פורום רפואת ספורט - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דופק
    Z
    01/10/2007

כיצד מורידים דופק שנחשב לדעתי גמוה בזמן מנוחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דופק

הוספת תגובה

• מספר?

ד''ר גל דובנוב-רז
    02/10/2007

כמה שוקל ברזל?....
    תן מספר של הדופק, גיל, רקע רפואי, תלונות נוספות...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריצה/הליכה
    א
    01/10/2007

אני עושה הרבה ספורט, עד לפני שלושה חודשים רצתי 6 פעמים בשבוע בין 30-60 דקות. שלושה חודשים אני במשבר ריצה לא יכולה לרוץ מסיב לא ברורה-במקום אני עושה הליכה של שעתיים בקצב מהיר, או שעה על הסטפר בחדר כושר והליכה בחוץ של כשעה וחצי. השאלה היא כל זמן שאני לא רצה הליכה מהירה שעתיים - עונה על שמירה על כושר וסיבולת לב ריאה-האם יש ערך ספורטיבי וקלורי להליכה כזאת?

לקביעת תור
    סגירה
    ריצה/הליכה

הוספת תגובה

• בהחלט!

ד''ר גל דובנוב-רז
    02/10/2007

כמות הפעילות שאת מתארת היא עצומה, וקרוב לוודאי שהחולשה נובעת מתזונה לא מספקת או אף אימון יתר עבורך. להזכירך, המלצות פעילות גופנית לאוכלוסיה לשם הגנה מפני מחלות רבות - היא פעילות בעוצמה בינונית (הליכה מתנשפת, למשל, או ממאץ אחר שיורגש לך כ"קשה במקצת"), לפחות 30 דקות ברוב ימות השבוע. את מתארת נפח עבודה גדול הרבה יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריצה עם רגליים בצורת O
    sleepless
    30/09/2007

אני בת 32 בריאה ובכושר גבוה.
    הפסקתי לרוץ לפני שנתיים מכיוון שאחרי ריצה הרגשתי כאבים בברכיים.
    מאמן חדר כושר (שהתמחה ברפואת ספורט) אמר לי שהכאבים נובעים בכך שהרגליים שלי בצורת O (הברכיים לא מעל הקרסול אלא קצת בורחות לצדדים).
    האם במצב כזה לא כדאי לרוץ (אני מאוד אוהבת לרוץ) מכיוון שזה עלול לגרום לנזק ושחיקה או שאם מתעלמים מהכאב אפשר להמשיך לרוץ?
    האם יש איזה דרך לעזור ולהמשיך לרוץ?

לקביעת תור
    סגירה
    ריצה עם רגליים בצורת O

הוספת תגובה

• צריך בדיקה

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    30/09/2007

עם כל הכבוד למאמן שהתמחה ברפואת ספורט - צריך לראות בעיניים מה מדובר ולבדוק. פני לבדיקה של רופא - אורתופד או רופא ספורט - אשר יעריך את מיקום הכאבים, סיבתם, אפשרות קיום נזק למפרק עצמו, ויתן לך המלצות לגבי צורך בבירור/ טיפול נוסף - פיזיותרפיה, מדרס, תומך לברך, ועוד. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איפה כדאי?
    שרה
    30/09/2007

שלום. גובהי 1.68 שוקלת 52 ואני בת 24. אני מאוד מרוצה מאייך שאני ניראת. אני רוצה לשמור על המשקל ולכן חשבתי ללכת לדיאטן שמתעסק גם בספורט. כך שיבנה לי תפריט מגוון בנוסף לאימון גופני לשמירה על המשקל. המליצו לי לבצע את בדיקת ה- rmr אשר בודקת את קצב חילוף החומרים. התענינתי בכמה מקומות בינהם: מכון medix ובוינגייט ובהדסה מדיקל. כל אחד נותן לי מחיר אחר עם אפרש משמעותי בינהם. שאלתי:
    1) אני יודעת שאת עובדת בהדסה ולכן אני מקווה שתשובתך תהיה אוביקטיבית. לכן אני שואלת אותך לגבי וינגייט (שם הציעו לי בדיקת rmr +יעוץ של דיאטן ספורט- 690 שח. ) ובמכון medix (שם הציעו לי את אותו טיפול ב- 500 שח). מה עדיף מבין שניהם? האם העובדה שבמכון medix רוצים הרבה פחות זה מעיד על איכות פחות טובה של יעוץ ובדיקה? תשתדלי להיות אוביקטיבית.
    2) צהאם גם בההדסה יש את בדיקת rmr ? כמה היא עולה ביחד עם יעוץ של דיאטן ספורט? אני יודעת רק ששעת יעוץ עולה 250 שח.
    נ.ב:
    אני רוצה לציין שאני הייתי אנורקסית לשעבר . כיום אני יותר מודעת לעצמי אך עדיין מאוד חשוב לי לשמור על המשקל

לקביעת תור
    סגירה
    איפה כדאי?

הוספת תגובה

• השלם גדול מסכום חלקיו

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    30/09/2007

האם ידעת את זה? קשה מאוד לחבר לבד את הפרעת האכילה ברקע, את הרגלי האכילה, את מספרי מכשיר ה- RMR, ואת ההוצאה האנרגטית. בכל מקום אשר תבחרי - צריך לשבת ולחבר את כל הדברים על ידי רופא/ רופאה העוסקים בכך באופן שגרתי. לא אוכל להשוות בשבילך בין המקומות - אוכל רק להגיד לך מה לחפש. אין משמעות רבה מבחינתך למכשירי RMR שונים - החוכמה היא מה עושים עם הנתונים והיכן- יש צות רב-תחומי המתמצא בכך.
    לדעתי הכי חשוב זה לזכור כי ברקע נמצאת האנורקסיה, ולקחת את כל תכנית האימונים והתזונה באור זה, ולוודא כי אין עוד סכנה בנושא דימוי הגוף. את בהחלט מוזמנת אלינו, וניתן לברר את המחירים בטלפון - 1-800-399-388.

אגב - משאלותיך מלפני שבוע עולה כי המחלה עדיין פעילה. חבל שלא התיחסת לתשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה לשעון דופק
    ורד
    30/09/2007

אני לא יודעת אם זו הכתובת, אני אשמח לקבל המלצה לרכישת שעון דופק לפעילות אירובית מאומצת-ספינינג/ריצה
    תודה ורד

לקביעת תור
    סגירה
    המלצה לשעון דופק

הוספת תגובה

• צודקת

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    30/09/2007

זו לא הכתובת. כאן אפשר לקבל עצות אחרות ובחינם - למשל להיזהר מהמלצות של אנשים שיש להם מניע... בדקי את מגון המכשירים, וחשוב יותר מכל - לבחור את טווח הדופק הנכון.. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שברי מאמץ
    חן
    29/09/2007

שלום!
    לפני כ8 חודשים סיימתי קורס מדריכות כושר קרביות בצה"ל.
    כבר באמצע הקורס החלו לי כאבים בשוקה הקדמית בחלק הפנימי יותר של רגל שמאל.
    הכאבים אובחנו בתחילה על ידי רופא כ-shin spilnt רק על ידי בדיקה גופנית.
    לאחר מכן המשכתי לבצע ספורט והמשיכו לי הכאבים והחמירו וגם ברגל השניה התחילו אותם הכאבים.
    לאחר סיום הקורס הלכתי לאורטופד והוא הפנה אותי למיפוי עצמות אך לאור הקרינה ותופעות הלוואי של הבדיקה ולאחר התייעצותי עם רופא העדפתי לוותר על הבדיקה ולבצע הפסקה
    ממושכת בריצות ארוכות וקפיצות על מנת למנוע זעזוע ועומס לעצמות.
    במשך 7 חודשים הייתי במנוחה וכיום חזרתי לרוץ והכאבים חוזרים.הכאבים מתרחשים בחלק האמצעי של השוקה ובפנימי ומתרחשים עם תחילת הריצה וביום שאחריי.
    האם לדעתך מדובר בשברי מאמץ או דלקת או בכאב של שריר השוקה?
    האם יש צורך במיפוי או ניתן לאבחן זאת אולי לפי בדיקת צפיפות עצם או משהו אחר ?
    האם עליי להפסיק לרוץ לאור הכאבים ?

לתשובתך וייעוצך אודה
    בברכת תודה רבה,

לקביעת תור
    סגירה
    שברי מאמץ

הוספת תגובה

• MTSS?

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    29/09/2007

אכן, המיקום, נסיבות ההופעה והתלונות הממושכות יכולים להתאים לשברי מאמץ. מצד שני - היינו מצפים שאחרי 7 חודשים של מנוחה, כפי שתארת, האזור יחלים, ולכן יתכן ומדובר במשהו אחר באזור, כגון MTSS -medial tibial stress syndrome - דלקת קלה באזור חיבורי שרירים לעצם. חשוב לדעת אם יש כאבים גם בהליכה או במנוחה, למשל בלילה.
    לדעתי יש צורך בבדיקה גופנית טובה אשר כוללת גם את כפות הרגליים, שאר מפרקי הרגל והגב - כדי להעריך את היציבה שלך שיתכן וגורמת למנח לא נכון ולכאבים. לגבי הבירור - לא תיארת ממצאים של צילום רנטגן פשוט של שתי הרגליים - האם בוצע? זהו צעד ראשון וחשוב.
    לאחר הבדיקה הגופנית הטובה והצילום, אם עדיין יש ספק לגבי האבחנה, ניתן לבצע מיפוי עצמות כדי לראות אם אכן ישנה דלקת באזור זה ולהבדיל בין שבר מאמץ לבין MTSS.
    בכל אופן - אל תבצעי פעילות מכאיבה - אפשר לשחות או לרכוב על אופניים במקום זה. חזרה לריצה תהיה בהמשך, בהדרגה.
    חג שמח, בהצלחה, ועדכני אותנו!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת רנטגן לכאבים בשוקה הקדמית?

חן
    30/09/2007

שלום דר',
    ראשית, תודה רבה על התגובה המהירה והמקצועית.
    הכאבים שאני חשה ברגל מתרחשים רק בעת ריצה וקפיצה ומופיעים מספר ימים לאחר מכן, בדר"כ לאחר קימה משינה או בעת לחיצה פיזית קלה על הרגל .
    בעת הליכה אין כלל כאבים.
    בדקתי את היציבה על ידי אורטופד והיא אובחנה כתקינה. האורטופד איבחן את הכאב כחשש לשבר מאמץ אך לא ביצעתי שום בדיקה המוכיחה זאת.
    לשאלתך - לא בוצעה בדיקת רנטגן.
    הוסבר לי ששבר מאמץ לא ניתן לראות על ידי רנטגן וגם לא דלקת אז מדוע בכל זאת הינך ממליצה על כך ? לא כדאי ישר לבצע בדיקת מיפוי ?

בברכת חג שמח ותודה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהחלט

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    30/09/2007

הצילום יכול להראות מגוון דברים - צריך רק לדעת לחפש אותם.
    בהחלט אפשר לראות שינויים הקשורים לשבר, כולל את הפס הדק בעצמו. בנוסף, לא נהוג לעשות מיפוי בלי לראות קודם צילום פשוט המדגים את האנטומיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה ספורט כדאי לילד חלש?
    רועי
    25/09/2007

הבן שלי בן 5 ונמוך לגילו וגם חלשלוש. אני רוצה שיעשה ספורט שיפתח לו את הסיבולת לב ריאה וגם את השרירים שכמעט לא קיימים אצלו. לאיזה ספורט כדאי לקחת אותו כדי להשיג מטרות אלו?

לקביעת תור
    סגירה
    איזה ספורט כדאי לילד חלש?

הוספת תגובה

• זהירות מונעת אסון

ד''ר גל דובנוב-רז
    25/09/2007

אתחיל מהסוף - כל ענף ספורט שהוא, מפתח סיבולת וכוח, במידה זו או אחרת. ילדים בני 5 בד"כ יאהבו מקצועות נפוצים יותר כגון אומנויות לחימה, כדורגל, שחיה וסוגי התעמלות שונים. חשוב שישתתף בחוג בו הוא נהנה ויתמיד, וחשוב שהמדריך ידע מה היכולות והמגבלות של ילדים בגיל זה תוך שמירה על משמעת בקבוצה לשם פיתוח המיומנות הספורטיבית. ועכשיו לחלק חשוב יותר - אני מציע לך בחום לא לקרוא לילד שלך חלשלוש... נסה להקרין דווקא את היכולות החיוביות שלו תוך עידוד. אל תנסה "לכפות" עליו ענף ספורט שלא יאהב רק כדי שאולי "יצמחו לו שערות על החזה" מהר יותר... אגב, במספר ענפים יש יתרון גדול למבנה גוף דקיק - התעמלות קרקע, קפוארה, שחיה וריצה למרחקים ארוכים הן כמה דוגמאות. קח את החיובי בו - ועצב אותו במקום לנסות להפוך אותו למה שאינו. תצליחו!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמירה על משקל
    שרה
    23/09/2007

אני רוצה לשמור על הגזרה ולכן רוצה להתיעץ עם דיאטן/ית שגם מומחה לספורט כך שיוכל לומר לי כמה לאכות ביום ואיזה פעילות לבצע- כך שאהיחה שקטה שאני בחיים לא אעלה במשקל.
    אל מי אני יכולה לפנות? אתה מכיר משהוא שיכול לעזור לי?

לקביעת תור
    סגירה
    שמירה על משקל

הוספת תגובה

• ראי תשובה קודמת

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    24/09/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם הגוף בוגד בי?
    שרה
    23/09/2007

לפני כ-6 שנים פרצה אצלי אנורקסיה. מאז אני עולה ויורדת עולה ויורדת במשקל. כיום אני במשקל 52 גובה 1.68. ואני מאוד אוהבת את הגוף שלי אך אני צורכת כמות מעטה של קלוריות וכדי לשבור את הרעב אני אוכלת המון המון המון מלפפונים וכרוב. (אני מגיעה ל- 7 קילו מלפפונים ביום). התפריט שלי הוא:
    בוקר-
    ביצה + גביע קוטג1/2%
    נס בלי סוכר

צהריים-
    3 כפות אורז מלא
    שניצל חזה הודו צלוי ולא מטוגן
    עגבניה

ערב-
    גביע קוטג 1/2%
    עגבניה

ובארוחות עצמם ובין הארוחות אני לא מפסיקה לטחון מלפפונים.וזה כדי למלאת את הבטן במשהוא לא משמין. לפעמים אני מוסיפה כך חומוס ו2 כפות \גבינה 1/2%.

ההורים שלי מתחננים שאני אוכל יותר מזון ויותר פחמימות. אף פעם לא היה לי נטייה להשמין אך אני מרגישה שמאז האנורקסיה הגוף שלי לא כמו שהיה פעם- כלומר בגלל שהעשיתי דיאטת כסאח אז הגוף מעלה יותר במשקל. מחזור אין לי כבר שנה (וזה אפילו לא מדאיג אותי).
    שאלותי:
    האם אני טועה בכך שאשמין אם אוכל יותר , האם הגוף מעלה יותר לאחר אנורקסיה?
    האם אני אוכלת מספיק?- כמה קלוריות אני צורכת?- אני מבצעת 5 פעמים ביום ספורט על מכשיר האליפטיקל הביתי כ- 45 דק' כל פעם.
    כמה קלוריות ילדה בגילי (24) עם מימדי גוף כשלי צריכה לאכול ביום?
    האם יש בדיקה שתוכל לומר לי כמה קלוריות אני יכולה לצרוך ביום בלי להשמין ? בהנחה שאני לא מבצעת פעילות ארובית.?

לקביעת תור
    סגירה
    האם הגוף בוגד בי?

הוספת תגובה

• את בוגדת בגופך, ולא ההיפך

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    24/09/2007

משאלותיך עולה העיסוק האובססיבי באוכל, הפעילות הגופנית המוגזמת, הדאגה הרבה מעלייה במשקל, והעובדה כי המחלה מקננת בך עדיין. המשפט "כמה קלוריות ילדה בגילי (24).." מסמל בדיוק את אחת מהתאוריות לבסיס מחלת האנורקסיה - הרצון לעצור את ההתבגרות. את אינך ילדה כבר, אלא אישה בוגרת אשר אמורה לחיות חיים נורמלים כשל מבוגר ולטפל בעצמה.
    לשאלותיך - ברור כי את לא אוכלת מספיק, וברור כי את לא אוכלת מגוון ונכון. עלייך לחזור לטיפול במחלתך ולמעקב צמוד ע"י צוות רב-תחומי, הכולל רופאים, אנשי בריאות הנפש, תזונאיות, ועוד. העניין דחוף, ואנו מקווים כי את מבינה את זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות דם לעוסקים בספורט
    עידית
    22/09/2007

שלום
    ברצוני לדעת אילו בדיקות דם נחוצות לעוסקים בספורט באופן יומיומי, אני מדברת על אימוני כדורסל תחרותי.
    תודה מראש:)

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות דם לעוסקים בספורט

הוספת תגובה

• ספירת דם ומאגרי ברזל - חשוב מאוד

ד''ר גל דובנוב-רז
    22/09/2007

במחקר שד"ר קונסטנטיני ואני ערכנו, מצאנו שכיחות עצומה של אנמיה וחוסר ברזל בקרב שחקניות כדורסל מקצועיות בישראל.
    חוסר ברזל בספורטאיות הינו ממצא נפוץ, דינמי, ואשר פוגע ביכולת מנטלית וגופנית. המחסור מתפתח לאורך האימונים, הינו בלתי מורגש לרוב, ולכן מצריך מעקב מעבדתי צמוד.
    לכן אנו ממליצים לבצע ספירת דם ובדיקת רמת פריטין (מייצג מאגרי ברזל) בערך אחת לחצי שנה, רצוי לפני תחילת עונה, וכעבור מספר חודשי אימון מאומץ ולפני תקופת התחרויות. אם נמצא פריטין נמוך מ- 20-25, אנו ממליצים לקחת תוספי ברזל לחודשיים-שלושה.

בהעדר תלונות ספציפיות, אין צורך בבדיקות נוספות על בסיס קבוע.

אנו ממליצים גם על השלמת כל החיסונים הקיימים, כולל צהבת נגיפית ושפעת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה:)

עידית
    28/09/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחילה במאמץ
    דנית
    20/09/2007

חזרתי לעשות ספורט לאחר תקופה ארוכה של פרזיטיות. אני עושה 2 אמוני כוח עם מאמנות וצועדת בנוסף עוד פעם, פעמיים בשבוע. בסוף אימוני הכח יש לי קצת, אפילו יותר מקצת.. :-) בחילה. האם זה דורש בדיקה או לחכות שיעבור? תודה ושנה טובה.

לקביעת תור
    סגירה
    בחילה במאמץ

הוספת תגובה

• מוכר ונפוץ...

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    20/09/2007

מוכר ונפוץ. פעילות גופנית, בעיקר מאומצת, עלולה לגרום לתלונות בטניות שונות, ביניהן בחילה. המנגנון יתכן וקשור להפרעה בתנועתיות המעי, אך לא ברור. נסי להפחית מעט את עצימות האימון, והשתדלי לא להתאמן על בטן מלאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדור עף
    עופר
    18/09/2007

אני משחק כדור עף ולעיתים מרגיש שפרק כף היד שלי מקבל מכות ומתעקם אחורה. איך אפשר לשמור על היד שלא תנזק או תקבל נקע?

לקביעת תור
    סגירה
    כדור עף

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    18/09/2007

ישנם מגינים המגבילים את יכולת כף היד להתכופף אחורה. לרוב, הם משמשים בענפים כגון סנובורד. עם זאת, המנגנון לא ברור, ולא ציינת אם זה כואב או רק תחושה שהיד מתעקמת. האם אתה שחקן מקצועי או חובב? מה מסגרת המשחק? האם יש מאמן שניתן להתיעץ איתו לגבי טכניקת המכה? רוב הסיכוי כי שינוי טכניקה יפחית את הסיכון לנזק או כאב. אגב, לא סביר כי חבטה מכדורעף תגרום לנקע או נזק; בד"כ פציעות בכדורעף מתרחשות עקב נפילה ומעידה, לעתים בעת פגיעה בשחקן אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריצה
    יפתח
    16/09/2007

על איזה משטח בריא יותר לרוץ, על חול (החול הקשה שליד הים) או על מדרכה רגילה של רחוב?

לקביעת תור
    סגירה
    ריצה

הוספת תגובה

• בריא לרוץ. נקודה....

ד''ר גל דובנוב-רז
    18/09/2007

ממספר מחקרים אשר בדקו את הסיכון לפציעות או נזק כתלות במשטח הריצה, לא נמצא הבדל בין ריצה על כביש, שטח, או מסילה. עם זאת, חסרון של חוף הים הוא בשיפוע המשטח, בו הרגל הקרובה למים נמוכה יותר ועלולים להווצר כוחות מוגברים לעומת הרגל השניה. חסרון נוסף הוא הסיכון למעידה עקב המשטח הבלתי צפוי, ויש הטוענים כי ריצה בים מגבירה את הסיכון לנקעים ודלקות גידים, אך שוב, הדבר אינו מוכח סופית. מצד שני, חוסר היציבות הקל הנובע מאופי המשטח מגביר את השליטה במנח כף הרגל. ברחוב יש תנועה.. כך שכמו כל דבר בחיים - יש יתרונות וחסרונות לכל משטח, וכו כל תחום ברפואה וברפואת הספורט גם - אין מחקרים איכותיים שיספקו תשובה מוחלטת לשאלתך. לאור כך - העיקר לרוץ...ועדיף לשלב בין המשטחים כדי להנות משני היתרונות ולצמצם את החסרונות. הקפד לנעול נעליים איכותיות. אם אתה רץ בים בכ"ז, נסה לרוץ באזור בו השיפוע מתון מאוד ולחזור באותה הדרך לשם איזון... אם מופיע כאב כלשהו - הפחת את הפעילות המכאיבה וכמובן שניתן להתיעץ שוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימון אירובי ודופק
    ניר
    11/09/2007

שלום,
    אני בן 36 הסובל מעודף משקל וכתוצאה מכך מלחץ דם גבולי (בצעתי בדיקות שונות שהראו כי הכל תקין לכן אינני מטופל בתרופות ).
    אני מתאמן לסירוגין כחמש שנים בחדר כושר כאשר בשלושת החודשים האחרונים חזרתי לאימונים קבועים 4-5 פעמים בשבוע.

החלק האירובי של האימון הוא כזה:
    1. חצי שעה ראשונה Crosstrainer בדופק שנע בין 153-167 (אינטרוולים בני 2 דקות בערך)
    2. חצי שעה נוספת הליכון בדופק מטרה של 158.
    ולשאלות
    1. האם הדופק הגבוה מהווה סכנה?
    2. מה בדופק המומלץ לביצוע אימון אירובי יעיל, ובאיזה אופן יש לבצע אותו (אנטרוולים/רציף)?

לקביעת תור
    סגירה
    אימון אירובי ודופק

הוספת תגובה

• כל הכבוד

ד''ר גל דובנוב-רז
    18/09/2007

ראשית, עולה מדבריך כי במהלך החודשים האחרונים אתה מתאמן 4-5 פעמים בשבוע למשך שעה בעצימות שסביב 85% מהדופק המירבי החזוי שלך, הנחשבת עצימות גבוהה (אם תספק דופק במנוחה נוכל לתת מרשם חזוי מדויק מעט יותר). זה מעיד כי אתה בכושר טוב מאוד, וידוע ממספר מחקרים גדולים כי המצאות בכושר טוב מגינה מפני סיבוכי ההשמנה העיקריים - מחלת לב ומוות.
    מכיוון שאין לך תלונות במאמץ וגורמי סיכון לבביים משמעותיים נוספים - לא צפויה סכנה. אם ברצונך באמת לבצע אימון יעיל התפור ליכולותיך המרשימות - ולשם בדיקת תפקוד הלב במאמץ, אתה יכול לעבור מבחן מאמץ משולב באח דממכוני רפואת הספורט הקרובים אליך, וכמובן כי אתה מוזמן גם אלינו לירושלים. מדובר בריצה על מסילה או רכיבה על אופניים בדרגת קושי מתגברת, תוך ניטור פעילות הלב ושחלוף הגזים הנשאפים וננשפים במאמץ. המבחן מספק מידע רב לגבי יכולותיך במאמץ, כגון מציאת הסף האנאירובי, היכולת המירבית, תפקודו החשמלי והמכאני של הלב, ועוד. על פי המבחן, אפשר לתת מרשם מדויק של טוחי דופק.
    לגבי שאלתך לסוג האימון - אין תשובת "בית ספר", עקב מיעוט המחקרים בנושא. ברור כי המילה "אינטרוולים" מגלמת בתוכה מגון עצום של פרוטוקולים אמפיריים שפותחו, הכוללים משכים שונים של מאמץ בדרגות שונות, ותקופות מנוחה משתנות. תעשה מה שטוב ונעים לך, העיקר שיהיה מאתגר ומהנה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דליםה קטנה ממסתם דו עלי
    אוסנת
    11/09/2007

לבני בן ה- 14 מסתם דו עלי, אנחנו בביקורת של אקו לב וקרדיולוג אחת לשנה, היום בבדיקה הסתבר שיש לו דליפה קטנה מאחד המסתמים, מה זה אומר, האם המצב מסוכן?
    הילד הוא ספורטאי, האם הוא יכול להמשיך בפעילות רגילה?
    אודה על תשובתך
    אוסנת

לקביעת תור
    סגירה
    דליםה קטנה ממסתם דו עלי

הוספת תגובה

• דרושים פרטים נוספים

ד''ר גל דובנוב-רז
    18/09/2007

עמדת ועדה גדולה אשר התכנסה בארה"ב בשנת 2005 ודנה בנושא היא, כי מסתם אאורטלי דו-עלי בלבד, ללא הרחבת קשת האאורטה , אינו מהוה מגבלה לפעילות ספורטיבית. מעקב אקו חשוב כדי לראות כי אכן קשת האאורטה תקינה ולעמוד על תפקוד המסתם האאורטלי באופן תקופתי. את מדווחת על דליפה קטנה מסתם כלשהו, ולרוב מדובר בממצא חסר משמעות. אשמח אם תפרטי בדיוק מה תשובת האקו כדי לדעת איזה מסתם ומה הערכתם לגבי מבנה שאר הלב ותפקודו. אגב - האם בנך ספורטאי תחרותי? אם כן, הוא עובר בדיקות ושאלון אחת לשנה במסגרת זו. אם לא - חשוב לוודא עמו כי אין לו תלונות במאמץ, כגון חולשה, הזעה, קוצר נשימה, סחרחורות או דפיקות לב אשר חורגים מהמקובל לרמת המאמץ ולחבריו לקבוצה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על ההתייחסות ופרטים נוספים

אוסנת
    20/09/2007

אני מצטטת מתוך מה שהרופא כתב:
    מבנה ותפקוד שני חדרים תקינים זרימה תקינה ללא עדות ל PDA, VSD, ASD, זרימה באורטה תקינה, מסתם אורטלי ביקספידלי ללא היצרות דליפה מנימלית של המסתם, שורש אורטה 2.2 ס"מ עם שורש 2.75 ס"מ
    קצב סינוס ציר תקין PR תקין ללא סימני פריאקסטציה ללא עדות להפרטרופיה של חדריםQTC תקין

תודה שנית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד משהו...

אוסנת
    20/09/2007

וכן הילד הוא ספורטאי אבל הבדיקות שנעשות אחת לשנה הן שטחיות לחלוטין לא משהו שאפשר לסמוך עליו,
    הדבר היחיד הוא שלפני טיפול שיננית הוא מקבל טיפול אנטיביוטי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העמקת הבדיקות

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    20/09/2007

מהנתנונים שמסרת עולה כי אכן אין בעיה לבצע מאמץ. אנו מסכימים כי במקרים רבים, הבדיקות הנערכות לספורטאים צעירים הן שטחיות וסמליות ואינן משרתות את מטרותיו של חוק הספורט. במקרים בהם ישנה בעיה רפואית כלשהי - מומלץ לבצע מעקב במכונים הגדולים לרפואת ספורט הפועלים בכמה מבתי החולים והקופות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה