מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שימשו בוגיפם במשך שלוש פעמים בשבועמזל05/12/2016
שלום,
לפני מספר שבועות המלצת לי להגביר את השימוש בוגיפם לשלוש פעמים בשבוע למשך שלושה חודשים, עקב תופעות של גירודים ועיקצוצים.
מאז אני חשה נפלא וממש טוב הרבה יותר.
האם ניתן להמשיך באופן קבוע בתדירות שלוש פעמים בשבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ואגיפם 3 פעמים בשבוע
ד``ר איתן פאר10/12/2016כן. המשיכי כך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופא נשים דר איתן פארשרי לופו04/12/2016
בת 54 כל סוג של הורמונים ניסיתי כולם אחרי 3או4 חודשים היה דימום לא מוסבר.אני בלי הורמונים עם גלי חום חזקים מה דעתך אני כבר מיואשת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום תחת הורמונים
ד``ר איתן פאר10/12/2016הורמונים יש להתאים בהתאם לעובי רירית הרחם. במידה ואינם מותאמים רירית הרחם דקה מדי ולכן יש דימומים
לא תמיד התכשירים המסחריים הקיימים כיום עונם על דרישות כולן ולכן צריך לדעת איך וכיצד לעבות את רירית הרחם על מנת למנוע דימום ולמנוע גלי חום. זה ניתן וזה אפשרי לכולן אך דורש קצת יותר ידע ונסיון מאשר רק שימוש בתכשירים מסחריים קיימים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל הבלות והפרשות חומותzila04/12/2016
שלום
לאחר שנה וחודשים בלי מחזור פתאום הפרשות חומות לפני חושיים היה אותו דבר נלקח פאפ וביוסיה של הרחםו הכל היה תקין.
האם זה נורמלי שיש הפרשות חומות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום לאחר הפסקת מחזורים
ד``ר איתן פאר10/12/2016עשו לך את הברור הנכון
במרבית המקרים הסיבה הינה חסר וניוון של רירית הרחם כתוצאה מהעדר פעילות הורמונלית
במידה וגם אצלך זו הסיב הרי שהטיפול המומלץ, במידה ואין לך התווית נגד, זה לקבל טיפול הורמונלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית הרחם מעובה 10 מ"מחני04/12/2016
שלום לך ד"ר איתן פאר,
שאלתי אליך, מאחר ועברתי בדיקות אולטרסאונד , הרופה ציין שיש רירית מעובה 10 מ"מ עם שינויים צ'יסטיים בתוכה,
צבר רחם תקין רחם רגיל- אין דימום-שחלות לא נצפו, אני עברתי בדיקה זו כי היה לי כמו מחזור מדומה עד שבוע וחצי- היו בצבע חום ואז לורוד-אכן חושלה הייתה לי כמו במחזור רגיל וזו פעם שנייה משך השנתיים-אני בת 60 היום, התבקש ממני לעבור בדיקה של רירית הרחם לקחת דגימה? לא מובן לי? ונאמר לי לא דחוף וגם כדי להוריד את הספק? למה? לא הבנתי, גם שאלתי אם יש לי ציסטה נאמר לא, אשמח לקבל כול תגובה אני מעט ?חרדה, תודתי מראש לך, אגב אני עם מגבלה פיזית ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית רחם מעובה
ד``ר איתן פאר10/12/2016בגיל 60 אמורה להיות רירית רחם דקה ביותר
עיבוי של רירית הרחם ודימום עקב כך מחייב ברור פתולוגי
ברור פתולוגי פירושו לקחת דגימת תאים מתוך רירית הרחם ע'י בדיקה הנקראית פייפל- שהוא צינורית מאד דקה המוחדרת ללא הרדמה במשרד הרופא לחלל הרחם ושאיבת תאים הנשלחים לבדיקה לשלול אפשרות שמתפתח גידול טרום סרטני ברחם. הטיפול לאחר מכן בהתאם לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בהבנה של תוצאות אולטרסאונדימית28/11/2016
בת 50, 3 שנים ללא מחזור. ב-u.s לפני כשלושה חודשים עובי הרירית כ-8 מ"מ,
תוצאות בדיקת דם: E2 - 435
Lh - 27 FSH -25
Tsh - 0.49
באולטרסאונד השבוע:
רחם: אורך - 43 מ"מ עובי - 35 מ"מ רוחב - 44 מ"מ
עובי רירית 4.4 מ"מ.
שחלה ימנית: אורך - 16 מ"מ גובה - 11 מ"מ
שחלה שמאלית: אורך - 21 מ"מ גובה - 11 מ"מ
בקיר הקדמי של הרחם שרירן אינטרמורלי בגודל 12 מ"מ.
מדי מספר חודשים עובי רירית הרחם משתנה.
גם מבלי לבדוק זאת ב- u.s אני יודעת זאת על-פי ההפרשות וכאבים בפטמות.
לדעתי אם הייתי עושה u.s לפני כשבועיים גם הייתה רירית עבה יותר.
האם הדבר מהווה בעיה ?
האם יש להמשיך ולעקוב באולטרסאונד ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטראסאונד
ד``ר איתן פאר30/11/2016את מתארת תופעה שכיחה ומוכרת בתקופת הטרום גיל המעבר
בתקופה זו יש לעתים פעילות הורמונאלית שחלתית ואז יש רמה גבוהה של אסטרוגן ולכן רירית הרחם מעובה ויש רגישות בפטמות והפרשות, ולעתים ישנה ירידה ביצור אסטרוגן שחלתי עקב הגיל ואז הרירית דקה ולעתים קרובות מתחילים להופיע תסמינ י גיל המעבר כגון שינויים במצבי רוח וגלי חום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת אביאנה ללא הגבלת זמןיונה27/11/2016
ד"ר איתן פאר שלום!
הנני בת 62 בריאה !! מבקרת אצל גנקולוג לביקורת שנתית .כשלוש וחצי שנים אני נוטלת מדי יום כדור אביאנה וזאת בשל תופעות לוואי שחוויתי. השאלה שלי היא: האם ניתן להמשיך ולקחת את הכדור ללא הגבלת זמן? ובמידה ואחליט להפסיק כיצד מתבצע התהליך והאם יכולות להיות השלכות?
מודה מראש
ומצפה לתשובתך!
יונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוואינה ללא מיגבלת זמן
ד``ר איתן פאר30/11/2016אכן את צודקת. אין כיום מיגבלת זמן ללקיחת טיפול הורמונלי, והיות והוא מונע הרבה תופעות הפוגעות הן באיכות חיים והן בבריאות הרי שכלל לא מומלץ להפסיקו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול הורמונלי
יונה אבלסון06/12/2016ד"ר איתן פאר אני מודה לך בעבור תשובתך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמונים חלופיים ותוסף גאבאאורית26/11/2016
האם יש התנגשות בין טיפול בהורמונים חלופיים לתוסף גאבא?
אני נוטלת גם אלטרוקסין...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גאבא, הורמונים חלופיים
ד``ר איתן פאר26/11/2016צר לי אך אינו יודש מה זה תוסף גאבא
ולגבי הורמונים צחלופיים גם הם מאד מאד לא מומלצים ולא מאושרים לשימוש באף מדינה בעולם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשרי להפסיק אקטיבל באמצע החודש ומה ההשלכותמירי22/11/2016
אני לוקחת אקטיבל חודשיים וחצי, יש לי גודש נוראי בחזה וכאבים שרק מחמירים. האם מותר להפסיק את החפיסה באמצע או שעלי לסיימה עד סוף החודש? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת אקטיבל
ד``ר איתן פאר23/11/2016אין כל בעיה בהפסקת אקטיבל לפני סיום החפיסה
צעברי למדבקות אוורל קונטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה יכול להיות דימום לפני ווסתמילקי21/11/2016
היי אני בת 41 פלוס
חוששת קצת מגיל המעבר..
מקבלת ווסת סדיר ביותר למעט חודשיים אחרונים שיש איחור של מספר ימים.
הfsh שלי גבוה..
היום 21 לחודש בקיום יחסי מין היה לי דימום כאילו קיבלתי. אך נעצר... (משהו שקרה לי בעבר, כאילו קיבלתי לשעה ונעלם)
אני צריכה לקבל ווסת בעוד שבוע ימים.
בבקשה,
מה זה הדימום הנקודתי? מבשר על בעיות גיל המעבר ?
האם יש סיכוי שעם fsh גבוה ומחזור יחסית סדיר נכנסים להריון ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום לפני וסת
ד``ר איתן פאר23/11/2016דימום אחרי יחסי מין אינו מבשר גיל המעבר
מחייב בדיקה של צואר הרחם
וחוץ מזה אין לך מה לחשוש מגיל המעבר. כולן מגיעות לשם ויש טיפולים בשפע להכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוברה לגדילת יתר של רירית הרחםישרא17/11/2016
בת 53, קיבלתי אבחון של גדילת יתר של רירית הרחם עם תאים נורמליים, והרפא תורן נתן טיפול של 5 ימים פרוברה, אחכ הפסקה עד לדימום, שאכן הגיע ךאחר 3 ימים, ואז לקחת קבוע פרוברה פעמיים ביום. בענתיים יש דימומים, לא חזקים , אבל יש. רופאה שעשתה את הבדיקה אמרה לי על לקחת שבועיים והפסקה שבועיים, מה עדיף? רצוף או עם ההפסקה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוורה
ד``ר איתן פאר19/11/2016הרופאה צדקה ותעשי כפי שהיא הורתה לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם התחלתי את גיל המעבר?אתי16/11/2016
בת 45
האם הבדיקות תקינות?
האם אני בגיל המעבר?
הופנתי לבדיקות דם בגלל מחזורי וסת קצרים (התקצר מ 25 יום ל 19 יום) בשלושת החודשים האחרונים. מחזור נוכחי הסתתר וחזר ל 25 יום.
בדיקה גניקולוגית תקינה. לא משתמשת באמצעי מניעה.
התוצאות (יום רביעי למחזור)
E2 143
LH 4.9
Fsh 14.2
Prolactin 118.1
Tsh 2.13
T4 12.6
dhea sulphate 4.97* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם גיל המעבר?
ד``ר איתן פאר19/11/2016לא.
אבל במידה ותקראי תשובות קודמות שלי היית יודעת שגיל מעבר זה ראשית שנה ללא מחזור ושנית קודמת לו תקופה של טרום גיל המעבר בה יש הפרעות בסדירות של מחזור - תחילה לעתים קרובות מדי ולאחר מכן איחורים ושתקופה זו יכולה להמשך מספר שנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת כדורי אביאנה בלויאללילך16/11/2016
שלום רב
כבר שנה אני נמצאת בגיל המעבר ,סובלת מגלי חום ,הפרעות שינה ,דופק מואץ,וירידה בחשק המיני .
הרופאה נתנה לי כדורי אביאנה .בחודש השני לשימוש היו לי מחזור שנמשך שבוע ולאחר שבוע שוב היה דימום כ 3 ימים .
הרופאה החליפה לי את הכדורים לכדורי לויאל .
השאלה מה ההבדל בין הכדורים והאם הם גם עם מינון נמוך של הורמונים ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוואינה וליביאל
ד``ר איתן פאר19/11/2016אוואינה מכילה את המינון הנמוך ביותר כיום של אסטרוגן ופרוגסטרון. עקב כך יתכנו דימומים בודדים במהלך השנה הראשונה ללקיחתה וזה חסר כל חשיבות. פשוט מפסיקים את האוויאנה לשלוה ימים, הדימום פוסק ומחדשים.
ליביאל נחשב כפרוהורמון. כלומר זהו סוג של מולקולה שממנה רקמות שונות בגוף יפיקו אסטרוגן ופרוגסטרון ולכן יש להם אפקט משתנה על כל רקמה ורקמה ושונה מאישה לאישה.
שני הטיפולים יעילים ובשימוש לתסמיני גיל המעבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום עם כדור אביאנהיעל מנור15/11/2016
שלום רב
אני בת 51 כמעט שנה ללא מחזור . ותוצאות של פרופיל הורמונלי מראות מנופאוזה .עקב תופעות של גלי חום ,דופק מהיר ועייפות התחלתי לפני חודשיים טיפול הורמונלי של אביאנה .
כל התופעות של גיל המעבר חלפו לאחר שבוע .
אבל אחרי חודש הופיע לי דימום (מחזור ?) שנמשך כמעט שבוע .
ואחרי שבוע של הפסקה הופיע שוב דימום שנמשך 3 ימים .
עכשיו אני עומדת להתחיל חפיסה שלישית של הכדורים .השאלה היא -האם להמשיך באותם כדורים או לבקש מהרופאה סוג אחר של הורמונים .
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום תחת אוויאנה
ד``ר איתן פאר19/11/2016כבר עניתי על שאלה דומה
בעיקרון עקב המינון המאד נמוך של אוואינה יתכנו דימומים במהלך השנה הראשונה של לקיחת האאוינה ולכן נכון יותר להתחיל עם אקטיבל שזה מינון כפול של אוואינה וכעבור כחצי שנה לרדת לאוואינה קבוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 55 ועדיין דימומים קשיםורד15/11/2016
שלום רב,
אני בת 55 וכבר שנים שיש לי מחזורים אם דימומים קשים וארוכים. קשים - אם גושים גדולים מסתובבת עם טיטולים וטמפונים אקסטרה לארג'. ארוכים - יכול להימשך לשבועיים שלוש לפעמים יותר סופרת שבעה נקיים ועוד 5 ימים ומתחיל המחזור הבא.
לא לוקחת אמצעי מניעה בכלל בגלל שגרמו לדימומים עוד יותר קשים. לפני כשלושה חודשים הרופא נתן לי פרימולט נור בפעם הראשונה עזר מאוד ובפעם השניה היתה הפסקה של שבוע ימים ומיד התחילו דימומים קשים. בד"כ המחזור מתחיל לאט ואז מתגבר. לדברי הרופא - "בת 55 - תחזיקי מעמד זה נגמר. קחי את הפרימולט נור לשבועיים רצופים 2X ביום." אני כמובן אנמית.
האם זו הדרך הנכונה? האם כדאי לעשות משהו אחר?
בהיסטרוסקופיה לא ראו משהו מיוחד. שקלתי ללכת לרופא אחר אבל אני אצל רופא זה כבר 27 שנה.
ממש אודה לתשובה במייל הפרטי שלי.
בתודה מראש
ורד גורודצר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימומים בפרימנופאוזה
ד``ר איתן פאר16/11/2016במקרים כמו שלך מאד מומלץ להכניס התקן מירנה ולהשאירו לכל אורך חייו- 5 שנים , וכך אם וכאשר תכנסי לגיל המעבר ויהיה צורך לתת טיפול הורמונלי המירנה תשרת אותך נפלא
להפסקת הדימומים יש לשלב הקסקפרון ביחד עם מטרגין בכל ימי הדימום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר הפסקה בת חודשיים ופרופיל הורמונלילילך14/11/2016
בת 52, לאחר הפסקה של חודשיים בקבלת מחזור(אחרון באוגוס 16 ) התחיל דימום לפני 3 ימים. עשיתי פרופיל הורמוניל היום : 39= LH=40 ' E2=370 ' FSH' פרוגסטרון=2....אני קצת מודאגת....האם זה מחזור? או לא? אני בגיל המעבר? טרם? מה עושים הלאה?......
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום לאחר הפסקה
ד``ר איתן פאר15/11/2016הקליניקה של דימום אחרי הפסקה ובדיקות ההורמונים שלך תקינים לחלוטין ומעידים שאת נמצאית בתקופה הנקראית פרימנופאוזה- כלומר טרום גיל המעבר. שיבושים בסדירות מחזורים , בעיקר איחורים ולעתים קרובות גם תסמיני גיל המעבר כגון גלי חום , עצבנות והפרעות שינה מאפיינים תקופה זה היכולה להמשך אפילו שנתיים
מתחיליםלטפל כאשר מתחילים תסמיני גיל המעבר ללא קשר למועד קבלת מחזורים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה..
מרים15/11/2016תודה רבה על תשובתך המהירה והמרגיעה..כי כבר נאמר לי שאולי צריך לעשות בדיקת פיפל.... ובכלל זה לא מחזור ...
מה דעתך על הבדיקה? חובה לעשותה עכשיו?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום לאחר הפסקה
ד``ר איתן פאר16/11/2016את בפרימנופאוזה ותופעת הימומים הלא סדירים כמו גם בדיקות הדם מעידים על כך
יש טיפולים לתקופה זו תלוי במספר גורמים- למשל האם בתקופה שיש איחורים יש תופעות של גלי חום למשל?
בתקופת הפרימנופאוזה ניתן לטפל במספר דרכים ואחת היעילות שבהן, במידה ואין תסמיני גיל מעבר הינה הכנסת התקן מירנה. במידה ויש תסמיני גיל המעבר טיפול בנובופם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)