פורום רפואת ספורט - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרע חדש במיניסקוס על פציעת ACL ישנה
    דורית
    11/08/2007

ההודעה קצת ארוכה - סליחה:

לפני שבוע סובבתי את הברך במשחק כדורסל (רגליי היו נטועות על האדמה ופניתי עם הגוף לקבל כדור שנמסר אליי), מיד לא יכולת לדרוך על הרגל, הברך לא

התנפחה ,ובמנוחה, הצלחתי לכופף כיפוף מלא (עד היום), אך התקשתי ליישרה (עד היום חסרות 20 מעלות ליישור בעמידה וכמעט יישור מלא בשכיבה, ללא מנגנון נעילה).

בסופו של עניין אובחן ב MRI קרע bucket handle במיניסקוס המדיאלי (נוזל משמעותי בחלל המפרק וללא שינויים ניוווניוום ). עד כאן עניין פשוט למדיי.

אבל, לפני 17 שנה קרעתי את ה ACL במשחק מחניים.... עברתי שחזור עם ההמסטרינגס אשר לא הצליח (ה 3% שלא הצליחו....), הברך

נשארה חסרת יציבות בבדיקות וגם פונקציונלית אך עם השנים נעלמו הבריחות ונותרו רק נעילות קלות של הברך לאחר מאמץ פיזי ממושך (כמו הליכה של 4 שעות),

אשר השתחררו תוך יום. ז"א מבחינה פונקציונלית לא חשתי כל בעיה (ב 5 שנים האחרונות אני שוחה באופן אינטנסיבי בנבחרת שחיה- וזה מה שייצב לי את

הברך ללא ספק).

ובכן.... אני מוזמנת למרפאה לפציעות ספורט אך רוצה לבוא מוכנה...(בבדיקה קודמת היה חשד לקרע במיניסקוס, וכמובן שאובחן חוסר יציבות משמעותית של הברך - ממש רקדה לו תחת הידיים)

להחלטה על המשך טיפול . והייתי רוצה להתייעץ .... ההתלבטויות הן:

1. מניסקטומי.... אך בוודאי יגרום לברך לחוסר יציבות נוסף...

2. תפירת מניסקוס- לא ידעו עד שייכנסו אם היתה פגיעה ישנה של המניסקוס- אולי לא יחלים כראוי...

3. האם לחזור בנוסף, על שחזור הרצועה....???? והרי למדתי לגבות עליה באופן פונקציונלי.... לא מצאתי ממש מאמרים שיכולים לעזור לי - עם כרוניות כזו של בעיה...(אבל אני מודה שעוד לא חיפשתי ממש יסודי...)

4. האם קיימות אופציות נוספות לדעתך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• האופציה הכי טובה:

ד''ר גל דובנוב-רז
    11/08/2007

ראשית, סחתן שתוך שבוע מהפציעה יש לך תשובת MRI ביד. יש לך קשרים בניידת אני מניח...
    קשה לענות על כל שאלותיך המלומדות, בעיקר כשאינני יודע את גילך. אך עקרון אחד תמיד חשוב לזכור - גודל ההתערבות כגודל ציפיותייך מהברך. אם את רוצה להמשיך ולהיות פעילה ספורטיבית בנפח שתיארת - יתכן שאת בדרכך לארתרוסקופיה נוספת, כתלות במידת ההפרעה של הברך לפעילותך. כך יוכלו לראות בדיוק מה מצב המניסקוס, הרצועה והנזק הכרוני לסחוס הפרקי - כדי להחליט על הטיפול האופטימלי. האורתופד במרפאת הספורט הוא הכתובת לכל שאלותייך. אל תשכחי להביא את כל הניירת אשר ברשותך, מכל השנים, כולל דיסק ה-MRI.
    רפואה שלמה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רב תודות על תגובתך

דורית
    12/08/2007

אני בת 36, והברך שייכת למשרד הבטחון כך שכל נושא ה MRI למזלי היה מאושר ונמהר...ואכן רוצה להמשיך ולהיות פעילה.... אחרת מה???

תודה על תגובתך...

דורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזו נפילה
    אילן
    09/08/2007

לפני שנה נחבלתי בכתף ימין כתוצאה מנפילה עם אופניים והאבחנה לאחר אולטראסאונד הייתה: "שינויים דלקתיים ב ACJ עם רגישות מקומית והתעבות רקמה רכה מעליו" קיבלתי כדורים וכן טיפול פיזוטרפי..לפעילות מלאה שכוללת קראטה, חדר כושר ורכיבת שטח חזרתי לאחר חודשיים...כאשר נמנעתי מלעשות דברים שהובילו כאב.
    היום שנה לאחר הפציעה המקום עדיין רגיש אבל הרבה פחות, למרות זאת אני לא מצליח לחזור לכושר מלא בכל הקשור לחדר כושר, שכיבות שמיכה או כל דבר הקשור בכתף באופן ישיר...האם זה משהו שאצטרך להשלים איתו לתמיד? האם הפעילות שאני עושה עלולה להזיק לכתף?

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    איזו נפילה

הוספת תגובה

• לא הכל גזרה משמיים...

ד''ר גל דובנוב-רז
    11/08/2007

לאור העובדה שחזרת מהר לפעילות מגוונת, כולח דר כושר - מעודדת. עם זאת, משאלתך קשה להבין מה הקשוי - כאב? חולשה? פחד שיכאב? יש לבצע הערכה של פיזיותרפיסט ו/או אורתופד המתמחה בכתף - כדי להבין מה הקושי אותו אתה חש. במידת הצורך, אם עדיין התהליך הדלקתי נמשך, אפשר לשקול זריקת סטרואידים. לא צריך להשלים עם כלום....הכל פתיר...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימום בפטמות
    יניב
    07/08/2007

כתוצאה מריצה ממושכת מתחיל דימום בפטמות.
    מה ניתן לעשות בכדי למנוע את זה?

לקביעת תור
    סגירה
    דימום בפטמות

הוספת תגובה

• מריחת ואזלין

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    07/08/2007

זה בד"כ עוזר באתרי שפשוף שונים...
    בנוסף, או אם זה לא עוזר, אולי תחליף גופיה למשהו שלא מתחכך - צמוד יותר או אולי רופף יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב ברך שמאל...
    קובי
    06/08/2007

סובל מכאב בברך שמאל ממכה שקיבלתי הכאבים התפתחו כשנה וקצת אחרי המכה כאב כרוני כבר כשמונה חודשים..ביצעתי mri ובו נכתב שיש לי עיבוי בגיד הארבעה ראשי בסמוך למאחזו לפיקה נוזל מוגבר במידה מינימלית במפרק בסיכום: נכתב שנראה שמדובר בפרגמנט קטן שנתלש, ללא תזוזה משמעותית, במאחז גיד הארבע ראשי לפיקה ללא ממצא תוך מפרקי מיוחד...אני כבר מתמוטט מהכאבים ומיואש.. מה יש לי??? בתודה קובי...?

לקביעת תור
    סגירה
    כאב ברך שמאל...

הוספת תגובה

• דרוש אורתופד

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    06/08/2007

אם הכאב מאוד מפריע - יתכן ודרוש קיבוע ניתוחי, למרות שהתזוזה אולי מינימלית. עוד אפשרות היא, שהממצא ב-MRI אינו מקור הכאב... יש צורך בהמשך בירור על ידי אורתופד המתמחה בברכיים. בהצלחה והחלמה מהירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב ברך שמאל...

קובי
    07/08/2007

מה זאת אומרת מה שנמצא ב mri אינו מקור הכאב...? למה זה יכול להתקשר....?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעתים יש ממצא מקרי

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    07/08/2007

למרות שנשמע שזה אכן המקור לתלונותיך, לעתים מוצאים בהדמייה משהו אחר שלא בהרכח קשור. האורתופד צריך לוודא שהממצא בהדמיה אכן תואם ומסביר את התלונות בשטח...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים ואלכסונים
    דון קישוט
    05/08/2007

שלום רב.

אני בן 29, פעיל מאוד: 5 אימונים בשבוע: פעמיים ריצה, פעמיים ספינינג, פעם בשבוע שחיה + אימונים בחד"כ.

מזה כחודש אני סובל מכאב לאחר פעילות גופנית, בצד ימין, באזור שמעל אגן הירכיים, עם הקרנה לצידי הישבן. הכאב מחמיר בעת ביצוע תרגילי בטן המתמקדים באלכסונים.

מה יכול להיות מקור הכאב? האם יש מה לעשות מעבר למנוחה? האם קיימת פעילות גופנית מומלצת שלא תחמיר את המצב?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים ואלכסונים

הוספת תגובה

• מספר אפשרויות

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    05/08/2007

יתכן ומדובר בדלקת בגיד באזור, בבקע מפשעתי, או בתהליכים אחרים שאינם קשורים לפעילות. יש צורך בבדיקה גופנית מדוקדקת כדי לאתר את נקודת הכאב, ושימוש בבדיקות עזר מתאימות. נסה להבין טוב יותר מה מעורר את הכאב ומה מפיגו, וממה בדיוק נגרם - האם מעצם השכיבה על הגב או רק מהפעלת השרירים? כך או כך, יש צורך בבדיקה גופנית טובה. אפשר לפנות לרופא המשפחה, ובמידת הצורך להרחיב הבירור על ידי רופא ספורט או אורתופד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקטיב פרוטאין גבוה בדם
    אופיר
    03/08/2007

שלום שמי אופיר ואני כמעט בן 22 ( 21 ו9 חודשים ליתר דיוק), אני מתאמן בחדר כושר כ3 חודשים ואני גם משתמש בתוספי תזונה, אבקות חלבון, מדיי פעם קורה לי שאני מרגיש חלש ומסוחרר וזה מלווה בדפיקות לב חזקות.
    בבדיקות דם שגרתיות שעשיתי היה לי אקטיב פרוטאין גבוה בדם, רציתי לדעת האם יש קשר בין שלושת הדברים: סחרחורת ודפיקות לב חזקות, אבקות חלבון, והאקטיב פרוטאין גבוה בדם.

אודה לכם אם תוכלו לעזור לי

אופיר

לקביעת תור
    סגירה
    אקטיב פרוטאין גבוה בדם

הוספת תגובה

• זהירות מונעת אסון

ד''ר גל דובנוב-רז
    03/08/2007

אופיר היקר,
    ראשית כל - אין שום סיבה בעולם שבחור שרק החל להתאמן בחדר כושר יטול תוספי מזון ואבקות חלבון - למעט לחץ מצד מי שמוכר לך אותם ומרוויח עליך כסף. תזונה נכונה תאפשר לך את אותם הישגים בשלב זה.
    דפיקות לב וסחרחורת במאמץ הם עניין רציני - ויש להרחיב את הבירור בהקדם על ידי רופא, ומומלץ רופא ספורט. יתכן וחומר כלשהו בתוספים שלך גורם לחיקוי פעולת האדרנלין - ויש להפסיק מיד כל תוסף.
    לשאלתך - CRP גבוה הוא מדד בלתי ספציפי לדלקת. אין כל סיבה לבדוק את רמתו בבדיקות "שגרתיות", אלא אם היו תלונות כלשהן אז (כגון חום, שיעול, כאבי בטן ממושכים וכדומה). יש להמשיך בירור ע"י רופא המשפחה שלך ולראות אם יורד (כעדות לזיהום שחלף) או נותר גבוה - ואז יש לחפש מחלה כלשהי המסתתרת ברקע.
    לא אמור להיות קשר בין CRP לבין האימון והתוספים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, אבל...

אופיר
    04/08/2007

הסחרחורות והדוםק מהיר לא באים במהלך האימון הגופני, הם באים לעיתים רחוקות במצבים של מנוחה דוקא והרגשה של ממש עד כמעט עילפון.
    האם יש קשר בין מה שסיפרתי לך קודם לבין מה שתיארתי כרגע?

תודה
    אופיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דרוש המשך בירור

ד''ר גל דובנוב-רז
    04/08/2007

הופעת סחרחורת ודופק מהיר (נסה למדוד כמה מהיר - האם מדובר ב100 פעימות לדקה או סביב 200+) יכולות להיות ממקור לבבי ראשוני או ממקור אחר המשפיע על הלב - כדוגמת תוספי מזון או תרופות כלשהן, מתח נפשי, ועוד. דרוש המשך בירור על ידי רופא המשפחה אשר אולי יפנה לקרדיולוג לביצוע הולטר, בין היתר. כך או כך, הפסק את התוספים המיותרים הללו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה שוב, ו...

אופיר
    06/08/2007

הייתי במעקב אצל קרדיולוג ואמר שאין לי שום בעייה לבבית כולל בדיקת אקו.
    שניתי אליך אולי שתוכל לתת לי האם יש קשר בכיוון של התוספים.
    יכול להיות מצב שזה נובע מלחץ נפשי, במקרה כזה יש טיפול מונע?
    תודה
    אופיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך הבירור

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    06/08/2007

אנו מציעים לבצע גם בדיקת הולטר, מכשיר הרושם את כל פעימות הלב על פני יממה שלמה, כדי לראות אם ישנן הפרעות בקצב הלב. בהחלט יתכן ותלונותיך נובעות מלחץ נפשי - גש אם כן לאיש מקצוע מתאים. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, שאלה אחרונה.

אופיר
    07/08/2007

השאלה שלי היא אם קרדיולוג כבר עשה לי אקו ואמר שהלב שלי הוא 100 אחוז, האם יש סיכון בדפיקות הלב החזקות והמהירות שקורות בעקבות לחץ נפשי, האם זה יכול להיות מסוכן ? , כי כאשר זה קורה זה קורה למספר רגעים (עד דקה) ומפסיק, האם יש סיכון במקרים כאלה או פשוט לנוח מספר דקות ולהמשיך כרגיל? כי אני חושב שהדפיקות לב הם תגובה ללחץ שלי מהסחרחורות שקורות.
    תודה
    אופיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם זה נפשי - אין סכנה

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    07/08/2007

אולם עליך ראשית לוודא כי אכן לא מדובר בהפערות קצב אשר בעלות סיכון, בד"כ על ידי הולטר. באקו רואים את מבנה הלב ופעילותו המכאנית באותו רגע - לא את פעילותו החשמלית על פני היממה ובעת אירועי הדופק המהיר. בנוסף - גש לברר את הלחץ הנפשי... בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדורעף? בגילי?
    גליה
    01/08/2007

נרשמתי לחוג כדורעף לאימהות בכפ"ס, עכשיו - אחרי שהתחלתי לשחק פעם בשבוע, יש לי כאבי ברכיים וגב, כנראה בגלל כל הקפיצות. בעבר הייתי ספורטיבית מאוד, אבל אני כבר לא צעירה.... לפרוש בשיא?

לקביעת תור
    סגירה
    כדורעף? בגילי?

הוספת תגובה

• כן בגילך - אבל אחרת...

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    02/08/2007

רק את גילך לא הסגרת... על ידי תשאול ובדיקה גופנית ניתן להעריך אם מקור כאביך הוא גרמי - כלומר במפרקים עצמם, או שרירי - עקב המאמץ החדש ("כיווץ שרירים"). חשיפת גילך, וכן אם ישנם כאבים במועדים נוספים, כגון עליית מדרגות או ירידתן, בבוקר, בקור, במאמץ אחר - יעזרו למקם טוב יותר את הבעיה.
    פעם בשבוע ב"גילך" יתכן ואינה מספיקה, או שיתכן והעומס גדול מדי. נסי לדיין זאת עם המדריך - האם צריך דווקא להוסיף אימונים, כגון ריצה קלה/ הליכה בשאר ימות השבוע לשם שיפור הכושר - או שמא מדובר בעומס יתר על מפרקייך ויש לחפש ענף אחר...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דופק מקסימלי
    עופר
    31/07/2007

אני נוטל תרופה ללחץ דם וברצוני לדעת מה הדופק המקסימלי שאני יכול להגיע באימון אירובי

לקביעת תור
    סגירה
    דופק מקסימלי

הוספת תגובה

• מנתוני ספורט ורפואה ואחד שסובל מלחץ

שימי
    01/08/2007

עד 120

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רב הנסתר על הנודע..

ד''ר גל דובנוב-רז
    02/08/2007

עופר היקר - בשאלתך רב הנסתר על הנודע.... איזו תרופה, כמה זמן, מה המינון, כמה לחץ הדם, מה גילך, מהו הדופק במנוחה, איזה סוג אימון בדיוק, כמה זמן אתה מתאמן, והאם עברת פעם מבחן מאמץ. תן קצת "בשר" לשאלתך, ונשמח לעזור!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חימום נכון
    דייב
    31/07/2007

שלום ד"ר דובנוב - אני משחק כדורגל פעם בשבוע, ולמרות שאני מקפיד להתחמם אני מותח שרירים, בעיקר את התאומים - מה ניתן לעשות. כמה זמן זה חימום נכון והאם יש תרגילים מוצליחם למתיחה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חימום נכון

הוספת תגובה

• שחק פעמיים!

ד''ר גל דובנוב-רז
    02/08/2007

דייב היקר,
    מספר מחקרים אשר בדקו זאת מצאו כי, למרות מה שחונכו שנים רבות, מתיחות אינן מונעות כאבים אחרי מאמץ. חימום בדרך כלל נמשך מספר דקות, כאשר מומלץ שתתחילו את המשחק בקלות ותגבירו לאט - אני מבין שאינכם נערים מתוך כך שאתם משחקים רק פעם אחת בשבוע. נסה לבצע פעילות נוספת בשאר ימי השבוע, כגון הליכה. ריצה או אופניים - כזו אשר מפעילה את התאומים. כך, הכושר ייגבר והכאב יפסיק להופיע. אגב, יתכן ומכניקת הריצה שלך אינה טובה כל כך, ואתה מרים את עקביך בזמן ריצה ומפעיל עומס רב על התאומים. נסה לשים לב אם הדבר מופיע גם בהליכה או ריצה בימים אחרים בשבוע.
    תרגיל מתיחה לתאומים, כדי לשמר את טווח התנועה של המפרקים, הוא למשל כפיפה לפנים בישיבה שלמה (שב עם רגליים ישרות קדימה, ברכיים צמודות לרצפה, וכפוף לאט לפנים עד ממש לפני סף הכאב. החזק כ- 30 שניות ושחרר).
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספורט לאחר לידה
    תמי
    29/07/2007

שלום רב!
    אני נמצאת ימים ספורים לפני לידת בני הראשון (טפו טפו טפו), ואני עדיין מבצעת הליכה יומית של 30 דקות בחדר הכושר.
    יש לציין כי אני מתאמנת בחדר הכושר כבר שנים... שאלתי היא- על פי דעתכם המקצועית, מתי אני אוכל לחזור לפעילות מלאה בחדר הכושר?
    כמה זמן אחרי הלידה אוכל לבצע פעילות אירובית מאומצת ופעילות אנ-אירובית? בתודה מראש, תמי.

לקביעת תור
    סגירה
    ספורט לאחר לידה

הוספת תגובה

• מזל טוב!

ד''ר גל דובנוב-רז
    02/08/2007

אנו מקווים שילדת בשלום/ תלדי בשלום בקרוב, ושתדעו רק נחת מבנכם הבכור. עצה קטנה: אל תשכחי לפנות זמן לעצמך - מאוד קל להסתחרר אחרי הילד 24 שעות ביממה. קראי קצת ספר, תישני כשהוא ישן - וחדשי את הליכתך בהדרגה כשתוכלי. אין בעיה.
    לגבי ביצוע פעילות מאומצת יותר, עמדת האקדמיה האמריקאית למיילדות ולגינקולוגיה היא, כי בהעדר סיבוכים ידועים כלשהם, ניתן לחדש את הפעילות בהדרגה על פי תחושותייך - אפילו תוך מספר ימים מהלידה. לא לשכוח - בהדרגה! גופך שונה מאוד ממה שהתרגלת בחודשים האחרונים, מבחינה אנטומית והורמונלית.
    אם הלידה לא היתה "חלקה" חלילה, מומלץ להתיעץ שוב תוך עם המידע הנוסף.
    לגבי פעילות בזמן הריון - יש לחדול מיד באם מופיעים מיחושים כלשהם: צירים, דימום נרתיקי, קוצר נשימה, סחרחורת, כאב ראש, כאב בחזה, חולשת שרירים, ירדה בתחושת תנועות העובר או דלף מי שפיר. חשוב להמנע מפעילויות בהן יש סכנת חבלה בטנית, כגון רכיבה על אופניים.
    ושוב - שיהיה במזל טוב ואושר רב...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תשובתך!

תמי
    05/08/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ברכיים
    ירדנה
    29/07/2007

בני בן ה-15 משחק כדורסל באגודת ספורט. לאחרונה הוא נפצע כל הזמן בקרסוליים וסובל מנקעים חוזרים - ובקבוצה החליטו לשלוח אותו לפיזיותראפיסט. אני רוצה להתייעץ עימכם, אם הבעיה ממשיכה לחזור על עצמה, מה אפשר לעשות? האם זה מסוכן לטווח ארוך?

הילד בן 15 ומתעסק עם תחבושות עם ברזלים לרגליים, חבישות ועוד כל מיני דברים, שלא נראה חלי שצריכים להיות חלק מחיי ספורט של נער.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ברכיים

הוספת תגובה

• פיזיותרפיה ופיזיותרפיה

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    02/08/2007

לצערנו, נקעים חוזרים הם סון גפציעה נפוץ בכדורסל. הדרך למנוע זאת היא על ידי תרגילי פיזיותרפיה המגבירים את המודעות למנח הגוף במרחב (פרופריוספציה), ומאפשרים תזמון טוב יותר בין השרירים המייצבים את הקרסול. לאחרונה פורסם מאמר אשר הדגים כי בקרב שחקני כדורגל דווקא, תכנית אימון פרופריוספציה יעילה יותר מתכנית אימון כוח או "תחבושות הברזלים"...
    על מנת שבנך יוכל להמשיך לעסוק בספורט אותו הוא אוהב, וכדי למנוע פציעות נוספות, יש לקבל תכנית פיזיותרפיה על ידי אדם מיומן בטיפול בספורטאים - וחשוב מכל - יש לבצע את התרגילים! בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קורטיזון לטיפול דלקת בגב.
    סמי
    25/07/2007

שלום מזה 7 חודשים אני סובל מכאבים באיזור גב עליו {ימיו} הכל התחיל כתוצאה מאימון גב שבו ביצעתי תרגיל עם משקל שהיה כנראה קצת מוגזם, כטיפול קבלתי בהתחלה משחה בנגיי, לאחר מכן אטופן תרופה אנטי דלקתית, לאחר שהכל לא עזר ואני עדיין סובל מכאבים וחיי על משכחי כאבים הוחלט לבצע מיפוי עצמות אך המיפוי עצמות היה תקין וא נמצאו ממצאים חריגים.
    מה כדאי לעשות הרופא ממליץ על פיזותרפיה, אני בספק אם זה יעזור.
    האם את חושבת שטיפול סטרואידי כגון קורטיזון יכול לעזור ולפתור את הבעיה?
    ואני אשמח למידע לגבי קורטיזון ויעילותו לטיפול בדלקות..
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    קורטיזון לטיפול דלקת בגב.

הוספת תגובה

• פיזיותרפיה ופיזיותרפיה

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    25/07/2007

יתכן ומדובר בדלקת בגיד, אשר לעתים הינה ענין טורדני הנמשך חודשים רבים - אך חולף. פיזיותרפיה היא בהחלט טיפול מומלץ לשם הערכה ומתן תרגילי חיזוק לאיזור. כמובן שפיזיותרפיה לא עוזרת אם לא מבצעים - בדיוק כמו שהמוקסיפן לא עובד אם נשאר בחפיסתו... חשוב להתמיד ואז רואים את הפירות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף:מתאמנת למרתון ומשהו לא בסדר...
    קארן
    24/07/2007

שלום רב אני בת 34 מתאמנת למרתון עד לפני 3 שבועות הכל היה ע"פ התוכנית אך פתאןם חלה נסיגה ועכשיו הגעתי לתחתית צמרמורות כאב בטן קל הולך ובא דופק נמוך לא מצליחה לרוץ הכל בכח ואז נשברת אחרי 30 דקות רצה בקצב איתי יחסית הרגלים ה4 ראשי לא נותן לי הוא נוקשה וקשה.
    עשיתי בדיקות דם לוקחת ברזל מאגרי הברזל בסדר גמור יחסית לתמיד B12 תקין חומצה פולית תקינה.
    הדבר היחיד הוא כדוריות הדם האדומות מתחת לגבול תחתון ולדעתי עוד ירד אני כל הזמן ישנה התאבון בסדר
    הרופא טוענת שאולי אולקוס- אבל מה זה קשור לרגליים אני לא שמנה אוכלת כל הזמן אז כך שזה אולקוס אין צרבות.

אשמח לעזרה דחופה!!!!
    אוכלת חלבון חטיף,טונה אורז סלט,קוטג,ריקוטה,טחינה.
    לוקחת מולטי ויטמין BCAA CQ10
    תודה
    קארן

הוספת תגובה

• דחוף: דרושה פגישת ייעוץ...

ד''ר גל דובנוב-רז
    24/07/2007

לאור מורכבות הרקע והתלונה, וחשיבות התחרות (מרתון ברלין?) - לא ניתן לנהל את השיחה והבדיקה דרך התכתבויות.... מומלץ כי תפני בהקדם ליעוץ ע"י רופא/ רופאת ספורט מקצועיים. גם אנו לשרותך. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תסמונת המדור
    נועם
    24/07/2007

שלום ד"ר

מזה זמן רב אני סובל מנפיחות ונוקשות בחלק הקדמי של השוקיים(גם בזמן מנוחה), זה מתגבר וכואב בצורה חדה מאוד בזמן מאמץ הליכה ולא מאפשר לי לעשות הליכות למטרת בריאות וכושר .
    הייתי אצל אורטופד שנתן לי הפניה למיפוי עצמות (אני עדיין ממתין לבדיקה)
    כמו כן בגלל עניין אחר הייתי אצל אורטופד שמתמחה גם בכף הרגל , ובבדיקה שלו העלה חשד שמדובר בתסמונת מדורים קדמיים כרונית , והציע לבצע בדיקת לחצים תוך מדורית .
    שאלתי היא , האם לעשות את 2 הבדיקות ?
    האם יכול להיות שהבעיה היא בכלל בכלי דם ?
    ומה הטיפול במקרה שכזה ?

בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    תסמונת המדור

הוספת תגובה

• אולי..

ד''ר גל דובנוב-רז
    24/07/2007

חסר לנו מידע אודות גילך. בכל אופן, בתסמונת המדור הכרונית (לחץ מוגבר בשרירי השוק, אשר גורם ללחץ על עצבים וכלי דם) פחות אופייני כאב במנוחה כפי שתארת - אלא כאב המופיע במאמץ וחולף עם מנוחה. בבדיקה לפני המאמץ ואחריו ניתן למשש כי הופיעה נוקשות באזור הכאב המתאימה למדור שרירים אנטומי, ופגיעה באספקת הדם ובעצבוב. דרושה הקשבה מעמיקה לתלונותיך ובדיקה גופנית מקיפה ע"י אורתופד המתמחה באזור כף הרגל, עלך מנת לשקול מהן הבדיקות ארש נדרשות. טרם מיפוי העצמות, נהוג לבצע צילום רנטגן רגיל ואולי אולטראסאונד לרקמות הרכות באזור הכאב. לאבחנת תסמונת המדור, מודדים לחץ תוך מדורי לפני מאמץ ואחריו. אם אכן זו הבעיה, האפשרויות הן - לא לעשות כלום, לבצע טיפול שמרני כגון מנוחה או עיסוי עמוק, או לנתח כדי להרחיב את המדור. האורתופד ידון איתך לגבי היתרונות והחסרונות של כל דרך. בהצלחה, ואנא עדכן אותנו!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ד"ר , ולשאלתך ...

נועם
    25/07/2007

אני בן 33
    הבדיקות שהוצעו לי , אורטופד כללי הפנה אותי למיפוי עצמות .
    ובבדיקה אצל אורטופד המתמחה בכף רגל , איבחן שככל הנראה מדובר בתסמונת המדור , והציע אפשרות של בדיקת מדידת לחץ במדור .
    לא הוצעה לי בדיקת אולטרסאונד לבדיקת הרקמות הרכות , האם יש מקום לבקש את זה ?
    והאם בעיה כמו שיש לי יכולה להיווצר בגלל הפרעות בכלי דם ?
    כמובן שהפתרון של לנוח ולא ללכת , זו לא האופציה המועדפת , כך שמן הסתם אצטרך אופציה שתאפשר לי להמשיך בפעילות יומיומית וכן הליכה למטרת בריאות .
    אעדכן בע"ה לכשיהיו לי התוצאות .
    בתודה ובברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממטולה
    שולה
    23/07/2007

ערב טוב,
    אני אוהבת לעשות הליכות מתונות בערב, עם נעלי קרוקס
    האם זה בסדר? או שכדאי להקפיד על נעלי ספורט

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    ממטולה

הוספת תגובה

• ראשית- ללכת. ועכשיו הפרטים הקטנים..

ד''ר גל דובנוב-רז
    23/07/2007

נראה כי עדיף נעלי הליכה. הנעל שומרת על חלוקת הלחצים בכף הרגל, יכולה להפחית עומסים על הברך, ומפחיתה סיכון לפציעות. הקרוקס עלולים להקרע או להתפס במשהו, אפשר למעוד חלילה, וכף הרגל אינה מוגנת מפני מוקשים שונים שאורבים לך על מדרכות מטולה... כולל מסמרים וזכוכיות.. אבל הכי חשוב - ללכת! כל הכבוד!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה