מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בהמשך לשאלתי הקודמתבתיה סגל27/07/2008
שלום רב, תודה על תשובתך, אך משהו לא ברור לי בתשובה שלך. כתבתי לך על אי נוחות בבטן אשר באה לידי ביטוי בנפיחות, תנועת מיצי קיבה וגרפסים קטנים. ענית לי שיכול היות שזה משהו ויראלי אך מאד מסוכן. אולי התכוונת לכתוב משהו לא מסוכן. לתשובתך אודה מאד. בתיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
ד''ר סטיבן מלניק28/07/2008כמובן לא מסוכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- באיזו צורה אפשר להדבק בצהבת B וCליאל26/07/2008
אני אשה בת 30. יוצאת עם בחור חולה סוכרת וגם לא מזמן קבל כמה מנות דם עקב אנמיה כרונית. כרגע הוא מקבל זריקה כל חודש בגלל האנמיה. השאלה שלי איך אני מגינה על עצמי. וגם האם אפשר להדבק דרך רוק? דרך יחסי מין?. אני שוחחתי על הנושא הזה עם בחור הוא אמר לי שהוא כל הזמן נבדק. האם אני נמצאת באיזושהו סיכון? אני מאד מודאגת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HBV HCV
ד''ר סטיבן מלניק26/07/2008אני לא יודע איזו מחלה יש לחבר שלך- יתכן פגיעה כליתית. לרוב בודקים חולי כליות באופן שגרתי לנגיפים אלו. הסיכוי היום לקבל דלקת נגיפית ממנת דם נמוכה ביותר ושואף לאפס.
לגבי HBV מציע לקבל חיסון-מקבלים דלקת הנוזלי גוף אבל 305 של המקרים ללא מקור ברור.
HCV מדם בעיקר. לא עובר כל כך מיחסי מין ואין חיסון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צהבת c בהריוןשולי26/07/2008
שלום רב, בת 29 בהריון ראשון עם תאומים שבוע 13. בבדיקות דם שגרתיות בתחילת ההריון התקבלו התוצאות הבאות: 2/6- HCV ABS POSITIVE HCV PCR QUANT 623219.40 IU/ML 6.2 E+5 IU/ML HCV ABS.CONF. Unnecessery See HCV PCR Result HCV GENOTYPE 1a 10/7- HCV PCR QUANT 1206768.00 IU/ML 1.2 E+6 IU/ml HCV ABS.CONF. Unnecessery See HCV PCR Result HCV GENOTYPE 1a :הבדיקה בוצעה בתאריך 06/2008 HCV ABS POSITIVE מה דרגת המחלה כרגע? ברצוני לציין כי אני נתקלת בזה לראשונה. אני בחורה בריאה בד"כ. תפקודי הכבד תקינים ומעולם לא התגלתה בעיה בכבד. מה עושים במצב של הריון? והאם יש סיכוי לפגיעה בעוברים? תודה, מודאגת שולי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HCV
ד''ר סטיבן מלניק26/07/2008יש לך HCV אך כנראה ללא פגיעה קשה אם בכלל. שה יכול להיות כך שנים. אם אנזימי הכבד תקינים בבדיקות חוזרות אז יש סיכוי סביב 20% של מחלה משמעותית בכבד.
בכל אופן נדיר מאוד שהמחלה עוברת בהריון, אפשר לעשות לידה רגילה ולהניק.
לאחר הלידה יש מקום ליעוץ עם רופא כבד לגבי טיפול , אם בכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטןטלי25/07/2008
שלום רב אחי אושפז עקב כאבי בטן חום הקאות ושלשולים. חזר 3 פעמים למיון מאחר והאבחנה היתה גסטרו אנטריטיס ללא הטבה מפפברין שניתן ואושפז רק בפעם השלישית. בסיטי נמצא הרחבה של המעי הדק והגס ובלוטות לימפה (איני זוכרת בכיס משהו...) טופל ב-3 סוגי אנטיביוטיקה תוך ורידית.לאחר יומיים החל לשתות וכן לאכול כלכלה רכה. לפי הבנתי החשד הוא לקרוהן אך בביקור רופאים אחון העלו הרופאים 2 אפשרויות נוספות - הדבקות במעיים עקב ניתוח אפנדציט שבוצע לפני 4 שנים או שבכלל לא היה אפנדציט כי לאחר שנבדק התוספתן התברר שכמעט לא היתה שם דלקת ולכן יתכן ובעצם זה מקרה שני וכך מחשיד יותר לכיוון כרוני.בפעם הקודמת כאבי תופת בבטן אך ללא שלשולים וכן חום גבוה .הקאה אחת גדולה מאוד ולאחריה כבר נותח האם מפרטים אלו תוכל להעלות סברה מה יכולה להיות הסיבה לכאבי הבטן הנוראיים הללו.? האם ייתכן ואכן מדובר בחיידק שתקף המעיים והכל יגמר כאירוע חד פעמי או שמא התיאור מתאים יותר למשהו ארוך טווח. פרסיסטלטיקה -ללא ניע מה זה אומר?? כאשר יש חשד לאפנדציט האם מבצעים רק אולטראסאונד ועל פיו מחליטים כי יש לנתח? מדוע לא מבצעים סיטי (באשר לאירוע הראשון - בוצע רק אולטראסאונד) איזו בדיקה תוכל לשפוך אור על המצב הזה ולדעת כיצד לנהוג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן
ד''ר סטיבן מלניק26/07/2008יכול להיות עוד מחלה נגיפית חריפה. אני לא יודע מתי היה האירוע הראשון יתכן שלא היו עבודות אז על CT. גם CT אם קרינה וUS לא. בכל מקרה קורה בכל מקום שמנתחים תוספתן לבן (בריא). עדיף כך משלפספס דלקת.
יתכן שיש מקום לבצע קולונוסקופיה בהמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי נוחות בבטןבתיה סגל25/07/2008
שלום רב, אני בת 41 בריאה ולא נוטלת תרופות. מזה כשבוע ימים יש לי הרגשת אי נוחות בבטן אשר באה לידי ביטוי עם מעט נפיחות, תנועה של מיצי קיבה בבטן, גרפסים קטנים ודי הרבה, מעבר לכך לפני יום או יומיים אכלתי דנונה והבטן כאבה לי לאחר מכן ולאחר שתיית כוס תה זה עבר לי. מה שכן תנועת מיצי הקיבה בבטן פחתה והיא לא ממש כמו לפני שבוע ימים, מה שמאד מפריע לי זה ריבוי הגרפסים (סליחה שאני כותבת זאת). כמו כן ברצוני לציין שהיציאות שלי סדירות לחלוטין. ברצוני לשאול האם זה יכול להיות קלקול קיבה או משהו ויראלי בגלל עונת הקיץ ? אולי פרי שאכלתי. האם זה משהו שיעבור מעצמו ? האם זה מצריך בדיקה יותר מעמיקה ? האם לפי התיאור זה נשמע משהו מסוכן ? אודה לתשובתכם. בתיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי נוחות
ד''ר סטיבן מלניק26/07/2008זו מחלה חריפה ובהחלט סביר שזה משהו ויראלית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ALT גבוה וביופסיהשלי25/07/2008
שלום לבני בן השנה + התגלו ערכים גבוהים ב- ALT. במשך קרוב לחצי שנה אנחנו במעקב, הערכים עלו וירדו אבל נשארו גבוהים. בפעם האחרנה - 480. הרופאה המליצה לבצע ביופסיה. אשמל אם תוכלו להסביר לי מה מנסים למצוא בביופסיה. ממה זה יכול לנבוע? והאם יש טיפול לבעיה? והאם יתכן שזו לא בעיה? הרופאה אומרת שהיא יכולה להרגיש את הכבד כי הוא מוגדל. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ALT
ד''ר סטיבן מלניק26/07/2008הרמה גבוה מדי וכנראה אין אבחנה ברורה מבדיקות הדם. מאוד מקובל לבצע ביופסיה ואין תחליף לראות את רכמת הכבד במיקרוסקוף. המטרה היא לחפש מחלה בר טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת אנדוסקןפיהיפעת ברק24/07/2008
שלום רב, בצילום CT ריאות נתגלה אצלי ברונכיאקטזיס(אני בת 60 ). לצורך בירור מקור המחלה נשלחתי לבדיקת גסטרוסקופיה. להלן התוצאות: הוושט תקין לכל אורכו, מעבר וושט קיבה בגובה 40 ס"מ. הקיבה כולל תרגיל היפוך תקינה. בצל התריסריון וחלקו השני תקינים. שאלתי: האם תוצאה זו מצביעה על בעיה כלשהי? כמו כן נשלחתי לבדיקת מנומטריה של הוושט, אשר עדיין לא ביצעתי. איזו אינפורמציה נוספת יכולה בדיקה זו לספק? רופאת המשפחה לא המליצה לי לעשות בדיקה זו, טענה שהיא מאד לא נעימה. תודה מראש על תשובתכם. בברכה, יפעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות אנדוסקופיה
ד''ר יעקב מאור24/07/2008הגסטרוסקופיה תקינה. לא ברור לי לגמרי מדוע הופנית לבירור דרכי העיכול. אני משער שבודקים אפשרות של החזר של חומצה לושט או בעיה דומה שגורמת לברונכיאקטזיות. עליך להתיעץ עם גסטרואנטרולוג מומחה בנוגע לבדיקות הנחוצות להגיע לאבחנה המשוערת או לשלול אותה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולונוסקופיה דחוףש.ב24/07/2008
שלום רב, לפני כחודש ביצעתי בדיקת קולונוסקופיה אשר תוצאותיה היו תקינות. מאז מזה כחודש כל מה שאני אוכלת לאחר שעה יש לי כאבי בטן ואני משלשלת. האם ידועה לכם תופעה כזו לאחר בדיקת קולונוסקופיה. כמו כן מה ניתן לעשות או לאכול על מנת לאזן את הקיבה בכדי לחזור לתפקוד רגיל. אנא תשובתכם בהקדם. תודה ש.ב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולונוסקופיה
ד''ר יעקב מאור24/07/2008אין קשר בין התלונות המצוינות לקולונוסקופיה שבוצעה לפני חודש!!! עליך לפנות לבירור התלונות אצל גסטרואנטרולוג מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיבים מרובים בקיבהארי24/07/2008
שלום, הייתי מאושפזת בבה"ח והאבחנה במכתב השחרור הייתה כך : 1. upper gi bleeding - resolved 2. antrum ulcers and diffuse gastropathy per gastroscopy - 21/07/08 אודה לך אם תוכל להסביר לי מה זה אומר ? וגם שאלה נוספת : הבעיות האילו כבר חזרו לי כמה פעמים בשנה האחרונה , תמיד יש שיפור במצב ואז אח"כ הכל מדרדר , למשל לפני כשנה נתגלו באקראי ולפעם הראשונה כיבים מרובים בקיבה ובתריסריון שנעלמו אחרי חודשיים ואז סבלתי עוד פעם מאותם סימתומנים והכל חזר - ולכן באמת , מה נראה לך הסיבות לכך ?!!! אם לוקחת הטיפול התרופתי (לוסק 80מ"ג ולפעמים דרך הווריד) כראוי , כל בדיקות דם שעברתי תקינות ( חוץ מההימוגלובין שנע בין 7.5-10.5 שלפני הבעיה היה 15.7-14.2 , רמת גסטרין תקינה , חיידק ההיליקופטר נשלל ( תבחין נשיפה וביפסיות ) , גידולים נשללו , דמות תקין כולל CT ... ותודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיבים מרובים
ד''ר יעקב מאור24/07/2008המקרה באמת מורכב וניראה שנעשו פעולות איבחוניות נכונות ומשמעותיות. האם נילקחו ביופסיות מהכיבים בקיבה ובתרסריון? האם ניבדקו שאר חלקי מערכת העיכול (קולונוסקופיה ומעי דק)? קיימת אפשרות של מחלות דלקתיות של מערכת העיכול המערבות את הקיבה והתרסריון כחלק מביטויי המחלה. יש צורך לברר כל זאת על-ידי גסטרואנטרולוג מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ארי24/07/2008תודה על תשובתך , אבל מה שווה שנעשו בדיקות רבות ומקיפות ועדיין לא יודעת מה הסיבה לבעייתי ???!!! , כמעט שנה סובלת וסובלת , בדיקה אחרי בדיקה , אישפוז אחרי אישפוז , והכל ... כבר נמאס לי מהמצב הזה , אני יודעת שאני מטופלת בב"ח גדול , אבל ... זה ממש קשה שאני לא יודעת מה יש לי ומה הסיבה לכך ? לרופאים אין תשובה , ... זה מתסכל , לא ?!!! אולי תוכל לומר לי אפילו סיבה אחת ממה זה יכול להיות ? ולמה זה חוזר מפעם לפעם ? האם מצב נפשי יכול להשפיע ?! בשנה הזאת כבר איבדתי ממשקלי המון ( עכשיו אני שוקלת כ- 40 ק"ג ) , כל חודש-חודשיים מקבלת כשתי מנות דם (בגלל ההקאות הדמיות) , ועדיין לא יודעת מה הסיבה .............
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר יעקב מאור24/07/2008עליך לדעת כי התסכול הינו גם מנת חלקם של הרופאים המטפלים בך שאינם מגיעים לאבחנה. הצעתי בתשובתי על סמך המידע המועט כוונים נוספים לבדיקה כגון מחלות מעי דלקתיות ודומיהן. בכל מקרה הפורום לא נועד לבצע אבחנות שלא התבצעו במאמץ רפואי שניכרת רצינותו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המנגיומהעדי23/07/2008
שלום רב, בבדיקת אולטרסאונד הודגמו שני מוקדים היפראקוגנים בכבד בעלי סמיכות קלושה וגודל של 12-13 מ"מ -יכול להתאים להמנגיומות. הומלצה לי ביקורת לאחר 6 חודשים. האם אפשר להסתפק בהבחנה זו שאלה המנגיומות ולבוא רק עוד חצי שנה לביקורת או צריך לוודא זאת ע"י בדיקות נוספות? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המנגיומה
ד''ר יעקב מאור24/07/2008אני עורך גם מספר בדיקות דם כולל תיפקודי כבד, סמני גידול, מדדים להפטיטיס B ו- C.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
עדי24/07/2008עשיתי מספר בדיקות של תפקודי כבד שיצאו תקינות, אך אני לא יודע אם בדקו לי סמני גידול והפטיטיס B ו C , איך נקראות הבדיקות? האם יש סיכוי שנעשתה טעות באבחנה וחס וחלילה מדובר בגידולים:ולא בהמנגיומה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
ד''ר יעקב מאור24/07/2008הסמנים שאני בודק כוללים CEA ,CA 19-9 ואלפא-פטופרוטאין. סרולוגיה להפטיטיס כוללת HBsAg ונוגדנים ל- HCV. הסיכוי לכך שלא מדובר בהמנגיומה הינו זעיר. בכל מקרה התהליכים בגודל מאוד קטן ואמור להתבצע מעקב אחריהם באמצעות אולטראסאונד בעוד מספר חודשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
עדי24/07/2008קודם כל תודה רבה על התשובה המפורטת. מצטער על כל השאלות אך יש במשפחתי אדם החולה בסרטן כבד ולכן אני מאד לחוץ מהנושא. שכחתי להוסיף משהו: כל בדיקות הכבד שעשיתי היו תקינות למעט LDH שיצא 529 אך בבדיקה חוזרת הוא ירד לנורמל - 381, האם יכול להיות שהטעות היא דווקא בבדיקה השניה והLDH שלי לא תקין? האם זה מעלה את הסבירות שלא מדובר בהמנגיומה אלא בגידול? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
ד''ר יעקב מאור26/07/2008יתכן שבדגימה הראשונה היה קושי בלקיחת הדם ולכן LDH גבוה.
בכל מקרה ליעוץ פרטני אני ממליץ כי תפנה לגסטרואנטרולוג מומחה (העוסק במחלות כבד) או למומחה למחלות כבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחמת כבדיהודית23/07/2008
שלום. אני חולה בשחמת כבד וקבלתי אלדקטון למניעת מיימת . בהתחלה המינון היה 50 מ"ג ביום והכל היה בסדר. כעת המינון עלה ל 100 מ"ג ולאחר יומיים הופיעה פריחה על החזה והגב אשר מגרדת חזק. האם זה בגלל האלדקטון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחמת הכבד
ד''ר יעקב מאור23/07/2008זאת אפשרות סבירה אולם עליך להתיעץ עם מומחה הכבד המטפל בך ועם רופא עור (יש לראות את סוג הפריחה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקובקטר פילורילירון22/07/2008
בהמשך לדבריך: בדקנו בתבחין נשיפה ולא בבדיקת דם וזה יצא חיובי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטר פילורי
ד''ר יעקב מאור22/07/2008ניתן לטפל במשלבים תרופתיים הכוללים 3 או 4 תרופות הכוללות מעכבי משאבות פרוטונים כגון לוסק ומספר סוגי אנטיביוטיקה שלא נילקחו בשילוב ההתחלתי. מספר הנסיונות תלוי בחשיבות הצורך בהכחדת החיידק למשל טיפול בכיב קיבה או תרסריון שדממו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת השימוש באומפרדקסאיל22/07/2008
שלום רב, בחצי השנה האחרונה נטלתי תרופת אומפרדקס 40 מ"ג פעמיים ביום לטיפול בבעיית ריפלוקס, חומציות יתר, בחילות ,כיבים בקיבה, חשד לברט. בחודש האחרון הורדתי מעט במשקל, נמנעתי משתיית קפאין, שומנים וכיו"ב ועל כן הורדתי את המינון בהדרגה מפעמיים ביום לפעם אחת ונכון לתחילת השבוע אינני נוטל בכלל כדורים. שאלתי היא, האם זה בסדר? האם אין חשש לחזרת התופעות הנ"ל, האם כדאי בכל מקרה לקחת כדור ליום? אמנם מאז שהפסקתי אני מרגיש בצרבות מדי פעם, אך משתדל להתעלם. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומפרדקס
ד''ר יעקב מאור22/07/2008במקרה של ברט מקובל לתת טיפול במינון גבוה של אומפרדקס או תכשיר דומה באופן קבוע ללא תלות בסימטומים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת ברשותך
איל22/07/2008תודה על תשובתך המהירה, למען הדיוק, אין ברט, היה חשד לברט. האם במקרה זה תשובתך תשתנה?
ד''ר יעקב מאור22/07/2008באם אין ברט ו/או דלקת חמורה בושט ניתן לטפל לפי סימפטומים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פנטסהאני21/07/2008
לפני כ-3 שבועות בבדיקת קולנוסקופיה גילו שיש לי קרוהן, הרופא נתן לי לקחת פנטסה גרנולות (שזה בעצם שקיות עם כדוריות קטנות) למשך חודש. לפני כמה ימים גיליתי שכל הכדוריות שאני בעצם בולעת יוצאות לי בשירותים.. יש דבר כזה? זה אומר שזה לא משפיע עלי? מה אני צריכה לעשות? תודה מראש!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פנטסה
ד''ר יעקב מאור21/07/2008מה שחשוב הוא האם יש שיפור במצבך: שלשול, כאב בטן וכדומה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילובקטרלירון21/07/2008
שלום לבעלי יש את החיידק המפורסם הילובקטר פילורי שחוזר לאחר 3 פעמים. בפעם האחרונה הוא קיבל טיפול לפי פרוטוקול של1 KARIN 500 , 2אנטיביוטיקה מוקסיפוט 500 ו-1 אמפרדקס . כל זה בוקר וערב. ערכנו בדיקת דם שבה התברר שהחיידק לא חוסל? מה ניתן לעשות? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטר
ד''ר יעקב מאור21/07/2008יש לודא חיסול החיידק בתבחין נשיפה ולא בבדיקת דם שיכולה להשאר חיובית זמן ממושך. את התבחין יש צורך לבצע יותר מחודש מתום הטיפול וללא טיפול במעכבי משאבות פרוטונים כגון לוסק משך שבוע לפחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)