מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דחיית מועד החיסוןעינב23/04/2013
שלום וברכה,
יש לי תינוקת בת 9 שבועות ואנחנו מתגוררים בניגריה. (הפסקות חשמל/קפיצות בחשמל הן עניין שבשגרה )
האם מומלץ להמתין ולחסן בארץ, מה שאומר שמועד החיסונים יידחה ולדעתי חיסון הרוטה לא ניתן יהיה כבר לתת... או שכדאי בכל מקרה לחסן פה ובארץ לבדוק אם אכן קיימים הנוגדנים בגוף.. כלומר שהחיסון היה תקין.
במידה והחיסון לא נשמר כראוי בקירור מה תופעות הלוואי שלו? עד כמה זה מסכן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דחיית מועד החיסון - תגובה
ד''ר אריק האס23/04/2013זה שאלה מסובכת שבלתי אפשר לענות בפורום. בגדול צריך לחסן אותה לפי תוכנית המדינה בה אתם נמצאים. אחר כך אפשר להשלים מה שלא ניתן בניגריה. אולי בשגרירות יש מי שיכול להדריך אתכם לאן לפנות לקבל את החיסונים בצורה מסודרת.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השלמת חיסונים לאחר 8 שניםשמרית23/04/2013
בתי קיבלה 3 מתוך 4 מנות של חיסון פוליו בהיותה תינוקת, לפני 8 שנים. על מנת שתהיה מחוסנת, האם מספיק לתת עכשיו את המנה הרביעית? או שניאלץ לתת מחדש את כל 4 המנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השלמת חיסונים לאחר 8 שנים - תגובה
ד''ר אריק האס23/04/2013שמרית,
אף פעם לא מתחילים מחדש, אבל צריך להסתכל על המרווחים כדי לקבוע כמה מנות חסרות. אחות בית הספר יכולה להסתכל על הפנקס, או אפשר לקבוע תור עם אחות אפידמילוגית בלשכת הבריאות קרוב לאזור מגורים שלכם והיא תראה אם יש צורך להשלים.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשלמת חיסון פוליו
שמרית23/04/2013לצערי איבדתי את פנקס החיסונים, והם ניתנו כשגרנו בחו"ל. ידוע לי שנעשו מרווחים של כחודשיים בין מנה למנה. האם על סמך כך ניתן יהיה לקבוע מה לעשות? האם אני יכולה להניח שכעת היא מחוסנת, גם אם לא במאה אחוז?האם כדאי פשוט לתת זריקת דחף כמו שנותנים בכיתה א'?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
השלמת חיסון פוליו - תגובה
ד''ר אריק האס23/04/2013מציע לך לפנות ללשכת הבריאות כנ"ל. אי אפשר ל"הניח" שום דבר על חיסונים, רק מה שמתועד הוא נחשב. צריך ליצור קשר עם המוסד שחיסן אותה בילדות שיפקססו תיעוד אליכם כדי להמשיך הלאה.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקה בשירותיםיפעת23/04/2013
שלום רב,
בני בן ה -6 היה בחוץ עם חברים והלך לשירותים ציבוריים.
הוא אמר שישב על מושב אסלה רטוב ולא ניגב אחכ כי לא היה נייר... וכן נגע עם המושב ביד להרים אותו.
לאחר מכן הוא שטף ידיים.
אחרי כ-4 שעות שהוא חזר הביתה הוא התקלח ( בלי קשר לאירוע)
גילינו את זה בערב - האם יש חשש להדבקה במחלות כלשהן - קלה או מסוכנת לאחר מאורע זה?
האם במידה והתשובה חיובית כדאי לבצע בדיקות כלשהן - פעולת מנע כלשהי?
אני מאד לחוצה כי קראתי באינטרנט ששירותים ציבוריים הם לא דבר כל כך נורא - בהנחה שמושב האסלה יבש.
האם אני בהסטריה סתם או יש דברים בגו?
אשמח לתשובה בהקדם האפשרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובה...
יפעת23/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אשמח לתשובה... - תגובה
ד''ר אריק האס23/04/2013אין סיבה מיוחדת לדאגה לפי מה שאת מתארת. עם זאת, חשוב לחנך ילדים להתרגל במקום נקי ויבש.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעילות החיסונים לפני השלמתםשמרית21/04/2013
עד כמה יעילים חיסוני DT, פוליו, צהבת A,B בזמן שחולף בין קבלת המנה הראשונה ועד השלמת סדרת החיסונים?
מה קורה אם ילד נחשף למחלה לפני שהשלים את הסדרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יעילות החיסונים לפני השלמתם - תגובה
ד''ר אריק האס21/04/2013שמרית,
תודה על השאלה. בכל חיסון יש אחוז מסוים שמגיבים אחרי מנה אחת, ויש אחוז מסוים שלא מגיבים אחרי קבלת כל הסדרה. ההגיון בלתת כמה מנות הוא לאפשר לרוב האוכלוסיה (בדרך כלל רצוי מעל 90%) נוגדנים שמגינים. אין דרך לדעת בילד ספציפי אם הוא יהיה מוגן אחרי מנה אחת או שתיים. אם ילד נחשף - יש בגדול 3 אפשריות: לא יקרה כלום, יקבל את המחלה בצורה קלה, או יקבל את המחלה בשלמותה. אין דרך לנבא מה יקרה לילד הספציפי שנחשף אבל באופן סטטיסטי ניתן להגיד שאחוז יותר גדול מילדים שלא חוסנו או לא סיימו את הסדרה יחלו ביחס לילדים שכן סיימו.
אם מדובר בחשיפה ידועה למחלה נגדה הילד לא חוסן בשלמות, יש לפנות לרופא המטפל כי לפעמים יש עוד דרכים למנוע הופעת המחלה (נוגדנים סבילים וכו').
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פפילומהגלי17/04/2013
מאיזה גיל מומלץ לחסן ילדות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פפילומה - תגובה
ד''ר אריק האס17/04/2013גלי,
החיסון מאושר מגיל 10-45. אם מדובר בנערה, כדאי לחכות עד שנת הלימודים תשע"ד כי יתכן שבנות כתה ז או ח יתחילו לקבל במסגרת בית הספר - עוד אין החלטה סופית.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 חיסונים נגד טטנוסקרן07/04/2013
בתי בת ה- 8 חוסנה בשנה שעברה חיסון נגד חיידק הטטנוס בקופת החולים, לאחר שננשכה ע"י אוגר. היום, בתי בכיתה ב' ובביה"ס אמורה להתחסן בימים הקרובים חיסון מקיף הכולל בתוכו גם את החיסון נגד חיידק הטטנוס. בזמנו, האחות שחיסנה בקופת החולים, אמרה לי, שבשנה הבאה כשבתי תהיה בכיתה ב', לא תצטרך להתחסן שוב. אחות ביה"ס טענה כי מדובר בחיסון רחב יותר ולא רק נגד חיידק הטטנוס והיא כן צריכה להתחסן. איני יודעת מה לעשות. האם מותר לחסן שנה אחר שנה נגד טטנוס? האם לא? מודה מראש על תשובתכם המהירה.
2 חיסונים נגד טטנוס - תגובה
ד''ר אריק האס07/04/2013אחות בית הספר צודקת. עליה לקבל החיסון עכשיו כי נוא כולל שעלת. אין בעיה בזה שהיא קיבלה את החיסון שנה שעברה.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
קרן07/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס. מה סיכוי שהדבקתי את הילדים?אילונה30/03/2013
שלום,
שמי אילונה
יש לי ילד בן 4 ותינוקת בת שבןעיים בבית
היום הרגשתי שעומד לצאת לי הרפס על השפתיים. לאחר כמה שעות אכן ראיתי התחלה של שלפוחית קטנה.
לא היה לי חום ולא הייתי חולה לאחרונה...
השאלה שלי, האם יכול להיות שכבר הדבקתי מישהו מהילדים שלי? (נשקתי אותם באזור הפנים) ואם כן, אז מה עלי לעשות?
אני מאוד חוששת, מכוון שקראתי באינטרנט שהרפס יכול להוביל לבעיות נוירולוגיות קשות ואפילו מוות אצל תינוקות...
אני מאוד מבקשת לענות לי בהקדם האפשרי
תודה רבה מראש
אילונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הרפס. מה סיכוי שהדבקתי את הילדים? - תגובה
ד''ר אריק האס30/03/2013אילונה,
תודה על השאלה. אני לא יכול לתת לך סיכוי באחוזים אבל זה אפשרי. אם היה לך הרפס בעבר, יש בגוף שלך נוגדנים נגד הוירוס שיכולים למנוע מחלה קשה אצל התינוקת. אין צעדים אחרים שניתנים לקחת בשלב זה.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תגובתך המהירה
אילונה30/03/2013תודה רבה על תגובתך המהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקות אוזניים חוזרות חריפות בן 1.5יעל26/03/2013
שלום רב,
בני בן שנה וחצי בערך מגיל 9 חודשים סבל מ-11 דלקות אוזניים לפחות רובן חריפות עם כמות גדולה מאוד של מוגלה בעיקר באוזן ימין אך לא רק.
נכון להיום אנו נמצאים במעקב א.א.ג כאשר ההמלצה היא לעשות כפתורים+גירוד של שקד שלישי עקב חזרה של הדלקת כל כמה ימים בזמן האחרון.
בנוסף קודם לכן הייתה בעיה של תפקודי כבד גבוהים שהסתדרו ושלשולים עם דם.
הייתה הטבה כשהחליף כלכלה לנאוקייט במקום הנקה.השלשול עם דם נגמר לגמרי די מהר אחרי השינוי לניאוקייט.
בין לבין נדבק המון מהרגע שנכנס למעון בצורה שהיא לא שגרתית כשאר ילדי המעון. אורך כל מחלה ויראלית המון זמן.
אודה להמלצתך מה כדאי לעשות? האם יש בדיקות שכדאי ללכת אליהן או דברים שעדיף להימנע מהם. תודה, יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דלקות אוזניים חוזרות חריפות בן 1.5 - תגובה
ד''ר אריק האס28/03/2013יעל,
תודה על השאלה. זה פורום למחלות זיהומיות וחיסונים לילדים. במקרה שלך הילד צריך להיות במעקב של רופא המטפל שלו לתיאום, אבחנה, וטיפול של הבעיות שלו. דלקות אוזניים חוזרות דורשת ייעוץ א. א. ג. הרופא שלכם ישקול את הצורך לבירור לבעיה יותר כללית למשל דיכוי במערכת החיסון או בעיה במערכת העיכול.
בברכה,
ד"ר אריק האס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר תיאבון ושקט לאחר חיסוןאודי13/03/2013
היי,
אתמול נגה המתוקה קיבלה מנה שניה של החיסון המחומש, וקצת לאחר מכן היא התחילה להתנהג בחוסר שקט, לבכות ולגלות חוסר תיאבון (היא ממש מרחיקה את הבקבוק ממנה) והיא גם לא רוצה לקחת מוצץ. היום היא במצב רוח הרבה יותר טוב (אבל עדיין לא שקטה לעומת הרגיל) אבל לאכול היא לא מוכנה מבקבוק (אז אנחנו נאלצים להאכיל אותה בכפית כדי שלא תתייבש) וגם מוצץ היא עדיין לא מוכנה לקבל...
האם מוכרת לכם התופעה? כמה זמן לוקח לזה לעבור? אפשר לתת אקמולי?
האם האכלה בכפית היום יכולה לקלקל את מנהגי האוכל שלה או שזה זמני עד שהשפעת החיסון תעבור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חוסר תיאבון ושקט לאחר חיסון - תגובה
ד''ר אריק האס13/03/2013אודי,
תודה על השאלה. מציע שתפנו לרופא המטפל.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההילדה מרגישה לא טוב
דבורה14/03/2013אודי, קטונתי מלתת המלצה אחרת מזו של הרופא, רק שאני חושבת שרצוי להיזהר כרגע מנורופן, כי כמות האיבופרופן לילדים עלול לפגוע בכליות, בייחוד במצב של התייבשות, מצב שכיח, כי תינוקות במחלת חום נוטים לאכול ולשתות פחות, בדיוק כי שאת מתארת שקורה לילדתכם. עדיף. אם יש חום, עדיף כבר אקמולי למשל.. המון בריאות :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון גיל שנה+שנה וחצישירי12/03/2013
שלום.היום בתי בת שנה וחצי. בגיל 4 חודשים עשתה חיסון של גיל שנה (רק 2 זריקות ברגליים מכיוון שרצינו לפצל). מכיוון ששוב הייתה חולה, אנו נאלצים להשלים את חיסון גיל שנה (הזריקה ביד) כעת בגיל שנה וחצי. שאלתי היא: האחות בטיפת חלב אמרה שניתן להזריק באותו יום גם את החיסון ביד (של גיל שנה) וגם את החיסון של גיל שנה וחצי.
האם זה נכון? האם אפשר להזריק את שני החיסונים אחד אחרי השני באותו יום מבלי לחכות איזשהוא פרק זמן?
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסון גיל שנה+שנה וחצי - תגובה
ד''ר אריק האס12/03/2013שירי,
מה שנאמר לך, הוא נכון.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טטנוסגל09/03/2013
אני לא מחוסן כנגד טטנוס, מסיבות אישיות שאני לא אפרט עליהן כאן.
אני מנגן הרבה בגיטרה, שהמיתרים שלה חלודים, והרבה פעמים נחתך לי העור מהמיתרים (חשוב לציין כי לא יורד דם, אבל העור מתקלף ונחתך לעיתים) - מה הסבירות להידבק מטטנוס בדרך הזאת? או שרק בפצע פתוח עם דם ניתן להידבק?
ועוד שאלה -האם זה נכון שהחלודה זה מיתוס, וטטנוס לא בהכרח נמצא על כל מתכת חלודה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טטנוס - תגובה
ד''ר אריק האס09/03/2013גל,
הנסיבות שאתה מתאר לא חשודים לטטנוס. בכל זאת חשוב שתתחסן.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסונים ועיסוי?לחוצה05/03/2013
שלום,
היום בבוקר עשינו את החיסונים של גיל חודשיים (לא פיצלנו).
הערב לאחר המקלחת מרחתי לקטנצ'יק קרם גוף כמו תמיד, וקצת לחצתי באזור הבטן והרגליים ובתנועות סיבוביות (כי זה קרם גוף שקצת קשה למרוח).
זה נחשב עיסוי?! הבנתי עכשיו מחברה שאסור לעשות עיסוי 48 שעות לאחר החיסונים כי זה מפריע לספיגה....?!
אז למה בכלל אסור עיסוי אחרי (סיבה רפואית?) והאם מה שעשיתי נחשב עיסוי? ואם כן, מה עושים עם זה?
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסונים ועיסוי? - תגובה
ד''ר אריק האס05/03/2013אין סיבה לדאגה מהפעולה שאת מתארת.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מועד חיסוני גיל חודשייםלחוצה03/03/2013
קבעתי את החיסונים לגיל חודשיים ועשרה ימים של בני.
השאלה שלי היא כמה חשוב שהחיסונים ינתנו בדיוק בגיל חודשיים? האם חודשיים ועשרה ימים זה תקין או שעליי להקדים את התור?
אציין שאני לא מפצלת את החיסונים..
בתודה ובברכה
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מועד חיסוני גיל חודשיים - תגובה
ד''ר אריק האס04/03/2013שיר,
תודה על השאלה. לדעתי זה בסדר.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקות במחלת נשיקהריקי02/03/2013
שלום
נדבקתי בוירוס המונו
רציתי לשאול איך למנוע מאנשים להדבק ממני ?
האם שטיפת כלים במים וסבון מחטאים או שיש צורך באכילה בכלים חד פעמיים ועד מתי ?
האם כביסה באותה מכונת כביסה יכולה להעביר את הנגיף ?
ומה לגבי השירותים ?
כמה זמן אחרי שאבריא עדיין אהייה "מדביקה"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הדבקות במחלת נשיקה - תגובה
ד''ר אריק האס02/03/2013ריקי,
תודה על השאלה. אני מבין שאת לחוצה מזה שאת יכולה להדביק אחרים. עם זאת, אין הנחיות מיוחדות כדי למנוע הדבקה. תזכרי שהוירוס הוא נמצא בהרבה מקומות כך שרוב אוכלוסיה נדבקת מגיל צעיר. אין צורך לאמצעים מיוחדים לגבי שירותים מעבר להגיינה שגרתית. הוירוס לא יחזיק מעמד במכונת כביסה, עיקר ההפרשה היא בתוך רוק ונוזלים גופניים אחרים. חשוב לא לתרום דם בתקופה הקרובה. אם יש מישהו בבית עם בעיה במערכת החיסון כגון סרטן, כדאי להתייעץ עם הרופא שעוקב אחריהם.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון כיתה בארנה28/02/2013
בני בכיתה ב'. בשנה שעברה לא קיבל את החיסון שניתן בבית הספר. האחות מציעה לעשות כעת את שני החיסונים (של כיתה א ושל כיתה ב) ביחד, אחד בכל זרוע. האם זה מומלץ?.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסון כיתה ב - תגובה
ד''ר אריק האס28/02/2013ארנה
תודה על השאלה. כדאי לעשות את שניהם בהקדם האפשרי ואין בעיה לעשות אותם ביחד.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)