מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תוצאות CMV - תחילת הריוןtheL15/10/2011
שלום!
בשבוע 10 להריון קיבלתי את תוצאות הסרולוגיה הבאות:
IGM- שלילי
IGG - POSITIVE > 0.2
CMV AVIDITY
0.60 Borderline
הערכים הם של קופ"ח כללית.
לציין כי לפני שנתיים היה ידוע על סרולוגיה שלילית ל CMV (הן IGM והן IGG)
האם יש צורך בהמשך בירור?
כיצד ניתן לדעת מתי היתה ההדבקה והאם יש צורך במי שפיר? סכנה לזיהום העובר?
המון תודה,
ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תוצאות CMV - תחילת הריון - תגובה
ד''ר אריק האס15/10/2011שלום,
תודה על השאלה. הבדיקות בסדר. לפי התוצאות הגוף שלך נחשף לCMV לפני שהיית בהריון הנוכחי והגוף שלך כבר התגבר. אין אפשרות לדייק מתי נדבקת, אך אין לזה משמעות (רוב האנשים הם עוברים את הזיהום בלי סימנים קשים). אם יש לך ילד בגן סביר להניח שנדבקת ממנו קרוב לכניסתו לגן, אבל אין לדעת בוודאות.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה!
theL15/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבכרמית12/10/2011
אני אימא טריה ויש לי ילד ראשון בן חצי שנה והיום הוא קיבל את החלק האחרון של הפטטיס בי. תוך כדי שהאחות מכינה את כל מה שצריך לחיסון היא דיברה איתי בלי הפסקה ואז ראיתי אותה זורקת את המחט של המזרק לפח ואז לא יודעת אם שמה מחט חדשה לא ממש ראיתי ומחדירה למחט את חומר החיסון. לא ברור לי מדוע היא זרקה את המחט, כאילו ניתקה אותה. האם כך זה מקובל? חשבתי שאולי היא נדקרה תוך כדי שהיא דיברה איתי אז לכן היא זרקה את המחט? כיצד מתבצע החיסון, האם מוציאים מזרק נקי חדש ומה עושים אחכ?
אני לא רגועה ועשיתי טעות שלא שאלתי אותה במקום ואני בחרדות.
איך אפשר לדעת שהיא לא נדקרה, הרי טעויות קורות ובסוף החיסון היא שטפה מהר ידיים, מדוע? הרי אין לה מגע עם הדם של התינוק, אז אני לא מבינה.....והאם תוך כדי שהיא מנתקת את המחט היא לא יכולה להיפצע? זו מין מחט מאוד ארוכה.
אודה לתשובה,
חג שמח,
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלום רב - תגובה
ד''ר אריק האס14/10/2011מורן,
תודה על השאלה. אני חושב שאת צריכה לירגע. היחס בין מטפל ומטופל הוא תלוי בראש ובעיקר באימון אחד בשני - אם את חוששת שהיא עשתה "משהו" למה את לא חוששת שהוא הזריקה חיסון אחר בטעות, או אולי חומר אחר מסוכן בטעות?
אינני יודע למה היא זרקה את המחט. לפעמים כששואבים הנוזל של החיסון משתמשים במחט יותר גדול כדי שהזרם יהיה יותר טוב - ואז מחליפים לקטן לזריקה עצמה. אבל זה לא משנה. כדי לקבל טיפול את צריכה להיות רגועה. אם מלחיץ אותך שהאחות מדברת כשהיא מכינה את החיסון, אפשר להבא לבקש הסבר ישיבה פנים-מול-פנים ולא כדי עבודה - אבל לא לחשוש שמהשהו נעשה לא כשורה.
אני לא מבין למה את חושבת שהיא נדקרה, אבל זה לא ענינך. לידיעתך, שטיפת ידיים מומלצת לפני ואחרי כל נגיעה עם מטופל, אם כי ראיתי הרבה חריגים מנוהל זה אבל אין לחשוש שמשהו קרה בגלל שטיפת ידיים.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסוני גיל שנהאמא12/10/2011
שלום,
איננו גרים כעת בארץ אולם אני מחסנת את ביתי התינוקת כבת שנה עפ"י תוכנית החיסונים בארץ. אילו חיסונים עליה לקבל בגיל שנה? מה מותר לתת ביחד? האם ניתן גם לתת לה חיסון שפעת במקביל?
תודה רבהה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסוני גיל שנה - תגובה
ד''ר אריק האס14/10/2011תודה על השאלה. קצת קשה להגיד מה צריך כי תלוי מה ומתי קיבלה חיסונים עד כה. בעיקרון, בארץ מקבלים MMRV (חצבת, חזרת, אדמת, אבעבועות רוח) ופרבנר. אם עבר לפחות 6 חודשים מהמנה הקודם של מחומש (DTAP-IPV-HIB) אז צריך עוד מנה אחרי גיל שנה. אין בעיה להתחסן נגד שפעת (זריקה) במקביל.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CRPדניאל11/10/2011
שלום רב,
מה משמעות של CRP = 2.54 לילדה בת 4 וחצי?
טווח הנורמה מופיע כ- 0-0.5.
בדיקות נוספות שהיו מעבר לטווח הנורמה -
בבדיקת שתן - PROTEIN- U STRIP 50, כאשר טווח הנורמה 0-30,
SPECIFIC GRAV-U STRI 1.034, כאשר טווח הנורמה 1.001-1.030
ספירת דם - EOS.abs 1.6 כאשר טווח הנורמה 0.0-1.6
EOS % 16 כאשר טווח הנורמה 0.0-7.0
MICRO % 6.4 כאשר טווח הנורמה 0.0-6.0
NEUT% 39.4 כאשר טווח הנורמה 40.0-60.0
MPV 6.9 כאשר טווח הנורמה 7.0-15.0
האם בכלל יש משמעות ל-CRP ברמה זו? לפי מה שהתרשמתי בקריאה על הנושא, טווח זה אומנם מעבר לנורמה אבל עדיין נחשב תקין.
לתשובתך אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
CRP - תגובה
ד''ר אריק האס14/10/2011דניאל,
תודה על השאלה. פענוח מעבדות בצורה מירבית אפשרי רק כשיש את הנתונים קליניים - סימפטומים וממצאים בבדיקה. עם זאות אני לא רואה חריגה בבדיקות חוץ מהCRP ומשקל סגולי של השתן שיכול להצביע על התיבשות. הCRP עצמו הוא מדד של דלקת אבל לא אומר לנו איפה בגוף יש את הדלקת. בכל זאת מספר כזה לא מבדיל בין וירוס וחידק. בד"כ כשמקבלים תוצאות מבדיקות דם, הכי טוב לבקש פענוח מהרופא ששלח אותך לבדיקות.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון גיל שנהאמא10/10/2011
שלום, בני בן שנה ו10 ימים. דחינו את החיסון מכיוון שהיה חולה (דלקת גרון ואוזנים )
בחודשיים האחרונים היה חולה מספר פעמים הרופא המליצה לחלק את החיסון לפעמיים.
קבעתי תור לחיסון ב 6/11
1. מה דעתך? האם מומלץ לפצל או עדיף לחסן בפעם אחת
2. לפני 3 ימים התחילה אצל בני פריחה בצוואר והתפשט לבטן ידים רגלים הרופא אמרה שזה תופעה בסיום של מחלה ויראלית . תוך כמה ימים זה אמור לעבור?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסון גיל שנה - תגובה
ד''ר אריק האס10/10/2011תודה על השאלה. בכלליות, אין עדות שפיצול חיסונים גורם לפחות תופעות לוואי. להיפך - כל פעם שמקבלים חיסון יש אפשרות לתופעות לוואי ולכן הסיכון שיהיה משהו באחד החיסונים מצטבר דווקא עם פיצול יותר מאשר לתת כמה ביחד.
מצד שני, יתכן שיש פרטים או רושם של הרופאה שבדקה את הילד ולכן, הייתי מברר את הסיבה שהיא אמרה לפצל. למשל, יש מחקר שילדים עם פרכוסי חום נוטים לפרכס יותר עם MMRV מאשר MMR לבד, אז במקרה הזה (ילד שיש רקע של פרכוסים עקב חום) יתכן שיש שיקול כן להפריד.
לגבי פריחה, הזמן החלמה הוא אינדיבידואלי כך שאינני אוכל לנבא מתי היא תיעלם, בכל זאת זה לא סיבה לדחות חיסונים.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון שפעת לתינוקעלמה09/10/2011
בני בן 7 חודשים חוסן בחיסון שפעת היום אך בטעות קיבל מנה של מבוגרים (מנה/מזרק שלמה במקום חצי). יכול להיגרם נזק, בעיה כלשהיא? תופעות לוואי חריגות שצריך לשים לב? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסון שפעת לתינוק - תגובה
ד''ר אריק האס10/10/2011עלמה,
ילדים שקיבלו את המנה השלמה היו בסיכון יותר גבוה לתופעות לוואי חזקות כולל חום ופרכוסי חום. בגלל זה ההמלצה לפצל לשתי מנות. זה לא אומר שחייב להיות, רק שיש סיכוי יותר גבוה ביחס למי שקיבל החצי מנה. בינתיים תעקבי אחרי הילד רגיל - חום, כאבים או נפיחות באיזור החיסון. כדאי לבקש שהאחות תדווח על התקרית לממונה שלה כדי לשפר את האיכות של השירות.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 7 חודשים- חיסון שפעת- המשך השאלה
עלמה11/10/2011האם בכל זאת צריך לחסנו שוב אחרי חודש, במנה נוספת ? הפעם במינון הנכון כמובן...
דרך אגב, גם ילדתי בת 7.5 קיבלה חצי מנת חיסון שפעת השבוע, זה מאותה סיבה שציינת שנותנים חצי מנה לתינוקות? היא צריכה רק פעם אחת, ולא שוב אחרי חודש. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון לשפעתסיגל06/10/2011
לדר' אריק הס
שלום רב!
אני אמא לשני ילדים בני 6 שנים וארבע שנים, ילדים בריאים בדרך כלל ללא מחלות רקע .
אני מתלבטת אם לחסן אותם בחיסון לשפעת,האמת שאני חוששת מההשפעות של החיסון וכי יש דעות חלוקות לגביי החיסון והשפעותיו.
אודה לך מאוד על תשובתך סיגל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסון לשפעת - תגובה
ד''ר אריק האס09/10/2011סיגל,
תודה על השאלה. אני סבור שכדאי ומומלץ לחסן. אני מתחסן אישי ועושה לילדים שלי. אני מבסס החלטה זו על שנים של נסיון ומחקר שמראה שהחיסון הוא בטיחותי ויעיל, ועל ידע שכשיהיה מגפה ארצית\עולמית של שפעת, אנשים וילדים לא מחוסנים הם יהיו בסיכון הכי גבוה לתחלואה ותמותה.
מבחינה מדעית, החיסון שניתן בזריקה לא יכול לגרום שפעת כי מדובר בנגיף מת שלא גורם למחלה (יתכן שנדבקים ממישהו אחר בזמן החיסון או ממקור אחר). תגובות או תופעות לוואי הן ברוב המכריע קלות (חום נמוך, כאבים באזור הזריקה) כך שהתועלת מול הסיכון מצביע בעד להתחסן. אלה הסיבות ומהלך החשיבה שהם מיצרים המלצתי. עוד שיקול הוא גורמי סיכון בבסיס - עודף משקל, אסתמה, ובעיות בלב הם גורמי סיכון כך שחיסון במצבים כאלה הוא לדעתי חובה.
מצד שני, רוב האנשים יסתדרו עם או בלי חיסון כך שאם את עד כדי כך מודאגת, אולי עדיף שלא תעשי?
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדמת בהריוןענבל06/10/2011
אני נמצאת בהריון בשבוע 29+.
בבדיקה שנערכה לפני שבוע נמצא RUBELLA IGM חיובי, גם על ידי בדיקת המעבדה בתל השומר.
זאת למרות שבשנת 2008 יצא לי RUBELLA IGG חיובי מעל 350. (לא עשו IGM)
הרופאה לא הסבירה אך הדגישה שחייבים לבדוק את העניין, ולא הבינה איך ייתכן
שהייתי מחוסנת וכעת אני עם נוגדנים.....
אשמח להסבר אפשרי ומה היא המשמעות של העניין.
כמו כן, איזו התמחות של רופא מתאימה להתייעצות (נשים או מומחים למחלות זיהומיות?)
תודה על התשובה, ענבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אדמת בהריון - תגובה
ד''ר אריק האס09/10/2011ענבל,
תודה על השאלה. הרושם שלי שהתשובה לא אמיתית. בכל מקרה לא צפוי השפעה על העובר מכיון שהגוף שלך כבר מיצר נוגדנים מגנים שימנע זיהום תוך רחמי. פרטים חשובים שלא ציינת הם גילך, האם חוסנת בעבר, הם קיבלת חיסון כלשהו בזמן לפני הבדיקה, מחלות רקע, ואם את או הילדים שלך היו חולים בזמן אחרון.
ידוע שהריון לפעמים מעורר כל מיני תגובות חיסוניות כך שאני לא בטוח שצריך לבדוק את זה בהריונות עתידיים. להריון הנוכחי, סבורני שרופא נשים עם נסיון בזיהומים לעובר\ילוד הוא הכתובת הנכונה - יתכן שירצה בדיקת מי שפיר (כמובן בהחלטה משותפת אתך) כדי להיות בטוחים שאין העברה.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אדמת בהריון - תגובה - תגובה
ד''ר אריק האס09/10/2011כעיקרון, לא אמורים לבדוק IGM בנשים בריאות ואם בודקים צריך לדעת איך לפענח התוצאות בלי לגרום לחששות שכראה נעשה במקרה שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא מודאגתנטלי05/10/2011
שלום רב לך
אני זקוקה לעזרתך דחוף
בתי בת 11 חוד' וקיבלה רק חלק קטן מהחיסונים בגלל שהיא כל הזמן חולה כמעט כל שבועיים יש לה חום לפעמים בגללה ולפעמים הבן מדביק אותה מהגן ( הוא בן 3 וחצי)
בקיצור קיבלה :
הפטיטיס B - ביום שנולדה- 10/11/2010 , וב-4/1/11 עוד מנה וזהו
מחומשת - כולל Dtap+ipv+hib ב20/1/2011 - קיבלה רק מנה אחת
שאלתי- מה לעשות כעת?
איך אני משלימה לה את יתר החיסונים ובאיזה מרווחי זמן?
מהי האינדיקציה לא לחסן- חום? תסביר לי בבקשה
האם המצב הזה מסוכן?
תודה לך
בברכה
נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אמא מודאגת - תגובה
ד''ר אריק האס05/10/2011נטלי
תודה על השאלה. החיסונים ממשיכים מאיפה שהופסקו. כל אחות טיפת חלב יודעת איך להשלים חיסונים לאלה שלא קיבלו בזמן מסיבה כל שהיא. עצתי אליך היא להגיע לטיפת חלב כמה שיותר מהר אפילו אם הילדה אם חום. כך האחות תסתכל על הפנקס ותגיד לך מה צריך ומתי - בהרבה תחנות אפשר להביא הילדה בלי תור במצבים כאלה ובתיאום עם אחות אחראית כך שתביאי אותה בזמן שאין חום. חום מעל 38 מעלות היא סיבה לא לחסן, אבל רוב תופעות אחרות אפשר לחסן (המשך טיפול אנטיביוטיקה, נזלת, חרחורים, וכו'). תעשו תוכנית ובמשך הזמן תשלימי מה שחסר.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסוןרוני04/10/2011
האם אפשר לחסן בגיל חודש לחצבת ,תינוק שיונק ואימו נוטלת ציפרלקס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסון - תגובה
ד''ר אריק האס05/10/2011גל,
תודה על השאלה, אבל לא הבנתי אותה. החיסון נגד חצבת ניתן אחרי גיל 12 חודשים. במצבים של התפרצות או חשיפה מיוחדת ניתן לתת לפני אבל לא נחשב כלומר צריך עוד מנה אחרי גיל שנה. מה מביא אותך לשאול על זה לתינוק בגיל חודש?
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון משולש לילד אפילפטישי04/10/2011
שלום,
בעבר היו לילד מספר התקפים אפילפטים ולכן בכיתה ב לא ביצענו את החיסון המשולש אלא רק את החיסון הכפול (בלי השעלת)
הילד כיום ללא התקפים מספר שנים
כעת הילד נדרש לבצע את החיסון המשולש הנוסף בחטיבת הבייניים - האם מומלץ גם הפעם לוותר על החיסון נגד שעלת? אם לא - האם יש שינוי היות והוא לא קבל את החיסון ביסוד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסון משולש לילד אפילפטי - תגובה
ד''ר אריק האס05/10/2011שי,
אם הוא עדיין במעקב נוירולוגי, כדאי להתייעץ איתו. אם מצבו לא מצריך בדיקות על ידי נוירולוג לפחות פעם בשנתיים הייתי מחסן אותו רגיל. אין שינויים כתוצאה מאי-קבלת החיסון בכתה ב'.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון מחומש - הפרש זמניםאיל03/10/2011
בננו, בן כשנתיים קיבל כעת מנה ראשונה של החיסון המחומש (העיכוב עקב סיבוכי פגות קשים). האם את המנה הבאה ניתו לקבל כעבור 3 חודשים ( נדמה לי שהכלל הוא חודשיים) ?
חיסון מחומש - הפרש זמנים - תגובה
ד''ר אריק האס03/10/2011איל,
המרווחים בין חיסונים הם מינימלים, אם משום מה יש עיכוב זה לא משפיע על החיסון עצמו. עם זאת, לא מקבלים את ההגנה המלאה של חיסונים עד שמסיימים את הסדרה. במיוחד לפג חשוב לגמור עם כל החיסונים המומלצים כולל RSV ושפעת לפי מקרה כמה שיותר מהר.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקות מתינוק עם cmv?נועה02/10/2011
שלום,
אני בהריון שלישי, שבוע 8+1. מחוסנת ל cmv. (יש לי נוגדנים אך המחלה לא פעילה).
יש לי אחיין בן 5 חודשים שנולד עם הוירוס, כרגע ללא סימנים לפגיעה.
השאלה היא האם אני אמורה להמנע ממפגשים ארוכים איתו- למשל סופ"ש יחד, או שאין עם זה בעיה כל עוד אני לא מחליפה לו חיתולים וכו'.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הדבקות מתינוק עם cmv? - תגובה
ד''ר אריק האס03/10/2011נועה,
תודה על השאלה. אין צורך באמצעיים מיוחדים מעבר להגיינה טובה.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לגבי ילדים קטנים?
נועה03/10/2011אם למשל בתי הקטנה בת השנה וחצי מסתובבת כל הזמן ומכניסה לפה כל דבר, האם היא עלולה להדבק ואז זו כבר תהיה יותר בעיה עבורי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מה לגבי ילדים קטנים? - תגובה
ד''ר אריק האס03/10/2011נועה. היא יכולה להידבק. אין משמעות שונה בשבילך.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבעדי02/10/2011
בני בן שנה ועתיד לקבל את החיסון המשולש (חצבת חזרת אדמת) והמחומשת
אני בנוסף בשבוע 17 להריוני.
האם הילד עלול להדביק ועליי לשמור מרחק ממנו?
אני מחוסנת לאדמת ואבעבועות.
תודה רבה ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שלום רב - תגובה
ד''ר אריק האס03/10/2011עדי,
תודה על השאלה. אין צורך באמצעי זהירות מיוחדות מעבר להגיינה רגילה.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ילד בן 4 מחוסן לטטנוס ?הבר30/09/2011
שלום,
בני בן 4 ושלושה חודשים, קיבל עד כה את כל החיסונים הנדרשים ובזמן.
היום הוא נשרט עד זוב דם מברזל שאמנם צופה בצבע כלשהו אך לא יכולה לשלול אפשרות שהיתה עליו חלודה.
האם יש צורך בחיסון טטנוס או שמא הוא נחשב מחוסן ?
אודה לתשובה בהקדם.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם ילד בן 4 מחוסן לטטנוס ? - תגובה
ד''ר אריק האס03/10/2011הבר,
תודה על השאלה. אם הוא קיבל 4 מנות (3 לפני גיל שנה ואחד אחרי גיל שנה) הוא מחוסן. לשריטות מבעלי חיים או נשיכות מבעלי חיים, רצוי שמנה אחרונה מ5 שנים אחרונות אבל אם הוא קיבל 4 מנות לא צריך לדאוג לטטנוס.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)