מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלההדר23/12/2007
מה יכול לעורר התקפים אפילפטיים?
אני יודע שחשיפה לאור חזק יכולה לעשות זאת, אבל האם יש גורמים נוספים?
האם התקף בודד במהלך חיי יכול להשפיע על הפרופיל הצבאי שלי?
האם ייתכן שריחות חזקים יעוררו התקף?
האם מצב נפשי כלשהו עלול להשפיע על תדירות ההתקפים או על הסיכוי לקבל התקף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד''ר אלי שחר24/12/2007תשובות:
1. מה יכול לעורר התקפים אפילפטיים: בקרב רב האוכלוסיה אין מצבים קיצוניים אשר עלולים לעורר התקפים אפילפטיים.
2. אין כל הוכחה כי אור חזק עלול לעורר התקפים אפילפטיים ולא דווח כלל על התפתחות התקפים אפילפטיים בתגובה לאור חזק.
3. פרופיל צבאי: התקף בודד במהלך החיים אשר התרחש שנתיים או יותר מתאריך הגיוס אינו משפיע על הפרופיל הצבאי.
4. ריחות חזקים אינם מעוררים בשום אופן התקפים אפילפטיים.
5. מצב נפשי: "מצב נפשי" כזה או אחר אינו משפיע כלל על הסיכוי לקבל התקפים אפילפטיים. בקבוצת הלוקים באפילפסיה כללית עלול חסך שינה כתוצאה ממצב של חרדה והתרגשות לגרום לעלייה בתדירות ההתקפים האפילפטיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעופר20/12/2007
נאמר לי שהאפילפסיה היא תורשתית משמע יש מצב שכשיהיה לי ילד תהיה לו אפילפסיה.כמו כן הבנתי שגן האפילפסיה יכול לעבור מוטציה לסוגים שונים של הפרעות, הן פיזיות והן מנטליות כגון פיגור. השאלה היא כמה מהמידע נכון ואם כן אז האם ניתן למנוע זאת מלכתחילה בכדי שהילד ייצא בריא.
בנוסף, הייתי רוצה לדעת על ההשלכות של המחלה בגיל מאוחר יותר של החיים, נאמר, 40+, 50+, האם התופעות מוקצנות יותר.
אני חייב לציין ש7 שנים לא חוויתי התקף, מטופל בטגרטול ולמיקטל.
תודה מראש על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד''ר אלי שחר21/12/2007קביעת השואל כי שמע "שגן האפילפסיה יכול לעבור מוטציה לסוגים שונים של הפרעות, הן פיזיות והן מנטליות כגון פיגור" נטולת כל בסיס קליני, או מעבדתי. השואל אינו מציין את האבחנה האפילפטית אשר נקבעה לו ולכן לא ניתן כלל לדון באפשרות של העברה גנטית של מחלתו. מכאן גם מובן שלא נתן לדון בהשלכות בשנות ה- 40 - 50 שלו משום שכאמור לא נמסרה האבחנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהי בדיקת דופלקס עורקי צווארי?איריס18/12/2007
האם זו הבדיקה החודרנית, דרך עורק הצואר עם החדרת חומר לצילום?
(עשו לי אותה בצעירותי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופלקס
ד''ר אלי שחר21/12/2007אין קשר בין נושא השאלה למטרת הפורום שהוא אפילפסיה בילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימניםיפית17/12/2007
שלו, האם אפילפסיה מתחיל בשלביה הראשונים בהתעלפויות פתאומיות לא מוסברות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התעלפויות
ד''ר אלי שחר21/12/2007אין פירוט בשאלה של גיל החולה שבו החלו ההתעלפויות, עיתוי במשך היממה, משך האירוע, האם היו תסמינים נוספים כגון תנועות קצובות של הידיים, ומצבו הרגשי והנפשי. רק לאחר פירוט מסוג זה ניתן יהיה לדון בשאלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה התקף אפילפטידורית15/12/2007
האם תחושה של נימול מהראש וכפות הרגלים לכיוון מרכז הגוף ומעט תחושת בחילה, תחושה שאני לא בהירה ולא מצליחה לומר מיד את מה שאני חושבת. המחשבה שלי כן בהירה אבל קשה לי להעביר אותה - יכולים להיות התקף אפילפטי מסוג שהוא? ברצוני לציין שתופעות אלה מופיעות בעיקר בלילה (אני מתעוררת מהן) או בעת ההתעוררות בבוקר.
בדיקות CTת MRI ןEEע בעירות ושניה תקינות. היו לי בעבר 3 אירועים "גדולים" ואני לוקחת למיקטל.
תודה דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נימול ובחילה
ד''ר אלי שחר17/12/2007צירוף התסמינים שאת מתארת אינו מתאים קלינית לפרכוס אפילפטי מסוג כלשהו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טגרטולש15/12/2007
האים שימוש בתרופה טגרטול יכול להפסיק פרכוסים
נראים לעין, אבל להחמיר את התרשים בצורה משמעותית
ולגרום להפרעה התנהגותית חמורה מאוד שכוללת התפרצויות זעם, הפרעת קשב קשה...
האים מפסיקים את הטיפול התרופתי הנוכחי בכזה מצב,
מכיוון שבעצם אין פרכוסים שהיו קודם כל יום...
מדובר בילד בן 9- פרכוסים חלקיים מורכבים בשנתיים האחרונות.
תודה מראש
אמא של ילד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טגרטול
ד''ר אלי שחר17/12/2007אכן השימוש בטגרטול עלול לעתים רחוקות לגרום להפרעה התנהגותית חמורה כמתואר בעודו מרסן פרכוסים קליניים. לעתים מתפתחת תופעת לוואי מסוג זה במתן מינון גבוה של התרופה ולעתים ללא קשר למינון "כעין רגישות יתר". לא ידוע לי על מצב בו הטיפול בטגרטול "מחמיר" את התרשים כאשר הפרכוסים מרוסנים. מה הכוונה "מחמיר": יותר התפרצויות אפילפטיות ? הפרעת רקע קשה יותר ? הפרכוסים לא תוארו אך מדווח כי היו יום- יומיים. במקרה המתואר יש מספר אפשרויות: 1. לשקול את החלפת הטיפול של טגרטול בתכשיר בעל השפעה דומה מותאם להפרעה האפילפטית המתוארת אשר אינה גורמת להפרעה ההתנהגותית המתוארת. 2. הפסקת טגרטול ומעקב תוך ביצוע EEG חוזר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטגרטול-המשך
ש18/12/2007הכוונה בשאלה שלי שלבן שלי , מרגע התחלת השימוש בטגרטול, ללא פרכוסים קליניים.
כאשר בעצם עד לשימוש בתרופה זו היו פרכוסים יומיומיים.
בתרשים שנעשה בשבוע שעבר נאמר שהפעילות הוחמרה- יש תרשים עם פעילות אינטראיקטלית כל 3 שניות.
החלטנו להוריד את הטיפול למרות השקט בפרכוסים הקליניים.
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת קטנה
ש18/12/2007יש התפרצויות אפילפטיות בצורת זיזים חדים - פעילות כללית ומוקדית- ימנית טמפורלית.
התרשים היה רע מאוד- הורדת הטגרטול תשפר את התרשים או שהנזק כבר קיים???
תודה על התשובות
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטגרטול
ד''ר אלי שחר21/12/2007השואלת לא פרטה את התסמינים הקליניים של בנה, את ממצאי התרשים הראשון וכמובן שלא פרטה את האבחנה האפילפטית אשר נקבעה לו שבגללה הוא טופל בטגרטול. לכן לא ניתן לדון בפרטי המקרה הסבוכים שהיא מציגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על ההתיחסות
ש21/12/2007מה דעתך על השימוש בתרופה סברילן לאפילפסיה חלקית מורכבת
בילד בן 9?
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפיצותשיר13/12/2007
שלום, יש לי ילדה בת 12 במשך 3 שנים עם למיקטל במינון של 250 ליום ללא התקפים
בחודש האחרון מידי פעם התחילו לה קפיצות פיתאומיות של היד ממש לשניה ואז זה עובר.האם זה פירכוס? מה צריך לעשות?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיקטל
שרון15/12/2007גם הבת שלי בת 13 ולוקחת כבר שנה למיקטל אבל במינון נמוך יותר, אשמח באם תתארי לי את סוג ההתקף של הבת שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקפיצות
ד''ר אלי שחר17/12/2007לא דווח מהי ההפרעה האפילפטית ממנה סובלת הילדה, ממצאי ה- EEG. כן לא דווח מה העיתוי של הקפיצות המתוארות והתדירות שלהן. לאחר תוספת מידע זה יהיה באפשרותי לענות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת תרופהשרון11/12/2007
ביתי בת 13, שוקלת 33 ק"ג ומקבלת למיקטל 50 מ"ג פעם אחת ביום - בלילה+קלונקס 0.5 מ"ג חצי כדור גם רק פעם אחת ביום לפני השינה, האם הכמות הנ"ל מספיקה כדי לעצור את ההתקפים הליילים שלה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרכוסים
ד''ר אלי שחר12/12/2007טיפול תרופתי אנטי-אפילפטי בתרופה כדוגמת למיקטל יש לתת פעמיים ביום בכדי להשיג רמה טיפולית של התרופה. במידה ועדיין הילדה סובלת מפרכוסים יש לשקול את התאמת המינון של הלמיקטל ע"י נוירולוג הילדים בהתאם למומלץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרמת תרופה
שרון12/12/2007לשימחתי הרמה הנ"ל של התרופה מספיקה לעצור את ההתקפים, ההתקפים מגיעים רק לעיתים רחוקות, האם יש צורך להעלות את רמת התרופה הוא להישאר ברמה הנוכחית? האם המינון הנ"ל הוא המינון המקובל לילדה בגילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לבדיקת EEGיסמין11/12/2007
עפ"י בדיקת EEG שנערכה לפני כחודש לילדה בת 8 ,קבע נוירולוג שיש צורך בטיפול בואלפורל.
לאחר כחודש נעשה EEG נוסף שאובחן כתקין לחלוטין , למרות שתנודות הראש והסטת העיניים לצדדים חזרו , ואף תוך כדי ה EEG . האם יתכן שהואלפורל הוא זה שהשפיע על תקינות הבדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול אנטי-אפילפטי
ד''ר אלי שחר12/12/2007כאשר מאובחנת הפרעה אפילפטית על סמך התופעות הקליניות והתפרצויות אפילפטיות בהתאמה בתרשים ה- EEG, תוך כדי טיפול אנטי-אפילפטי המרסן את ההפרעה הפרכוסית ה- EEG אשר היה קודם לכן אפילפטי עשוי להפוך לתקין. בכדי לקבוע האם התופעות המתוארות הן אפילפטיות מומלץ על הפניה לביצוע בדיקת Video-EEG ממושכת המרכז המתמחה בבדיקה כגון זו בילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על למיקטלגל11/12/2007
קיבלנו את התרופה בנוסף לטופומקס
בני בן שנתיים וחצי
ורציתי לדעת מה התופעות לוואי של התרופה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיקטל
ד''ר אלי שחר12/12/2007עליך לפנות לנוירולוג שרשם את הלמיקטל בשאלה על תופעות לואי שלה כולל ההשפעה ההדדית האפשרית בין למיקטל וטופמאקס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טגרטולאלינור09/12/2007
שלום, האם ידוע לך על קשר שבין טגרטול ללופוס?
אני לוקחת טגרטול כ 10 שנים, ויש איזה חשד לגבי לופוס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טגרטול ולופוס
ד''ר אלי שחר12/12/2007אכן יש הודעות בספרות על מקרים נדירים בהם התפתח לופוס אף שנים רבות של לקיחת טגרטול. מצב זה הוא בד"כ הפיך לאחר הפסקת התרופה תוך טיפול בסמפטומים של המחלה המתפתחת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפלפסיה רולנידיתנירה06/12/2007
בני בן 4 ומגיל 2 חולה בפרכוסים ונוטל תרופות ועד היום לא מצאו לו את התרופה הנכונה והוא אינו מאוזן . התרופות שהוא לקח הם :
טגרטול- גרם לו לפריחה בכל הגוף .
ולפורל-גרמה לו לנשירת שיער .
טופמקס-גרמה לו לאי שקט .
למיקטל- גרמה לו את עצירת הדיבור.
אוספלוט- גרמה לו להקאות עד הקאות דמיות.
ועכשיו הוא לוקח קפרה שהיא גורמת לו להתנהגות אגרסיבית, אינו מקשיב לדבר מה שאומרים לו ובנוסף היא גורמת לו לכאבי בטן ,רגליים,ראש,וחוסר תאבון וניגעל מאוכל.
אני נורא ישמח עם תעזור לי למצוא תרופה אשר מתאימה לבני שחולה באפלפסיה רולנידית ולאזן אותו .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות אנטי-אפילפטיות
ד''ר אלי שחר06/12/2007אין מספיק נתונים בשאלה בכדי לענות תשובה מהימנה: תיאור הפרכוסים, ממצאי EEG, תפקוד קוגניטיבי, וכו'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעופר04/12/2007
רציתי לדעת על השימוש בכלבים דניים לחולי אפילפסיה. האם הוא נפוץ כיום ומדוע דווקא דניים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלבים באפילפסיה
ד''ר אלי שחר04/12/2007לא ידוע על שימוש בכלבים ועוד דניים בחולי אפילפסיה. מענין מהיכן שאב השואל את המידע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפכות של העיננים וראש נשמטליבית02/12/2007
שלום רב,
ביום שישי בערב בני בן ה- 10 חד' נרדם לאחר שאכל מטרנה. שכב על הגב. לאחר כ- 10 דקות הוא החל לבכות,ניגשתי אליו וראיתי שהוא מתחיל לרעוד.. העיניים החלו להתפכך, כשהרמתי אותו הראש שלו נשמט אחורה וגם קדימה..והיה אפטי לכמה שניות (אציין כי הוא כבר למעלה משבוע חלה, היו לו צפצופים בראות וחום, אבל ביום שישי המצב כבר היה טוב) כשזה קרה לא היה לו חום.
במיון אמרו שזה לא פרכוס ולא יודעים להסביר מה זה. אציין כי לאחר שחזרנו מהמיון הוא פיתח חום 39 מעלות.
האם בכל זאת מדובר בפרכוס? או אפילו באפילפסיה?האם יש צורך לערב נאורולוג?
אודה לתשובתך
ליבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר שלום,
ליבית05/12/2007עדיין לא קיבלתי תשובה
אודה לתשובתך
ליבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרעד ואפטיות
ד''ר אלי שחר06/12/2007תיאור האירוע חשוד כפרכוס. מומלץ לפנות לנוירולוג ילדים לברור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרעד ואפטיות
ליבית07/12/2007ד"ר שלום,
אכן קבעתי תור לנוירולוג ילדים
תודה על תשובתך\ליבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאומיםקלרה28/11/2007
שלום,
יש לי תאומים בנים בגיל 12 , אחד מהם אובחן כחולה במחלת הנפילה לאחר מספר התקפים אפילפטיים שעבר ובדיקת אאג. אני חוששת כי בני השני יסבול מהמחלה, למרות שנקבעו לו בדיקות כדי לראות אם יש גם כן סימנים למחלה. אם לא היה לבני השני התקף האם יתכן שלא יסבול מהמחלה? האם זה תורשתי ויתכן כי יפגע גם בביתי הגדולה בת ה- 17?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומים
ד''ר אלי שחר02/12/2007לא נמסר מידע מספק באשר לתסמיני המחלה עצמה בכדי לדון באפשרות של התפתחות אפילפסיה באחיו או אחותו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)