מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מעי עליון ותחתוןאלי15/08/2008
ד.נ. האם ניתן, בלי בעיות מיוחדות, לעבור קולונוסקופיה+גסטרוסקופיה בו-זמנית (תחת אותה הרדמה או אילחוש)? ואם כן, האם יש לזה יתרון, לעומת בדיקות נפרדות, או להיפך? מה היתרונות והחסרונות הכרוכים בכל אחת מהאפשרויות הללו? האם יש סיכונים גדולים יותר בביצוע הפרוצדורות הללו בו-זמנית (אפשרות א'), או בנפרד (אפשרות ב')? תודה ושבת שלום. אלעד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מע עליון
ד''ר סטיבן מלניק15/08/2008אני מעדיף לבצע 2 הבדיקות במקביל. גסטרוסקופיה הינה בדיקה קצרה (כ5 דקות) ויותר פשוט מקולונוסקופיה. אם כבר אתה על שולחן הדיקה עם חומר הטישטוש בוריד נראה לי עדיף לעבור ביחד. אחרת צריך עוד יום ללא עבודה על מנת להתאושש מהזריקת טישטוש.[
באנגלית קוראים לזה one-stop shop* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליפיטוריוליה14/08/2008
אבי נשא הפטיטיס B , תפקודי כבד תקינים. הומלץ שיקבל סטטין להורדת LDL בעקבות ניתוח מעקפים שעבר לא מזמן. האם יש עדיפות לליפיטור לעומת סימבסטטין בגלל הנשאות של הפטטיס B?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליפיטור
ד''ר סטיבן מלניק14/08/2008אין התוית נגד ללקיחת ליפיטור וכל סטטין אחר עם HBV . אם אנזימי הכבד תקינים יתכן שה HBV לא פעיל. מציע לבדוק HBV DNA כמותיוהתייעץ עםהפטולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקותמושיק14/08/2008
שלום ד"ר, התקבלו אצלי תוצאות הבדיקות הבאות.אודה לך מאוד אם תוכל לסייע לי להבין את המשמעות:: 1 54.0- 18.0 mg/dl 17.9 CERULOPLASMIN הערה 1 BORDERLINE: 20-25 - µg/dl 0.9 COPPER- URINE SAMPLE 1 60.00- 15.00 µg/L 18.00 COPPER-URINE 24h הערה 1 בוצע פעמיים 1.20- 0.90 1.03 PT-INR 12.3- 9.5 Sec 10.8 PT-SEC 100- 70 % 94 PT % 33.0- 22.0 Sec 32.0 APTT-sec תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת
מושיק14/08/2008כמה הערות: בן 32, בריא בד"כ. תוצאת הסרולופלזמין היא תוצאה חוזרת. בבדיקה קודמת: 19.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצרולופלזמין
ד''ר סטיבן מלניק14/08/2008השאלה היא אם יש מחלת ויךסון עם אגירת נחושת בגוף. אין עדות לכך לפי בדיקת השתן.
אין ניתונים לגבי אנזימי הכבד.
מציע לעבור בדיקת עיניים לגלות טבעות ע"ש קייזר-פליישר ולהתייעץ עם רופא כבד.
סה,כ חא נראה לי וילסון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות גיהוקים ארוכות טווחרותם13/08/2008
שלום,אני סובל מגיהוקים כבר כ6 חודשים.התחושה בזמן האכילה היא של מלאות אחרי כמה ביסים.אני מרגיש שיש מלא אויר דחוס באיזור החזה ומרגיש צורך רב לנשום נשימות ארוכות.בגלל זה אני אוכל פחות וירדתי במשקל.רופא המשפחה אמר שלדעתו אין צורך בשום תרופה וזה יעבור.לפני כחודשיים שיניתי את הרגלי התזונה שהיו לא טובים והפסקתי לשתות סודה שלדעת הרופא היא שגרמה לכל הבעיות אחרי שתייה מרובה מאוד בשנים האחרונות.נטלתי קרבוסילן שהקל מעט ואנציפלמד שגרם לשלשולים.בנוסף יש לי לעיתים קרובות קשיים ביציאת הצואה עד כדי עצירות.אני בן 22 וקצת מתוסכל מהגרפסים הלא נגמרים האלו.צריך לציין שלפני שבוע תדירות הגיהוקים ותחושת המלאות בחזה כמעט ונעלמה לגמרי למשך כמה ימים ואז שוב חזרה.אשמח אם תתן את דעתך בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיהוקים
ד''ר סטיבן מלניק14/08/2008גרפסים יכולים להיות משני להרבה דברים כולל בליעת אוויר וגם רפלוקס. יחד עם שאר התלונות יש חשד למעי רגיז.
יש להתייעץ עם רופא גסטרו לדעתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן בהריוןאסנת13/08/2008
שלום, אני בהריון - שבוע 8. זה הריון שני שלי, וגם בהריון הקודם היתה לי בעיה דומה. אני סובלת מכאבי בטן שברור לי שמגיעים מהקיבה - תחושה חזקה של רעב (כאילו דפנות הקיבה נדבקות), גם אם אכלתי לפני חצי שעה, והמחשבה על אוכל עושה לי רע. בהריון הקודם לא ממש מצאו מה יש לי, אבל רופאה רשמה לי לוסק וזה די עזר. האם יש תזונה מסויימת שתוכל להקל עלי בלי לקחת תרופה? האם מדובר בעודף חומציות וכדאי שאוכל מזון עם אפקט בסיסי, או שמדובר בדבר אחר? אני ממש סובלת ואשמח לתשובה בהקדם! תודה, אסנת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן
ד''ר סטיבן מלניק14/08/2008תלונותיך כנראה משנע יצרבת . יש המון חומצה בקיבה ובהריון החומצה יכולה לעלות לושט. לוזק זה טיפול טוב.
יש אולי הקלה לאחא לקיחת מספר ארוחות קטנות במקום ארוחות גדולות. אנני חושב שאכילת אוכל בסיסי יתרום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקובקטור פילורילאה13/08/2008
לפני כ-3 חודשים עברתי בדיקת נשיפה עקב תלונות של בטן נפוחה וכאבים ברום הבטן, הבדיקה יצאה חיובית 31.63, נטלתי שילוב של 3 סוגי תרופות, והשבוע ערכתי שוב בדיקה חוזרת והתוצאה הייתה:11.92 , ברצוני לדעת האם עליי להמשיך לקבל טיפול תרופתי של אנטיביוטיקה משולבת{כמובן שאפנה לרופא שלי}, והם יש סיכוי שהחיידק יעלם בעקבות טיפול נוסף. כמו כן ממה עליי להימנע מלאכול תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליקובקטר
ד''ר סטיבן מלניק14/08/2008יש ירידה בכמות- יתכן שלילי עכשיו אבל אני לא יודע הגבולות במעבדה שלך
השאלה היא האם תלונותיך קשורות לחיידק ולא. יש הרבה מאוד אנשים עם החיידק ולרוב אין קשר לתלונות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת בדיקת דם PARIETAL CELL Abרחלי13/08/2008
בבדיקת הדם הנ"ל שעשו לי פעמיים התוצאה היא: 149. מה משמעות הדבר ומה הטיפול לכך? תודה מראש על התייחסותכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר parietal cell
ד''ר סטיבן מלניק14/08/2008אלה תאים הקשורים לספיגת ויטאמין נ12ץ המשמעות שאולי יהיה מחסור של ויטאמין זה והטיפול הוא תוספת בכדורים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר 24 שבועות טיפול בהפטיטיס Cרויטל13/08/2008
שלום רב בבדיקה של PCR לנגיף הפטיטיס C נמצא כי לאחר טיפול של 24 שבועות באמצעות פגסיס וקופגוס ירדה כמות הנגיף מ-6.5 מיליון ל-50 יחידות בלבד. האם להמשיך בטיפול לדעתך? ומהם הסיכויים להחלמה מלאה? תודה רבה מראש רויטל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת לשאלה
רויטל14/08/2008רציתי להוסיף שהזן הוא 1. ולשאול האם לדעתך במצב כזה צריך להמשיך עוד חצי שנה כלומר טיפול של שנה וחצי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר 24 שבועות
ד''ר סטיבן מלניק14/08/2008בדרך כלל על מנת להמשיך הPCR צריך להיות שלילי לאחר 24 שבועות. אבל 50 מאוד נמוך ויתכן שהתשובה היא שלילית (פחות מ50). אני מציע להתייעץ עם הרופא הכבד המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה...
אריק15/08/2008זה זיהה אצלך 50 יחידות?? רגישות הבדיקה היא לא 600??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיקו סלאקס - לפני קולונסקופיהרונית12/08/2008
בהמשך להודעותי הקודמות.כאמור אינני מסוגלת לקחת את הסופודוקס או המרוקן כהכנה לקולונסקופיה.שקלתי שימוש בפיקוסלאקס, אך נאמר לי כי אינו בשימוש רוטיני היות וגורם לתופעות לוואי לבביות ולכן מומלץ שלא להשתמש בו.עלי לציין כי בשנה האחרונה חליתי בשחפת פעילה וטופלתי באנטיביוטיקות כחצי שנה.האם זה מסוכן או משפיע על ההכנה באחד מ3 החומרים הנל?האם תופעות הלוואי הלבביות מפיקו סלאקס קורות משימוש חד פעמי?האם יש חומר אחר שבאפשרותי לקחת או דרך אלטרנטיבית להכנה.?? תודה.עדי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיקוסלאקס
ד''ר סטיבן מלניק12/08/2008בעיקר הבעיה עם סופודקס- לא להשתמש בקבוצה מעל 50 ועם טיפול נגד יתר לחץ דם ובעיות עם הכליות. פיקוסלאקס נסבל ולפחות המחקר השוואתי אחד טוב כמו סופודקס בהכנה של המעי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עייפות קשה לאחר האכילהפרח11/08/2008
אני בת 35 רזה (מאוד יש אומרים)כרבע שעה בערך לאחר האוכל אני מרגישה עייפות מוזרה שמשתלטת עלי ממש/ כמו חוסר יכולת לתפקד , כאילו לגוף אין כוח לחלוטין וכל מה שאני רוצה זה לישון אפילו אם אני באמצע פעילות, או ישיבה כמו נפילת מתח כאילו כוח המשיכה עובד על כל איברי הגוף ומפיל אותי למיטה.. בדיקות דם יצאו תקינות עיקר המזון שלי הוא קל ללא טיגון או בשר , בעיקר לחם עם משהו עליו כגון חומוס גבינה וכו' . אוכלת ארוחה וקצת בקושי לחץ דם 90/60 דופק 55 עלי לציין שבן זוגי סובל גם הוא מאותה תופעה וגם אצלו ספירת דם תקינה ממה נובעת התופעה המוזרה הזו .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עייפות
ד''ר סטיבן מלניק11/08/2008קשה לי לתת אבחנה אך נראה לי שיש מקום לבדוק הערך התזונתי של הכלכלה שלך. יש אולי אפשרות של ביעה בקצב הפינוי של אוכל מהקיבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעייפות
ד''ר סטיבן מלניק11/08/2008קשה לי לתת אבחנה אך נראה לי שיש מקום לבדוק הערך התזונתי של הכלכלה שלך. יש אולי אפשרות של ביעה בקצב הפינוי של אוכל מהקיבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעייפות קשה לאחר האכילה
ענת13/06/2011התייחסות להודעה זו מתאריך 11.08.08
לשון ההודעה: אני בת 35 רזה (מאוד יש אומרים)כרבע שעה בערך לאחר האוכל אני מרגישה עייפות מוזרה שמשתלטת עלי ממש/ כמו חוסר יכולת לתפקד , כאילו לגוף אין כוח לחלוטין וכל מה שאני רוצה זה לישון אפילו אם אני באמצע פעילות, או ישיבה כמו נפילת מתח כאילו כוח המשיכה עובד על כל איברי הגוף ומפיל אותי למיטה..
בדיקות דם יצאו תקינות
עיקר המזון שלי הוא קל ללא טיגון או בשר , בעיקר לחם עם משהו עליו כגון חומוס גבינה וכו'
אוכלת ארוחה וקצת בקושי
לחץ דם 90/60
דופק 55
עלי לציין שבן זוגי סובל גם הוא מאותה תופעה וגם אצלו ספירת דם תקינה
ממה נובעת התופעה המוזרה הזו .
המקרה שלי: סובלת מזה כשנה מתופעה זהה! אני בת 26, בריאה, בכושר מעולה ומקפידה על תזונה בריאה וסובלת מעייפות לא נשלטת - ואני מתכוונת לא נשלטת!!! אחרי שאני אוכלת אפילו ארוחה קלה!! אבא שלי התחיל לסבול מאותה תופעה לפני כשנה בדיוק!!!! זה מגיע למצב של להרדם בנהיגה אפילו!! חייב להיות כאן גורם פתוגן מעורב - במה מדובר? הפטיטיס, הליקובקטר פילורי או חוסר חומציות מספקת בקיבה?? אני אשמח מאוד לתשובתכם בעניין. אוסיף ואציין גם כי אחרי שנה קלה ביותר - הכוונה ל20 דקות - אני כבר מתעוררת ערנית להפליא אחרי העייפות המוזרה הזאת. אציין שלפני שנה לא היו לי סימנים כאלה מעולם! כנל לגבי אבא שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעייפות קשה לאחר האכילה
ענת15/06/2011דר סטיבן מלניק שלום,
תשובתך לגבי ניתוח כיב בקיבה לא תואמת את מצבי היות ולא עברתי ניתוחים כלשהם בקיבה בחיי, ואני חוזרת ומציינת את העובדה כי אבא שלי ואני התחלנו לסבול מאותה תופעה בדיוק לפני שנה. לכן חשבתי על פתוגן כלשהו כי ניתוחים לא עשינו ולא היה איזה טריגר טראומתי שקרה. מכאן שיש אולי אופציה של העברה/הדבקה כלשהי אחרת ה'צירוף מיקרים' המוזר הזה לא היה מתרחש. תשובתך חשובה לי כי הבעיה מטרידה אותי בחיי היומיום. אם אני רוצה להיות ערנית זה מחייב אותי לא לאכול וזו בעיה לא קטנה. מה גם שאבא שלי עושה נסיעות למרחקים גדולים על בסיס יומיומי מטעם העבודה שלו וזה מעמיד גם אותו בסיכון להרדמות על ההגה (כאמור דבר שלא התרחש מעולם במשך כל 43 שנותיו עד לפני שנה) ולכן אבחנתך חשובה לי. תודה על התייחסותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעייפות קשה לאחר האכילה - תגובה
ד''ר סטיבן מלניק13/06/2011זו תלונה לא שגרתית. יש תסמונת dumpingלאחר ניתוחי כיב בקיכבה עם התרוקנות מהירה של הקיבה שגורמת להפרשה מוגברת של אנזימים מהלבלב שיכול לתת תמונה דומה.
ניתן לבדוק התרוקנות של הקיבה על יד בדיקת מיפוי קיבה.
קשה לי לחשוב על הסבר אחר אך לא נראה לי שקשור להליקובקטר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידק שהושמדאלי11/08/2008
ד.נ. האם הליקובקטר פילורי שהושמד (ע"י ארדיקציה, כמובן) יכול "לקום לתחייה"? והאם אחרי השמדתו יש עדיין צורך לחזור ולבדוק שמא הוא קיים שוב? ואם כן, כמה זמן לאחר שהושמד? כמו כן, האם הגיל, סיפור משפחתי וכיו"ב משחקים תפקיד כלשהוא בעניין זה בכלל, ובעניין הבדיקה החוזרת (אם נחוצה) בפרט? אלינוער
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיידק
ד''ר סטיבן מלניק11/08/2008אם המחיקה של החיידק מוצלח אז נדיר שהוא חוזר ום כם על ידי זיהום נוסף. ניתן לבדוק בבדיקת נשיפה שבועיים אחרי שמפסיקים טיפול כולל omeprazole.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיצד להבין?
אלי12/08/2008ד.נ. במקרה שלי מדובר על תבחין נשיפה שעברתי לפני שנים אחדות. כיצד יש להבין את תשובתך, שהתייחסה לתבחין שבוצע רק עכשיו? כמו כן, נפלה טעות דפוס בתשובתך. למה כוונתך במילים "ום כם"? ולבסוף, מה כוונתך בביטוי "טיפול כולל omeprazol"? אלינוער
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהHP
ד''ר סטיבן מלניק12/08/2008אני לא הבנתי אם הבדיקה ל HP היתה שלילית לאחר הטיפול הראשון ולא. לרוב לאחר טיפול מוצלח אין זיהום חוזר. מה שניתן לומר כרגע שיש זיהום עם החיידק עכשיו.
הבדיקה ל HP כולל נשיפה תהיה שלילית תוך שבועיים מנטילת omeprazole שהוא לוזק ואומפרדקס ולכן יש להפסיק טיפול זה קודם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיידק שהושמד-HP
אלי15/08/2008ד"ר מלניק הנכבד, לאור תשובתך מ-12.8 בנדון, אבהיר את הנתונים שברשותי בעניין עליו שאלתי. א. ביולי 2001 עברתי תבחין נשיפה ונמצא הליקובקטר. קיבלתי ארדיקציה. ב. למיטב זיכרוני, חזרתי לאחר חודש לבדיקה חוזרת, ותוצאתה הייתה שלילית, אך אין ברשותי תיעוד על כך (לא שמרתי אז על כל נייר ונייר של קו"ח). עם זאת, יש ברשותי תיעוד על Data Report for C-Urea Breast Test מינואר 2005, לפיו התקבלה תשובה שלילית על בדיקה זאת (ההפרש בין T0min - 45.43 לבין T30min - 44.67 הוא 0.77, שבהיותו נמוך מ-3.5 הוא נחשב שלילי). האם זה מבהיר את התמונה שלא הייתה ברורה? אם כן, אודה על התייחסותך בהתאם. תודה ושבת שלום. אלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהHP
ד''ר סטיבן מלניק15/08/2008בדרך כלל טיפול מוצלח פעם אחת מספיק. יש מקרים נדירים ( אחוזים בןדדים) במבןגרים של זיהום נוסף.
השאלה המרכזית היא אם נוכחות החיידק מסביר התלונות. עד 50% של האוכלוסיה יש HP ולרוב ללא תלונות קשורות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחידק שהושמד - תלונות?
אלי18/08/2008ד.נ. לא הצלחתי, לצערי, להבין את כוונתך בביטוי "מסביר התלונות" (בתשובתך מ-15.8), משום שאני רק שאלתי שאלות (בפנייתי מ-11.8), ולא כללתי שום תלונות. לכן גם לא ברורה לי בכללותה תשובתך הנ"ל לשאלותיי המקוריות (מ-11.8, כאמור), בהתחשב בהבהרתי (מ-15.8) את הנתונים שהיו חסרים לך. אני מקווה שהפעם הבהרתי את עצמי ואודה על תשובתך. אלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיקוסלקסנדיה10/08/2008
האם לפיקו סלאקס יש תופעות לוואי זהות לאלו של הסופודקס והמרוקן?האם יש לקחת לפניו גם כן כדור נגד בחילות?מה המינון של חומר זה שיש לקחת?מדוע השימוש בו נדיר יותר מאשר בסופודקס ובמרוקן-האם הוא בטיחותי?? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיקוסולקס
ד''ר סטיבן מלניק10/08/2008יתכן בעיות של בחילות אך לא בכליות כמו סופודקס. אנני בטוח למה זה לא בשימוש נרחב יותר- לעתים ענין של אופנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריפלוקס ועודאבי10/08/2008
שלום לכם מידי פעם אני סובל מתופעות של חולשה שלפעמים מתלווה לכך שיעול חזק למשך כ-15 דקות במהלכן העיניים דומעות, ופליטה של רוק שקוף עם די הרבה קצף. (לרוב מצטרפת לכך הרגשה של רצון ליציאה שמתממש לרוב), כמו-כן לפעמים תחושה כבדה בגרון / קיבה. בנוסף בעבר היו לי מספר ימים של כאב (כנראה צרבת) כמו כדור שתקוע בגרון ובין הצלעות שהיה מתחיל בערך כחיצ-שעה עד שעה מרגע הקימה בבוקר. לקחתי למספר ימים בעבר אומפרדקס שהעלים לי את ההרגשות בבוקר ושמתי לב כי תקופה די ארוכה יחסית שלא היו לי התופעות שתיארתי בהתחלה (יכול להיות שזה היה סתם מיקרי שהייתי בתקופת נסיגה של התופעות הנ"ל). בכל מקרה לפני כשבוע התחלתי לקחת ציפרלקס לניסיון טיפול בכנראה פיברומיאלגיה, כאשר כ-12 שעות לאחר לקיחת הכדור שוב היתה לי התקפה של הסימפטומים האלה. (תחושות של רצון לפלוט משהו מהגרון שהתחזקו כאשר נשכבתי במיטה) והקלה מסויימת לאחר פליטה של רוק שקוף וקצף. מאז זה קרה לי שוב, לאחר יום-יומיים לערך, ושמתי לב שהרגשות הכאב בגרון ובין הצלעות חזרו לי, לפעמים גם במהלך היום ולא רק בבוקר. * האם ניתן לייחס וזה אופייני לריפלוקס התופעות שציינתי בתחילת השאלה ? * הבנתי שחומצה לא חייבת לחזור כלפי הלוע כדי לקבוע כי מדובר בריפלוקס ? * היתכן כי ריפלוקס יכולה לגרום לחולשה או שזה הפוך, החולשה מעוררת את הריפלוקס ? * האם יתכן כי הציפרלקס מעורר ריפלוקס ויכול להחזיר תסמינים כאלה ? * האם ניתן לקחת אומפרדקס יחד עם ציפרלקס ללא בעיה ? תודה על הכל (לציין כי לפני כ-10 חודשים ביצעתי גסטרוסקופיה בגלל התלונות של הכאבים ובבדיקה לא נמצא כלום).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריפלוקס
ד''ר סטיבן מלניק10/08/2008נשמע סביר שמדובר על רפלוקס ואין בעיה לנטל אומפרדקס לתקופות. חלק של התלונות יכולות להיות משני לציפרלקס. הוא גם יכול לגרום לעליה במשקל שיכול להחמיר צרבת.אם עברת גסטרוסקופיה פעם אחת אנני חושב שיש מקום לבדיקה חוזרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והבהרה קטנה
אבי11/08/2008האם גם החולשה יכולה להיגרם מהריפלוקס ? האם יתכן כי בגסטרוסקופיה לא רואים ריפלוקס אפילו שיש ? האם ניתן לקחת גם ציפרלקס וגם אומפרדקס יחד, באיזה סדר והאם יש הנחיות ניוחדות לנטילה ? תודה שוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צוואה - ריחאבי10/08/2008
בוקר טוב שמתי לב שלצואה שלי יש ריח חריף ולא נעים. רציתי לדעת האם ריח הצואה יכול להעיד על בעיה כלשהיא במערכת העיכול או שהיא לא חשובה מאחר והיא תלויה רק בסוג האוכל ? אילו אבחנות יכולות להיות לריח צואה כזה ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריח
ד''ר יעקב מאור10/08/2008לרוב אין לריח הצואה חשיבות אבחנתית. לעיתים נעזרים בריח למשל ריח אופייני לצואה כאשר יש דמן מדרכי העיכול העליונות. במקרים של תת-ספיגה של שומן ועוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי פריון והפרעה בפעילות הכבדשרון09/08/2008
שלום, לפני כשנתיים וחצי ילדתי - הלידה זורזה בשבוע 36 עקב עליה של אנזימי הכבד. הנ"ל התגלה לאחר שהתחלתי להתגרד בכל הגוף (בעיקר כפות ידיים ורגליים) - הבנתי שהתופעה קשורה לתפקוד הכבד. נכון להיום אני נמצאת בטיפול הורמונלי לקראת הפריה, התחלתי זריקות של גונל F לפני 6 ימים, אתמול לאחר בדיקת דם הוגדל המינון ל- 4 אמפולות, כלומר 300 IU - היום בשעות הבוקר המאוחרות התחיל גרוד שמזכיר לי את הגרוד הנ"ל. עלי לציין שגם ההריון הקודם היה לאחר טיפול הפריה אולם אז המינון היה 3 אמפולות כלומר 225 IU ולא היו תופעות כאלה. האם יתכן שמינון כזה יגרום לבעייה בתפקוד הכבד? תודה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון ופעילות כבד
ד''ר יעקב מאור09/08/2008ניראה לי שסבלת בהריון הקודם מתופעה הקרויה כולסטזיס (הפרעה בהפרשת המרה) הריונית. תופעה זו יכולה להתרחש גם בשימוש בהורמונים למשל גלולות למניעת הריון. יש צורך לבדוק אנזימי כבד כדי לודא שאכן הגרד קשור בתופעה זו. באם קיימת הפרעה כזו עליך להוועץ במומחה למחלות כבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)