מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ירידה בחשק המיני . מצבי רוח ירודיםרחלי10/05/2016
שלום רב, אני בת 52 המחזור הפסיק לי בגיל 48 לערך, לקחתי ציפלרקסי כמה זמן והפסקתי, לא סבלתי מגלי חום ,. כעת סובלת מחוסר חשק מיני מוחלט, סוג של מצבי רוח ירודים., ועייפות נוראית.. למרות שבדיקות הדם תקינות. האם לקחת הורמונים או ציפרלקס.??. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה בחשק המיני . מצבי רוח ירודים - תגובה
ד``ר איתן פאר11/05/2016אחת התופעות היותר שכיחות ומוכרות של ציפראלקס הינה ירידה ניכרת עד העלמות של חשק מיני.
ליביאל מומלץ במקרה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם לויטל מתאים גם למצבי רוח הירודי
רחלי11/05/2016ואו תודה תודה לתשובת מהירה.... !! כבר נואשתי לגמריי.. רופאת הנשים שלי לא ידעה לעזור לי בזה..לי ורשמה לי אביאנה ואין לי גלי חם רק ירידה נוראית בחשק המיני. מהל גבי המצב רוח גם יעזור לי... ???? שוב המון תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם לויטל מתאים גם למצבי רוח הירודי - תגובה
ד``ר איתן פאר12/05/2016כן, בפירוש !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לתשובתך המהירה לגבי חשק מיני
רחלי12/05/2016המון תודה למהירותתשובתך... האם להמשיך ציפלרקס לגבי מצבי רוח או ההורמון הזה גם יעזור לי חוץ מהגברת חשק מיני גם למצבי רוח../ שוב המון תודהה וחג שמח|!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה רואה כעת את תשובתך......
רחלי12/05/2016סורי לא ראיתי שענית לי.......:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך..
רחלי12/05/2016לא מאמינה שאתה עונה כה מהר... ממש מצליני ובטח עוד כמה נשים... ייישר כוח!! חג עצמאות שמח!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור חודשי לאחר אי קבלת וובת במשך שנהדינה08/05/2016
הי אז לאחר שנה לערך מתום מחזור חודשי(בת 53)
הופיעו כל תסמיני המחזור כולל דימום הרופא עשה לי ביופסיה של הרירית והכל תקין ..
כמו כן אולטראסאונד ואגינאלי ללא כל ממצא..
שוב לאחר חודש בדיוק (סדיר לגמרי )תסמיני מחזור ,
האם יכול להיות שהמחזור חזר ?חוסר איזון הורמונאלי ?האם צריכה לעשות אולטראסאונד של האגן ?אשמח לתשובתך ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור חודשי לאחר אי קבלת וובת במשך שנה - תגובה
ד``ר איתן פאר11/05/2016התופעה מוכרת ואין כל צורך לבצע ביופסיות למיניהן אלא עם רירית הרחם מעובה. ולא זה חסר כל משמעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיפוש אחר תרופה נגד אוסטופורוזיס שלא תגרום לעצירותריקי07/05/2016
שלום,
בת 53, כשנתיים בגיל המעבר. נוטלת קלציום נגד אוסטופורוזיס וסובלת מעצירוית בגלל התרופות. החלפתי סוגים, לא הועיל וכשהפסקתי עם הקלציום הכל הסתדר.
בחיפוש אחר תרופות אחרות באינטרנט, מצאתי תרופה הנקראת DENSITY. האם לתרופה יתרונות על תרופות אחרות? האם הן יכולות למנוע עצירות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיפוש אחר תרופה נגד אוסטופורוזיס שלא תגרום לעצירות - תגובה
ד``ר איתן פאר11/05/2016אכן סידן עלול לגרום לעצירות ולכן מחפשים כל הזמן סוגים שונים של סידן להפחית תופעה זו.
ולכן שווה שתנסי סוגים שונים עד שתמצאי את הסוג הכי מתאים ויעיל לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי קלציום מסוג ויטה קל + Dריקי04/05/2016
שלום,
קבלתי כדורי סידן מסוג ויטה קל + D, מאז שאני מקבלת אותם אני סובלת מעצירות היתכן? מה אפשר לעשות נגד?
תודה, ריקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורי קלציום מסוג ויטה קל + D - תגובה
ד``ר איתן פאר05/05/2016להחליף סוג התכשירים
להרבות בשתינ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדור דופסטוןאיריס03/05/2016
שלום דוקטור,
בת 52, פרופיל הורמונלי: lh-30.9
fsh-33.4
e2-582
progesterone-1.2
מחזורים כבדים לא סדירים מלווים בכאב וחולשה חזקה, אחרי שלושה וחצי חודשים ללא מחזור,קיבלתי מחזור חזק, רשמת לי דופסטון לעשרה ימים להסדרת המחזור,מתי אני אמורה להתחיל לקחת, ואיזה כדור ניתן לקחת להחלשת הדימום או אף להעלמותו(פוגע לי באכות החיים),האם אני קרובה לגיל המעבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדור דופסטון - תגובה
ד``ר איתן פאר05/05/2016דופסטון זה פרוגסטרון שתפקידו ל"קלף" הורמונלית את רירית הרחם המעובה שתצא בצורת דימום ווסתי
ככל שהזמן בים המחזורים מתארך כך עוצמת הדימום שמגיעה מתחזקת
מספר פתרונות-
1- התקן מירנה
2- דופסטון כל 30 יום ל 7 ימים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונלי אשמח לייעוץ בבקשהyael02/05/2016
שנה ללא מחזור.
שנה עם חוסר ריכוז
ירידה בזיכרון ובראייה
גלי חום ברמה בינונית קלה
ירידה מתונה בחשק המיני
שחלה מוגדלת ציסטה נלקחו מרקרים
יצא תקין
T3 4.7
tSH 1.62
t4 free 13.5
פרולקטין 88
ShBG 82
Free ANDRogen 0.96
Testosteron 0.80
רופאת נשים המליצה על קרם שיחזק גם את מערכת השתן האם זה הורמונים
שכחתי לציין שגם חוסר התאפקות בשתן.והרגשת חוסר התרוקנות
מה דעתך ושאלה נוספת מתי מסתיים גיל המעבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל הורמונלי אשמח לייעוץ בבקשה - תגובה
ד``ר איתן פאר05/05/2016כל גופך זועק בקשה דחופה להורמונים....
תתחיל, ויפה שעה אחת קודם ומכלול תלונותיך יעברו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמון ליויאל והפרשות חומות. האם ייתכן שזה מההורמון ?אלה02/05/2016
תודה רבה דוקטור. אני אכן גם לוקחת טיפול מקומי אובסטין. והחלפתי את ההורמון בעקבות כתבות באינטרנט שהוא גורם לחשק מיני ולכן החלטתי לקחתו. שאלתי את הרופא וענה שזה נכון. והאמת שאחרי שלושה חודשים שלקחתי הרגשתי שבאיזור הבטן אני נפוחה וזה מתבטא עד עכשיו שאלתי את הרופא נשים והוא אמר שהגוף אולי יתרגל והנפיחות הביטנית תרד, אבל זה טרם קרה. והאם הכתמים החומים כפי שאמרת מרירית דקה מסוכנים ? כלומר האם הרירית שהיא דקה מראה על סימן שאינו תקין ? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמון ליויאל והפרשות חומות. האם ייתכן שזה מההורמון ? - תגובה
ד``ר איתן פאר05/05/2016אין בזה סכנה בריאותית אבל זה לא לענין בגילך לדמם תחת טיפול הורמונלי או ללכת שבועות נפוחה בטנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- estrace , estrogel*30/04/2016
היי
מה דעתך על estrogel ועל estrace לשימוש וגינאלי
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר estrace , estrogel - תגובה
ד``ר איתן פאר01/05/2016אסטרוג'ל מכיל אלכוהול ולכן השימוש הנרתיקי יגרום לצריבה לפעמים קשה מאד ולכן אינו מיועד לשימוש נרתיקי אלא עורי בלבד
כיום לנרתיק יש 2 סוגי אסטרוגן בארץ- ואגיפם בכדור ואובסטין במשחה
בעולם הוכנס לשימוש גם טבעת המפרישה אסטרוגן וגם כדור חדש המכיל אסטרוגן ואני מניח, עקב ההכרה בחשיבות הדבר מבחינת בריאות רצפת האגן והנרתיק, שיהיו עוד חברות רבות שיכנסו לתחום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמון ליויאל והפרשות חומות. האם ייתכן שזה מההורמון ?אלה29/04/2016
שלום, אני בת 50 כבר מספר שנים אין לי מחזור. לקחתי שנה הורמוני אנג'ליק שעשו לי טוב ובכל זאת רציתי לנסות את הליויאל, כך שלוקחת כבר כחצי שנה. אולם לפני שבוע היו לי שבועיים וחצי הפרשות חומות שעברו לי בנתיים זה מזכיר כמו דם חום לפני מחזור אך כמובן אני לחלוטין לא פורייה הרופא כבר עשה לי בדיקות לכך לפני מספר שנים וגם אין לי מחזור. כמו כן אחרי חודש של לקיחת ההורמון עד היום שזה כבר חצי שנה יש לי דלקות הולכות ובאות הרופא נתן לי משחות חיצוניות ווגינליות. אציין שכ- 15 שנה לא סבלתי מדלקות וגירויים . האם יכול להיות שלויאל הוא הגורם לכך ? שאלתי את הרופא שלי אמר שלא ואינו יודע למה דווקא עכשיו יש לי תופעות אלו. עשיתי משטח לראות אם יש חיידק או פטרייה וגם בדיקת שתן לא מצאו כלום. הרופא ביצע בדיקה וגינלית ראה הפרשות ונתן שוב משחה אמר שלא רואה שם משהו אחר חוץ מהפרשות ולא נתן לי לעשות בדיקת פאפ בטענה שעשיתי לפני שנה ואין צורך. שוב שאלתי האם כן יכול להיותשזה מליויאל ? כלומר האם שמעת על כך מנשים ? אומנם הרופא שלי גנקולוגל אבל לא רופא לגיל המעבר. אשמח לתשובה, תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמון ליויאל והפרשות חומות. האם ייתכן שזה מההורמון ? - תגובה
ד``ר איתן פאר01/05/2016התגובה מוכרת, אבל שאלה- מדוע עברת לליביאל אם את מציינת שתחת אנג'ליק היה לך הרבה יותר טוב?
כמו כן יש לזכור שהורמונים הנלקחים דרך הפה כמעט ולא משפיעים על הנרתיק ולכן יש להוסיף להם תכשיר אסטרוגני מקומי
דימום תחת הורמונים, והפרשה חומה כפי שציינת זה דימום לכל דבר, נגרם עקב רירית רחם דקה מדי וללא כל קשר לא לפוריות, לא לבדיקת פאפ או דברים אחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההורמון ליויאל והפרשות חומות. האם יי
אלה02/05/2016תודה רבה דוקטור. אני אכן גם לוקחת טיפול מקומי אובסטין. והחלפתי את ההורמון בעקבות כתבות באינטרנט שהוא גורם לחשק מיני ולכן החלטתי לקחתו. שאלתי את הרופא וענה שזה נכון. והאמת שאחרי שלושה חודשים שלקחתי הרגשתי שבאיזור הבטן אני נפוחה וזה מתבטא עד עכשיו שאלתי את הרופא נשים והוא אמר שהגוף אולי יתרגל והנפיחות הביטנית תרד, אבל זה טרם קרה. והאם הכתמים החומים כפי שאמרת מרירית דקה מסוכנים ? כלומר האם הרירית שהיא דקה מראה על סימן שאינו תקין ? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה לקחת הורמנים לגיל המעבר.למרות שאין לי גלי חוםיעלי26/04/2016
אני בת 52 ,עברתי כריתת רחם לפני שנתיים ואין לי גלי חום. בעקבות השמנה בלתי מוסברת אני חושדת שאני בגיל המעבר האם אפשר בעזרת בדיקות דם לדעת בבירור האם אני בגיל המעבר.? והאם אפשר לקבל הורמונים גם אם אין גלי חום? אני בקבוצת סיכון לאוסטופורוזיס וכבר יש לי אוסטופניה באגן.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהו חלון הזמן אחרי הוסת האחרונה
יעלי27/04/2016כמו שכתבתי למעלה אין לי רחם.לפני שנה וחצי אמרי לי הגינקולוגית בבדיקה,שיש לי ביוץ.בהנחה שזה היה הפעם האחרונה שהיה לי ביוץ.האם אחרי שנה וחצי לא מאוחר מידי לקחת הורמונים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהו חלון הזמן אחרי הוסת האחרונה - תגובה
ד``ר איתן פאר29/04/2016לא, עד 5 שנים בערך ממועד המחזור האחרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוצה לקחת הורמנים לגיל המעבר.למרות שאין לי גלי חום - תגובה
ד``ר איתן פאר29/04/2016נשים ללא רחם לא זקוקות כלל לפרוגסטרון אלא לאסטרוגן בלבד וזה מעולה היות והאסטרוגן פועל למנוע כל מכלול תופעות גיל המעבר כולל השמנה- אבל כמובן שזה לא מחליף פעילות גופנית ואכילה נכונה ומאוזנת
בדיקת דם לאסטרוגן ו FSH תראה האם את אכן זקוקה לטיפול
בנוסף, אסטרוגן, ביחד עם סידן 1200 מג'ר וויטמין D זה הטיפול המומלץ בבריחת סידן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתבה שבה מופיע שמך כאילו אתה כתבת את הדברים הללו...האם נכון*25/04/2016
Novofem מורכב מאסטרוגן ופרוגסטרון המופקים ממקור טבעי – צמח מקסיקני מקבוצת ה-Dioscorea. האסטרוגן הוא מסוג 17?-estradiol אסטרוגן טבעי טהור (E2), הדומה לזה שבגוף האישה. הפרוגסטרון הוא מסוג NETA המוכר והבטוח. יעילותם של שני מרכיבים אלה כבר הוכחה בתכשירים אחרים שפיתחה ומשווקת חברת נובו נורדיסק.
כמו כן רציתי לדעת למה הכוונה :
"הפרוגסטרון הוא מסוג NETA המוכר והבטוח."
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - בת 50 הפסקת מחזור שנה והתופעות ממשיכות כגון כאבים בחזהטלי25/04/2016
כאבים בציצי ככאבי תחילת מחזור ואין מחזור מה יכול להיות .?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב לציין לא נוטלת אמצעי מניעה
טלי25/04/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 50 הפסקת מחזור שנה והתופעות ממשיכות כגון כאבים בחזה - תגובה
ד``ר איתן פאר26/04/2016בעיקר פעילות הורמונלית אבל יש חובה לבדוק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוקחת תחליף הורמונלי אביאנה ,האם ניצן להפסיק?עליזה25/04/2016
אני בת 51 . נוטלת כבר שבוע אביאנה בעקבות תסמיני גיל המעבר , בעיקר גלי חום מרובים במהלך הלילה. אני עדיין סובלת מגלי חום מרובים ולדעתי הכדורים משפיעים לרעה על מצב הרוח שלי . האם ניתן להפסיק לקחת את הכדורים ? או שכדאי לי לסיים מחזור טיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוקחת תחליף הורמונלי אביאנה ,האם ניצן להפסיק? - תגובה
ד``ר איתן פאר29/04/2016ממש ממש לא להפסיק
תמשיכי לפחות שלושה חודשים ורק אז תחליטי לאחר שתרגישי את ההבדל באיכות החיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משך הזמן המומלץ לנטילת וויטמין D וסידןריקי23/04/2016
שלום דוקטור,
אני נוטלת ויטמין D,כדורי סידן ואביאנה כשנתיים.
האם צריך לעשות הפסקה לאחר תקופה ארוכה מכדורי הסידן וויטמין D?
האם נטילתם לאורך זמן אינה פוגעת בכליות או באיברים אחרים בגוף?
למשך כמה זמן מומלץ?
לתשובתך אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משך הזמן המומלץ לנטילת וויטמין D וסידן - תגובה
ד``ר איתן פאר29/04/2016אין כל מגבלת זמן לא לאוויאנה ולא לויטמין D וסידן כך שניתן להמשיך איתם כל החיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזמון לבדיקת דם ועוד שאלות .....מירי20/04/2016
שלום,
בת 49. בשל דימום מתמשך (אמנם טיפטופים אך מעל הרגיל ) שיעור בפנים הופניתי לבדיקת דם לפרופיל הורמונלי.(בדיקת US של תקינה
שאלה ראשונה, רציתי לדעת מה הוא/הם הימים ה"מומלצים" או "הנכונים" ביותר לצורך ביצוע בדיקת הדם כך שהתוצאות ישקפו את המצב בצורה הנכונה ביותר.
שאלה שניה, לפני כשנה עברתי כריתת שחלה ושתי חצוצרות (חצוצרה נוספת בהמלצת הרופא) בשל תסביב שחלה בשל ציסטה. האם יתכן כי זה הקדים לי את תהליך המנופאוזה?
ושאלה אחרונה וחשובה לא פחות, האם בפרה -מנופאוזה יתכן מצב של דימום מתמשך מהרגיל?
קצת דואגת,
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזמון לבדיקת דם ועוד שאלות ..... - תגובה
ד``ר איתן פאר29/04/2016בדיקת דם בימים ספציפיים קשורה לטיפולי פוריות ולא לברור הורמונלי
אני כלל לא חושב שאת בגיל המעבר היות ויש לך עדין דימומים
כריתת החצוצרות הייתה נכונה היות והחשיבה כיום שהם המקור לסרטן אפשרי בעתיד בשחלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך אך לא הבנתי משהו
מירי29/04/2016תודה רבה על תשובותיך .
שאלה שלא בדיוק הבנתי תשובתך.
שוב, בת 49, תמיד היו לי דימומים של כשבוע כשבתוכם יומיים דימומים "קשים"
אך בפעם האחרונה היה משך דימום של כ 10 ימים -דבר שאף פעם לא היה- אמנם בשלושת הימים האחרונים טפטופים בודדים -
האם מעיד על פרה-מנופאוזה? אם הרופא עשה US ומצא שהרחם תקין זה מספיק? האם עלי לעשות עוד משהו חוץ מבדיקות דם לפרופיל הורמונלי? (גם לזה בקושי רצה לשלוח אותי רק כשביקשתי )..
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך אך לא הבנתי משהו - תגובה
ד``ר איתן פאר01/05/2016אין כל צורך בבדיקות כל שהן במקרה שלך, בודאי שלא בדיקות דם שלא נותנות כל אינפורמציה רלוונטית
את לא בגיל המעבר
ככל שמתקרבים לגיל 50 כך יותר ויותר שכיח שיבושים בתדירות ובמשך הדימומים וזה תהליך נורמטיבי וטבעי לחלוטין
במידה והדימומים ממשיכים להיות כה ממושכים נהוג להמליץ על התקן מירנה במכיל פרוגסטרון ושתפקידו להפסיק את הדימומים הנ'ל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)