מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהסימי17/11/2008
אבי עבר בדיקת אולטרסאונד בטן בעקבות כאבי בטן , צרבות ופליטות. בין היתר נכתב על הכבד: "נצפו מספר רב של נגעים היפודנסיים בגדלים שונים , פזורים על שתי האונות. המוקד הגדול ביותר מגיע עד 4.5 ס"מ. קרוב לוודאי מדובר בתהליך גרורתי גס". האם תהליך גרורתי גס משמעו סרטן במוקד אחר (אולי המעי הגס) ששולח גרורות לכבד? מה הפירוש? אבי מתוכנן לעבור גם בדיקת CT , מה אמורים לבדוק שם? מה דעתך הכללית מנסיונך? למה לשים לב להמשך? אילו בדיקות כדאי לוודא שמתבצעות? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תהליך גרורתי
ד''ר מוטי חיימי24/11/2008שלום סימי,
"תהליך גרורתי לכבד"- הכוונה היא שמדובר בגידול סרטני (רקהוא שולח גרורות) שמקורו במקום אחר (כמו המעי למשל) , וששלח גרורות לכבד.
ממליץ אכן לעבור בדיקת CT ואולי גם מיפוי FDG, לפי המלצת האונקולוגים המטפלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחסור בברזלנ.12/11/2008
שלום, לאחר שכנראה התעלף בגן הילדים בוצעהבדיקת דם ונמצאו החריגים הבאים המוגלובין 10.90 ESR 28 MCV 63.60 20.40MCH האם מחסור בברזל גורם לכל הסימפטומים הללו או שמא התוצאות מעידות על דלקת או מחלה אחרת. ואם כן מהי המלצתך להמשך בירור? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנמיה
ד''ר מוטי חיימי16/11/2008שלום,
אכן מדובר באנמיה, אם כי לא מדובר באנמיה קיצונית שתגרום להתעלפות ורצוי לחפש סיבה נוספת.
הסיבה השכיחה ביותר לאנמיה בילדים היא חסר ברזל.
ממליץ לפנות להמטולוג ילדים לצורך השלמת הבירור (בדיקות דם למאגרי ברזל, בירור לטלסמיה ) וטיפול בהתאם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן בלוטות הלימפהאחת09/11/2008
היי, לבן של חברה של אחי, ילד חמוד בן 9 בסך הכל, גילו סרטן בבלוטות הלימפה (נון הוצ'קינס) לפני חודש וחצי. הסרטן שלו במצב 3 והוא התחיל טיפולים כימותרפיים קשים וכואבים. מה זה אומר? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נון- הודג'קין לימפומה
ד''ר מוטי חיימי09/11/2008מדובר בסרטן של בלוטות הלימפה.
לעתים יש מעורבות של הבטן, או איברים נוספים.
הטיפול כולל כימוטראפיה ולעתים גם הקרנות.
סיכויי הריפוי תלויים בדרגת התפשטות המחלה ובתגובה לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנתיים לוקמיהאסתר05/11/2008
דר' שלום רב, אני כותבת בשמם של חברי, שבנם בן השנתיים אובחן עם לוקמיה לפני כחודש. הם גמרו סידרה ראשונה של כימותרפיה וצריך להתחיל את השניה, אך עקב מצבו, חולשה רבה, נימנום, חוסר תיאבון מוחלט, הם לא יכולים להתחיל את הסדרה השניה. האם ידוע לך על איזה שהוא ייעוץ תזונתי,או אלטרניטיבי כל שהוא באופן פרטי כמובן, שיכול לעזור לילד להתחזק כדי להמשיך הלאה. צוות ביה"ח לא מספק תשובות פרט לטיפול המסורתי, וכבר היה לנו מיקרים בהם שמענו על פתרונות לבעיות שתקפו את הילד, כמו פצעים איומים בפה, בדרך עקיפה..... ההורים המומים מידי מכדי לנסות למצוא תשובות בעצמם. אודה לך מאד על תשובתך אסתר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולים משלימים
ד''ר מוטי חיימי09/11/2008שלום אסתר,
זמן הטיפולים הכימוטרפיים מתאפיין בחולשה ופצעים בריריות הפה והמעי.
רצוי לפנות לרופא הומאופאט הבקיא בטיפולים לילדים במיוחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטןאילנה04/11/2008
שלום אני אופיר אני בת 12 ואני פוחדת שיש לי סרטן האם תוכלו לעזור לי בלהגיד לי מה התופעות שיש לך סרטן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימנים של סרטן
ד''ר מוטי חיימי04/11/2008שלום אופיר.
ישנם סוגים רבים של גידולים סרטניים ולכל אחד ביטויים שונים.
אין טעם לנסות ולתאר לך את כל התופעות של כל הגידולים.
רצוי שתגשי לרופא המטפל שלך שיוכל לבדוק אותך ולהבין במה מדובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגעים במוח - פיזור לפטומנינגיאליאפרת02/11/2008
אני בת 56 אובחנתי לפני כשנה בnsclc שלב 4.ישנם שני נגעים בראש שלא היה ברור אם אילו גרורות. לאחר מעקב של שנה הנגעים החלו לגדול. כרגע ,אין לי תופעות לואי .אני מטופלת בטרסבה מרגישה ומגיבה היטב. לגבי הנגעים במוח נאמר שהם פיזור לפטומנינגיאלי.האם תואיל להסביר לי מה זה ?מה הטיפול? הקרנות וטיפול תרופתי ?הקרנות ממוקדות או על כל הראש ומהן תופעות הלוואי המשמעותיות?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן במבוגרים
ד''ר מוטי חיימי04/11/2008שלום אפרת,
הפורום מיועד למחלות סרטן בילדים.
לצעריף אני פחות מתמצא בגידולי- מבוגרים.
בעקרון "פיזור לפטומנינגאלי"- מתכוון לכך שיש פיזור לאורך הקרומים של המוח.
רצוי ללכת לרופא המטפל המכיר את המקרה הספיציפי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשאלה29/10/2008
בקרוב אני מתחילה להתנדב (דרך האגודה למלחמה בסרטן) עם נערה חולה (כיתה ח'). רציתי לשאול אם יש לכם רעיונות לאיך להתחיל. עקרונית אני אמורה לעזור לה להשלים חומר של לימודים (לא שיש מה להשלים השנה...) אבל חשבתי בפעם הראשונה לעשות מן מפגש היכרות. מה אני יכולה לעשות/להביא שישמח אותה?? מה לא לעשות/לא לא להגיד לה שיכול להרגיז אותה?? האם נכון לאמר לה שאני שם כדי לעזור לה? אני לא רוצה לעצבן אותה ולתת לה להרגיש חולה ומסכנה. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליווי ילדה חולה
ד''ר מוטי חיימי04/11/2008שלום רב,
לדעתי רצוי לחכות לפגישה ולנסות לזרום עם הנערה עצמה.
את יכולה לספר על עצמך וכך לנסות ולראות כיצד היא מגיבה ולמה היא מצפה מהמפגשים איתך.
אין פתרונות שווים לכולם , ולכל ילד אופי שונה.
בגדול- הגישה שלך די נכונה לדעתי.
בהצלחה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנירית26/10/2008
שלום, אני בהריון, ואני מוטרדת מהשיחות בפלאפון והקרינה. רציתי לדעת האם יש השפעה מזיקה על העובר (שליש ראשון) כתוצאה מ: 1. שיחות בפלאפון. 2. שליחת וקבלת SMS מהפלאפון (ומהו המרחק הרצוי מהבטן?). 3. שיחה מטלפון אלחוטי (מחובר לבזק). תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזק מקרינה
ד''ר מוטי חיימי26/10/2008שלום נירית,
לצערי אין מידע חד משמעי בנושא הזה ויש מחקרים המראים על ממצאים סותרים.
ליתר בטחון- אני הייתי נוקט בזהירות יתר -לא נושא פלאפון על הגוף ,ומנסה לדבר כמה שפחות , ורצוי אף עם דיבורית.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול סרטני במוחמור23/10/2008
רציתי לדעת מדוע בילדים עם גידול סרטני במוח לאחר כל הטיפולים האפשריים יש פגיעה בעיניים ובדיבור? האם זה קשור בגידול? האם קשור במחלת הסרטן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיבוכי גידול מוחי
ד''ר מוטי חיימי26/10/2008שלום אוריה,
גידולים במוח לעתים גורמים לפגיעה בעצבים האחראים לתנועות העיניים ,לדיבור ובליעה.
עצם נוכחות הגידול יכולה לגרום לכך.
גם בזמן הטיפול הניתוחי עצמו (אם עבר כזה)- אפשר לגרום לפגיעה כזו.
אם קיבל הקרנות למוח- אזי שהבצקת וההצטלקות המקומיות גם יכולות לגרום לכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם כחול בבטןאתי21/10/2008
לבתי בת השנתיים יצא כתם כחול עם צהוב בבטן אני לא שוללת שאולי זה מכה אך אני בלחץ אימים למרות שלפני שנה בצענו בדיקות דם כולל קרישות דם והכל יצא תקין האם בלוקמיה מופיעה כתמים כחולים בגוף? אציין שזה כתם אחד בבטן .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתם
דניאל22/10/2008שלום, את לא חושבת שאת היסטרית קצת,בלשון המעטה? כתמים מופיעים כתגובה למכות במיוחד אצל ילדים אשר נוטים להשתולל ולחטוף מכות בעיקר באזור הגפיים,אך גם אזורים אחרים באים בחשבון דוגמת גב ובטן. בחינה של כל ילד ממוצע בגילאים אלה תראה לך שלרובם כתמים (המטומות) בודדות. מדוע לקפוץ ישר לרע ביותר? יש סימנים קלינים נוספים? תמיד אפשר לעשות ספירת דם,אבל לא עדיף להמתין מספר ימים שהכתם יעלם מעצמו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדניאל
אתי24/10/2008נכון אני אמא מאד היסטרית אך כתבתי שאנילא שוללת שזו מכה . זו תינוקת שנולדה 1.700 ק"ג וסבלה מדימומים מהאף תקופה בגלל זה נילחצתי אבל יש משהו במה שאתה אומר לא תמיד לחשוב על הרע לבדוק אך לא לחשוב שלילית אני לקחתי לתשששומת ליבי תודדדדדדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתהיו בריאים
דניאל26/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמטומה
ד''ר מוטי חיימי26/10/2008שלום אתי,
נראה כי מדובר בהמטומה תת עורית (שטף דם שטחי). זה יכול להיגרם ממכה ,אך במידה וההמטומה גדולה מדיי או לא פרופורציונלית לעוצמת המכה- רצוי לעשות ספירת דם ותפקודי קרישה.
אין צורך לחשוב על לאוקמיה במידה וזהו הביטוי היחיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשולי19/10/2008
שלום רב, לפני חודשיים התחילו לי כאבים מאחורי ברך שמאל הם כאבים קלים שהולכים ובאים לפעמים אחרי עמידה או ריצה הרגשתי קצת יותר כאב .לפני חודש ושבוע הלכתי לרופא ילדים והוא נתן לי בגלל שהייתי לחוצה לעשות שקיעת דם וספירת דם הן יצאו תקינות הכאבים נמשכו אז הלכתי לאורתופד לפני שבוע ויום והוא אמר לי שיש לי פלטפוס חמור יחסית ומפרקים גמישים רציתי להגיד שיש לי משקל יתר וגילי 17.יש לנו פעמיים בשבוע ספורט אבל שבוע וחצי לא היה (בשיעורי ספורט אנחנו עושים קפיצות על חבל וריצות קצרות או לפעמים ארוכות).לפני שבוע וחצי ביום רביעי וחמישי היו לי שני שיעורי ספורט עשינו ריצה וקפיצות על חבל האם זו הסיבה שמלילה של יום רביעי ועד לילה של יום שלישי(_5 לילות )היו לי כאבים בלילה פחות ביום ופעמיים או שלוש העירו אותי מהשינה(בד"כ אף פעם לא היו לי כאבים בלילה רק באותם ימים ואם היו היו ממש קלים שכלל לא הפריעו לישון ?אחרי הלילה של יום שלישי כבר הכאב נחלש ולא מופיע יותר בלילות רק בהליכה אני מודאגת קצת בעיקר בגלל שקראתי מאמר על אוסטאוסרקומה האם המחלה הזו מעירה בשינה באופן קבוע ?האם הכאב הולך ומתגבר באופן מתמיד? בדיקות הדם שוללות? תודה רבה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ברך
ד''ר מוטי חיימי26/10/2008שלום שולי,
עניתי מזמן על השאלה הזו , אך אני רואה שהתשובה לא נקלטה.
נראה לי כי הכאבים שאת מתארת קשורים לפעילות הגופנית שעשית .
העובדה כי העירו אותך מהשינה אינה מראה כי מדובר בהכרח בגידול שציינת, שהוא מאד מאד נדיר.
יחד עם זאת, בדיקות הדם לא שוללות נוכחות גידול כזה.
במידה והכאב יחזור- רצוי ללכת לבדיקת אורטופד ולעשות צילומים עפ"י המלצתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםאחת15/10/2008
שלום רב, ביתי בת השנה רזה וחסרת תאבון בנוסף לבדיקות דם השיגרתיות שנתן הרופא, הוסיף בדיקות נוספות, אשמח לדעת מה הן בדיוק אומרות מאחר ונמצאות מחוץ לטווח. בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם
ד''ר מוטי חיימי17/10/2008איך את מצפה שאתייחס לבדיקות שהרופא נתן אם לא ציינת אותן?
לצערי כושר הטלפטיה שלי נחלש מעט לאחרונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרותי12/10/2008
שלום רציתי לשאול האם יש בדיקות שיכולות לאבחן את סוגי הנטרופניה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות לנויטרופניה
ד''ר מוטי חיימי12/10/2008ישנם גורמים רבים לנאוטרופניה.
נהוג לבצע בדיקות דם לסרולוגיה - לוירוסים שונים,ולמחלות ראומטולוגיות ואוטו-אימוניות העלולות להתחיל עם נויטרופניה.
ישנן גם בדיקות גנטיות היכולות לגלות מוטציות בגנים מסוימים האחראים לנויטרופניה מסוימת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Eosinophylic Granulomaנעמה ואבנר כה10/10/2008
בס"ד הבן שלנו סובל כחודש וחצי מקשיים בתנועה בצוואר + כאבים חזקים בצוואר בלילה בוצעו בדיקות מקיפות (דם, עיניים, א.א.ג. שהיו תקינות, US -בלוטות לימפה מוגדלות ) זוהה ממצא ברנטגן בחוליה C3, מפוי עצמות תקין. בMRI זוהה כי החוליה שטוחה יותר. בסופו של דבר מאבחנים את זה כ-Eosinophylic Granuloma להבנתנו מדובר במחלה נדירה שקשה לאבחון, ומאידך עלול להיות שמדובר במחלה אחרת קשה יותר. רצינו לשאול מיהו המומחה בארץ בתחום זה - מקום/רופא מסוים. עם מי נכון להתיעץ ואלו בדיקות (אם נשאר משהו שלא עשינו...) ניתן לעשות ע"מ לאשש/להפריך את האבחנה. הבנו שלא מומלץ לעשות ביופסיה עקב הרגישות במקום. תודה וברכה, נעמה ואבנר כהן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אאוזינופיליק גרנולומה
ד''ר מוטי חיימי12/10/2008שלום נעמה ואבנר,
המחלה אכן נדירה יחסית.
בד"כ נהוג לעקוב במחלקה אורטופדית לילדים עד קבלת האבחנה המדויקת ואז בד"כ מפנים למחלקה אונקולוגית לילדים, למרות שאם מדובר בצורה הפשוטה של המחלה -אין צורך בטיפולים כימוטראפיים.
ממליץ על המחלקה האונקולוגית בשניידר או בבני ציון בחיפה.
איפה אתם גרים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ללמוד על נוטרופניהרותי07/10/2008
ברצוני לשאול על מאמרים בספרות או ספרים אשר עוזרים לקבל אנפורמציה על נוטרופניה או אתרים באנטרנט תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נויטרופניה
ד''ר מוטי חיימי12/10/2008שלום רותי,
תוכלי לחפש בגוגל את המונח NEUTROPENIA ותקבלי מאמרים רבים.
המידה ולא תמצאי- חזרי אלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)