מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חיסון בגיל חודשייםמרינה24/09/2011
שלום
בגיל חודשיים יש שתי זריקות ועוד אחד בטיפות לפה
האם זה לא הרבה וכבד בגילחודשיים לתת לתינוקת כל כך הרבה חיסונים
יש הממליצים לחלק את הזריקות ולא לתת בפעם אחד
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסון בגיל חודשיים - תגובה
ד''ר אריק האס24/09/2011מרינה,
תודה על השאלה. זה לא נחשב הרבה או כבד. אני לא ממליץ לחלק חיסונים בנסיבות רגילים.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- whooping cough? - שעלת?שרון22/09/2011
ד"ר האס שלום
אני מתגוררת כרגע בשליחות בארה"ב. יצאה הוראה לחסן את כל מי שמלאו לו 7 בwhooping cough. נאמר לי שאם לא אחסן הילדים לא יורשו להכנס לביה"ס.
האם החיסון שניתן לילדי בארץ עונה על השאלה. (עברנו רק לפני שנה והם כיבלו את כל החיסונים) מדובר בילד בן 14 ו 10
תודה רבה
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
whooping cough? - שעלת? - תגובה
ד''ר אריק האס22/09/2011שרון,
תודה על השאלה. אם הם קיבלו DTAP בכתה ב' זה צריך להספיק. תראי פנקס חיסונים למי שמבקש והם יוכלו לתרגם את זה. במקרה של אי-הבנה אפשר ליצור קשר טלפוני עם לשכת הבריאות קרוב למקום מגורכם ולפקסס להם פנקס מישראל וטופס מארה"ב והם ימלאו את זה כמו שצריך.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שרון28/09/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון לשנהאורית22/09/2011
רציתי לשאול עם דוחים את החיסון של שנה בשבוע זה בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסון לשנה - תגובה
ד''ר אריק האס22/09/2011אורית,
תודה על השאלה. כן, זה בסדר. רוב הילדים לא מתחסנים בדיוק ביום הולדת שלהם. ההמלצות הן גיל מינימלי. כמובן החיסונים לא נותנים את ההגנה שלהם עד שמקבלים אותם ולכן יש חשיבות לקבל אותם בהקדם אפשרי אבל שבוע זה מקובל.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקתאבעבועות לתינוק האם יש סיכויאתי20/09/2011
הנכד שלי קבל זריקה נגד אבעבועות לפני יומיים ונאמר שאם יהיו לו תופעות לוואי הן יכולות להדביק מבוגרים = וזה נכון שבועיים מיום הזריקה
הייתי מעוניינת לקבל מידע על כך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זריקתאבעבועות לתינוק האם יש סיכוי - תגובה
ד''ר אריק האס20/09/2011אתי,
תנסי לחדד את השאלה שלך ונשמח לענות. מידע הוא מונח די כללי.
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדמתמרב20/09/2011
שלום רב, במסגרת בדיקות לפני הריון ביצעתי בדיקת נוגדנים לאדמת
התשובה היתהכיול נמוך 15.6 נה זה אומר? האם אני צריכה להתחסן??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדמת- דבר נוסף...
מרב20/09/2011דבר נוסף, בפנקס החיסונים כתוב: חצבת הרופא אמר שזה אמור להיות חיסון משלוש. האם יתכן שקיבלתי חיסון רק לחצבת??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אדמת - תגובה
ד''ר אריק האס20/09/2011מרב,
תודה על השאלה. לגבי איזה חיסונים קיבלת בעבר, הכל יכול להיות. כשבודקים פנקס חיסונים, השאלה לא האם זה יכול להיות אלא מה מתועד בפנקס. החיסונים משתנים במשך הזמן ולפי הגיל יכול להיות שלא קיבלת אדמת או אולי פעם אחת. המצב חיסוני שלך נקבע ע"י החיסונים שמתועדים וגם ברמת הנוגדנים. אם אין לך תיעוד של שני חיסונים לאדמת, את צריכה לקבל אותם בהפרש של שחודש ורצוי לפני כניסה להריון, אין להתחסן אחרי שנכנסים להריון.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון 4 חוד'-קרקפת חמימהדין19/09/2011
שלום וברכה דר' האס,
ביתי בת 4 חודשים עברה אתמול חיסון לגיל 4 חודשים.
את החיסונים של גיל חודש+חודשיים עברה עם מעט ישנוניות באותו היום ולא מעבר ,
ואילו לאחר החיסון אתמול- החל משעות אחה"צ-ערב חשתי כי הקרקפת שלה חמימה ,מדדתי לה חום היה 38.5 מעלות .
מאותו רגע עשינו לה מקלחות פושרות ,נתנו מידי פעם לשתות מים(המזון שלה הוא הנקה מלאה)ונתנו "נובימול" עפ"י המינון המומלץ והחום עומד כרגע על 36.9 מעלות.
שאלתי היא : מדוע הקרקפת עדיין חמימה כשמד החום מראה על 36.9 מעלות?
יש לציין כי: ביתי די חיונית:מחייכת ,פעילה .
האם עליי לגשת לקופת החולים?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסון 4 חוד'-קרקפת חמימה - תגובה
ד''ר אריק האס19/09/2011דין,
תודה על השאלה. חום בשטח פני העור הוא מושפע מכל מיני גורמים כגון סביבה (טמפרטורה בחוץ או בחדר), ושינויים בכלי דם ובעצבים כתוצאה מכל מיני גירויים. חום מרכזי (שמודדים בפי הטבעת, בית שחי, או פומי) הוא יותר יציב ומשתנה עם שינוי במצב הגוף, בד"כ על בסיס דלקתי כגון וירוס או חידק או חיסון
לכן מומלץ אצל תינוקות לקבוע חום רק ע"י ידי מדד מרכזי בעיקר רקטלי. כמובן למדוד במצח או ראש זה יותר נגיש ולכן בשטח אמהות מתחילות עם זה, אבל אין משמעות לחום מקומי בעור אם החום מרכזי תקין, בתנאי שאין עוד סימנים של דלקת מקומית (אודם, מוגלה וכדומה).
עם זאת, דרך הפורום אני לא יכול לקבוע הצורך לבדיקת רופא - אם את חוששת, תפני לרופא.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתן חיסון לא במועדרוזי13/09/2011
שלום,
בני כיום בן שנה והוזמן לטיפת חלב לצורך קבלת חיסונים, ביניהם חיסון מחומש. בבדיקה שערכה אחת האחיות בפנקס החיסונים התגלה כי הוא קיבל את חיסון המחומשת בגיל 8 חודשים.
מה הן ההשלכות של כך?
כמו כן היא אמרה שהוא יצטרך לקבל חיסון נוסף בהפרש של שנה ממועד החיסון האחרון. האם זה נכון והכרחי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מתן חיסון לא במועד - תגובה
ד''ר אריק האס13/09/2011רוזי,
תודה על השאלה. אינני בטוח שהבנתי את השאלה. חיסון מחומש (אני מעדיף להשתמש בשמות מדויקים כגון DTAP-IPV-HIB) ניתן בגילאים 2, 4, 6, ו12 חודשים. המנה הרביעית חייבת להינתן אחרי גיל שנה ובמרווח של חצי שנה ממנה של השלישית - אם ניתן חודשיים אחרי, הוא לא נחשב וצריך לחסן עוד פעם 6 חודשים אחרי החיסון השלישי. אם מדובר במנה שלישית, נותנים מנה רביעית 6 חודשים אחרי השלישית, ואם מדובר במנה ראשונה או שניה, צריך להשלים את הסדרה. כל אחות בטיפת חלב יודעת איך לעשות את זה ולכן נראה לי שכן צריך לקבל לפחות עוד חיסון (כדאי לברר אם היתה חריגה בגיל 8 חודשים או לא אבל המשך חיסונים כפי שמפורט). אין השלכות ממנה נוספת של מחומשת. צריך לדאוג שהילד לא יקבל יותר מ6 מנות DTAP או דחף שלו לפני גיל 8.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אם מניקה חלתה בחצבתנעם פ13/09/2011
שלום
אחותי ילדה בת לפני פחות מחודש וכעת יש לה תסמינים של חצבת
הרופאה נתנה תרופה להרגעת הסימפטומים ואמרה שאין בכך להזיק לתינוקת בהנקה.
מאחר והתרופה אינה טיפול במחלה עצמה, האם יש סיכון הידבקות התינוקת מהאם בקירבה בכלל ובהנקה בפרט או שהחיסון שקיבלה התינוקת בלידה מספיק?
אשמח לתשובה מהירה
תודה
נעם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם מניקה חלתה בחצבת - תגובה
ד''ר אריק האס13/09/2011נעם פ,
תודה על השאלה. לא ציינת אם אחותך נמצאת בארץ או בחו"ל. במידה ויש מקרה של חצבת בארץ יש חשיבות עליונה על דיווח למשרד הבריאות המקומי ובדיקות לאמת את האבחנה. במקרה שמדובר בחו"ל יש כמה מדינות איפה שיש הרבה חצבת. בכל מקרה מאוד נדיר למישהו שהתחסן לחלות בחצבת ולכן אני הייתי מברר את האבחנה לפני שאני הייתי עושה צעדים טיפוליים קשים.
אם מדובר בחצבת וודאית, אין בעיה להמשיך הנקה. חצבת היא מדבקת בעיקר דרך דרכי האוויר ולכן התינוקת נחשפה בכל מקרה. יש מצב שאם האמא תמשיך להניק, היא תעביר נוגדנים שהיא מייצרת לתינוקת דרך הנקה שיעזרו לה להתמודד יותר טוב.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmv בהריון תאומים!שלי12/09/2011
שלום! אני בשבוע 21 בבדיקת cmvבשבוע 15 התגלו התוצאות הבאות igg ן igm חיובי avitidy 0.53 גבולי, יש לציין שאני עם תאומים זהים, האם לאור התוצאות הייתכן שהעוברים נדבקו? ואם לעשות בדיקת מי שפיר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
cmv בהריון תאומים! - תגובה
ד''ר אריק האס13/09/2011שלי,
תודה על השאלה ומזל טוב על ההריון. נשמע שנדבקת בCMV בזמן אחרון למרות שקשה לדעת בוודאות לפי הנתונים שנתת (היו לך סימנים או אם זה נעשה כסקר). דרך אינטרנט אני לא יכול ליעץ לך איך להמשיך ותטצרכי למצוא רופא בפועל. לגבי המי שפיר את צריכה להחליט עם הרופא מה תעשי אם תשובה חיובית, מה תעשי אם תשובה תקינה, ומה תעשי אם לא נעשה שום בדיקה. ביחד עם הרופא תוכלו כך על הצורך לבצע מי שפיר.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום לאחר חיסון טטנוסרונן12/09/2011
שלום,
אתמול קיבלתי חיסון טטנוס והבוקר קמתי עם חום גבוה יחסית (38.7). מובן שאינני בטוח שאכן יש קשר בין הדברים.
רציתי לשאול האם הדבר תקין ומה עליי לעשות.
תודה
רונן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין:
רונן12/09/2011ביום ה' קיבלתי Priorix ו-Mencevax
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חום לאחר חיסון טטנוס - תגובה
ד''ר אריק האס13/09/2011רונן,
תודה על השאלה. אני מקווה שכבר התחלת להרגיש יותר טוב. אם לא, תפנה לרופא. חום יכול להיות מחיסון או מסיבה אחרת שבמקרה התחיל סמוך לחיסון.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהטלי המשך מ8.910/09/2011
אני בת 21 בריאה בדרך כלל .קבלתי דוקסלין לטיפול בכלמידיה אוריאופלסמה ומיקופלסמה, שהיו חיוביים בשתן STD, בלי שהיו לי סימנים. הרופאה אמרה לי ,ששבועיים מסיום הטיפול אפשר לעשות בדיקת בקורת.שאלתי היא 1) בתקופה זו יש לי חבר חדש ,האם אפשר עד שאעשה הבדיקה ,ותגיע התוצאה ונדע שהכל שלילי ,לקיים יחסי מין עם קונדום???
2)האם אפשר להדבק מכלמידיה אוריאופלסמה ומיקופלסמה ממין אורלי ?
המון תודה על העזרה ושבוע טוב!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עזרה - תגובה
ד''ר אריק האס11/09/2011טלי,
תודה על השאלה. בעיקרון זה פורום למחלות זיהומיות בילדים וחיסונים. לדעתי עדיף שתפני שאלותיך לפורום של מבוגרים. בקיצור, התשובות למה ששאלת הן 1) בד"כ, (תלוי בשימוש נכון) 2) כן, אפשר בכל מגע מיני.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסוני MMR בגיל 30+רונה07/09/2011
התקבלתי לעבודה במוסד רפואי, ונתבקשתי ,בין היתר, לקבל חיסון כנגד אדמת+חצבת+חזרת .
בבדיקת פנקס החיסונים שלי-מצאתי שקבלתי חיסון נגד חצבת בגיל שנה וחיסון נגד אדמת בגיל 12. לא מצוין חיסון נגד חצבת-יתכן שלא חוסנתי ?
מדוע אני צריכה לקבל את החיסון שוב-האם לא מספיק החיסונים שקבלתי בילדות?אני ילידת 1979 -אם יש בכך צורך.
איפה מקבלים את החיסון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסוני MMR בגיל 30+ - תגובה
ד''ר אריק האס08/09/2011רונה,
תודה על השאלה. את צריכה לקבל עוד מנה של MMR. אני לא יכול לפרט פה כל הסיבות שחשוב שתהיה מחוסנת בשלימות במיוחד שאת בא במגע עם אנשים חולים (לא ציינת מה תעשי שם). אבל אפילו בלי זה, את לא מחסונת לגמרי נגד אדמת. משמעות של הדבר שאם את נדבקת בזמן הריון זה יכול לפגוע בעובר. אולי את לא מתכוונת לזה עכשיו אבל את צעירה וחשוב לחשוב על העתיד. מה שקיבלת בילדות או לא קיבלת היא לא רלבנטית - הרפואה מתקדמת והידע מתקדם. מה שהיה מומלץ ב1980 לא תמיד יהיה מקובל ב2011 וזה טבעי וזה טוב שאנחנו מתעדכנים. ניתן לקבל את החיסון בקופת חולים בד"כ (או בבית חולים אם שם תעבדי), או בלשכת הבריאות הקרוב למקום מגוריך. בהצלחה עם העבודה חדשה שלך.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון נגד אבעבועות רוחסיגל05/09/2011
שלום רב!
בתי כיום בת 6 שנים,בתאריך 23/3/2009 (בהיותה בת 4 וחצי שנים) היא חוסנה נגד אבעבועות רוח - מנה ראשונה, ברצוני לדעת אם עליה לקבל את המנה השניה כעת בבית הספר , יחד עם החיסון המשולב המקובל על פי תוכנית החיסונים של משרד החינוך לילדי כיתה א'.
אודה לכם מאוד על תשובתכם.
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסון נגד אבעבועות רוח - תגובה
ד''ר אריק האס05/09/2011סיגל,
תודה על השאלה. היא מקבלת את החיסון של כתה א' רגיל. אם היתה סיבה מיוחדת שלא קיבלה החיסון עד גיל 4 (אלרגיה וכדומה) אז לפנות לרופא מטפל לפני קבלת החיסון לקבל הדרכה למנות הבאות.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון MMR ו-Mencevaxרונן01/09/2011
שלום רב,
כבר אינני ילד (בן 27), אך קיוותי בכל זאת לקבל תשובה לשאלתי...
בקרוב אסע לבריטניה לצורך לימודים. האוניברסיטה ממליצה לכלל הסטודנטים להתחסן מבעוד מועד נגד חזרת (במסגרת חיסון ה-MMR) ונגד דלקת קרום המוח מסוג C.
בהנחיות נרשם שחיסון החזרת צריך להינתן פעמיים במהלך החיים. על פי פנקס החיסונים שלי, אני קיבלתי אותו רק פעם אחת בגיל ינקות, וכך גם את חיסוני החצבה והאדמת (בנפרד ולא במסגרת החיסון המשולש). אינני זוכר שקיבלתי חיסון זה ביום הגיוס (זכור לי שקיבלתי חיסון נגד טטנוס ואולי חיסון נוסף, אבל אינני בטוח - במקרה ידוע לך האם החיסון ניתן ביום הגיוס?).
ברצוני לשאול:
האם אכן מומלץ ליטול עתה חיסון MMR?
האם מותר ליטול יחד את חיסוני ה-MMR וה-Mencevax?
האם דרוש להמתין זמן מסויים לאחר קבלת חיסונים אלו עד שמותר לטוס?
האם חיסון הטטנוס שקיבלתי לפני כ-9 שנים (יום הגיוס) עדיין תקף?
אודה מאוד לתשובתך
רונן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסון MMR ו-Mencevax - תגובה
ד''ר אריק האס01/09/2011רונן,
תודה על השאלות.
1. לקבל עוד מנה של MMR? כן, אם לא קיבלת 2 מנות של כל המרכיבים - חצבת אדמת וגם חזרת.
2. האם מותר ביחד? כן
3. האם דרוש להמתין? לאץ מבחינה הגיונית לא כדאי לעשות תוך יומיים של הטיסה - כשטסים צריכים להרגיש טוב ולא חלש או כאוב או להרים מזוודות עם כאבים ביד וכו'
4. מומלץ דחף טטנוס כל 10 שנים - אם תהיה שם יותר משנה כדאי לקבל עכשיו וזה מותר ומקובל.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהMMR
רונן01/09/2011שלום ד"ר האס ותודה רבה על התשובות,
ידוע לך במקרה האם חיסון MMR ניתן במסגרת יום הגיוס? אינ זוכר שקיבלתי חיסון טטנוס וחיסון נוסף, ואינני זוכר איזה.
אם עקב טעות אקבל חיסון MMR בפעם השלישית - האם יש כאן חשש לנזק בריאותי?
האם את חיסון הטטנוס ניתן ליטול עם השניים האמורים?
תודה רבה
רונן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
MMR - תגובה
ד''ר אריק האס01/09/2011רונן,
למיטב ידיעתי, לא מקבלים בגיוס בד"כ, יתכן שמי שלא קיבל מנה שניה יקבל עוד מנה. בכל מקרה לא משנה מה שנותנים, אתה צריך לדעת מה אתה קיבלת כפי שרשום בפנקס. מבחינתך ומבחינת כל מוסד רפואי, אם לא רשום, לא קיבלת. אין נזק מקבלת עוד מנה של חיסון, יש שמקבלים מנה שלישית עקב חשיפה למחלה וכל מיני סיבות אחרות. טטנוס יכול להיות עם השניים האחרים.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיעה לתאילנד עם תינוקת בת שנהמיכל30/08/2011
הי,
אנחנו מתכננים לנסוע בעוד כחודש לתאילנד לטיול של שבועיים וחצי עם תינוקת שתהיה בת שנה בדיוק. נהיה בצאנ'ג מאי באיים ובבנקוק. מתוכננים טיול יום ללא לינה בטבע.
לפי מערך החיסונים של טיפת חלב היא לא תספיק לקבל את חיסוני גיל שנה טרם הנסיעה. בטיפת חלב לא מוכנים להקדים את החיסונים בגין הנסיעה. אנחנו מה שנכון, גם אם זה אומר לחסן פעמיים או באופן פרטי. מה המלצתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נסיעה לתאילנד עם תינוקת בת שנה - תגובה
ד''ר אריק האס31/08/2011מיכל,
תודה על השאלה. בגדול אני לא בעד נסיעות למזרח הרחוק לתינוקות שלא קיבלו כל החיסונים עקב גילם הצעיר או כל סיבה אחרת. אם זה הכרחי, אני ממליץ שתפנו למרפאת מטיילים (קיימים בבתי חולים אקדמאיים גדולים בכל עיר בארץ). יש להם מלאי של חיסונים והם יכולים לעזור ולהמליץ על המשך חיסונים אם יש חריגה. בנוסף יש המלצות ספציפיות לכל מדינה ויתכן שיש עוד דברים שכדאי לקבלם לפני שתטוסו.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)