פורום רפואת ספורט - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים בקרסול
    מוצש
    30/08/2007

בני, בן 12 משחק כדורסל.
    לאחר אחד האימונים, השבוע, התלונן על כאבים מתחת לפיקת הקרסול, בצד החיצוני.
    במנוחה הכאבים נעשים עמומים יותר.
    בזמן אימון מדווח על כאב עד כדי הפסקת האימון.
    המקום נראה רגיש ונפוח.
    מה הפתרון? אם מדובר במנוחה - כמה זמן?
    לדעתו, הכאבים התחילו אולי מנחיתה לא מוצלחת לאחר שקפץ הרבה פעמים לכדור.
    תודה ושנה טובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בקרסול

הוספת תגובה

• נקע

ד''ר גל דובנוב-רז
    30/08/2007

נשמע כנקע מדרגה קלה. בכל מקרה, נקע אחד מגביר מאוד את הסיכון לנקע חוזר - ובמיוחד אם בנך מתאמן בענף הכדרוסל, אשר "מועד לפורענות" ... מנוחה יחסית, הרמת הרגל, הגנה על המקום ע"י תומך, ופיזיותרפיה לשם הפחתת הסיכון לנקע חוזר הם המפתח. רצוי להתיעץ עם אורתופד/ רופא ספורט לגבי אופי הפיזיותרפיה והצורך בתמיכה לקרסול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיאטה
    shimona
    29/08/2007

האם רופאי ספורט מטפלים באנשים עם עודף שומן

לקביעת תור
    סגירה
    דיאטה

הוספת תגובה

• בהחלט!!

ד''ר גל דובנוב-רז
    29/08/2007

תחום רפואת הספורט והפעילות הגופנית הינו רחב מאוד. אם כי הקונוטציה היא לרוב פציעות ספורטאים וכאבים במאמץ - אנו מטפלים בספקטרום רחב מאוד של אוכלוסיות וצרכים. בנוסף לטיפול בספורטאים - בין אם בתחומים האורתופדיים, תזונתיים, מטבוליים, הורמונליים ואף נפשיים - אנו מדריכים את האוכלוסיה הכללית לפעילות גופנית נכונה ומומלצת, ומספקים מרשם פעילות גופנית (סוג, מינון, תדירות, תזמון) לאנשים בעלי מצבים בריאותיים שונים. בראש ובראשונה כמובן - השמנת יתר, וכן מחלות כרוניות נוספות שונות כגון סוכרת, יתר לחץ דם, מחלות לב, דלקות פרקים, פרקינסון, דיכאון - וכל תחום רפואי למעשה.
    ולאחר הקדמה ארוכה זו - במה אפשר לעזור?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה איך אני פונה לתוכניתמסוג זה

shimona
    30/08/2007

דרך אגב אני בכללית האם יש קשר או איך פונים לרופא ספורט באופן כללי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנו נמצאים בירושלים

ד''ר גל דובנוב-רז
    30/08/2007

לא ציינת את מקום מגוריך... בררי עם סניף הקופה הקרוב אליך. אנו ב"הדסה אופטימל" מפעילים תכנית פרטנית בשם "אופטיפיט", המעניקה יעוץ דיאטנית קלינית ופיזיולוג מאמץ, תוך לווי צמוד לאורך התכנית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב גב תחתון
    ורד
    27/08/2007

לאחר שבוע ימים של היעדרות ממכון כושר וספינינג עקב כאבי גב תחתון חזקים האם אני יכולה לחזור לשיגרה למרות שעדיין ישנם כאבים אך לא חזקים במיוחד

לקביעת תור
    סגירה
    כאב גב תחתון

הוספת תגובה

• בהדרגה

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    27/08/2007

בישיבה מופעל לחץ על הדיסק הבין חולייתי בגב, אשר גבוה מהלחץ המופעל עליו בעת עמידה או הליכה. קחי בחשבון....ספינינג זה בישיבה, שחיה ריצה והליכה אינן. כך שאם עדיין כואב, תוכלי לשמר את הפעילות הגופנית ע"י מעבר זמני לסוג אחר עד אשר הכאב יחלוף. בכל אופן חזרי בהדרגה. רפואה שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רכיבת אופניים
    מוטי
    26/08/2007

איזה קבוצות שרירים אני מפעיל בעת רכיבת אופניים..... בעיקר רציתי לברר בקשר לקבוצת שרירי "הגלוטיאל" , "הקוואדריסבס" ו "ההמסטרינג" . האם אני מפעיל קבוצות שרירים אלה , והאם הפעלתם במצב זה תגרום להיפרטרופיה שלהם .... והאם יש דרך לרכוב על אופניים (כוונתי מההתחלה לאופניים נייחים) מבלי לגרום להיפרטרפיה שלהם (במיוחד הגלוטיאל) , למשל ביצוע המאמץ באחוז מסויים מהאחוז המקסימלי או הרכיבה בזווית מסויימת ?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    רכיבת אופניים

הוספת תגובה

• אל חשש

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    27/08/2007

רכיבה על אופניים נעשית כנגד התנגדות נמוכה מאוד, כך שהגירוי לגדילת השרירים אינו כה חזק לעומת אימוני משקולות. אכן, השרירים שמנית (גלוטיאלים= שרירי העכוז, קוודריספס= שריר הירך הארבע-ראשי וההמסטרינגס= שרירי אחורי הירך) כולם מופעלים בעת הרכיבה. הכי חשוב הוא שתשפר את הכושר, תהיה פעיל, ותרכב בעצימות אשר תקנה לך תחושת "קשה במקצת" נעימה. העכוז לא יגדל כל כך מהר....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שמעון
    28/08/2007

הבעיה היא שהשרירים האלה כבר מפותחים אצלי ואני לא רוצה שיתפתחו עוד, אפילו לא במימדים קטנים.
    האם יש פעילות אירובית בה אני לא מפעיל את השרירים שהזכרתי קודם (במיוחד הגלוטיאלים) ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחיה

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    28/08/2007

בשחיה, ובחתירה בעיקר, עיקר העבודה נעשית ע"י הידיים. אולם, אנו מעט מודאגים מהחשש המוגזם אשר אתה מעלה לגבי פיתוח שרירי הרגליים והעכוז. שים לב שאינך מפריז בהתעסקות בדימוי הגוף, במראה החיצוני ובתזונה. אם תרצה יעוץ נוסף בתחום זה - אנו לשירותך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה באותו נושא

שמעון
    29/08/2007

האם ברכיבת אופניים "בישיבה" אני עדיין מפעיל את שרירי העכוז ? ואם כן , אז בבקשה לפרט איזה מהם .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיובי

ד''ר גל דובנוב-רז
    29/08/2007

בעת יישור הירך, השריר העיקרי אשר מופעל הוא הגלוטאוס מקסימוס - שריר העכוז הגדול והעיקרי. כשאתה דוחף את הפדאל למטה, אתה מיישר את הירך וזה נעשה על ידי שריר זה. שוב נדגיש כי אין חשש לפיתוח מוגבר של השרירים האלו, כי עיקר המאמץ הוא אירובי ואניו מגרה מאוד לגדילת שריר. עוד נוסיף כי אנו חשים כי דאגתך מעט מוגמת. נשמח לייעץ בתחום זה גם, אם רק תוכל להסביר מדוע אתה כה חושש כי שריריך יגדלו? רוב האנזים דווקא שמחים לכך..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

שמעון
    29/08/2007

אני מפתח גוף כבר שנתיים , ורק לפני שנה התחלתי לאמן את פלג הגוף התחתון , וגיליתי שיש לי גנטיקה טובה בו והשרירים גדלו בצורה משמעותית ומובהקת עד כדי כך שלא הייתי מרוצה מהגודל שלהם ולכן הפסקתי לאמן את הפלג התחתון והמימדים כבר קטנו (אך לא לרמה ההתחלתית) ואני רוצה להמשיך באימון פלג גוף עליון וגם ביצוע אירובי ללא גירוי פלג הגוף התחתון , כי שמתי לב שגם פעולה אירובית המפעילה את הפלג התחתון (גם ללא אימוני התנגדות _משקולות_באותה תקופה) גרמה להיפרטרופיה של השרירים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירי בטן

הילה קפלן
    25/12/2007

שלום
    אני אשמח לדעת האם בריכבה על אופניים, שרירי הבטן עובדים גם כן, ובאיזו מידה?.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעט מאוד

ד''ר גל דובנוב-רז
    31/12/2007

הם עוזרים ליציבה, אולם בגלל שאת נשענת על הידיים, הם עובדים מעט מאוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריקות כתף
    דוד
    26/08/2007

שלום דוק...
    אני בן 22 בריא אחרי ניתוח כתף שלא הצליח ופרקתי לאחר הניתוח את כתפי אני רוצה לחזור למשחק כדורסל פעיל יש איזשהו מקבע דינמי ממולץ????או שאסור לי לשחק???

לקביעת תור
    סגירה
    פריקות כתף

הוספת תגובה

• תמשיך, רק בזהירות

ד''ר גל דובנוב-רז
    30/08/2007

לא קיים מקבע דינמי שיכול להחזיק את הכתף ולמנוע פריקה חוזרת. מומלץ להמשיך לעשות פיזיותרפיה ולבדוק אם מצב הכתף משתפר מבחינת יציבות. במידה ולא – כנראה שתצטרך לחפש פעילות ספורט עם פחות סיכון לפריקה חוזרת...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירים תפוסים
    קים
    26/08/2007

שלום. לפני יומים עשיתי ספורט ונתפסו לי שרירים בגב, בצוואר ובידיים בצורה ממש חזקה, ממש קשה לי להזיז את הידיים והצוואר והכל כואב לי. יש לכם הצעות איך אפשר לטפל בזה?

לקביעת תור
    סגירה
    שרירים תפוסים

הוספת תגובה

• מסאז ו/או פיזיותרפיה

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    27/08/2007

מסאז ו/או פיזיותרפיה, וקומפרסים חמים אשר ירפו את השרירים ויחלישו את הכאב, יכולים לעזור. תרגישי טוב. להבא, בצעי את האימון בצורה הדרגתית יותר כדי שהחוויה המפוקפקת לא תחזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צמיג במותן
    שני
    23/08/2007

אני די רזה בבטן חוץ מחגורת שומן כזאת שגורמת לכל הגיזרה לההרס.
    איזה תרגילים אני יכולה לעשות כדי להוריד אותה?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    צמיג במותן

הוספת תגובה

• חגורת השומן הזו נמצאת במותן.

שני
    23/08/2007

שחכתי לכתוב שחגורת השומן הזו נמצאת במותן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעילות גופנית....

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    27/08/2007

כעקרון, עלייך להפחית את כמות השומן בגוף, ואז ירד גם שומן מאזור הצמיג. פעילות גופנית אירובית כגון הליכה, ריצה, רכיבה על אופניים או כל העולה על רוחך, ברוב ימות השבוע, יחד עם פעילות כנגד התנגדות לפיתוח כוח השריר, יעזרו לחיטוב הגוף ולהסרת השומן העודף. לגבי המרשם המדויק של סוג, כמות ועצימות, כדאי להתיעץ עם המדריך בחדר הכושר אשר יתאים לך תכנית בהתאם ליכולותיך הבסיסיות. אגב, אם נותר קפל עור בלבד למרות ירידה במשקל, יתכן וכדאי לפנות לפלסטיקאי. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ בקרסול
    עידית
    22/08/2007

שלום רב,

אני בת 25 ,בריאה בדר"כ, אני בדר"כ רוקדת....בשבוע שעבר יצאתי מהריקודים עם כאבים בקרסול של כף הרגל בעת הדריכה.
    הלכתי לרופא כדי לבדוק במה מדובר,הוא טען שמדובר בלחץ בקרסול,לא פציעה כולשהי אלא לחץ על הקרסול ושלח אותי לצילום.
    חזרתי אליו למחרת עם הצילום והוא טען שהצילום מאמת את דברין בקשר ללחץ על הקרסול.
    וכששאלתי האם תזוזות על הרגל עלולות לגרום להחרפה במצב,הוא ענה שכן.
    הוא רשם לי תרופה בשם: "ARKOXY " ואמר לי לתת מנוחה לרגל,לא לרקוד,ולנעול
    נעליים שאינן שטוחות אלא עם עקב קטן.
    שאלתי אותו כמה זמן לדעתו ייקח לזה להירפא,והוא טען שמדובר בימים.
    על כן, חבשתי את הכף רגל וישבתי כשהרגל ישרה ומונחת על כיסא כדי שתהייה לגובה,
    ולקחתי את הכדור במשך שבוע.

אני מנסה מדי פעם לדרוך על הרגל כמו כרגיל ,כדי לראות האם היא חזרה לתפקוד מלא
    ועדיין קצת כואב לי בקרסול....אך אני מסוגלת ללכת.
    כשניסיתי אחרי שבוע ללכת למכון להתאמן ועליתי להליכה על ההליכון פשוט נורא כאב לי, ואני חוששת שזה נובע בעיקר מנעלי הספורט שנעלתי שמחזיקים את הרגל חזק ועושים לי כאבים יותר מהרגיל בדריכה, ולעומתם כאשר הלכתי לכיוון המכון כושר נועלת נעלים עם עקבים היו כאבים קלים
    בקרסול אך לא חזקים כמו בנעלי הספורט.

אחרי אותו שבוע שהיתי בהתאוששות בבית, חזרתי למכון התאמנתי רגיל,ואף רקדתי באותו הערב.
    נשארו לי עדיין מעט כאבים בקרסול בעת הדריכה אבל עדיין לא עבר לגמרי.
    השאלה היא: מתי יעברו כאבים אלו בקרסול סוף סוף?

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ בקרסול

הוספת תגובה

• "דורבן"?

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    22/08/2007

קשה להבין משאלתך האם הכאב הוא במפרק הקרסול (היכן שמתנפח כשיש נקע), בעקב כף הרגל ממש (בחלק התחתון עליו דוכרים), או אולי בחלק האחורי של כף הרגל (שם מתחבר גיד אכילס). נשמע שמדובר בדורבן - דלקת ברצועת רקמה הנמצאת לאורך כף הרגל. התהליך חולף בעצמו תוך מספר חודשים, אולם ניתן להחיש את ההחלמה. במקרה זה הטיפול כולל אכן מנוחה, כדורים, קרח, ותרגילים פיזיותרפיים. בהעדר שיפור, כדאי לפנות לפיזיותרפיסט למתן תרגילים, מסאז' עמוק, מדרס או חבישה תומכת - או לאורתופד שכן ניתן להזריק מעט סטרואידים לאזור הכאב. רפואה שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי גב בעת פעילות שרירי בטן
    רייצ'ל
    21/08/2007

שלום רב,

אני בת 25, בריאה, למעט כאבי גב קלים בעקר לאחר הליכה או עמידה ממושכת.
    בעשר השנים האחרונות עשיתי באופן קבוע כמעט, פעילות גופנית, בעקר אירובי ולאחרונה התמקדות ב'עיצוב'-תרגילים לחיזוק שרירים ופחות באירובי.(כפעמיים בשבוע לאחרונה-שעה כל פעם)
    בשנים האחרונות אני סובלת מכאבי גב בעת תרגילים לחיזוק שרירי הבטן. אני מאד מודעת לאופי התרגיל ולחשיבות שבהפעלת שרירי הבטן בלבד ולא בגב, אולם כנראה אני בכל מקרה מפעילה לחץ על הגב.
    מדריכות הכושר שאצלן התעמלתי לאורך השנים, אמרו לי דברים שונים:חלקן אמרו שהבעיה היא ששרירי הבטן חלשים מדי ולכן הכאבים וחלקן אמרו ההיפך- שמאחר והבטן חזקה, אני מבצעת את התרגילים ביתר מאמץ ומפעילה עומס על הגב...אולם לא מצאתי דרך למנוע את כאבים בעת הפעילות
    אני חוששת שכאבים אלו יחמירו גם מחוץ לשעת הפעילות הגופנית הממוקדת
    ואני מעוניינת להמשיך לבצע תרגילי בטן.
    היכן ניתן לקבל הדרכה ממוקדת?
    האם יש לכם עצות/תרגילים מיוחדים שבהם אוכל ללמוד כיצד להתמקד בבטן ולא בגב ולמנוע את הכאבים?

הוספת תגובה

• פיזיותרפיה ראשית

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    22/08/2007

הפיזיותרפיסטים יכולים לעשות הערכה טובה של אופן הפעלת השרירים ומתן תרגילים לחיזוק. אל תשכחי - שריר הבטן הוא שריר יציבה משמעותי שפועל לאורך כל היממה; זה דפוס פעולה שונה ומנח גוף שונה לחלוטין מאשר ביצוע כפיפות בטן. לכן בהחלט יתכן שיש לך יכולת טובה בכפיפות הבטן - אולם כשריר יציבה יש עוד מה לשפר... בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחייה
    נאווה
    20/08/2007

התחלתי לשחות שחיית חזה, אני מרגישה כמעט מיידית קליקים בברכביים כשאני עושה את התנועות אם אני בקושי בועטת אלא רק מזיזה את הרגליים לאיזון הכל בסדר אבל זה מאט אותי. הקליקים פוגעים בברכיים?

לקביעת תור
    סגירה
    שחייה

הוספת תגובה

• רב הנסתר על הנודע...

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    22/08/2007

כל כך הרבה מידע חסר.... מה גילך? האם כואב גם במאמצים אחרים (מדרגות, הליכה, ריצה), מנוחה, נפיחות, האם עברת אי פעם הדרכת שחיה פורמלית (סגנון שחיה), ועוד... אנא הרחיבי ככל שתוכלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מידע נוסף

נאווה
    26/08/2007

אני בת 24, לא עברתי אף פעם הדרכה פורמלית (חוץ מכשההורים למדו אותי לשחות כשהייתי ילדה), אין לי כאבים בפעילויות אחרות וגם כאן זה לא בדיוק כואב אלא מציק ומעלה לי חשש שאני מזיקה למשהו, אין נפיחות ובאופן כללי אני בריאה אבל לא בכושר.

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשיכי לשחות בהנאה...

ד''ר גל דובנוב-רז
    30/08/2007

"קליקים", במידה ואינם גורמים כאבים, אינם מהווים בעיה, ואת גם אינך מדווחת על חבלה בעבר או כל תלונות שאינן בזמן השחייה.
    בעיטת הרגליים בסגנון החזה בהחלט יוצרת עומס על הברכיים – בעיקר בצד הפנימי, אך כאמור – אם אין בעיה ממשית בברכיים, כפי שנשמע ממך, נראה שאין מקום לדאגה.
    בכל מקרה מומלץ לשפר הכושר, תוך חיזוק שרירי הירך (אופניים למשל), ואולי זה גם הזמן ללמוד חתירה וגב ולהתאמן גם בסגנונות אלה?

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב ראש
    סיגל
    18/08/2007

בת 10 שנתיים בקב' טריאתלון מזה חודשיים מתלוננת על כאב ראש ובחילות שמתחיל בירידה מהאופניים ומאלץ אותה להפסיק את האימון לכרבע שעה . לרוב לאחר מכן יכולה להמשיך

אם עיקר האימון ריצה (כשעה) משולב עם אופניים לא מצליחה לסיים את האימון בגלל הבחילה וכאב הראש

בדיקות דם תקינות למעט TSH גבולי (הורמון בלוטת יתרת המח המופרש לבלוטת התריס)

התופעה מופיעה לפעמים גם ללא פעילות ספורט וחולפת לאחר זמן קצר עד 30 דק
    האם יש צורך בבדיקת לב

לקביעת תור
    סגירה
    כאב ראש

הוספת תגובה

• דרוש רופא ספורט

ד''ר גל דובנוב-רז
    18/08/2007

קרדיולוג יבדוק היטב את הלב, נוירולוג יבדוק את מערכת העצבים, ואורתופד יבדוק את מערכת השלד. אבל רופא הספורט יבדוק את הילדה.... ישנן מספר אפשרויות לתלונות, ממספר מערכות בגוף, וצריך ראיה כוללנית טרם התמקדות במערכת זו או אחרת. צריך לשמוע בפרוטרוט במה מדובר, מה נפח האימונים, מה התזונה לפני ותוך כדי המאמץ, לבדוק את הילדה ולהשלים בדיקות. זה שאת מציינת "בדיקות דם תקינות" לא אומר לי כלום, כמובן, שכן איני יודע מה בדקתם. אני מבטיח לך שתמיד אפשר להוסיף עוד בדיקות רלוונטיות. מומלצת הערכה ע"י רופא ספורט, וכמובן שאתן מוזמנות גם אלינו לירושלים. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

סיגל
    19/08/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לתופעה מוזרה
    כ
    17/08/2007

אני נער בן 17 ומתאמן זה זמן בחדר כושר....עכשיו ה"שומן" בגוף שלי מתרגז סביב המותניים--כמו אצל בנות שזה ממש מוזר לי....איך אני יכול לעבוד על האזורים האלה??איך ניתן להסיר צמיג זה??
    בתודה כ'

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לתופעה מוזרה

הוספת תגובה

• פעילות ותזונה - אין דרך אחרת

ד''ר גל דובנוב-רז
    17/08/2007

ראשית, אינני בטוח מתיאורך כי אכן מדובר בהשמנה נשית. רמזת שמדובר בצמיג - וזהו לרוב שומן תת עורי המרוכז סביב החלק התחתון של הבטן - אולם עדיין מעל לאגן. ההשמנה הנשית היא נמוכה יותר, והשומן מתרכז אז בחלק התחתון של אגן הירכיים עצמו. לא ניתן לעבוד על האזורים הללו, שכן השומן הוא מתחת לעור - ומכסה את שכבת השרירים. כל שנותר הוא לבדוק אם תוכל להגביר את הפעילות הגופנית כך שתכלול מרכיב אירובי גדול יותר, ולקצץ מעט בכמויות המזון וההרכב הקלורי... בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחרור שריר תפוס ברגל לקראת משחק
    כדורגלן
    15/08/2007

שלום
    לפני מספר ימים נתפסו שני שרירים במהלך משחק כדורגל : מתחת לישבן מעל הברך, מאחור, וכן מאחור מתחת לברך. תפיסה חזקה שאילצה אותי להפסיק לשחק. השאלה היא האם יש דרך להאיץ את השחרור של זה כי אני רואה שזה משתפר אבל לאט לאט. בנתיים אני עושה ריצות ארוכות קלות, ללא מאמץ, והשרירים בסדר - אבל אם אני מתחיל להאיץ הם מתחילים לאותת. אני פעיל 3-4 פעמים בשבוע בין חצי שעה (ריצת אימון) לשעה וחצי (משחק כדורגל מלא). בן 40, מעט עודף משקל ללא בעיות מיוחדות - -הקייץ הזה טרם נתפסו לי שרירים ואני מתחמם בהדרגה כנדרש. התפיסה הזו היתה באמצע משחק, כאשר הגוף היה חם. איך גומרים עם זה מהר? יש לי משחק חשוב בסוף השבוע
    תודה רבה

הוספת תגובה

• חימום מקומי, נוגדי דלקת, פיזיותרפיה

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    15/08/2007

חימום מקומי נועד להגביר את זרימת הדם לאזור חשם זרוז ההחלמה, וכן הפחתת כאב. נוגדי דלקת מסוג "אדוויל", "נורופן", "ארטופן", "איבופן" - כולם שמות מסחריים לאותו חומר פעיל איבופרופן -מפיגים כאב שרירי טו ביותר מאקמול/ דקסמול, כפי שנמצא במחקרים בנושא. אם זה לא עוזר - לפיזיותרפיסט יש מגוון תרגילים, טכניקות ומכשירים שיכולים לעזור לך...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעה מוזרה לאחר ריצה
    אריאל
    14/08/2007

טוב אז קודם כל אני אריאל אני בן 14 והתחלתי לא מזמן לעשות סטים של כפיפות בטן וריצה (בהליכון) כל יום.
    ואני מרגיש שהמהלך הריצה בהליכון ואחריה אני מרגיש שאני נומך...! אני מרגיש שאני נהיה נמוך יותר ממה שהייתי לפני הריצה! האם אני באמת נומך? למה אני מרגיש ככה?

לקביעת תור
    סגירה
    תופעה מוזרה לאחר ריצה

הוספת תגובה

• אל תדאג - בגילך רק גובהים...

ד''ר גל דובנוב-רז
    14/08/2007

יתכן וההרגשה נובעת מהפסקת הקפיצות בזמן הריצה. נשמע שזו רק תחושה ולא אמיתי - בגילך רק גובהים ולא מתכווצים.
    אגב - הדרך הנכונה שבה אתה יכול לענות על שאלתך ללא עזרת פורום היא, פשוט - למדוד לפני ואחרי הריצה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים חזקים מתחת לצלעות בצד ימין
    מירי
    14/08/2007

שלום רב!
    שמי מירי, וברצוני לשאול שאלה, לפני שנה כערך חשתי בכאבים חזקים מאוד בצד ימין מתחת לצלעות בזמן ריצה. תחילה, הכאבים היו נסבלים (חודש בערך) אך לאחר מכן הכאבים התחזקו עד לכדי מצב שבו גם ריצה ולו האיטית ביותר לפרק זמן של לא יותר מ-5 דק', לא התאפשרו. מאז אושפזתי בבי"ח כי לא יכולתי לבצע פעולות בסיסיות ביותר, כגון: לעמוד, לשבת, לשכב ואפילו לנשום מרוב כאבים. לאחר בדיקות מקיפות ואשפוז של שבוע, תודה לאל כל הבדיקות יצאו טובות. מאז המשכתי לעסוק בפעילות גופנית (כמובן באופן הדרגתי) אך לא עסקתי בריצה. התמקדתי בעיקר ברכיבת אופניים ובמכשיר קרוסטריינר, כי הם איפשרו לי להמשיך ולבצע פעילות גופנית מבלי כאבים. לאחר 3 חודשים ניסיתי לחזור לריצה, שכמובן שהתחלתי באופן הדרגתי: חימום ארוך, ריצה איטית (ג'וגינג) ולמשכי זמן של דק' ספורות, וכו'. אך הדבר לא התאפשר, מיד לאחר מס' דקות בודדות, הכאבים החלו שוב. מאז הפסקתי מתוך חשש שמא הדבר יוחמר וינטרל אותי משגרת היומיום שלי (עבודה, פעילות בסיסית וכו').
    אציין שגם בזמן פע"ג אחרת שהיא לא ריצה, יש הרגשת אי נוחות בצד ימין מתחת לצלעות, אבל בטח שלא כאבים חזקים שמנטרלים אותי מתפקוד יומיומי.
    שאלתי היא: מה הסיבה, הגורם שיכולים לנבוע כאבים אלה, ומה עליי לעשות בהמשך.
    אשמח לתשובה מכם,
    תודה רבה,
    מירי.

הוספת תגובה

• גם לי יש בדיוק אותם סימפטומים

שלומי
    13/07/2008

מירי שלום, יש לי בדיוק את אותם סימפטומים שאת מדברת עליהם - כאבים בצד ימין מתחת לצלעות יש לי את הכאבים הללו במשך שנים, אבל תמיד הם היו בזמן ריצה בלבד ואחרי כמה דקות של התאוששות הם היו נעלמים, אבל לא יכולתי להמשיך לרוץ כי הם היו מייד מתפתחים שוב. בשנה באחרונה יש לי כמעט כל הזמן הרגשת אי-נוחות באזור (דקירות קטנות) כפי שאת מתארת. את יודעת ממה זה נובע? אנא צרי איתי קשר, תודה שלומי [email protected]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Side Stitch

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    15/08/2007

אותו כאב דוקר נוראי המפיע ללא תהראה במותן - בעיקר ימין.. מי לא מכיר... לאחרונה עלתה סברה כי כנראה מדובר במתיחת רצועות רקמה המחברות בין הכבד לבין הסרעפת. הדבר נפוץ יותר ברצים לעומת רוכבי אופניים, למשל. גם את מעידה כי באופניים ובקרוס טריינר אין כאב - שכן אין חבטה של כף הרגל על הקרקע. עוד חושבים, כי מי שנושף בזמן נחיתת כף רגל ימין על הקרקע בריצה - בסיכון מוגבר לכאב זה. הסיבה היא כי בנשיפה שריר הסרעפת עולה, בעוד נחיתת כף הרגל הנמצאת בצד של הכבד (ימין) גורמת לו להזרק כלפי מטה - כך נמתחות הרצועות המחברות בין שני המבנים. שיטות למניעה - לא לרוץ על קיבה מלאה, אז האוכל קופץ גם הוא... נסי לנשום עמוק ולאט יותר, ושימי לב לגבי שילוב הנשימה עם נחיתת כף רגל ימין על הקרקע. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה