פורום חיסונים לילדים, מחלות זיהומיות - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• חיסונים
    סיגל
    29/02/2012

אלו חיסונים אפשר לדחות לשנה השניה של התינוק
    כדי להקל על התינוק?

והאם התחלתי כבר ועשיתי את חיסוני גיל חודשים אני יכולה לפצל חיסונים למרווחים יותר גדולים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חיסונים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיסונים - תגובה

ד''ר אריק האס
    29/02/2012

סיגל,

תודה על השאלה. אני לא ממליץ על פיצול חיסונים כי רוב החיסונים הם מיועדים לשמור על תינוקות וילדים קטנים, כך שדיחוי יכול לגרום לעליה מספר ילדים לא מחוסנים ולתחלואה. זה לא רק הדעה האישית\מקצועית שלי אלא גם ההמלצה של משרד הבריאות וארגונים דומים בארה"ב ובעולם.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון לשעלת
    חדווה
    19/02/2012

נעשה רק פעם אחת לילדים? לא כדאי לחזור ולחסן שוב במועד יותר מאוחר?

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון לשעלת

הוספת תגובה

• חיסון לשעלת - תגובה

ד''ר אריק האס
    26/02/2012

חדוה,

תודה על השאלה
    החיסון נגד שעלת ניתנת בגילאים 2, 4, 6 חודשים, אחרי גיל שנה, בסביבות גיל 8 (כתה ג') וגיל 13 שנים (כתה ח')

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקה
    עופר
    09/02/2012

Hepatitis B Core Ab NEGATIVE
    Hepatitis B Surface Ag | NEGATIVE
    Hepatitis B Surface Ab | Undetectable
    אינטרפרטציה של התוצאה:
    גדול מ- mIU/ml 10 - מחוסן
    אבקש להבין איך ייתכן Undetectable כאשר הוא קיבל 3 חיסונים
    והאם יש ערך לחיסון לעומת NEGATIVE

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות בדיקה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקה - תגובה

ד''ר אריק האס
    09/02/2012

אהרון,

תודה על השאלה. לא סיפרת לי הגיל של המתחסן. בד"כ כ5% מהאוכלוסייה לא מגיבים ל3 חיסונים ולא ברור אם הם מחוסנים כי רוב המחקרים השתמשו ב10 כסף החסינות. אם מדובר במישהו בסיכון גבוה (עובד מערכת בריאות) צריך לפנות לבריאות העובדים - יתכן שיחסנו עוד סדרה או ישתמשו בכל מיני שיטות להגביר את התגובה החיסונית.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדובר על בני בן ה-7

עופר
    09/02/2012

לדר' שלום רב ותודה עבור תשובתך.
    כאמור מדובר על בני בן ה-7.אבקש לשאול מה המשמעות של UNDETECTABLE במקרה זה ?אם לא היה כלום אני מניח שהיה מצויין NEGATIVE.האם אני צודק או שגם כאן ייתכן ואין כלל חיסון או שיש רמה מסויימת של חיסון.אם כן זה מפתיע כי בדקנו והוא קיבל את כל 3 החיסונים (אני זוכר שגם לי הייתה בעייה זאת וקיבלתי דחף נוסף)
    תודה על תשובתך האדיבה והמקצועית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדובר על בני בן ה-7 - תגובה

ד''ר אריק האס
    10/02/2012

אהרון,

אין הבדל במשמעות של UNDETECTABLE ו NEGATIVE. זה קורה. ההסבר למה לאנשים מסוימים לא ברור.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נא פרשנותך בהקדם
    עופר
    06/02/2012

לדר' שלום רב.
    ערכנו בדיקות דם לבני בן ה-7
    הוא מתלונן די הרבה על כאבי בטן,אולם יש לו הרבה מאוד גזים.ולעיתים יש ריח חזק לשתן.להלן התוצאות :
    ALKP 86-315 יצא בפועל 346
    ALT 0-28 יצא תקין 16
    GGT 0-16 יצא בפועל 18
    פריטין - תקין
    RBC 3.9-4.3 יצא בפועל 5.4
    HEMOGLOBIN 11-14 יצא בפועל 14.9
    HEMATOCRIT 34-43 יצא בפועל 44.4
    EOSINOPHILS% 0-5 יצא בפועל 5.8
    כל יתר התוצאות הינן תקינות (בתוך הסוגריים)
    לאחר שנולד קיבל חיסון ראשון לצהבת בי .ביום ברית המילה שלו נשא אותו קרוב משפחה אשר מס' חודשים לאחר מכן אושפז והתגלה שהוא חולה בצהבת בי (בברית לקרוב היה כמעין חתך מגילוח אולם לא מטפטף וגם לא לגמרי יבש ) בערב ,לאחר הברית היתה בעיה עם הילד ודם רב זרם, והמוהל נאלץ לבוא לטפל בילד.
    ככלל הילד נראה בריא אולם אני דואג מאוד שאולי כך נדבק בצהבת בי.
    אבקש להוסיף כי בימים האחרונים בני מתחיל להיות מקורר וגדוש בנזלת ומשתעל חזק.
    נא דעתך בהקדם
    המון תודה

לקביעת תור
    סגירה
    נא פרשנותך בהקדם

הוספת תגובה

• נא פרשנותך בהקדם - תגובה

ד''ר אריק האס
    06/02/2012

דרור,

תודה על השאלה. אני לא רואה בעיה בבדיקות או עדות למחלה זיהומית. הכי טוב לחזור לרופא שהזמין את הבדיקות שאני מקווה גם בדק אותו כדי להשלים את התמונה.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה .אני מבקש להבין משהו..

עופר
    06/02/2012

מייד לאחר שהתינוק נולד הוא מקבל זריקה ראשונה (מתוך שלוש) לחיסון צהבת בי.
    האם זריקה זו אמורה לחסן אותו באופן מלא עד לזריקה השנייה ,או רק אחוז מסויים (ואם כן ,האם אתה יודע בערך כמה אחוז מחוסן לאחר הזריקה הראשונה) מתוך סך ה-100% של חיסון מלא לאחר השלמת כל השלושה .
    תודה על סבלנותך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי - חיסון רוטה
    נועה
    05/02/2012

שלום רב,

בתי בת 4 וחצי חודשים לערך רבלה את המנה השניה של הרוטה וחיסון מחומש ביום רביעי (31.1) ביום שישי האחרון התעוררה בבכי חזק וכשניסיתי להניק אותה לאחר כמה דקות התנתקה וצרחה ולא רצתה להמשיך למרות שהיתה רעבה. ביום שבת שוב התחילה לצרוח ולהתעוות בבטן, היו לה הרבה גזים וריח הצואה שלה התשנה למשהו מסריח ומקולקל ולא חמוץ כבדרך כלל. גם היום היא לא רגועה וריח הצואה נשאר. האם אלו תופעות הלוואי של החיסון?

תודה
    נועה

לקביעת תור
    סגירה
    תופעות לוואי - חיסון רוטה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי - חיסון רוטה - תגובה

ד''ר אריק האס
    05/02/2012

נועה,

תודה על השאלה. לפעמים החיסון גורם לכאבי בטן ו\או צואה נוזלית. זה נשמע קצת יותר מזה אבל קשה לדעת דרך האינטרנט.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוטה
    ענבל
    28/01/2012

שלום,

בני בן חודשיים , האם יש צורך לעשות חיסון רוטה כאשר אני מתכוונת להכניס אותו למסגרת גן רק בגיל שנתיים?

ולמה כ"כ חשוב החיסון הזה? הרי עד לפני שנתיים בערך הוא לא היה בסל החיסונים.
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    רוטה

הוספת תגובה

• רוטה - תגובה

ד''ר אריק האס
    28/01/2012

ענבל,

תודה על השאלה. החשיבות של רוטה היא לא רק לילדים שנכנסים לגן. מחלות זיהומיות נמצאות גם אצל קרובי משפחה, בסופר ובכל מקום. לפעמים חושבים שנדבקים מהאוויר אבל בד"כ יש איזשהו מגע עם מי שהיה חולה בלי הרבה סימנים ולא זוכרים. ה"בעיה" עם הרוטה שצריך להחליט עכשיו כי אי אפשר להתחיל את הסדרה אחרי גיל 14 שבועות ו6 ימים (קצת יותר מ3 חודשים)

לגבי הערה שלך על הסל - החיסון די חדש (רק נכנס לארה"ב לפני כ6 שנים בזמן אישורו). בכל זאת זה לא ענייני - המערכת הרפואית במדינת ישראל מתקדמת עם השנים וצריך לברך על זה ולא לתהות. הבעיה היא למצוא תקציב - וכל פעם חיסונים מוכיחים את עצמם לא רק בזה שמורידים את המחלות, אבל בטווח הארוך חושכים הרבה יותר כסף מההשקעה הראשונית. תשאלי כל הורה שסבל עם ילדו במחלת רוטה - עדיף למנוע מאשר לטפל כשחולים.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

ענבל
    29/01/2012

שלום,

קודם כל תודה על ההתייחסות.
    האם העובדה שהחיסון חדש יחסית , מהווה סיכון מסוים? מבחינת מומים ותופעות שהחיסון עלול להותיר? (אני מקווה שהשאלה לא מגוכחת , האין לי ידע מקצועי ועל כן מתייעצת כיוון ואני דואגת לבריאות התינוק שלי).

תודה מראש ויום טוב
    ענבל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת - תגובה

ד''ר אריק האס
    29/01/2012

ענבל,

את צודקת בזה שחיסון חדש יש לפעמים פחות מידע ויש תופעות נדירות שרק מתגלות עם הזמן ועם שימוש שגרתי. מצד שני, עם גישה כזאת - אף חיסון לא ייכנס לשימוש. בנקודה זאת, מחקר בחיסונים הוא תחום מאוד פעיל בארץ שלנו, וכמה חיסונים בשימוש עולמי נבדקו ראשון כאן ע"י הורים שהסכימו להשתתף בתוכניות כאלה ואחרות לפני שהחיסון נכנס לשגרה. ברור שלא כל אחד יסכים לחסן את ילדו בשלב זה של פיתוח אבל יש לא מעט שרואים את החשיבות בקידום מערכת הרפואה מניעתית בארץ ובעולם.

כל זה שונה כשמדובר בחיסון שאושר ע"י משרד הבריאות. בשלב זה יש כבר נתונים על בטיחות ויעילות ממספר מרכזים בעולם. ולכן כבר היתה המלצה לרוטה מזה כמה שנים ואלה שהתחסנו בארץ על פי רוב נהנו מההגנה ולא דיווחו על הרבה תופעות לוואי.

כשחיסון מומלץ לשימוש שגרתי (כגון רוטה - ינואר 2011) את יכולה להיות בטוחה שיש נתונים יותר מפורטים על יעילות ובטיחות ושהיעילות מצדיקה את המחיר (בריאותי, כספי וכו'). בשלב זה אין כל כך מקום (לדעתי) לשיקול של הורים אם כדאי או לא כי החיסון כבר הוכח כיעיל ובטיחותי. כמובן תמיד יהיו אנשים שמסרבים מכל מיני סיבות - אבל פחד מהלא ידוע לא כל כך רלבנטי בשלב זה. בנוסף, חיסונים פותחו למחלות נפוצות כך שיש לנו הרבה נסיון עם מה יקרה לאלה שחוטפים המחלה שהחיסון אמור למנוע.

בנוסף, ישן לא תמיד יותר בטיחותי או מנוסה. במקרה של רוטה, הסוכנות לתרופות האמריקאית חייבה מחקר של עשרות אלפי ילדים לפני אישורה, כך שהיתה אפשרי למצוא תופעות לוואי יחסי נדירות, מה שלא נדרש לחיסונים ה"וותיקים" יותר, ש"כולם" מקבלים אותם בלי חששות.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכנעת אותי אנחנו הולכים להתחסן תודה

ענבל
    31/01/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היפוטיטיס בי
    ליאן
    22/01/2012

שלום ד"ר
    אני ובעלי מתכננים היריון, עקב הבדיקות שעשיתי היתברר שיש לי היפוטיטיס בי שזה אומר אני נשאית למחלה הזו. בעלי חוסן
    רציתי לדעת האם בעתיד כשיוולד לנו תינוק האם יש סיכוי שאני יכולה להעביר לו את המחלה ?
    או שיש חיסון שמונע הידבקות.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    היפוטיטיס בי

הוספת תגובה

• היפוטיטיס בי - תגובה

ד''ר אריק האס
    23/01/2012

כל ילד בישראל מקבל חיסון נגד צהבת B. לאמהות שידועות כנשאיות נותנים גם חיסון סביל (נוגדנים לHBIG) כדי שהוירוס לא ידבק בזמן מעבר תעלת הלידה. הצוות המטפל צריך לדעת על מצב שלך ויטפלו בהתאם.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אבעבועות רוח
    ירושלים
    08/01/2012

הי, הבנתי שהחיסון נגד אבעבועות מחזיק רק לכמה שנים.
    מה קורה אם הילד נחשף אחרי חמש שנים למחלה, הוא יכול להידבק? עושים חיסון נוסף?

לקביעת תור
    סגירה
    גם אבעבועות רוח

הוספת תגובה

• גם אבעבועות רוח - תגובה

ד''ר אריק האס
    08/01/2012

תודה על השאלה. החיסון מספק הגנה למספר שנים (עשרות=14-25 במחקרים שונים) ולא "כמה" למרות שלא ידוע בדיוק משך החסינות. כל עוד שיותר אנשים מתחסנים, יש פחות וירוס ש"מסתובב" ולכן אפילו אם החסינות יורדת קצת (באחוזים) עם הזמן זה פחות משמעותי מאשר כשיש מחלה נפוצה. ההמלצה הנוכחית היא שתינתן מנה שניה בגיל 4-6 שנים שיוצא בסביבות כתה א'. אין המלצות למנות נוספות אבל כמו הרבה דברים בקשר לחיסונים, ההמלצות משתנות עם הזמן וידע מצטבר.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבעבועות

מערכת
    17/01/2012

בת אחותי בדיוק חטפה אבעבועות, היא בת 3 וחצי כמעט 4, והיא חוסנה כשהייתה בת שנה.
    אומנם זה לא חזק.. אבל עדיין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון לאבעבועות רוח
    אפרת
    31/12/2011

שלום, אני בת 31, לא הייתי חולה באבעבועות רוח, קיבלתי לפני כ-6 שנים חיסון לאבעבועות רוח אבל רק אחד מתוך השניים (משום מה הרופא לא שלח אותי לשניים), בבדיקת נוגדנים שעשיתי לפני ההריון הטיטר היה מאוד נמוך ובעצם נאמר שאני לא מחוסנת. אני מעוניינת לבצע את החיסון כעת אבל מאחר שהבנתי שמדובר בוירוס חי מוחלש רציתי לדעת מה ההשפעות על בני, הוא בן 10 חודשים ומן הסתם עדיין לא חוסן לאבעבועות ובנוסף יש לו נויטרופניה אוטואימונית. האם זה שאני אעשה את החיסון יסכן אותו בדרך כלשהי?
    תודה, אפרת.

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון לאבעבועות רוח

הוספת תגובה

• חיסון לאבעבועות רוח - תגובה

ד''ר אריק האס
    31/12/2011

אפרת,

את יכולה להתחסן בלי לדאוג, אם את לא בהריון. אם הוא מקבל סטרוידים במינון גבוה או סוג של תרופות של מדכאות מערכת החיסון אחרות, כדאי להתייעץ עם האימונולוג שלו, אבל לא בגלל המחלה הבסיסית או הגיל שלו.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחסור ב igA
    אופק
    26/12/2011

שלום רב,
    אני בן 17 ובבדיקת דם התגלה אצלי מחסור ב igA (נמוך מ 6) ועודף ב igG - בבדיקה אחת 1680 ובשנייה 1730.
    הבנתי מהרופא שהבעיה היא בעיקר המחסור ב A.
    אשמח לדעת מה זה אומר מבחינתי, האם סביר שהאסטמה ובעיות הנשימה שיש לי לעיתים קשורות למחסור זה, והאם גם על בני משפחתי להבדק.
    ידוע לי שעליי לדווח לפני קבלת דם, אך האם אפשר לתרום דם?
    בכל אופן, אשמח לכל מידע.
    תודה ושבוע טוב,
    אופק

לקביעת תור
    סגירה
    מחסור ב igA

הוספת תגובה

• מחסור ב igA - תגובה

ד''ר אריק האס
    26/12/2011

אופק,

תודה על השאלות. חוסר IGA הוא בעיה מולדת יחסי נפוצה באוכלוסיה. מדובר בזרוע של מערכת החיסון שפועל בעיקר ברקמות של רירית - דרכי הנשימה, מערכת העיכול, ולנשים, חלב אם. אנשים עם חוסר מוחלט יכולים להיות בלי סימנים לחלוטין, אבל יש מספר נכבד שסובלים מאסתמה וזיהומים חוזרים בדרכי הנשימה יותר מאשר אנשים שאין להם בעיה זו. לגבי השאלה לבדוק בני המשפחה אין המלצה גורפת כך שזה שיקול של רופא מטפל שלהם. מאוד חשוב לך לתרום דם כי אנשים עם הבעיה יכולים להגיב קשה לדם רגיל. במידה ויש צורך לקבל מנת דם (כולל כל מיני תוצרי דם כמו IVIG וטסיות) חובה לדווח לרופא שמזמין את החומר שיגיד לבנק הדם שיתארגנו בהתאם.

יכול להיות שיש חיסונים שיעזורו לך במיוחד פנוימוקוק וחיסון שנתי נגד שפעת. יש אנשים עם חוסר IGA שלא מגיבים אבל אין מה להפסיד. אם לרופא שלך אין נסיון באנשים עם הבעיה שלך, לפעמים יעוץ מומחה באימונולוגיה יכול לעזור.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון שני צהבת B
    אסנת
    25/12/2011

בבי"ח עם הלידה קיבל בני צהבת B הבנתי שאמורים לקבל שוב ב4 שבועות, קבעו לנו תור רק בגיל 6 שבועות לבוא להתחסן, האם זה עדיין בסדר או לצלצל להקדים?

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון שני צהבת B

הוספת תגובה

• חיסון שני צהבת B - תגובה

ד''ר אריק האס
    25/12/2011

אסנת,

תודה על השאלה. זה בסדר.

ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון בגיל 4 חודשים
    יפעת
    16/12/2011

שלום,
    לגבי חיסון בגיל ארבעה חודשים לתינוק, מה חישוב הזמן הנכון למתן החיסון- לפי הגיל של התינוק או לפי תאריך מתן החיסון של גיל חודשיים.
    ז"א אם הוא נולד ב- 24 לחודש אוגוסט וחוסן בגיל חודשיים ב- 26 לאוקטובר, האם חיסון 4 חודשים ב- 29 לדצמבר הוא תקין?
    אני שואלת כי חברה שהיא אחות טיפת חלב (לא שלנו) אמרה לי שאם מפספסים אפילו ביום אחד את התאריך, אז לחיסון אין משמעות . נכון?

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון בגיל 4 חודשים

הוספת תגובה

• חיסון בגיל 4 חודשים - תגובה

ד''ר אריק האס
    16/12/2011

יפעת,

תודה על השאלה. חסר לי פרטים בשאלה שלך. בגדול, חיסונים עדיין תקפים אם נותנים אותם אחרי הזמן. במקרה של רוטה חייבים לתת מנה ראשונה לפני 15 שבועות ומנה שלישית לפני 8 חודשים עם רווח של חודשיים בין חיסון לחיסון מסיבות לא קשורות לחיסון עצמו אלא בצורה שהיא עברה תהליך האישור עקב תופעות לוואי בחיסון לרוטה שפותח לפני הרבה שנים. לכל החיסונים אחרים העיכוב של כמה ימים לא משנה.

המרווח בין חיסונים אמור ליחשב בשילוב בגיל הילד וכמה זמן עבר מחיסון הקודם. למשל ילד שהתחסן בגיל 2 חודשים ב 1.11 יקבל החיסון הבא ב1.1. נכון שזה קצת יותר מ 8 שבועות אבל מצוי שאנשים מתבלבלים ולכן עדיף להשתמש בימי חודש. אם ניתן מעל 8 שבועות זה תקף. אם ניתן פחות מ 8 שבועות תלוי בחיסון, לפעמים המנה לא נחשבת ולפעמים כן, זה נחשב מקרה חריג ואחות תתיעץ עם הממונה לקבוע המשך חיסונים.

בכל זאת, אחות טיפת חלב מחסנת כל יום כך שהיא יודעת כל מה שכתבתי, אולי לא הצליחה להסביר את זה אבל לא הייתי מטיל ספק בתאריכים שהיא קבעה לך.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון רוטה - מנה ראשונה
    ריקי
    13/12/2011

שלום רב,

מחר יש לבני חיסון (מנה ראשונה) נגד נגיף הרוטה.

מחר בני יהיה בן 14+5. האם כדאי לחסן אותו או לוותר מכיוון שזה גבולי מאוד.

בנוסף, מדוע לא ניתן לחסן לאחר 14+6?

תןדה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון רוטה - מנה ראשונה

הוספת תגובה

• חיסון רוטה - מנה ראשונה - תגובה

ד''ר אריק האס
    13/12/2011

ריקי,

כדאי מומלץ וחייב לחסן, אחרת לא תוכלי לחסן אותו.

העניין עם ה15 שבעות קשור לחיסון הקודם לפני כ13 שנה. היו ילדים שעקב החיסון סבלו מסוג של חסימת מעיים שנקראת התפשלות. בחיפוש לגורמי סיכון מצאו שילדים מעל גיל 15 שבועות היו בסיכון יותר גבוה לעבור התפשלות אחרי חיסון רוטה-שילד. בפיתוח החיסונים הנוכחים, הסוכנות לתרופות בארצות הברית חייבו את התרופות לתת רק לילדים פחות מ15 שבועות. בכל המחקר שנעשה עד כה (יותר מ70,000 ילדים בשני מחקרים ועוד מחקרים אחרי הכנסת החיסון לשגרה), אין קשר בין רוטה-טק או רוטה-ריקס להתפשלות מעיים.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבעבועות רוח
    נורית קלינסקי
    10/12/2011

אשמח לקבל הוראות טיפול בילד שלקה באבעבועות רוח.האם אפשר להוציאו מחוץ לבית גם במקרה שאינו סובל מחום ומצבו עירני לחלוטין או להשאירו בבית גם אם הוא מרגיש בטוב על מנת שלא ייגרמו סיבוכים.

לקביעת תור
    סגירה
    אבעבועות רוח

הוספת תגובה

• אבעבועות רוח - תגובה

ד''ר אריק האס
    10/12/2011

נורית,

תודה על השאלה. אין טיפול לאבעבועות רוח, זה עובר לבד. במקרים של גרד אפשר למרוח משחת קלמין אבל זה רק נותן לפצעים להתרפא בעצמם. אין מניעה להיות בחוץ (כגון בחצר) אבל אם הוא בסביבת אנשים אחרים הוא מדבק כל עוד שיש פצעים שלא התגלדו. כמובן לא יכול לחזור ללימודים או גן כל עוד שיש פצעים כאלה. בד"כ כדאי להישאר בבית עד אז. אם יש שאלות יותר ספציפיות, לפנות לרופא מטפל.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחומשת ופרבנר
    סער
    08/12/2011

שלום
    בתי בת שנה אמורה לקבל חיסון מחומשת וםרבנר ביום שני. היא מצוננת עם ליחה ומשתעלת ללא חום. האם כדאי לדחות או לפצל את החיסונים? יש לציין שאחרי ה-MMRV העלתה חום לא גבוה כמה ימים לאחר החיסון, חום וצינון יחד

2. יש שמועות שהיו לאחרונה תופעות לוואי שלא היו עד כהובעיות בחיסון המחמושת האם זה נכון?

לקביעת תור
    סגירה
    מחומשת ופרבנר

הוספת תגובה

• מחומשת ופרבנר - תגובה

ד''ר אריק האס
    08/12/2011

תודה על השאלה. האם כתבת שאלה לפני 3 ימים? אם כן ראי את התשובה. אני לא רואה סיבה מיוחדת לפצל או לא להתחסן לפי מה שאת אומרת על הבת שלך. לא ידוע לי על בעיות ב"מחומשת."

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה