מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שעלת אצל תינוק בן שנהמורן11/05/2012
שלום רב,
מזה כחודשיים בני התינוק בן השנה סובל מהתקפי שיעול וקוצר נשימה המופיעים בעיקר בלילה. היינו מאושפזים בבית החולים והשתחררנו כעבור 5 ימים עם אבחנה של דלקת ריאות ואסטמה.בבית החולים הוא טופל באזניל למשך 3 ימים, אינהלציות ונטולין ומתן חמצן בכיפה. מאז הוא מקבל טיפול במשאפי ונטולין ופליקסוטייד. לאחרונה עשיתי לו בדיקת דם שהראתה שעלת חיובי- IGM. לציין כי הוא מחוסן בתוכנית החיסונים הרגילה לבני גילו אולם את מנת הדחף של גיל שנה לשעלת טרם קיבל (רק מלפני שבוע חגג יומהולדת שנה)
לטיפול בשעלת הוא מקבל אזניל למשך 5 ימים. אני מאוד מודאגת שכן הוא מרבה להשתעל.ולשאלות:
איך אני אדע שחס וחלילה לא ייגרם לו סיבוך כתוצאה מהמחלה? מתי השיעול הטורדני יעבור? האם ניתן יהיה להמשיך בתוכנית החיסונים הרגילה (אמור להתחסן עוד שבועיים את התוכנית לגיל שנה)
בתודה ובברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שעלת אצל תינוק בן שנה - תגובה
ד''ר אריק האס11/05/2012מורן,
תודה על השאלות. שעלת בד"כ עובר ללא סיבוכים. אם נשאר לו סימנים הוא צריך להיות במעקב של רופא המטפל שלו. לפעמים דרוש ייעוץ עם רופא ריאות.
הזמן שלוקח השיעול לעבור זה אנדיבידואלי, ואנטיביוטיקה לא מקצר אותו. בד"כ השיעול משתפר תוך 2-4 שבועות מהתחלתו, אבל יכול להיות יותר ארוך או יותר קצר.
הוא ימשיך לקבל חיסונים כמו כל ילד מכיוון שלא ידוע איזה רמה של חסינות המחלה עצמה נותנת ולכמה זמן.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוסעים עם ילד בן 3 להודובתיה08/05/2012
האם החיסונים שאנחנו עושים לטיול להודו מתאימים גם לו?
יש חיסונים אחרים שהוא צריך לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נוסעים עם ילד בן 3 להודו - תגובה
ד''ר אריק האס08/05/2012בתיה,
אתם צריכים להתייעץ עם מרפאת מטיילים, תלוי איפה בהודו ומה תעשו שם (במיוחד לגבי מרליה). בכל אזור בארץ יש מרפאת מטיילים שיכולים להוסיף חיסונים ו\או טיפול מונע לפי התוכניות שלך.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון לדלקת קרום המוח היפניתאמא29/04/2012
שלום,
אנו מתגוררים כרגע בחו"ל, סיאול דרום קוריאה.
האם כדאי לעשות לילדים חיסון נגד דלקת קרום המוח היפנית?
האם זה חיסון הכרחי? אם כן, נשמח אם תפרט מאיזה גיל זה מומלץ ובכמה מנות.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסון לדלקת קרום המוח היפנית - תגובה
ד''ר אריק האס29/04/2012שלום,
תודה על השאלה. לדעתי אתם צריכים ייעוץ עם רופא חי שנמצא בקוריאה שמכיר את האפידמיולוגיה האזורית יותר טוב ממני. ממה שאני יודע על החיסון, הוא ניתן בשתי מנות. רוב הנסיון איתו הוא עם אנשים מעל גיל 16 שנים כך שלילדים קטנים אין מספיק נתונים. הCDC ממליץ על חיסון למטיילים ואחרים ששוהים יותר מחודש ומצפים חשיפה למקומות מחוץ לערים . אם זה מתאים לכם, אולי תתייעצו עם השגרירות הישראלית בקוריאה ותבקשו רופא שיכול לייעץ על המצב הספציפי שלכם.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון נגד פוליואורלי18/04/2012
רציתי לשאול בבקשה, האם עדיין מחסנים ילדים או תינוקות נגד פוליו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסון נגד פוליו - תגובה
ד''ר אריק האס18/04/2012אורלי,
תודה על השאלה. כן, מחסנים ילדים נגד פוליו.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טטנוסאילנה08/04/2012
שלום רציתי לשאול, אם ילדה לא עשתה חיסון טטנוס בכיתה ח , ניתן עדיין לעשות אותו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טטנוס - תגובה
ד''ר אריק האס10/04/2012אילנה,
תודה על השאלה. ניתן ומומלץ לעשות אותו.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילמהאביב04/04/2012
יש לי ילדה בת שנה שעדיין לא קיבלה חיסון נגד אבעבועות
בסדר פסח יכול להיות מצב שילדים ומבוגרים שחוסנו נגד המחלה באו במגע עם ילד אחר מהמשפחה שחולה באבעבועות אבל לא יהיה נוכח בסדר עצמו האם זה נכון לקחת את הילדה לארוחה או שעדיף להימנע ? ( האם הם יכולים שלמש כנשאים של הוירוס ? )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דילמה - תגובה
ד''ר אריק האס04/04/2012אביב,
תודה על השאלה. אין בעיה לקחת אותה למצב שתיארת. אנשים שהתחסנו הם בפחות סיכון להיות חולים עם המחלות שהתחסנו נגדם מאשר אנשים שלא התחסנו. לא צריכים לדאוג על מצב של נשאות. עם זאת מומלץ שהיא תקבל את החיסון בהקדם האפשרי.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן השפעה של חיסון אבעבועותטל04/04/2012
שלום,
בתי אמורה לעבור חיסון נגד אבעבועות (בת שנה וחודש)
תוך כמה זמן ממתן החיסון היא תיחשב חסינה ותוכל להיחשף לילדים אחרים עם אבעבועות?
תודה וחג שמח
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זמן השפעה של חיסון אבעבועות - תגובה
ד''ר אריק האס04/04/2012טל,
תודה על השאלה. התגובה לחיסונים היא אינדיבידואלית כך שאין לא תשובה מדויקת לשאלתך. לרוב הילדים תוך 2-3 שבועות אנחנו מצפים שהגוף ייצר נוגדנים לוירוס של החיסון כך שחשיפה לוירוס בשטח לא תגרום למחלה קשה. עם זאת אני לא ממליץ שילדים עם אבעבועות פעילה יהיו בקרב ילדים אחרים. כלומר ילדים עם פצעים של אבעבועות שעוד לא הבריאו (גלד של כל הפצעים) לא יהיו במגע עם ילדים אחרים (אפילו שהתחסנו) בתקופה הזאת. לגבי מקרים בתוך הבית לא צריכים פניקה. לילדים שרק קיבלו מנה אחת של אבעבועות ועבר חודש, הרופא יכול לתת מתן מנה שניה מוקדמת כדי לשפר אחוזי חסינות.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדילמה
אביב04/04/2012יש לי ילדה בת שנה שעדיין לא קיבלה חיסון נגד אבעבועות
בסדר פסח יכול להיות מצב שילדים ומבוגרים שחוסנו נגד המחלה באו במגע עם ילד אחר מהמשפחה שחולה באבעבועות אבל לא יהיה נוכח בסדר עצמו האם זה נכון לקחת את הילדה לארוחה או שעדיף להימנע ? ( האם הם יכולים שלמש כנשאים של הוירוס ? )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת חיסון לרכיבי המחומשת ללא הדחףציפי02/04/2012
שלום רב,
ביתנו בת שנה וארבעה חודשים. חוסנה בכל חיסוני הילדות ,מלבד צהבת B, כאשר התחלנו מעט מאוחר יותר בשל צהבת ילודים. קבלה חיסון מחומשת אחרון בגיל 9 חודשים . לפני חודש היתה אמורה לקבל מנה רביעית (דחף) של המחומשת. אנו מתלבטים אם לתת את המחומשת ללא רכיב שעלת כיוון שבמקרים הקודמים פיתחה חום של 39.5,וישנוניות מיום החיסון עד יומיים אחר כך. אציין רק שהיא קיבלה את חיסון הפרבנר ושאר החיסונים בנפרד מהמחומשת ולשאר החיסונים לא הגיבה כך.
האם היא עדיין מחוסנת לשעלת? מה מידת החיסון שנשמרת ללא חיסון הדחף הרביעי? כמה חמורה יאו קטלנית יכולה להיות שעלת בילד שחוסן לפי מה שציינתי? תודה מראש על תשובתכם..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רמת חיסון לרכיבי המחומשת ללא הדחף - תגובה
ד''ר אריק האס02/04/2012ציפי,
תודה על השאלה. לדעתי, אין הצדקה לותר על המנה רביעית של שעלת בגלל האינדקציה שהזכרת. גם הDT בלי שעלת יכול להעלות חום גבוה. חסינות היא דבר אינדיבידואלית כך שאני לא יכול להגיד מה רמת הגנה בילדה שלך. המחלה היא יותר מסוכנת כמה שאתה יותר צעיר (במיוחד תינוקות מתחת לגיל שנה) אבל אנשים וילדים גם יכולים להיות מאוד חולים להרבה זמן. עוד נקודה לקחת בחשבון היא שתינוקות בד"כ נדבקים מאחיהם הגדולים שכבר אין להם חסינות מספיק גבוה, ועושים מחלה קלה ואז מעבירים את זה לתינוק שמקבל את זה יותר קשה. עם החיסון נגד שעלת זה ידוע שהחסינות יורדת עם הזמן כך שבלי דחף יש סיכוי טוב שהיא לא תהיה לגמרי מוגנת עד המועד הבא בכתה ב'. בשנים הקרובות את תראי שתהיה המלצה שכולם יתחסנו נגד שעלת כל כמה שנים (כמו פלצת). כמובן רוב עומס המחלה הוא בגיל צעיר אבל גם מבוגרים סובלים ולעתים, מעבירים החידק לתינוקות.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחומשתהילה27/03/2012
בהנחה שלא מפצלים מחומשת (בת 7 חודשים). מהו הזמן המינימלי בין מנה ראשונה ושנייה, האם חודש וחצי זה מעט מדי. אשמח לשמוע גם מהו המרווח המקסימלי
מחומשת - תגובה
ד''ר אריק האס27/03/2012הילה,
תודה על השאלה. בחיסונים, אין מרווח מקסימלי - תמיד ממשיכים מאיפה שהפסיקו (יוצא דופן כמה חיסונים שלא נותנים אותם אחרי גיל מסוים). המרווח אמור להיות 8 שבועות (2 חודשיים). מנה שניתנת פחות מ6 שבועות לא נחשבת, אבל זה בדיעבד - אמורים לחכות 8 שבועות אלא אם יש מצבים מיוחדים (נסיעה לחו"ל וכדומה).
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםיונת26/03/2012
אפשר בבקשה לדעת כיצד עלול להדבק ילד במחלת הפה והטלפיים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלום - תגובה
ד''ר אריק האס27/03/2012יונת,
תודה על השאלה. נדבקים מילד שנשא של וירוס שגורם למחלה דרך הפרשות מהפה, נזלת, וכו'. המקור לא תמיד עם סימנים דומים למקרה.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון כיתה א'סל19/03/2012
הי ביתי בכיתה א' חוסנה חיסון משולש+אבעבועות.
הבנתי שאלו חיסונים של חידיקם מוחלשים.
האם מדבק?
לדוגמא לתינוק בן כמה ימים?
לאישה בהריון?
לילדים קטנים אחרים?
כיצד מדבק?דרך רוק אויר וכו'?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסון כיתה א' - תגובה
ד''ר אריק האס19/03/2012סל,
תודה על השאלה. מגע עם מי שהתחסן לא מהווה סיכון לאף אחד מהקבוצות שהזכרת. במקרים נדירים שוירוס מוחלש הועבר למישהו אחר, זה רק כשהמתחסן יש לו פצעים פעילים ולא דרך רוק או אוויר. לאנשים עם בעיות במערכת החיסון קלות כמו תינוקות\נשים בהריון אין צורך בזהירות נוספת. לאנשים שמקבלים כימותרפיה, מושתלי אבר
מח עצם, או שיש בעיה חמורה במערכת החיסון יש להתייעץ עם המומחה שמטפל בהם.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתן חיסון נגד אבעבועות רוחגיתית17/03/2012
בתי צריכה לקבל חיסון בביהס נגד אבעבועות רוח. אך חלתה לפני שבוע במחלה. האם היא יכולה לקבל את החיסון נגד אבעבועות רוח או צריך להמתין תקופת מה. המחלה לא היתה קשה. אודה לך מאוד אם אקבל תשובה היום מכוון שביום שני עליה לקבל חיסון בביהס. תודה רבה.
מתן חיסון נגד אבעבועות רוח - תגובה
ד''ר אריק האס17/03/2012גיתית,
תודה על השאלה. היא יכולה לקבל החיסון עכשיו. אם יש אפשרות לתת לה MMR בלי וריצלה זה גם מקובל.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מאתגרת..מימול12/03/2012
שלום רב
בתי הגדולה חלתה באבעבועות לפני שלושה שבועות(למרות שחוסנה-קיבלה את המחלה בצורה קלה)
בני הקטן בן השלוש עדיין לא חוסן mmrv
יש לו תור בסוף החודש.
עד עתה לא עושה רושם שנדבק, אבל יכול להיות שקיבל את זה ממש קל ולא שמנו לב.
זה מה שהיה אצלי - אחי חלה, ואני לא נדבקתי, בבדיקת נוגדנים לפני ההריון התגלה חיובי חלש כך שיכול להיות שהיה לי ממש קל.
האם לחסן אותו מרובעת או משולשת?
יש סיכוי שהוא פשוט לא נדבק??? כדאי לבדוק נוגדנים קודם?
ממש , אבל ממש לא מתחשק לי לחסן סתם אם אין צורך..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה מאתגרת.. - תגובה
ד''ר אריק האס12/03/2012מימול,
תודה על השאלה. אני מרגיש שבין השורות למה שכתבת יש הרבה מעבר ממה שכתבת כך שאינני יכול לתת מענה שלם לשאלתך בלי שיחה פנים אל פנים. לגבי השאלה הספציפית שאני כן יכול לענות - נותנים את החיסון לאבעבועות רוח (אב"ר) בכל מצב אלא אם יש סיפור ברור (אובחן ע"י צוות רפואי) של אב"ר אצל המתחסן. אין טעם לעשות נוגדנים. גם נוגדנים חלשים בזמן הריון לא בהכרח מצביעים על חסינות למי שאין רקע קליני של אב"ר.
הצורך לתת חיסון לילד הוא לפי דיעה מקצועית במי שמכיר רפואת ילדים, ביולוגיה של חיסונים, ואפידמיולוגיה של מחלות זיהומיות באזור מגורים שלכם(לא רק מקומית אלא גם מחוזית\ארצית\בין-לאומית). במקרה של ספק או אי-הסכמה, הרקע של הילד\בדיקה גופנית גם יכול לתרום להחלטה כן או לא להתחסן.
כל הדברים האלה צריכים ייעוץ אישי ולא אינטרנטי, אבל "לא מתחשק לי" היא לא טענה חזקה להכריע לכאן או לכאן. דרך אגב אין שום סכנה שהילד יקבל מנה של חיסון אב"ר אפילו במידה ונחשף למחלה טבעית ועשה תגובה בעצמו.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבעבועות רוחבר06/03/2012
שלום רב,
אני בהיריון שבוע 8 בבדיקות דם שערכתי יצאה התוצאה לוירוס ורסילה זוסטר- igg בורדליין. לפני כשנה ערכתי בדיקות דם אז היה רשום על אותו הוירוס igg נגטיב.
רצוי להדגיש כי עברה שנה בין שתי הבדיקות ובשנה זו עבדתי בגן ילדים.
אימי ציינה כי בעבר חליתי באבעבועות, אך כבר מפני שנה לא נראו נוגדנים בדם שיעידו זאת.
כרגע אני מודאגת מהסיכוי שנדבקתי במהלך שמונת השבועות הראשונים של ההיריון.
רצוי לציין כי דלקת גרון פיתאומית ללא כל תסמינים כשתוצאתה הייתה פלורה רגילה היא זאת שגרמה לחשש שייתכן ונדבקתי בנגיף.
נשלחתי לעשות בדיקת דם נוספת. שאלותיי הם: 1. האם ייתכן ויש פערים בין בודקי הבדיקות במעבדה?
2. במידה ונדבקתי למה עליי לצפות? מה סיכויי הפגיעה בעובר ואיך ניתן לבדוק זאת? \
3. מה צריך להיות רשום בבדיקת הדם שערכתי היום שיוכל להרגיע אותי ולסמן לי שלא נדבקתי בנגיף?
תודה רבה על הקדשת הזמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אבעבועות רוח - תגובה
ד''ר אריק האס06/03/2012בר,
תודה על השאלות המפורטות. אתחיל בזה שאין לך שום סיבה לדאוג על ההריון שלך מוריצלה, ואנסה לפרט למה. הערה אחת - האחריות על הסבר תוצאות בדיקות היא על הרופא\ה שהזמנינ\ה אותן. זו נקודה חשובה כי אין שום המלצה לבדוק נוגדנים נגד וריצלה בהריון - אם הוחלט מסיבות מסוימות, אז על הרופא המזמין לעקוב אחרי התוצאות ולתת פענוח או להפנות למומחה בתחום - רופא באינטרנט לא נחשב.
עם זו, נתמודד עם המציאות שהבדיקה כן בוצעה. נתחיל בכמה תובנות:
1. ההבדל בין שלילי לבורדרליין לא משמעותי - כלומר יתכן שהבדיקה עדיין שלילי והתוצאה היא לא נכונה.
2. וריצלה מולדת היא מאוד מאוד נדירה אפילו אצל נשים שלא עברו את המחלה או חיסון אף פעם.
3. גם לנשים שלא עברו אבעבועות, הסיכוי שהזיהום נרכש בלי הפצעים האופיינים הוא זניח ביותר.
4. גם אם נניח שכן היתה חשיפה מועטת שלא היתה מספיק חזקה לגרום לפצעים, הסיכוי שהזיהום הזה בכל זאת היתה בדם בכמויות מספיקות לעבור לשליה היא אפסית
לכן - מבחינתך, זה הריון רגיל, ואין צורך לערוך בדיקות נוספות בקשר לוריצלה. לא כדאי לבדוק וריצלה בהריונות הבאים או בנשים הרות ככלל. כמובן למי שהיתה חולה עם אבעבועות רוח עם פצעים בזמן הריון התשובה היתה שונה.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה מטרידה מאוד!!!!!!!!!!שיר01/03/2012
שלום,
הגננת של בתי חלתה בדלקת קרום המח וזיהום בדם
היא מאושפזת כבר מס' ימים בבי"ח
האם יש מקום לדאגה בקרב הילדים? רק היום נודע לי שהגננת חולה לא דיווחה על כך
אני ממש מוטרדת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה מטרידה מאוד!!!!!!!!!! - תגובה
ד''ר אריק האס01/03/2012שיר,
תודה על השאלה. בכל מקרה של דלקת קרום המוח חידקית, על הבית חולים לדווח ללשכת הבריאות הקרובה אליו. הרופאים שם יערכו חקירה של הנסיבות ויחליטו אם יש צורך בפעולות נוספות עבור הילדים שבגן, זה תלוי גם באיזה חידק הוא הגורם. על המנהל של הגן לברר מצבה של הגננת ולדווח להורים אם יש צורך בפעולות נוספות, והוא האיש קשר שלך לדעת מה לעשות ומתי.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה המהיר ועוד שאלה
שיר01/03/2012הגן הוא פרטי ובגן יש 19 ילדים.
רק היום נודע לי ונלחצתי מאוד מה גם שאני בהריון צעיר שבוע 12
אין לי איש קשר הגננת היא מנהלת הגן
מה לעשות?
מה משך זמן הדגירה של המחלה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה על המענה המהיר ועוד שאלה - תגובה
ד''ר אריק האס01/03/2012שיר,
בעיקרון, הבית חולים הוא שאחראי לדווח למשרד הבריאות. אם אין עם מי לדבר מהצד של הגן (בד"כ יש משפחה או סייעת או עוד מישהו שיכול לעזור), אולי הרופא מטפל שלכם יוכל ליצור קשר עם הבית החולים לברר פרטים - לפחות שהם דיווחו במידה ומדובר בדלקת קרום המוח חידקית. זמן הדגירה תלויה במחולל כך שאני לא יכול לנחש עד שיהיו יותר פרטים - וגם אז החלטה לפעולות נוספות רק בידי לשכת הבריאות.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
שיר01/03/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)