מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אופן הדבקה ב-CMVליאת09/11/2011
שלום. אני בשבוע 20 של ההריון ומעולם לא נחשפתי ל-CMV.אתמול שיחקתי עם תינוקת של חברה בת קצת יותר משנה שמבקרת במעון. אני לא יודעת אם היא חולה, אך מניחה שהיא יכולה להיות חולה כיוון שחשופה להרבה ילדים.
הרוק שלה נגע לי בידיים. זמן מה אחר כך שכחתי מזה, הרוק התייבש ונגעתי כמה פעמים באף שלי. מה הסיכוי להדבק ב-CMV בדרך זו? מה אורך חיי הנגיף מחוץ לגוף, כלומר כמה זמן לדוגמא, הוא יכול לשרוד על היד שלי, ברוק יבש אם נגעתי ברוק של מי שחולה ב-CMV,?
אני כמובן אלך לעשות בדיקה, אבל אוכל לעשות זאת רק בעוד 3 שבועות ובינתיים אני מאוד דואגת...
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אופן הדבקה ב-CMV - תגובה
ד''ר אריק האס09/11/2011תודה על השאלה. אני לא יודע כמה זמן הנגיף יכול לשרוד מחוץ לגוף, בעיקרון הוא צריך רוק ויכול לישאר על משטחים כל עוד שהרוק לא מתייבש. מעל 80% מנשים נחשפו לCMV מתי שהוא אפילו אם לא יודעים כך שאני לא יכול להסכים עם המשפט פתיחה - קרוב לוודאי שכן נחשפת לCMV מתישהו, השאלה אם היה מספיק חשיפה לגרום לתגובה סרולוגית כך שהתינוק שלך יהיה מוגן. לפי משרד הבריאות אינו מומלץ לבדוק נוגדנים לCMV אחרי שבוע 13 אלא אם כן מדובר בחשיפה למקרה ידוע כסובל מCMV אקוטי.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה
ליאת09/11/2011תודה על התשובה המהירה. בבדיקת דם לא נמצאו נוגדנים ל-CMV. זה אומר, שהתינוק שלי לא מוגן. לכן אני מודאגת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה קטנטונת
ליאת09/11/2011האם מה שאמרת אומר, שגם אם נחשפתי בעבר, לא נדבקתי. וזה אומר שלא כל חשיפה לנגיף גורמת הדבקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ועוד שאלה קטנטונת - תגובה
ד''ר אריק האס10/11/2011נכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסוניםאמא09/11/2011
שלום,
אנחנו כרגע ברילוקשיין בחו"ל וביתי בת השנה עברה מספר חיסונים ב-13 לאוקטובר, כיוון שעשינו חיסון של שפעת בפעם הראשונה נאמר לי שאסור לשלב את זה עם חיסונים מסוימים... כיוון שמדובר בחיסון "חי", האם זה נכון?
לכן היא קיבלה את חיסון השפעת, HIB ו-PCV13.
היא אמורה לקבל בימים הקורבים את המנה השנייה של חיסון השפעת ( האם ניתן לקבל אותו מספר ימים לפני תום חודש...?) בנוסף לחסיון ה-DTAP ורק חודש לאחר מכן אבעבועות רוח וחודש לאחר מכן MMR...
- האם זה בסדר? האם חסרים חיסונים מסוימים? האם יש סגנה בשילוב החיסונים או קבלתם לפני תום חודש מלא?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסונים - תגובה
ד''ר אריק האס09/11/2011תודה על השאלה. הסיפור נשמע לי קצת מוזר, היית מציינת באיזו מדינה את נמצאת - חו"ל הוא מקום די גדול ומגוון. החיסון נגד שפעת שניתן בזריקה הוא חיסון מומת ואין בעיה לתת איתו עם חיסונים אחרים. עם זאת, אין לקצר המרווח בין המנות (למה את רוצה לעשות את זה?) אין שום סיבה לחלק בין MMR ואבעבועות ובארץ והרבה מדינות אחרות הם ניתנים ביחד באותו זריקה. אם לא קיים "MMRV" אז אפשר לתת שתי הזריקות באותו יום, אם לא אז צריך לחכות חודש בין שני החיסונים. מכיוון שזה נשמע לי חלוקה קצת לא שגרתית, אני ממליץ שתעשי מה שנאמר לך כי אין מספיק נתונים לפעול אחרת. בארה"ב ובמדינות אירופה יש כל מיני לוחות זמנים "אלטרנטיבים." אם את נמצאת במרפאה שמשתמש בשיטה כזאת אולי כדאי לבקש לראות את לוח זמנים בגרף שיסבירו למה צריך כל המרווחים האלה.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
אמא09/11/2011תודה על התשובה המהירה.
אנחנו כרגע בסיאול, דרום קוריאה.
הרופאה אמרה לי כי חיסון השפעת הוא לא חיסון "מומת" אלא "חי" ולכן גם יש צורך בשתי זריקות ולכן גם לא לשלב אותו עם חיסונים "חיים" נוספים... הגיוני?
לגבי המרווח בין החיסונים, אם החיסון הקודם נעשה ב-13 לאוקטובר, האם זה בסדר לעשות את החיסון הבא ב-11 לנובמבר, או שרצוי לחכות?
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך לשאלה - תגובה
ד''ר אריק האס09/11/2011שוב יש קצת חוסר פרטים אז בגדול אני ממליץ לך לעשות כמו שנאמר לך. החיסונים נגד שפעת שאני מכיר אותם באים בשני סוגים. יש חיסון מומת שניתן בזריקה. יש חיסון חי שניתן בתרסיס. הזריקה ניתנת בשתי מנות לא בגלל שהוא חי אלא בגלל שאם החומר ניתן בבת אחד לילדים בפעם הראשונה יש יותר תופעות לוואי. חיסון חי מותר לתת באותו זמן עם חיסונים אחרים. אם לא נותנים באותו יום אז צריכים לחכות 4 שבועות (28 ימים). אבל לא 27 או פחות.
כדאי לדעת שבאסיה יש כל מיני תכשירים שלא מוכרים בעולם המערבי. מחוסר ידע אני לא יכול להגיד לך מה טוב ומה לא. עם זה, ידוע שיש גם לא מעט רופאים לא חוקיים כך שאני עומד מאחורי מה שאמרתי קודם - אם הרופאה יכולה להראות לך הנחיות רשמייות כגון לוח חיסונים (בשפה שאת קוראת) אז תעשי כמו שאומרים לך. אם יש חשש שמדובר בחוסר ידע וכדומה כדאי לנסות לקבל חיסונים במוסד יותר ממשלתי או רשמי. אולי השגרירות יכולה לתת לך מקומות שהם ממליצים לטיפול ילדים וכו'.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טטנוסדנה07/11/2011
,שלום
לפני כשנה הבן שלי קיבל חיסון עקב פציעה .שנה אחרי הבן שלי קיבל חיסון טטנוס נוסף במסגרת בית הספר - חיסון שניתן לילדים בכיתה ב'. עברו 48 שעות מאז החיסון והבן שלי עדיין מתלונן על חוסר תאבון ,כאבי ראש וחולשה. אזור החיסון נפוח מאוד ואדום.האם יש סיבה לדאגה ?האם יש צורך לפנות לרופא? תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טטנוס - תגובה
ד''ר אריק האס08/11/2011דנה,
תודה על השאלה. זה קורה לפעמים אחרי חיסון. החלטה להביא את הילד לרופא זה אך ורק בידיים שלך.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmvדין דין07/11/2011
אני בשבוע 34 להריוני ורק לפני כחודש במקרה (התאשפזרתי עקב צירים ) בביה"ח עברו על הבדיקות שלי וגילו כי נדבקתי בcmv הבדיקה הינה מה - 5.5.11 ונכנסתי להיון ב - 15.3.11 ה - igg=חיובי , igm=שלילי , avidity=0.87. יש לי סיבה לחשוש שמה התינוק נדבק???????????? ומה עושים בחודשים כאלו??????...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון טעות מהודעה קודמת
דין דין08/11/2011סליחה טעיתי.. igm igg חיובי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
cmv - תגובה
ד''ר אריק האס08/11/2011שלום,
תודה על השאלה אבל הצלחת לבלבל אותי עם 2 תיקונים שכוללים כל האפשריות. איך שלא יהיה - לכי לרופא שהזמין את הבדיקות והוא ידריך אותך איך להתקדם הלאה.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לתגובה
גיא27/11/2011שלום ד"ר האס
תודה רבה על התשובה.
הילד בסדר גמור הוא לא משלשל וגם אין לו חום.
רופאת הילדים אמרה לנו לתת לו פרופיוטיקה וזהו.
אני מבין שפשוט אין מה לעשות עם זה, זה משו שחיים איתו וזהו.
האם אני צודק?
בתודה מראש
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלמונלה אריזונה בתינוק בן 1.7גיא06/11/2011
שלום
קיבלנו תוצאות של בדיקת צוואה של בני, בתוצאות הייתה שורה של סלמונלה אריזונה.
באותו הזמן גם קיבלנו טלפון מרופאת הילדים ששלחה את כל המשפחה להיבדק.
חיפסנו מידע ברשת ולא היה שם יותר מידי לא על טיפול ולא על המחלה עצמה, חוץ מזה שחיידק זה לא מופיע בבני אדם אלא רק בחיות.
האם תוכלו לעזור לנו ולשפוך אור , כדי שנדע עם מה אנחנו מתמודדים.
בברכה
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סלמונלה אריזונה בתינוק בן 1.7 - תגובה
ד''ר אריק האס08/11/2011גיא,
תודה על השאלה. סיכמת פחות או יותר מה שידוע על החידק. הוא במשפחת סלמונלה. בד"כ יש העברה מזוחלים במיוחד צב, אחד מהסיבות שאני ממליץ לילדים לא לגעת בצבים. יש דיווחים גם מבעלי חיים אחרים כולל מוצריהם. לילד בריא אין משמעות מיוחדת והייתי מנסה לא לטפל אלא אם הילד לא מפסיק לשלשל. אין סיבה לבדוק קרובי משפחה אם אין להם סימנים של שלשול או חום. יש חשיבות לזהות מקרים למי שסובל מליקוי ממערכת החיסון (חולי סרטן וכדומה) ויש סיכוי שהוא לא יצליח להכיל ולהתגבר על החיסון. אם יש החלטה לטיפול, התרופה מומלצת נקבעת ע"י מבחני רגישות במעבדה שזיהתה את החידק. כדאי לבדוק ספירת דם אם לא נבדק עד עכשיו, ואם יש רקע של זיהומים או חוזרים או חום כרוני כדאי להתייעץ עם אימונולוג על צורך לבירור נוסף
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
גיא25/11/2011תודה רבה על התשובה ד"ר האס
המקום היחיד שלילד היה מגע עם צב זה פעילות בגן שמגיעים אליהם חיות מגן החיות התנכ"י. האם צריך לעשות אם זה משהו?
לבנתים הצטרף למשפחה אח קטן, האם יש לינקות באמצעים כדי שהוא לא ידבק?
בתודה מראש
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך שאלה - תגובה
ד''ר אריק האס25/11/2011גיא,
זה לא חייב לבוא מצב- זה פשוט הסיבה הכי "שכיחה" במחלה נדירה. אני אישי מלמד את הילדים שלי לא לגעת בצבים - אם יש לך הצעה אחרת אני אשמח לשמוע. לגבי התינוק, קודם כל מזל טוב! אין המלצות מיוחדות מעבר להגיינת ידים שגרתית.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסוןכיתה א וטיקים !!!חגית06/11/2011
האם יש אפשרות להתגברות טיקים קיימים עקב החיסון ?
כלומר, האם יש משהו במרכיבי החיסון שעלולים לגרות את המערכת העצבית ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסוןכיתה א וטיקים !!! - תגובה
ד''ר אריק האס08/11/2011חגית,
תודה על השאלה. יש אפשרות בטווח הקצר (כמו כמעט בכל תופעות לוואי ברפואה) אבל נחשב יחסי נדיר. בזמנו ייחסו את זה לכספית (thimerosal) אבל חיסונים בארץ לא מכילים כמיות בעלי מדידה. בד"כ מדובר במשיהו עם עבר של טיקים (למשל תסמונת טורט) והחיסון איכשהו גורם להתקף.
גם הזיהומים עצמם שהחיסון מונע אותם יכולים לחשוף נטיה כזאת כך שזאת לא סיבה לא להתחסן. במידה ויש המשך טיקים צריך לפנות לרופא מטפל לשקול ייעוץ נוירולוגי כי לא צפוי להיות מצב כרוני של טיקים עקב חיסון.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי חיסון MMRVמורן02/11/2011
שלום,
בני חוסן ב- MMRV לפני 9 ימים. מתאמול יש לו חום לא גבוה 38-38.5 והיום שלשל פעמיים. ירידה בתיאבון וקצת פחות פעיל. מה שמדאיג אותי זה שהוא יישן הרבה מאוד במהלך היום (היום ישו 5 שעות לאורך כל היום)
האם קשור לחיסון? יש ללכת לבדיקת רופא? כמה זמן יכול להימשך החום לאחר חיסון זה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תופעות לוואי חיסון MMRV - תגובה
ד''ר אריק האס02/11/2011מורן,
תודה על השאלות. זה לא נשמע קשור לחיסון. החלטה ללכת לבדיקת רופא היא אך ורק בידיים שלך. הזמן עד שהחום עובר הוא אינדיבידואלי, אין דרך לנבא.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון נגד שפעת והופעת חלבון בשתןאורלי01/11/2011
שלום רב,
האם יתכן שיום אחרי חיסון נגד שפעת החלבון בשתן יעלה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסון נגד שפעת והופעת חלבון בשתן - תגובה
ד''ר אריק האס01/11/2011אורלי,
תודה על השאלה. זה יתכן אבל לא שכיח.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדמת הריוןענבל29/10/2011
אני בהריון בשבוע 20, בבדיקה שעשיתי בתחילת ההריון בשבוע 9 בערך קיבלתי את התוצאות RUBELLA igG 41.4 מחוסן ו- RUBELLA igM 54.6 POSITIVE
לאחר כ- חודש בערך עשיתי בדיקת דם נוספת לזיהוי נוגדני אדמת התוצאות היו זהות
RUBELLA igG 43.4 מחוסן
RUBELLA igM 46.3POSITIVE
אני לא יודעת באיזה דרגת סיכון אני נמצאת ומה אני צריכה לעשות, אני ממש אובדת עצות כרגע אשמח לקבל תשובה או לשוחח איתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אדמת הריון - תגובה
ד''ר אריק האס30/10/2011ענבל,
השאלה החשובה האם חוסנת בעבר. אם כן (פעמיים) יתכן שאין משמעות לממצא. אם לא, תלוי מתי נדבקת - לפני ההריון או במשך ההריון. בין כך או כך, להיות אובדת עצות לא יעזור, וגם לשוחח איתי לא יעזור. את צריכה לפנות לרופא נשים מומחה בזיהומים תוך רחמיים לקבוע מהלך - האופציות הן לבצע בדיקת מי שפיר לאבחנה מדויקת, הפסקת הריון, או המשך. את צריכה רופא שיכול ללוות אותך והבן זוג ליתרונות וחסרונות של כל האופציות כדי להחליט מה שתעשו.
בהצלחה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טטנוס לילד בן 6 שלא עבר חיסוןירון26/10/2011
האם יש חיסון לילד בן 6 שנפצע בראשו מברזל חלוד ?לא קיבל חיסונים מעולם!
משרד הבריאות והחינוך טוענים שהחיסון מסוכן בגיל כזה ! מה עושים????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טטנוס לילד בן 6 שלא עבר חיסון - תגובה
ד''ר אריק האס26/10/2011ירון,
תודה על השאלה. הוא צריך ללכת למיון דחוף לקבל חיסון סביל (TIG). אם ברצונכם אפשר גם להתחיל את הסדרה של חיסון הפעיל, DTaP, זה לא מסוכן - צריך 4 מנות, חודשיים בין מנות 1-2 ו2-3 ו6 חודשים בין 3-4. אם הוא יהיה בן שבע ההמלצות ישתנו. בגלל הP (שעלת). תלכו לרופא ילדים והוא יכול להשלים אותם אבל קודם כל למיון עכשיו.
דוגמה טובה ללמה חשוב להיות מחוסן.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתןדה
ירון26/10/2011תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקה מונעת לדלקת בדרכי השתןמיקי25/10/2011
שלום,
ביתנו בת חודש נולדה עם כלייה אחת מתפקדת בלבד, ללא סיבוכים נוספים תודה לאל, לפחות בשלב זה. הנפרולוג המטפל בה רשם לנו אנטיביוטיקה מניעתית (צפורל, 1cc ביום למשך חודשיים), וזאת למרות שאין עדות באולטרסאונד לריפלוקס ולא היתה לה גם דלקת בדרכי השתן (הוא מאמין שהסיכון במתן אנטיביוטיקה במינון זה ולתקופה כזו נמוך מהנזק הפוטנציאלי שעלולה לגרום דלקת לכליה הבודדת שלה). התחלנו לתת לה את האנטיביוטיקה אבל במקביל גם עלו בנו ספקות האם בכלל כדאי...
בכדי להשלים עבורנו את התמונה ולקבל החלטה המתאימה עבורנו, שאלותינו הן:
1. האם נתינת האנטיביוטיקה המניעתית יכולה להעלים סימפטומים אפשריים לדלקת? כלומר האם ייתכן מצב בו תהיה דלקת אבל בשל מתן האנטיביוטיקה לא יהיה חום גבוה או כל אינדיקציה אחרת שיכולה להצביע על הדלקת?
2. האם ביצוע תרבית שתן או בדיקת שתן כללית במהלך מתן האנטיביוטיקה המניעתית יכולה להציג תוצאה שלילית - שאין דלקת, למרות שבפועל יש?
3. אם אכן, בסופו של דבר, מתן האנטיביוטיקה המניעתית תגרום להתפתחות חיידקים אצל ביתנו העמידים בפניה, האם זהו מצב קבוע? או שבמהלך הזמן המצב חוזר לקדמותו?
מצטער על "מבול" השאלות ותודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אנטיביוטיקה מונעת לדלקת בדרכי השתן - תגובה
ד''ר אריק האס26/10/2011עדי,
תודה על השאלות.
1. לא. אנטיביוטיקה לא מסתירה את הסימנים של דלקת בדרכי השתן
2. לא. החידקיים שיופיעו יהיו עמידים לCEFORAL כך שתרבית שתן יגלו אותם. מה שרגיש לCEFORAL לא תגרום לבעיות כי התרופה תטפל בו.
3. תלוי. כמה שפחות משתמשים באנטיביוטיקה, חידקים יותר רגישים כשכן מתשמשים. במשך הזמן (אם אין חשיפה לאנטיביוטיקה מסיבות אחרות כגון דלקת אוזניים וכדומה) יהוי חידקים יותר רגישים אבל זה לוקח חודשים-שנים.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתך באצבעספיר24/10/2011
שלום ד'ר בני בן 4 חזר מהגן עם חתך לאורך האצבע אתמול היום ראיתי שהאזור התייבש לאחר שטיפת יד שמתי לו קצת בקטרובן משחה.האם זה בסדר??והאם יכול להיות לו זיהום בדם (האם צריך אנטיביוטיקה)??תודה ספיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חתך באצבע - תגובה
ד''ר אריק האס26/10/2011ספיר,
תודה על השאלה. הטיפול מתאים. אין אפשרות לדעת אם יהיה זיהום בדם. הגיינה של המקום יעזור למנוע. חשוב לבדוק שהילד קיבל 4 מנות של טטנוס (בד"כ ניתן בשילוב עם DTAP-HIB-IPV.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון גיל שנהדנה19/10/2011
שלום ד'ר בני בן עשרה חודשים אלרגי לביצים ונאמר לי שעלי לבצע לו חיסון של גיל שנה בבית חולים עם החייה.הנושא הזה קצת מלחיץ. ברצוני להתייעץ האם ניתן לדחות קצת את החיסון.והאם אפשר לפצל לדוגמא הוא עבר כבר מחומשת אז לבצע אותה ושאר החיסון לדחות...
תודה אשמח לעזרה דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסון גיל שנה - תגובה
ד''ר אריק האס22/10/2011דנה,
תודה על השאלה. אפשר לפצל וכך ראוי לעשות אם את מתלבטת. עם זאת, הסיפור של החייאה לא צריך להלחיץ. רוב המכריע של ילדים לא מגיבים בצורה חמורה לחיסון MMRV אפילו עם רגישות מתועדת. עם זאת, לילד בסיכון עדיף להיות במקום שאפשר לתת חמצן, אינהלציה בצורה מהירה ויעילה ולא בטיפת חלב איפה שאין בדרך כלל אפשרות כזאת.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת שנחשפה להרפס שפתייםחלי18/10/2011
שלום,
התינוקת שלי, יונקת בת ארבע חודשים נחשפה במגע (נשיקות ומגע ידיים) ממשהי שאינה אני (האמא) וגיליתי שיש לה על השפה פצע הרפס ,בשלב הלבן.
אשמח לדעת אם היא סיכנה את הילדה שלי, ואם כן מה עלי לעשות ולאילו סימנים לשים לב.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תינוקת שנחשפה להרפס שפתיים - תגובה
ד''ר אריק האס22/10/2011חלי,
תודה על השאלה. תינוקת שנחשפת להוירוס הרפס דרך פצע פעיל בפה יכולה להידבק. זה יכול להתבטא בפצע דומה אצל התינוקת או להתרחש בלי סימנים כלשההם ואז בהמשך יהיו פצעים או שלא. אין מה לעשות בשלב זה אבל אין צורך לדאגה - זה דבר שכיח שגם קורה להרבה ילדים בגן או נדבקים מקרובי משפחה.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
חלי23/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון של חצי שנה לתינוקג16/10/2011
שלום בני בן חצי שנה לפני יומיים.
אנחנו בתהליך של מעבר דירה וכשהגענו לטיפת חלב במקום מגורינו החדש נאמר לנו שיש להעביר את התיק ושהנושא לוקח בין שבועיים לשלוש. אם לוקחים בחשבון גם את החגים הרי יוצא שבני יחוסן רק לקראת גיל 7 חודשים, אם לא יותר.
האם יש סיכון בלחסן אותו חודש מאוחר יותר ממה שצריך להיות?
ובנוסף, ברצוני לחסן אותו כנגד שפעת. האם יש בעיה בלחסן באותה הזמן ?
חיסון של חצי שנה לתינוק - תגובה
ד''ר אריק האס17/10/2011תודה על השאלה. אין בעיה לחסן אחרי הזמן - הגילאים הם מינימלים, לפעמים קורה שלא מחסנים בזמן וזה לא מסוכן. אין בעיה לעשות את החיסון לשפעת באותו זמן. אולי כדאי לעשות כבר, ממילא החיסון נגד שפעת ניתן בקופ"ח ולא בטיפת חלב? אין מניעה לתת אותם ביחד אבל אם בכל זאת יהיה עיכוב עם החיסוני שגרה, לפחות יקבל החיסון נגד שפעת כמה שיותר לפני העונה תתחיל.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)