מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שימוש בטבליות וגיפם ואביאנה בגיל המעברחנה20/04/2016
שלום,
בת 53, שנה וחצי בגיל המעבר. אני נוטלת וגיפם ואביאנה ומרגישה נפלא.
האם ניתן לוותר על הוגיפם או שלא יהיו אותן התוצאות (חזרה לתופעות המוכרות)?
האם טבליות האביאנה תורמת גם למאבק באוסטופורוזיס?
תודה, חג שמח וכשר,
חנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בטבליות וגיפם ואביאנה בגיל המעבר - תגובה
ד``ר איתן פאר29/04/2016אוואינה הינה במינון נמוך שלא מספיק לרצפת האגן ולכן השילוב של אוויאנה עם ואגיפם הוא שילוב מוצלח ולהמשיך אותו ללא מגבלת זמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לשאלתי-מועד לקיחת הורמונים-בת 47 ושלושה חודשים לא קיבלתי מחזורגילה18/04/2016
שלום,
תודה על תשובתך. יתכן שיהיו דמומים נוספים ויתכן שגם לא. במידה ולא יגיעו בסופו של דבר דמומים נוספים אז לא נוצר מצב שהגוף לא מוגן הורמונלית במשך שנה מאז המחזור האחרון? (חשוב לי לציין שיש לי אוסטואופניה ועל כן חשובה לי מאוד ההגנה של ההורמונים-לוקחת סידן וויטמין די )
תודה מראש,
גילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לשאלתי-מועד לקיחת הורמונים-בת 47 ושלושה חודשים לא קיבלתי מחזור - תגובה
ד``ר איתן פאר29/04/2016ההגדרה של שנה מהמחזור האחרון היא הגדרה של גיל המעבר ולא ההנחיה לגבי מועד תחילת טיפול הורמונלי אותו מתחילים לעתים גם כאשר עדין יש דימומים אבל כבר החלו תסמיני גיל המעבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לא נפסקרונית17/04/2016
שלום,
בת 36 וחצי בעקבות גיל מעבר מוקדם קיבלתי גלולות למניעת הריון בשם זואלי אותם לוקחת מהיום השני למחזור. היום 10 ימים מאז המחזור ויש עדיין דימומים (קלים) המחזור למעשה לא נפסק האם זה קשור לגלולה? (אני עדיין מקבלת מחזור כל חודש)
הרופאה שרשמה לי את הגלולות נמצאת כרגע בחו"ל ואני לא יודעת מה לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור לא נפסק - תגובה
ד``ר איתן פאר17/04/2016תופעה אופיינית לחודש ראשון של גלולות במינוןם נמוך
אבח במידה והאבחנה של כשל שחלתי מוקדם ואין לך כלל בייציות אז לא ברור לי הבחירה בגלולות זואלי
הטיפול הנכון הוא נובןפם ולא גלולות למ ניעת הריון, ושוב במידה והאבחנה שאת מוסרת נכונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם תוצאות אלה מעידות על חוסר בהורמונים בגוף??*15/04/2016
LH - Luteinizing Hormone 74.6 IU/l
IU/l 130.1 FSH
Testosterone Total -קטן מ 1.5 nmol/L* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם תוצאות אלה מעידות על חוסר בהורמונים בגוף?? - תגובה
ד``ר איתן פאר16/04/2016חסרה בדיקת רמת אסטראדיול - E2 , אבל בגדול הבדיקות מעידות על גיל המעבר , ומכאן הצורך הטיפולי התואם למצבך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש בנרתיק- לא יכולה לקחת הורמוניםאלכס15/04/2016
אני סובלת מיובש בנרתיק ברמה שזה פוגע בקיום יחסי מין. מכיוון שחליתי והבראתי מסרטן השד לפני 9 שנים אינני יכולה לקחת הורמונים. ניסיתי סוגים שונים של משחות סיכוך ונרות אך ללא הצלחה.
אשמח לעמדתך בנושא
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש בנרתיק- לא יכולה לקחת הורמונים - תגובה
ד``ר איתן פאר16/04/2016השימוש בהורמון נרתיקי בלבד, ואגיפם, אושר לשימוש בכל העולם לחולות סרטן שד בהווה ובטח בעבר כך שאין לך כל מניעה שהיא של שימוש בואגיפם נרתיקי באופן קבוע ורציף
עמדה זו נתמכית כיום גם ע'י איגוד רופאים אונקולוגיים העוסקים בסרטן שד.
יתרה מזו, קיימת נטייה להחזיר טיפול הורמונלי לנשים שעברו כבר יותר מחמש שנים לאחר גילוי סרטן השד והטיפול בו ויש לי לא מעט מטופלות שכך נוהגות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר כחצי שנה של הפסקה - בהמשך לשאלתיאלה15/04/2016
תודה רבה על תשובתך המרגיעה ..
אז הייתי אצל רופא נשים שעשה לי אולטראסאונד ואגינאלי - ללא כל ממצא, הכל תקין ,
ובכל זאת החליט לעשות בדיקת פייפל (לא נעים אבל נסבל) ולשלוח אותי לאולטרסאונד אגן
האם בבדיקת אולטרא סאונד ואגינלי רגיל אי אפשר לראות עובי רירית הרחם,פוליפ וכו?
ושוב תודות ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום לאחר כחצי שנה של הפסקה - בהמשך לשאלתי - תגובה
ד``ר איתן פאר16/04/2016בהחלט כן
האינדיקציה כיום לבדיקת פייפל מותנית לא בדימום אלא בעובי וסדירות רירית הרחם בלבד ולכן יש לבצע אולטראסאונד נרתיקי תחילה ורק לאחר מכן להחליט לגבי הצורך בביופסיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ביופסיה ואולטראסאונד. בעקבות דימוםנעמי14/04/2016
תודה לתשובתך בהמשך לכך בבדיקת אולטרסאונד נמצא
רקמת רחם תקין רירית בעובי 5.1 ממ תיאור רירית סדירה
דוגלס ללא נוזל בשחלה הימנית מבנה צסטי צלולבגודל 6x8 ממ שחלה שמאלית ללא ממצא
האם יכול להיות קשר בין הדימום לציסטה האם צריך להוציא את הציסטה
לגבי ביופסיה עדיין אין תשובה
אודה להמלצותייך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת ביופסיה ואולטראסאונד. בעקבות דימום - תגובה
ד``ר איתן פאר16/04/2016ציסטה שחלתית מנתחים במידה וגדלה, עושה תסביב או רמות CA125 מעידות על אפשרות של השתנות סרטנית.
בד'כ אין קשר בין ממצא של ציסטה בשחלה ודימום נרתיקי
יש להמתין לתשובת הביופסיה ואז להחליט עם הרופא שלך המשך טיפול או מעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מועד תחילת לקיחת הורמונים- שאלהגילה14/04/2016
שלום,
אני בת 47 ושלושה חודשים לא קיבלתי מחזור.לגמרי בעד לקיחת הורמונים. לא סובלת מתופעות .
האם זה המועד הנכון להתחלת לקיחת הורמונים או עדיף עדיין לחכות?
תודה,
אלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מועד תחילת לקיחת הורמונים- שאלה - תגובה
ד``ר איתן פאר14/04/2016במידה ואין סימפטומים לחכות שנה מהמחזור האחרון היות ויתרנו דימומים.
במידה ויש סימפטומים להתחיל מיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלי חום ופתרון עם שדיים ציסטיות ושרירנים ברחםרינה11/04/2016
שלום רב,
אני בת 48, המחזור כבר דליל וכמעט ונגמר, פעם בחודשיים, בדיקת הורמונים הראתה שאני במנפאוזה. החלו לי גלי חום לעת עתה סבילים.
אני עם שדיים ציסטיות, ושרירנים ברחם. הכל במעקב אצל כירורג שד וגניקולוג. רופאי טוענים שלא כדאי לי לקחת הורמונים במידה וגלי החום יתגברו. שמעתי שיש תרופה כיום לתופעות אלו שהיא הורמונים במינון עדין. אשמח להמלצתך ולשמוע את דעתך במקרה כזה.
תודה רבה
רינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלי חום ופתרון עם שדיים ציסטיות ושרירנים ברחם - תגובה
ד``ר איתן פאר14/04/2016אני מאד חולק בדעתי על הדעות שקיבלת מהרופאים שהמליצי לך לא לקבל טיפול הורמונלי
נהפוך הוא- זה ייטיב עם מבנה השד הפיברוציסטי
הכל תלוי בסוג ההורמונים ובמינוןם שלהם וזאת קובעים לאחר שבודקים אותך.
לסיכום- הגידי מאד כן להורמונים....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות גיל מעבר קשות והאם להתחיל בטיפול הורמונליסימה10/04/2016
ד״ר איתן שלום רב,
אני בת 55
מזה חודשיים ללא מחזור וכבר ״הונחתו״ עלי כל תופעות הלוואי לגיל זה ללא הודעה מוקדמת ... גלי חום מלווים בזיעה נוטפת בכל שעות היום והלילה מצב שלא נותן לי מנוח.. כמו כן יובש בנרתיק עם הרגשת צריבה ושלא נדבר על ירידה בחשק מיני ..
אני סוכרתית נוטלת תרופות לאיזון (ג׳נואט ואמריל) כמו״כ נוטלת סטטינים למניעה(אני מאוזנת מאוד). האם היית ממליץ לי להתחיל בלקיחת הורמונים ומה היית ממליץ? או שילי להמתין ? האם אצטרך בדיקות מוקדמות לפני כן ? אם כן מהן?
אודה לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות גיל מעבר קשות והאם להתחיל בטיפול הורמונלי - תגובה
ד``ר איתן פאר14/04/2016תתחילי ויפה שעה אחת קודם
על רקע הסכרת וההיפרליפידמיה עדיף לך להתחיל עם מדבקות
גשי לרופא לקבלת מרשם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר כשנה וחצי של הפסקהאלה10/04/2016
שלום לאחר תקופה ארוכה של שנה וחצי ללא מחזור (בת 53)
הופיעו תסמיני מחזור , גודש בחזה , כאב בטן תחתונה ודימום לא חזק דומה למחזור רגיל
האם הגיוני ?
קצת בלחץ ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום לאחר כשנה וחצי של הפסקה - תגובה
ד``ר איתן פאר14/04/2016מוכר, קיים ולא נדיר
במידה ואולטראסאונד נרתיקי מראה רירית רחם דקה ושחלות תקינות - זה חסר משמעות קלינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרשם של הורמונים מתאימים*10/04/2016
שלום ד"ר
הייתי אצלך וקיבלתי הורמונים שגרמו לי תופעות לוואי. והפסקתי בעצתך.
הייתי רוצה לנסות לקחת הורמונים זהים ביולוגית, ואני מעדיפה לקבל את המרשם ממך.
האם אוכל להגיע אליך לקבל מרשם כזה, משום שבבית המרקחת שבו מכינים את התרופה, נותנים אותה רק במרשם רופא.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרשם של הורמונים מתאימים - תגובה
ד``ר איתן פאר14/04/2016ההנחיות של אירגון הבריאות האמריקאי, של האגודה האמריקאית לגיל המעבר, של האגודה העולמית והאמריקאית לאנדוקרינולוגיה ושל האיגוד האירופאי לגיל המעבר זה בשום פנים לא להשתמש במה שמשווק כ " הורמונים זהים ביולוגית" שכן אין להם לא אחידות, לא בקרה, לא בטיחות שימוש והם נועדו יותר למסחר מאשר לטיפול רפואי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדבקות אוורל עוזרות מאד אך יש לי כאביםיעל09/04/2016
שלום לרופא
בעבר הייתי אצלך ורשמת לי מדבקות אוורל פעמיים בשבוע. בת 64 עם תופעות קשות של גיל הבלות. המדבקות אכן עוזרות ונותנות לי איכות חיים נפלאה אלא שבחודשים האחרונים זה מלווה בכאבים חזקים דמויי מחזור באזורי הרבייה, בשיפולי בטן תחתונה וגב תחתון. האם יש לזה פתרון? בבדיקה גניקולוגית הכל תקין.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדבקות אוורל עוזרות מאד אך יש לי כאבים - תגובה
ד``ר איתן פאר14/04/2016לעתים מיחושים אלו מעידים על דימום שיכול להגיע
קודם כל בדיקה ובקירה אולטראסונוגרפית של האגן
שנית- הפסיקי לשבוע את המדבקות וכאשר כל המיחושים חולפים תחדשי אותם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור חודשי.בטי07/04/2016
ערב טוב,
אני בת 49 וחמישה חודשים בתאריך 10 למרץ 2016 הייתי אמורה לקבל את המחזור החודשי אבל לצערי עד היום לא קיבלתי עד כה המחזורים שלי היו סדירים מבחינת לוחות הזמנים אבל מזה שנתיים ימים בערך ישנה הבעיה שהוא לא נגמר אחרי שלושה ארבעה ימים אלא ממשיך עם הסיפור של טפטופים מינורים עוד מספר ימים אבל בסוף נגמר אבל עכשיו פתאם לא קיבלתי והמפליא הוא שבחודשיים האחרונים ממש קיבלתי לפי השעון לא יום לפני ולא יום אחרי.
כמו כן כבר שבוע ימים אני כאילו מרגישה שאני צריכה לקבל כלומר בטן נפוחה וכאבים כמו של לפני מחזור הרגשה לא נעימה להסתובב איתה וגם היו לי כמה ימים של הפרשות מאד מזעריות בצבע חום אבל הם פסקו.
כמו כן אין לי שום סימטומים של גיל המעבר רק העניין של המחזור.
שאלתי היא האם יש צורך להבדק ? האם המחזור נגמר סופית ?
לתשובתך אודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור חודשי. - תגובה
ד``ר איתן פאר14/04/2016את מתארת סימפטומים של פרי מנופאוזה . בתקופה זו של טרום מנופאוזה ישנם השיבושים במחזורים בדיוק כפי שתיארת אותם.
כן להבדק
לגבי טיפול- מותנה ממה בדיוק את סובלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ביופסיה בעקבות דימום. לאחר הפסקה של כשנהנעמי07/04/2016
שלום
הייתי אצל רופא הנשים שלי והוא החליט לעשות לי ביופסיה ואולטרסאונד וגינאלי בעקבות הדימום. שהופיע לאחר כשנה ללא מחזור
האם זה נכון ?
בדיקה מאוד לא נעימה וכואבת
האם אפשר היה להמנע מזה
הרי בבדיקה לפני כ7 חודשים הפאפ היה תקין וגם האולטרסאונד
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת ביופסיה בעקבות דימום. לאחר הפסקה של כשנה - תגובה
ד``ר איתן פאר14/04/2016מרבית הדימומים במנופאוזה נגרמים כתוצאה מרירית רחם מאד דקה שאותה מודדים בבדיקת אולטראסאונד ואז אין כל מקום לבצע דיגום מרירית הרחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)