתה רירית בעובי 8 מ"מ וכעבור מספר חודשים היא בעובי 3-5 ס"מ (דבר שכבר היה לי גם לפני כשנה) ?
אודה לך על התייחסותך לנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית רחם
ד``ר איתן פאר18/10/2016רירית נתנית ונספגת בהתאם לפעילות הורמונלית כך שמעקב בלבד כפי שהמליצה הרופאה שלך זו הנחיה סבירה בהחלט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לאחר 7 חודשים בליאחינועם14/10/2016
אני בת 53.
עד לפני 7 חודשים נטלתי גלולות למניעת היריון בהמלצת הרופאה (לפני שנתיים, בגיל 51, נכנסתי להיריון ספונטני ועברתי הפלה..)
עם הפסקת השימוש בגלולות קיבלתי מחזור בפעם האחרונה למשך שבעה חודשים והנה לפני מספר ימים הופיע שוב דימום די קל שעדיין נמשך.
האם זה תקין? כמה זמן יכול להימשך הדימום? אני מודאגת...
תודה על תשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר איתן פאר18/10/2016בתקופת טרום גיל המעבר יתכנו דימומים אחת לכמה חודשים ואת לא יוצאית דופן בכך.
תקבלי טיפול במידה ויש תסמיני גיל המעבר. ולא גלולות....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אביאנה נגד גלי חוםאביבה11/10/2016
אני משתמשת בהורמונים אביאנה, לפי מה שרופא הנשים שלי נתן.
בגלל גלי חום.
פתאום אני חוששת, בגלל כל מיני מחקרים, שזה לא כדאי.
רוצה לדעת בוודאות שזה לא מסוכן, להמשיך לקחת.
אודה לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך אוויאנה
ד``ר איתן פאר18/10/2016ממש לא ברור לי ממה את חוששת. הרי העדר פעילות הורמונלית תורם לכל התסמינים של גיל מעבר , כולל סרטני שד, סרטן קולון, השמנה ניכרת, פגיעה בזכרון ובלב ובעצמות ובנרתי ובשלפוחית השתן.
הסירי דאגה מלבך והמשיכי לקחת אוויאנה- באופן פרקטי לכל החיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלושה שבועות של דימוםרותי11/10/2016
היי ותודה מראש על התשובה. אני בת 46 ויש לי דימום שנראה שהתחיל כמו מחזור אך נמשך כשלושה שבועות ברמה כזאת או אחרת. צבע חום אדמדם. ומאתמול פחת משמעותית. אחרי שקראתי הרבה הודעות כאן נשארתי האמת קצת מבולבלת מהדיעות המגוונות, ולכן אשמח לעצה מה ההמלצה לעשות בסיטואציה שלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 3 שבועות דימום
ד``ר איתן פאר18/10/2016זה סוד דימום המאפיין העדר ביוץ שיתכן ושכיח בגיל שלך
לאחר בדיקה גניקולוגית שתשלול גורמים אחרים כגון פוליפ תוך רחמי, שרירן וכד לוקחים פרוגסטרון- למשל פרימולוט נור - 10 מג'ר למשך 10 ימים
זה יפסיק את הדימום ולאחר מכן יופיע מחזור תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות הורמונליותענת10/10/2016
בת 46.6 עד לפני שלושה שבועות עם גלולות. סובלת מגלי חום. הפסקתי את הגלולות לפני שלושה שבועות וערכתי היום בדיקות דם. אלה התוצאות:
ESTRADIOL (E-2) 148 pmol/L
LH 31.30 IU/L
FSH 49.40 IU/L
מה משמעות הבדיקות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות לאחר הפסקת גלולות
ד``ר איתן פאר18/10/2016לפי הבדיקות יתכן ואת נכנסת לתקופת הפרימ נופאוזה- קרי טרום גיל המעבר.
תחזרי על הבדיקות הנ'ל שוב עוד 3 חודשים ואז נוכל לקבוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקות חוזרות בדרכי השתןמזל10/10/2016
להודעתי מיום 28.9.16, ענית להעלות את השימוש בוגיפם לשלוש פעמים בשבוע. בנוסף אני משתמשת באביאנה.
האם להשתמש בוגיפאם שלוש פעמים בשבוע באופן קבוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר איתן פאר18/10/2016עליך להשתמש בואגיפם 3 פעמים בשבוע למשך שלושה חודשים לפחות ואז ניתן לחזור לפעמיים בשבוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמונים - הוראות שימוש ברורותמבולבלת04/10/2016
קיבלתי מרשם של oestradiol 0.6 mg בפעם הראשונה. אני בת 49.
להפתעתי קראתי בהוראות שיש לעשות הפסקה בנטילה, ולקחת שלושה מתוך ארבעה שבועות, או 24-28 ימים רצופים כול חודש.
ראשית, הרופא לא אמר לי כלל שיהיה צורך בהפסקה. שנית, גם לפי ההתוויה של התרופה, ההוראות הן סותרות.
אבקש הוראות ברורות כמה ימים צריך לקחת ברציפות ובכמה לעשות הפסקה.
דבר נוסף- הרופא אמר לי למרוח על הצד הפנימי של הידיים. ההוראות הכתובות בתרופה מדברות על אזורי גוף אחרים.
אני חוששת ובינתיים עדיין לא לקחתי. מחכה לתשובה מוסמכת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים - הוראות שימוש ברורות - תגובה
ד``ר איתן פאר08/10/2016השימוש באסטרוגן בד'כ יומי.
אבל האם את מקבלת בנוסף גם פרוגסטרון?
במידה ולא, הרי שישנה גישה טיפולית, הנפוצה בעיקר בצרפת, למריחת אסטרוג'ל 25 יום בחודש ו 5 ימים ללא תוך מעקב כל 3 חודשים אחרי עובי רירית הרחם באולטראסאונד נרתיקי
ניתן למרוח באזורי גוף שונים, בעיקר בירכיים, אבל לא סמוך לשדיים היות ויגרום לגודש ניכר בשדיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה. שאלה נוספת בבקשה
מבולבלת08/10/2016ראשית, עדיין איני מקבלת גם פרוגסטרון.
הרופא אמר לי שכיוון שזו רק ההתחלה, הוא מעדיף עדיין לא לתת לי אותו, כדי שאם יהיו תופעות לוואי, הוא ידע היכן 'למצוא את האשם' (מילותיו שלו).
שאלה נוספת - בדף הוראות השימוש, היה כתוב שיש להשתמש תוך שלושים יום מפתיחת המוצר. אבל השפופרת אמורה להספיק לשלושה חודשים, כך שאיני מבינה איך אוכל להמשיך ולהשתמש במוצר, בניגוד לאזהרה של התוקף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמונים - הוראות שימוש ברורותמבולבלת04/10/2016
קיבלתי מרשם של oestradiol 0.6 mg בפעם הראשונה. אני בת 49.
להפתעתי קראתי בהוראות שיש לעשות הפסקה בנטילה, ולקחת שלושה מתוך ארבעה שבועות, או 24-28 ימים רצופים כול חודש.
ראשית, הרופא לא אמר לי כלל שיהיה צורך בהפסקה. שנית, גם לפי ההתוויה של התרופה, ההוראות הן סותרות.
אבקש הוראות ברורות כמה ימים צריך לקחת ברציפות ובכמה לעשות הפסקה.
דבר נוסף- הרופא אמר לי למרוח על הצד הפנימי של הידיים. ההוראות הכתובות בתרופה מדברות על אזורי גוף אחרים.
אני חוששת ובינתיים עדיין לא לקחתי. מחכה לתשובה מוסמכת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוראות שימוש
ד``ר איתן פאר18/10/2016כלל לא מובן לי ההנחיות שקיבלת. מדוע רק אסטרוגן? איפה ההגנה על רירית רחם ע'י פרוגסטרון? או אולי עברת כריתת רחם ואז אין צורך בפרוגסטרון
לגבי הוראות השימוש- הכל תלוי לאיזו מטרה הטיפול ניתן לך
לגבי הוראה של טיפול הורמונלי חלופי ניתן להשתמש כל יום ולאו דוקא על הידיים. גם הירכיים טובות מאד לצורך זה. אבל ישנם מצבים בהם ההמלצות שונות, כגון 25 יום טיפול וחמישה ימים ללא ועוד ולכן בהעדר פרטים מדויקים יותר השבתי לך כמיטב יכולתי אבל רצוי פגישת יעוץ והדרכה והכוונה ע'י הרופא המטפל שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמונים בגיל 47 לאחר הפסקת מחזוררותם04/10/2016
שלום רב,
אני בת 47 , שנה לאחר הפסקת המחזור. אינני סובלת מתסמיני גיל מעבר למעט יובש וגינלי ומעט הפרעות שינה . האם היית ממליץ לי על טיפול הורמונלי חלופי מבחינת תועלת עבורי בגלל גילי הצעיר יחסית ? אם כן, האם עדיף משחה אסטרוגנית וכדורי פרוגסטרון או כדורים?
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים בגיל 47 לאחר הפסקת מחזור - תגובה
ד``ר איתן פאר08/10/2016בהחלט כן. מותאם אישית. תדברי עם רופא הנשים שלך לגבי האופציות הטיפוליות שלפניך, בכדורים, מדבקות, משחות, נרתיקי ועוד ותתאימו הטיפול לפי רצונך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)