פורום רפואת ספורט - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שונאת ספורט
    שומנית
    22/07/2007

אני מניחה שאחת השאלות הכי נפוצות בנושא דיאטה זאת השאלה שלי.
    האם ניתן לעשות דיאטה ולשמור על המשקל שהורדנו בלי לעשות ספורט?

אני רוצה לציין, שאני צריכה להוריד בסביבות ה-7 קילו (לא שמצליח לי כל כך..)
    168 גובה שוקלת 62 קילו

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שונאת ספורט

הוספת תגובה

• בלי ספורט זה לא הולך...מצטערים...

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    22/07/2007

את יכולה להוריד הרבה מאוד בלי ספורט, אבל לא ניתן לשמר את המשקל המופחת. זה הוכח במחקרים רבים מאוד. הירידה במסת השריר הנלווית גורמת לירידה בקצב המטבולי ולכן לירידה בהוצאת האנרגיה הבסיסית של הגוף. פעילות גופנית היא קריטית להצלחה. לכן - חפשי בכל מאודך פעילות ספורט כלשהי שתאהבי. אפילו הליכה עם נגן מוזיקה - זה מספיק !!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורדת מסת שומן
    אילי
    19/07/2007

שלום ,אני בת 30 ,גובה 1.60. שוקלת 62 קילו .לפני יותר משנה עברתי לגור בארה"ב בעקבות לימודיו של בעלי והוספתי למשקלי 10 קילוגרמים נוספים עד שגיליתי את ההרכב התזונתי של המזון פה זה היה מאוחר מידי...האוכל פה כל כך שמן שזה מפחיד!!! בכל אופן , לפני כשלושה חודשים התחלתי ללכת לחדר כושר בין 4-5 פעמים בשבוע למשך כשעה -שעה וחצי אני עושה בעיקר שיעורי אירובי ומשתדלת לאכול בריא ולא לאכול מעל 1400 קלוריות ביום אני מרגישה כי גופי קצת התעצב אך המשקל לצערי אינו משתנה לא משנה מה אני עושה .אני מעולם לא נזקקתי לדיאטה בעבר (עד המעבר..) ולא מבינה מדוע אני לא מצליחה להוריד במשקל

שאלה נוספת : האם ממולץ ללוות את הדיאטה בDietary supplement ?

בתודה מראש
    אילי

לקביעת תור
    סגירה
    הורדת מסת שומן

הוספת תגובה

• את נהדרת - המשיכי כך

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    19/07/2007

שלום אילי,
    אנו מכירים היטב את הפיתויים בארה"ב. גודל המנות, וה- free refills של כוסות בגודל דלי וההיצע הגדול הם אויב אכזר. נשמע כי את פעילה מאוד - וזה הכי חשוב. אנו שמחים לשמוע כי את אוכלת בריא וגופך מעוצב יותר לטעמך. קשה להאמין שאת ידעת כמה קלוריות את אוכלת. אל תשכחי שלא הכל באמת נספר, כמה שננסה, ואנו מפספסים בגדול את ההערכה של הצריכה האנרגטית שלנו. אם גופך התעצב - עזבי את המשקל האבסולוטי. אל תשכחי שלעתים הרכב הגוף משתנה, אנו מעלים מסת שריר ומורידים שומן, כך שההרכב משופר - אך המשקל נשאר דומה...
    אם את מרגישה שאת ממש ממש חייבת, ניתן לבצע בדיקת של קצב מטבולי במנוחה (RMR - resting metabolic rate) ולפנות לדיאטנית שתרכיב תפריט מדויק יותר.
    אין שום יתרון בתוספים - והזהרי גם מהלהיט החדש בארה"ב -Alli - תרופת הרזייה שנמכרת בכל מרכול. אין די מידע לגבי תופעות הלוואי לטווח הארוך.
    בהצלחה ותודה על שאלתך!
    חיזרו בשלום!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כפיפות בטן
    חוה
    17/07/2007

שלום
    אני רוצה לחטב את הבטן. ביצוע כפיפות בטן יכול להזיק לגב (כמו שאמרו לנו ביסודי)? אם כן, תוכלי להמליץ על תרגיל אחר?
    תודה רבה ויום טוב

לקביעת תור
    סגירה
    כפיפות בטן

הוספת תגובה

• "עיצוב הבטן"

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    17/07/2007

"עיצוב הבטן", כמו כל אבר בגוף, דורש שני מרכיבים: הגברת מסת השריר, והפחתת השומן התת עורי. להגברת מסת השריר - כפיפות בטן באיטיות, ללא משיכת הצוואר, אין בהן כל נזק. אם את חוששת בכ"ז - בצעי זאת בחדר הכושר כך שמדריך מוסמך יוכל לפקח על איכות התנועה. לשם הפחתת שכבת השומן - יש לבצע פעילות מהסוג האירובי, כגון הליכה, רכיבה על אופניים או ריצה, ברוב ימות השבוע. זאת כמובן בליווי תזונה נבונה ותשומת לב לכמויות.
    אגב - חשוב לנו לדעת את גילך לשם מתן מענה מדויק יותר.
    תהני!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרן
    עדנית
    05/07/2007

שלום,
    אני בת 23 גוב 1.68 שוקלת בערך 52-53 ק"ג. אני עושה 5 פעמים בשבוע כ- 35-40 דק' על מכשיר ביתי אליפטיקל (סקי).
    כחצי שעה לפני האימון אני אוכלת 2 כפות אורז מלא וישר אחרי האימון אני שותה מים, ירקות ללא הגבלה ואוכלת חזה הודו. (בלי פחמימות). האם אני עושה בסדר? מה עליי לאכול לפני ואחרי האמון אם המטרה שלי זה גם לשרוף קלוריות וגם לחזק שרירים (לא לנפחם) כד י שקצב חילוף החומרים יהיה מהיר יותר.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קרן

הוספת תגובה

• את טועה ובגדול

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    16/07/2007

למאמץ שאת עושה אין צורך בתוספת פחמימות, ודווקא אורז מלא עם הסיבים הרבים עלול להגביר את תחושת הכבדות בגוף בעת המאמץ. שתי הכפות הללו מיותרות. התזונה לאחר המאמץ צריכה לכלול בעיקר פחמימות בעלות אינדקס גליקמי גבוה - כגון לחם. אולם - אינך ספורטאי עילית במחנה אימונים והגדרת את מטרתך - "לשרוף קלוריות" ולחזק שרירים. המאמץ צורך אנרגיה ו"שורף קלוריות" - עם האורז שלך ובלעדיו. למעשה, את רק מפחיתה מיכולת הגוף לנצל שומן כמקור אנרגיה... ואת רק מוסיפה אכילה מיותרת. חיזוק שרירים - עדיף על ידי תרגילי התנגדות כנגד עומס, ופחות ע"י תנועות מכשיר האליפטיקל....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הליכה בסנדלים
    ליאורה
    05/07/2007

ד.נ.
    האם יכול להיגרם נזק בהליכה של חצי שעה ביום בסנדלים? שאלה זו מתעוררת עקב המלצת רופא העור שלי להימנע בקיץ מגרביים, כאמצעי הגנה מפני הזעה וגורמי פטרת בכף הרגל, באצבעות הרגל או בציפורני כף הרגל. אציין שאני בן 72, נוהג ללכת בסנדלים (זה גם מאוד נוח לי), ועד כה לא קרה לי שום דבר בהקשר לכך. תודה, אלי

לקביעת תור
    סגירה
    הליכה בסנדלים

הוספת תגובה

• קום והתהלך בארץ...

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    16/07/2007

אבות אבותינו הלכו בסנדלים שנים רבות - והביאונו עד הלום... הרגש חופשי ללכת עם סנדלים ככל שתחפוץ. אם יהיו שפשופים - החלף סנדל...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב ירך-מותן
    מיכל
    04/07/2007

אני בת 58, צועדתמדי יום ועושה פילאטיס מדי יום. וערב אחד רקדתי והתחיל לי כאב שמרגיש כאילו הוא בחיבור של עצמות הירך והמותן, או אולי זו הקרנה מהגב. בכל פעם שאני קמה מישיבה הוא מכאיב במיוחד. כבר שבוע מאז ואין שינוי. (בשבוע הזה לא עשיתי פעילות ספורטיבית). מה הדבר הזה?

בתודה מראש להתייחסותך

מיכל

לקביעת תור
    סגירה
    כאב ירך-מותן

הוספת תגובה

• נשמע שריר

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    16/07/2007

עבר זמן מאז התלונה - האם חלף?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עבודה בחדר כושר לאחר פציעת גב
    אריק
    04/07/2007

בני בן ה-16 שחקן כדורגל בקבוצת נערים..
    בשנה שעברה סבל מכאבי גב תחתון בזמן אימונים ומשחקים.
    הכאבים המשיכו למרות טיפול במדרסים.
    לאחר בדיקת CT אובחן ע"י אורטופד מומחה ד"ר יפים שטארק בלט בעמוד השדרה שלמרות שהוא מפיע אצל % גדול מהאוכלוסיה נקבע כסיבה אפשרית לכאבי הגב.
    ההמלצה היתה שחייה.
    הקבוצה מתאמנת בחדר כושר באימוני טרום עונה.

כיצד ניתן לשלב אימונים בחדר כושר, ריצות ושחייה מבלי ליצור עומס יתר?
    מה הדרך לבצע אימוני משקולות בחדר כושר ללא יצירת עומס על הגב?

הוספת תגובה

• שאלה יפה

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    16/07/2007

כיצד משלב נער אימונים במספר תחומים בלי לגרום לאימון יתר? זה בדיוק תפקיד המאמן בתחום העיקרי - הכדורגל - לדעת מה מפריע ומה לא. התיעצו איתו ונשמח לענות על שאלות נוספות שיתעוררו. אימוני קטין בחדר הכושר צריכים להיות בהדרכת מדריך מוסמך ותוך הפעלת שיקול דעתכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר שלום
    אחמד
    01/07/2007

אני בן 17 אהי כבר מתאמן שנה עם סידור אוכל טוב מאוד... נהיה לי גוף יפה וגדול וחטוב והכל בסדר גמור... אני מתאמן בטן אימוני בטן כל יום 14 סיטים... אבל מעל הבטן יש לי שומן כי אני הייתי פעם שמן
    עם כל האימונים אני לא מצליח להוריד את השומן הזה.
    אולי אני יכול לקבל את העצות שלכם.
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    ד"ר שלום

הוספת תגובה

• לעתים אין ברירה

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    16/07/2007

לעתים לאחר הרזייה משמעותית (וכל הכבוד!!) - נותר קפל עור אשר הדרך היחידה להסירו היא על ידי כירורגיה פלסטית. אבל - למה שלא תראה את ה"קפל" הזה לרופא המשפחה או לפלסטיקאי. יתכן ולך זה נראה גדול, אבל הוא לא כל כך נורא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    ששון
    01/07/2007

ד"ר שלום
    אני בן 16 וחצי התאמנתי בחדר כושר הרבה זמן ולא ראיתי תוצאות לאחר מיכן הלכתי לדיאטנית והתחלתי לאט לאט לראות תוצאות לאחר מיכן הדיאטנית שלחה אותי לעשות בדיקות דם ויצא שהTCH גבוה מאוד הכוונה מיחוץ לסוגריים
    יש לי כמה שאלות
    1. האם זה קשור לזה שהייתי מתאמן הרבה?
    2. האם אני צריך להפסיק להתאמן ?

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• המטוקריט זה עניין לרופא

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    16/07/2007

לא כתבת לנו מספרים, ולכן לא נוכל להתיחס; צרף לנו מספרים מדויקים של נתוני הכדורית האדומה : HCT , HB , RBC, MCV.. אגב, תשובות בדיקות הדם עוברות לרופא שהזמין אותן, כך שאתה יכול לשאול גם אותו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתיחות לפני אימון ריצה
    יניב
    29/06/2007

שלום רב ,

הנני נוהג לרוץ במשך שנים וכמעט תמיד אני מקפיד על מתיחות לפני ואחרי אימון כדי למנוע התכווצויות שרירים אחרי מאמץ.

האם ניתן להמליץ לי על מתיחות מועילות לפני ואחרי מאמץ ?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    מתיחות לפני אימון ריצה

הוספת תגובה

• הכיווץ לא יפחת, אבל...

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    16/07/2007

ממספר מחקרים שנערכו בשנים האחרונות ידוע כי מתיחות אינן מפחיתות כאב או סיכוני פציעה... אבל מגבירות טווח תנועה בהחלט. מתיחות איטיות על פני כ- 30 שניות, ללא ניעות, הן ההמלצה כעת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אופניים
    רומי
    27/06/2007

ד"ר שלום

התחלתי לרכב על אופניים לפני שבועיים ומאז יש לי כאבי ברכיים אז אני מניחה שזה בגלל זה. האופניים הם אופניים של גברים, יכול להיות שזה קשור או שיש סיבה אחרת? אני צריכה להפסיק לרכב או שיש שיטה להמשיך בלי שיכאב לי?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אופניים

הוספת תגובה

• סליחה על העיכוב בתשובה - אבל כן....

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    16/07/2007

השיטה לרכב בלי כאב לרוב היא לכוון את גובה הכסא ומיקומו, רצוי על ידי מי שמבין בכך, למשל בחנות אופניים מקצועית. אם הכאב ממשיך - עדכני אותנו. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה