מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טטנוסקרן29/08/2011
בני קיבל חיסון טטנוס ראשון בגיל 8 חד', חיסון טטנוס שני בהפרש של 10 שבועות ומאז השני עברו 7 חודשים.
שאלתי: האם מספיק לתת לו עכשיו מנה של טטנוס לצורך הגנה מטטנוס או שיש להתחיל את סדרת החיסונים מחדש כי ההפרש בין החיסונים היה גדול מדי? האם יש אחרי זה הגנה חיסונית טובה מטטנוס ואפשר אחרי זה לחכות לחיסון הדחף בכיתה ב'? אם לא – איך להמשיך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טטנוס - תגובה
ד''ר אריק האס29/08/2011קרן,
תודה על השאלה. אם הבנתי נכון הבן קיבל 2 מנות טטנוס. הוא צריך עוד שתי מנות להיות מעודכן ומחוסן לגמרי לגילו. מה שיהיה בכתה ב' לא קשור. אחות טיפת חלב יכולה להסתכל על מה הוא קיבל ולהמליץ על המשך תוכנית לפי הגיל. המרווחים בין חיסונים הם מינימלים כך שלא משנה שעבר הרבה זמן - הוא ממשיך מאיפה שהוא הפסיק.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסונים- הבדל בין מדינותאמא של דן22/08/2011
שלום רב,
בני בן שלוש ותשעה חודשים.
אנחנו מתגוררים כרגע באקראינה ושם נשאר בשנתיים הבאות. איך מכיוון שאנחנו די מחלקים את זמננו בין ישראל לחו"ל רציתי לחסן אותו בארץ וכאן לשאלתי, לוח החיסונים בארץ הינו שונה מאוד ורציתי לדעת מה עדיף.
כרגע יש לו חיסון שחפת (ניתן אחרי לידה) ושני חיסוני מחומש (כולל שיתוק ילדים).
אני קצת אבודה לאיזה חיסון כדי לנו להמשיך ואיך לשלבם עם הטיסות ושינויי האקלים התקופות? נוסף לכך הילד נכנס לגן בספטמבר.
תודה מראש על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסונים- הבדל בין מדינות - תגובה
ד''ר אריק האס23/08/2011אמא של דן,
תודה על השאלה. לדעתי את צריכה להחמיר שהילד יהיה מעודכן לשתי המדינות. אני מתאר לעצמי שלהשיג חיסונים באופן פרטי לא קל באוקריינה ולא הייתי שובר את הראש על זה. מה שהייתי עושה הוא לחסן אותו לפי המלצות של אוקריינה, ואז כשתגיעי לישראל, תגשי לטיפת חלב ואחות תשלים לו מה שחסר - יש דברים כמו מחומש שלא יצטרך מנות נוספות בגיל שלו, ויתכן שיהיה חיסונים כמו צהבת שיהיה צורך למנות נוספות. תתיעצי עם אחות טיפת חלב, ותסבירי לה שאת צריכה מרווחים מינימלים בין חיסונים, לפעמים אם את באה לחודש, זה כבר מספיק לעדכן אותו אם אתם מבקרים בהתחלה ובסוף (28 ימים) אבל תלוי בחיסון. בכל מקרה אני סבור שיהיה יותר קל לעדכן אותו בישראל, אבל אם אני טועה, אז תשלימי את החיסונים שנצרכים בארץ באופן פרטי באוקריינה. במידה ויש פער בין מספר מנות של אותו חיסון, תמיד ללכת על הצד הגבוה אם מותר\נצרך לפי הגיל הנוכחי שלו.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטרפטוקוק קבוצה Cאופיר21/08/2011
שלום רב,
לבתי בת השבע וחצי היה חום גבוה (39) בשבת לפני שבוע, במשך יומיים ולאחר מכן החלימה.
ביומיים אלה עשינו לה משטח גרון שהתוצאות הגיעו ביום שישי האחרון והראו "צמיחה עשירה של סטרפטוקוק קבוצה C", למרות שכבר מספר ימים היא ללא חום ומרגישה טוב.
היום בבוקר היינו אצל רופא הילדים והוא המליץ שלא לקחת אנטטיביוטיקה.
ליתר ביטחון החלטנו לעשות הבוקר משטח גרון, והאחות שלקחה את המשטח התייעצה בטלםון עם רופא למחלות זיהומיות שכן הציע לקחת אנטיביוטיקה.
הבנתי מהאחות שישנם חילוקי דעות בנוגע לטיפול בחיידק מסוג זה ואנחנו מבולבלים.
מה המלצתך?
תודה,
אופיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך ההודעה הקודמת
אופיר23/08/2011שלום רב,
המשך ההודעה הקודמת:
ליתר ביטחון החלטנו לעשות משטח גרון חוזר, והיום התקבלה אותה התשובה כמו בבדיקה הראשונה "צמיחה עשירה של סטרפטוקוק קבוצה C".
בתי ממשיכה להרגיש כרגיל וללא חום.
האם דרוש טיפול אנטיביוטי?
תודה,
אופיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
סטרפטוקוק קבוצה C - תגובה
ד''ר אריק האס23/08/2011אופיר,
תודה על השאלה. אני אכתוב בלשון זכר, סליחה אם את אמא ולא אבא. כמו שאתה יכול לנחש, זה איזור אפור. אנסה לעשות סדר אבל אין תשובה ברורה. הסיבה העיקרית שאנחנו מקפידים לטפל בכל סטרפ A היא למנוע מחלות בשסתומים של הלב (RHEUMATIC HEART DISEASE). יש גם נסיון למנוע סיבוכים מוגלתיים כמו אבצ'ס. הסיבה שלישית לתת אנטיביוטיקה היא שהמטופל יחלים יותר מהר (שמתן אנטיביוטיקה מקצר 24-48 שעות ביחס למחלה בלי טיפול - כלומר סטרפ בלי כלום ישתפר תוך יום יומיים בלי כלום ברוב המקרים). סטרפ לא גורם לבעיות בלב. הוא יכול לעתים מאוד נדירות לגרום לאבצ'ס ולפעמים לגרום לדלקת גרון "שגרתי". אבל אם כבר אין סימפטומים או סימנים (כולל תפליט בגרון) אין אינדקציה ברורה לטיפול.
מה שלא ציינת האם יש בעיות רפואיות אחרות כמו סוכרת, דיכוי במערכת החיסון, או נטיה לדלקות גרון (נגיד יותר מ-3 בשנה). אם קיימים אחד מהדברים האלה יכול להיות שיש יכולת ירודה להתמודד עם דלקות והייתי נותן טיפול. אם הילדה בריאה לחלוטין ויש החלמה גמורה (כולל בדיקת גרון ע"י רופא) לא הייתי מטפל. יכול להיות שיש אחרים שהיו מטפלים בגלל הצמיחה עשירה, אבל אני לא יודע מה המשמעות של הממצא הזה לגבי הצורך לטיפול.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסוניםדנה11/08/2011
שלום ד'ר
יצא לי לדחות את חיסון המחומשת וחיסון צהבת B שניתנים יחד בגיל 6 חודשים בשלושה חודשים איחור ראשית מכיוון שבתי התינוקת חולה ושנית אין תורים קרובים במרפאות
האם זה "קריטי" לבצע חיסון באיחור כזה??
כתוצאה מכך אני אצטרך לדחות את החיסונים של גיל שנה וכך הלאה אני קצת חוששת מהבדל כל כל גדול בחודשי החיסון
אשמח לייעוץ דנה אמא לחוצה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסונים - תגובה
ד''ר אריק האס11/08/2011דנה,
תודה על השאלה. איחור בחיסונים הוא דבר נפוץ. הוא לא משפיע על צורך להשלים אותם. כלומר עדיין "קריטי" כלשונך להשלים אותם. זה לא מסוכן ויש הרבה עדות שעדיין פועלים כמו כשניתנים לפי הלוח. ברוב הטיפות חלב אחיות מבינות כשהיה איחור עקב מחלה ומנסות להכניס תוך 2-3 שבועות שלא יהיה איחור יותר גרוע. המנה רביעית של מחומשת אמורה להינתן בין 12-18 חודשים כך אם תחסני עכשיו לא יהיה עיכוב בשני החיסונים שציינת. רוב הילדים סובלים ממחלות ויראליות ולפעמים חידקיות בשנה ראשונה של החיים. אין צורך לחשוש מהשלמת חיסונים כפי ההמלצות מסיבה זאת ותזכרי שאת לא לבד.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון פוליו באיחור מותר או מסוכן?מיה06/08/2011
שלום ד"ר,
קראתי שחיסון פליו ניתן 3 פעמים (2, 4 חודש ושנה), אך בטיפת חלב נותנים אותו גם ב6 חודשים (כנראה בגלל שעם המחומש בין כה וכה?
נתתי לבתי את חודשיים וארבעה חודשים כל החיסונים. פיספסתי את החיסון של גיל 6 חודשים. אחריי החיסונים של גיל 4 חודשים הגיבה רע (פריחה, שילשול חודש, ובכי שבועיים) לכן החלטנו להפריד חיסונים.
1- האם אם מפרידים ונותנים פוליו בנפרד, צריך לתת 3 או 4 חיסונים עד גיל שנה, האם צריך לתת גם בחצי שנה?
2- כתוב שיש לתת את החיסון 6-8 שבועות בין המנות הראשונות. אני חוששת שפיספסתי וחלפו מעל 12 שבועות, האם מותר לתת את מועד חצי שנה עכשיו אטו כבר להמתין?
3- אני מאוד מפחדת לשטוף בקבוקים עם מים ללא הרתחה בגלל הפוליו , האם יש בסיס לחששות שלי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסון פוליו באיחור מותר או מסוכן? - תגובה
ד''ר אריק האס06/08/2011מיה,
תודה על השאלות.
1. לפי התדריך חיסונים של משרד הבריאות, ילד אמור לקבל 5 מנות - 3 בשנה ראשונה, 1 6 חודשים אחרי השלישי, ואחד אחרי גיל 4 שנים. מה שאת אמרת הם המלצות של CDC בארה"ב. ההמלצות הישראליות הם בתוקף מ2005.
2. אני בספק אם החיסון הוא שגרם לתופעות אצל הבת שלך אבל אפילו אם נניח שכן אין שום סיבה לחשוב שהפרדה תשפר התופעות לוואי, כך שלא הייתי ממליץ להפריד. אם בכל זאת את מחליטה שכן, היא צריכה לקבל כל התרכיבים בנפרד כולל המנות של פוליו כמו שצוין.
3. המרווח לא משנה - את ממשיכה מאיפה שעצרת.
4. אין טעם לחשוש לPOLIO במי ברז (יתכן שיש עוד סיבות להשתמש במים מורתחים אבל לא זו).
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף CMVמירב04/08/2011
שלום,
אני בשבוע 10 וגילו שנידבקתי ב CMV בשלושה חודשים אחרונים
החלטנו להמשיך את ההריון עד בידקת מי שפיר
במידה והעובר לא נדבק - האם יש סיכוי להדבקה לאחר בדיקת מי השפיר ועד סוף ההריון? מה אז סיכוי לפגיעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דחוף CMV - תגובה
ד''ר אריק האס04/08/2011מירב,
תודה על השאלה. עיקר הסיכון לעובר הוא עכשיו (כלומר שליש הראשון של ההריון). במידה והמי שפיר תקין ההשפעה תהיה רק ע"י ריאקטבציה דהיינו התעוררות של הוירוס שלפעמים קורה אבל אין לי מספרים לתת לך. פגיעה לעובר תהיה נדיר במצב כזה. כמובן את צריכה רופא בפועל לדבר על כל המצבים האפשריים ואיך תתמודדו איתם.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשול לילדה בת 1.8 שלא עובר לאחר...אסף31/07/2011
שלום רב,
ביתי הקטנה בת השנה ושמונה חודשים משלשלת מזה כשבוע on & off .
בחלק מהמקרים ישנה צואה תקינה ,בחלק צואה מיימית ירוקה משהו ובחלק צואה רכה ורירית.
היום לאחר שיחה עם הגננת התברר לנו כי היתה ילדה בגן שגם לה היה שלשול ולאחר בדיקה נמצאה בעלת חיידק אמבה.
פנינו היום לרופא ומחר בבוקר ניקח דגימות צואה לצורכי תרבית אבל הייתי שמח לדעת:
א. האם התיאור הכללי שתארתי אכן מזכיר סיפטומים של אמבה או שמה מדובר במשהו אחר.
ב. מהם הדרכים הנפוצות לטיפול בבעיות שילשול כאלו שאינן חולפות לאחר מס' ימים.
תודה מראש,
אסף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלשול לילדה בת 1.8 שלא עובר לאחר... - תגובה
ד''ר אריק האס01/08/2011אסף,
תודה על השאלה. קשה לדעת מהסיפור אם זה אמבה. בדיקת צואה תתן תשובה מדויקת. עם זאת, אתה יכול להבין שהטיפול לשלשול (ולכל בעיה רפואית) תלויה באבחנה. בכלליות אפשר להגיד שטוב למעט בחלב בזמן שלשול, ולאכול דברים כמו בננות, אורז, רסק תפוחים, וטוסט.
במידה והיא קיבלה אנטיביוטקה בתקופה לפני שהתחיל השלשול, לפעמים עוזר לתת פרוביוטיקה כגון לקטובצילוס לנסות להחזיר איזון בחידקים של המעיים.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון MMR ורגישות לביצהגליה31/07/2011
ביתי בת כמעט 4 עדיין לא חוסנה בחיסון המשולש אדמת-חצבת-חזרת +אבעבועות רוח
ברצוני לחסנה בעוד כשבוע.
אני יודעת שהחיסון מכיל חלבון ביצה ויכול להיות בעייתי לילדים עם רגישות.
הבעיה היא שמדובר בילדה עקשנית במיוחד והיא מעולם לא אכלה ביצה (לא כולל כמובן ביצים בעוגות ובשניצלים) כך שאנחנו לא יודעים אם יש לה רגישות.
האם אפשר לחסנה?
איזו כמות ביצה עלי לתת לה לאכול על מנת לוודא שאין לה רגישות, האם כמות של חצי-ביצה/ביצה מספיקה על מנת לוודא זאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסון MMR ורגישות לביצה - תגובה
ד''ר אריק האס01/08/2011גליה,
תודה על השאלה. היא יכולה להתחסן בלי דאגות. כל הענין עם החיסון הוא לא לתת למי שידוע שסובל מרגישות לביצים. מי שלא ידוע שסובל מרגישות לביצים מתחסן רגיל. במקרה שלך נשמע שהבת שלך כן נחשפה לביצים בתוך עוגות וכדומה בלי אירוע ולכן אין חשש כרגע לאלרגיה לביצים.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף CMVמירב30/07/2011
שלום, אני בשבוע 9 קיבלתי תשובות הבאות ל CMV
CMV IGG חיובי 1.40 CMV IGM חיובי CMV AVIDITY 0.11
בהתייעצות עם רופא הנשים שלי הומלץ לחכות עד שבוע 23 לבצע מי שפיר לבדוק האם היתה הדבקות של העובר
האם בדיקת מי שפיר היא 100% אמינה בתחום הזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דחוף CMV - תגובה
ד''ר אריק האס30/07/2011מירב,
תודה על השאלה. חשוב שתביני שאין מאה אחוז בחיים. עם זאת הבדיקה מי שפיר היא מאוד אמינה על מה שהיא מיועדת לבדוק - האם זיהום שלך עם CMV עבר דרך השליה לעובר.
החלק שקשה לאנשים להבין שזה שיש הדבקה לא תמיד אומר שיש השלכות לתינוק. במקרה שלנו, 80% מהתינוקות שנחשפו לCMV בשליה לא יסבלו מזה בכלל (שלזינגר, IMAJ, 2007). ולכן נחוץ מאוד שרופא נשים או מומחה במחלות זיהומיות יסביר לך את המשמעות של הבדיקות לפני שתכנסי ללחץ או להחליט לגבי צורך להפלה. בהצלחה עם ההיריון שלך.
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי???שירי.א27/07/2011
הבן שלי קיבל ב25/07 חיסון של גיל שנה MMRV וחיסון נגד אבעבועות רוח, יום למחרת הוא הקיא וגם היום יומיים למחרת הוא הקיא, גם שלשל עם אחת. הוא חסר תיאבון, בוכה הרבה. האם יש קשר לחיסונים? הבנתי שתופעות לוואי מתחילות אחרי שבוע....
שאלה שניה: האם חובה לחסן במנה השלישית של פרבנר? כי שמתי לב שהוא לא קיבל מנה נוספת בגיל שנה.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תופעות לוואי??? - תגובה
ד''ר אריק האס27/07/2011שירי,
תודה על השאלה. יכול להיות שזה מהחיסון, אבל אם זה ממשיך כדאי לקחת אותו מרופא כי זה לא תופעה קלאסית ויכול להיות משהו אחר. מנה שלישית הכרחית לחסינות מלאה. לא חובה לקבל את זה באותו זמן של הMMRV אבל בהקדם האפשרי.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור בחיסוניםנעמה24/07/2011
שלום,
בתי בת 10 חודשים. קיבלה מחומשת ב- 16.1 וב- 16.3. קיבלה פרבנר ב- 16.1. קיבלה 2 מנות צהבת אבל לא את השלישית. יש לנו תור ל- 16.8. האם ההפרש הגדול (5 חודשים) במחומשת פירושו שצריך להתחיל מהתחלה או להמשיך כרגיל? האם ההפרש בבפרבנר (7 חודשים) הוא בסדר? האם ההפרש בצהבת (כ- 8 חודשים) הוא בסדר?
תודה על העזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
איחור בחיסונים - תגובה
ד''ר אריק האס24/07/2011נעמה,
תודה על השאלה. ממשיכים מאיפה שהפסקתם. בעיקרון אפשר לקבל כל השלשה חיסונים באותו זמן כי עבר מספיק זמן מהפעם האחרונה.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון MMRVאוחיון ליאן21/07/2011
ערב טוב!
בתי בת שנה קיבלה ב-18/07 חיסון MMRV ועתידה לקבל ב-31/07 את הפרבנר והמחומש.
אמרו לי שהתופעות אמורות להיות 4-12 ימים לאחר החיסון.
בלילה של ה-19/07 עלה לבתי החום ל-38.5 ובבוקר שמלחרת היא קמה עם פריחה קלה בכל הגוף.
בלילה של ה-20/07 היא קמה כל חצי שעה בצעקות וכלום לא הרגיע אותה ,גם לא נובימול ובבוקר הפריחה החמירה התנפחה.
רציתי לדעת האם זו תגובה נורמלית לחיסון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסון MMRV - תגובה
ד''ר אריק האס21/07/2011ליאן,
תודה על השאלה. יתכן שזה מהחיסון. בד"כ תופעות לוואי מ MMRV יופיעו אחרי כמה ימים אלא אם קיבלה את החיסונים האחרים שבד"כ גורמים לתופעות תוך כדי 48 שעות. עם זאת, במידה והיא לא מרגישה יותר טוב עד מחר (המשך של חום, חוסר נוחות בלילה) כדאי לפנות לרופא לשלול שאין משהו אחר (כגון דלקת אוזניים). גם יתכן שמדובר במחלה ויראלית ללא קשר לחיסון.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טטנוס - דחוף!גלית21/07/2011
בוקר טוב
בני בן 9 נפל לפני 3 ימים בקייטנה וקיבל שיפשוף ב 3 הברכיים. המקום נשאר מעט פתוח ונראה לח/מוגלתי מעט (לא מזוהם).
בני לא קיבל מעולם חיסונים מבחירה שלי. כשכבר החלטתי שיקבל טטנוס בדיוק לא היינו בביה"ס באותו יום.
שוחחתי כרגע עם אחות של מכבי שבישה שאגיע דחוף למיון לקבל 2 חיבונים יחד
פעיל+ סביל.
אני לא מעוניינת להיכנס עם פצע פתוח למיון וילד בריא ולחטוף שם חיידק אחר .
מה האלטרנטיבה שלי? יש מקום שאפשר לקנות פרטי את החיסון או לקבל אותו?
למה הוא צריך לקבל 2 חיסונים יחד?
אודה לתשובתך בהקדם
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טטנוס - דחוף! - תגובה
ד''ר אריק האס21/07/2011גלית,
תודה על השאלה. למיטב ידיעתי התכשיר רק קיים בחדרי מיון ואי אפשר לקנות פרטי. החדר מיון בד"כ מלא ילדים אחרים עם חתכים, פצעים וכו' כך שלא הייתי מודאג במיוחד, אם אנחנו מדברים על סיכון, הילד שלך גם מהווה סיכון לאחרים עקב העובדה שלא מחוסן, אבל שני השיקולים לא לעניין. כשצריכים טיפול, הולכים למקום שנותנים אותו. זה דבר דחוף להיום, ולא כדאי להתמהמה אם יש צורה אחרת לקבל את מה שהילד שלך צריך.
צריך לקבל חיסון סביל - הכוונה נוגדנים כבר מיוצרים. גם צריך חיסון פעיל שחושף את הגוף לדמות חלבון של החידק כדי שהגוף יפתח תגובה שנשארת לטווח ארוך.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס בפה- דיכוי חיסונידור17/07/2011
לפני מספר שעות חשתי בשפה העליונה עיקצוצים ואני רואה כי השפה מתחילה להתנפח (אני מניחה כי מדובר בהרפס) בעבר היה לי הרפס בשפה אך ללא שלפוחיות.
שאלתי קשורה לבני. הוא מדוכא חיסונית עקב מחלה אוטואימונית ומקבל מדי חודש IVIG
האם יש סיכוי ממשי כי נדבק ממני? איני יכולה להתחייב כי לא בנו במגע עור לעור או מאותו כלי אוכל למשל.
האם יש משהו שניתן בעזרתו למנוע את התפרצות המחלה? והאם ישנה תקופת דגירה מסוימת לפני שנראים הסימפטומים?
הרפס בפה- דיכוי חיסוני - תגובה
ד''ר אריק האס17/07/2011דור,
תודה על השאלה. אתם צריכים להיות בקשר עם האימונולוג שלו. יש מצבים שנותנים אציקלוביר דרך הפה או דרך הווריד למנוע התפרצות המחלה.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישנוניות לאחר חיסון מחומשעדינה14/07/2011
שלום רב,
ביתי בת חודשיים עברה היום חיסון מחומש ב-10:00 בבוקר.
נכון לשעה 16:30 אין תופעות לוואי למעט ישנוניות!!!!! כלומר-
היא ישנה את פרקי הזמן הרגילים שלה ומעט יותר.
כאמור אין לה חום ,גרד,אודם נפיחות ותופעות נוספות נכון לשעה זו.
האם יש מקום לדאגה?????
שאלה שניה-
במידה ויתפתח חום -אחות טיפת החלב אמרה שיש לתת לדוג' אקמולי החל מטמפ' של 38.5 מעלות צלסיוס. האם כך הדבר??
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ישנוניות לאחר חיסון מחומש - תגובה
ד''ר אריק האס15/07/2011עדינה,
תודה על השאלה. לפעמים יש ישנוניות אחרי חיסון וזה צפוי. את צריכה לעקוב שהיא מתעוררת לארוחות (או שתעירי אותה) ושהיא מתנהגת רגיל כשהיא ערה. אם משהו לא נראה תקין, לפנות לרופא.
לגבי אקומול, אני לא משתמש במספר מסוים להחליט האם לטפל בחום. יש תינוקות שאחרי חיסון לא רגועים והחום 37.9, ואני אתן אקומול כדי להרגיע אותם. צריך לזכור שבנוסף לחום, לפעמים יש כאבים במקום הזריקה שגורמים לאי שקט, ואקומול יכול להקל על כאבים כאלה באופן זמני. יש תינוקות שיש חום 38.5 והם שמחים ורגועים, ואני לא בהכרח ארוץ לתת להם תרופה. אני מבסס ההחלטה יותר על איך הם מרגישים ולא גובה של החום לשני הכיוונים. כל הורה ורופא צריך למצוא הגישה שמתאימה לילד הספציפי.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)