מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גובה נעצראיתי28/04/2008
שלום שמי הוא איתי ואני נער בן 16. בקיץ שעבר התאמנתי במכון כושר במשך חודשיים וקצת הייתי הולך על הליכון כ60 דקות ועוד 10 דקות רוכב על אופניים.לאחר מכן הייתי עושה אימון משקולות ארוך ואינטנסיבי שבו הייתי מרים משקלות כבדות יותר ממה שצריך לדוגמה במקום 16קילו 30 קילו והייתי עושה חזרות כ100 ללא סטים.בזמן האימון הייתי בן 15 ממש התחלת גיל 15
מאז הפסקת האימון במכון השרירים שלי נהיו מאוד רכים כמו גבינה עד כדי כך שאני לא יכול אפילו לרכב על אופניים כי זה ממש קשה לי לדווש. הייתי אצל רופא שאבחנתו הייתה שאין לי כלום נתן לי פיזיותרפיה עם תרגילים לבית לעשות. יש לי כמו כן קיפוזיס קלה מגיל 14.
יש לי כאבים בג ככל הנראה מהעומס יתר ורציתי לשאול את השאלה העיקרית האם הגובה שלי יכול היה להיעצר אגב הפעילות של המשקולות במכון הכושר? אני עשיתי כמו גן צילום רנטגן שלילי והנה אבחנת האורטופד:
ממצאים בבדיקה : רגישות בגב עליון תנועות מוגבלת עקב כאבים 90 מעלות SLR דו צדדית כח גס תחושה והחזרים תקינים
אבחנה משוערת:
BACKACHE
האם הסחוסים שלי והמפרקים שלי נפגעו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך גובה נעצר
איתי28/04/2008שלום שמי הוא איתי ואני נער בן 16. בקיץ שעבר התאמנתי במכון כושר במשך חודשיים וקצת הייתי הולך על הליכון כ60 דקות ועוד 10 דקות רוכב על אופניים.לאחר מכן הייתי עושה אימון משקולות ארוך ואינטנסיבי שבו הייתי מרים משקלות כבדות יותר ממה שצריך לדוגמה במקום 16קילו 30 קילו והייתי עושה חזרות כ100 ללא סטים.בזמן האימון הייתי בן 15 ממש התחלת גיל 15
מאז הפסקת האימון במכון השרירים שלי נהיו מאוד רכים כמו גבינה עד כדי כך שאני לא יכול אפילו לרכב על אופניים כי זה ממש קשה לי לדווש. הייתי אצל רופא שאבחנתו הייתה שאין לי כלום נתן לי פיזיותרפיה עם תרגילים לבית לעשות. יש לי כמו כן קיפוזיס קלה מגיל 14.
יש לי כאבים בג ככל הנראה מהעומס יתר ורציתי לשאול את השאלה העיקרית האם הגובה שלי יכול היה להיעצר אגב הפעילות של המשקולות במכון הכושר? אני עשיתי כמו גן צילום רנטגן שלילי והנה אבחנת האורטופד:
ממצאים בבדיקה : רגישות בגב עליון תנועות מוגבלת עקב כאבים 90 מעלות SLR דו צדדית כח גס תחושה והחזרים תקינים
אבחנה משוערת:
BACKACHE
האם הסחוסים שלי והמפרקים שלי נפגעו ?קודם כל תודה על התשובה המפורטת אני מודה לך מקרב לב.
שנית איפה היא הלינקה שלך? ובקשר לגובה של ההורים שלי אמא שלי היא 164-165
אבא שלי הוא מטר 62 מ63 .
עכשיו אני הגובה שלי מאז גיל 15 שבו אני בטוח שדי גבהתי הוא 181 מגיל 16 אני לא גובהה.
בצילומי רנגטן של הגב והצוואר שלי לא מצאו כלום בקיצור מהי דעתך ואיך אוכל בוודאות לדעת שהוגבה שלי לא נעצר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגובה לא נפגע
ד''ר נעמה קונסטנטיני01/05/2008גובה לא נפגע מחודשיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שירות לחברי לאומיתיאירס27/04/2008
האם המומחים נותנים שירות לחברי קופח לאומית בהסדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה מדובר
ד''ר נעמה קונסטנטיני01/05/2008נשמח לשמוע מה מדובר ביהבט הקליני, ומחלקת שירות לקוחות תדע לענות לך לגבי מחיר והסדרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדרסיםירון26/04/2008
שלום רב,
אני סובל מפלטפוס.
רציתי לדעת מה יותר מומלץ:
ללכת עם נעל שמותאמת לפלטפוס ולפרונציה כמו motion control או נעל נייטרלית בתוספת מדרסים?
או שהכי מומלץ זה שילוב של שניהם? (או שבעצם זה עלול להיות בעייתי כי זה ייצור "תירון כפול"?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה מדרסים?
ד''ר נעמה קונסטנטיני01/05/2008חשוב לדעת למה בכלל הנושא על הפרק ומה דירושתיך - עמידה, הליכה, ריצה או משחקי כדור וכו'. מדובר בעומסים שונים. חשוב גם שהמכון האורתופדי יתאים את המדרסים לצרכיך - מה שעונה לך גם על שאלתך הקודמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבנה גוף רזהרועי24/04/2008
שלום רב.
אני בן 22 גובה 1.80 שוקל 75
היתתי ברוב שנות ההתבגרות בחור מאוד רזה..שקלתי בסביבות ה50 קילו ורק לאחרונה התחלתי ללמוד על הנושא ולהתחיל להתאמן באופן רציני ולאכול ועליתי במשקל בצורה מכובדת.
הבעיה שעדיין מפריע לי שהמבנה גוף שלי צר ועושה תחושה של רזה..אז נכון המסת שריר שלי קצת גדלה אבל עדיין בעצם כמו בכתפיים ובמותן אני מרגיש רזה יחסית לאחרים שאני אפילו שוקל יותר מהם.
האם זה משהו שאין לי מה לעשות איתו? זהו המבנה הגופני שלי וככה זה תמיד ישאר? האם אפשר להיבדק אצל רופא כלשהו כדי לבדוק את זה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה מבנה גופך וכך תישאר
ד''ר נעמה קונסטנטיני01/05/2008ותגיד הרבה תודה. עדיף ממבנה גוף שמנמנן ? קשה מאוד לבנות מסת שריר משמעותית ולשמר אותה, ו"לעלות במשקל בצורה מכובדת" בלי להוסיף שומן מיותר. אם אתה מרגיש שאתה עוסק הרבה בנושא דימוי הגוף ומראהו לעומת אחרים - כדאי להתיעץ עם רופא המשפחה/ רופא ספורט לגבי האפשרות שמדובר אולי בהפרעה בדימוי הגוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבקת חלבוןאורן22/04/2008
שלום.
אני בן 27, גובה 1.78 משקל 87 ק"ג, אחוז שומן 26%, BMI 27. מבצע תוכנית אימונים שנכתבה עבורי ע"י מדריך כושר אישי בהולמס פלייס. התוכנית מורכבת מ3 אימונים, כאשר 2 מתוכם מורכבים מאימון אנאירובי + אירובי, ואחד שכולו אירובי. האימונים האנאירוביים הם ALL BODY WORKOUT.
האימונים מבוצעים בעצימות גבוהה. בהמלצת מדריך הכושר רכשתי אבקת חלבון ISOPREME, ומשתמש בה במינון הבא:
1. באימון משולב – לאחר החלק האנאירובי 1.5 כפות מדידה ב-200cc מים, ומעבר לחלק האירובי.
2. אימון אירובי בלבד – 3/4 כף מדידה ב-150cc מים בסוף האימון.
אני מרגיש שלאבקה יש השפעה על היכולת שלי לבצע אימון אירובי בעצימות גבוהה מיד לאחר אימון אנאירובי בעצימות גבוהה. מדוע?
לאחרונה ניגש אליי קרוב משפחה העוסק בריצה באופן חצי מקצועי, בין היתר משתתף במרוצי מרתון וחצי מרתון. אותו קרוב משפחה הפציר בי להפסיק להשתמש באבקת החלבון מהסיבה שהרופאה שלו (שהיא עצמה עוסקת בספורט ובריצה) טוענת שאבקה זו עלולה לגרום לנזק בלתי הפיך לכבד, ויתירה מכך נתקלה כבר במקרים של צורך בהשתלת כבד מסיבה זו.
אשמח לקבל דעה רפואית,ובפרט באשר לטענת נזק בלתי הפיך לכבד.
תודה,
אורן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלי אבקות
ד''ר גל דובנוב-רז23/04/2008ואני מניח שאת האבקה אתה רוכש ממקום העבודה של המדריך?...אין שום צורך בתוספים כלשהם - זו עמדת מספר רב של ארגוני ספורט גדולים, כולל הועד האולימפי הבינלאומי. בלי להעלב, בגיל 27 ועם 26% שומן עליך לבצע פעילות לשם הבריאות.. הקפד על תזונה נכונה ונבונה, עם קצת דגש על פחמימות וקצת חלבון אחרי האימון - וזהו. הפגיעה הכבדית מיוחסת לרוב לשימוש בסטרואידים - אשר לעתים מצויים באבקות החלבון לשם הגברת "יעילותן"..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קליקים בלתי נפסקים בקרסולאביבית21/04/2008
שלום, הייתי אצל אורתופד בקשר לקלילקים בקרסול בזמן מתיחת הרגל ופעילות גופנית, הוא אפילו לא בדק ולא הסתכל על הרגל ואמר שאין מה לעשות ושאין מה לדאוג, האם אין לי ממה לחשוש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרוב לוודאי שצודק
ד''ר גל דובנוב-רז23/04/2008אבל בכ"ז נהוג לבצע בדיקה מסוימת. נסי מזלך שוב..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נעמה שלום , מדרס לITB קשיח / רך ??יוסי18/04/2008
כל טכנאי מדרסים "מושך" לכיוונו .
אחד טוען שעדיף מדרס עם עקב קשיח מקרבון כדי שהמניפולציה
תצליח (אגב , לא מדובר במניפולציה גדולה)
השני טוען שעדיף מדרס מפולימר מוקצף שגם יתמוך במניפולציה וגם יתרום לבלימה
בנוסף לנעל. כמו כן טענתו שמדרס קרבון אינו מיועד לריצה
מבחינת השימוש - מדובר בעיקר לריצות ארוכות ופחות ליום , יום
איזה מדרס מומלץ ?
האם כדאי להשתמש במדרסים גם בנעלים אחרות ?
תודה וחג שמח
יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאם את המדרס לדרישותיך
ד''ר נעמה קונסטנטיני01/05/2008זו יכולה להיות הסיבה להבדל בין ההמלצות - האם הותאמו לצרכים שלך ולנעל שלך. לא ניתן להתאים מדרס בפורום...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה
יוסי01/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות בחוץחן18/04/2008
שלום,אני רצה בחוץ (בדרכים ראשיות)שעה, שלוש פעמים בשבוע. רציתי לשאול האם נזק משמעותי עלול להגרם עקב הזיהום הסביבתי (האויר המזוהם, פליטת המכוניות וכד').
אני רצה בבאר שבע(עיר רווית זיהום אויר). האם מומלץ להפסיק את הריצה בחוץ??
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האמת, כן...אבל
ד''ר גל דובנוב-רז23/04/2008לאחרונה אכן זיהו חלקיקים קטנטנים בזיהום האויר המגבירים סיכון למחלות כגון סרטן ריאות. אולם, מחקרים רבים שנערכו בסביבה עירונית גם הם הראו יתרון לאלו המבצעים פעילות גופנית. כך שהרווח רב על ההפסד. המלצתנו - לרוץ במרחבים הפתוחים הרחק מתנועה. אני מניח שהדבר מזמין שאלה כגון "האם חומרי הריסוס בשדות לא מסכנים את הרצים/רוכבים?"...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהבן15/04/2008
אני בן 22 וסובל מכאבי גב עוד מהצבא גילו אצלי בלטים בגב תחתון,הגב קצת היה יותר טוב מאז שהשתחררתי,החלטתי להירשם לחדר כושר !!!
אני מתאמן חודש וחצי ולפני יומיים הכאבים של אז חזרו לי , הייתי מאוד רוצה לדעת אם זה קשור לחדר כושר?.. אם מותר לי בכלל חדר כושר?..
ומה לעשות בכאבים של הגב התחתון !..?.
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשה לומר
ד''ר גל דובנוב-רז23/04/2008חסרים הרבה פרטים - מה זה "בלטים" - דיסק? יש לכולם. היכן הכאב, מה התרגילים בחדר הכושר - מסילה? משקולות? מכשירים? וכו'. נראה כי הקרבה בין חזרת הכאבים לבין האימונים מצביעה שאכן זה קשור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה .המשך בן
בן24/04/2008הכאבים בדרך כלל בצד ימין של הגב בתחתון , עם הקרנה קצת לטוסיק , אני עושה הכל בחדר כושר אני משלב אירובי משקולות חופשי ומכשירים.!! והשאלה רק אם החדר כושר יכול להחמיר תמצב ..????. עש כאלה האומרים שזה יכול רק לעזור ולחזק תשרירים ואני התייצב הרבה יותר טוב !!.??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריך בדיקה
ד''ר נעמה קונסטנטיני01/05/2008כדי לראות היכן בדיוק בטוסיק ואם זה עצב או שריר/גיד. לרוב פיזיותרפסט יוכל לסייע בהדגמת טוחי התנועה הנכונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםדור15/04/2008
אני בת 17. אני במשקל 56 וגובה 1.60.
אני רוצה לשקול 50 קילו...ולא הולך לי
ואני לא מבינה למה אני לא מצליחה לרדת במשקל.(אפילו שלוש קילו לא מצליחה לרדת).
אני עושה ספורט תמידי כחודש וחצי.שלוש פעמים בשבוע במכון....ואני בקושי אוכלת...אני מדלגת הרבה על ארוחות,ואין מצב שאני אוכל משהו משמין כמו שוקולדים,חטיפים,עוגות...רק מים אני שותה!!אפילו לא משהו מוגז..עברתי לסוכרזית מסוכר!
אני אוכלת קוטג' 3% ,לחם קל בבוקר..וסלט בצהרים..לפעמים קצת אורז...
ובכל זאת אני לא מצליחה לרדת במשקל!!!!אני לא אוכלת בכלל הרבה קלוריות...ואחרי חודש וחצי חייבים לראות תוצאות,במיוחד אחרי שאני לא אוכלת הרבה...אוף נמאס לי להרגיש את הבטן שיוצאת החוצה! והטוסיק גדול מידיי,למה אני לא רואה תוצאות?..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את נמצאת על מדרון חלקלק
ד''ר גל דובנוב-רז23/04/2008דברי עם אמא. את נמצאת בכיוון מסוכן של הפרעת אכילה, ועם רקע גנטי לא נכון את עלולה אכן להגיע לשם. מי הכניס לך לראש 50 ק"ג? אני מציע שתדברי עם אמא, שתגשו לרופא הילדים אולי ושיסביר לך קצת על הרגלי אורח חיים בריא, שיוודא שאין מדובר בהפרעת אכילה הממשמשת ובאה - ואם באמת יש צורך אמיתי שלך לרדת במשקל - גשו לדיאטנית שתעזור לך קצת. שוב אחדד - את מסתכנת מאוד - וכדאי שתקבלי עזרה לפני שיהיה מאוחר מדי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביםיעל14/04/2008
שלום,
כבר שבוע שיש לי כאב לכל אורך ישבן אחד. אני חושבת שזה שריר שנתפס לי לאורך כל הישבן. אולי אני טועה? מה זה יכול להיות וממה זה יכול לנבוע. אמרו לי חברים שזה יכול להיות קרע בשריר. האומנם? ואם כן מה ההשלכות של זה? זה בעיקר כואב לי כשאני הולכת ברחוב. אם אני עושה אפצ'י אני גם מרגישה את הכאב (רק בשביל שתבינו למה אני מתכוונת). זה מדאיג אותי כי כבר שבוע זה לא עובר והכאבים גם לא נחלשים . יש לציין כי אני בת 25 ומתעמלת 5 פעמים בשבוע כשעה על אליפטיקל. לאיזה רופא עליי לפנות?
האם זה יכול להיות תופעת לוואי של לפני קבלת ווסת? - שמתי לב כי לפני ווסת תמיד תפוס לי השריר שם אך זה כאב יותר חלש שעובר אחרי יומיים מקסימום.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרופא משפחה
ד''ר גל דובנוב-רז23/04/2008זו הכתובת הראשונה לכל תלונה. מה שהוא לא מצליח לבד - הוא יפנה. לעתים מדובר בחלץ על עצב מהגב התחתון הנובע מפריצת דיסק. הבדיקה הגופנית ע"י הרופא מאוד חשובה כאן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביםאירינה12/04/2008
שאלה.
בת שלי בת 13.5 מתעמלת מזה 8 שנים בהתעמלות אומנותית ברמה מקצועית 5 פעמים בשבוע 4 שעות. מזה כ 3שנים היא מתלוננת על כאבים בקרסול. הינו אצל אורטופד, עשינו צילומים אין מענה על הכאבים, המלצה היחידה - מנוחה, שזה גם ניסינו ולא ממש עזר. בזמן האחרון יש לה גם קליקים והיא מתלוננת על הקליקים והרגשת חיכוך במקום בעת ההליכה.
האם קיים פטרון יותר יצירתי לטיפול בבעיה (לא בא בחשבון לפרוש מהאימונים)
תודה רבה
אירינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרושה בדיקה
ד''ר גל דובנוב-רז12/04/2008"קרסול" בשבילך - אך עשרות מבנים עוברים באזור ועבורנו זה מאוד חשוב למקם בדיוק את הכאב. לכן יש צורך בבדיקה גופנית טובה, ולא ניתן לענות על שאלתך בפורם כזה. אגב, הצהרתך כי "לא בא בחשבון לפרוש מהאימונים" היא הצהרה מסוכנת באופן עקרוני, העלולה לפגוע בבריאות של בתך. קחו בחשבון...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשה לעצה\פתרון דלקות!!!דוד11/04/2008
היי לכם ושבת שלום
אני בגיל 47 מתאמן מספר שנים במכון כושר ובחודשים האחרונים בספינינג ,
בשנתים שלוש אחרונות סבלתי שלש ארבע פעמים מדלקות בגידים כמו בשורש כף היד,במרפק,בכתף, ועכשיו עם הספינינג בברך מתחיל לי כאב שמאותת שהנה הנה דלקת בדרך...
בילדותי הייתי רזה מאוד והמזון לא היה בשפע,וממש לא מגוון .........עד הצבא שם השתנה הכל
איני מגזים באימונים אבל נראה לי '''''שמערכת השרירים והגידים שלי''''' דיי חלשה ואולי זקוקה לתוספים כלשהם בכדי שאוכל להתאמן בכיף כמו שאני אוהב(בעיקר עכשיו שגיליתי את הספינינג)
מקווה שאוכל לקבל כאן מענה \ עצות \ כיוון \ פתרון למצבי, אולי בכיוון של תמיכה בזמן האימון לפניו או אחריו בתוספים או ויטמינים או מינרליים כלשהם כמו אבקת חלבון או דומיהם
אשמח ואודה לכל מענה
דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא תזונה - אלא שינוי טכניקה
ד''ר גל דובנוב-רז12/04/2008אין אף תוסף רלוונטי שהוכח כעוזר. הסיבה לדלקות הם מאמצים החוזרים על עצמם וגורמים לחיכוך חוזר של הגיד באותו אזור - עד שנוצרת הדלקת. יתכן והראש שלך זורם בקצב גובה יותר מאשר של הגוף... הקשב לגופך והפחת פעילות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- VOLVERנ.08/04/2008
VOLVER זה לחזור בספרדית - אני אחרי מתיחה חזקה בשריר הירך האחורי שהשביתה אותי לאיזה חודש. המקום עדיין כואב בהליכה. אינ מת לחזור לספורט - מה עושים עם פציעה כזאת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאור כללי מדי
ד''ר גל דובנוב-רז11/04/2008לרוב הטיפול כולל מנוחה ונוגדי דלקת לתקופה קצרה. עם זאת לא ברור בדיוק מה נמתח ואיך, ובאיזה ספורט מדובר. לעתים הדברים האלה אורכים זמן - מספר חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירי הירך האחורי,העכזו והאמסטרינג.יולי08/04/2008
שלום שמי רועי ואני שחקן כדוריד. לפני כ 5 שבועות נפצעתי בשריר האמסטרינג. עשיתי מר"י והתגלה כי יש דם באיזור. באותו הזמן כאב לי בשני מקומות: 1. בשריר הירך האחורי 2. בקפל העכוז (ממש מתחת ללחי הישבן). לאחר המר"י הלכתי לפיזיוטרפיסט שטיפל בי בעזרת מסאג'ים, חשמל ודיקור. לאחר זמן מה הכאב באמסטרינג פחת והמצב השתפר אך ללא שיפור בקפל העכוז. עשיתי מר"י שני והתגלה כי אין יותר דם בשריר אך ישנם נוזלים. המשכתי בפיזיוטרפיה, הפעם מסאג'ים יותר חזקים מהרגיל אך המצב לא השתפר. אני לא יכול לעשות תנועות גדולות ברגליים,ספרינטים וקפיצות. אני יכול ליישר את הרגל עד למעלה ללא כאב. הכאב בישבן לא ממש עובר. לפני שבועיים ניסיתי להתאמן ועשיתי תנועה לא נכונה והכאב בשריר האחורי חזר.
אני כבר לא ממש יודע מה לעשות...הייתי אצל שני רופאים: האחד אומר לעשות מסאג' חזק והשני אומר חלש...
תודה על הייעוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכן מורכב
ד''ר גל דובנוב-רז11/04/2008אני ממליץ שספורטאי תחרותי יטופל ע"י רופא ספורט במרפאה - ולא ע"י שאלות בפורום. הבדיקה הגופנית ועיון מדוקדק בתשובות הבדיקות שנעשו מאוד חשובים. צר לי אך זה לטובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)