מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול בהורמונים בגיל המעבר כדי להקל על התופעות שנלוותנעמי06/04/2016
שלום
תודה לגבי התשובה
לענין ההורמונים
אני תמיד היתי במחשבה שעדיף לא לקחת הורמונים ושעדיף להתמודד עם גיל המעבר באופן טבעי
והבנתי שזה מסוכן ועלול לגרום למחלות כמו סרטן
האם זה בטוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בהורמונים בגיל המעבר כדי להקל על התופעות שנלוות - תגובה
ד``ר איתן פאר14/04/2016לאחר בהוכח מעל לכל ספק שמעל מיליון נשים רק בארה'ב נפטרו בעשר השנים האחרונות ממחלות, כולל סרטן לב וכד , שהיו נמנעות ( והנשים היו חיות איתנו כיום) לו היו לקוחות טיפול הורמונלי הגישה כיום מאד השתנתה ומטיפים חזק ללקיחת טיפול הורמונלי למניעת מחלות זיקנה ותופעות של גיל המעבר - למעשה לכל החיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הופעת מחזור לאחר כשנה ללא מחזור חודשינעמי05/04/2016
שלום
אני בת 50 כשנה ללא מחזור,בחודש אוגוסט עשיתי בדיקת פאפ שיצאה תקינה ונבדקתי אצל רופא נשים (מחזור אחרון בחודש פברואר 2015)
קיבלתי דימום כשנה לאחר המחזור האחרון,הרגשה רגילה של מחזור
האם זה הגיוני?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הופעת מחזור לאחר כשנה ללא מחזור חודשי - תגובה
ד``ר איתן פאר06/04/2016הגיוני ונורמטיבי
עד 20% מהנשים מקבלות שוב דימום במהלך כשנה מהמחזור האחרון
חסר כל חשיבות קלינית
לא מונע קבלת טיפול הורמונלי חלופי שהיום כל כך מומלץ לכולן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטואסטרוגנים.31/03/2016
האם לדעתך פיטואסטרוגנים יכולים להעלות את רמות ההורמונים אסטרוגן ופרוגסטרון בגיל מעבר? ואם כן אילו פיטואסטרוגנים יכולים להיות יעילים יותר?
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטואסטרוגנים - תגובה
ד``ר איתן פאר02/04/2016לא.
פיטואסטרוגנים הינם חומרים דמויי אסטרוגן הנוצרים בצמחים רבים כגון סויה, קוהוש שחור ועוד
הרבה מאד מחקרים נעשו עליהם והתוצאות היו די מאכזבות מבחינה קלינית - כלומר מבחינת שיפור ותועלת למניעת תסמיני גיל המעבר.
לא נמצא שהם מעלים רמות אסטרוגן בגוף ולא רמות פרוגסטרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הפורום פעיל? תודהיעלה29/03/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
האם הפורום פעיל? תודה - תגובה
ד``ר איתן פאר31/03/2016כן
רק להתאזר בסבלנות היות ויש לי מטלות רפואיות מרובות ואינני מתפנה כל יום להשיב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונליגילת28/03/2016
שלום רב,
בת 46 עם מחזור (לאחרונה לא תמיד סדיר) ביצעתי בדיקות פרופיל הורמונלי (לא בתקופת מחזור כי לא קיבלתי).
להלן התוצאות:
Estradiol 429
Progesterone 0.6
FSH 24.81
LH 9.53
מה משמעות התוצאות האם אני כבר נמצאת בגיל המעבר? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל הורמונלי - תגובה
ד``ר איתן פאר31/03/2016הבדיקות ההורמונליות לא מעידות על גיל המעבר אלא על גלישה לךתחום הניקרא טרום גיל המעבר
ישנה פעילות אסטרוגנית יפה ולכן אין לך תסמיני גיל המעבר
במידה וטרם קיבלת מחזור עליך לקחת פרימולוט נור 10 מג'ר ליום במשך 5-7 ימים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לנטילת הורמונים אחרי הפסקה של 6 שניםשרה שרון27/03/2016
שלום אני בגיל 58 , המחזור פסק אצלי בגיל 42 עם תופעות של גלי חום רציניים לקחתי הורמונים עד גיל 52 והצלחתי להפסיק נטילת ההורמונים (תיאוריית הסיכון בנטילת הורמונים לתקופה) ואת הגלים בעזרת דיקור סיני. היום רופא נשים ממליץ שאקח שוב הורמונים עקב שינויים בתפיסה לגבי הסיכונים . מהי המלצתכם.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה לנטילת הורמונים אחרי הפסקה של 6 שנים - תגובה
ד``ר איתן פאר31/03/2016בעיקרון רופא הנשים שלך צודק היות וישנה היום המלצה די גורפת להמשיך הורמונים ללא מיגבלת זמן
אבל היות וחלפו 6 שנים מאז שהפסקת את ההורמונים יש לודא שלא חלף "חלון ההזמנויות", וזאת ראשית ע'י ביצוע בדיקת דופלר אולרטאסאונד של עורקי הצואר לודא שאין שם משקעים טרשתיים העלולים להוות סכנה במידה ומתחילים מחדש טיפול הורמונלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם כדאי בגילי להפסיק נטילת הורמונים ואיך עושים את זהליאת26/03/2016
אני בת 60. נוטלת ליוואל כשש שנים ומאד מרוצה. אני מתגוררת בשנה האחרונה בארה״ב בה התרופה לא מאושרת לשימוש ואני צריכה לדאוג לאספקה מהארץ. האם כדאי לי לאור המצב ובהתחשב בגילי להתחיל לשקול הפחתה מבוקרת בתרופה או שניתן לקחת אותה עד גילאים מאוחרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם כדאי בגילי להפסיק נטילת הורמונים ואיך עושים את זה - תגובה
ד``ר איתן פאר31/03/2016אכן ליביאל לא משווק בארה'ב אבל תרופות אחרות יש ויש
ההמלצות כיום הן לא להפסיק כלל טיפול הורמונלי ולהמשיך לקחתו למניעה והפחתה של מחלות המופיעות עם הגיל כגון בעיות לב, אלצהיימר , אוסטאופואוזיס ועוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית רחם מעובהיעלה22/03/2016
שלום!
בת 58 ללא מחזור כעשר שנים.
בבדיקת us - רירית רחם מעובה 8.5 מ"מ מכילה מספר ממצאים ציסטיים. אורך הרחם 40 מ"מ רוחב 30 מ"מ .
תוצאות בדיקת פאפ תקינות. בדיקת מרקרים לסרטן תקינים.
אין לי דימום
נלקחה דגימה מרירית הרחם לפני כשלושה שבועות. מיותר לציין שמאז איני חיה.
אודה אם תשיב לשאלותי:
1. תוך כמה זמן מקבלים תוצאות של פיפל? (אני בקופת חולים כללית)
2. האם יש סיכוי לפי הנתונים הנ"ל יש סיכוי לתשובה תקינה ? (סטיסטית)
3. אם התשובה לא תקינה מודיעים בפרק זמן קצר יותר?
תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית רחם מעובה - תגובה
ד``ר איתן פאר31/03/2016אינני עובד עם הכללית כך שאין בידי האינפורמציה לגבי הנוהלים של קופה זו
תבררי את התשובה דרך הרופא שביצע לך את הבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת הורמונים בתקופת פרהמנפאוזהגילה20/03/2016
שלום,
אבקש לדעת אם כדאי להתחיל לקחת הורמונים בתקופת טרום גיל המעבר או שעדיף לחכות
?
האם בדיקות דם יכולות לתת אינדיקציה מתי עוברים לשלב של המנפואוזה ?
בתודה מראש,
גילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקיחת הורמונים בתקופת פרהמנפאוזה - תגובה
ד``ר איתן פאר14/04/2016טיפול הוןרמונלי מתחילים או בגיל המעבר או בטרום גיל המעבר במידה וכבר אז החלו סימפטומים של גיל המעבר כפי שקורה בעד 40% מהנשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האםיכול להיות כאב מחזור לאישה מבוגרתטל20/03/2016
אני בת 59 כבר ללא מחזור 9 שנים לפני כ4 שנים חשתי כאבי מחזור כשבוע ויותר ואז הופיע דימום קל ליום יומיים עברתי את כל הבדיקות האפשריות והכל תקין אבל זה חוזר לי כימעט כל שנה אחת לשנה כבר כ4 שנים ואמרו לי שאין מה לידאוג והכל תקין עכשיו שוב זה קורה כאבי מחזור הלכתי לרופא אחר אם אותו סיפור ודוב אמר לא לשים לב לזה שוב אדגיש אחת לשנה זה קורה לי מה דעתך האם יש דברים כאלה כמו במיקרה שלי שהבדיקות תקינות למרות מה שכתבתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האםיכול להיות כאב מחזור לאישה מבוגרת - תגובה
ד``ר איתן פאר31/03/2016קשה לענות על השאלה מבלי לבדוק אותך
יתכן מקור נוסף לכאבים בעיקר שלפוחית השתן
הייתי ממליץ על אולטראסאונד של השלפוחית ועל בדיקת הורמונלית בימים בהם את מרגישה את הלחץ שלאחריו את מקבלת דימום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל המעבר - טיפול בגלי חום ללא הורמוניםטל20/03/2016
בת 47. בעבר טיפולי פוריות. סובלת מגלי חום בעוצמה בנינונית קלה, אך מטרידה והפרעות בשינה. הומלץ לי עי גניקולוגית טיפול ללא הורמונים לאור הטיפולים. לוקחת פמארל של טבע מזה כ 8 חודשים ולא לגמרי משפיע.
האם יש אפשרוית נוספות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל המעבר - טיפול בגלי חום ללא הורמונים - תגובה
ד``ר איתן פאר14/04/2016הנסיון שלי עם הפמראל הוא שהוא מאד עוןזר לחברת טבע לשיפור המאזנים הכספיים והרבה פחות עוזר למטופלות בטיפולי סימפטומים של גיל המעבר
אינני יודע מה מקור האינפורמציה שיש בידי הרופא שלך שהמליץ לך לא לקבל טיפול הורמונלי אך כיום דעה זה אינה מקובלת
ולכן לכח לקבל , ויפה שעה אחת קודם, טיפול הורמונלי חלופי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח שתקרא את שאלתי ותענה גם לי. תודה.אלה19/03/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אשמח שתקרא את שאלתי ותענה גם לי. תודה. - תגובה
ד``ר איתן פאר14/04/2016????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוירופתיה ואקטיבל, האם מותר לצרוך אקטיבל ביחד עם טגרטול?חגית18/03/2016
בשנתיים האחרונות אמי (68) סובלת מנוירופתיה היקפית אידיופטית.אנחנו לא מצליחים לעלות על הסיבה. הכאבים נוראיים ותרופות כמו ליריקה וסימבלתה לא השפיעו לטובה ואמי לא הרגישה טוב איתן. לאחרונה קיבלה טגרטול. קראנו בעלון שלא כדאי לצרוך עם הורמונים שונים.
במשך כ 10 שניםאמי נהגה לקחת אקטיבל, לאחרונה הפסיקה את השימוש בו כי רופאים שונים טענו שאולי זה הגורם לנוירופתיה.
ידוע קשר כזה? מאז שהפסיקה את השימוש באקטיבל היא מרגישה עוד יותר גרוע ומעוניינת לחזור להשתמש בו או בתחליף טבעי. האם זה בעייתי להשתמש בו או בתחליף טבעי ביחד עם טגרטול?
נשמח לעזרה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוירופתיה ואקטיבל, האם מותר לצרוך אקטיבל ביחד עם טגרטול? - תגובה
ד``ר איתן פאר19/03/2016אסטרוגן לא גורם לנוירופתיה היקפית. לפעמים תוספת של מינון גבוה של ויטמין B 12 עוזרת.
לגבי השילוב של טגרטול והורמונים-
ישנה השפעה הדדית כאשר לטגרטול יש אפקט מפחית יעילות של ההורמונים. ולכן על מנת שההורמונים יהיו אפקטיביים יש לתת אותם במינון מעט יותר גבוה. נכון גבי גלולות למניעת הריון ונכון לגבי טיפול הורמונלי חלופי.
אקטיבל מבחינה זו מתאים בהחלט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלון הזדמנויותחנה18/03/2016
היי דקטור,
האם יש משמעות לכך שהתחלתי לטפל בכדורים - אביאנה רק אחרי שנה וחצי מהמחזור האחרון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלון הזדמנויות - תגובה
ד``ר איתן פאר19/03/2016לא.עדין בגדר התקון והנורמלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר להורמונים בגיל המעברגילה15/03/2016
שלום,
קראתי בתשובותיך לשאלות שגיל המעבר מוגדר כשנה ממחזור אחרון ושאלתי היא האם זה אומר שהכי מוקדם שניתן להתחיל טיפול הורמונלי זה שנה לאחר המחזור האחרון?(במצב שאין תופעות של סבל אלא רצון לקחת טיפול הורמונלי משמר כמה שיותר מוקדם)
האם יש עדיפות לטיפול הורמונלי במדבקות לעומת כדורים מבחינה כולשהי ובמיוחד מבחינת הסיכון לקרישיות?
תודה,
אלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בקשר להורמונים בגיל המעבר - תגובה
ד``ר איתן פאר17/03/2016כ 30% מהנשים מתחילות טיפול הורמונלי חלופי עוד לפני סיום המחזורים, עקב תסמיני גיל המעבר.
רצוי להתחיל טיפול מוקדם ככל האפשר למועד סיום המחזורים בכדי לא לאבד את " חלון ההזדמנויות" לטיפול.
הסיבה להגדרה של שנה מהמחזור האחרון היא שעד 40% מהנשים מציינות דימום פתאומי ספונטני בשנה זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)