פורום חיסונים לילדים, מחלות זיהומיות - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר אריק האס
ד"ר אריק האס
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אריק האס ללא פרסום בפורום

• חיסונים
    עדי
    13/06/2011

שלום,

בני בן שנה ותשע התחלתי לחסנו חודש שעבר.עד כה קיבל דיפתריה וטטנוס,פוליו וhib מנה אחת .האם צריך עוד מנות?כי האחות אמרה שכן אבל קראתי שבגיל שלו מספיקה מנה אחת.האם כדאי לי לחסנו נגד הפרונאר או שזה כבר לא משמעותי?תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חיסונים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיסונים - תגובה

ד''ר אריק האס
    13/06/2011

עדי,

תודה על השאלה. אני שמח לשמוע שהחלטת לחסן. זה אחת מההחלטות הכי חשובות שהורה יכול לעשות לילד. בגיל של הבן שלך, יש טעם לעשות פרבנר (שתי מנות בהפרש של חודשיים), אחרי גיל שנתיים רק מנה אחת. הוא צריך עוד שלש מנות של דיפתריה, שעלת, טטנוס, פוליו, אבל אין צורך לHIB. אם יש בעיה לחסן אותו למרכיבים השונים בנפרד, אפשר לקבל "מוחמש" אבל עדיף להשמתש רק במרכיבים שהוא צריך לקבל. כמובן הוא גם צריך לקבל MMRV וצהבת A וB אם הוא לא קיבל עד כה.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון בכיתה א
    mnco
    12/06/2011

בוקר טוב,
    לפני שבוע בדיוק ביתי חוסנה בבי"ס ,חיסון ה-mmr הכולל אבעבועות רוח.
    היא מאוד פחדה מהחיסון ,היינו איתה וכנראה שמהלחץ היא עשתה שריר והמקום כולו התנפח כולל שטף דם (זה חלף בינתיים , נשאר שטף דם קטן מאוד).
    העניין הוא שארבעה ימים לאחר החיסון הופיעה פתאום (בדגש על פתאום)פריחה מאוד לא יפה (כמו שפשוף אדום )סביב הפה, הלכנו לרופאה והיא מצאה עוד 3-4 שטפי דם קטנים על הרגליים, עשינו ספירת דם שיצאה תקינה.
    בינתיים עברו 3 ימים והפריחה כמעט ונעלמה לחלוטין, גם שטפי הדם חולפים.
    השאלה שלי היא האם כדאי להמשיך ולבדוק את העניין , כולל בדיקת דם מקיפה או שסביר להניח שזו איזושהיא תגובה אלרגית לחיסון (בינתיים אין ולא היה חום)?

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון בכיתה א

הוספת תגובה

• חיסון בכיתה א - תגובה

ד''ר אריק האס
    13/06/2011

אדוה,

תודה על השאלה. קשה לקבוע בדיוק מה זה היה. אם היה תגובה לחיסון, מדובר בתגובה אבל לא אלרגית. הוירוסים הכלולים בתוך MMRV הם מוחלשים כך שהם יכולים לגרום לפריחה קלה כולל שטפי דם. חשוב לבדוק ס"ד במיוחד טסיות כמו שעשיתם. אני גם הייתי בודק משטח גרון או ASLO (בדיקת דם) תלוי בפיזור של השטפי דם כי לפעמים סטרפ יכול לגרום לתמונה דומה (תסמונת שנקרא HSP למרות שזה לא לגמרי מתאים למה שהבנתי ממך). אם הסימנים חולפים לא הייתי עושה בירור נוסף אבל כמובן זה תלוי ברופא שבדק אותו ואיך הוא התרשם.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התגובה, עזרת לי מאוד

אדוה
    14/06/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסוני גיל חודשיים- דחוף מאוד!
    מישל
    11/06/2011

שלום,
    בסוף החודש בתי צריכה לקבל את החיסונים של גיל חודשיים (IPV, DTaP, HiB, PCV13 & ROTA). בעלון שקיבלתי מטיפת חלב צויינו תופעות לוואי קשות מאוד. בנוסף, כשעשו לה את חיסון הצהבת של החודש מרוב כאב היא החלה לבכות ולא הצליחה להחזיר את הנשימה עד שהפכה כחולה (הפכנו אותה על הבטן וטפחנו לה בין השכמות עד שהיא חזרה לעצמה). כמו כן כשאני הייתי תינוקת הייתה לי תגובה אלרגית חזקה מאוד לחיסון והרופא טען שזה אלרגיה לחיסונים (לא חוסנתי מאז בשום חיסון)
    כל אלה העלו בי חששות מאוד גדולות ואני לא יודעת מה לעשות.
    האם ניתן לחסן את הילדה בבית חולים או קופת חולים? האחות בטיפת חלב לא הייתה מאוד מקצועית כשזה קרה...
    האם כדאי לחסן בכלל?
    אני מאוד מודאגת ולא יודעת מה לעשות...

הוספת תגובה

• חיסוני גיל חודשיים- דחוף מאוד! - תגובה

ד''ר אריק האס
    13/06/2011

מישל,

תודה על השאלה. את מעלה כמה נקודות חשובות. ראשית כל, בעלון חשוב לרשום את כל התופעות לוואי האפשריות, במיוחד אלה קשות כדי שמתחסנים (או הוריהם) יידעו מה יכול להיות אחרי חיסון כדי להחליט. הרוב המכריע של מתחסנים לא סובלים מתופעות לוואי חמורות ואלה שכן קורה אצלם תופעות לוואי, הן בדרך כלל קלות וקצר-טווח. תינוקות רגילים לחיות בתוך סביבה מפנקת, חמה, ונעימה כך שהחיסון הראשון הוא הפעם ראשונה שהתינוק והוריו חשים בכאב ולפעמים יש תגובות קשות ומבהילות לתינוק, להורה, ולפעמים גם לצוות המטפל (אני עובד בטיפות חלב כך שאני מדבר על עצמי). מה שחשוב שתדעי שלא מדובר בתגובה אלרגית אלא תגובה צפויה ורגילה לגירוי כואב, יש ילדים עם חשד לאלרגיה אמיתית או בעיה נוירולוגית שמתחסנים בבית חולים אבל אינני ממליץ על זה למצב שאת מתארת. כמובן שמומחה במחלות זיהומיות וחיסונים אני ממליץ על חיסונים. אני חושב שכדאי תהי פתוחה עם האחות על מה שקרה פעם שעברה ותנסו לעצב תוכנית שיהפוך חווית החיסונים לכמה שפחות מלחיץ (תנוחה, אוכל אחרי החיסון, עוד זוג ידיים להחזיק, וכו'). בהצלחה.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Pseudomonas Aeruginosa
    לולה
    07/06/2011

שלום,

שאלה לי -
    בדם הטבורי של בני, שנולד לפני מספר שבועות, נמצא Pseudomonas Aeruginosa.
    הממצא אינו מוכר לרופאת המשפחה שלנו והאינטרנט אף הוא אינו מספק מידע רב בנושא.
    אבקש לדעת מהו אותו ממצא וכיצד יש לפעול בעניין.
    כמו כן, ארצה לדעת האם עליי להיבדק ולראות האם הממצא קיים גם אצלי.
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    Pseudomonas Aeruginosa

הוספת תגובה

• Pseudomonas Aeruginosa - תגובה

ד''ר אריק האס
    07/06/2011

לולה,

תודה על השאלה. פסוידומונס הוא חידק מקטגוריה של גרם שלילי שבד"כ מתגוררים בעור ולפעמים במעיים בלי לגרום לבעיות. הוא נקרא חידק אופורטוניסט כי הוא גורם לבעיות רק בהזדמנות שיש בעיה במערכת החיסון או בשלמות של העור שהיא גם מגינה נגד זיהומים.

הוא יכול לגרום זיהומים קשים ביותר אצל אנשים עם כוייות, דיכוי במערכת החיסון, אנשים עם חומר לא ביולוגי בתוך הגוף (קטטרים קבועים לשתן, תרופות), ולפעמים תינוקות, במיוחד באלה שיש להם בעיה במערכת חיסון מולדת (שלא תמיד יודעים עליו בזמן הריון או לידה).

לא ברור לי מאיזה תרבית צמח החידק. אם מדובר בתוצאה מתרבית דם, צריך לפנות למיון ילדים מיד. אם מדובר בהפרשה דמית מהטבור, שרופא ילדים יבדוק את הטבור ויחליט. אם מדובר בממצא שהיה אז בזמן סביב הלידה, יתכן שהתינוק קיבל טיפול או שחשבו שמדובר בלקיחת התרבות באופן לא סטרילית כך שהתוצאה היא לא אמתית.

בעקרון, אחריות על הרופאה שהקיבלה את התשובה להתייעץ עם רופא אחר (ילדים, פגיה, זיהומולוג וכדומה) כשחוזר תשובה לא ידועה או לא ברורה. היו מקרים שאני כיועץ בטלפון אבחנתי חוסר במערכת החיסון לפי סיפור דומה ככה שכדאי יעוץ בין רופאים ובדיקה בפועל לפי נחיצות הענין.

אין טעם בשלב זה לבדוק את עצמך בהנחה שאת בריאה בד"כ. לעתים פסוידומונס גורם לדלקת בדרכי השתן אבל אינני ממליץ לבדוק אלא עם יש לך סימנים כגון צריבה.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת 7 חודשים, בריכה וחתך ביד
    י
    04/06/2011

שלום,
    התארחנו השבוע במלון והכנסנו את בתנו בת 7 חודשים לבריכה בו. (בריכה שהיו בה ילדים וגם מבוגרים).

לאחר מספר דקות שהיתה בבריכה שמנו לב כי בזרוע ימין יש לה שריטה/חתך באורך של כ-3-4 ס"מ, כאשר בתעלת השריטה יש דם. (לא נזל דם, אלא היה דם רק בתעלה השריטה, מכל מקום היה ברור שזה *לא* חיצוני בלבד).
    כנראה נשרטה מהמנשא בו היתה, ממש לפני שהוכנסה לבריכה.

משמנו לב לשריטה/חתך, כשהיתה בבריכה כבר מספר דקות, הוצאנו את ילדתנו, וכעבור כ-10 דקות חיטאנו ב-2-3 טפיחות של סביעור על פד גזה, שקיבלנו מערכת העזרה הראשונה של המלון.

בעור המקיף החתך היה אודם, בהיקף 2-3 מ"מ.

לאחר כחצי שעה משיצאה מהבריכה, התזנו שתי התזות ספריי מרפן (שרכשתי בינתיים בבית מרקחת קרוב) על השריטה/חתך. האודם סביב החתך עדיין היה קיים.

במהלך היומיים האחרונים, השריטה החלה להגליד, האודם פחת, אם כי עדיין לא נעלם לגמרי, אך בהחלט הצטמצם.

דוקטור -

האם יש חשש זיהום?

האם עלינו לנקוט במשהו נוסף? בדיקת דם כלשהי? למרוח משהו? להמשיך לחטא?

האם נוכחות כלור בבריכה צריכה להרגיע אותנו, בבחינת חומר שמחטא את המים?

תודה!

הוספת תגובה

• תינוקת בת 7 חודשים, בריכה וחתך ביד - תגובה

ד''ר אריק האס
    06/06/2011

תודה על השאלות ועל התיאור המפורט של האירוע. זה מסוג הדברים שרק רופא שרואה את הפצע יכול לקבוע יחד עם הסיפור את הצורך לבדיקות נוספות או טיפול. כלור יכול לספק חיטוי בסיסי, אבל כשמדובר בפצע עמוק הוא לא יחדור לרקמות היותר פנימיות ולפעמים חידקים כן. תפנו לרופא שלכם להמשך מעקב וטיפול.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסונים של שנה,
    אורית
    04/06/2011

שלום, בוקר טוב, לא הבנתי איך שאלתי נמחקה, אשאל שוב, בני בן שנה וחודש עבר חיסון של שנה, לאחר שבוע חום מלווה ב3ימים חום שבקושי יורד, הגיע ל40.6 במוקד אמרו יש טיפה דלקת באוזן אבל לא מצריך שזה מזה, עברתי בדיקות דם, וזהו, רציתי לדעת זה מהחיסון?הוא הקיא, שילשולים חום גבוה, בתודה מראש ,אורית

לקביעת תור
    סגירה
    חיסונים של שנה,

הוספת תגובה

• חיסונים של שנה, - תגובה

ד''ר אריק האס
    06/06/2011

אורית,

תודה על השאלה. יש לפחות 3 חיסונים שילדים יכולים לקבל בגיל שנה, כך שקצת קשה לי לדעת איזה חיסון או שילוב של חיסונים מדובר. עם זאת, מאוד קשה דרך האינטרנט (וגם לפעמים פנים אל פנים) לקבוע אם תופעות לוואי קשורות לחיסון או לא. לדעתי חום גבוה מאוד, והקאות ושלשולים בדרך מצביע על וירוס (או דיסנטריה), אבל קשה לקבוע בוודאות.
    בכל מקרה אין מניעה לקבל חיסונים בעתיד, ואני מקווה שהוא כבר התחיל לחזור לעצמו.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון עם אנטביוטיקה
    שיר
    02/06/2011

שלום,
    בתי מקבלת מידי חודש זריקת פנצילין, שאלתי היא האם היא יכולה לקבל במקביל
    את החיסונים הרגילים שניתנים לילדים?

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון עם אנטביוטיקה

הוספת תגובה

• חיסון עם אנטביוטיקה - תגובה

ד''ר אריק האס
    06/06/2011

שיר,

תודה על השאלה. מותר לה לקבל חיסונים במקביל, אלא עם יש לה חום ביום יומיים לפני מועד החיסונים.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון לאחר CMV
    בר
    26/05/2011

שמי בר אני בת 33 ורוצה להכנס להריון
    לפני חודשיים עשיתי בדיקה ל- CMV
    תוצאות הבדיקה מה - 28.03.2011
    CMV-IGG 15.90 IU/ML ( 0.00- 0.39) (.........)*
    POSITIVE
    NEGATIVE : <0.4 IU\ML
    BORDERLINE : 0.4-0.6 IU\ML
    POSITIVE : >0.6 IU\ML
    CMV-IGM POSITIVE
    RUBELLA -IGG 47.40 IU/ML
    POSITIVE
    עד 15 : לא מחוסן
    30-15: כ'ל נוגדנים נמוך
    יותר מי30: מחוסן
    רציתי לדעת כמה זמן צריך לחכות עד שאפשר לנסות להיכנס להריון
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הריון לאחר CMV

הוספת תגובה

• הריון לאחר CMV - תגובה

ד''ר אריק האס
    26/05/2011

בר,

תודה על השאלה. אין הנחייה ברורה לגבי כמה זמן צריך לחכות אבל מקובל לחכות לפחות חצי שנה מהבדיקה שעשית ב3/2011. אני ממליץ שבתום תקופה זו תתיעצי עם רופא נשים לגבי הצורך לבצע עוד בדיקה לפני שתנסי ליכנס להריון.

בברכה
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון אדמת חצבת חזרת אבעבועות רוח
    יעל
    24/05/2011

בתי בת השנה חוסנה אתמול בחיסון זה ,אני בתחילת הריון בשבוע 8 ,ישנה איזה סכנה בכך שאני באה במגע איתה עם הרוק שלה וכו',האם עליי ללנקוט באמצעי זהירות
    הבנתי שהחיסון מורכב מנגיף חי ,האם יש חשש להידבקות ?
    תודה רבה

הוספת תגובה

• חיסון אדמת חצבת חזרת אבעבועות רוח - תגובה

ד''ר אריק האס
    25/05/2011

יעל,

תודה על השאלה. אין סיכון ידוע לאשה בהריון להיות חשופה לילד שהתחסן לMMR ואין אמצעי זהירות מיוחדים. אם לא ידוע לך את המצב החסינות לאדמת כדאי לפנות לרופא ולהשלים חיסונים לפי הצורך אחרי סיום ההריון.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הידבקות בהרפס פנים
    ענבל
    24/05/2011

בוקר טוב,
    לחמותי גילו עכשיו הרפס בפנים (מצח) בשלב הלא מדבק כבר (גלד).
    העניין הוא שהיא באה במגע עם הנכדים שלה מבלי שידעה שיש לה הרפס (חיבוקים, ליטופים בפנים של הנכדים, מגע בצעצועים, ספרים וכו').
    האם הם יכלו להידבק? תוך כמה זמן מההדבקה אפשר לדעת האם הם נדבקו? אם נדבקו - איפה הרפס יופיע (פנים, שפתיים, חלק אחר של הגוף)?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    הידבקות בהרפס פנים

הוספת תגובה

• הידבקות בהרפס פנים - תגובה

ד''ר אריק האס
    25/05/2011

נטלי,

תודה על השאלות. הם יכולים לידבק, אבל הסיכון העיקרי זה עם מגע ישיר בפצעים בזמן שיש שלפוחית לפני גלד. רוב הסיכוי שמדובר בהתעוררות אצל האשה של זיהום ישן שפחות מדבק מבחינת צעצועים וחיבוקים וכדומה. לא הייתי נוקט אמצעים מיוחדים. במידה והם נדבקו, הפצעים עלולים להופיע איפה שהנדבק נגע (אצבע, שפה אם נשיקה). ילדים לרוב מכניסים את אצבעותיהם וידיהם לפה כך שזה המקום הכי נפוץ, אבל כל עור יכול להיות מעורב.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון רוטה דחוף!!!!
    אמאלא
    19/05/2011

הי
    ביתי בת 16 שבועות ובטיפת חלב טוענים שפספסנו את המועד לחיסון (עד 14 שבועות), ולא היו מוכנים לתת לה אותו.
    האם זה נכון? עד איזה גיל מותר לתת את המנה הראשונה?

אודה לתשובה מהירה אולי כן לדרוש מהם לתת לה.

תודה רבה!!

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון רוטה דחוף!!!!

הוספת תגובה

• חיסון רוטה דחוף!!!! - תגובה

ד''ר אריק האס
    20/05/2011

תודה על השאלה. צוות של טיפת חלב צודק - המנה ראשונה ניתנת לפני 15 שבועות (כלומר 14 שבועות ו6 ימים) ולא אפילו יום אחרי מועד זה.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה לא מסוכן שהילדה לא חוסנה?

אמאלא
    20/05/2011

מפחיד אותי שהיא לא חוסנה ועכשיו סיכויה גבוהים לחלות בנגיף. האם כל שילשולים אומר שזה רוטה? יש משהו לעשות כעת? יש איזו אפשרות למנוע את הדבקותה במחלה?

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה לא מסוכן שהילדה לא חוסנה? - תגובה

ד''ר אריק האס
    21/05/2011

את לא צריכה לפחד יותר מדי. לפני החיסון אלפי ילדים חלו ושרדו. המטרה העיקרית של החיסון היא למנוע אשפוזים מהתייבשות, שלא קורה בכל מקרה. אין לתת חיסון מחוץ לאינדקציה שלו (גיל המותווה וכו'). לא כל שלשולים הוא רוטה, אבל כמעט כל ילד נחשף לנגיף עד גיל שנתיים (לפני הכנסת החיסון). כמו בהרבה מחלות זיהומיות, הקפדה על היגינת הידיים היא גם אמצעי מאוד חשוב למנוע הדבקה.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לחיסון MMR
    זוהר
    16/05/2011

שלום שוב,
    תודה על התגובה המהירה.
    באמרך התגובה היא אינדיבידואלית , באיזה שלב אני צריך לדרוש ברור נוסף , מכיוון שהילדה מתלוננת באופן יומיומי על הכאבים וכן לוחצת בבית השחי.
    חשוב לי לציין שאני לא רואה החמרה בגודל הבלוטות (גם לדעת הרופאת ילדים) אך יחד עם זאת ותחת טיפול אנטיביוטי אין שיפור.
    אתמול ביקרנו שוב אצל הרופאה וגילתה דלקת באוזן וכרגע מקבלת מוקסיפן.
    שאלתי עד מתי ובאיזו תדירות לעקוב?

אודה על תשובתך.

זוהר

לקביעת תור
    סגירה
    תגובה לחיסון MMR

הוספת תגובה

• תגובה לחיסון MMR - תגובה

ד''ר אריק האס
    16/05/2011

זוהר,

קשה לי לקבוע דרך האינטרנט. תהיה בקשר עם רופא מטפל והם יחליטו על צורך לבדיקות דם או הדמייה (ULTRASOUND) של הבלוטות.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לחיסון MMR
    זוהר
    15/05/2011

שלום רב,
    בתי בת שנה וחצי ובתאריך 14.4 קיבלה חיסון MMR .
    ביומיים שלאחר החיסון פיתחה חום שהגיב לאקמול.
    מאותו השבוע ועד היום מתלוננת על כאבים בלחי(מדובר כבר מעל חודש)
    בבדיקה של רופא הילדים הועלתה השערה של נפיחות בבלוטת הרוק , טופלה באוגמנטין במשך שבוע ללא הטבה.
    בבדיקה חוזרת - נפיחות בבלוטות הלימפה בצואר וככל הנראה גם מתחת לבית השחי.
    הלחי הימנית עדיין נפוחה מעט. השבוע (חודש לאחר החיסון) פיתחה מחלת חום עם שיעול ליחתי כבד , נזלת , כיבים בפה שלטענת הרופאה על רקע ויראלי.
    שאלתי היא , מה הבירור הנוסף שצריך לעשות לגבי התנפחות הבלוטות? האם הדבר חולף מאליו ואם כן תוך כמה זמן? מה לגבי חיסונים עתידיים? (להבנתי התנפחות הבלוטות בחיסון זה היא תופעה נדירה)

אודה לתשובתך
    בברכה
    זוהר

לקביעת תור
    סגירה
    תגובה לחיסון MMR

הוספת תגובה

• תגובה לחיסון MMR - תגובה

ד''ר אריק האס
    16/05/2011

זוהר,

תודה על השאלות. בלוטות לימפה יכולות להתנפח בהרבה מצבים שונים. ההחלטה לעשות בירור נוסף היא בידי הרופא המטפל. עם זאת אתה לא כתבת דברים שמצלצלים לי שחייב לעשות בירור בשלב זה. הזמן עד שזה חולף הוא אינדיבידואלי (ימים עד שבועות) ולכן צריך להיות במעקב. אין משמעות לזה על חיסונים בעתיד (גם אני מסופק אם התופעות שאתה מתאר הם בכלל קשורות לחיסון).

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CMV בשליש אחרון
    רויטל
    14/05/2011

שלום,
    אני בשבוע 33 פלוס. לפי הבדיקות של תחילת ההריון אני מחוסנת ל-CMV.
    אתמול ילד כבן שנה וחצי נגע באפי למשך כשתי שניות לאחר שידו הייתה בפיו . אינני יודעת אם הילד חלה ב-CMV ואם הוא מפריש את הנגיף.
    האם הדבקה אפשרית?
    האם בשלב כזה של ההריון יכול להיגרם נזק לעובר במידה והוא חלילה נדבק?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    CMV בשליש אחרון

הוספת תגובה

• CMV בשליש אחרון - תגובה

ד''ר אריק האס
    19/05/2011

רויטל,

אני לא חושש מCMV במקרה שלך לפי הנתונים שציינת. שתהיה לך לידה בריאה וקלה..

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון לאבעבועיות רוח
    שרון
    12/05/2011

בתי בגיל 3 קיבלה חיסון לאבעבועות רוח כיום היא תיהיה בת 13 האם היא צריכה להתחסן שוב ? בזמנה לא קיבלו את החיסון בכתה א
    האם היא תצטרך להתחסן כל 10 שנים?

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון לאבעבועיות רוח

הוספת תגובה

• חיסון לאבעבועיות רוח - תגובה

ד''ר אריק האס
    19/05/2011

שרון,

תודה על השאלה. מנה אחת של חיסון לאבעבועות רוח נותן חסינות מעל 87% נגד כל חומרה ויותר גבוה במניעת מחלה קשה. שתי מנות מעלה החסינות למחלה כלשהיא מעל 90%. זאת אומרת שחיסון אחד נותן כסוי די טוב. ומנה שניה עוד יותר טוב. אין המלצה לתת כל 10 שנים. התוכנית לילדי ישראל כוללת רק ילדים שנולדו מ2002 ואילך כך שלא נראה לי שאפשר להתחסן עם עוד מנה - אפשר לברר עם הקופת חולים אם אפשר לשלם על זה פרטי. עוד אופציה היא לבצע בדיקת דם לראות אם יש נוגדנים לVARICELLA. תפני לרופא מטפל והוא יכול לעזור לך להחליט מה לעשות.

בברכה,
    ד"ר אריק האס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה