מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חיסון צהבת B מנה שלישית באיחורעינת23/03/2011
שלום,
יש לי תינוק בן 8 חודשים.
הוא קיבל מנה ראשונה של צהבת B בלידה ומנה שנייה בגיל חודש וחצי.
אני יודעת שאת המנה השלישית אמורים לקבל בגיל 6 חודשים, אבל בגלל בעיה בתורים לטיפת חלב הוא יקבל אותה רק בגיל 9 וחצי חודשים.
האם דחיית המנה השלישית היא בעייתית? האם החיסון תופס למרות זאת?
תודה מראש,
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון צהבת B מנה שלישית - אין בעיה
ד''ר מיכאל גדלביץ'03/04/2011אין בעיה עם איחור של חודשים. העיקר שיבוצע - מדובר במנת דחף, אשר אמורה לקבע את החיסון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסוןעדי23/03/2011
שלום
חיסנתי את בני היום רביעי למחומשת ולא רציתי לחסן יחד עם רוטה ופרבנר
רוטה אני נותנת בעוד חמישה ימים האם ההבדל בין חיסון לחיסון בסדר ולגבי פרבנר?? האם מומלץ יחד עם רוטה במידה ולא מתי??בני בן 3 חודשים
תודה דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסון - תגובה
ד''ר אריק האס23/03/2011דנה,
תודה על השאלה. כעיקרון איני ממליץ על פיצול חיסונים, אבל אפשר לחלק את זה כמו שציינת. רק שימי לב שהמנה ראשונה של רוטה צריכה להיות לפני גיל 15 שבועות (שזה יוצא בערך 3 חודשים ושבוע וקצת מהלידה). אם את מחכה יותר מזה הוא לא יוכל לקבל בהמשך. אין מרווח מינימלי בין מחומש, ROTA ולאחר מכן פרבנר כך שתעשי את זה בהקדם האפשרי. פרבנר מיועד נגד חידק שנקרא פנוימוקוק, וילדים קטנים הם אלו שהכי בסיכון להסתבך, כך שכדאי לקבל את החיסון כמה שיותר מהר מגיל חודשיים ומנה שניה 2 חודשים לאחר מכן.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיסון
עדי23/03/2011אז אני יעשה רוטה עם פרבנר.
תודה רבה ד"ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת הנשיקה ?רון22/03/2011
שלום,
בני בן 9. לפני חודש חלה בשפעת. מאז מתלונן על כאבי ראש, סחרחורות, כאבי בטן בחילה (בלי הקאות) חולשה, כאבים בגפיים בעיקר בשעות הבוקר אך לעיתים גם לאורך היום.
הרופא חשד במחלת הנשיקה ובדיקות הדם הראו:
(VCA IgM (NEG), VCA IgG (POS,
(EBNA IgG (POS
EBV Past infection
CMV IgG שלילי
CMV IgM שלילי
הבנו שזה אומר שהוא חלה בעבר במחלת הנשיקה - האם יתכן שהוא חלה במחלת הנשיקה לאחרונה (נניח לפני חודש) או שהתוצאות מראות שלא יתכן שחלה בה בחצי שנה האחרונה ?
רופא המשפחה בדק אותו וכתב
"אישונים שווים מגיבים קרניאליים פטלריים תקינים אין הגדלת LN רגשיות קלה מעל הסינוסים"
כמו כן נערכו הבדיקות הבאות:
בדיקות דם תקינות.
בדיקת אולטרה סאונד בטן תקינה
בדיקת עיניים כולל פונדוסים תקינה.
קיבל שבוע מוקסיוויט בשל חשד לסינוסים, התלונות שכחו במקצ לקראת סוף הטיפול , אך יומיים אחרי הפסקת הטיפול חזרו.
האן יש בדיקות נוספות שעלינו לערוך ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחלת הנשיקה ? - תגובה
ד''ר אריק האס23/03/2011רון,
תודה על השאלה. לא ניתן לקבוע בודאות מתי הוא נדבק עם EBV. בכל זאת הרושם שלי שלא מדובר בתופעות קשורות למחלת הנשיקה. אתם צריכים להיות במעקב צמוד עם רופא מטפל שלכם כי יתכן שיהיה צורך לבצע עוד בדיקות (דם או הדמייה) או במקרה שאין שיפור, ייעוץ עם מומחים קשורים למערכות המעורבות (כגון נוירולוג). מה שהרופא שלכם עשה וכתב עד עכשיו נשמע סביר מאוד כמה שאני יכול להתרשם ממה שמסרת לי.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת הנשיקהריקי20/03/2011
ילדה בת 4.5 עם מחלת הנשיקה מה זה אומר וממה צריך להיזהר ואחרי כמה זמן זה חולף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מחלת הנשיקה - תגובה
ד''ר אריק האס21/03/2011ריקי,
תודה על השאלה. בד"כ שאלות כאלה עדיף לשאול הרופא שקבע את האבחנה, כי לא אמרת לי איזה סימנים היו ואין לי אפשרות לבדוק את הילדה.
בכלליות, מחלת הנשיקה מדברת על קבוצה של וירוסים שעוברים דרך רוק וגורמים לכל מיני תופעות. הכי שכיח הוא וירוס שנקרא EBV. מדובר במחלה כמעט תמיד עוברת לבד, ואין צורך במעקב מיוחד. מכיון שיש כל מיני תופעות, הצורך ספציפי למעקב או בדיקות נוספות נקבע ע"י הסימנים. למשל, אם יש הגדלת טחול, צריך לחכות לפני חזרה לספורט פעיל. הזמן שזה לוקח לעבור הוא אינדיבידואלי, כל אחד בקצב שלו. על פי רוב עובר תוך שבועיים עד 3 שבועות.
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ריקי24/03/2011ד"ר הס תודה על התגובה
בהמשך לשאלתי התסמינים שהובילו אותנו לגילוי מחלת הנשיקה היו: חום לא גבוה בא והולך ,חולשה עייפות חוסר תאבון וגילוי בעקבות בדיקת דם
שאלתי היותר חשובה היא אבי חולה סרטן ומרגע גילוי מחלת הנשיקה אני לא מקרבת את הילדה לאבי (עד מתי ניתן לדעת מתי זה נגמר)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך - תגובה
ד''ר אריק האס24/03/2011ריקי,
יש מספר מחלות שיכולות לגרום לתסמונת "מחלת הנשיקה" רוב האוכלוסיה (מעל 95%) חלו במחלות האלו (הרבה פעמים אפילו בלי לדעת) בגיל צעיר ונשארים עם חסינות טובה אפילו במצבים של דיכוי במערכת החיסון כמו סרטן (גם תלוי בסוג ובטיפולים). מצד שני, הוירסים יכולים להיות מופרשים מרוק ומגע קרוב אפילו עד גיל שנה כך שקשה לקבוע מתי "אין סיכוי בכלל". אני ממליץ שתתיעצי עם האונקולוג של אביך על המצב החיסוני שלו ואם מותר לו להתקרב ומתי.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטה בעקבות חיסוןענת16/03/2011
שלום
בתי עברה חיסון בגיל שישה שבועות בכל רגל
כת אנחנו כמשעט שלושה שבועות לאחר החיסון ועדיין נשארה לה בליטה מתחת לעור,מעין גו'לה קטנה.
מה עושים?
זה נורמלי?
זה יעבור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בליטה בעקבות חיסון - תגובה
ד''ר אריק האס16/03/2011ענת
תודה על השאלה. זה קורה לפעמים וחולף במשך הזמן. אם יש אודם או רגישות במקום, כדאי שרופא יבדוק אותו לשלול זיהום. אחרת רק תעקבי אחרי זה.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק נפיחות
ענת17/03/2011תודה על תשובתך המהירה...
יש בשתי הרגליים רק נפיחות באזור הזריקה,אך עליי לציין שזה 3 שבועות אחרי.זה הילד השלישי ומעולם לא נתקלתי בזה.
זה ייעלם עם הזמן?אני צריכה לעשות משהו?
תודה-ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי אחרי חיסון מחומששני13/03/2011
שלום ד"ר
תינוק בן 4 חודשים ועבר לפני 4 ימים חיסון מחומש +פרבנר+רוטה וירוס.
שמתי לב כי יומיים אחרי הוא התחיל לרעוד בידיים מה שלא היה בודאות קודם לכן.
1.האם יש קשר לחיסון?
2.האם יש צורך לקחת לבדיקה?
3.האם זוהי תופעה חולפת אם חלילה גרמה לנזק בלתי הפיך?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תופעות לוואי אחרי חיסון מחומש - תגובה
ד''ר אריק האס16/03/2011שי,
תודה על השאלה. רעידות בידיים לא נחשבות כתופעת לוואי ידועה של החיסונים שהוא קיבל. בכל זאת אני שמעתי תלונות דומות מהורים אחרים כמה ימים אחרי החיסון. אם זה לא עבר לבד כן כדאי לקחת אותו לבדיקה. בגדול אם יש ספק עדיף להיות בטוחים וכן לקחת אותו ולא לחכות עד שרופא באינטרנט חוזר אליכם.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטלי13/03/2011
שבוע טוב,
אולי זה לא הפורום הנכון אך אודה בכל זאת אם תוכלו לסייע. אבת 43, לא התחסנתי נגד שפעת והייתי רוצה לבקר בת משפחה מובגרת המאושפזת בבית חולים (בשל דוחק במחלקות - היא במיון. בעייתה אינה מדבקת - היא מאושפזת בגין זיהום. כעת היא על אנטביוטיקה ומגיבה יפה ואמורה להשתחרר תוך כמה ימים). החשש שלי הוא מיתר המאושפזים החולים כיוון שלא נטלתי ברוב טיפשותי את החיסון. האם זה בעיה/מהתגרות בגורל ועדיף להימנע מכך? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
ד''ר אריק האס16/03/2011בילי,
תודה על השאלה. בגדול אפשר להגיד שאת יותר מסוכנת לאנשים מאושפזים בביה"ח מאשר שהם ידביקו אותך. אני ממליץ שכולם יעשו החיסון נגד שפעת בהתחלת העונה, אך בשלב זה יש פחות מקרים ולוקח הגוף שלך לפחות 2 שבועות להגיב כך שאני לא ממליץ שתעשי החיסון רק לסיבות שהזכרת
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסוןעדי11/03/2011
שלום
בני בן חודשיים צריך להתחסן לפרבנר יחד עם תרכיב משולש האם זה בסדר לדחות את הפרבנר לגיל שנה לפחות??
יצא לי לעשות לו חיסון של גיל חודשיים בגיל שלושה חודשים והחיסון של תרכיב משולש עושים עם הבדל של חודשיים לפי מה שראיתי בכרטיס מעקב.כלומר יצא לי לעשות לו בארבעה חודשיםחיסון נוסף כמה זמן מומלץ/צריך לחכות בין חיסון לחיסון??
אשמח לתשובה תודה עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסון - תגובה
ד''ר אריק האס16/03/2011עדי,
תודה על השאלה. פרבנר מכיל 13 זנים של פנוימוקוק, החידק שהוא אחד מהגורמים הכי שכיחים לדלקת קרום המוח, אלח דם, דלקת ריאות, דלקת אוזניים וסינוזיטיס. ילדים צעירים הם בסיכון מוגבר לסיבוכים מהמחלות האלה, ולכן כדאי להתחיל לקבל אותם בגיל חודשיים, אבל יש טעם לחסן גם בילדים יותר גדולים. לגבי לוח הזמנים, אני ממליץ שתגשי לטיפת חלב כדי שאחות תעזור לך להחליט איזה חיסונים ומתי (כפי הנחיות כתובות בתדריך חיסונים של משרד הבריאות). בגדול אני ממליץ על יותר מחיסון אחד כל פעם, כדי שהוא ידביק את הקצב כמה שיותר מהר. עד גיל 6 חודשים, רצוי שיהיה לו 2 מנות פרבנר בהפרש חודשיים, 3 מנות צהבת B, ו3 מנות "מחומש" בהפרש של חודשיים. מי שלא הספיק ממשיך עם מרווחים מומלצים שכל אחות טיפת חלב יודעת עד שהם קיבלו כל המנות. אחרי גיל שנה חשוב לקבל מנה של MMRV (חצבת אדמת חזרת אבעבועות רוח), עוד מנה של מחומש לפחות 6 ח' אחרי המנה ה3, ועוד מנה של פרבנר. בגיל 18 חודשים יש צהבת A ועוד מנה לאחר 6 חודשים. מקווה שזה עוזר לך.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הגיוני תופעות לוואי מחיסון110/03/2011
האם הגיוני תופעות לוואי מחיסון כאשר עברו 3 שבועות מיום החיסון .
מדובר על חיסון גיל חצי שנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם הגיוני תופעות לוואי מחיסון - תגובה
ד''ר אריק האס16/03/2011תודה על השאלה. רוב התופעות לוואי הם יהיו תוך יומיים מהחיסון. לעתים נדירות, גם זמן מה אחרי חיסונים עד 3-4 שבועות. קשה לדעת בלי לפרט איזה סימנים.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CMV שבוע 12 הריון ראשוןמפוחדת ומודאג10/03/2011
שלום רב, ראשית אני מודה לכם על הפורום הנפלא ועל ההעינות המהירה.
אני בת 31 הריון ראשון שבוע 12+3.
1.כשנודע לי שאני בהריון עשיתי בדיקות דם ותוצאה של CMV היתה NEGETIVE (אף פעם לא חילית בוירוס)
2.ב 6.03 עשיתי בדיקות דם חוזרות ל CMV ואלו התוצאות:(מתנצלת מראש על הרשימה הארוכה)
CMV -IGG 4.20 IV/ML
POSITIVE
NEGETIVE<0.4
BORDERLINE 0.4-0.6
POSITIVE 0.6
CMV -IGM POSITIVE
CMV-AVIDITY ATTENTION
30< HIGH AVIDITY
15%-29.9% BORDERLINE
14.9% > LOW
CMV -IGG AVIDITY -18%
3.ב8.03 עשיתי בדיקת שקיפות עורפית והרופא היה מרוצה מהבדיקה טען "תוצאות מצויינות"
4.כרגע אני מבולבלת מאוד מפחדת לא מבינה מה קורה ומה הולך לקרות?????
5.הרופא שלי אמר שיש לבצע סקירת מערכות ומי שפיר בשבוע 22.
השאלה שלי:
האם הוירוס רדום אצלי בגוף כרגע לכל ארוך ההריון?
אם העובר לא נדבק זה לא אומר שהוא לא יכול להידבק בכל שלב אחר בהריון?
מה לדעתכם לגבי התוצאות שלי?? האם הם מאוד גרועות???
מה אחוז הסיכויים העובר נדבק?
מפחיד אותי כשאני קוראת בפורומים על בנות שעשו"גרידה" בשבועות 8-12 ברגע שגילו שחלו בוירוס CMV... מה זה אומר שאני צריכה לעשות כרגע גרידה?????
מודה לכם מראש על תשובתכם ועל הסובלנות.. אני באמת לא יודעת מה לעשות.
יום נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
CMV שבוע 12 הריון ראשון - תגובה
ד''ר אריק האס16/03/2011שלום,
לפי הבדיקות נראה שנדבקת בCMV בזמן אחרון (האם היו סימנים כגון חום או האם היית במגע עם ילדים קטנים או בגיל גן?) זה שנדבקת לא מחייב שהתינוק נדבק. בדיקות כמו מי שפיר יכולות לתת אינדקציה אם העובר נחשף לוירוס ברחם. החלטה לעשות מי שפיר ו\או הפלה זה רק עם רופא אמיתי שיכול להסביר לך כל האופציות ולא ע"י רופא באינטרנט. יתכן שהוירוס רדום אצלך, יותר חשוב מה קורה מקומי בשליא\רחם. המספרים בנוגדנים לא מאפשרים לכמת את הסיכון כך שאין תשובה למה ששאלת לגבי המשמעות של הבדיקות מבחינת הערכים.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון HPVאלון08/03/2011
שלום לך
האם חיסון נגד הוירוס HPV עלול לגרום נזק למי שכבר נדבק קודם לכן בוירוס?
תודה,
אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסון HPV - תגובה
ד''ר אריק האס16/03/2011אלון,
תודה על השאלה. לא גורם נזק - אבל גם לא מטפל, כלומר שהחיסון רק יעיל למנוע HPV, ברגע שיש זיהום החיסון לא יטפל בו.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר לארה"באלי07/03/2011
שלום,
יש לי שתי בנות בנות 8 חודשים ושנתיים ו-7 חודשים.
אנחנו עוברים חודש הבא לבוסטון ואנחנו מעט מבולבלים מבחינת חיסונים.
האם החיסונים שניתנים בארץ זהים למה שניתן בארה"ב?
הרישום לגני ילדים הוא רק אחרי שהסדרנו את כל החיסונים הנדרשים שם.
אשמח לעזרה.
המון תודה
אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מעבר לארה"ב - תגובה
ד''ר אריק האס07/03/2011אלי,
בהצלחה עם השינוי. כל מדינה(במקרה שלכם MASSACHUSETTS) יש לו את הנוהלים איזה חיסונים דרושים ליכנס לגן. בגדול לילדים שלכם צריך 4 מנות של DTAP, HIB, וPOLIO. בנוסף 3 מנות של צהבת B, ומנה אחת של MMR. יש מדינות שחייבות גם שתי מנות של צהבת A. ילד מחוסן לפי לוח חיסונים של משרד הבריאות בישראל קיבל כל החיסנים האלה.
לדעתי אין גנים שמחייבים פרבנר או רוטה (שני חיסונים שהיו זמינים בארץ אבל רק תשלום בקופ"ח עד שניתיים אחרונות וסביר שהקטנה קיבלה) אבל תבדקו את זה מול הגן או העיריה - צריך להיות להם טופס של החיסונים הדרושים לכניס הלגן - ואחות מטיפת חלב יכולה למלא התאריכים עם חותמת שלה, אבל בגדול יש תיאום בין תוכניות ארה"ב וישראל..
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קריותרוני02/03/2011
הנכדה שלי בת שנה ושלושה חודשים.
לפני חודש חזרה מטיול במזרח עם "אמפטיגו "לדיברי רופא העור.
הפצעים עברו במתן אנטיביוטיקה פלוס מישחות.(הפצעים ,הקילופים והנוזלים בישבן)
לפני שבוע חלתה בדלקת אוזניים ושיעול טופלה שוב באנטיביוטיקה לשלושה ימים.
אתמול שוב הופיעו הפצעים והאדמומיות בישבן.
האם החיידק עדיין בגופה הקטן? האם מתן אנטיביוטיקה במינונים כל כך גבוהים בתקופה קצרה יכול לעורר את חיידק האמפטיגו? מחכה לתשובתך.
תודה מראש.
סבתא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קריות - תגובה
ד''ר אריק האס07/03/2011רוני,
תודה על השאלה. החידקים שגורמים לIMPETIGO חיים על העור באופן כרוני כך שהם מתרבים בקצב איטי ולא גורמים לבעיות. הבעיה נגרמת כשיש חדירה לעור או לדם ואז יכול להיות דלקת. אם היא סובלת מאירועים חוזרים, הרופא יכול לבדוק נשאות לסטאפ בזמן שהיא לא מקבלת אנטיביוטיקה (מקובל לבדוק בנחיריים במטוש של משטח גרון). אם היא נשאית יש שיטות לנסות להוריד את הנשאות, אבל זה לשיקול דעת של הרופא שלכם כי אין אמצעי שהיא מטפל בבעיה באופן מושלם. אם יש "אסטמה של העור" או עוד בעיות בשלימות של העור, כדאי להיות במעקב של רופא עור כי ילדים האלה בסיכון לאירועים חוזרים ולעתים קשים יותר.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון MME מאוחרMOZ28/02/2011
שלום
ביתי בת שנתיים ועוד לא חיסנו אותה ל- MMR
רשום שהחיסון הראשון הוא בין 12 ו 15 חודשים
האם צריך לחכות לחיסון השני בגיל 4?
או שאפשר לחסן אותה עכשיו?
מה המשמעות שאיחרנו? האם החיסון ישפיע פחות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חיסון MME מאוחר - תגובה
ד''ר אריק האס01/03/2011MOZ
תודה על השאלה. המועד של החיסון זה המינימום. אפשר לעשות עכשיו בלי בעיות. המנה של גיל 4 עדיין נצרך. צריך לעבור לפחות 4 שבועות בין מנות (כמובן עדיף לעשות המנה הראשונה בהקדם האפשרי והשני בגיל 4). המשמעות של איחור החיסון היא אך ורק שהילדה יכלה להידבק. לכן רצוי לקבל חיסונים כמה שיותר מוקדם כדי לא להיות בסכנה. ההשפעה לא שונה בגילאים יותר מאוחרים.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא דואגתבר27/02/2011
שלום !
בתי בת שנה ו 11 חודשים עם חום גבוהה בין 38-39 מעלות כבר שלושה ימים
הרופא אמרה שיש לה גרון אדום ונתנה בדיקות
והנה תוצאות
NEUTROPHILS 5.90 K/UL ( 1.20- 6.40) (.......*.)
NEUTROPHILS % 54.40 % ( 19.00- 51.00) (.........)*
LYMPHOCYTES 3.18 K/UL ( 2.60- 8.10) (*........)
LYMPHOCYTES % 29.40 % ( 41.00- 68.00)*(.........)
MONOCYTES 1.64 K/UL ( 0.25- 1.43) (.........)*
MONOCYTES % 15.10 % ( 5.00- 11.00) (.........)*
EOSINOPHILS 0.04 K/UL ( 0.00- 0.78) (*........)
EOSINOPHILS % 0.38 % ( 0.00- 6.00) (*........)
BASOPHILS 0.08 K/UL ( 0.00- 0.20) (...*.....)
BASOPHILS % 0.78 % ( 0.00- 1.50) (....*....)
RBC 4.48 M/UL ( 3.90- 5.50) (..*......)
HEMOGLOBIN 12.10 G/DL ( 11.00- 14.00) (..*......)
HEMATOCRIT 36.10 % ( 32.00- 41.00) (...*.....)
MCV 80.60 FL ( 70.00- 85.00) (.....*...)
MCH 27.10 PG ( 23.00- 29.00) (.....*...)
MCHC 33.60 G/DL ( 32.00- 35.50) (...*.....)
PLATELETS 295.00 K/UL ( 190.00- 450.00) (...*.....)
MPV 9.60 FL ( 6.50- 11.50) (.....*...)
אשמח לתשובה בהקדם תודה מראש !!1* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אמא דואגת - תגובה
ד''ר אריק האס01/03/2011בר,
תודה על השאלה. לצערי אין תחליף לבדיקת רופא פנים אל פנים. קשה לי באינטרנט לאבחן סיבה לחום למרות שעל פי רוב מדובר בוירוסים וחידקים. הספירת דם לא מראה סימנים של חידק אבל מה שקובע הצורך לאנטיביוטיקה הוא השילוב בין הסימנים המלוים החום, הממצאים בבדיקה, והס"ד. תחזרי לרופא המטפל (או דרך טלפון) להדרכה.
בברכה,
ד"ר אריק האס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)