מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חיכוך בברזלmeny27/11/2012
שלום רב '
לפני יומיים ,התחכחתי בחוזקה עם ברזל קצת חלוד כאשר רציתי לשבת..(אבל הייתי עם חולצה ארוכה כך שהחיכוך היה על החולצה),נוצרה לי שריטה אדומה לאורך המותן ,ביצעתי חיטוי והתקלחתי כמה שעות לאחר מכן.
ידוע לי שאחרי מקרה כזה רצוי לקבל זריקת טיטנוס ,אבל לפני כחצי שנה בדיוק נפתחה לי הגבה והלכתי לבית החולים שם קיבלתי זריקה שאני חושב שזה היה טיטנוס מצ"ב שם הזריקה מטופס השחרור:
טיפול תרופתי במלרד :
im: diphtheria toxoid+tetanus toxoid0.5 cc
האם אני צריך להיבדק שוב ? או לקבל שוב זריקה ? הרגשתי הכללית היא טובה והנפיחות והאדמומיות ירדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיכוך בברזל - תגובה
ד''ר אריק האס27/11/2012אחרי הפציעה כמו שמתוארת, צריך לבדוק שקיבלת חיסון טטנוס ב10 שנים אחרונות. החיסון שקבלת במיון עונה על הדרישה.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת סינגולייר וחיסוןשירי26/11/2012
שלום, בתי נוטלת סינגולייר (אבקה, פעם ביום). שאלתי היא האם יש מניעה כלשהי לחסן אותה בחיסון גיל שנה בעת נטילת התרופה?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נטילת סינגולייר וחיסון - תגובה
ד''ר אריק האס27/11/2012אין בעיה להתחסן בזמן ששותים monteleukast (Singulair
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסוניםאמא25/11/2012
שלום,
בתי עוד שבוע בת 5 חודשים. היתה אמורה לקבל לפני שבוע את המנה השניה של מחומשת, אך עקב מחלת חום החיסון נדחה לעוד שבוע. את חיסוני הרוטה (רוטטק) והפרבנר אני נותנת בנפרד מהמחומשת. היא קיבלה את המנה הראשונה שלהם ב27/9 (12+2 שבועות). יש לי מספר שאלות:
1. אם רק בעוד שבוע אעשה את המחומשת ואחרי שבועיים בערך אעשה את רוטה ופרבנר זה ייצא שאת המנה השניה של רוטה היא תקבל בסביבות גיל 25 שבועות. האם זה בסדר? עד איזה גיל מותר לקבל את המנה השניה? האם פער של 13 שבועות בין המנה הראשונה לשניה הוא תקין?
2. היא עדיין מאוד מצוננת. האם אפשר לחסן במצב כזה או עדיף לדחות שוב(לגבי כל החיסונים)?
3. אם מפצלים בין החיסונים האם יש זמן מינימלי ביניהם או אפשר למשל הפרדה רק של שבוע?
המון תודה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסונים - תגובה
ד''ר אריק האס25/11/20121. זה בסדר כל עוד שהמנה ראשונה היא לפני 15 שבועות, המנה השלישית לפני גיל 8 חודשים, ולפחות 6 שבועות בין מנות.
2. מותר לחסן בזמן שמצוננים.
3. בד"כ אני לא ממליץ על פיצול. ברוב המקרים אפשר לחסן מיד אחרי חיסונים אחרים. בין חיסונים חי מוחלש צריך להמתין 28 ימים לפני קבלת עוד מנה של חיסון חי מוחלש. לפני גיל שנה זה לא רלבנטי כי כל החיסונים הם מומתים.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיכרון חיסוניםאנונימי24/11/2012
רציתי לשאול למה חלק מהחיסונים מחזיקים רק למשך זמן מוגבל? ומה אפשר לעשות על מנת לזרז / לעכב את היום בו החיסון כבר לא יהיה בתוקף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זיכרון חיסונים - תגובה
ד''ר אריק האס25/11/2012חיסונים זה נושא מורכב בין המתחסן ומערכת החיסון שלו, החידק או וירוס ודרכי התרבות\מנגנוני פעילות בתוך הגוף, והסוג של החיסון. בקיצור, לפעמים הגוף צריך "להתאמן" בחשיפה למחולל כדי שהתגובה שלו תהיה מספיק חזקה כשהגוף נתקל במחולל בפועל. אין דרך לדעת איך זה יהיה בבן אדם פרטי - לכן באופן סטיסטי נותנים מספיק מנות שרוב האוכלוסיה ייצרו נוגדנים ברמה מספיק טובה. לגבי חיסונים אחרים, התגובה דועכת עם הזמן ויש צורך ל"הזכיר" לגוף איך להגיב בצורה יעילה. אין דרך לזרז, לעכב, או לדעת בדיוק מתי חיסונים ימשיכו לפעול.
עם זאת, אורח חיים בריא כולל תזונה נכונה, מניעה מעישון והשמנה, והתעמלות סדירה משפרות את התפקוד של מערכת החיסון ואורח חיים פחות בריא משפיע לרעה. זה נבדק ברמה המעבדתית של תפקוד תאים של מערכת החיסון וגם בתוך אוכלוסיות.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
נדב כהן25/11/2012אני אהיה יותר ברור - אני די מצטער על כל החיסונים שעשיתי ואני רוצה לדעת אם יש דרך לגרום למערכת החיסונית שלי "לשכוח" אותם יותר מהר, או "להתנקות" מהם.
הבנתי שתרומות דם יכולה לגרום לתהליך להאיץ, כמובן שזה בגדר שמועה, עד שרופא כלשהו יאשר לי את זה.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום לאחר חיסון שנהלינית24/11/2012
שלום רב,
הבת שלי חוסנה בחיסון המרובע של גיל שנה ולאחר כשבוע, החלו אצלה חום גבוה (39- 40) שאני מורידה עם אקמולי ונורופן לסירוגין , אך המצב הזה של החום נמשך כבר 6 ימים !, בהם אני נותנת תרופה להורדת חום בכל 6-8 שעות . מלבד החום אין שלשול , פריחה או תופעות אחרות. עד מתי אמור להימשך החום כתופעת לואי לחיסון ?, ומתי זה כבר אמור להדאיג ולקחת את התינוקת לרופא? האם תופעת הלואי של חום גבוה לאורך זמן רב, יכולה להעיד על פגיעה מסוימת או מערכת חיסונית חלשה? בספירת הדם של ביתי יש ערך נמוך במעט של המוגלובין , ייתכן וכי היא חלשה ולכן מגיבה כך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חום לאחר חיסון שנה - תגובה
ד''ר אריק האס25/11/2012תודה על השאלה. אם את מספיק מודאגת לשאול אותי, זאת אינדקציה שאת צריכה לפנות לרופא. חום מחיסון בד"כ נמשך מ2-3 ימים. כל עוד שהחום נמשך מעבר לזה, הסיכוי שהחום בא מחיסון יורד. את צריכה בדיקת רופא לשלול סיבות אחרות לחום. הערך של המוגלובין לא אמור להשפיע.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך
לינית25/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם אדום על הפנים אחרי חיסוןאורטל24/11/2012
ערב טוב, לפניי כשבוע וחמישה הבן שלי עבר חיסון גיל שנה. היו לו תופעות לוואי של חום וחוסר תאבון. אבל אתמול יצא לו על הפנים ליד הפה פצע שנראה כמו כתם אדום וגם על האצבעות ביד יצא לו שני כתמים נפוחים קצת בצבע אדום. נראה לי שגם קצה הלשון שלו קצת אדום. האם זה גם תופעות לוואי או שזה דורש בדיקה של רופא כבר מחר? כמו כן,מאז החיסןן הוא בקושי ישן בלילה
תודה מראש, אורטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כתם אדום על הפנים אחרי חיסון - תגובה
ד''ר אריק האס25/11/2012תודה על השאלה. התופעות שאת מתארת לא נשמעות קשורות לחיסון. מציע לפנות לרופא לצורך בדיקה.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טטנוסענת14/11/2012
שלום,
ברצוני לדעת מהן ההשלכות לטווח הארוך בקבלת אימונוגלובולין ביחד אם טטנוס. לציין שהילד לא חוסן לפני.
האם עליי לבצע בדיקות מסויימות בעקבות קבלת האימונוגלובולין??
אשמח לתשובות מפורטות... אני קצת מודאגת..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טטנוס - תגובה
ד''ר אריק האס14/11/2012ענת,
אין השלכות של האימונוגלובולין. החסרון שלו שהוא לא מקנה חסינות ארוך טווח ולצורך זה יש את החיסון הפעיל שהוא קיבל. הדאגה שלך צריכה להיות שהילד יהיה מחוסן נגד מחלות קטלניות שניתן למנוע אותן ולכן עליו לקבל 3 מנות של טטנוס חיסון פעיל (כלומר עוד שתי מנות) ודחף לפי המלצות. אם חסר לו עוד חיסונים אני ממליץ שתשלימי אותם לפי התדריך החיסונים של משרד הבריאות.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
ענת15/11/2012תודה ד"ר אבל לפי מה שקראתי אם מקבלים אמונוגלובולינים (HYPERTET 250 UNITS) יש חשיפה להמון אנטיגנים וגם למחלות זיהומיות היכולות להיות באימונוגלובולנים לכן אני חוששת..
האם יש בדיקות מסוימות שצריך לעשות??
לציין שהילד כל הזמן עייף
את ההשלמה 3 מנות הוא קיבל בטיפת חלב .
אשמח לתשובה מהירה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מצליחים למצוא את התרופה NITAZOXAשירה14/11/2012
שלום,
הבן שלי בן שנה ו 10 חודשים, סובל משלשולים למעלה משבועיים וחצי. בבדיקת צואה נמצא הטפיל CRYPTOSPORID PARVUM. בבי"ח (ובקופ"ח) נתנו לנו מרשם לתרופה NITAZOXANIDE אבל אנחנו לא מצליחים למצוא אותה! אולי יש לך רעיון איפה אפשר למצוא אותה?
תודה רבה,
אמא מודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא מצליחים למצוא את התרופה NITAZOXA - תגובה
ד''ר אריק האס14/11/2012שירה,
למיטב ידיעתי התרופה לא זמינה בארץ ולכן אני מופתע שקיבלתם מרשם לזה. עם זאת, אם רופא כתב אז אולי הוא יודע יותר ממני שהתרופה כן קיימת ואיפה להשיג אותו. אני השתמשתי בתרופה הזאת די הרבה בארצות הברית, אבל הבנתי שפה היא לא בסל, לחולים מדוכאי מערכת החיסון יש אפשרות להשיג באופן מיוחד כי זה מסכן חייהם, אבל לא לציבור הכללי. הבשורה הטובה היא שאם הילד בד"כ בריא, התופעה של שלשול תעבור לבד בלי טיפול.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון שפעתלרה13/11/2012
שלום רב,
בתי ביום שלישי שעבר קיבלה את החיסונים שראשונים של חיסון לגיל שנה ועוד חודש 6/12 יש לה את החלק השני של החיסונים,
שאלתי היא אם אפשר לתת לה חיסון נגד שפעת באמצע ומה התופעות לווי.
היא אם נזלת ושיעול אבל לא עם חום, כדי לבכל זאת לתת חיסון או לחכות שזה יעבור לה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסון שפעת - תגובה
ד''ר אריק האס13/11/2012לרה,
אין מניעה לחסן עכשיו. נזלת ושיעול הם לא סיבות לדחות את החיסון. בד"כ אין תופעות לוואי. יכול לעלות החום או כאבים באזור הזריקה באחוז קטן שהמתחסנים.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוסף
יעל19/11/2012בלי שום קשר לחיסון את יכולה לתת לה משהו שיקל על השיעול והנזלת. מצאתי סירופ לילדים טבעי כמובן שנקרא סמבוקיד (יש בו ויטמין סי ואבץ ועוד) והוא טוב בדיוק בשביל זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שתןדפנה13/11/2012
בוקר טוב,
עשיתי לביתי (בת 3) בדיקת שתן כללית ותרבית, עקב חשש לדלקת בדרכי השתן. שבאתי למסור את הבדיקה האחיות ביקשו שאחליף לקופסא-כלי עם הפקק הכחול כדי שיוכלו לשאוב את השתן למבחנה, אז מה שעשיתי העברתי את השתן מהכלי שהיה לי (סטרילי עם פקק חלק אדום) לכלי שרצו, ואז הם העבירו השתן למבחנה ולעוד בדיקה.
דבר נוסף, מסרתי את השתן אחרי שעה ורבע מנטילתו.
האם זה בסדר שהעברתי השתן מכלי לכלי שעה אחרי נטילתו, האם זה לא פוגע בתוצאות הבדיקה? יש צורך לבצע בדיקה חוזרת בשל כך?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת שתן - תגובה
ד''ר אריק האס13/11/2012דפנה,
בגדול זה בסדר. אם בתוצאות רואים כמה חידקים שצמחו יתכן שמדובר בקונטמניציה וצריך לעשות את הבדיקה עוד פעם.
להיות בקשר עם רופא המטפל להמשך בירור.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
דפנה13/11/2012תודה על המענה. לא כל כך הבנתי, אם התוצאות תקינות ותרבית שלילית, זה בסדר ואין צורך בבדיקה נוספת? הבעיה בנטילת הבדיקה היתה רק אם כן היו חיידקים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה נוספת - תגובה
ד''ר אריק האס13/11/2012נכון אם התרבית שלילית הוא אמיתי. אם התרבית חיובית יתכן שמדובר בקונטמניציה של חידקים מהסביבה ולא מהשתן - נוכחות של יותר מחידק אחד מחזק את זה, חידק אחד בריכוז גבוה יותר מתאים לדלקת בדרכי השתן.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר לעשות חיסוןלידור12/11/2012
האם אפשר עשות חיסון בזמן נטילת אנטביוטיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם אפשר לעשות חיסון - תגובה
ד''ר אריק האס12/11/2012לידור,
כן, כל עוד שאין חום, ושיש שיפור ניכר מהסיבה שמקבלים האנטיביוטיקה (אם היתה מחלה)
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון לשפעת 8 ימים לאחר חיסון אחראורית11/11/2012
בוקר טוב ד"ר
בני בן 7 חודשים, קיבל לפני מס ימים חיסון מחומשת רוטה וצהבת B (מנה שלישית)
היו תופעות לוואי קלות יחסית - אי שקט עצבנות וחום של 38 .
רציתי לשאול האם קיימת איזה סכנה/בעיתיות אם יקבל עוד מס ימים
המשך חיסון שפעת(בזריקה) . בין החיסונים סה"כ 8 ימים .
תודה והמשך יום מקסים
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסון לשפעת 8 ימים לאחר חיסון אחר - תגובה
ד''ר אריק האס11/11/2012אורית,
אין בעיה לחסן אותו.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מערכת חיסוניתלוי09/11/2012
שלום רב. יש לי בת בת שנתיים. היא נוטה לחלות הרבה כי יש לה מערכת חיסונית חלשה יחסית. היא פגה שבוע 25.
היתי רוצה שתמליצו לי על מזון שיכול לעזור לה לחיזוק המערכת החיסונית וההתמודדות עם וירוסים ומחלות. תודה.
היא לוקחת פרוביוטיקה וויטמין C* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מערכת חיסונית - תגובה
ד''ר אריק האס09/11/2012אין דבר כזה. צריך תזונה בריאה ומגוונת, אבל אין תוסף תזונה שמשפר את המערכת החיסון באופן כללי. אחרי גיל שנתיים לא הייתי מגדיר פג לשעבר כירוד במערכת החיסונית אלא אם יש משהו אחר. מה שחשוב לבדוק רמה של המוגלובין אם לא נעשה, רצוי מעל 11. להקפיד לקבל את חיסוני שגרה וגם חיסון נגד שפעת כל שנה, ולהקפיד על מניעה להיות במגע עם אנשים שמעשנים. בנוסף שטיפת ידיים עם סבון מונע הרבה מחלות זיהומיות. לילדים עם תאבון ירוד או שלא אוכלים טוב באופן כללי, ניתן להוסיף MULTIVITAMIN.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול מונע לדלקות חוזרות בסטרפטוקוקשירי08/11/2012
שלום,
לבני בן ה-4 אובחנו 3 דלקות סטרפטוקוקיות בגרון בחצי השנה האחרונה (האחרונה כיום). עם ירידת החום הופיעו גם כאבי פרקים לפרקי זמן קצרים. הופננו לראומטולוג, שהעריך כי מדובר ב-post streptococcal arthritis. כיום מטופל במוקסיפן בפעם השלישית. הראומטולוג המליץ לשקול טיפול מונע ברפפן לשנה-שנתיים.
מה המשמעות של טיפול מסוג זה? אודה על שיקולים בעד ונגד...(האם יש חשש מהפיכת חיידקים לעמידים? ומהלגביי הנזק הנלווה לגוף בקבלת אנטיביוטיקה באופן ממושך?). בנוסף האם חשוב לבצע משטחי גרון לכל בני המשפחה על מנת לבדוק נשאות? אם קיימת נשאות אצל אחד מבני המשפחה האם טיפול יעזור בהפחתת ההדבקות?
תודה רבה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול מונע לדלקות חוזרות בסטרפטוקוק - תגובה
ד''ר אריק האס08/11/2012שירי,
זה שאלה מורכבת שאני לא יכול להתיחס אליה במסגרת הפורום. לפעמים צריך לתת טיפול מונע ולפעמים לא - זה שיקול פרטי בכל מקרה. הנתון החשוב לא ציינת - האם הבן הוא נשא? אם לא, יתכן שמדובר בהדבקה חוזרת שגם טיפול מונע לא יצליח למנוע. אם הוא כן נשא, יש תרופות מיוחדות שיכולים לפנות את החידק מהגרון. גם לא ציינת ASLO. הנשאות של המשפחה לא רלוונטית. בקיצור, זה שאלה לרופא מטפל או ליועץ בפועל, לא לפורום הזה.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון שפעת-תגובה אלרגיתאימא לשניים07/11/2012
שלום,
מעולם לא חיסנתי את ילדיי לשפעת (גילאים 4, 2) וגם אני לא התחסנתי.
בעלי ממש נגד.
השנה אני מעוניינת לחסן אותם אבל בגן שלהם יש ילד בן שנתיים שקיבל חיסון בעבר אבל הפעם פיתח תגובה אלרגית ולאחר החיסון (באותו הזמן) קיבל חמצן ואיזשהיא תרופה לחזירו לאיזון.
למה זה קורה והאם זה יכול לקרות?
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסון שפעת-תגובה אלרגית - תגובה
ד''ר אריק האס07/11/2012זה קורה כי כל חומר הנכנס לגוף (כולל אוכל, ריחות) יכול לעשות תגובה אלרגית. למעשה זה נדיר. אנחנו לא מקבלים החלטה בבריאות שלנו כי חברנו עשה ויצא לו טוב או כי חברנו עשה ויצא לו רע (זה שייך אולי כשקונים רכב או כשבוחרים בית ספר לילדים שלנו) אלא מסתכלים על העיקרון ועל מכלול הנסיון. שפעת היא יכולה להיות מחלה קשה מאוד עם לפעמים נזק בלתי הפיך. רוב המכריע של המתחסנים לא עוברים תופעות לוואי קשות מהחיסון וגם אלה שכן מדובר במשהו הפיך. אני מכיר אישי עשרות ילדים שלא התחסנו וחטפו שפעת וחוברו לחמצן ותרופות אחרות, וכמה מהם שנפטרו (בלי בעיות רקע) - אז בגלל זה את תתחסני - לא בהכרח כפי שרואים מהרבה אנשי צוות הרפואי שלא רוצים להתחסן (או שמעשנים וכו'). צריכים לנטרל את הקטע של מה שקרה לחבר ולהחליט -- האם אנחנו מכירים בסכנה של מחלות זיהומיות ולוקחים צעדים למנוע אותם כמה שאפשר או שנותנים לטבע לעשות את שלו. ההיכרות שלי המקצועית עם מחלות זיהומיות וסיבוכיהם וחיסונים אומרת לי שמניעה היא המפתח לחברה יותר בריאה, אבל כל אחת יחליט כפי המצפון שלו.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)