פורום חיסונים לילדים, מחלות זיהומיות - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• רוטה
    קרן
    06/11/2012

ילדתי לפני 3 שבועות ואני מאכילה את בתי בתמ"ל של מטרנה. שמעתי שיש וירוס של הקיבה שנקרא רוטה ושיש לו חיסון. אני תוהה האם מומלץ לחסן נגד וירוס זה או שיש דרך אחרת למנוע מהקטנה לחלות בו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רוטה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רוטה - תגובה

ד''ר אריק האס
    06/11/2012

קרן,

החיסון מומלץ לכל התינוקות. מדובר בטיפות לפה ולא זריקה שברוב המכריע אין תופעות לוואי כך שלא הבנתי את ההתלבטות שלך. לפני שהיה חיסון, כמעט כל ילד נדבק באיזשהו שלב עד גיל שנתיים, החומרה משתנה מילד לילד. אין דרך למנוע הדבקה ועל כן החשיבות לחיסון. המנה ראשונה צריכה להינתן לפני גיל 15 שבועות (3.5 חודשים) מהלידה כך שהחלטה לא לחסן עד אחרי גיל זה משמעותה שהתינוק גם לא יקבל בהמשך.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון לתינוק גיל שנה
    רוני
    30/10/2012

באופן כללי אני בעד חיסונים ובתי קיבלה את כל החיסונים עד כה. קראתי לאחרונה שהחיסונים מכילים חומרים משמרים כגון אלומיניום ונגזרות של כספית.
    כמו כן קראתי שלפני החיסון מומלץ לבדוק אלרגיות אצל תינוקות כגון חלבון ביצה וכד'.

לבתי יש אטופיק דרמטיטיס מטופלת באלוקום ואלרגית לשומשום ולבוטנים. בבדיקה העורית נבדקו רק כ-5-6 מרכיבים אלרגנים לסוגי אגוזים, ולכן אין לי מושג למה עוד אלרגית.
    כמו כן שמעתי על רופאים שהמליצו לדחות חיסון לגיל מאוחר יותר לתינוקות עם אטופיק דרמטיטיס.
    האם יש צורך לבצע בדיקות אלרגיה מקדימות לחיסון? לרכיבים ספציפיים המוכנסים לתרכיב מעבר לחיידק המומת/ מוחלש?
    כמה זמן מומלץ לחסן לאחר מחלה המלווה בחום גבוה? בטיפת חלב מוכנים כמובן לחסן גם עם חום גבוה כך שברור מה תהיה תשובתם.

אשמח לקבל תשובה אובייקטיבית.

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון לתינוק גיל שנה

הוספת תגובה

• חיסון לתינוק גיל שנה - תגובה

ד''ר אריק האס
    30/10/2012

רוני,

בטיפת חלב יתנו תשובות לכל השאלות שלך. חום מעל 38 היא הוראת נגד לקבל חיסונים ואני לא מכיר תחנה שמוכנים לחסן בזמן חום. אין צורך בבדיקות מיוחדות או לדחות את החיסון במקרה שאת מתארת.

בברכה,
    דר" אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסונים
    אלכס
    29/10/2012

אהלן, אני לא ילדה אבל לא מצאתי פורום אחר שאוכל לשאול בו בנוגע לחיסונים.
    עליתי לארץ בגיל ארבעה חודשים בשנת 93, ומעולם לא קיבלתי פנקס חיסונים, לפי דברי אמי, היא לא לקחה אותי לטיפת חלב ומכאן אני חושבת שגם לא קיבלתי חיסונים שכל התינוקות מקבלים.
    בבית הספר קיבלתי חיסונים כמו כל הילדים, אני לא יודעת איזה קיבלתי ואיזה פספסתי כי בכל פעם שאמרתי שאין לי פנקס חיסונים, קיבלתי אישור על דף על קבלת החיסון וגם זה לא תמיד, והחיסונים לא נרשמו בכל מקום והדפים כיאה לילדה קטנה, הלכו לאיבוד.
    השאלה שלי היא כזאת- אין לי שמץ של מושג איזה חיסונים קיבלתי.
    אני יודעת בוודאות שקיבלתי טטנוס בבית ספר יסודי ואז פעם נוספת אחרי שננשכתי על ידי חתול, פספסתי את המנה האחרונה שצריכים לקבל בחטיבה ולא קיבלתי את המנה שנותנים בצבא כי לא הלכתי לצבא.
    אבל טטנוס זאת רק מחלה אחת מתוך עשרות מחלות שמחסנים נגדיהן.
    אז מה עושים? פשוט לחיות עם העובדה שאין לי מושג נגד מה חוסנתי ולקוות לא לחטוף משהו או ללכת ולהתחיל להתחסן נגד הכל מחדש? האם זה מסוכן להתחסן שוב במידה וכן קיבלתי חיסון?
    יש חיסונים שכן צריך לעשות בין עם חוסנתי ובין עם לא? האם צריך לקבל שוב חיסון נגד טטנוס בגלל שפספסתי? אני נמצאת הרבה במגע עם כלבים אצל הוריי בעלי.
    אשמח למענה ותודה ענקית מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    חיסונים

הוספת תגובה

• חיסונים - תגובה

ד''ר אריק האס
    30/10/2012

אלכס,

תגש לרופא מטפל ותבקש תיעוד של כל החיסונים שעשית שרשומים אצלו. אחר כך, תתקשר ללשכת הבריאות באזור שאתה גר ותקבע תור עם אחות אפידמיולוגית. תביא את המסמכים שיש לך והיא תכין לך פנקס חיסונים (שתשמור עליו!) ותייעץ לך איזה חיסונים עליך לקבל כעת.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוקסיפן פורטה וחיסון גיל שנה
    שירי
    28/10/2012

כמה זמן (אם בכלל) צריך לחכות בין סיום טיפול במוקסיפן פורטה (עקב דלקת אוזניים) לבין מתן חיסון בגיל שנה?

הוספת תגובה

• מוקסיפן פורטה וחיסון גיל שנה - תגובה

ד''ר אריק האס
    28/10/2012

אין צורך לחכות אחרי מוקסיפן להתחסן ואפשר אפילו תוך כדי טיפול. אם יש חום זה מהווה הוראת נגד לקבל חיסונים.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון נגד שפעת
    משה
    28/10/2012

שלום רב
    שמעתי בחדשות שמספר ארצות באירופה הפסיקו את מתן החיסון נגד שפעת
    של חברת novartis
    השאלה שלי היא איך הידיעה הזאת משפיע על החיסון אצלנו. האם גם בישראל משתמשים בחיסון של חברה Novartis. ?????

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון נגד שפעת

הוספת תגובה

• חיסון נגד שפעת - תגובה

ד''ר אריק האס
    28/10/2012

משה,

יש חיסונים מהחברה בארץ, בשם AGRIPPAL. בכל מקרה, מדובר בגילוי חלקיקים של וירוסים בתוך החיסון בלי משמעות קלינית. התופעה קיימת אצל חיסונים אחרים ובשלב זה לא מהווה סיבה לשנות אינדקציה לחיסון.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשיפה להפטיטיס A
    הראל
    27/10/2012

שלום,

קראתי שמי שנחשף לחולה עם הפטיטיס A ולא חוסן בעבר, אם הוא מתחת לגיל 40 ואיש בריא, הוא צריך לקבל חיסון אקטיבי (single-antigen HAV vaccine). יש לי שתי שאלות בנושא:

1. האם זה החיסון הרגיל שמקבלים? כלומר מאותו רגע האדם הזה מחוסן לכל החיים?

2. מה ההגיון בלתת אנטיגן לאחר חשיפה? האדם הרי נחשף, אז מה ההבדל בין לקבל את האנטיגן בהדבקה לבין לקבל את האנטיגן בחיסון?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חשיפה להפטיטיס A

הוספת תגובה

• חשיפה להפטיטיס A - תגובה

ד''ר אריק האס
    28/10/2012

הראל,

1. זה החיסון הרגיל שכולם מקבלים עכשיו בגיל ילדות.

2. ההגיון הוא שהתקופת דגירה של צהבת A הוא יחסי ארוך. למי שנחשף הוירוס יתחיל להתרבות וצריך להגיע ל"מסה קריטי" עד שהגוף יפתח חסינות שיכול לקחת כמה שבועות ובין לבין בן-אדם יכול לסבול מהפגיעה הכבדית. מתן החיסון מיד לאחר החשיפה נותן לגוף הזדמנות מיידית לפתח נוגדנים לחיסון שכשהוירוס יתרבה בכמיות כבר יהיו נוגדנים. בשנים אחרונות גישה זה הוכחה כשווה לחיסון סביל במניעת מקרים משניים.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיארדיה.....
    שיר
    26/10/2012

ביתי בת14 שנים שוקלת 45ק"ג.קיבלה טיפול לשלשולים ביגלל גיארדיה בצואה בסירופ פלגיל125 במינון של 10CC פעמיים ביום למשך 5ימים. האם המינון לא נמוך מידי יחסית למשקל גוף? על האריזה כתוב שבכל 5CC יש 125MG. האם צריך לחזור על הטיפול שוב לאחר 5ימים? האם הגוף מפתח חסינות כנגד הגיארדיה או שיכולה ליהיות הדבקה חוזרת בטפיל זה? מה מומלץ לעשות כדי שיהיה ריפוי מוחלט מהגיארדיה? האם מומלץ גם טיפול משפחתי?ביתי סבלה כחצי שנה משילשולים קשים כאבי בטן וירידה במשקל עד שהצליחו וגילו את הגיארדיה....ולכן אני דואגת גם לאחים הקטנים שגרים בבית. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    גיארדיה.....

הוספת תגובה

• גיארדיה..... - תגובה

ד''ר אריק האס
    28/10/2012

שיר,

שאלות כאלה מצריך ביקור חוזר או טלפון לרופא שרשם את התרופה.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פה וטלפיים..הדבקה חוזרת בילד
    איריס
    26/10/2012

שלום, האם אחרי שבוע שלם מחלה אופיינית יחסית סוערת, חום פריחה פצעים בפה וכל מה שצריך , ומספר מקרים בגן,ולאחר החלמה מלאה ושבוע בריא לגמרי בגן, הגיוני שתהיה כבר הדבקה חוזרת? שוב האדמטמיות בירכיים הפנימיות והופעת הנגעים האדומים בדיוק כפי שהיה..כרגע בלי חום ועדיין בלי הפריחה המחוספסת אך זה רק הופיע היום... הגיוני? מה ניתן לעשות? האם ניתן לצפות למחלה קלה יותר?
    תודה

הוספת תגובה

• פה וטלפיים..הדבקה חוזרת בילד - תגובה

ד''ר אריק האס
    28/10/2012

איריס,

הכל יכול להיות. יש מספר וירוסים שגורמים לאותה תופעה ולכן תמיד יש "ביש מזל" שנדבקים בזנים שונים בתקופה קצרה. כדאי להיות במעקב עם רופא המטפל, יתכן שירצה לערוך בדיקות דם.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טוקסוקרה חיובי
    אמא לבן 6
    25/10/2012

שלום ד"ר
    עקב בירור לרגישויות למזון/אלרגיה הופננו ע"י רופאת אלרגיה
    לבדיקת סרולוגיה לטוקסוקרה
    התשובות הגיעו חיובי
    TOXOCARA AB - POSITIVE

מה זה אומר, איזה בירור / בדיקה / טיפול עלינו לעשות

אני לא קיבלתי תשובות מהרופאים שהיינו אצלהם נאמר לי לעשות בירור עם מחלות זיהומיות

אודה לתשובתך

לקביעת תור
    סגירה
    טוקסוקרה חיובי

הוספת תגובה

• טוקסוקרה חיובי - תגובה

ד''ר אריק האס
    25/10/2012

קשה לי להתייחס לזה בלי כל הפרטים הרפואיים של הילד ובדיקה גופנית. להיות במעקב עם רופא מטפל וייעוץ זיהומולוגי לפי הצורך (ברמת העקרון הרופא שהזמין את הבדיקה נושא את האחריות להסביר לך שהוא הזמין ומה המשמעות של בדיקה חיובית ובדיקה שלילית אבל אם זה לא נעשה הכתובת אצל רופא מטפל.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה

אמא לבן 6
    25/10/2012

כמובן שאינטרנט לא מחליף רופא מטפל
    אבל כרגע אין לי תשובות

הילד ילד בריא - ללא תופעות מיוחדות
    ללא הקאות , שלשולים, או תופעות אחרות שנראות או מפריעות
    פרט לבטן נפוחה ( מהיום שהוא תינוק) תמיד בדיקות כלליות וצואה תקינות

הכל התחיל לאחר איבחון הפרעות קשב וריכוז נערכו בדיקות דם
    תוצאות IGE גבוהות (ערך 2350) בבדיקה וצליאק סקרין 46
    הרופאה הפנתה לרופאת אלרגיה וכן גאסטרו

רופאת האלרגיה הפנתה לבדיקות צואה (תקינות) והסרולוגיה של הטוקסוקרה
    הטוקסוקרה חיובי
    וכרגע גם רופאת האלרגיה וגם הגסטרו אמרו לטפל קודם בנושא הזה לפני בירורים אחרים.

לא ניתנה לי תשובה לגבי הטוקסוקרה - פרט לזה שזה סוג של תולעת/טפיל שמועבר מבעל חיים (אין לנו בעלי חיים)..באינטרנט לא מוצאת תשובות בנושא

ומה שנאמר לי כרגע זה לברר את הנושא מול מחלות זיהומיות ולכן אני פונה ובודקת ברשת...רק עדין ללא מענה

אם אפשר בכללי לשמוע מה זה אומר טוקסוקרה חיובי אצל בני אדם/ילדים
    למה זה גורם?
    מה צריך לבדוק או לעשות כדי לאבחן או לטפל?

רופאת האלרגיה כתבה לי
    "להשלים ברור לטוקסוקרה, עם צילום חזה ובדיקת עיניים" - למה קשור הבדיקות הנ"ל?
    "יעוץ עם מחלות זיהומיות"
    "שקילת טיפול עם ALBENDAZOLE ומעקב איאוזינופיליה" - מה זה אומר???

אשמח אם תוכל לעזור לי להבין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עד מתי חיסונים מדבקים?
    מיכל
    25/10/2012

שלום,
    האם אדם שקיבל את החיסונים הבאים :
    שפעת,חזרת,חצבת,אדמת,פוליו,טטנוס,דיפטריה ושעלת.
    עשוי להדביק אנשים שאינם מחוסנים כנגד המחלות הללו ולאיזה פרק זמן?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    עד מתי חיסונים מדבקים?

הוספת תגובה

• עד מתי חיסונים מדבקים? - תגובה

ד''ר אריק האס
    25/10/2012

מיכל,

לא ידביק אנשים אחרים. אם יש מישהו עם בעיה במערכת החיסון (סרטן וכדומה), תתיעצו עם הרופא שלהם לגבי מגע עם מי שהתחסן.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שריפה במתן שתן אצל בת שנתיים
    אביב
    24/10/2012

שלום. כבר מזה שבועות מספר שבתי בת השנתיים מתלוננת על שריפה במתן שתן.
    ולעיתים היא אפילו בוכה.
    היא נגמלה מטיטוליםלפני כחודש ועברה תקופה של התאפקויות בגן. הבעיה נפתרה לאחרונה אך השריפה במתן שתן עדיין אתנו.
    לאחרונה אנחנו עוקבים על כמויות השתייה שלה והיא שותה הרבה (כליטר ב-9 שעות הגן ובבית עוד הרבה).
    בדקנו סטיק בשתן ואין דלקת בדרכי שתן.
    בעצת הרופא נתנו לפני שבועיים בייבי אגיסטן ואח"כ התחלנו בעצת רופא אחר להידרו אגיסטן.
    בהנחה שלא מדובר בפטריה וכשראינו שאין שיפור שמתי לה הבוקר בקטרובאן. היא חזרה מהגן עם שופכה אדומה ונראה שמצבה החמיר.
    הצלחנו לקבל תור לאורולוג ילדים רק בעוד עשרה ימים.
    מה עושים???
    בתקווה לתשובה מהירה..
    הורים מודאגים

הוספת תגובה

• שריפה במתן שתן אצל בת שנתיים - תגובה

ד''ר אריק האס
    24/10/2012

אביב,

אין אפשרות לענות על שאלות כאלה באמצעות הפורום. תהיה במעקב עם הרופא שלכם. אם הבדיקת שתן תקינה אין סיבה להיות מודאג.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ישיבה בשירותים
    גלית
    24/10/2012

תודה רבה על תשובתך המהירה. בתי לומדת בבהס. היא תמיד שמה נייר טואלט על האסלה כשהיא התיישבה אך הסתבר שמספר פעמים היא לא שמה נייר טואלט כלל והיא התיישבה על האסלה. יום אחד היא ראתה שמנקים את השירותים ומאז היא החליטה שהשירותים נקיים ואין צורך לשים נייר טואלט. האם יתכן שהיא נדבקה במחלות ואם כן במה ומה עלי לעשות? דבר שני שמטריד אותי שכשהיא הגיעה הביתה והיא התיישבה על האסלה גם אני בחוסר ידיעה התיישבתי ואני בהריון האם זה מסוכן לי?

לקביעת תור
    סגירה
    ישיבה בשירותים

הוספת תגובה

• ישיבה בשירותים - תגובה

ד''ר אריק האס
    24/10/2012

גלית,

אין סיבה לדאוג, ואין צורך בשלבים נוספים חוץ משטיפת ידיים עם סבון או אלכוהול אחרי סיום.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ישיבה בשירותים של בהס
    גלית
    24/10/2012

שלום, רציתי לדעת בבקשה האם ילדים שיושבים בשירותים של בהס ללא נייר טואלט יכולים להדבק במחלות? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    ישיבה בשירותים של בהס

הוספת תגובה

• ישיבה בשירותים של בהס - תגובה

ד''ר אריק האס
    24/10/2012

גלית,

נא תנסי להבהיר את השאלה ונשמח לענות. הכל יכול להיות, כולל להדבק במחלה משירותים.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעילות חיסונים
    גבי
    22/10/2012

שמעתי שיש חיסונים שיעילים רק לתק' של 10 שנים. זה נכון? זה קורה גם אם הילד נדבק במחלות כמו חזרת, ז"א אחרי 10 שנים יכול שוב לחלות? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    יעילות חיסונים

הוספת תגובה

• יעילות חיסונים - תגובה

ד''ר אריק האס
    22/10/2012

גבי,

כל חיסון הוא סיפור בפני עצמו. למחלות שיש חשיבות להגביר את התגובה החיסונית, יש דחף כל כמה שנים. למחלות אחרות הרמות של נוגדנים יורדות עם הזמן, אבל עדיין יש הגנה בחשיפה חוזרת.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סירופ לשיעול תימי וחיסון גיל שנה
    שירי
    14/10/2012

בתי בת שנה חודש, עדיין לא קיבלה את חיסון גיל שנה מכיוון שהייתה חולה. השבוע שוב התקררה ויש לה נזלת ושיעול. הרופאה אמרה לתת לה סירופ תימי לשיעול, 2.5 CC, שלוש פעמים ביום למשך 5ימים. שאלתי היא, יומיים לאחר סיום מתן הסירופ יש לבתי תור למתן חיסון גיל שנה. האם מותר לחסן? ללא קשר לסירופ? האם שוב אני צריכה לבטל את התור?

הוספת תגובה

• סירופ לשיעול תימי וחיסון גיל שנה - תגובה

ד''ר אריק האס
    14/10/2012

אין קשר בין הסירופ והחיסון. שיעול בפני עצמו הוא לא סיבה לדחות מועד החיסונים.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה