מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהרונן18/02/2008
מהי דיאטה קטוגנית והאם היא מתאימה לכל דרגות האפילפסיה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה קטוגנית
ד``ר שי מנשקו28/02/2008דיאטה קטוגנית הינה אחת מסוגי הטיפולים הלא תרופתים באפילפסיות מורכבות. לדיאטה הנ"ל ישנם כבר מיספר וריאציות אשר כולם שונות אחת מהשניה בכמות השומן והרכבו על "חשבון" הורדת כמות הפחמימות בכול ארוחה. ישנם אתרים ומאמרים אין ספור על הנושא.
בהצלחה
ד"ר שי מנשקו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרכוס ראשון לילדה בת 4גלי28/01/2008
שלום רב
בלילה שבין שישי לשבת שעבר בזמן שינה בתי בת ה-4 החלה לפרכס עם קצף מהפה, גלגול עיניים, איבדה איתנו קשר ו. הובהלה לביה"ח תל השומר ולאחר בדיקת EEG בזמן ערות אובחנה אצלה אפילפסיה רולנדית שפירה.. יש לציין כי בדיקות הדם, בדיקת עיניים ובדיקה נוירולוגית יצאו תקינות. הילדה חזרה להכרה מאד מהר, כבר באמבולנס. זמן קצר לאחר הגיעה לביה"ח כבר דיברה, צחקה, שיחקה, ממש כאילו לא קרה כלום. כמובן שגם אינה זוכרת מאומה. לאחר שהגיעה לביה"ח הקיאה פעמיים והתלוננה על כאבי ראש ובטן.
הוסבר לי ע"י הרופאים על משמעותה של אפילפסיה רולנדית שפירה אך אני מאד מבוהלת ולחוצה. מדובר בילדה שהיתה בריאה לחלוטין והדבר בא לנו בהפתעה גמורה.
השאלה שלי היא האם יתכן שהסיבה נעוצה בגורם אחר שבשביל לאבחן אותו יש לעשות CT או MRI, כי בהתחלה הרופאים חשבו לעשות זאת אך ירדו מזה וטענו שהאבחנה ב-EEG היא חד משמעית. האם באפילפסיה מסוג זה ההתקפים באים רק בזמן שינה?
אני מוכרחה לציין שהילדה פוחדת מאד מהחושך וחולמת חלומות רעים כל הזמן, זה מגיע למצב שהיא ממש מפחדת לעצום עיניים בלילה. האם יכול להיות קשר בין הדברים?
בעוד כחודש עלינו לבצע שוב בדיקת EEG בחסך שינה. מה בדיקה זו אמורה להגיד לנו? אם בדיקת ה-EEG הראשונה מצאה מוקד אפילפטי רולנדי חד משמעי (כדברי הרופאים) מדוע יש צורך בבדיקת EEG נוספת?
האם עלי לדרוש בתוקף בדיקת CT או MRI?
מצטערת על אורך ההודעה, אך אני מוטרדת מאד ואנחנו מלאים בשאלות שאיננו מקבלים עליהן תשובות חד משמעיות.
אנא תשובה במהירות. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לדעת מה מימצאייך
רם29/02/2008אצלנו בת 3.5 עם מקרה קצת חמןר יותר
חום גבוה באמצע היום קיבלה נר וביקשה לאכול
עוד בטרם הגיע האוכל "התנתקה" ןהקיאה
הובהלה לבי"ח ללא הכרה 15-20 דקות
להתעוררה רק אחרי שעה ורבע וכל מיני חומרים שהוחדרו לה
ממש מודאגים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרם שלום
ד``ר שי מנשקו01/03/2008לא ברור לי מה בדיוק אתה שואל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגלי שלום
ד``ר שי מנשקו01/03/2008לרוב ,לאפילפסיה שפירה של גיל הילדות אכן מתרחשת בשעות הלילה או הבוקר המוקדמות, ישנם מאפינים די יחודים בתרשים ה EEG העוזרים להבדיל בין האפילפסיה הנ"ל ובין סוגים אחרים של אפילפסיות, אשר לחלקם גם ישנה תבנית אופינית בEEG.
לרוב מקובל לא לבצע הדמייה מוחית באפילפסיה מהסוג הזה אלה עם יש חשד סביר כי האבחנה הנ"ל איננה ודאית. EEG חוזר בחסך שינה הוא בדיקת ההמשך שגם אני היתי בוחר לבצע וזאת כדי לראות באים אותו מוקד שדווח קודם לכן אכן קיים ואף יתכן ומתגבר בשכיחותו בזמן השינה.
ד"ר שי מנשקו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתוק מוחיןטניה21/01/2008
בתי בת 3 וחצי. שוקלת 12 ק"ג, עם שיתוק מוחין. מגיל שנה וחצי החלה לפרכס , ברקע קורפוס קולוסום וחשד לחומר לבן ירוד. אושפזה כחדשיים בביה"ח בטיפול נמרץ בנסיון לאזן אותה, לאחר נסיונות של כ - 8 תרופות שונות ביניהן דפלפט, טופמקס, נויירונטין, ועוד , מצבה רק החמיר. הגענו לבית החולים כאשר היא פרכסה כ - 10 פרכוסים ביום במצב קשה ויצאנו משם עם כ - 40 פרכוסים ליום.
כיום, מטופלת בלמיקטל (50 מ"ג X 2 ביום ) ובפריזיום (10 מ"ג X 2 ביום). אינה מאוזנת כלל ומפרכסת בין 20 - 40 פרכוסים קצרים למשך שנייה כל פרכוס.
אנו עולים במינון הלמיקטל בהדרגה . מתי אפשר לדעת שהתרופה אינה יעילה וכדאי להחליפה באחרת? האם אין טיפול חדשני יותר בנושא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטניה שלום
ד``ר שי מנשקו04/01/2009לרוב עם יש את כמות הפירכוסים שציינת לאחר עליה למינון טיפולי של תרופה- לתקופה של כחודש עד חודשיים ( יש הסבורים אף יותר) ניתן להכריז על כישלון טיפולי. יש לדעתי במיקרה שלכם לנסות ולהחליף לטיפול בתרופות כגון KEPPRA או TOPAMAX עם טרם נוסו. יש מקום לשקול גם ביצוע דיאטה "קטוגנית או אטקינס" , המתבצעת כיום בכול מרכזגדול לטיפול בחולי אפילפסיה, כאשר בהמשך ניתן לשקול גם באם מתאימה להשתלת קוצב וגאלי ( VNS). והכי חשוב...אל יאוש!
אשמח להעריכה בהמשך ....צרו קשר בהתאם.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהארז15/01/2008
מהם הגורמים שבגינם ילד נולד עם אפילפסיה?
כמו כן, באיזה גיל הכי מוקדם ניתן לגלות אפילפסיה? ניתן לגלות זאת בעובר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלי שחר16/01/2008השאלה הראשונה של השואל: "מהם הגורמים שבגינם נולד ילד עם אפילפסיה" היא כללית מדי ותשובה כללית להערכתי לא תהיה מספקת. לא ניתן לגלות אפילפסיה בעובר ואין כל תיאורים כגון אלה. פרכוסים מתפתחים לעתים ביילוד סמוך לאחר הלידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרכוס מתוך שינה לילדה בת 5אלה13/01/2008
שלום
בתי בת 5 ושלושה חודשים הייתה חולה (דלקת בגרון ויראלית) הייתה עם חום גבוה במשך 3 ימים. ביום הרביעי למחלה החל החום לרדת וכבר לא נתתי לה דבר להורדת החום. החום היה סביב 37.5.
בלילה, כשעתיים לאחר שנרדמה, שמעתי רחשים מהחדר, נגשתי אליה וראיתי שהיא מפרקסת, נסתי להעיר אותה והיא לא הגיבה כדקה-שתיים, אחרי כדקה -שתיים תוך שהיא עדיין רועדת היא ענתה לי עם עיניים עצומות, הוצאתי אותה מהמיטה לסלון והיא כל הזמן עצמה עיניים ולא ממש הגיבה, היא הייתה שטופת זיעה וללא חום ביכלל, לאחר שהפסיקה לרעוד לקחתי אותה לשירותים, היא עשתה פיפי והחזרתי אותה לישון. בבוקר היא לא זכרה דבר. האם זה נראה כמשהו שדורש בדיקה ? האם ההזעה קשורה לפרכוס? האם פרכוס קשור להסטריה (מאחר ולאורך השנים היו לה התקפות של בכי היסטרי- שהיא ממש לא שומעת ונכנסת לתגובות היסטריות, בשיגרה היא ילדה טובה וסופר רגישה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרכוס תוך כדי שינה
ד''ר אלי שחר16/01/2008פרכוס כללי בשינה עלול לעתים להתפתח במהלך מחלה ויראלית אף ללא חום גבוה במיוחד והגורם לכך הוא ערעור שוויי המשקל החשמלי של תאי המוח. הזעת יצר היא לעתים חלק של הפרכוס. בעקבות ארוע כגון זה שתואר אני ממליץ להפנותו לבדיקה של מומחה לנוירולוגיה ילדים. פרכוסים אינם קשורים ואינם מושרים ע"י מצבי היסטריה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפילפסיה לילדיםלימור13/01/2008
הבת שלי בת9 חולה במחלה כ14 חודשים.האתקפים שלה כל שלושה שבועות עד חודש וחצי העים מגיע לה נכות או עזרה כל שהוא יש לציין שהיא שותה תרופות{דפלפט סירופ מרוכז אחחד וחצי סיסי בוקר צהריים וערב שתיים וחצי.וגם 3כפסולות טופומקס בוקר ו4 בערב.אני מבקשת עזרה דחופה???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אלי שחר16/01/2008השואלת אינה מתארת את המקרה בפרוט מספק ולכן אין אפשרות לתת לשאלתה מענה מהימן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחנה סוג אפילפסיהmiri10/01/2008
בתי אובחנה כסובלת מאפילפסיה מה אומר שם האבחנה האם מוכר GETS + DLD אשמח לקבל תשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחנה של אפילפסיה
ד''ר אלי שחר10/01/2008ראשי התיבות לא מוכרים לי כלל. בקשי מהמאבחן פרוט אבחנות מלא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה השם זקוקה לעזרה
miri11/01/2008נאמר שזה עם רגישות לחום בגלל זה הכינוי מה לדעתך עלי לעשות לבדוק אצל עוד מומחה
כי הייתה סובלת מפרכוסי חום מרובים וגם היו לה מס' ארועים בודדים ללא חום לא רבים כמו התרופות שקיבלה שגרמו לה לתופעות לוואי קשות יכול להיות שהאבחנה מוטעית ואין שם כזה רק כדי להרגיע אותנו נתנו שם כזה, כעת נוטלת קפרה פעמיים ביום ונאמר שזה יחלוף המחלה בגיל העשרה, היא בת 6 וחצי אבל יש לה בעיות קשב וריכוז אולי בעקבות התרופה היא בכיתה א' אני נורא מודאגת אנא מה עלי לעשות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר יציבות אצל בן שנה וחצידני08/01/2008
שלום רב,
בני, בן שנה וחצי סבל מחום גבוה במשך שלושה ימים (על פי רופא המשפחה מדובר בוירוס).
לקראת סיום המחלה (לפחות ירידת החום) הוא החל לגלות חוסר יציבות בתנועות שלו והוא מועד מידי פעם ונבהל נורא
חשוב לציין שהוא לא מאבד הכרה או מגלה סימנים כלשהם אחרים, רק מועד.
הוא החל ללכת מוקדם והוא יציב בדרך כלל.
רופא המשפחה הפנה לבדיקת EEG מחשש לאפילפסיה
בדיקה אצל נוירולוג ילדים העלתה שאין ממצא נוירולוגי כלשהו. להיפך, המומחה אמר שלדעתו אין מדובר בממצא נוירולוגי (גם בשל העירנות, הפעילות וההתפתחות הגבוהה של הילד)
מכל מקום הוא אמר שבגלל שכבר נקבעה בדיקת EEG אז שנעשה אותה.
הייתי מעוניין לשאול האם סימפטום כזה הוא שכיח באפילפסיית ילדים, בעיקר כשהוא נטול כל תופעות נוספות?
האם, למיטב ידיעתך, יש גורמים אחרים אפשריים (כמו למשל השפעות אחרי וירוס או משהו כזה?)
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר יציבות
ד''ר אלי שחר08/01/2008חוסר יציבות בהליכה ללא כל שינוי בהכרה אינו מוכר לי כסמפטום אפילפטי. קיימות אפשרויות אבחנתיות אפשריות אחרות לחוסר יציבות לאחר 3 ימים של מחלת חום שאינן כמובםן אפילפטיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וידאו EEGיוני06/01/2008
שלום ד"ר,
תוכל לעזור לי במידע לגבי וידאו EEG שולחים את בתי בעוד שבועיים, הבנתי שזה לוקח מספר ימים בהם היא נ\מאושפזת , מהי הפרוצדורה בדיוק? לא התפנו להסביר לי בטלפון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וידאו EEG
ד''ר אלי שחר06/01/2008מטרת בדיקת הוידאו- EEG היא לתעד ע"י צילום רציף אירועים החשודים כפרכוסיים עם רישום בו זמנית של רישום EEG רציף. בתך מגיעה לחדר הבדיקה בה נמצאת כאמור המצלמה ומכשיר ה- EEG. היא תחובר לאלקטרודות ה- EEG ויתחיל הרישום בו זמנית של EEG עם צילום של הילדה. במידה ויתרחשו אירועים פרכוסיים תתבקשו לסמן אותם ע"י לחיצה המתועדת במהלך הרישום. הבדיקה מתמשכת בד"כ מספר ימים במטרה לאתר אירועים חשודים רבים ככל האפשר ולרשום את ה- EEG במקביל בכדי להוכיח כי אכן מדובר בהפרעות אפילפטיות. בהצלחה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרית03/01/2008
בני בן שנה וחודשיים כיום, מזה כחודש ללא תרופות פרט לויטמין B(פירידוקסל פוספאט) וריבוטריל וללא פירכוסים לפחות חיצוניים.
שאלתי האם יכולים להיות פירכוסים פנימיים שלא ניראים לעין, יש לנו תור רק בסוף חודש הבא, אני כ"כ לחוצה לגבי ה- E.E.G.
הילד החל לחייך ולהזיז את הרגליים והחל להראות קצת סימנים חיוביים, האם אנחנו בדרך הנכונה והילד יכול מהיום להתחיל להתפתח כאילו נולד ממש לפני חודשיים, כולם אומרים כי נראה כאילו הוא מתפתח כמו ילד בן חודשיים בכל זאת הוא שנה שלמה היה על תרופות ופירכוסים ורוב הזמן לא היה בפוקוס.
ד"ר נורא מדאיג אותנו שהילד לא רואה או לא ממקד מבט, האם בעתיד ניתן יהיה לעשות משהו בנושא אולי ניתוח האם ראייתו תשתפר אם הזמן אם הפירכוסים לא יחזרו ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד''ר אלי שחר06/01/2008תיאור המקרה אינו ברור כולל ההתיצגות של הפרכוסים, גיך הופעתם, ממצאי ה- EEG, התפתחותו, ממצאי הדמיה. לכן לא ניתן לענות באופן מהימן על תיאור מקרה מסובך מעין זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- NOOTROPILש01/01/2008
האים התרופה מוכרת לטיפול באפילפסיה בארץ?
האים התרופה יכולה לעזור לילד שסובל מאפילפסיה עמידה לטיפול תרופתי?
איך אפשר ליבא אותה לארץ?
תודה
אמא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר NOOTROPIL
ד''ר אלי שחר02/01/2008תרופה זו היא למעשה פיראצטאם (Piracetam) והיא אינה יעילה כטיפול אנטי-אפילפטי.
"קרובת משפחה" של תרופה זו היא ה- levetriacetam ובשמה המסחרי Keppra ולה השפעה
אנטי-אפילפטית חד-משמעית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעידות רגליים וידייםאיריס01/01/2008
שלום, אתמול הבחנתי כי בני מרעיד את רגליו וידיו מתוך שינה. הוא מש פירכס מספר דקות, ליטפתי אותו וזה לא השפיע ורק כשהערתי אותו הוא עדיין רעד קצת אבל פחות. זו פעם ראשונה שאני נתקלת בכך. האם לפנות לרופא או לבדוק שחוזר על עצמו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעידות רגליים וידיים בשינה.
ד''ר אלי שחר02/01/2008המצב שאת מתארת דורש הערכה של נוירולוג ילדים אשר יקבל מידע מפורט ויגבש תוכנית אבחונית וטיפולית במידת הנדרש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירכוסים ללא כל ממצא פזיולוגי כרגעאימא מודאגת30/12/2007
מדובר על ילד בן 10 חד' שעבר כבר 11 פרכוסים 4 eeg תקינים ללא ממצא חריג ב mri
כמה פרכוסים התחילו לאחר בכי חזק
צורת הפירכוס היא שהילד הופך להיות כמו בובה חצי מקושת ומאובן
יש תופעה של פרכוס כתוצאה מבכי הפסק נשימה קצר? הוא מטופל בלומינל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבא מאוד מודאג
רוני חרמון02/06/2008אצלנו זה התחיל דומה בגיל 4 חודשים לומינל מוצה ולא עזר
היום לאחר שנה והרבה תרופות
אנו מאושפזים בשניידר במצב לא טוב
אל תוותרי.
חפשי את הרופאים בהרבה מקומות וברבה חוות דעת
אשמח לדעת יותר במטרה לעזור לשנינו נשמע מאוד דומה
מי הרפוא המטפל שלכם ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלונקסשרון26/12/2007
בתי בת ה-13 נטלת כדור קלונקס 0.5 מ"ג פעם אחת ביום, מה השפעות התרופה ומה התלות שהיא יכולה לפתח בתרופה הנ"ל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלונקס
ד''ר אלי שחר27/12/2007לקלונס השפעה מרגיעה והשפעה אנטי אפילפטית "קלה" ולכן הוא ניתן כתוספת לתכשירים אנטי-אפילפטיים "עיקריים". מינון של 0.5 מ"ג לילדה בת 13 שנים הוא מינון נמוך ללא תופעות לוואי כדוגמת עייפות או ישנוניות. שימוש בקלונקס בילדים במינונים נמוכים כגון אלה אינו גורם כלל לתלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרני25/12/2007
אני אמא ליל בן 2.4 יש לנו פרכוסים. עברנו כמה תרופות שלא עזרו(טופמקס, סבריל, דפלפט) כרגע למיקטל+קפרא. ילד מקבל קפרא 750 ביום +למיקטל 100 ביום. קפרא תרופה לא פשוטה: כל שינוי במינון גורם לעצבנות ובכי ..הרבה בכי. חל שיפור אולי באוצמת פרכוסים וקצת בתדירות אבל לאחרונה יש תופעת שלא ראייתי אף פעם : ילד כל הזמן צוחק(יש ימים), ברור שזה צחוק לא רצוני, לראות את זה פשוט וכמובן אחרי יום שמח שכזה בא פרכוס. מאחר היינו אצל הרבה מומחים ,רובם עושים ניסויים בבני אדם, אני מבינה שלאף אחד אין פתרון פלא, כולם משחקים עם תרופות ומינונים. אנו רוצים על דעת עצמנו להוריד קצת קפרא. ובכלל אני הייתי מאוד רוצה להוריד תרופות ולראות מה יקרה. היו לנו ציפיות מקפרא אבל בכי, צחוק זה קשה להתמודד עם זה. אני פשוט חסרת עונים בנושא הפרכוסים. מה לעשות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפרה
ד''ר אלי שחר27/12/2007בספרות יש הודעה שקפרה עלול לגרום להתקפים של השמעת קולות של צחוק אך ללא השמחה המתלווה באופן לצחוק עצמו וקשור בסיטואציה מהנה. תוכלי להתקשר אלי למשרד היחידה לנוירולוגיה ילדים בביה"ח רמבם בטלפון: 8543059 - 04 במהלך יום א' הבא ואסביר לך את התופעה.
באשר להמשך הפרכוסים תוך מתן תרופות מסוגים שונים: התאורים של הפרכוסים ומועד התחלתם לא פורט, וממצאי ה- EEG כמו גם בדיקות הדמיה גם הם לא פורטו. לכן לא ניתן להגיב באופן מהימן ביחס לטיפול שהילד מקבל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)