פורום חיסונים לילדים, מחלות זיהומיות - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• הדבקה בוירוס CMV
    מאיה
    07/01/2013

שלום,
    שאלה בנוגע ל CMV, אין לי נוגדנים לוירוס ובשני ההריונות חששתי ונזהרתי מלהידבק. חברה שלי שנדבקה בוירוס לפני 7 שבועות. הייתי מעוניינת לחלות בוירוס לפני ההריון הבא (שלא מתוכנן לשנה הקרובה) השאלות הן:
    1. האם החברה עדיין מדבקת?
    2. יש לי ילדה בת שנתיים ותינוקת בת 4 חודשים ואני מניקה, האם הוירוס מסוכן להן?
    אני יודעת שהשאלה קצת מצחיקה אך אני מאוד חוששת להיבק בוירוס בהריון הבא..
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הדבקה בוירוס CMV

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הדבקה בוירוס CMV - תגובה

ד''ר אריק האס
    07/01/2013

מאיה,

אני לא ממליץ על הדבקה מכוונת עם CMV. כמו כל מחלה, יש טווח של תגובות עד חמורות. תהי רגועה ודברים יסתדרו.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זריקת טטנס לתינוקת
    מאיה
    30/12/2012

שלום,
    ביתי בת ארבעה חודשים, בכל פעם שאני קוצצת לה ציפורניים אני בטעות חותכת אותה מעט (היא מאוד מתנגדת). לפני 5 שבועות (26/11) קיבלה את החיסון הראשון לטטנוס ואתמול נחתכה שוב וירד לה הרבה דם מהאצבע. הקוצץ היה מחוטא באלכוהול, מיד לאחר הפציעה חטאתי את הפצע בפד אלכוהול ואחרי חצי שעה קילחתי אותה (עם פלסטר על האצבע אך הוא נרטב) ושמתי לב שהמים באמבטיה היו קצת חלודים (צנרת ישנה). רופאת הילדים ואחות טיפת חלב אמרו שיש להמתין לפחות 6 שבועות בין החיסונים וקבענו חיסון לשבוע הבא- 7/1 (בהפרש של 6 שבועות).
    האם יש סיבה לדאגה? אין סכנה שחיסון היחיד שקיבלה לא מספיק יעיל? אני מאוד מוטרדת ולחוצה
    תודה מראש, לי

לקביעת תור
    סגירה
    זריקת טטנס לתינוקת

הוספת תגובה

• זריקת טטנס לתינוקת - תגובה

ד''ר אריק האס
    30/12/2012

אין סיבה לדאגה.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות נוספת בנוגע לחיסון לשפעת

לי
    05/01/2013

תודה על המענה המהיר, רציתי לשאול באותו נושא האם ניתן לחסן בהפרש של 6 שבועות בדיוק לחיסון המחומש (הכולל טטנוס)? הרי שבד"כ מחסנים בהפרש של חודשיים.
    בנוסף ברצוני לשאול מס' שאלות בנוגע לחיסון לשפעת והנקה:
    1. אני שוקלת להתחסן לשפעת בכדי להגן על ביתי התינוקת למרות חששותי מחיסונים, יש לי ילדה בגן שחולה הרבה והשנה לא חיסנתי אותה, שתינו חוסנו בשנה שעברה. האם החיסון לשפעת החזירים משנה שעברה תקף לשפעת החזירים השנה?
    2. האם הנוגדנים מהחיסון עוברים לתינוקת בהנקה מלאה (במטרה להגן עליה)?
    3. בהנקה האם ישנה עדיפות לחיסון בזריקה או בתרסיס לאף (שהרי לאף החיסון חי מוחלש)?
    4. באופן כללי, בעת חשיפה למחלת בן משפחה, הנוגדנים עוברים לתינוק בהנקה רק במידה והאם חולה בפועל או מספיקה החשיפה למחלה מבלי לפתח תסמינים?
    5. הבנתי שההדבקה לשפעת הינה באמצעות העברת רוק ונוזלים ולא באוויר, האם זה נכון?
    תודה מראש, לי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות נוספת בנוגע לחיסון לשפעת - תגובה

ד''ר אריק האס
    06/01/2013

לי,

אין צורך להקדים החיסון נגד טטנוס.
    לגבי שפעת, נדמה לי שיהיה יותר יועיל ללכת לרופא בפועל כי יש לך הרבה שאלות ויתכן מעבר למה שכתבת כאן ויש גבול למה שאפשר לענות דרך האינטרנט. להלן תשובות לשאלותיך.

1. החיסון של השנה מכיל עוד זנים שלא היו שנה שעברה. המונח שפעת חזירים כבר לא רלבנטי כי מדובר בזן שהפך להיות הדומיננטי וגורם לשפעת עונתית. לכן מה שהומלץ לפני 3 שנים הוא לא בהכרח תקף.
    2. נוגדנים עוברים בהנקה אבל למי שיכול להתחסן (מעל 6 חודשים) עדיף להתחסן בפועל
    3. לאמהות מניקות זריקה יותר בטיחותית כי התרסיס טרם נבדק מספיק באוכלוסיה זו.
    4. אמא המתחסנת מעבירה נוגדנים בלי קשר למחלה או סימנים, אבל זה לוקח זמן ולכן יש חשיבות להתחסן בהתחלת העונה. גם אמא שנדבקת באיזשהו שלב תתחיל ליצר נוגדנים - אבל לפני זה התינוק יכול להידבק בעצמו.
    5. המחלה שפעת יכולה לעבור משיעול\התעטשות של מי שחולה באותו חדר.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עבודה בבי"ח ותינוק
    טל
    25/12/2012

שלום,

יש לי ילד בן 4 חודשים, שאינו יונק, וניזון מתמ"ל, הוא קיבל רק מנה 1 של החיסון המחומש עד כה ואת הבאה צפוי לקבל בקרוב. לא חוסן לרוטה ולפנאומוקוק.

התחלתי לעבוד בשבוע האחרון במחלקה פנימית בבי"ח ומיד עם סיום עבודתי אני אוספת אותו מהגן. כמובן שאני שוטפת היטב ידיים קודם וכו'... אבל רציתי לדעת האם אני מסכנת אותו באיזו צורה? יש חולים במחלקה שהם בבידוד מגע ע"ר חיידקים שונים, כולל CLOSTRIDIUM, אומנם איני נוגעת בהם אך אין ספק שבגדי נוגעים ואני מאוד מפחדת שמא אני עלולה להדביק את בני.
    מה הסיכון בכך? כיצד עלי לנהוג?

תודה רבה,
    טל

לקביעת תור
    סגירה
    עבודה בבי"ח ותינוק

הוספת תגובה

• עבודה בבי"ח ותינוק - תגובה

ד''ר אריק האס
    25/12/2012

טל,

תודה על השאלה. אין סיבה לדאוג במיוחד על קלוסטרידיום או חידקים עמידים במקרה שאת מתארת. מה שכן שחשוב שהתחסנת נגד כל המחלות שמומלצים לעובדי בריאות וגם חיסון שפעת כל שנה. בנוסף לשטיפת ידיים יסודית וקפדנית בסוף היום, רצוי להחליף ממדים לבגדי רחוב (תלוי בסוג העבודה שאת עושה בבית חולים אבל כולל אחיות, כח עזר, מנקות). כמובן חשוב בלי קשר שהילד יתחסן עם כל חיסוני שגרה - לא הבנתי למה לא חיסנת אותו נגד פנוימוקוק או רוטה. לרוטה מאוחר מידי אבל פנוימוקוק ניתן וכדאי להשלים.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד שאלה

טל
    25/12/2012

בהמשך לשאלתי,
    את כל החיסונים קיבלתי בעבר
    (בילדות) ולא חידשתי אותם - צהבת B, MMR, שיתוק ילדים, טטנוס דיפתריה, שעלת.
    אבעבועות- חליתי בילדות
    שפעת- לא התחסנתי ואגש להתחסן.

האם עלי לחדש משהו מהם?
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד שאלה - תגובה

ד''ר אריק האס
    25/12/2012

את צריכה לגשת לאחות האפידמילוגית או בריאות העובד והם ישלימו לך מה שחסר. יהיה צורך לחזור על לפחות חלק מהם לפי מה שאני רואה.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות הבדיקות
    דינה
    25/12/2012

שלום רב!ברצוני לקבל תשובות על שתי שאלות:
    1.מהי המשמעות של CMV IGg חיובי?חשוב לציין שCMV IGm שלילי.
    2. הנוגדנים של מחלת הנשיקה בפעם הראשונה התגלו אצל בני לפני 4 שנים.אז הסבירו שלא מדובר במחלה חריפה אלא שבני עבר בעבר את מחלת הנשיקה.
    עברו 4 שנים,אתמול נעשתה בדיקה חוזרת וכמות הנוגדנים עלו:
    EBVIgG- עליה מ-57 ל-101
    EBVEBNA-עליה מ-26 ל-55.
    אודה מאוד על תשובתך.
    בברכה,
    דינה

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות הבדיקות

הוספת תגובה

• תוצאות הבדיקות - תגובה

ד''ר אריק האס
    25/12/2012

דינה,

CMV IGG חיובי עם IGM תקין מצביע על חשיפה לוירוס בעבר. אין טעם לבדוק בעתיד. כמו כן בEBV - כשיש סרולוגיה שמתאימה לEBV בעבר, אין טעם לשלוח סרולוגיה עוד פעם. אם כן שולחים הפענוח הוא יכול להיות קשה. יתכן שמדובר בחשיפה חוזרת או הדבקה ויתכן שרמות הנוגדנים פשוט משתנים עם הזמן. אין משמעות קלינית או טיפולית בקשר לבן שלך.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסונים ותופעות לוואי
    רמה
    25/12/2012

בני רותם, בן שנה ו-7 חודשים, פיתח תופעות לוואי קשות לאחר מתן החיסונים האחרונים. חיסון ה-MMRV גרם לו את תופעות הלוואי הקשות יותר- חום, קשיי נשימה וחולשה כללית.
    לפעמים תופעות הלוואי קרו מספר ימים אחרי ולפעמים שבועיים או שלושה אחרי החיסון.
    אנו מתלבטים מאוד עם לתת לו את זריקות הדחף של המחומשת והפרבנר, בעיקר המחומשת. האם לפרק אותה? ואם כן למה אפשר לפרק את הדחף של המחומשת.
    ובנוסף, גם החיסון לצהבת A עומד לפיתחנו.....

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    חיסונים ותופעות לוואי

הוספת תגובה

• חיסונים ותופעות לוואי - תגובה

ד''ר אריק האס
    25/12/2012

רמה,

הרבה ילדים עוברים אותם סימנים שאת מתארת. אני לא רואה סיבה לדאגה מיוחדת. פיצול חיסונים לא מורידה הסיכוי לתופעות לוואי. האמת היא שהוא יכול להגביר את הסיכון, עקב העובדה שכל פעם שמתחסנים יכול להיות התופעות שאת מתארת. אם מפצלים זה יכול לקרות פעמיים במקום פעם אחת, ואין עדות להוכיח שתופעות לוואי יותר קשות כשמתחסנים ביחד. בנוסף, החיסונים (MMRV לעומת PREVNAR או מחומש) עשויים מחומרים שונים כך שאין סיבה לחשוב שבגלל שהיתה תגובה לתרכיב אחד יהיה תגובה דומה לתרכיב אחר.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון כיתה ב' וטיקים
    חגית
    23/12/2012

שלום ד"ר
    האם במרכיבי החיסון של כיתה ב' (שעלת , טטנוס ועוד ) יש מרכיב שעלול לעורר טיקים או לגרום להחרפתם ?
    בתי סובלת מטיקים .....
    בחיסון כיתה ' לא הייתה השפעה , אבל האם חיסון זה מכיל מרכיבים מעוררים ?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון כיתה ב' וטיקים

הוספת תגובה

• חיסון כיתה ב' וטיקים - תגובה

ד''ר אריק האס
    23/12/2012

חגית,

עקרונית, כל מתח או סטרֶס כולל כאבים או פחד ממחטים יכול להחמיר טיקים אצל מי שיש נטיה. אין קשר ספציפי ידוע בין חיסון Tdap-IPV וטיקים.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון כיתה ב' וטיקים - תודה עוד משה

חגית
    23/12/2012

נרשם באינטרנט כי חיסון שעלת לא מומלץ למי שיש לו בעיות נורולוגיות כמו אפילפסיה

ומאחר וטיקים הם גם בעיה נורולוגית יכולה להיות השפעה ?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון כיתה ב' וטיקים - תודה עוד משה - תגובה

ד''ר אריק האס
    23/12/2012

אין הוריית נגד למישהו עם טיקים לקבל חיסונים. אם מדובר במי שסובל ממחלה קשה במיוחד, יש מקום להתייעץ עם נוירולוג או רופא המטפל.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    טלי
    22/12/2012

שלום רב,
    אני מנסה לאתר את המינוח או הביטוי המתאר את התופעה הכוללת בה הגוף מפריש חומרים שונים האמורים להגן עליו אך במקום זאת כאשר הם מופרשים במינון יתר (דוגמת אולקוס חומציות יתר בקיבה) או הפרשת חומרים שעל מנת להגן יוצרים נזק במערכות אחרות (דוגמנת אלרגיות למיניהן). אודה על תשובתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד''ר אריק האס
    22/12/2012

היי,

לא יודע על מה את מדברת או איך זה קשור לנושא הפורום.

ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרת בגיל שלושה חודשים
    עדי
    21/12/2012

שלום. הבן שלי כמעט בן שלושה חודשים והבוקר גילינו שהלחי שלו נפוחה מאוד עד לאוזן. אמרו לנו שסביר שמדובר בחזרת (למרות שלא בוודאות). האם יש בכך סיכון מאחר ומדובר בגיל כ"כ צעיר? מי נמצא בסכנת הידבקות? יש לי בן נוסף בן 3 שקיבל מנת חיסון אחת. האם הוא עלול להידבק?

לקביעת תור
    סגירה
    חזרת בגיל שלושה חודשים

הוספת תגובה

• חזרת בגיל שלושה חודשים - תגובה

ד''ר אריק האס
    22/12/2012

עדי,

יש סיכוי טוב שלא מדובר בחזרת אלא אם הוא היה בחשיפה עם מישהו שגם היה חולה. רצוי לאשר את האבחנה ע"י בדיקות מעבדה. לא צפוי מהלך יותר קשה אבל תהיו במעקב עם רופא המטפל בכל מקרה.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסונים לתינוק
    רותם
    19/12/2012

ביתי בת 4.5 חודשים והיתה אמורה לקבל את החיסון של גיל 4 חודשים כולל הרוטה לפני שבועיים, בגלל השביתה נדחו החיסונים וקבעו לנו תור לגיל 5 חודשים

מה זה אומר? האם האפקטיביות של החיסון תפחת?
    האם הסדרה השלישית תהיה בגיל 7 חודשים במקום חצי שנה?

לקביעת תור
    סגירה
    חיסונים לתינוק

הוספת תגובה

• חיסונים לתינוק - תגובה

ד''ר אריק האס
    20/12/2012

היעילות של החיסון לא תלויה בגיל שמקבלים אותו. תגשי לטיפת חלב ואחות תקבע לך לוח זמנים חדש.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך ניתן לקבל חיסון בזמן השביתה
    המודאג
    17/12/2012

שלום,
    בני בן החודשיים וחצי אמור היה לקבל חיסון בפרוץ שביתת האחיות.
    האם יש אלטרנטיבה לקבלת חיסונים שלא דרך תחנות טיפת חלב?

הוספת תגובה

• איך ניתן לקבל חיסון בזמן השביתה - תגובה

ד''ר אריק האס
    18/12/2012

אחיות בכל המוסדות הן בשביתה, לא רק בטיפת חלב - כך שאין אלטרנטיבה. חשוב שהתינוק יקבל חיסון רוטה (טיפות) לפני 15 שבועות - בכל עיר יש תחנה תורנית שנפתחת לצורך מקרים דחופים.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון מחומש באותה הרגל
    מיקה
    13/12/2012

שלום,
    היום חוסן בני בן החודשיים בחיסון המחומש והאחות נתנה לו את 2 הזריקות באותה הרגל, אחת אחר השניה, בטעות!
    האם יכול להיגרם נזק?? בבקשה ענו לי...
    תודה,
    מיקה

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון מחומש באותה הרגל

הוספת תגובה

• חיסון מחומש באותה הרגל - תגובה

ד''ר אריק האס
    16/12/2012

מיקה,

זה בסדר. לפעמים מקבלים 2 זריקות באותה רגל כשיש יותר מ2 חיסונים בבת אחת. לא צפוי לגרום נזק.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון לשפעת - מה הזמן המקסימאלי שני
    Yael
    10/12/2012

בני בן ה-8 חודשים חוסן לשפעת לפני 5 שבועות, והוא היה אמור לקבל את המנה השנייה לאחר 4 שבועות, אך עקב השביתה זה נדחה.
    כמה זמן ניתן עוד לחכות והאם זה עדיין אפקטיבי?

בתודה מראש,
    יעל

הוספת תגובה

• חיסון לשפעת - מה הזמן המקסימאלי שני - תגובה

ד''ר אריק האס
    12/12/2012

יעל,

תודה על השאלה. זה עדיין אפקטיבי מתי שתעשי המנה השנייה. העניין הוא שצריך שתי מנות כדי להיות לגמרי (מעל 90-95%) מחוסן - אם נחשפים למחלה בין המנות, יהיה אחוז מהמחוסנים שלא פיתחו נוגדנים ברמה מספיק גבוהה להיות מוגנים. בכל מקרה כשאת יכולה כדאי לתת את המנה השנייה.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצויין, תודה רבה!

Yael
    13/12/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שביתת האחיות וחיסון תינוקות במועד
    חנה
    07/12/2012

נכדי בן ה 4 חודשים היה אמור לקבל את החיסון השני בסדרת החיסונים בטיפת חלב, לאחר 8 שבועות מהחיסון הראשון (אשר ניתן לו בגיל חדשיים).
    מועד החיסון היה שלשום ביום ד' השבוע, ה 5 לדצמבר. אבל האחיות שבתו, ולא ניתן החיסון.
    קראתי שהמרווח בין מתן החיסון הראשון ובין מתן החיסון השני אמור להיות 6-8 שבועות.
    מכיוון שעברו כבר 8 שבועות, שאלתי היא: מה המשמעות לגבי התינוק? עד מתי יוכל לקבל את החיסון השני, למרות הגבלת הזמן של 6-8 שבועות? האם להגבלה זו יש שוליים, וגם אחרי 9-10 שבועות החיסון השני אם יינתן, יהיה אפקטיבי?
    וגם, האם אפשר לקבל מרופא הילדים מרשם לחיסון השני, והרופא יזריק אותו?
    אודה על תשובה מהירה

הוספת תגובה

• שביתת האחיות וחיסון תינוקות במועד - תגובה

ד''ר אריק האס
    08/12/2012

ההגילאים הם גיל מינימום. אין מניעה לחסן אחרי הגיל המומלץ. יוצא דופן הוא חיסון רוטה, שהמנה השלישית חייבת להינתן לפני 8 חודשים. במקרה שלך נקווה שעד השביתה תהיה מאחורינו.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסונים לתינוקות והשביתה

חנה
    08/12/2012

תודה על התשובה, אך לא בדיוק הבנתי.
    בגלל השביתה של אחיות טיפת חלב, נכדי בן 4 החודשים, לא קיבל החיסון השני במועד שהיה אמור לקבלו (8 שבועות אחרי החיסון הראשון)
    שאלתי: אם יקבל החיסון השני אחרי 9 או 10 שבועות אחרי החיסון הראשון, האם עדיין יהיה זה בסדר מבחינת האפקטיביות של החיסון?
    תודה מראש, חנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסונים לתינוקות והשביתה - תגובה

ד''ר אריק האס
    08/12/2012

זה בסדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

חנה
    09/12/2012

תודה לך על תשובותיך.
    חנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה נשאית, שתי המלצות הפוכות
    אייל
    01/12/2012

שלום רב
    הבת שלי בת 7. ילדה בריאה בד"כ.
    לפני כ 3 חודשים דלקת גרון חום גבוה, משטח חיובי לסטרפ'
    טופלה במוקסיפן 10 ימים 10 מ"ל פעמיים ביום והדלקת חלפה.
    לפני כחודש היה יום אחד של חום גבוה 40 מעלות וחלף לאחר יום
    אבל היה שוב משטח גרון חיובי. הרופאה אמרה שזה וירוס והיא לא טופלה שוב באנטיביוטיקה.
    מאז כבר חודש וחצי ללא דלקת גרון או חום מרגישה טוב
    אבל ביצענו לה שני משטחי גרון בקופה שיצאו חיוביים לסטרפ והרופאה אמרה שהיא נשאית של סטרפ.
    יתר בני המשפחה לא נושאים סטרפ ( אשתי , אני ואח שלה נבדקנו יצאנו שלילי במשטח ).

רופאת הילדים אמרה שאין טעם לטפל בנשאות של סטרפ כי היא לא יכולה לגרום לנזק ללב ולפרקים וכו' ומטפלים רק אם תהיה דלקת פעילה עם חום וכו'.
    לעומת זאת היינו אצל אא"ג אתמול שאמר שהגרון נראה נקי ויפה
    אבל צריך לטפל בנשאות של סטרפ והמליץ על מוקסיפן 7 מל פעמיים ביום ל 10 ימים.
    שני הרופאים אמרו שתי דעות הפוכות.
    אשמח לדעתך המקצועית
    1. האם יש טעם לטפל בנשאות של סטרפ בילדה בת 7 אם אין כרגע דלקת פעילה וחום? יש המלצות מעודכנות בנושא זה של ארגוני הבריאות?
    2. ***האם נשאות של סטרפ, בלי חום וכאב גרון, עלולה לגרום לה לנזק לפרקים וללב וכו'??
    3. האם הטיפול שהאא"ג הציע 350 מג מוקסיפן פעמיים ביום 10 ימים הוא לא קצת מינון נמוך ביחס לילדה ששוקלת 24 קילו? זה מינון מתאים גם להכחדת נשאות בלי דלקת פעילה?
    אזכיר שטופלה נגד סטרפ רק פעם אחת באנטיביוטיקה - מוקסיפן 500 מג פעמיים ביום 10 ימים ( לפני 3 חודשים ) ואז חלפה הדלקת אבל נשארה הנשאות.

מה המלצתך
    תודה רבה

הוספת תגובה

• ילדה נשאית, שתי המלצות הפוכות - תגובה

ד''ר אריק האס
    02/12/2012

תודה על השאלה. לצערי, אין המלצות גורפות במקרה הזה ולכן נשאר לשיקול דעת הרופא. אין סכנה בלהיות נשאית של סטרפ עצמו. למי שסובל מדלקות גרון יתר מן המידה הנשאות מפריעה לקבוע את הצורך לאנטיביוטיקה ולכן לפעמים מנסים להכחיד את החידק מהגרון. הטיפול, אם הוחלט, בד"כ כולל סוג שונה לאנטיביוטיקה שפועל באופן אחר ממוקסיפן.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון כיתה א MMRV
    לימור
    28/11/2012

מה ההנחיה לגבי חיסון למי שחלה כבר במחלה, ולא קיבל מנה ראשונה של החיסון, האם בכל זאת מקבל מנה שאמורה להיות שניה אבל לא חוסן בראשונה

בני בן 6.5
    לא חוסן אבעבועות רוח בגיל שנה (מנה ראשונה)
    חלה באבעבועות בערך כשהיה בן 4
    רוצה לחסן אותו MMR בלבד ללא אבעבועות
    מהסיבה שלא קיבלת מנה ראשונה..אז איך יקבל מנה שניה וגם חלה במחלה

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון כיתה א MMRV

הוספת תגובה

• חיסון כיתה א MMRV - תגובה

ד''ר אריק האס
    28/11/2012

לימור,

תודה על השאלה. לצורך הענין, מקרה של אבעבועות היא נחשבת וודאית רק כשיש אבחנה ע"י רופא מתועד בתיק הרפואי של הילד. אם רופא לא קבע את האבחנה, הילד נחשב "לא חלה". גם ילדים שחלו מקבלים את החיסון של כתה א' כדי להקנות חסינות לטווח הארוך. אם אין תיעוד רפואי של האבחנה, הילד יצטרך לקבל עוד מנה של חיסון וריצלה במסגרת של קופת חולים לפחות 6 שבועות לאחר החיסון של בית הספר.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה