פורום חיסונים לילדים, מחלות זיהומיות - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• קשר ביןמחלות
    דנה
    22/02/2013

אני בריאה בדרך כלל, פעילה ואנרגטית. לדאבוני חטפתי ואין לי מושג איך את הוירוס המעצבן הזה של מחלת הנשיקה. (אומת בבדיקת נוגדנים).

חום גבוה כבר 10 ימים, בלוטות לימפה נפוחות, כאב גרון, עייפות ותשישות.

במהלך שיטוטיי באינטרנט מצאתי כי לעיתים וירוס זה גורם ללימפופה ...

האם הבנתי נכון ????

מהם המלצותייך באופן כללי לטיפול בשלב הפעיל של מחלת הנשיקה ולאחריה ?

האם הקשר בין מחלות אלו הוא נכון והאם בשלב זה יש מה לעשות???
    איך ניתן לבדוק זאת ?

לתשובתך מאד אודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קשר ביןמחלות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשר ביןמחלות - תגובה

ד''ר אריק האס
    22/02/2013

דנה,

המחלה תעבור לבד, אבל זה יקח זמן. אין המלצות ספציפיות מעבר לשתיה מרובה ומנוחה. כדאי לפנות לרופא לבדיקת בטן. אם יש טחול מוגדל, צריך להמנע מספורט מגע עד שהטחול יחזור לגודל רגיל.

הקשר בין (Epstein-Barr Virus (EBV וסרטן קיים, אבל הוא נדיר ביותר, כך שלא הייתי מודאג לזה. כמעט כל האוכלוסייה נדבקת בEBV ובכל זאת לימפומה היא לא מחלה שכיחה.
    אם את מרגישה סימפטומים שמטרידים אותך, לגשת לרופא המטפל.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• EBV

דנה
    22/02/2013

תודה על תשובתך...
    לאיזה תסמינים עלי להיות ערה ?
    פשוט נראה שהיום כאילו בלוטות לימפה נפוחות ומודלקות מאד... ובמקרה נפגשתי במידע אודות הקשר, אז זה נראה מטריד.
    רופא המשפחה אומר שצריך רק מנוחה וסבלנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ום חוזר אצל תינוק בן 3 חודשים
    אמא לשניים
    20/02/2013

שלום,
    אני אמא לתינוק בן 3 חודשים.
    יש לו מקרים של חום חוזר, בפעם הראשונה זה הייה באשפוז של אחרי הלידה (38 מעלות), אח"כ בגיל חודש וחצי (38.2 למשך יממה הגענו למיון ובדיקות הדם לא הראו כלום), בגיל חודשיים וקצת (הגיע עד 38.6 למשך יומיים מעלות בדיקת דם הראתה שזה ויראלי. (
    עכשיו הוא בן 3 חודשים וקצת ומאתמול הוא חמים (הגיע עד 37.6 והיום הוא נד סביב 37.2-3).
    חשוב לי לציין: הוא יונק הנקה מלאה,עולה במשקל מאוד מאוד יפה, נולד בלידה תקינה עם היריון תקין, בדיקות היריון תקינות, בזמני החום הוא לא אפטי/משלשל/מקיא/פיפי רגיל,
    החום יורד במתן אקמול, הוא חוסן בגיל חודש ובגיל חודשיים, ויש לי ילד נוסף בן 3.

שאלתי היא : מה הבעיה איתו?? אני משתדלת לשמור עליו מהקור ומאנשים חולים, מווסת טמפרטורה בבית..
    גם הילד הגדול שלי ינק והוא לא הייה חולה עד גיל 8 חודשים בערך..
    מהי דעתך ומה ניתן לעשות? מה לגבי המשך החיסונים?

הוספת תגובה

• ום חוזר אצל תינוק בן 3 חודשים - תגובה

ד''ר אריק האס
    20/02/2013

תודה על השאלה. אין לי אפשרות להגיע לאבחנה דרך הפורום - את צריכה לפנות לרופא המטפל שהוא ישמע את הסיפור, יבדוק את הילד, ויקבע אם יש צורך לבדיקות או ייעוצים נוספים. הדבר הכי שכיח הוא מחלות ויראליות שונות (החום אחרי לידה אולי משהו אחר) אבל לפי המהלך ובדיקה גופנית יתכן שיש חשיבות לשלול דברים אחרים.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון לשחפת
    אמא
    17/02/2013

שלום,
    אנו מתגוררים בקוריאה, סיאול. לאחרונה גיליתי כי כאן ניתן חיסון BCG כנגד שחפת כחיסון שבשגרה. האם מומלץ להתחסן? האם ניתן לחסן ילדים שלאחרונה מלאו להם חמש? האם גם מבוגרים יכולים לקבל את החיסון? תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון לשחפת

הוספת תגובה

• חיסון לשחפת - תגובה

ד''ר אריק האס
    17/02/2013

תודה על השאלה. BCG הוא בשימוש שגרתי בהרבה מדינות. התפקיד העיקרי שלו הוא במניעה שחפת וסיבוכיה אצל ילדים קטנים ולכן הוא ניתן בגיל צעיר מאוד. היעילות שלו במניעת שחפת אצל מבוגרים לא הוכחה ולכן לא הייתי הולך על זה. לגבי ילדים שכבר לא תינוקות, ממליץ שתתיעץ עם רופא שם כי כל מדינה יש את הנוהלים שלו.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון טטנוס
    גל
    14/02/2013

אני בן 17 וחצי, עוד שנה מתגייס
    החיסון טטנוס האחרון שקיבלתי היה בכיתה ב', בגיל 7 (עבר יותר מ10 שנים מאז)
    את החיסון בכיתה ח' לא עשיתי.

האם חובה עליי להתחסן כבר עכשיו בשביל הטטנוס? או אפשר לחכות שנה עד הגיוס בשביל לקבל את החיסון?

פשוט אני מפחד שעכשיו אני בסכנה להידבק במחלה, וכל שריטה הכי קטנה והכי שטחית מרגישה לי כמו סוף העולם כאילו אני עלול להידבק במחלה.
    ובכללי האם המחלה נדירה גם בקרב אנשים שלא חוסנו? או שמי שלא חוסן ונפצע רוב הסיכויים שידבק?

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון טטנוס

הוספת תגובה

• חיסון טטנוס - תגובה

ד''ר אריק האס
    15/02/2013

גל,

כדאי לך להתחסן עכשיו. יש עוד מחלות חוץ מטטנוס שהחיסון מונע. מה שחשוב שתחזיק פנקס חיסונים כדי שבגיוס יראו שקיבלת לאחרונה.

הסיכון לטטנוס תלוי בכמה גורמים - הסוג של פצע, החומר הפוצע, עומק, לכלוך וכוליה. אין צורך לדאוג משריטות יומיומיות כגון מפלסטיק או עפרון למשל. מי שמעודכן בחיסון לא צריך לחשוש, ומי שלא מעודכן (ב10 שנים אחרונות) צריך לקבל דחף.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסוני גיל שנה
    איריס
    14/02/2013

שלום.
    היום חיסנתי את הילדה שלי בחיסון ה MMR + אבעבועות רוח. האם תופעות הלוואי של חיסון האבעבועות זה המחלה בצורה קלה? אני מעולם לא חליתי באבעבועות וגם לא חוסנתי, אם הילדה מפתחת תופעת לוואי אני יכולה להידבק ממנה?

את שאר החיסונים של גיל שנה החלטתי לבצע במועד אחר, האם אני צריכה לחכות פרק זמן מסויים בין החיסון של היום לבין מתן שאר החיסונים או שזה לא משנה?

תודה מראש על התשובה!

לקביעת תור
    סגירה
    חיסוני גיל שנה

הוספת תגובה

• חיסוני גיל שנה - תגובה

ד''ר אריק האס
    14/02/2013

איריס,

תודה על השאלות. אין צורך לחכות להשלמת שאר החיסונים. לגבי תופעות לוואי, רצוי שתשאלי שאלות כאלה בזמן החיסון, כי מטבע הדברים עדיף לדבר פנים מול פנים כדי לתת תשובה מספקת.

בכלליות אני יכול להגיד לך שתופעות לוואי זה אינדיבידואלי - כלומר כל מתחסן עובר את זה בדרך שלו כך שאין לי אפשרות להגיד מה יהיה אצל בתך. רוב הילדים והוריהם עוברים את כל החיסונים ללא תופעות לוואי משמועותיות. יש אפשרות תאורטית שמי שמתחסן ידביק מישהו אחר. בפועל זה מאוד נדיר שזה יקרה כי הוירוס של החיסון לא מגיע לרמות מספיק גבוהות בדרכי הנשימה כדי שיופץ הלאה. בנוסף, מכיון שמדובר בזן מוחלש לא צפויות תופעות קשות גם למי שלא נחשף בעבר. לא הייתי דואג מזה.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך על התשובה המהירה

איריס
    14/02/2013

אני שואלת פה כי האחיות בטיפת חלב לא כל כך ידעו לענות על השאלה שלי....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה אחרי חיסון
    ד``ר אריק האס
    12/02/2013

שכחתי להוסיף כי מאז הוא בוכה המון
    הוא יותר "צורח" מאשר בוכה ולא ניתן להרגיע אותו
    בעיקר בשעות הערב
    חייב על הידיים וגם אז לרוב צורח
    צרחות לא נורמליות שלפני החיסון לא היו !
    וזה לא גזים .

לקביעת תור
    סגירה
    תגובה אחרי חיסון

הוספת תגובה

• תגובה אחרי חיסון - תגובה

ד''ר אריק האס
    12/02/2013

סליחה לשואלת שמחקתי את ההודעה. מה שעליך לעשות זה לדווח על התופעה לאחות שחיסנה אותו. תביא כל הניירת מהבית חולים והיא תשלח את זה ללשכת הבריאות. שם יקבלו החלטה אם ואיך לחסן אותו בהמשך.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה לאחר חיסון תינוק שהתעל

פני
    13/02/2013

שלום רב ד"ר,
    מסרתי להם את כל החומר, הם שלחו , אולם לא נתנו תשובה קונקרטית
    ביקשו אישור מרופא המשפחה לחסן את התינוק

רופא המשפחה לא נותן אישור לפני שיראה אותו נוירולוג ילדים

לצערי לא ניתן להשיג תור ותאריך החיסון הבא מתקרב מהר מאד.

אנחנו מנסים כרגע להשיג תור דחוף לנוירולוג ילדים...
    אבל אם לא נספיק ... אנחנו ממש אובדי עצות

ומה זה הצרחות האלה - הוא צורח רוב הזמן - אם הוא לא בידיים וגם אם כן - אתמול צרח שעה עד שהיה מותש ולא יכל עוד נרגע ל 10 דקות והתחיל לצרוח שוב.

זה התחיל מהחיסון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה לאחר חיסון תינוק שהתעל - תגובה

ד''ר אריק האס
    13/02/2013

פני,

מאוד קשה לקבוע אם תופעה כלשהי קשורה לחיסון או לא. כל עוד שיש חשש לא כדאי לקבל, ואפילו אם ידחו חיסונים ממועדם זה בסדר במקרה הזה. עם זאת כמה שהתופעה ממשיכה היא פחות סבירה להיות קשורה לחיסון אפילו אם נראה שהתחיל כתוצאה מחיסון. ילדים מקבלים חיסונים בכמה מועדים ולכן זה פזיז להסיק מסקנה שהבכי הוא מהחיסון בלי נסיון לשלול גורמים אחרים.

לכן אני ממליץ:
    1. ייעוץ רופא מטפל לגבי בכי ממושך - אולי יש צורך בבדיקות נוספות או החלפת כלכלה.
    2. באותה הזדמנות תשאלי אם ניתן לקבל לפחות PREVNAR ורוטה במועד כי הם לא מוכרים כגורמים לתופעות נוירולוגיות לעומת מחומש במיוחד המרכיב של שעלת שמידי מפעם כן יכול לגרום לתופעות נוירולוגיות
    3. להמתין לקבל עוד מנה של מחומש עד שתהיה המלצה מנוירולוג ילדים.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק איבד הכרה לאחר חיסון
    פני
    12/02/2013

שלום רב,
    בני, כיום בן 3 חודשים
    בגיל חודשיים כ 5 שעות לאחר חיסון של גיל זה , התעורר בצרחות בכי חזקות
    ולאחר כשתי דקות של בכי היה נראה כמתעלף, ראשו נזרק לאחור ועיניו נעצמו,
    לאחר מספר שניות התעורר אולם החוויר מאד יותר ויותר וללא בכי
    ולא הגיב.
    שוב לאחר מספר שניות "חזר לעצמו".
    פונינו ע"י אמבולנס לבי"ח שם לא ידעו ממה נגרם העילפון - גם רופאי המשפחה לא ידעו לאמר בדיוק ממה נגרם הדבר,

יש לנו את אותו חיסון בגיל 4 חודשים ואני חוששת מאד לחסן - בגלל מה שקרה.

מה לעשות ?

הוספת תגובה

• תינוק איבד הכרה - המשך

פני
    12/02/2013

שכחתי להוסיף כי מאז הוא בוכה המון
    הוא יותר "צורח" מאשר בוכה ולא ניתן להרגיע אותו
    בעיקר בשעות הערב
    חייב על הידיים וגם אז לרוב צורח
    צרחות לא נורמליות שלפני החיסון לא היו !
    וזה לא גזים .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם מי שחלה באבעבועות מחוסן לתמיד?
    אודליה
    10/02/2013

שלום רב,
    בתי בת ה7 עומדת בפני חיסון של כיתה א' הכולל בתוכו חיסון לאבעבועות,
    אבל בגיל שנתיים היא כבר חלתה במחלה לכן ביקשתי שלא יתנו לה את החיסון עם האבעבועות, אולם האחות מתעקשת שהיא בכל זאת צריכה לקבל את החיסון.
    עד היום חשבתי שמי שעובר את המחלה מחוסן ממנה באופן טבעי, האם לא כך?
    ואם כן, האם זאת לא זכותי לדרוש שלא תקבל חיסונים שאינה זקוקה להם?

הוספת תגובה

• האם מי שחלה באבעבועות מחוסן לתמיד? - תגובה

ד''ר אריק האס
    10/02/2013

אודליה,

תודה על השאלה. ברמת העיקרון מחלה מקנה חסינות לטווח הארוך. השאלה היא מי קבע האבחנה. אם יש לך תיעוד מהרופא שבדק אותה, תביאי את זה לאחות ותסבירי לך שאת לא רוצה את החיסון (שום חיסון בארץ הוא לא חובה). ההמלצה הכללית היא לא להתחשב באבחנת המחלה לפי דברי ההורים בעבר כי יש טעיות לכאן ולכאן ולכן האחות פועלת לפי ההנחיות, אבל כמובן יש לך זכות לבקש משהו אחר. יש לציין שאין סיכון כלשהו לחסן מי שכבר חלה או חוסן נגד אבעבועות. בנוסף,יתכן שזה גם ישפר את הזכרון של מערכת החיסון בטווח הארוך. בכל מקרה אם אין אפשרות לקבל את החלקים האחרים (חצבת-חזרת-אדמת) בנפרד אני ממליץ לך לקבל את החיסון חצבת-חזרת-אדמת ואבעבועות ביחד.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה אודות חיסון גיל שנה
    רותי
    06/02/2013

בתי קיבלה באיחור את חיסון גיל השנה (עקב כך שהייתה חולה..): בגיל שנה ו-4 קיבלה שתי זריקות ברגליים (כי רציתי לפצל) וכעת בגיל שנה ו-5 קיבלה זריקה ביד (שוב- הפער נגרם עקב מחלה). שאלתי היא: ידוע לי שבגילאים שנה וחצי ושנתיים אמורים לחסן שוב. האם בשל העיכוב במתן חיסון גיל שנה יש צורך כעת לדחות את החיסונים של שנה וחצי ושנתיים? חשוב לא לשכוח שהיא בעצם סיימה את חיסון גיל שנה בגיל שנה ו-5...
    תודה!!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה אודות חיסון גיל שנה

הוספת תגובה

• שאלה אודות חיסון גיל שנה - תגובה

ד''ר אריק האס
    06/02/2013

רותי,

תודה על השאלה. אין צורך לחכות.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חום גבוה אחרי חיסון צהבת לבן שנתיים
    מעין
    05/02/2013

שלום,

בני בן השנתיים וחצי קיבל אתמול חיסון לצהבת. היום העלה חום ל- 38.9. האם סביר שחום כזה הנו תופעת לוואי של החיסון?

תודה,

מעין.

הוספת תגובה

• חום גבוה אחרי חיסון צהבת לבן שנתיים - תגובה

ד''ר אריק האס
    05/02/2013

מעין,

יכול להיות - תלוי בנוכחות של סימנים אחרים. אני ממליץ שתפני לרופא לבדיקה אם החום ממשיך.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון פוליו
    ורד
    04/02/2013

למה ההמלצה לחיסון היא רק לילדים ולא לגילאים אחרים?
    מחיפוש בגוגל עולה שיש מדינות באפריקה כדגומת ניגריה שבהן הפוליו לא מוגר ולכן עם כל העובדים הזרים שיש לנו פה או הישראלים שנוסעים לעבוד בניגריה למשל, יכולה באופן תיאורטית להיות חשיפה בישראל, במיוחד לעובדי בתי החולים. אני צודקת?

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון פוליו

הוספת תגובה

• חיסון פוליו - תגובה

ד''ר אריק האס
    04/02/2013

ורד,

תודה על השאלה. החיסון הוא בשימוש נרחב בארץ מאז שנות החמישים. לכן רוב האוכלוסיה היא כן מחוסנת. אנשים שנולדו לפני זה עברו את הוירוס והם גם מחוסנים לצורך העניין. כשרוב האוכלוסיה מחוסנת רואים פחות את המחלה ולכן אפילו אנשים לא מחוסנים יהיו פחות חולים עד כדי כך שלא היה מקרה בארץ הרבה שנים. למי שיש סיכון מיוחד (עובדי מעבדות למשל) יש התוויה לעשות מנת דחף.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלבת
    ננ
    28/01/2013

חשבנו לנסוע להודו עם הילדים אבל שמענו על מקרי כלבת רבים באזור ואפילו קיבלנו המלצה לעשות חיסון. בעקבות זאת החלטנו לשנות יעד ורציתי לדעת, קודם כל, מאיזה גיל אפשר לקבל חיסו כלבת במידת הצורך? ואיזה מקומות בעולם נקיים מהמחלה ובאילו מקומות היא יותר שכיחה? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    כלבת

הוספת תגובה

• כלבת - תגובה

ד''ר אריק האס
    28/01/2013

אין הגבלה בגיל לחיסונים נגד כלבת, כלומר אפילו תינוק בן יומו יכול לקבל חיסון במידת הצורך. לגבי מדינות, אני ממליץ לך לפנות למרפאת מטיילים באזור מגוריך כדי לקבל ייעוץ על מחלות שכיחות במדינות שונות ודרכים למנוע אותם ככל האפשר.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתיית אלכוהול מיד לאחר קבלת חיסון
    עידן
    20/01/2013

שלום לרופאים המומחים.

שמי עידן בן 28, היום בשעה 17:00 בערב קיבלתי חיסון צהבת בי מנה רביעית + טיפוס הבטן. מספר דקות לאחר החיסון שתיתי חצי ליטר בירה.

אני מוטרד מאוד. האם פגעתי בגופי או הורדתי את יעילות החיסון???

הוספת תגובה

• שתיית אלכוהול מיד לאחר קבלת חיסון - תגובה

ד''ר אריק האס
    20/01/2013

עידן,

אין סיבה לדאגה. אם יש לך עוד שאלות בנושא תפנה לפורום יותר מתאים.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון לשפעת
    גלית
    17/01/2013

שלום,
    יש לי תאומים בני 11 חודש שנולדו בשבוע ה- 35 והיו שבועיים בפגיה, ב"ה הם בסדר מתפתחים יפה ללא בעיות.
    האם הם ברמת סיכן וכדאי לחסן אותם?
    חוץ מזה שאר ילדי הם בני 19,15,11,8,4
    את מי מומלץ לחסן?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון לשפעת

הוספת תגובה

• חיסון לשפעת - תגובה

ד''ר אריק האס
    20/01/2013

גלית,

ראי הודעה הקודמת. אני ממליץ על החיסון נגד שפעת לכלל האוכלוסיה. הסיכון יותר גבוה אצל ילדים קטנים, וכשיש כמה ילדים ובמיוחד תאומים, הסיכוי שאחד ידביק את השני עולה. הסיכון יכול להיות יותר גבוה אצל פגים או מישהו עם בעיות כרוניות של הריאה אבל אני לא יכול להגיד אם זה שייך לתאומים שלך. כעיקרון מומלץ בתחילת העונה לקבל שמירה מירבית מהחיסון, אבל לא מאוחר מידי (כל עוד שהחיסון במלאי).

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון לשפעת
    לירון
    09/01/2013

האם כדאי ומומלץ לחסן ילד בן שלוש כנגד שפעת? אני ממש מתלבטת משום שאני מעדיפה שלא לחסן אבל מצד שני לא רוצה שהוא יהיה חולה..

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון לשפעת

הוספת תגובה

• חיסון לשפעת - תגובה

ד''ר אריק האס
    09/01/2013

לירון,

אני ממליץ על החיסון נגד שפעת לכלל האוכלוסיה במיוחד לילדים. אני מתחסן בעצמי וגם הילדים שלי כל שנה. אם יש עוד שאלות אני אשמח לענות. ככלל רצוי לחסן התחילת העונה כדי לבנות חסינות לפני העונה, אבל זה לא מאוחר מדי.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דרכים לחזק את מערכת החיסון

סיוון
    10/01/2013

מהניסיון שלי אני לא חיסנתי את הבן שלי. אני דוגלת ברעיון של דרכים טבעיות לחזק את מערכת החיסון. לאחר התייעצות עם נטורפתית, אפשר לשנות את התזונה, שתהיה יותר מותאמת לתקופה של החורף, יותר פעילות כדי להמריץ את הדם (היא הסבירה לי עד כמה שזה חשוב במיוחד בתקופה הזאת ולילדים בכלל) וגם אני מביאה לבן שלי סירופ טבעי עם ויטמנים שעוזר לחזק את מערכת החיסון של סופהרב שנקרא סמבוקיד. הוא אוהב את זה כי זה טעים והכי חשוב מגן עליו. אז את יכולה להתייעץ לגבי זה ולנסות בדרך הזאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה