מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תופעות PMS בשלב המניפאוזהגלי21/12/2016
ד"ר פאר שלום,
הייתי אצלך בביקור בשל תופעות PMS בשלב המניפאוזה (בת 51). המלצת על דופסטון וויאפקס. בשל נסיעה לחו"ל המשכתי את לקיחת הדופסטון מעבר ל10 ימים. סה"כ לקחתי דופסטון ברצף כשלושה שבועות, אך כשלושה שבועות לאחר הפסקתו אני עדיין לא מקבלת מחזור. עם זאת, חווה סימנים מסוימים של PMS. מדוע? אודה לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PMS- והעדר מחזור אחרי דופסטון
ד``ר איתן פאר24/12/2016לקיחה של דופסטון לזמן ממושך יכולה לגרום לניוון רירית הרחם ולכן אין דימום
בדיקת אולטראסאונד תראה עם זן הסיבה או שמא גיל המעבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון רירית רחם מעובהיעל20/12/2016
שלום רב ד"ר
אני בת 65 לפני כשנה איבחנה הרופאה שיש לי רירית רחם של 6 מ"מ ולכן עברתי בדיקת פיפל
שיצאה תקינה .
היום שנה אחרי באתי לבקורת והפעם הרופאה איבחנה רירית רחם 8 מ"מ .
האם עלי לבצע שוב בדיקת פיפל? סביר להניח שתוך שנה התוצאה חלילה תהיה חיובית?
דרך אגב את הבדיקה ביצעתי בהרדמה כללית
לבחירתי.
אודה לך מאוד על תשובה מושכלת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית מעובה
ד``ר איתן פאר24/12/2016קודם לברר בבדיקת דם רמת אסטרוגן
לאחר מכן לקחת פרוגסטרון למשך שבועיים ואז לחזור על בדיקת עובי רירית הרחם
הערה- יתכן דימום בעקבות הפרוגסטרון- חסר חשיבות קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומים כבדים עם מירנהשירה20/12/2016
ערב טוב.
לפני 10 חודשים שמתי התקן מירנה עקב מחזורים עם דימום מאוד כבד ואנמיה. בהתחלה, הדימומים פחתו ולפני כ-3 חודשים הם שוב נהיו כבדים וממושכים (האחרון היה במשך חודש). לקחתי לאחרונה 15 יום פרימולוט נור כדי לעצור את המחזור. לאחר שבוע הוא הפסיק, אבל יומיים אחרי שסיימתי, הדימום חזר ובגדול.
הרופא שלי טוען שאם אוציא את ההתקן, המצב יהיה יותר גרוע.
אני לא יודעת מה לעשות.
אודה לך על הכוון
יש לציין שרירית הרחם לאחרונה היתה 8 מ"מ. ביופסיה תקינה של הרירית ושל צואר הרחם. רק לציין שאני בת 48...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום תחת מירנה
ד``ר איתן פאר24/12/2016לפי עובי רירת הרחם כנראה שהמירנה זזה טלר במקומה
אפשרות ראשונה- לקחת למשך 3 חודשים גם גלולות זואלי ואז לראות האם הדימומים פוסקים
אפשרות שניה - מירנה חדשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תהליך ציסטי בשחלה הימניתלילך19/12/2016
שלום, בתשובת בדיקת סיטי נתב בין השאר: תהליך ציסטי בגטדל 18X28 ממ בשחלה ימנית..י
עליי לציין כי בבדקת אולטרסאונד וגינלי לפני כחודש לא נצפה דבר כזה... ( למעט זקיק). אני טרום גיל המעבר.. וקצת בלחץ מתשובה זו. מה עליי לעשות? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה בשחלה
ד``ר איתן פאר24/12/2016כנראה ציסטה פשוטה חסרת כל משמעות ויתכן שמדובר באותו זקיק שנצפה באולטראסאונד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת הורמונים בגיל המעברמיכל ס18/12/2016
בת 56 נשאית brca1, ללא שחלות שלוש שנים, לפני שנה ניתוח כריתה מפחיתת סיכון, עד כה השתמשתי בלויאל
בעקבות אובדן ליבידו, קבלתי utrogestan 100, ostrogel, טסטומקס 50 מ"ג
האם השילוב הזה יתן מענה לבעייה והאם השקית של הטסטומקס היא לשבוע כך הבנתי..תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב הורמונלי וליבידו
ד``ר איתן פאר24/12/2016השילוב ההורמונלי שאת מקבלת מקובל ונכון. תתמידי בו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום תוך כדי נטילת כדורי אנג׳ליקאלונה18/12/2016
שלום,
אני בת 52 ונוטלת כדורי אנגליק כבר 4 שנים (מיד עם תום הוסת התחלתי).
לפני כשבוע התחילו להופיע לראשונה הכתומות דמיות.
נבדקתי אצל רופאת נשים שאמרה שזה כתוצאה מהטיפול ההורמונלי החלופי.
היא אמרה שמידי אני צריכה להפסיק, ואין לי אפשרות לקבל לשארית חיי טיפול הורמונלי מכל סוג שהוא. אלא אם הוא טבעי(המליצה על פטו-קלציק).
מפחדת מאוד מההפסקה המיידית, ומהסימפטומים שעלולים להגיע.
אמי מאוד סבלה מגלי חום, אם המידע רלוונטי.
בבקשה הביתי רוצה לדעת מה דעתך בנושא
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום תחת אנג'ליק
ד``ר איתן פאר24/12/2016צר לי אבל אני כלל וכלל ובאופן מוחלט לא מסכים עם מה שאת מצטטת שהרופאה אמרה לך
דימום תחת טיפול הורמונלי נגרם עקב ניוון של רירית הרחם. בבדיקת אולטראסאונד מוצאים רירית רחם מאד דקה
תפסיקי את האנג'ליק עד שיפסק הדימום ואז את יכולה בשקט לחזור לטיפול - לכל חייך.
במידה ושוב יהי דימום רצוןי פשוט לשנות את סוג הטיפול ההורמונלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת הורמונים בגיל המעברשיר18/12/2016
בת 51 וחצי. המחזור התחיל להיות לא סדיר. תוצאות בדיקות ביום השלישי של המחזור:
LH 9.9
FSH 23.7
ESTRADIOL 122
איזו רמת FSH נחשבת לגיל המעבר? האם יכול להתאים להתחיל טיפול הורמונלי חליפי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמת הורמונים
ד``ר איתן פאר24/12/2016כלל לא רלוונטי מבחינה טיפולית. מטפלים כאשר יש סימפטומים.
העליה ב FSH תלויה ביום בו בוצעה הבדיקה מבחינת ימי המחזור ובד'כ מעידה על תקופת הפרימנופאוזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על הורמונים אביאנהאביבה18/12/2016
שלום רב!
גילי הוא 53. הנני לוקחת הורמונים אביאנה מ-2014
רציתי לדעת באופן כללי, אם הורמוני אביאנה עלולים לעלות את הלחץ דם? משום שהלחץ דם שלי תמיד היה סדיר, ועכשיו כמה חודשים, הוא גבוה. (150 ומשהו) אני רוצה בבקשה, לוודא אם יש קשר לעליית לחץ הדם, לביין לקיחת האביאנה?
אודה לך לתשובה בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוואינה ויצר לחץ דם
ד``ר איתן פאר24/12/2016אסטרוגן יכול להעלות לחץ דם ולכן תחליפי את הטטואינה במדבקות אוורל קונטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה, לאוויאנה וייצר לחץ דם
אביבה24/12/2016ד״ר פאר, ממש תודה לך על תשובתך.
מה שלא הבנתי מה זו המילה: טטואינה?
אני לוקחת הורמוני אביאנה.
אודה לך על שאלתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר איתן פאר24/12/2016טעות סופר. לא שמתי לב , הכוונה ל אוויאנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות מרובות בגיל המעבררחלי ציגלר17/12/2016
היי שלום אני בלי מחזור כמה שנים לאחרונה יש לי הפרשות מרובןת ולא נעימות כלל....עשיתי בדיקה משטח ולא נמצא דבר,,,הרופא המליץ לי על פריביוטיקה ...של פמינה...האם זה אמור לעזור.?? למה יש כה הרבה הפרשות מעולם לא סבלתי,מזה...בצבע חום צהוב.....איך לא נמצא דבר....בבדיקה??!! תודה רחלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות
ד``ר איתן פאר24/12/2016רובן של ההפרשות שאת מתארת כלל לא קשורות לדלקת אלא לתגובהספיציפית ומוכרת של הנרתיק לסוג מסוים של תחתוניות.
תחליפי אותן מיד
כמו כן השתמשי בסבון- לא שטיפות- אינטימי עם PH של 3.5-4.5 שניתן למצוא על המדפים בכל בית מרקחת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לגביי ההפרשות
רחלי24/12/2016תודה תודה למענה תמיד עוזר ואחלה פורום באמת. משום מה אני עדיין לא רגועה מאחר וההפרשות בנתיים רק התרבו והצבע שלם ממש לא נראה טוב... הכיצד לא מצאו כלום בתרבית?. האם יש מצב סתם שאלה שעלתה לי במחשבה שאחרי בדיקה שהרופא לקחת משטח כדי לבדוק תקינות צוואר הרחם או דגימה מהרחם לא זוכרת מה היה שמשהו נפגם תוך כדי הבדיקה מהמכשיר.|?. כבר לא יודעת מה לחשוב..? ד.א האם להגיע למרפאה זה בתשלום .. או התחייבות מסויימת אני במאוחדת... תודה תודה לך שוב דר פאר היקר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא רגועה
ד``ר איתן פאר24/12/2016תנסי תחילה את שיעצתי לך
במידה ולא עוזר יש לשקול טיפול ע'י זידובאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא רגועה
ד``ר איתן פאר26/12/2016תרביות נרתיק לא מגלים חיידקים אנאיירובים ולכן המלצתי על כל מה שהמלצתי לך כולל הטיפול בזידובאל משחה המיועד לחידקים אנאיירובים
אני לא רופא של מאוחדת ולכן ביקור קשור בתשלום ואת הקבלה ניתן להגיש לחרות בטוח שכולן עובדות איתי ואולי אף למאוחדת אבל זאת עליך לברר איתם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרשותדמיות
רחלי26/12/2016תודה לך שוב. אני בהחלט אברר לגביי הגיל שרשמת.הענין הוא שבנתים ההפרשות מגיעות כבר עם כתמי דם....הפרשות דמיות ואני באטרף...שוב עשיתי הכל כמו שצריך בדיקה אצל רופא וגם משטח שלא העלה דבר..מה פשר הדימום?? אתה פשוט מקסים תודהה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות גיל המעבר והורמוניםיעלי17/12/2016
שלום רב , אני סובלת מתופעות קשות של גיל המעבר
בהתחלה קיבלתי כדור אויאנה שעשה לי כאבי בטן חזקים הרופא נתן לי סימידונה שגם לא עשה לי טוב התחילו לי סחרחורות והפסקתי טיפול לפני שבוע הייתי אצל רופא מומחה שנתן לי אוורל לפעמיים בשבוע בנוסף אמר לי לבוא עוד חודש וחצי לאולטרהסאונד
ולקבל פרוגסטרון במקביל אני גם שמה כדור וגיפם בנרתיק .
האם יתכן שהמינון לא טוב לי ביומיים האחרונים אני עם דופק מהיר וחוסר שיווי משקל שהחמיר , כמו לחץ בראש מצב רוח כבד ,בכי .
חור אונים ותסכול אשמח לדעתך
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לואי מטיפול הורמונלי
ד``ר איתן פאר24/12/2016מיגוון הטיפולים העומדים לרשותינו מאפשר לנו להתאים טיפול באופן אישי לכל אחת.
אין להמשיך טיפול בתכשיר הגורם לתופעות לואי
לגבי מדבקות- לפי נסיוני הרב- תמיד מומלץ אוורל קונטי ולא אוורל עם תוספת פרוגסטרון מאוחר יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לעיתים בשד ימיןאור17/12/2016
שלום
הנני בת 67. מזה כשנה או יותר, אני מרגישה בשד ימין כאבים הולכים וחוזרים לעיתים קרובות ולעיתים אפילו בהפסקות של שעה. עברתי בדיקת כירורג שד, ממוגרפיה, צילום חזה לקחתי הרופא נתן גם כדורים נוגדי דלקת ארקוקסיה למשך שבועיים הכאב חלף לאותה התקופה שלקחתי את הכדורים ולאחרי חזר. לרופא כרגע אין תשובות.
אודה לך באם תיידעוני בתשובתכם בהקדם.
בברכה,
אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בשד
ד``ר איתן פאר24/12/2016נשמע כמו דלקת בצינוריות השד
יתכן פטרייתית ויתכן חיידקית
יש לטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים לעיתים בשד ימין
אור24/12/2016אודה לך באם תנחני לאיזה רופא או מומחה לגשת לאחר שהכיכורג אמר כי יש הרבה נשים שסובלות מהבעיה. אני מעוניינת לטפל בכאב, האם כדאי לפנות למומחה מחוץ לקופת החולים?
אודה על תשובתך,
בברכה,
אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בשד
ד``ר איתן פאר24/12/2016אני מומחה לתחום זה אבל אני בטוח שיש גם רופאים המסוגלים לפתור את בעייתך באזור מגוריך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכתמות של המחזור מזור ליfadwa vadad16/12/2016
שלום
אני בת 42 תמיד מקבלת מחזור בזמן החודש היה מוזר היו לי כאבים בשדיים לשוש שבעות אחרי קבלתי כמה טיפות דם שאני מנגבת ליומים וזה נעלם אני סובלת לפעמים מעיפות האם אני עוברת גיל המעבר ?
כבר חודש וחצי המחזור אינו מגיע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכתמות
ד``ר איתן פאר17/12/2016ראשית תבדקי שאת לא בהריון
לארח מכן בדיקת אולטראסאונד לודא עובי וסדירות רירית הרחם וזקיקים בשחלות
ולבסוף גם פרופיל הורמונלי מלא
רק אז ניתן יהיה לאבחן מה הבעיה במחזור שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכתמות בין מחזור למחזורמילקי15/12/2016
שלום,
אני בהפסקה של הטיפולים כיוון שה fsh גבוה ...
בת 41 (מקווה שיתאזן)
מנסה קצת טיבעי...
למה זה קורה שבין ווסת לווסת (12עד 14יום) יש מין הכתמות כאילו צריכה לקבל ולא. מגיע בזמן.
מה זה ההכתמות האלו ?
לפעמים גם עש פעם אחת בניגוב דימום.. פעם אחת ונעלם.
מעיד על גיל ?
בעיה ?
שאלה נוספת.. שמעתי על מספר נשים עם fsh גבוה שלפעמים הוא חוזר להיות תקין. יש מצב שכזה ? ווסת תקין
תודההה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימומים ו FSH גבוה
ד``ר איתן פאר17/12/2016לא ברור לי על איזה טיפולים את מדברת
כמו כן לא מובן לי למה את מתכוונת ב"לנסות טבעי"
בנוסף פרטים מדויקים לגבי הדימום- באיזה יום של המחזור, האם קשור ליחסי מין, מתי בוצעה בדיקת פאפ, מה עובי וסדירות רירית הרחם וכד
ולכן זה צריך להתברר אצל הרופא שלך לאחר בדיקה יסודית
לגבי FSH גבוה- הוא עולה בפרימנופאוזה ומשתנה בתקופה זו כמעט מדי חודש בחודשו וגם זה תלוי באיזה יום של המחזור הבדיקה בוצעה ומה היתה רמת האסטרוגן ביחד עם הFSH* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרום גיל המעבר - שאלהקרין09/12/2016
שלום רב,
אני בת 41. לפני כחודשיים התחילו תופעות של קשיים בהירדמות ללא כל סיבה נראית לעין ובהמשך הגיעו גם תופעות של דיכדוך מלוות בחרדה. אציין גם כי אני מרבה להזיע יותר מהרגיל בעיקר בלילות כשאני מתעוררת שטופת זיעה. אציין כי אני עם התקן מירנה מזה 5 שנים והמחזורים שלי דלילים. אני לא מצליחה להבין מה עובר עלי ואני מאוד מוטרדת מכך, מה שככל הנראה מעצים את התחושות הלא טובות...
רציתי לדעת האם התופעות יכולות להיות על רקע הורמונלי ומשוייכות לטרום גיל המעבר? תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרום גיל המעבר
ד``ר איתן פאר10/12/2016קשה לקבוע ללא בדיקת פרופיל הורמונאלי האם כל הנאמר קשור דוקא לחסר הורמונים
בכל קרה במידה והמירנה שלך עברה 5 שנים תחלפי אותה במירנה חדשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת הורמונים על בסיס טבעימלכה07/12/2016
בוקר טוב
האם ניתן ליטול יותר מסוג אחד ביום בעבר לקחתי פאמארל פעמיים ביום הרוקח ואף חברות המליצו לעבור לאלטרנה-שנוטלים נשיים ביחד
ביומיים האחרונים אני משלבת אחד פאמארל בבוקר ושניים אלטרנה בצהריים
וזה עוזר לי
האם זה יכול להזיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלטרנטיבה לטיפול הורמונלי
ד``ר איתן פאר10/12/2016אין ספור מחקרים נעשו בנידון ולא הוכיחו לא יעילות ולא הטיחות של התכשירים שנמכרים בכסף רב ובשמחה גדולה בבתי טבע ורוקחים שזה לא בדיוק תחום עיסוקם המקצועי ושאינם יכולים לדווח לך על הסכנות הבירואתיות שבתכשירים אלו כגון פגיעות קשות בכבד ועוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)