פורום חיסונים לילדים, מחלות זיהומיות - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• מחלה הפוגעת בילדים בעקבות חיסון
    ליאת
    13/07/2011

שלום רב
    שמי ליאת, אימא לילדה ב שלוש ותינוקת בת שישה וחצי חודשים.
    בתי הגדולה סיימה את חיסוניה והגיבה לרובם מאוד קשה.הקטנה נראה שמגיבה יותר טב.
    עם זאת אני חוששת מן החיסונים.
    כאלו כדי ללבותאת הפחד האזנתי לפני כודש לתכנית רדיוברשת ב', שבה עלתה לשידור אם שאצל בנה התפרצה מחלה קשה, שגרמה לכך שבנה נמצא בבידוד מגיל שנתיים ועד עכשיו, בעקבות חיסון.
    זו מחלה מאוד נדירה, מתבטאת לרוב עד גיל שנתיים למיטב זכרוני.
    אני מנסה לאתר את שם המחלה וקצת ללמוד את העניין על מנת להחליט החלטות מושכלות אבל לא מצליחה.
    אני מאוד בעד החיסונים באופן כללי אבל דעתי לא נחה מכך שהמידע לא זמין.
    האם יש לך מושג במה מדובר ואם כם היכן ניתן למצוא הסברים ?
    רב תודות
    ליאת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחלה הפוגעת בילדים בעקבות חיסון - תגובה

ד''ר אריק האס
    14/07/2011

ליאת,

שלום ותודה על השאלה. לא שמעתי את השידור ואני לא יודע על איזה מחלה מדובר. עם זאת, אני לא מסכים איתך שמידע לא זמין. לדעתי הבעיה שיש יותר מדי מידע בלי מסננת לעזור לאנשים לדעת מה אמין ומה לא. אם את מוצאת את השם של המחלה אני אשמח לנסות לעזור לך.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא טריה-חשש לפני חיסון גיל חודשיים
    עדינה
    13/07/2011

שלום וברכה,
    מחר לביתי יש חיסון גיל חודשיים.מה הולך להיות בחיסון הזה?איך הוא בנוי ?כמה זריקות?

האם ישנן תופעות לוואי?

תודה מראש.

הוספת תגובה

• אמא טריה-חשש לפני חיסון גיל חודשיים - תגובה

ד''ר אריק האס
    14/07/2011

עדינה,

תודה על השאלה. בהצלחה עם החיסונים. אחות טיפת חלב יכולה לענות על כל השאלות שלך ועוד ולכן אני אקצר. בגיל חודשיים, יש 3 חיסונים, 2 זריקות ואחד בטיפות. הזריקות מחסנות נגד 5 מחלות שכיחות בילדים (עכשיו פחות תודות לחיסנוים) ומקבלים מנות נוספות בהמשך. הטיפות הם נגד הגורם הכי שכיח של שלשל ויראלי אצל תינוקות ופעוטים, רוטה-וירוס. התינקוקת תקבל זריקות. יתכן שהיא תבכה אבל בדרך נרגעים אחרי זמן קצר. האחות תסביר לך על תופעות לוואי אבל גם יתכן שלא יהיה כלום. כדאי שיהיה אקומול בבית במידה ויעלה חום. בהצלחה!

ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

עדינה
    14/07/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעת לוואי - חיסון גיל שנה
    אנחנו
    10/07/2011

שלום ד"ר,
    בני קיבל לפני שבועיים בדיוק 3 חיסונים לגיל שנה. שניים כהשלמה לחיסונים הקודמים והנוסף המרובע (כנראה... הכולל את חיסון האבעבועות רוח). בשבוע האחרון (החל מ-6 ימים לאחר קבלת החיסון), התחיל להראות סימנים של חוסר שיווי משקל בישיבה, בעמידה ובהליכה. בעיקר בבקרים.
    יש לציין כי הוא כבר יודע ללכת (ובוודאי לשבת ולעמוד) באופן יציב מספר שבועות לפני קבלת החיסון.
    הרופא שראה אותו שבוע לאחר החיסון לא מצא דלקת באוזן (לעניין שיווי משקל) או כל תופעה פיסית אחרת. בדיקה נוירולוגית ראשונית נמצאה תקינה (כוח שווה בידיים וכד').
    הרופא המליץ לחכות כשבוע-שבועיים נוספים ואם לא יהיה שיפור, לחזור אליו להמשך בירור ואולי המשך בירור אצל נוירולוג. יש לציין שבשאר המדדים התינוק מתנהג רגיל לגמרי - אוכל, ישן, שותה הרבה, מחייך, צוחק, מתקשר וכו'...
    מה אתה ממליץ?
    תודה!

הוספת תגובה

• תופעת לוואי - חיסון גיל שנה - תגובה

ד''ר אריק האס
    10/07/2011

תודה על השאלה. יש דווחים על חוסר שיווי משקל לאחר חיסון אבעבועות רוח. התופעה היא נדירה אבל מוכרת, והיא גם יכולה להופיע אחרי מחלה טבעית ולכן כנראה יותר קשור לוירוס מאשר החומרים אחרים או הזן הספציפי שנמצא בחיסון. הסיפור שאתם מספרים נשמע מתאים חוץ מזה שבדרך כלל סימנים מופיעים לפחות 10-14 ימים אחרי החיסון או תחילת המחלה.

לגבי התוכנית, מה שרופא שלכם הציע נשמע הגיוני. לא ציינת אם הרופא התרשם מחוסר שיווי משקל בבדיקתו (כתבת שבדיקה נוירולוגית תקינה). אם הוא לא התרשם, מעקב נשמע סביר. במידה והוא גם התרשם ממה שאתם ראיתם (השם הרפואי הוא ATAXIA), הייתי מתחיל בירור עכשיו כולל ייעוץ נוירולוג כי יש כמה אפשריות אחרות חוץ מתופעת לוואי לחיסון שנוירולוג בד"כ יותר מתמצא בהם וזה יכול להשפיע על הבירור (הדמייה למשל) וטיפול.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה והשלמת מידע

אנחנו
    10/07/2011

ד"ר האס שלום,
    קודם כל תודה רבה על המענה המהיר והמפורט.
    הרופא לא ממש יכול היה להתרשם מהתופעות כי הילד לא כל כך שיתף פעולה בבדיקה ובעיקר היה לחוץ, בוכה וצמוד אלי (אמא...).
    אם כך, נראה לי שנחכה עוד כשבוע ונראה לאן הדברים מתפתחים ואם לא יהיה שיפור, נחזור לרופא ומשם אולי נמשיך לבירור נוירולוגי.
    האם אני רוצה לשאול מהן האפשרויות האחרות, או שעדיף בשלב זה לא לדעת?... :(
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסונים
    סיון
    09/07/2011

שלום,
    יש לי תינוק שעד גיל 6 ח' חיסנתי אותו בכל החיסונים, למעט רוטה.
    מה המשמעות אם אני לא נותנת את חיסון הפברנר והמחומשת האחרונים של גיל שנה?

לקביעת תור
    סגירה
    חיסונים

הוספת תגובה

• חיסונים - תגובה

ד''ר אריק האס
    10/07/2011

סיון

תודה על השאלה. במידה ואת לא משלימה החיסונים, תתכן שהחסינות שלו לא תהיה שלמה. מדובר גם בעוצמת ההגנה וגם משך זמן הנוגדנים. כדי לקבל הגנה מירבית, צריך להשלים את כל הסידרה.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון
    שני
    07/07/2011

שלום ד'ר
    בני בן ה4 לא חוסן אף פעם לאבעבועות אני רוצה לחסן אותו עכשיו ונאמר לי שמחסנים גם בכיתה א'
    שאלתי היא האם ניתן לחסן גם בגיל 4 כמה חיסונים הוא צריך ולגבי ההפרש בין חיסון לחיסון מהו??
    אשמח לתשובה תודה מראש שני

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון

הוספת תגובה

• חיסון - תגובה

ד''ר אריק האס
    10/07/2011

שני,

תודה על השאלה. הוא יכול להתחסן עכשיו ואז עוד פעם בכתה א'. לא ציינת אם הוא קיבל חצבת\אדמת\חזרת כי זה גם מומלץ ואפשר לקבל אותם ביחד עם אבעבועות רוח. המרווח המינימאלי בין מנות הוא 4 שבועות. אין מרווח מקסימאלי.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון גיל 4 חודשים- תופעות לוואי
    מיכל
    06/07/2011

שלום

בני קיבל אתמול שתי זריקות בגיל ארבעה חודשים. בלילה הוא החל לפתח חום של 38 מעלות וברגל שבה הוא קיבל את אחת הזריקות התפתחה ליד מקום הזריקה מעין כתם אדום ומתחתיו מעיין ג'ולה מוצקה. האם זוהי תופעת לוואי מוכרת? האם לפנות לרופא ילדים? תודה

הוספת תגובה

• חיסון גיל 4 חודשים- תופעות לוואי - תגובה

ד''ר אריק האס
    06/07/2011

מיכל,

תודה על השאלה. התופעות שאת מאתרות מופיעות לפעמים אחרי חיסון. השאלה האם לפנות לרופא היא אך ורק בידיים שלך. אם את מוטרדת, תתיעצי.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלתי

מיכל
    06/07/2011

תודה על התשובה המהירה
    לגבי החום, אינני מוטרדת. מה גם שהילד מגיב וצוחק. השאלה היא האם מוכרת תופעת לוואי שבאזור הזריקה יש מעיין כתם אדום ומתחת לעור אני מרגישה מעיין ג'ולה (כדור)?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון פרבנר ומחומשת
    שירי
    02/07/2011

שלום,

בני בן שנה ושמונה חודשים.

את החיסון של גיל חצי שנה הוא קיבל בגיל שבעה וחצי חודשים. מאחר ולאחריו סבל מחום ופירכוסים, הוחלט עם נוירולוג לפצל את החיסונים של גיל שנה וכן לא לחסן יותר נגד שעלת.

בגיל שנה ושלושה חודשים הוא קיבל את חיסון ה-mmr .

אח"כ מכל מיני סיבות דחינו כל פעם את מתן חיסוני הפרבנר והמחומשת (למעט השעלת) שעדיין חסרים מגיל שנה.

כעת הוא בן שנה ושמונה חודשים וטרם קיבל את החיסון השלישי של הפרבנר והמחומשת .שאלתי היא האם עבר יותר מדי זמן ? האם עדיין ניתן לתת או שכבר אין בזה טעם? קראתי איפה שהוא שיש לוח זמנים ואם לא עומדים בו, אז צריך להתחיל הכל מהתחלה. האם נכון?

תודה.

שירי

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון פרבנר ומחומשת

הוספת תגובה

• חיסון פרבנר ומחומשת - תגובה

ד''ר אריק האס
    03/07/2011

שירי,

תודה על השאלה. יש טעם לחסן ולא החוזרים להתחלה אלא ממשיכים מאיפה שהפסקתם. תפנו לטיפת חלב ואחות תסביר לך, יש הנחיות ברורות להמשך חיסונים לאלה שלא חוסנו במועד.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון לכלבת במסגרת העבודה
    מ
    27/06/2011

שלום,

במסגרת עבודתי אצטרך להכנס למעבדה לכלבת (מעבדה בה יש שימוש בנגיף). אני לא אהיה במגע ישיר עם הנגיף (אני לא לבורנטית אלא אחראית על האיכות) לכן לא זכאית לקבל את החיסון במסגרת רפואה תעסוקתית. רציתי לשאול איפה ניתן לקבל את החיסון (בתשלום)?והאם מספיק מכתב מהמעסיק לגבי הצורך בחיסון או שיש צורך בהפניה מיוחדת?. פניתי למרפאת מטיילים ונאמר לי שזה לא דרכם.תודה

הוספת תגובה

• חיסון לכלבת במסגרת העבודה - תגובה

ד''ר אריק האס
    29/06/2011

תודה על השאלה. ניתן לקבל חיסון בתשלום ללא הפנייה בלשכות בריאות.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיידק VRE ותינוק
    אני
    23/06/2011

שלום,
    אנחנו הורים לתינוק בן 3 חודשים. סבתא של בעלי מאושפזת בבית חולים ונדבקה שם בחיידק VRE ונמצאת בבידוד עם עוד חולים בחיידקים עמידים. ההורים של בעלי כמובן מבקרים אותה וקיבלו הנחיות איך לשמור על בידוד מגע.
    אנחנו חוששים קצת להפגיש אותם עם התינוק משתי סיבות:
    1. חשש שידביקו אותו בחיידק VRE. אנחנו לא יודעים האם החיידק מסוכן לתינוקות ומקבלים תשובות סותרות. הם אמנם קיבלו הנחיות לאיך להתנהג בבידוד מגע אבל אם הצוות הרפואי יכול לטעות אז בוודאי שגם הם...האם החיידק מסוכן לתינוק בריא?
    2. אנחנו לא יודעים מה יש לחולים האחרים שנמצאים איתה בחדר הבידוד. ואם זה משהו שיכול להיות מסוכן לתינוק ועובר באוויר?

האם אין שום סכנה שייפגשו איתו או שעדיף לא לקחת סיכון?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    חיידק VRE ותינוק

הוספת תגובה

• חיידק VRE ותינוק - תגובה

ד''ר אריק האס
    26/06/2011

אני,

תודה על השאלה. החידק שמדובר הוא אנטרוקוק, פירושו חידק שחי במעי הגס, של כולנו. כשמישהו מקבל אנטיביוטיקה, לפעמים הורגים את החידקים הרגישים ומשאירים החידקים העמידים. כשמדובר במי שסובל בליקוי במערכת החיסון (עקב גיל מבוגר, תרופות, מחלה ממארת) החידק יכול לחדור למקומות אחרים בגוף כגון דם ושתן ולגרום לזיהומים. בבית חולים רוב המאושפזים עונים על אחד מהקריטריונים האלה ולכן חשוב ביותר למנוע התפשטות בין חולים, אפילו (ואולי בעיקר) כשמדובר בנשאות ולא זיהום פעיל. לאנשים בריאים, VRE לא נחשב זיהום מסוכן, כולל תינוקות בריאים. לדעתי אין טעם למנוע סבא וסבתא לראות את התינוק. עליהם לשטוף ידיים לפני ואחרי ביקור בבית החולים, ואם אתם חוששים, שיבקרו התינוק לפני ביקור בבית החולים כך שאין סיכוי למגע בידיים, בגדים, פלאפון וכו'. לגבי הנמצאים באותו חדר קשה לדעת. בדרך כלל מקבצים אנשים עם אותו סוג של אזהרות (ממגע, צואה וכו') ולא בעיות נשימתיות, אבל למידע יותר מדויק צריך להבין באיזה מחלות מדוברות. לדעתי אם לא מחייבים מסכה אפשר לנקוט באותן שיטות (שטיפת ידיים) ולא לחשוש לדברים אחרים.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה וכמה שאלות המשך

אני
    26/06/2011

ראשית, אני רוצה לוודא שאני מבינה נכון: גם במידה והתינוק ייחשף לחיידק זה לא מסוכן עבורו אם הוא בריא בדרך כלל?
    שנית, רציתי לדעת האם החיידק לא עובר דרך חפצים: לדוגמא, אם הורי בעלי מניחים תיק על המיטה שהסבתא ישנה בה בחדר הבידוד, האם החיידק לא יישאר על התיק? ויעבור חזרה לידיים שלהם כאשר ירימו את התיק בפעם הבאה, גם אם זה אחרי מקלחת? האם הם לא יכולים להדביק בדרך הזו?
    שלישית, איזה אמצעים אם בכלל הם צריכים לנקוט בהקשר של העברת החיידק לתינוק אחרי שהסבתא תשוחרר בע"ה הביתה (או יותר נכון לבית חולים סיעודי)?
    ורביעית: מה לגבי מפגש של התינוק עם הסבתא החולה עצמה? באיזה אמצעים צריך לנקוט?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה וכמה שאלות המשך - תגובה

ד''ר אריק האס
    29/06/2011

1. נכון
    2. יכול להיות שישאר כמה שעות
    3. ללא אמצעים מיוחדים
    4. תתיעצו עם הרופאים שמטפלים בסבתא וברופא ילדים של הילדה

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

אני
    29/06/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון נגד שעלת
    רונית
    16/06/2011

שלום,
    בני בן ה- 14 ילד בריא לא קיבל חיסון מלא של שעלת (קיבל רק דפיטריה וטטנוס)
    האם עלינו להשלים החיסון או שרמת הסיכון בגיל 14 היא נמוכה ואין צורך?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון נגד שעלת

הוספת תגובה

• חיסון נגד שעלת - תגובה

ד''ר אריק האס
    16/06/2011

רונית,

תודה על השאלה. הסיכון לא נמוך. נוער הם הקבוצה שאצליהם נמצאת שעלת בהרבה עקב חסינות שדועכת במשך הזמן. מצד אחד, הם לא מסתבכים משעלת כמו תינוקות, אבל מצד שני, בהרבה מקרים הם אלה שמדביקים ילדים יותר צעירים ותינוקות (או מדביקים עוד נערים שמדביקים משפחותיהם). אני ממליץ שהוא יתחסן בהקדם.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון גיל שנה
    שירה
    15/06/2011

ביתי קבלה 3 חיסונים (ביד ו2 ברגלים) לפני יומיים.
    היה לה חום אבל זה עבר.
    השאלה היא - בשתי הרגליים - באזור של החיסון יש נפיחות ואדמומיות שעדיין לא עוברת, ברגל אחת הרבה יותר מהרגל השניה.
    מה יש לעשות? לקחת לרופא? האם זה מסוכן?
    הערכ - עד עכשו החיסונים שעברה, עברו ללא תופעות לוואי, לכן אני קצת מודאגת.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון גיל שנה

הוספת תגובה

• חיסון גיל שנה - תגובה

ד''ר אריק האס
    15/06/2011

שירה,

תודה על השאלה. זה קורה לפעמים אחרי חיסון. מדובר בתופעה שקורה אחרי חיסון שאמור לחלוף תוך כמה ימים. החיסונים ברגליים הם תרכיבים שניתנו בגילאים יותר קטנים, למרות שתגובה מקומית יכולה לקרות גם עם חיסונים "מוכרים" לגוף. אני לא יכול להחליט בשבילך אם לקחת לרופא. אם את מודאגת, זה תמיד רעיון טוב להתיעץ עם רופאשיבדוק את הילדה כדי שהוא ירגיע אותך או במידת הצורך ימליץ על בדיקות או טיפולים.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי לאחר חיסון MMRV
    קטי
    14/06/2011

שלום

האם לאחר חיסונים של גיל שנה תינוק יכול להדביק תינוקות אחרים שעוד לא קיבלו חיסונים אלו (של גיל שנה), הרי תינוק מקבל מחלות מוחלשות בתוך החיסון ואם זה אומר שהוא בעצם חולה ויכול להדביק תינוקות אחרים.

אם כן, כמה זמן התקופה שהוא יכול להדביק ממשיכה לאחר חיסון של גיל שנה?

תודה מראש

הוספת תגובה

• תופעות לוואי לאחר חיסון MMRV - תגובה

ד''ר אריק האס
    15/06/2011

קטי,

תודה על השאלה. ברמת העיקרון, אפשר להדביק ילדים אחרים. בפועל זה לא קורה כי הוירוס לא מתרבה בדרכי הנשימה של המתחסן ברמות שמדביקים אחרים, וגם הם לא צפויים לעבור תופעות קשות כך שזה לוקח הרבה זמן למצוא מקרה של ילד שבוודאי נדבק ממי שהתחסן אם בכלל. לכן אין צורך בהפרדה מיוחדת אחרי החיסון. אם מדובר במישהו עם דיכוי במערכת החיסון ידוע (חולה סרטן, השתלת איבר וכדומה), תתיעצי עם רופא שלו וצוות טיפת חלב במה לעשות.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפה והטלפיים
    שיר
    14/06/2011

שלום כמה זמן נמשכת מחלת הפה והטלפיים לילד ??
    ואיך ניתן להידבק תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הפה והטלפיים

הוספת תגובה

• הפה והטלפיים - תגובה

ד''ר אריק האס
    15/06/2011

שיר,

תודה על השאלה. הזמן הוא אינדיבידואלי - יש שעובר אחרי 2-3 ימים, לפעמים נשאר עד 10-14 ימים. הדבקה זה ע"י מגע עם הפרשות - רוק, נזלת, תוכן של שלפוחית, צואה. יש אפשרות שבן אדם או ילד מפריש את הוירוס ללא סימני מחלה ואז מדביק אחרים, וזה יכול להמשיך שבועות עד חודשים אחרי הדבקה.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפה והטלפיים

שיר
    15/06/2011

תודה ד'ר על התשובה המהירה ושכחתי לשאול איך ניתן לדעת האם זה עבר בוודאות לילד האם לעשות בדיקה מסוימת.מכיוון שלבני יש כבר ארבעה ימים?? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפה והטלפיים - תגובה

ד''ר אריק האס
    15/06/2011

אין אינדקציה לבצע בדיקות. זה יעבור עם הזמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון שגוי שניתן לביתי
    רחלי
    14/06/2011

צהריים טובים.
    היום ניגשתי לטיפת חלב לחסן את ביתי לחיסונים של גיל חצי שנה.
    היא היתה אמורה לקבל חיסון המחומשת, רוטה וחיסון לדלקת כבד B. מסתבר שהאחות שם קמה על צד שמאל היום ובמקום חיסון המחומשת היא נתנה לה חיסון של פרוונאר (פנוימוקוק) שהיא כביכול אמורה לקבל בגיל שנה. האחות קבעה לי תור אחר לעוד שבועיים לקבל את חיסון המחומשת.
    האם ישנה סכנה לביתי? האם היא תצטרך לעבור את אותו חיסון פרוונאר בגיל שנה שוב? מהו מקסימום הזמן שצריך לעבור בין המנה של המחומשת בגיל4 חודשים לזו שהיא צריכה לקבל כעת?
    (אגב, האם אתה ממליץ לחסן אותה במנה השלישית של המחומשת? ראיתי שזה לא חיסון הכי מומלץ..?)
    בבקשה תענה בהקדם.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון שגוי שניתן לביתי

הוספת תגובה

• חיסון שגוי שניתן לביתי - תגובה

ד''ר אריק האס
    15/06/2011

רחלי,

תודה על השאלה. קודם כל, חשוב שתדעי ששום נזק לא יקרה לבתך עקב מה שקרה. במדינות אחרות (כגון ארה"ב), נותנים מנה שלישית בגיל 6 חודשים ואז עוד מנה אחרי גיל שנה. מכיון שחלק מהמחקר על החיסון נעשה בארץ, נמצא שרוב המתחסנים בישראל יפתחו נוגדנים אחרי שתי מנות ולכן הוחלט רק 2 מנות לפני גיל שנה. ילדים בסיכון גבוה מקבלים מנה שלישית ב 6 חודשים אפילו בארץ. כך שאין מה לפחד. בכל זאת היא תצטרך לעוד מנה אחרי גיל שנה. אינני יודע איפה שמעת או ראית שמחומשת לא מומלצת. היא בין החיסונים החשובים ביותר בילדים.

לגבי תלונה תבדקי שהאחות מילאה דוח תקרית. אם את רוצה להמשיך עם זה הלאה, זה זכותך אבל חשוב שתביני שמדובר בחריגה מהנוהל ולא דבר שעלול לגרום לנזק. לא ברור לי למה היא לא ביצעה שאר החיסונים שציינת באותו מועד. אם מדובר באמת התנהגות משונה, תדברי עם אחות אחראית התחנה או לנסות להעביר את זה הלאה.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

רחלי
    19/06/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון רוטה
    מיכל
    13/06/2011

שלום רב!
    בתי בת 13 שבועות ואני מתלבטת לגבי חיסון הרוטה.
    בעלון הצרכן רשום לא לחסן אם קיימת רגישות לאחד ממרכיבי החיסון, כיצד אני יכולה לדעת מהם מרכיביו והאם בתי רגישה אליהם?
    אני שואלת שאלה זו גם לגבי החיסונים האחרים- כיצד ניתן לבדוק רגישות למרכיבי החיסון?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון רוטה

הוספת תגובה

• חיסון רוטה - תגובה

ד''ר אריק האס
    13/06/2011

מיכל,

תודה על השאלה. אי אפשר לדעת אם הילד רגיש לאחד מהמרכיבים. מדובר בילד שעבר אלרגיה לחיסון ("קיימת")- במקרה כזה לא כדאי להשתמש באותם חומרים. אלרגיה למרכיבי החיסון הוא נדיר ואין טעם לימנע מהחיסון מחשש שיתכן שהילד יהיה רגיש. אני מתאר לעצמי שרוב ההורים נתנו לילדיהם במבה לפני שהם עשו בדיקת דם לראות אם הילד אלרגי, לדוגמה.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה