מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מחומשת בחו"לסער05/12/2011
שלום. מה מקובל בחו"ל לחסן ביחד או לפצל? כוונתי למחומשת ופרבנר של גיל שנה. האם היו לאחרונה בעיות עם חיסון המחומשת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחומשת בחו"ל - תגובה
ד''ר אריק האס06/12/2011ליעד,
תודה על השאלה. חו"ל הוא מקום גדול כך שאין לדבר על מה שמקובל שם. בארה"ב, יש המלצה לתת חיסונים ביחד כי אין עדות שפיצול מוריד תופעות לוואי ואנשים שמפצלים ככלל עשויים לאחר המועד של החיסונים שלא קיבלו. יש מחקרים שכן מראים פחות חום כשמשפרידים בין MMR ואבעבועות רוח אבל זה עדיין לא הגיע להמלצה חוץ מילדים שסובלים מרקע ידוע של פרכוסי חום וזה עדיין מנוסח כאפשרות.
לדעתי אין טעם או הגיון לפצל חיסונים אבל ברמה האינדיבידואלית, כל עוד שהילד יקבל את כל החיסונים בטווח זמן סביר אני לא מתנגד.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסונים לבוגריםסיגל01/12/2011
שלום רב. אנחנו יוצאים בשליחות ליוטה, ארה"ב ונאמר לי כי כדי לרשום ילדים למוסד חינוכי כלשהוא יש צורך בחיסונים כמו נגד אבעבועות. מדובר בילדה בת 5.5 ונער בן 13. האם יש צורך בחיסונים נוספים ?
תודה סיגל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסונים לבוגרים - תגובה
ד''ר אריק האס01/12/2011סיגל,
תודה על השאלה. הכי טוב לדבר עם הבית ספר ולקבל את הרשימה של חיסונים שהם מחייבים. בגדול החיסונים בארץ הם יותר נרחבים כי לא כל מקום מחסן נגד צהבת A - תגשי לטיפת חלב או קופת חולים ורופא או אחות ישווה בין הצרכים שלהם וישלים מה שחסר וימלא תאריכים כך שיתקבלו.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסוןענת30/11/2011
שלום
בני בן שנתיים קיבל לפני שבוע חיסון טטנוס-דיפתריה בביח'.
רציתי לדעת אם ניתן להזמין דרך טיפת חלב את החיסון בנפרד משעלת??
תודה לתשובתך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסון - תגובה
ד''ר אריק האס01/12/2011ענת,
הטטנוס דיפתריה (סדרה ראשונית) קיים בטיפת חלב ללא שעלת. הדחף קיים בקופות חולים.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון דחף מחומשת אחרי חיסון צהבת Aורד29/11/2011
בתי בת שנה ושמונה חודשים. קיבלה לפני פחות מחודש (4 שבועות) את החיסון הפטיטיס A. צריכה עדיין להשלים את מנת הדחף של המחומשת (נאמר לנו שהיה מחסור בחיסונים). האם צריך לתת מרווח זמן של יותר מחודש בין 2 החיסונים שציינתי או שניתן לתת לה כבר עכשיו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסון דחף מחומשת אחרי חיסון צהבת A - תגובה
ד''ר אריק האס29/11/2011ורד,
תודה על השאלה. אין צורך להמתין כדי לקבל מחומשת.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון בתרסיס לילדליאת24/11/2011
האם אפשר לחסן ילד (4.5) בתרסיס כאשר הוא מצונן? האם אפשר פשוט לקנח טוב את האף לפני נתינת התרסיס?
חיסון בתרסיס לילד - תגובה
ד''ר אריק האס24/11/2011ליאת,
תלוי בכמה נזלת יש לו. ההמלצה הרשמית שילדים שסובלים מבעיות באף (נזלת או סתום) יקבלו זריקה במקום, אבל זה תלוי בדרגה של הנזלת
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CMV פענוח תוצאותבר22/11/2011
שלום רב,
ביתי בהריון בחודש שביעי ללא נוגדנים ל- CMV.
בחודשים האחרונים אינני חשה בטוח ונשלחתי לבצע בדיקה ל- CMV להלן התוצאות:
CMV IGG חיובי - 2.5
CMV ICM שלילי.
האם המחלה קיימת כרגע?
האם ניתן לדעת לפני הערכים אם היא התרחשה לאחרונה (במהלך החצי שנה האחרונה)
האם יש סיכוי שאני מדבקת?
אשמח לקבל תשובה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
CMV פענוח תוצאות - תגובה
ד''ר אריק האס23/11/2011אהובה. תודה על השאלה. יש כאן מידע חלקי שלא מאפשר לי לענות על השאלות. בעיקרון לא מומלץ לבדוק נוגדנים לCMV בשלב זה אלא אם יש חשש להדבקה. אני ממליץ להגיע לרופא שהזמין את הבדיקות או רופא נשים לפענוח.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון שפעת וחיסון לגיל שנהמיכ20/11/2011
שלום רב,
לפני שבוע וחצי חיסנתי את ביתי בת שנה וחודש במנה הראשונה של שפעת.
מחר יש לי תור בטיפת חלב לחיסונים של גיל שנה.
האם ניתן לחסן או שיש בכך סכנה כלשהי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיוק אותו מקרה מחכה גם לתשובה ו...
משי21/11/2011ואחרי החיסון של גיל שנה, כמה זמן לחכות למנה השנייה של השפעת?
ואם אני מפצלת את החיסון של שנה האם זה משפיע?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בדיוק אותו מקרה מחכה גם לתשובה ו... - תגובה
ד''ר אריק האס25/11/2011תודה על השאלה. לא צריך להמתין. פיצול של החיסון לא משפיע על החיסון של שפעת
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חיסון שפעת וחיסון לגיל שנה - תגובה
ד''ר אריק האס25/11/2011תודה על השאלה. אין סכנה.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאיתי18/11/2011
עשיתי חיסון היום לטטנוס בקופת חולים ביגלל שריטה מברזל חלודה
ולאחר כ- 9-10 שעות שתיתי 3 כוסות של אלכוהול (וודקה) השאלה שלי זה האם יש השפעה על החיסון ? צריך להתחסן שוב?
בבקשה תיתן לי תשובה מפורטת אם אתה יכול ... תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
ד''ר אריק האס18/11/2011איתי,
זה בסדר, לא צריך להתחסן שוב.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
איתי18/11/2011ד''ר אריק האס ! מודה לך מאוד אני מאוד שמח שיש אנשים כמוך שנותנים מהזמן החשוב שלהם ועוזרים ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון נגד שפעתשרית17/11/2011
האם ניתן לחסן כשהילדה משתעלת/מצוננת?
חיסון נגד שפעת - תגובה
ד''ר אריק האס17/11/2011שרית,
תודה על השאלה. אפשר לחסן.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון לשפעת לתינוקת - חלק שנימיכל16/11/2011
שלום,
הבת שלי, בת שנה וארבעה חודשים, קיבלה חיסון ראשון לשפעת לפני ארבעה שבועות. מחר יש לה תור לקבל את החלק השני.
אתמול היה לה חום (39.0 רקטאלי).
במידה והיום לא יעלה לה החום היום האם מומלץ לעשות את החיסון מחר או לחכות? כמה זמן צריך לחכות לאחר מחלת חום?
אני יודעת שהמינימום בין שני החלקים הוא 4 שבועות, אבל מה המקסימום שאפשר לחכות בין החיסונים ללא פגיעה ביעילות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסון לשפעת לתינוקת - חלק שני - תגובה
ד''ר אריק האס16/11/2011מיכל,
תודה על השאלה. זה תלוי לא רק בחום אלא גם במצב של הילד. אם עברו 24 שעות בלי חום (ובלי תרופות להוריד את החום) והילדה מרגישה בסדר אפשר לחסן. אין מרוח מקסימלי - עם זה כדאי לקבל את מנה השניה כמה שלפני השפעת העונתית מתחילה כדי להיות מוגן בצורה אופטימלית.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאיתי16/11/2011
שלום אני בן 17 ו9 חודש הייתי במקלט של הבניין ונישרטתי מברזל חלודה שריטה ממש שיטחית עם מעט דם שלא ניראה לי שנזל אפילו אני חושב שהוא עמד על השריטה ..ואני לא זוכר מתי חוסנתי האם יש מצב לדאגה?
שאלה - תגובה
ד''ר אריק האס16/11/2011איתי,
תודה על השאלה. תפנה לרופא עם פנקס חיסונים והוא יחליט מה לעשות.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמינות בדיקת CMVליאת13/11/2011
שלום. אם אעשה בדיקת CMV שבועיים אחרי ההדבקה המשוערת, האם היא תוכל להראות הדבקה או העדר הדבקה בשלב זה? עד כמה התוצאה תהיה אמינה? (אני פשוט מודאגת לגבי ההריון וקשה לי לחכות)
תודה רבה
סופי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אמינות בדיקת CMV - תגובה
ד''ר אריק האס15/11/2011סופי,
תודה על השאלה. הבדיקות לCMV הם בגדול אמינות, על אף שיש כמה מרכיבים לקביעה זאת. אפשר בגדול להגיד שאם אחרי שבועיים את עושה את הבדיקה ויוצא שלילי - לא נחשפת לCMV, ואם יש הדבקה קודמת, את לא בסיכון גבוהה לבעיות בהריונות שלך. עם זאת הבדיקה היא לא ספציפית למה שמעניין אותך. בדיקה חיובית יכולה להגיד שנחשפת אבל לא אם זה השפיע על העובר (שזה מה שאת באמת רוצה לדעת) - לזה צריך יעוץ עם רופא נשים ולפעמים בדיקת מי שפיר.
כמובן כל זה מותנה על הוודאות של החשיפה - אני ממליץ שתתייעצי עם רופא נשים לפני ביצוע בדיקות - אולי אין צורך, ואם יש חשש גבוה, לפעמים צריך בדיקות חוזרות או מיוחדות להיות בטוחים שלא היתה הדבקה.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון תינוק בן שנהסימה12/11/2011
דחוף.....שלום בני בן שנה קיבל לפני שבועיים חיסון לדלקת ראות וMMRV לאחר יומיים התחיל עם פליטות והפרעעות בעיכול, אח"כ התווסף חום ופריחה בבטן ובפנים. היום אחרי שבועיים עדיין משלשל מס' פעמים ביום עדיין פריחה בבטן ובידיים ונוספה גם פריחה שנראית כמו אבעבועות ברגליים. אני מאד מוטרדת נראה לי כי התגובה חריגה מאוד . מה עושים? עלי לציין שהוא בד"כ בריא אך הוא עם תסמונת דאון.
חיסון תינוק בן שנה - תגובה
ד''ר אריק האס13/11/2011סימה,
תודה על השאלה. יכול להיות שהתופעות קשורות לחיסון - ויתכן המדובר במשהו אחר שהופיע בו-זמני. כשיש ספק או דאגה, השלב הראשון הוא לפנות לבדיקה רפואית אצל רופא ילדים של הילד.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- pandas וחיסון נגד סטפטיקוקוסמיכל10/11/2011
דוקטור שלום רב, ביתי בת השמונה וחצי סובלת מרמת נוגדנים גבוהה לסטרפ
streptolysin O (ASLT) Ab שנבדק לאחרונה ב 2009 והיה מעל 1000. בכל פעם שיש לה סטרפטיקוקוס אנחנו מבחינים בו לפי התגברות של התנהגות עצבנית ותופעות של OCD. מומחה לזיהומים קבע שמדובר כנראה ב PANDAS. כשאנו מבחינים בתופעות העצבניות אנחנו עושים לה משטח גרון גם אם אין לה כאבי גרון או חום ומקבלים תוצאה חיובית!
שאלתי היא מה ניתן לעשות על מנת למנוע את הדבקותה בסטרפטיקוקוס (יש חיסון?) ובכלל לפתור את הבעיה המטרידה והמדאיגה הזו.
אני מבינה שרמת נוגדנים גבוהה עלולה להיות מסוכנת ורוצה לדעת אם יש דרך להפתר מהנוגדנים ובקיצור - מה עלי לעשות.
בתודה ובברכה, מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
pandas וחיסון נגד סטפטיקוקוס - תגובה
ד''ר אריק האס10/11/2011מיכל,
תודה על השאלה. PANDAS היא מחלה קשה מהתחלה עד הסוף. ראשית כל לא כולם מסכימים שיש דבר כזה, ויש הגדרות שונות. אין בדיקה שמאבחנת אותו - ASLO רק אומר שהיתה חשיפה לסטרפ לא שהוא בהכרח גרם לשינויים. לפעמים מדובר בתופעות קשות ביותר עד כדי צורך בתרופות פסיכאטריות. ואין טיפול שעובד בכל המקרים. דברים שנוסו: אנטיביוטיקה מונעת, כריתת שקדים, טיפול מדכא מערכת החיסון, ופורזה-הוצאת חלבונים כמו נוגדנים מהדם. צריך מומחה שבאמת רואה הרבה מקרים (אני לא יכול להגיד את זה על עצמי). אין חיסון לסטרפ כעת, יתכן שמישהו מנסה לפתח אותו
בבררכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מיכל11/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאמא מודאגת09/11/2011
שלום, ביתי בת שנה וחודש. בגיל שנה היא קבלה את החיסונים פרט למחומשת. מחר היא אמורה לקבל את המחומשת, אך יש לה הערב חום 38.2 באוזן, פרט לכך היא נראית בסדר. האם לחסן אותה מחר? ואם לא, האם ניתן לדחות את החיסון לגיל שנה וחצי ואז לחסן אותה במחומשת עם שאר החיסונים של גיל שנה וחצי. האם 3 מנות של מחומשת שהיא קבלה עד גיל שנה לא מספקות הגנה בינתיים ?תודה
שאלה - תגובה
ד''ר אריק האס10/11/2011תודה על השאלה. תגיעו לטיפת חלב ואחות תחליט.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)