פורום רפואת ספורט - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאב ברך שמאל...דחוף לי בבקשה!
    קובי
    11/09/2007

בעקבות טראומה ממכה בברך שמאל הופיעו לאחר תקופה מסוימת כאב עמום כול יום אני חי עם הכאב קרוב לשנה ממצא הMRI מראה שיש עיבוי בגיד הארבע ראשי ללא בצקת בהיקף התהליך..בסיכום: מדובר הפרגמנט קטן שנתלש ללא תזוזה משמעות וללא ממצא תוך מפרקי מיוחד..הכאבים עדין אבל השתפרו ממה שהיו מה שעכשיו הפחד שלי שמופעים לי כאבים בברך ימין הברך הבריאה מה קורה לי??? זה מאוד קשה כול שיגרת חיי נהרסה מה קורה לי שוב אציין שאני אמור לעבור ארטוסקופיה בברך שמאל.
    ולמה ברך ימין הבריאה גם כואבת...אציין שיש לי תנועות מלאות בברכים ללא חריקות או קליקים תעזרו לי בבקשה לצאת מזה??? בתודה קובי???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ברוך שובך, קובי

ד''ר גל דובנוב-רז
    18/09/2007

ברוך שובך - תשובתנו מהעבר לא השתנתה, וגם אנו חושבים כי צריך ארתרוסקופיה. כנראה והכאב בברך השניה נובע משינוי דפוס ההליכה/ פעילות שלך עקב הכאב משמאל. רצוי כי תיבדק אצל הארתופד העוקב אחריך באם התלונות מחמירות. אנו מקווים כי ממצאי הארתוסקופיה יניבו פירות טיפוליים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רולרבליידס
    רחל
    09/09/2007

אני מחליקה על רולרבליידס פעם בשבוע, כ-3 שעות אינטנסיביות כל פעם. האם זאת פעילות גוף מספקת, יחד עם הליכות מדי פעם, או שעלי לבצע פעילות נוספת על כך? אני לא מעוניינת בפיתוח שרירים אלא בסיבולת לב ריאה שבאמת השתפרה מאוד מאז שהתחלתי להחליק.
    תודה רבה ושנה טובה

לקביעת תור
    סגירה
    רולרבליידס

הוספת תגובה

• תמיד אפשר עוד - אבל..

ד''ר גל דובנוב-רז
    18/09/2007

העדות לכך שהפעילות מספיקה לך היא השיפור שאת חשה. עם זאת, כדי להמשיך ולשפר את הכושר ובכך את בריאותך - מומלץ להוסיף עוד סוגי פעילות על פני ימות השבוע ולנסות להגיע ל30 דקות ומעלה של פעילות יומיומית. הליכה, שחיה, ריצה, רכיבה על אופניים, או ימי החלקה נוספים כולם אפשרויות טובות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גובה
    אנונימי
    07/09/2007

אני בן 14 וחצי וגובהי 1.74.
    אבי 1.85 מטר ואמי 1.63 מטר.
    רציתי לדעת האם יכול להיות שאעקוף את הגובה של אבי ואם כן אז עד לאן זה יכול להגיע

לקביעת תור
    סגירה
    גובה

הוספת תגובה

• מה הקשר לפורום רפואת ספורט?

ד''ר גל דובנוב-רז
    07/09/2007

ולמרות זאת - להלן התשובה = גובה סופי חזוי (כלומר, נתון לשינויים ע"פ תהליכים שונים שייתכנו בגיל התבגרות) סביב 182-184. חיזוי מדויק יותר ניתן לקבל על פי מצב ההתבגרות המינית שלך ואם תבצע צילום לגיל עצמות (וכמובן שאין כל התוויה רפואית לכך ואין שום צורך). מספרים מדויקים יותר ניתן לקבל באתר www.galgoole.co.il.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחיה לילדים
    שרית
    06/09/2007

ביתי בת 9 ונבחרה לנבחרת שחיה הכוללת אימונים של 6-7 שעות בשבוע האם הדבר עלול להוות בעיה ומעמסה לדוגמא על הלב ? והאם עליה להבדק לפני הפעילות?

לקביעת תור
    סגירה
    שחיה לילדים

הוספת תגובה

• לא וכן

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    06/09/2007

כעקרון, אנו מניחים כי בחירתה של בתך לנבחרת נעשתה על פי יכולותיה, וכי סרגל המאמץ יותאם לכך. לפיכך, אין דאגה לגבי ה"עומס על הלב" . מה שכן - מכיוון שמדובר בקבוצה תחרותית, היא כפופה לחוק הספורט ותידרש למלא שאלון רפואי ולעבור בדיקה גופנית ואק"ג במנוחה. מומלץ כי תבצעו את הבדיקה בתחנה לרפואת ספורט הפועלת במסגרת בתי החולים או הקופות. אנו מאחלים לה הצלחה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדורסל
    אנונימי
    06/09/2007

שלום, אני בן 14 ואני משחק כדורסל בקבוצה.
    ברצוני לשפר את הכוח המתפרץ שלי ברגליים ולשפר את היד האחורית
    אשמח אם תתנו לי תוכנית אימונים.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    כדורסל

הוספת תגובה

• תכנית אימונים - מהמאמן

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    06/09/2007

המאמן שלך יודע כמה פעילות אתם עושים במסגרת הקבוצה, ומה צריך לשפר אצלך. כדאי שהוא זה שיתן לך את התכנית - ובתנאי שגם לדעתו צריך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכיבות שמיכה
    אנונימי
    05/09/2007

שלום, אשמח לדעת כיצד אוכל לשפר את יכולת שכיבות השמיכה שלי(כמה פעמים בשבוע,מס' סטים...) כאשר אני עושה 14 שכיבות שמיכה(מקסימום)
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שכיבות שמיכה

הוספת תגובה

• למה דווקא שכיבות סמיכה?

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    05/09/2007

למה דווקא לשפר את יכולת שכיבות הסמיכה? בד"כ המטרות הן שיפור כושר, בריאות, מראה, כוח - ותרגילי שכיבות הסמיכה הם רק האמצעי להשגת המטרה. אם המטרה היא כושר, גודל השריר או צורך פונקציונלי כלשהו (למשל שחקן כדורגל, אשר רץ הרבה במהלך משחק, ורוצה להתאמן בריצה כדי לשפר יכולת זו) - אופו האימון שונה. בכל אופן, כדי לשפר תרגיל מסוים צריך לבצע אותו מספר פעמים או תרגילים דומים, כגון לחיצת חזה במקרה זה.
    יש כמה אפשרויות: לבצע 8-10 עליות 3-4X פעמים עם מנוחות קצרות, 3-4 פעמים בשבוע (כדי לתת לשריר זמן להתאושש ולגדול). אם אתה מעוניין בכוח רב יותר, אז ניתן לעשות 6-8 חזרות 3X בשבוע אל מול משקל גדול יותר - כגון משקולות בחדר הכושר או שכיבות סמיכה כאשר הרגליים מונחות על קצה המיטה והגוף בשיפוע למטה. יש מגוון תרגילים נוספים אולם צריך להתאים אותם למטרה. אפשר להגביר את העומס או מספר החזרות על פי ההתקדמות האישית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המסטרינג
    שוש
    05/09/2007

שלום,
    חזרתיי מטרק של שבוע והופיעו לי כאבים באספט האחורי של הברך מעל ההמסטרינג ברגל ימין. הייתי אצל אורתופד, אני לא מוגבלת בתנועה של הברך ואין נוזל. האורתופד המליץ לנוח ונתן לי כדורים (זה היה לפני שבוע וחצי). מדי פעם, שאני עושה תנועה של הרגל יש לי כמו "זרם חשמלי" במקום ואז זה עובר.
    אני מאוד אוהבת לעשות ספורט ונחתי כבר שבועיים ועדיין יש לי כאבים.
    האם אני יכולה לשחות? או שאני חייבת להיות במנוחה לגמרי?
    מה ניתן לעשות כדי לזרז את ההחלמה?
    המון תודה מראש!!!

לקביעת תור
    סגירה
    המסטרינג

הוספת תגובה

• זרמים = עצב

ד''ר גל דובנוב-רז
    05/09/2007

זרמים נגרמים לרוב מגירוי לעצב המעצבב את האיזור. מקור הלחץ על העצב יכול להיות בעמוד השדרה התחתון או כתוצאה מחבלה לאזור. דרושה בדיקה אורתופדית טובה בה ינסה הבדוק (רופא משפחה, אורתופד או רופא ספורט) להפיק את הזרמים הללו - ולפי הממצא לתכנן את הטיפול המתאים.
    את יכולה לעשות כל פעילות אשר אינה מכאיבה לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכמה משוחררת
    יעל
    03/09/2007

שלום,
    בעקבות פציעה בחדר כושר לפניי 4 שנים שלא ממש אובחן מה הנזק
    שכמת יד ימין שלי כאילו משוחררת- בדכ סבלתי מכאבים בנקודה הכי שמאלית למטה של השכמה קרוב לעמוד השדרה היכן שהמעויינים נמצאים- אני מניחה שיש נזק שם - כי שם כואב לי ונזק בטוח ייש כי הכתף שלי שמוטה פנימה - אין מה שיחזיק אותה וכואב במיוחד כשאני מרימה ידייםב 90 מעלות
    איזה תרגילים אני יכולה לעשות לחזק את השריר שאחראי על היציבות?וועל אחזקת השכמות ( הרמבואידים ?)

לקביעת תור
    סגירה
    שכמה משוחררת

הוספת תגובה

• פיזיותרפיה ופיזיותרפיה

ד''ר גל דובנוב-רז
    05/09/2007

וכל מילה נוספת מיותרת... אבל נגיד בכל זאת: דרושה הערכה ע"י פיזיותרפיסט לגבי טווחי התנועה והכוח, ולפיה תותווה תכנית אימון. נא לא לשכוח כי צריך גם לבצע את התרגילים.....בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• א.פנאומו מד אסטמום ? ב.אמפיזמה
    פנינה
    02/09/2007

אודה למי שיכול לתת לי אינפומציה על 2 תופעות אלה . התופעות הנ'ל הופיעו בהקשר לאימוני ספורט הקשורים לתחום עיצוב הגוף.

הוספת תגובה

• פנאומומדיאסטינום

ד''ר גל דובנוב-רז
    05/09/2007

פנאומומדיאסטינום - נוכחות אוויר בין רקמות מרכז בית החזה, מעל ללב. לא אמור להיות שם אוויר...
    אמפיזמה - בועיות אוויר גדולות. אמפיזמה תת עורית היא כאשר האוויר מהמדיאסטינום מגיע גם את מתחת לעור ומורגש שם. יש גם מחלת אמפיזמה ריאתית - אולם אני מניח כי התכוונת למושג הראשון. התופעות הללו אינן טבעיות ואינן אמורות להופיע כלל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אופניים
    מיכל
    02/09/2007

אני נוסעת על אופניים שכשהפדל מותאם לרגל המושב נמצא באותו קו עם הכידון, ככה שכדי לרכב אני כפופה קדימה והראש מורם כדי לראות, מה שיוצר כאבי צוואר. האם כאבי הצוואר צפויים לעבור עם הזמן או שזאת תנוחה לא בריאה? איזה אופניים עדיופת, אופניים כפי שתיארתי או אופניים בהן המושב נמוך יותר וידיות הכידון עולות כלפי מעלה (אופניים שנראות ישנות, בסגנון שחזר לאופנה בשנה האחרונה והרבה אופניים של נשים בנויות ככה)?

לקביעת תור
    סגירה
    אופניים

הוספת תגובה

• דרוש שינוי סגנון

ד''ר גל דובנוב-רז
    05/09/2007

ישנן מספר סיבות לכאבי צוואר ברוכבי אופניים, כאשר מתח שרירים היא העיקרית. מספר שינויים אפשריים הם אכן הגבהת הכידון או מעבר לאופנים אחרים, תנוחה בה הכתפיים והמרפקים אינם נעולים (להפחתת הזעזוע), ולוודא כי הקסדה אינה מסתירה את שדה הראייה וגורמת לך להרמת ראש מוגזמת. תנוחת הרכיבה הנכונה כוללת הקשתת הגב והרפיית המרפקים עם כיפוף קל, כך שישנה גמישות מסוימת והפחתת הזעזועים. רצוי כי אדם מיומן ברכיבה יודא את תנוחתך - שאלי בחנות האופניים המקצועית בסמוך למגורייך. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בגב הרגל
    ציפורה
    01/09/2007

בת 56 התחלתי פילטיס ומזה יותר מחודש לאחר תרגיל פילטיס יש לי כאב בגב הרגל השמאלית באיזורTibillas posterior ן ע"פ (Gray's Anatomy
    מרחק כ2-3 ס"מ מתחת לכפל הברך.
    האם ללכת עם תחבושת אלסטית, האם להשתמש בתרופה אנטי דלקתית?

לקביעת תור
    סגירה
    כאב בגב הרגל

הוספת תגובה

• עוד לא

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    01/09/2007

תגידי למדריך, ותחליפו תרגיל. רוב הסיכוי כי מדובר בדלקת קלה, והכאב יחלוף מעצמו. אם הדבר מאוד מפריע לחיי היומיום, או אם הכאב אינו נסוג בהדרגה - פני לרופא להבדק. העיקר - להמשיך ולהיות פעילה בצורה שאינה מכאיבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעת שחיה נתפס לי שריר בכף הרגל
    גיל בונפיל
    31/08/2007

בעת שחיה נתפס לי שריר בכף הרגל, בדרך כלל ברגל ימין. מה הגורם לכך ומה ניתן לעשות על מנת למנוע זאת? תודה

הוספת תגובה

• פתרון:

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    01/09/2007

שלום גיל,
    תופעה זו בהחלטת מוכרת וכואבת...ישנן מספר סיבות משוערות לכך, ולכן נציע מספר דרכים למניעה ונקווה שיעזרו:
    1. חימום ממושך, כולל מתיחות, הן לפני הכניסה לבריכה והן במים
    2. הקפדה על שתיה מספקת
    3. הקפדה על תזונה מאוזנת, שכן חוסר במלחים או מינרלים עלול לגרום לכך גם.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היד הקדמית והכתף ביד ימין כואבות
    סתיו
    31/08/2007

כתבתי את אותה ההודעה בפורום אורטופדיה ואז ראיתי את הפורום הזה אז אני כותב גם פה, רק שכחתי לציין שאת תוכנית האימונים שלי ואת לימוד ביצוע התרגילים עשה מאמן חדר כושר מוסמך אבל הוא לא משגיח עלי כל אימון אלא פעם בכמה זמן הוא משנה את התוכנית ואז הוא משגיח עלי עד שאני מבצע את התרגילים נכון.

זאת ההודעה שלי מפורום אורטופדיה:
    אני עושה אימוני כושר בבית ועובד על עלייה במסה (היפרטרופיה) ולא העליתי משקלים כבר חודש, וביום מסוים לאחר האימון הייתה לי פעילות מאומצת של הרמת משקלים כבדים (לאחר האימון) ובאימון שהיה אמור להתקיים אחרי שבוע הרגשתי שביד קדמית ובכתף ביד ימין אני לא יכול להרים את המשקלים שיכלתי להרים לפני זה (אבל ביד שמאל כן יכולתי) וגם השרירים כאבו קצת, אז החלטתי לקחת הפסקה מהאימונים לשבועיים ומרחתי משחות שאמורות לעזור ועכשיו השרירים כבר לא כואבים אבל הם עדיין חלשים וטווח התנועה של הכתף קטן יותר, למשל כשאני מרים את הידיים לצדדים בלי משקולות ויוצר את הצורה "T" אז אפשר לראות שביד ימין הכתף עולה אבל רק חלק מהדרך ואת החלק השני השריר שנקרא טרפז עושה וביד שמאל הטרפז מתכווץ אבל קצת ורואים הבדל בין יד ימין לשמאל.
    אני חושב שיש שם דלקת אבל אני לא בטוח, אז אני רוצה לדעת מה זהו מה אפשר לעשות בבקשה אם אפשר לפי הפרטים שנתתי כאן
    סתיו

הוספת תגובה

• צריך בדיקה

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    31/08/2007

בדרך כלל כשיש דלקת, הביטוי הוא כאב ולא חולשה: הקושי לבצע את התנועה נובע מכאב, ולא מחולשת שריר. צריך לראות בעיניים מה מדובר - מדריך הכושר שלך, אך עדיף פיזיותרפיסט שיכול להעריך טוב יותר טווחי תנועה וכוח בזויות שונות. אל תשכח - תזונה, מנוחה מספקת ושינה הם מרכיבים חשובים מאוד בבניין השריר. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב חד בתנועה של יד ימין
    דב
    31/08/2007

בן 63 בדרך כלל בריא, 3 פעמים בשבוע אירובי+אימון _ס"ה שעתים) בימים האחרונים כאב חד בהפעלת יד ימין באזור מתחת לכתף. הכאב הוא רק בתנועה ולא במנוחה- בבדיקה עצמית ע"י הפעלת היד (הכתף) במעגלים לא חש בכאב. האם המסקנה אליה הגעתי שמדובר בשריר או גיד נכונה? האם לקיחת אטופן והפסקת פעילות אימונים (המשכת אירובי) למשך 10-12 יום היא נכונה (מסקנות שלי- אני לא רופא)- או האם היתם ממליצים על בדיקה יותר מקיפה כולל צילום?

לקביעת תור
    סגירה
    כאב חד בתנועה של יד ימין

הוספת תגובה

• impingement syndrome?

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    31/08/2007

תסמונת זו נובעת לרוב מתהליך ניווני של השרירים המייצבים את הכתף, בה משתפשפים גידי השרירים במבנים הגרמיים באזור. אופיני כי הכאב מופיע בעת הרמת היד למעלה כאשר כף היד פונה מטה, ומופחת כאשר אתה מסובב את כף היד כך שתפנה כלפי מעלה בעת הרמת הזרוע. ניתן לאבחן טוב יותר על ידי בדיקה גופנית בידי רופא המשפחה, אורתופד או רופא ספורט. ישנן סיבות אפשריות נוספות, כגון דלקת קלה בגידים באזור או במפרק הכתף, אשר הרופא הבודק יוכל לאשר או לשלול. הטיפול כולל הפסקת הפעילות המכאיבה, אפשר להוסיף נוגדי דלקת כגון אטופן שהזכרת, ומשך הטיופל נשמע סביר. צודק אתה בהחלט בהחלטה להמשיך אירובי ולתת לכתף מנוחה. כל הכבוד! אם הכאב אינ ו חולף לאחר סיום תקופת המנוחה והטיפול - פנה לרופא להמשך בירור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נער בן 15 עם מסתם דו עלי
    הורים
    30/08/2007

נעמה שלום,
    ראיתי אותך היום בטלוזיה ורציתי ברשותך לשאול:
    בני בן ה 15 משחק כדורגל בקבוצת ילדים. במסגרת הליגה.
    יש לו מסתם דו עלי.
    הוא בבקורת אצל קרדיולוג פרופ'בלידן (כל 6-9 חודשים)
    לדברי הקרדיולוג אין לילד שום מגבלה רפואית והוא יכול להמשיך לשחק כדורגל במסגרת תחרותית.

"גודל ותפקוד תקין של החדרים,המחיצות הבין פרוזדוריות והבין חדריות שלות, קשת האאורטה תקינה, תנועת המסתם המיטלי תקינה, מוצא עורקים הכלילייםתקין, אין עדות ליתר לחץ דם ריאתי, אין לראות קרדיומיופתיה, הפריקרד תקין ,MILD AO INSUFF
    אבחנה aortic insufficiency

שאלתי היא: האם יש בדיקה נוספת מעבר לבדיקה שנערכת על מנת להבטיח שהילד אכן יכול להתאמן במסגרת תחרותית ללא סיכון.
    מאוד אודה לתשובתך.

לקביעת תור
    סגירה
    נער בן 15 עם מסתם דו עלי

הוספת תגובה

• יכול להתאמן ללא הגבלה

ד''ר גל דובנוב-רז
    30/08/2007

מכיוון שנעמה עסוקה בצילומים וראיונות - ואת מודאגת כעת - השותף שלה עונה בדיוק את הטקסט שהיית מקבלת ממנה....
    אנו מסכימים בהחלט עם פרופ' בלידן, אשר בעל נסיון רב בנושא ספורט ותפקוד הלב. בדיקת אקו לב היא בדיקת הבחירה, ואין צורך בבדיקות נוספות.

עמדת ועדה גדולה אשר התכנסה בארה"ב בשנת 2005 ודנה בנושא, היא כי מסתם אאורטלי דו-עלי בלבד, ללא הרחבת קשת האאורטה , אינו מהוה מגבלה לפעילות ספורטיבית. מעקב האקו חשוב כדי לראות כי אכן קשת האאורטה תקינה ולעמוד על תפקוד המסתם באופן תקופתי. גם נוכחות אי הספיקה הבינונית אינה מהווה מגבלה, כל עוד מבנה החדר תקין.

אנו מאחלים לבנך, לך ולכל המשפחה חיים ארוכים ומאושרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודה לך.

הורים
    30/08/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה