פורום חיסונים לילדים, מחלות זיהומיות - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• חום וצריבה במתן שתן
    דפנה
    12/10/2012

שלוום,
    האם יש קשר בין מחלת חום ויראלית לבין צריבה במתן שתן? (כמובן ששללנו דלקת בדרכי השתן). הבת שלי בת שלוש, ושמתי לב שכשיש לה חום היא גם מתלוננת ששורף לה שהיא עושה פיפי. יש קשר?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חום וצריבה במתן שתן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חום וצריבה במתן שתן - תגובה

ד''ר אריק האס
    12/10/2012

שירן,

תודה על השאלה. יש וירוסים שגורמים לצריבה בשתן לפעמים אפילו עד כדי דימום או לויקוציטים. אין טיפול מיוחד אבל חשוב להקפיד על כמות נכבדת של שתיה כי מצב של התייבשות יכול להחמיר את המצב.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון שפעת לאם מניקה
    אולגה
    09/10/2012

שלום, אני מניקה את ביתי בת החצי שנה הנקה מלאה (בנוסף לפירות וירקות). מעוניינת להתחסן כנגד שפעת. האם יש מניעה להתחסן בעת הנקה? האם החיסון עובר לתינוקת דרך החלב? אם כן - מה ההשפעה שלו? (האם זה מחסן גם אותה?)

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון שפעת לאם מניקה

הוספת תגובה

• חיסון שפעת לאם מניקה - תגובה

ד''ר אריק האס
    09/10/2012

אולגה,

מותר להתחסן בזמן שאת מניקה. אין השפעה לרעה על התינוקת מהחיסון. היא תקבל נוגדנים ממך דרך החלב אבל רק בזמן שהיא יונקת, ובצורה פחות חזקה מאשר אם היא היתה מתחסנת בעצמה. לכן, ההמלצה שתינוקות מעל גיל 6 חודשים יתחסנו.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון
    נטלי
    06/10/2012

שלום,
    יש לי תינוק בן 6 ח' שטרם התחלתי לחסן והוא במסגרת.
    שאלותיי:
    1. לגבי מחומשת, האם אפשר לתת ללא שעלת? צריך הפנייה או אישור או שכל אחד יכול לבקש?
    2. לגבי דלקת קרום המוח, כיצד נקרא החיסון ובאיזה גיל נותנים אותו?
    3. אפשר לתת חיסון רק לחזרת ולא לשאר המחלות בחיסון MMRV?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון

הוספת תגובה

• חיסון - תגובה

ד''ר אריק האס
    06/10/2012

נטלי,

אחות טיפת חלב יכולה לענות על כל השאלות שלך. אני מציע שתקבעי תור ואם יישארו שאלות לאחר הביקור, אני אשמח לענות.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון גיל שנתיים
    אן
    02/10/2012

שלום רב

הבן שלי בן שנתיים ושלושה חודשים.

היה אמור לעשות את החיסון של גיל שנתיים לפני כחודש אבל כיוון שכבר חודשיים סובל מפריחה בגוף , לאחר בדיקות אצל רופאים שונים , ככל הנראה הפריחה הינה כתוצאה של מחלת הנשיקה שבה חלה לפני מספר חודשים

לפני חודש רופאת ילדים המליצה לא לבצע את החיסון בגלל הפריחה

שאלתי הינה עד מתי ניתן לדחות את החיסון של גיל שנתיים , האם ניתן לבצע אותו למרות הפריחה והאם כדאי ?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון גיל שנתיים

הוספת תגובה

• חיסון גיל שנתיים - תגובה

ד''ר אריק האס
    04/10/2012

אן,

תודה על השאלה. הגיל הוא גיל מינימום, אין בעיה לחכות כל עוד שזה המלצת הרופא. מצד שני אם מדובר בפריחה כרונית, אין אינדקציה רפואית לדחות את החיסון אם לא מדובר בחום או סימנים אחרים של מחלה חריפה (פריחה שקיימת 3 חודשים היא לא נחשבת חריפה). אז התשובה להיות בקשר עם רופא המטפל. כמובן כל עוד שלא התחסן למחלה ספציפית, אין הגנה מלאה נגד אותה מחלה. אם החיסונים עד גיל שנתיים מעודכנים, מדובר רק בחיסון נגד צהבת A.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה עזרה!!!
    אסף
    29/09/2012

היי עשיתי בדייקת איידס לפני 3 שבועות התשובה יצאה שלילית מה שכן במהלך הבדיקה המבחנה לא קלטה את הדם והחליפו לי מבחנה, מה שכן נהיו לי הזיות ולחץ מטורף שאולי הבודק השתמש במחט מבדיקה קודמת האם ייתכן במידה וכן מה הסיכון להידבק והאם זה שהמבחנה לא קלטה את הדם זה בגלל שהמחט הייתה משומשת?
    בבקשה עזרה

לקביעת תור
    סגירה
    בבקשה עזרה!!!

הוספת תגובה

• בבקשה עזרה!!! - תגובה

ד''ר אריק האס
    02/10/2012

אסף,

אין סכנה להדבקה בסיטואציה שתיארת.

בברכה,
    ד"רא אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון
    נטלי
    28/09/2012

שלום,
    הבן שלי עד גיל שנתיים קבל את כל החיסונים
    למעט MMRV
    בגיל שנתיים אובחן כ PDD אך בתיפקוד גבוה.
    כבר 3 ח' בריא ואני מתלבטת אם לחסן אותו לMMRV (ולפצל?) או זה לא
    זמן מתאים כי התחיל עכשיו גן חדש.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון

הוספת תגובה

• חיסון - תגובה

ד''ר אריק האס
    02/10/2012

נוי,

לדעתי הוא צריך להתחסן בהקדם האפשרי. האבחנה של PPD והשתתפות בגן הם לא רלבנטיים לשיקול.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרפס בשפתיים
    ציפי
    21/09/2012

האם ילד הנגוע בהרפס בשפתיים יכול לבקר בגן הילדים?
    או שהפצע מדבק ועליו להשאר בבית עד להתייבשות הפצע
    אשמח לתשובה מהירה

לקביעת תור
    סגירה
    הרפס בשפתיים

הוספת תגובה

• הרפס בשפתיים - תגובה

ד''ר אריק האס
    23/09/2012

ציפי,

תודה על השאלה. כל גן יש להם את הנוהלים שלהם ולכן כדאי לקרוא את הנוהל או לשאול את הגננת. מבחינה רפואית, הדרישה להישאר בבית היא רק בפעם הראשונה שיוצא פצע הרפטי, שבדרך כלל מדובר בכמה פצעים וחום ועוד סימנים של מחלה כללית. אם מדובר בפצע חוזר, אין מניעה לחזור לגן כי מדובר באפשרות להדבקה הרבה יותר נמוכה.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרפס

ציפי
    23/09/2012

ד"ר אריק האס שלום רב,
    תודה על תשובתך המהירה,
    אני גננת שעובדת במשרד החינוך הנוהל הוא לא לקבל לגן ילד עם מחלה מדבקת,
    החששות שלי נובעות מכך שנאמר לי שהרפס זהו וירוס מדבק וכאשר נדבקים ממנו הוירוס נשאר בגוף הנדבק ומתפרץ מדי פעם, ולכן חשוב לי לדעת, חידשת לי שנדבקים רק בפעם הראשונה, האם כשלילד המסויים יחזור הפצע הוא כבר לא יהיה מדבק?
    ברצוני לדעת כדי לדעת כיצד להתנהג ולשמור על בריאות ילדי הגן
    תודה מראש לתשובתך
    ציפי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרפס - תגובה

ד''ר אריק האס
    23/09/2012

ציפי,

כמו שאמרתי, בפעם הראשונה הפצע מאוד מדבק. בפעמים הבאות הפצע פחות מדבק כי מדובר בהתעוררות של וירוס שגוף הילד משתלט עליו ולא מחלה ראשונית. כך שאין סיבה לאסור השתתפות הילד בגן.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיעה עם הילדים לתאילנד

שלום ד"ר
    רצינו לברר אלו חיסונים צריך לתת לילדים בגיל 5 ו-7 לתאילנד?

לקביעת תור
    סגירה
    נסיעה עם הילדים לתאילנד

הוספת תגובה

• נסיעה עם הילדים לתאילנד - תגובה

ד''ר אריק האס
    23/09/2012

גיל,

תודה על השאלה. אני ממליץ לכם לקחת את הילדים למרפאת מטיילים עם פנקס חיסונים שיכולים לתת הייעוץ הכי עדכני לשאלתכם. יש מרפאות כאלה בכל מרכז רפואי גדול בכל רחבי הארץ.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון להתנדבות בבית תמחוי
    אייל
    10/09/2012

שלום לך,
    אני אייל, בן 19. במהלך התנדבותי בבית תמחוי אני בא במגע עם חולים ואנשים שמשתמשים בסמים. בד"כ העבודה נעשית עם כפפות. רציתי לדעת אם כדאי לי להתחסן בפני מחלות זיהומיות כאלה ואחרות. למיטב ידיעתי, התחסנתי בחיי פעם אחת לצהבת, זה היה לפני כ-4 שנים בתרכיב Engerix, במנה אחת ולא יותר כנדרש.
    רציתי לדעת אם כדאי לי להתחסן לצהבת/לכל מחלה אחרת, חיסון פעיל או סביל וכו'.

תודה מראש,
    אייל

הוספת תגובה

• חיסון להתנדבות בבית תמחוי - תגובה

ד''ר אריק האס
    10/09/2012

אייל,

תודה על השאלה. בנוסף לחיסוני שגרה, כדאי לך לקבל חיסון נגד שפעת כל שנה. זה יותר להגן על ה"מטופלים" שלך מאשר על עצמך, אבל גם לך זה מועיל.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסוני שגרה?

אייל
    10/09/2012

תודה על התגובה המהירה.
    בתקופתי חיסון לצהבת לא היה כלול בחיסוני השגרה. היום כן, מגיל ינקות, ולא קיבלתי אותו.
    לכן רציתי לדעת אם כדאי לי להתחסן לצהבת, ואם כן - A או B.

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסוני שגרה? - תגובה

ד''ר אריק האס
    10/09/2012

תגש לאחות עם פנקס חיסונים והיא תשלים מה שחסר לפי גיל וכו'.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון סביל

אייל
    10/09/2012

יש סיכון קצר טווח בהתנדבות הזאת עד שאקבל חיסון לצהבת? כדאי להתחסן חיסון סביל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צהבת B
    טל
    10/09/2012

שלום,

רציתי לדעת האם ילד שהולך לפעוטון, ומקבל מהמטפלת בטעות חלב שאוב של אם אחרת, יכול להידבק בצהבת B ?

מהן ת"ל של החיסון?

לקביעת תור
    סגירה
    צהבת B

הוספת תגובה

• צהבת B - תגובה

ד''ר אריק האס
    10/09/2012

טל,

תודה על השאלה. כשבודקים חלב אם של אמהות עם צהבת B פעיל, מוצאים וירוס בתוך החלב בחלק מהנשים. הנסיון המחקרי אומר שזה לא מקור הדבקה חשובה ולכן אין מניעה לאמא חיובית לצהבת B להניק. האפשרות שאת מתארת היא אפילו יותר רחוקה שאני לא הייתי מודאג לזה. הדרך להתמודד עם הספק הרחוק הזה הוא להתחסן. רוב התינוקות כבר קיבלו מנה ראשונה בבית חולים ובגיל חודש ולכן הם מוגנים מהאפשרות שאת מתארת. רוב המתחסנים לא סובלים מתופעות לוואי כלשהן מחיסון לצהבת B. ליותר פרטים אני מציע לך להגיע לטיפת חלב.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CMV
    לימור
    06/09/2012

בוקר טוב,
    לפני כחודש לבתי היה חום יומיים,הרופא אמר שזה ויראלי, זה עבר ומאז בתי חמימה (ללא חום) והתיאבון שלה ירד. בדיקת CMV IGG חיובי ו-CMV IGM חיובי.- מלפני שבוע. האם זה אומר שהמחלה פעילה כעת ? האם זו הסיבה לכך שהיא חמימה והתיאבון ירד? מה צריך לעשות?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    CMV

הוספת תגובה

• CMV - תגובה

ד''ר אריק האס
    06/09/2012

לימור,

תודה על השאלה. הבדיקות לCMV הם סרולוגיה - פירושו, נוגדנים שהגוף מייצר בנוכחות של מחלה זיהומית. הIGG מסמן תגובה לטווח ארוך, והIGM בטווח הקצר כפי שציינת בסיפור. עם זאת, לוקח זמן לIGM לרדת כך שזה לא בהכרח מסמן על מחלה פעילה. הסימנים שאת מתארת עכשיו הם לא ספציפים כך שלא ניתן לקשר אותם לCMV או לשלול אפשרות כזאת. הזמן יגיד. אין מקום לפעולות נוספות עכשיו. בעוד 4-6 חודשים ניתן לבצע עוד בדיקה סרולוגית, יש אחוז של אנשים\ילדים שהIGM נשאר חיובי הרבה זמן אפילו עם העדר של סימנים, אז זה לשיקול דעת של הרופא המטפל. אין טיפול לCMV אצל ילדים בריאים כך שהשאלה מה תעשו אם האינפורמציה הזו.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

לימור
    06/09/2012

תודה על התגובה. האם יש טעם לבדוק ממה נובעים הסימנים שציינתי או שפשוט לעזוב את זה? (נבדקנו אצל רופא והוא לא מצא כלום ברוך השם), אבל עניין החמימות של הגוף קצת מטריד...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת - תגובה

ד''ר אריק האס
    06/09/2012

חום של הגוף מתנדנד באופן טבעי. לא לבדוק ולא להתייחס (כל עוד שמתחת ל38). אין דבר כזה שלילד יש בסיס קבוע ועכשיו יותר גבוה אבל לא ברמה של חום אמתי ("חמימות" כלשונך). לגבי תאבון יש לבצע מעקב אצל רופא מטפל.

ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסונים בעת הנקה
    טל
    05/09/2012

שלום,

תודה על תשובותיך המפורטות בשאלותיי הקודמות.
    בשל עבודתי במע' הבריאות אני צריכה לעשות את החיסונים:
    חיסון לצהבת B, חיסון חצבת-חזרת-אדמת, חיסון פוליו, חיסון נגד טטנוס-דיפטריה, חיסון נגד שעלת, חיסון נגד אבעבועות, חיסון נגד שפעת, תבחין טוברקולין.

בכל החיסונים חוסנתי בילדות וחליתי באבעבועות.
    חיסון עונתי לשפעת לא קיבלתי השנה.
    בני בן שלושה שבועות.
    האם מותר להתחסן ולהניק? האם מותר להתחסן ולהתקרב אליו?
    מתי אני יכולה לקבל את החיסונים בלי חשש? והאם יש צורך לחזור על חיסוני הילדות?

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    חיסונים בעת הנקה

הוספת תגובה

• חיסונים בעת הנקה - תגובה

ד''ר אריק האס
    05/09/2012

טל,

אין מניעה לחיסונים בזמן הנקה. אם את עובדת במערכת הבריאות, מאוד חשוב שכל החיסונים יהיו מעודכנים כולל שפעת. בכל מערכת בריאות (בית חולים, קופת חולים, משרד הבריאות) יש מישהו שמרכז את הנושא של בריאות העובדים. תביאי להם פנקס חיסונים והם ישלימו לך את מה שחסר או יפנו אותך למקום הנכון. אין צורך בפעולה מסוימת ביחס לתינוקת שלך.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון גיל שנה
    טניה
    04/09/2012

שלום,
    בתי בת שנה וחצי ועדיין לא עשינו חיסון של שנה.
    יש לי תור לחודש הבא ואחות הציעה לפצל חיסון:
    קודם לעשות MMRV ואחרי חודש את פרבינר ומחומשת.

אשמח לדעתך בנושא.

תודה,
    טניה.

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון גיל שנה

הוספת תגובה

• חיסון גיל שנה - תגובה

ד''ר אריק האס
    04/09/2012

טניה,

אני לא ממליץ על פיצול חיסונים אלא אם יש מצבים מיוחדים. את יכולה לחפש בתשובותיי לשאלות קודמות לנימוק דעתי (ודעת רוב המומחים) בנושא. במקרה שלכם אתם גם ככה קצת באיחור וכברהגיע זמן לעשות חיסון נגד צהבת A.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נויטרופניה אוטואימונית
    לניר מזרחי
    03/09/2012

ביתי בת השנה וחצי סובלת מנויטרופניה אוטו-אימונית. גילינו את המחלה בגיל 6 חודשים.
    אני מנסה לברר את הקשר בין הופעת המחלה לבין חיסון שהיא קיבלה נגד רוטה ווירוס. המחלה הופיעה כשבוע לאחר החיסון ואני בטוחה שהוא זה שגרם לכך. החיסון הזה הוא חיי מוחלש. בנוסף הופיעה גם תופעה של עצירות כרונית וסבל רב בזמן מתן צואה, אם יש עוד הסובלים מכך או ילדים נוספים שתופעות אלו קרו להם אני אשמח לשמוע. בנוסף אציין שהילדה נולדה בריאה לחלוטין ובשיחה עם הרופאה שמטפלת בה הבנתי שנויטרופניה אוטו-אימונית היא מחלה שלא נולדים איתה אלה היא פשוט מופיעה ושכן יש סיכוי שחיסון חי מוחלש יכול לגרום לשיבוש זה או אחר של מערכת החיסון כולה.

לקביעת תור
    סגירה
    נויטרופניה אוטואימונית

הוספת תגובה

• נויטרופניה אוטואימונית - תגובה

ד''ר אריק האס
    04/09/2012

לניר,

תודה על השאלה. התופעה שאת מתארת היא לא מוכרת כתופעת לוואי מחיסון רוטה. בחיפוש באינטרנט מצאתי עוד הורה אחד שטען שסימנים של נויטרופניה (Autoimmune neutropenia of infancy = ANI) התחילו אחרי מתן של חיסון רוטה (באנגלית) אבל לא יותר מזה.

לדעתי, אני לא רואה את זה כחשש סביר, מכמה סיבות. 1) רוב תגובה החיסונית לרוטה קורה בבלוטות לימפה של מערכת העיכול, ונויטרופילים ונוגדנים סיסטמים הם לא חלק חשוב של התהליך. 2) הוירוס לא נכנס לדם בצורה משמעותית לגרום לחיקוי מולקולרי שהיא הגורם לANI (למיטב ידיעתנו) 3) גם לחיסונים שידועים כקשורים למחלה אוטואימונית (הדוגמה הכי מפורסמת היא חצבת וירידה בטסיות) הם בטווח הקצר (ימים לשבועות), כי הגוף מצליח לחסל את הוירוס ואיתו מה שגורם לתהליך האוטו-אימוני.

לגבי טענותיך, סיבתיות בהקשר הרפואי נקבעת ע"י מספר גורמים שהקשר הזמני הוא רק מרכיב אחד. למשל, בד"כ באותה הזדמנות הילדה היתה אמורה לקבל מחומשת וצהבת B - אז איך אפשר לדעת שזה מרוטה (אם במקרה שלך הפרדת, בסדר, אבל רוב האנשים לא מפצלים). אחת הבעיות הקשות בקביעת חיסון כגורם לתופעת לוואי כלשהי היא שרוב הילדים קיבלו חיסון בזמן קצר לפני שהם הופיעו עם התופעה, שזה יכול להיות אסתמה, דלקת קרום המוח, התפשלות מעיים, וכו'. כך שקבלת חיסון לא מהווה סיבה כשלעצמה.

האופי של החיסון כחי מוחלש לא מעלה ולא מוריד במקרה הזה. בANI אין בעיה במערכת החיסון כמערכת. מדובר ביצירת נוגדנים נגד חלק חשוב של ההגנה נגד חיידקים ופטריות. ברגע שמפסיקים ליצר הנוגדנים האלה (בעזרת טיפול או לבד), כל הזרועות של מערכת החיסון עובדים היטב. זה שציינת שהילדה סובלת מעצירות הוא עוד פרט נגד האפשרות שהחיסון הוא אשם. אם מדובר באי-יכולת של הגוף להתגבר על הוירוס הכלול בחיסון, היינו מצפים שלשול כרוני כפי שבאמת רואים אצל ילדים שחסר להם יכולת ליצר נוגדנים נגד רוטה או וירוסים בכלל. רוב המחלות של ילדים הם נרכשים ולא מופיעים בלידה, למרות שקרוב לוודאי שיש גם מרכיבים גנטים שמשפיעים על מי יחלה ומי לא. זה לא מחייב שכל תופעה שתהיה אצל ילד שנולד בריא היא תוצאה מחיסונים. מחלות אוטו-אימוניות ואחרות מתפתחות גם אצל תינוקות שלא התחסנו בכלל.

כמובן, הכל יכול להיות. אבל ממה שכתבת לי, מהידע, מהנסיון, ומההגיון אני סבור שאין קשר בין החיסון לנויטרופניה. כמובן מדובר בתופעה שאפילו אם היא קיימת, היא נדירה ביותר, כך שכמעט בלתי אפשרי לבדוק את זה בצורה מדעית.

בכל אופן, אני מאחל לכם החלמה מהירה. המהלך הטבעי של ANI הוא שעובר תוך שנתיים מאז הופעתו, כך שאני מקווה שאתם לקראת הסוף של התקופה הלא נעימה הזו.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסונים והליכה לפעוטון
    טל
    03/09/2012

שלום,

אני אמורה לחזור לעבודה כשבני יהיה בן חודשיים. הפעוטון שחשבתי עליו מקבל ילדים בני שנתיים עד 10 חודשים. בגיל הזה בני יקבל רק מנה אחת של תרכיבי החיסון בגיל חודשיים. האם אפשר ורצוי להכניס אותו לפעוטון כזה? מה הסכנה בהדבקות במחלות הילדים, כמובן שאיני יודעת אם ילדי הגן קיבלו את החיסונים במועדם?

שאלה נוספת- האם נכון ורצוי לפצל את החיסונים בגיל חודשיים? אני חוששת לתת 5 חיסונים באותו יום! ואם כן, כיצד נעשה הפיצול ובאיזה טווח זמנים?

אשמח לתשובתך!
    תודה רבה מראש,
    טל

לקביעת תור
    סגירה
    חיסונים והליכה לפעוטון

הוספת תגובה

• חיסונים והליכה לפעוטון - תגובה

ד''ר אריק האס
    03/09/2012

טל,

תודה על השאלות. ההחלטה להכניס תינוק למסגרת היא לא בריאותית בלבד, וקשור בכמה גורמים כגון משפחתי, חברתי, כלכלי, ולכן צריך לקבל החלטה על בסיס כל הנתונים. אפשר להגיד בגדול שמערכת החיסון של תינוק בגיל 2 חודשיים הוא פחות מפותחנ מתינוק יותר גדול, ולכן אם הוא יחלה הוא יכול להיות יותר חולה. אני יותר דואג ממחלות שלא קיים חיסון להגנה מאשר מחלות שקיים להם חיסון, אבל קיים גם סיכון למחלות שניתנות למניעה על ידי חיסון. רמת סיכון קשה לקבוע בוודאות וגם צריך להחליט בקשר למי. תינוק שנשאר בבית עם אמו ייחשף לפחות מחלות זיהומיות ממי שנמצא בגן עם 5 או 10 ילדים. ומי שיש לו אחים גדולים ייחשף גם ככה ליותר מחלות זיהומיות מאחים שלו.

לסיכום - צריך לחדד את השאלה. האם יש יותר חשיפה למחלות זיהומיות במסגרת מאשר בבית? כן. האם יש סיכוי למחלות יותר קשות עקב גילו הרך? כן. מה בדיוק רמת הסיכון לתינוק הספציפי שלי? אי אפשר לדעת. ולכן צריך לקחת את זה בחשבון עם כל השיקולים האחרים.

אין סיבה רפואית לפצל חיסונים. גוף של בן אדם יודע להתמודד עם מאות או אלפי חומרים זרים בו זמני כך ש"5" זה לא הרבה, וחיסונים הם גם מומתים או מוחלשים וניתנים בכמות מבוקרת מה שאין כן ב"טבע". כמובן במקרה שלך כמה שדוחים מועד של חיסונים, הילד יהיה לא מחוסן יותר זמן, ולכן יש סיבה טובה לא לפצל. כל חיסון יש לו קצב לגרום לתגובה חיסונית כך שאני לא יכול לענות באופן גורף, אבל זה לא מיידי - לפחות שבועיים.

עם זאת אם כבר החלטת להכניס את התינוק למסגרת, אין תקופת המתנה מומלצת שיותר מזה אפשר לקבוע שהילד יהיה מחוסן יותר, זה אינדיבידואלי.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה! ועוד שאלה..

טל
    04/09/2012

תודה רבה על התשובה המפורטת.

ציינת, שיש מחלות שאין כנגדן חיסון שעלולות להיוות בעיה גדולה יותר.
    מאילו מחלות, שאין כנגדן חיסון, אתה חושש?

האם אתה יודע אם יש היום בישראל גנים שמקבלים ילדים מחוסנים בלבד?

במידה ומחליטים להשאיר ילד עם מטפלת, האם יש מחלות שהתינוק יכול להידבק גם ממנה? ומה כדאי לברר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה! ועוד שאלה.. - תגובה

ד''ר אריק האס
    04/09/2012

טל,

יש כמה מחלות זיהומיות ואינני רואה צורך לפרטן. מחלה אחת שראוי להתכונן אליה היא שפעת עונתית, שאצלה קיימת חיסון יעיל ובטיחותי שמשום כמה סיבות הציבור נרתע ממנו ויש סיכוי גבוה שילדים במסגרת כלשהי לא יתחסנו. מותר לחסן מגיל 6 חודשים ומעלה, ושווה אפילו אם העונה כבר התחילה.

הייתי רוצה שתהיה איזה הנחייה שגנים יקבלו ילדים עם חיסונים, אבל זה עדיין לא קיים. עם זאת, השיעור של התחסנות בישראל כמדינה ככלל די גבוה כך שלא הייתי חושש מזה יותר מדי. ברור שמטפלים כמו גננת או מורים יכולים להידבק ולהדביק אחרים. שוב, מדובר בהתרשמות כללית מתנאי הגן והגיינה כמכלול רושם שמקבלים מהמסגרת. שאלה אחת שיכולה לכוון האם יש לגננת מחליפה במידה והיא חולה - למי שמוכרחת לעבוד בכל מצב יש יותר סיכוי שתעבוד גם בזמן שהיא חולה.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה