מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדיקת דםעינת27/08/2012
שלום
עשיתי היום בדיקת דם לבני בעזרת מחט פרפר. כשהאחות הכניסה המחט ראיתי סביב קצה המחט סימון בעיגול כחול (היא הוציאה מחט מהאריזה שלה). לצערי לא אמרתי כלום. ועכשיו עולה בי חשש. האם המחטים האלו באים מסומנים? האם יש לי ממה לדאוג? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת דם - תגובה
ד''ר אריק האס27/08/2012עינת,
תודה על השאלה. כל מחט עם הסימון שלו. אין סיבה לדאגה.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת דם
עינת27/08/2012וואי תודה.
סימון בקצה המחט שנכנס ליד, נכון?
שיהיה לך יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון מחומשתאסתר27/08/2012
שלום ,
בני עומד להכנס למשפחתון בגיל 3.5 חודשים . היות וקיבל עד כניסתו לגן רק מנה אחת של המחומשת , האם הוא מחוסן לשעלת ? או שיהיה מחוסן רק אחרי שיסיים את כל הסידרה ? האם יש עכשיו הרבה מקרי שעלת בארץ ?
אני מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסון מחומשת - תגובה
ד''ר אריק האס27/08/2012אסתר,
תודה על השאלה. ילד שקיבל מנה אחת של שעלת, מחוסן חלקי. הכוונה שסביבות 50-60% מהילדים יקבלו הגנה נגד שעלת כלשהיא או שעלת חמורה אחרי מנה אחת עד למעל 95% אחרי 3 מנות. אין אפשרות לדעת איזה ילדים כן יגיבו ולאיזה טווח ולכן נותנים את זה בכמה מנות שהכי הרבה ילדים יהיו מוגנים להכי הרבה זמן. יש מקרים של שעלת בארץ ובכל העולם, אבל לא ברמה שאת צריכה לדאוג יותר מכל המחלות הזיהומיות האחרים שיכולים להיות במשפחתון\מעון.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון גיל שנהליאת26/08/2012
שלוםו רב,
בתי כבת שנה קיבלה ביום רביעי האחרון חיסון לגיל שנה, במקביל מקבלת טיפות עיניים בשם זיילט 5 מ"ל 3 פעמים ביום.
האם ניתן להמשיך בטיפול מאחר והטיפות הינן סטרואידיות, ואחות טיפת חלב אמרה שיש להתרחק מכל מי שנוטל טיפול תרופתי בסטרואידים לשבועיים הקרובים.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסון גיל שנה - תגובה
ד''ר אריק האס27/08/2012ליאת,
תודה על השאלה. הבעיה היא עם סטרוידים דרך הפה\וריד\רקטלי. אין בעיה עם סטרוידים מקומיים כגון עיניים, אף-אוזן, משאף, ומשחות.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסונים לפני הכניסה לגןמיכל22/08/2012
שלום רב. בתי מתחילה ללכת לגן בספטמבר והיא תהיה בת חצי שנה. עד עכשיו היא קיבלה מנה אחת של HIB (חלק מהמחומשת) ומנה אחת של דיפיטריה טטנוס שעלת. בשלישי לספטמבר יש לי טור לטיפת חלב והיא תקבל גם פוליו.
השאלה היא האם החיסונים הנ"ל מספיקים בשלב זה כדי לשים אותה בגן או כדאי לחכות שהיא תקבל מנה שניה של המחומשת? בנוגע לצהבת בי, האם היא יכולה להידבק ע"י לקיחת מוצץ של אחד הילדים או ע"י העברת רוק? האם בביקור הקרוב בטיפת חלב אני יכולה לתת לה יחד צהבת ופוליו?
תודה רבה
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסונים לפני הכניסה לגן - תגובה
ד''ר אריק האס27/08/2012מיכל,
תודה על השאלות. לא ברור לי למה היא קיבלה חיסונים בכזה פיצול. בכל מקרה אני לא נותן המלצות על כניסה לגן מכיוון שמדובר בשיקול משפחתי, כלכלי, וכו'. מה שאני כן יכול להגיד, שהסיכוי הכי טוב לבתך להימנע ממחלות שניתן למנוע אותם דרך חיסונים הוא לקבל אותם לפי הלוח של משרד הבריאות. מי שחורג מזה לוקח אחריות על עצמו. אין בעיה לתת את כל החיסונים ביחד וגם צהבת ושיתוק ילדים. צהבת B יכולה לעבור דרך רוק ומוצץ, אבל זה נדיר, גם כי רוב הילדים בגן אין להם צהבת B עקב שיעורי חיסון גבוהים. בכל זאת מומלץ לסיים את הסידרה בהקדם האפשרי.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאה לאחר רוטה וירוסמאיה22/08/2012
שלום, ביתי קיבלה את המנה הראושנה של הרוטה וירוס בגיל 10 וחצי שבועות.
מיד לאחר החיסון היא הקיאה. ברור שהיא הקיאה את כל החיסון (רואים גם לפי המרקם ששהקיאה אוכל שכבר התחיל להתעכל בקיבה).
יש לי מס' שאלות:
1. האם בטוח לחסן אותה במנה השנייה של הרוטה וירוס מאחר שאסור לחסן אחרי 14 שבועות ואם היא הקיאה את כל המנה הרי שגופה כאילו "לא נחשף" בכללל לחיסון ולנגיף.
2. האם עדיף לחסנה עוד 4 שבועות בדיוק ולפני גיל 4 חודשים(בתאריך הקרוב ביותר למועד האחרון שבו ניתן לחסן) ?
3. מה הסיכונים לסן מנה שנייה ללא מנה ראשונה (אם גופה לא נחשף נגיף בגלל ההקאה) ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקאה לאחר רוטה וירוס - תיקון
מאיה22/08/2012ביתי היום בת 11 שבועות ו 3 ימים. בעוד 4 שבועות תהיה בת 15+3 (ז"א עברה ;14+6)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הקאה לאחר רוטה וירוס - תגובה
ד''ר אריק האס24/08/2012מעיין,
המנה נחשבת אפילו שהיא הקיאה מייד וראית חומר החיסון. אין מניעה לתת לה מנות נוספות. הנגיף נספג מהר לגוף כך שיש סיכוי טוב שהיא קיבלה מספיק אפילו שהנוזל יצא. אין סיבה לשנות לוח הזמנים של המנות הבאות.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- KAWASAKIדור21/08/2012
מקווה שאני בפורום הנכון ..
שלום רב
בני בן ה 2.5 בריא בד"כ, לפני כשכבוע חום גבוה של מס' ימים סביב 39 מלווה בפריחה מגרדת מאוד באזור הבטן והגב,כמו כן לאחר מס' ימים קילוף נרחב באזור קצות האצבעות.
בבדיקה לסקרלטינה שלילית, הרופא אמרה כי היא חושדת בקווסאקי סינדרום (ושלחה אותנו לבדיקת אקו לב בעוד כשלושה שבועות)
1. עד כמה המחלה מסוכנת?
2. למיטב הבנתי לא ניתן לדעת בודאות האם זה קוואסקי אן לא אך מה הטיפול?
3. האם ישנם נזקים לטווח ארוך?
4. האם בקוואסאקי אופייני פריחה מגרדת??
5. מה הסיכוי לפגיעה לבבית חלילה?
תודה רבה על תשובותיכם המקצועיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
KAWASAKI - תגובה
ד''ר אריק האס21/08/2012דור,
תודה על השאלה. KAWASAKI היא תסמונת נדירה אבל חשובה ולפעמים מסוכנת. האבחנה היא קשה לקבוע אבל אין מקום למעקב אמבולטורי בשלב זה - אם הרופאה חושבת שמדובר בKAWASAKI חייב הפנייה לבית חולים לקבוע את האבחנה ואת צורך לטיפול. אם יש שינויים באקו-לב אחרי 3 שבועות, זה כבר מאוחר מידי כדי לטפל, ולכן אני חושש שלא הבנת נכון מה שהיא אמרה. לדעתי כל השאלות האחרות הם רלבנטיות רק אם האבחנה נעשתה בוודאות - ואז יש מקום לטיפול מידי. מכל מקום אין הרבה שאני יכול לתרום בפורום כזה - אתה צריך לדבר עם הרופא מטפל ולהבין אם מדובר במשהו סביר או רק אפשרות אבחנתית רחוקה שכל רופא חושב עליו בסימנים כאלה.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת הפה והטלפייםסימה שאול19/08/2012
בתי בת 5.5 התגלה אצלה מחלת הפה והטלפיים בתופעה של שלפוחיות בגפיים בלבד.
ברצוני לדעת - א. לאחר כמה זמן זה מתרפא ? ב.האם מחלה זאת חוזרת או שהיא מתחסנת בגינה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחלת הפה והטלפיים - תגובה
ד''ר אריק האס20/08/2012סימה,
תודה על השאלות. הזמן לריפוי זה אינדיבידואלי - כל אחד בקצב שלו, בין 3 ימים עד שבועיים. זה יכול "לחזור" כי יש כמה וירוסים שגורמים לתופעה דומה.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בכף הידדניאל19/08/2012
בני בן 8 חזר ממגרש המשחקים עם כף יד נפוחה, הוא אומר שלא עקץ אותו כלום וגם אין סימן לעקיצה
מה לדעתך זה יכול להיות?
זה קרה לפני כמה שעות והנפיחות עדיין לא ירדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נפיחות בכף היד - תגובה
ד''ר אריק האס19/08/2012שלי,
יש מספר אופציות. חייב בדיקת רופא כדי לקבוע אבחנה וצורך לטיפול.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדחום בגני ילדיםעינת07/08/2012
שלום רב,
יש לי ילדה בת שנתיים וחצי. בגן הצוות כאשר צריך' מודד חום, ישנו מד חום משותף אחד (למרות שיש לילדה שלי מד חום נפרד בתיק שלה לא תמיד הפרידו).
מדידת החום היא בטוסיק. השאלה שלי היא, מה קורה במידה ולא חיטאו את המד חום בין ילד לילד? באיזה מחלות ניתן להידבק - האם חלילה אפשר להדבק באיידס, צהבת וכו'? האם יש צורך לגשת לרופא לביצוע בדיקות דם כלשהן?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מדחום בגני ילדים - תגובה
ד''ר אריק האס07/08/2012לילך,
הסיכון להידבק במחלה מסוכנת בצורה שאת מתארת היא נמוך ביותר. אין צורך בבדיקות, אבל כמובן חשוב לשמור על תנאים הגיניים.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת
עינת24/08/2012שלום רב,
הרגעת אותי מאד. החשש שלי עלה שוב מאחר שיומיים אחרי שבדקו לה עם המדחום המשותף כבר שלושה שבועות ברציפות שהחום של הילדה שלי עומד על 37.4-37.9, ללא שום סימן אחר. חום גופה הרגיל עומד בדר"כ 36.5 (יומיים לפני שבדקו לה חום היא הייתה בבית בגלל שהייתה חולה - ויראליי).
אודה לך אם תגיד לי שוב אחרי שאתה קורא את הנתונים שאין קשר חלילה למחלה מסוכנת כמו שתיארתי בשאלה הראשונה ואיזה כיוון לבדוק אם בכלל?
תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה ושאלה נוספת - תגובה
ד''ר אריק האס24/08/2012לילך,
אין משמעות לתופעה שאת מתארת. חום הגוף מתנדד תוך 36-37 באופן טבעי. כל עוד שאין חום מיל 38.0, זה לא מוגדר כחום, במיוחד כשאין סימנים אחרים של מחלה. זמבחינה רפואית, אין חשיבות לאיפה "שהחום הרגיל עומד." כי ידוע שזה מתנדנד במשך היום ובין שבוע לשבוע. אני גם לא ממליץ על מדידות חום חוזרות במיוחד כשמדובר בחום רקטלי. אם יש לך שאלות נוספות בנדון, כדאי לבקר אצל רופא ילדים.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
עינת24/08/2012הבהרה רק בקשר למה שכתבת, האם מעבר לאי נוחות עלול להיגרם נזק ממדידות חום רקטליות? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה - תגובה
ד''ר אריק האס25/08/2012כן, ראיתי הורים שבטעות עשו לילדים שלהם קרע, פיסורה, נשבר המדחום בתוך הפי הטבעת עם הכספית, וילדים שנפגעה בהם מערכת העצבים בפי הטבעת עקב מדידות תכופות. כל הדברים האלה הם נדירים אבל אפשריים. לכן, כשיש חום לתינוק קטן, מודדים רקטלי, אבל לא כדי לראות מה יוצא ושיקולים כאלה. בנוסף, מניעת אי-נוחות לתינוק צריך להיות את המניע העיקרי של הורה - כדי לגרום אי נוחות לתינוק צריך להיות סיבה מוצדקת ולא רק למדוד באופן שגרתי.
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון הפוליואתי06/08/2012
שלום ,
היכן בארץ נמצא נגיף הפוליו ולמה יש צורך לחסן בגיל חודשיים,
האם יש סיכוי כי נגיף הפוליו נמצא במי השתיה ? או רק במי הים .
תודה
אתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסון הפוליו - תגובה
ד''ר אריק האס06/08/2012אתי,
תודה על השאלות. לפי נתונים ממשרד הבריאות, לא היה בידוד של פוליו מזה 25 שנה. עם זאת, ידוע שיש מצב שיש רסרבויר, כלומר מאגרים של חידק אצל אנשים מסוימים שלא מתחסנים או מהגרים ממדינות אחרות. לכן, חשוב לשמור כיסוי חיסונים גבוה כי אם תהיה התפרצות (אני ראיתי מקרים במסגרת העבודה שלי בארה"ב עם עמיש שחלק מהם לא מתחסנים כשיטה וחיים מנותקים יחסית מציבילציה מודרנית) היא תתקוף בראש וראשונה ילידם לא מחוסנים ואם מגיעים לעומס כבד, גם חלק מאלו שכן התחסנו.
אין נגיף פוליו במי שתיה שלנו. מעניין אותי למה את חושבת על דבר כזה כי זה פעם שניה שאני שומע את זה תוך שבוע.
יש לציין שפוליו הוא אחד מהמחלות הזיהומיות שמומחים מאמינים שניתנים להכחדה כגון אבעבועות שחורות אם כל המדינות היו מחסנים 100% או קרוב מהאוכלוסיה. עד אז אנחנו נמשיך לחסן כדי להגן על עצמנו ועל ילדנו מהמחלה הנוראית של שיתוק ילדים.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ebvבן01/08/2012
ד"ר האס שלום רב!
לפני כחצי שנה התפרץ אצלי הוירוס ebv
הוירוס חולל אצלי פגיעה קשה במערכת העצבים,כך לפי אבחנת הרופא הנוירולוגי.
הפגיעה מתבטאת בנימול בגפיים,חוסר יציבות,וחוסר בתחושה.
בזמן שהתחלתי להרגיש את רגליי נרדמות ואת החולשה הכללית הייתי נתון למצב של מתח ולחץ נפשי מאוד אינטנסיביים.
שאלתי היא: האם הוירוס,(שלמיטב הבנתי מאוד נפוץ,ובדרך כלל לא מחולל פגיעה כזאת) ניצל את חולשת המערכת החיסונית שלי באותו זמן לחץ וגרם לפגיעה במערכת העצבים?
אודה לך על תשובתך.
בתודה,בן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ebv - תגובה
ד''ר אריק האס01/08/2012בן,
תודה על השאלה. אינני בטוח שהבנתי אותך. אם אתה שואל אם לחץ נפשי יכול להחמיר מחלות זיהומיות ומחלות נוירולוגיות, התשובה חיובית.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהebv
בן01/08/2012ד"ר תודה על התייחסותך.
שאלתי היא האם כתוצאה מלחץ נפשי,הוירוס מנצל את היחלשות המערכת החיסונית ופוגע במקומות שבדרך כלל אינו פוגע? כמו במקרה שלי,מערכת העצבים.
תודה,בן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ebv - תגובה
ד''ר אריק האס01/08/2012זה יכול להיות. אם זה מה שקרא במקרה הספציפי שלך אני לא יכול להגיד.
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהebv
בן01/08/2012מודה לך על תשובתך ד"ר.
היכן אוכל להיבדק ולקבל תשובה חד משמעית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ebv - תגובה
ד''ר אריק האס01/08/2012בן,
הכוונה שלי היתה שזה בלתי אפשרי לדעת אם זה מה שקרה אצלך.
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשיכת חולדהX01/08/2012
שלום
לפני כשבוע נכחתי במסיבה בחוף ים באשדוד. במהלך הערב התנשקתי עם אישה (שהכרתי היטב לפני) ולאחר מכן התברר שיש סיכוי רב שהיא ננשכה ע"י חולדה כשעה לפני הנשיקה. האם נשקפת לי סכנה עקב מגע בפה לפה לאחר נשיכת חולדה ואם כן, מה הבדיקות/חיסונים שעליי לקבל?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נשיכת חולדה - תגובה
ד''ר אריק האס01/08/2012תודה על השאלה,
אין סכנה לגבי החולדה מבחינתך ואין צורך בבדיקות או חיסונים.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון חצבתמאיר28/07/2012
עשיתי חיסון. אמרו לי שאני צריך להגיע אחרי חודש למנה נוספת.
מה זה אומר?
למה צריך את זה?
מה יש בתוך החומר של החיסון?
אלומיניום?
כמה מסוכן?
האם אפשר לוותר על המנה השנייה?
לא מבקש המלצה מבקש עובדות.
אנא ענו על כל השאלות.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסון חצבת - תגובה
ד''ר אריק האס29/07/2012מאיר,
תודה על השאלות. יש שתי סיבות שמחסנים: כדי למנוע מחלה, וכדי להוריד חומרה של מחלה. כשנותנים חיסון, יש הבדלים בין אנשים ברמת התגובה (גם מבחינת חסינות וגם תופעות לוואי). מי שמקבל מנה אחת של חצבת, יהיה מוגן בצורה טובה נגד מחלה חמורה, אבל יכול להיות בכל זאת חולה עם מחלה קלה. קבלת שתי מנות של חיסון מעלה את החסינות למחלה כלשהיא מעבר מ95%. כמובן יהיו אנשים שיגיבו טוב אחרי מנה אחת ואחוז קטן של אנשים שלא מגיבים לשתי מנות, אבל שתי מנות יתן לך הסיכוי הכי טוב לא להיות חולה מהמחלה הזאת בכלל. יש מספר חומרים בחיסונים. אין משהו מיוחד באלומיניום שצריך לדעת עליו. החיסון לא מסוכן. הסיבה שמחכים חודש היא לתת לגוף זמן להגיב ליצר נוגדנים לפני החיסון הבא.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפחדת חיסונים אוטיזםנטלי26/07/2012
שלום רב לך
ביתי הקטנה בת שנה ו-8 חוד, לא קיבלה כמעט אף חיסון- הפטיטיס רק 2 מנות ומחומשת רק מנה אחת- אני מפחדת לעשות לה .
הפחד שלי בין היתר מפוליו- האם היא יכולה לשתות מים רגילים ולא מורתחים , אני מרתיחה לה מהפחד שתחלה בפוליו, האם הפחד שלי מוצדק? איך מתנהלים החיסונים אם אני מחכה לגיל שנתיים שהמערכת החיסונית שלה תבשיל קצת? מפצלים חיסונים?
האם אפשר לחכות לגיל מאוחר יותר לעשות את יתר החיסונים?
הסיבה לפחד הזה הוא כי בני אובחן עם אוטיזם , כיום בן 4 פלוס , את כל החיסונים עד גיל שנה קיבל כרגיל .
לא נתתי לו את החיסונים של גיל שנה , כלומר לא נתתי- חצבת חזרת ואדמת , אבעבועות, הפטיטיס A.
אני מתה מפחד שתחול איזו נסיגה בו למרות שקראתי שאין קשר בין החיסון לאוטיזם אבל זה מקנן בך ואוכל אותך. אני רק מבקשת להבין מה יקרה אם לא יקבל אותם ויחלה באבעבועות באופן טבעי? ביתר המחלות לא ניתן לטפל? האם אני כל כך מסכנת את בני תנסה להבין זאת מנקודת מבט של אמא שלילדה יש אוטיזם והיא חרדה כי היא בטוחה שזה אחד הגורמים ,
אודה לכם על תשובתך
מפוחדת מאוד
נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מפחדת חיסונים אוטיזם - תגובה
ד''ר אריק האס26/07/2012נטלי,
תודה על השאלות. אני מתרשם שיש לך הרבה שאלות מעבר למה ששאלת כך שלדעתי את צריכה לדבר עם רופא בפועל ולא דרך אינטרנט. על כל פנים אני אתיחס לכמה מהנקודות שהעלית לכווין אותך קצת ולתועלת קוראים אחרים.
לחסן את הילד זו אחת מההחלטות הכי חשובות שתוכלי לעשות בעבור הילד שלך. חשוב להבין שמי שלא מתחסן עקב התלבטות זו גם החלטה ולא רק עיכוב בביצוע. חיסונים עוברים תהליך קפדני ונוקשה כך שאין סיבה לחשוש. אני לא דואג כעת שיהיה הוירוס של פוליו במי שתיה שלנו - אבל אם את חוששת, זה דוקא סיבה כן להתחסן. אין טעם להרתיח מים בגיל הזה.
אין עדות שלדחות חיסונים גורם לפחות תופעות לוואי. להיפך, אנשים שדוחים חיסונים לוקחים סיכון שהילד יחלה במחלה כל עוד שהוא לא מחוסן, ולכן העיקרון הוא להתחסן כמה שיותר מהר. יש חיסונים שכבר לא נותנים בגיל שנתיים אם לא קיבל עד אז. אחות טיפת חלב יודעת את ההמלצות איך לחסן אותו לפי גילו ולפי מספר החיסונים שהוא קיבל עד עכשיו.
אני לא ממליץ על פיצול חיסונים כי אין עדות שיש פחות תופעות לוואי בשיטה זאת. מי שפורס 3 חיסונים על 3 מועדים לוקח סיכון שהילד יהיה נודניק או עם חום או פריחה שלש פעמים במקום לגמור את זה בפעם אחת, ואין עדות שחומרה של תופעות לוואי עולה עם מספר חיסונים שניתנו בו זמני.
מספר מחקרים בעלי איכות טובה הראו שאין קשר בין חיסונים ואוטיסם. עם זאת החיסון שקיבל הכי הרבה תשומת לב זה חצבת-חזרת-אדמת שהבן שלך לא קיבל. לא עושים סיפור ממקרה לכאן או לכאן, אבל הנסיון שלך מראה שגם ילדים לא מחוסנים יכולים לפתח אוטיסם, ולכן אוטיסם במשפחה זו גם לא סיבה לא להתחסן.
רוב הילדים שלא מתחסנים לא יהיו חולים, גם כי רוב הילדים הם בריאים, לא כל מחלה זיהומית היא קשה אצל כל אחד, וזה שכולם מתחסנים מוריד את השכיחות בקהילה של המחוללים כך שיש מצב שלא יצא מזה שאת לא מתחסנת כלום. עם זאת, ילדים לא מחוסנים הם פי כמה יותר בסיכון לחלות במחלות הנמנעות ע"י חיסונים. בנוסף, במקומות שיש הרבה אנשים לא מחסונים ביחד (למשל בגן) גם לאנשים שכן התחסנו יש להם סיכוי יותר גבוה לחלות מאנשים מחוסנים במקומות שיש שיעורי חסינות יותר גבוהים. לסיכום, ההחלטה שלך לא לחסן יכול לסכן לא רק את הילד שלך אבל גם (אם יש מספיק הורים שלא מחסנים) ילדים אחרים אפילו שכן התחסנו.
לכן, מאוד חשוב שכל הורה יבין את המשמעות של מתן חיסונים ואי מתן-חיסונים על הילדים שלהם ועל החברה בכלל. יש סיבות רפואיות שילד לא יכול לקבל חיסון, ובמקרים האלה אנחנו סומכים על הרצון הטוב ועל הפעולות של אחרים. אבל במקרים של הורים מודאגים, אנחנו מסבירים את החשיבות של חיסונים והתרומה הנכבדת שהם תרמו לבריאות עולמנו ומקווים שהם יקחו את המסר ללב.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיצול חיסונים בגיל חודשייםesti25/07/2012
שלום רב
האם ניתן לקבל בגיל חודשיים את החיסון המחומש ביחד עם הרוטה וירוס והפרבנר ?
האם עדיף לקבל את המחומש קודם ורק כעבור שבוע את הפרבנר והרוטה וירוס ? או להפך,קודם את הפרבנר והרוטה וירוס ואחרי שבוע את המחומש ?
האם עדיף לקבל את המחומש , פרבנר ורוטה וירוס באותו יום אבל לפצל את מקומות ההזרקה ?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פיצול חיסונים בגיל חודשיים - תגובה
ד''ר אריק האס26/07/2012Esti,
תודה על השאלות. הצורה המומלצת ביותר לקבל החיסונים של גיל חודשיים היא מה שכתוב בתדריך חיסונים - לתת מחומש, פרבנר, ורוטה באותו מועד. אין שום סכנה בזה לתת אותם ביחד, וזה נותן לגוף להתחיל לבנות תגובות חיסוניות כמה שיותר מוקדם. אני לא ממליץ על פיצול, אבל אם הורים מקפידים אני מאפשר את זה כל עוד שאני בטוח שהם יחזרו לקבל את ההמשך. מה שחשוב שתדעי שפיצול חיסונים לא מוריד את השכיחות של תופעות לוואי או את החומרה. דווקא הוא מגביר את זה בזה שכל פעם שילד מתחסן הוא יכול להיות נודניק, כאוב, ויכול לעלות לו החום או מופיעה פריחה - בזה הנסיון מראה שעדיף לגמור כמה שאפשר בבת אחת ולא לנסות "להקל". עוד שיקול הוא שהמנה ראשונה של רוטה צריכה להיות לפני גיל 15 שבועות כך שאם את מפצלת והתינוק חולה מאיזה סיבה שתהיה, יש מצב שיפספס אותו. אני מקווה שזה עוזר לך להחליט.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)