מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סוף טיפ]ול בצהבת סי.עמי04/07/2008
שלום ד"ר.. אני בן 23, זכר. השבוע סיימתי טיפול בהפטיטיס סי גנוטייפ איי 1. טיפול של 48 שבועות.. בתחילת הטיפול היה לי עומס ויראלי די גבוה. לאחר שלושה חודשים עשיתי בדיקה ראשונה ויצאה שלילית. מאז המשכתי בטיפול וכרגע גם לאחר 48 שבןועות (קשים) התוצאה יצאה גם כן שלילית. יש לציין שאנזימי הכבד לא היו תקינים לפני הטיפול, אך לאחר חודש של טיפול היו בנורמה בלי שום חריגה - כנ"ל כרגע האנזימים תקינים. כעת כשסיימתי את הטיפול יש לי כמה שאלות: 1. כרגע אני יודע שיש סיכויי חזרה מסוימים של הוירוס לא? מה הסיכויים להגיע לSVR, אם משקללים את הנתונים שהצגתי + גיל ומין? 2. כרגע אין בעיה עם שתית אלכוהול נמוכה (אירועים חברתיים - פעם בשבועיים כוסית או שתים..) נכון? 3. תוך כמה זמן בממוצע תופעות הלוואי נעלמות? תודה רבה ד"ר ושבת שלום..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HCV
ד''ר סטיבן מלניק04/07/2008הסיכוי של SVR סביב 80% לפחות אצלך. כן תוכל לשתות אלכוהול חברתי עכשיו. התופעות לואי עוברות תוך חודשיים בדרך כלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר..
עמי04/07/2008תודה רבה על התגובה ד"ר. שבת שלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיעה מוחשת ו-CRP גבוהנועה03/07/2008
שלום רב, אני בת 31, בריאה בד"כ. לפני כשנתיים וחצי אובחנתי כחולה במחלת גרייבס; לא טופלתי בתרופות, מאחר והמחלה נסוגה מעצמה ועד היום אני מאוזנת. לפי כחצי שנה, בעקבות תלונות על עייפות וחולשה, נבדקתי שוב והממצאים הראו על אנמיה קלה (המוגלובין 10.9), CRP 25, ושקיעה מוחשת. לפני כחודש וחצי ה-CRP עמד על 19, מה שמראה על ירידה קלה. השקיעה נשארה כשהיתה. ערכתי בירור גסטרו (גסטרוסקופיה, קולונסקופיה) - יצא תקין, למעט בקע סרעפתי ודלקת בוושט. הרופא סבור כי ממצאים אלו לא מסבירים את ה-CRP ואת השקיעה המוחשת; הוא מגשש באפלה ולא בטוח מהו הצעד הבא. יצוין כי אני עדיין סובלת מעייפות מדי פעם, אולם אני מתפקדת כרגיל. אשמח לשמוע את דעתכם ממה יכולים לנבוע הממצאים ומה יש לעשות כדי לגלותם. תודה, נועה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיעת דם ןCRP
ד''ר סטיבן מלניק03/07/2008קשה להסביר התמונה. צריך לראות מאפיינים של האנמיה כולל ברזל , פריטין וויטאמין B12. הCRP מעט מוגבר אך ממצה זה לא ספיציפי. האם אנזימי הכבד תקינים? אני לא רואה קשר לממצאים בגסטרוסקופיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות CT כבדיעל01/07/2008
שלום אני בת 53 לפני 4 שנים עברתי כריתה חלקית של בלוטת התריס.אני מטופלת בתרופות להורדת לחץ דם כולסטרול וטרגליצידים. לפני שבועיים בצעתי בדיקת CT בכבד , להלן סיכום התוצאות : 1.נגע היפודנסי בסגמנט 7 של הכבד בקוטר 6.3 ס"מ - הממצא אינו טיפוסי להמנגיומה -ממליץ על ביופסיה 2.גוש בשתי האדרנלים החשודים לאדנומות. קראתי שיש סיכון לדמם בביצוע ביופסיה בכבד . האם אין דרך אחרת לבדוק את הממצא הנ"ל? האם אדנומות הן גידולים ממאירים? תודה , יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CT
ד''ר סטיבן מלניק03/07/2008המנגיומה הינה גידול שפיר אך אם לא ניתן לזהותו בבטחון על ידי CT אז מקובל לעשות ביופסיה. הסיכון בביופסיה נמוך אך קיים. אני גם מציע לשאול אם MRI יכול לעזור לזנהות הסוג של הממצא לפני ביופסיה.
לגבי הממצא באדרנל כנראה שפיר אבל חשוב לציין הגודל- האפפחות מ 3 ו 5 ס"מ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלפוחית רגיזהחסוי01/07/2008
שלום התלוננתי על תכיפות במתן שתן כל חצי שעה ןלפעמים רבע שעה לפעמים 5 דק עשיתי בדיקת תרבית לשתן- תקין עשיתי אולטרסואנט לבטן תחתונה - תקין מה יכול להיות הסיבה שאני יוצאת הרבה לשירותים ובזמן מחזור ולפני אני יוצאת כמעט כל 2 דק האם זה הגיוני?<<<&
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלפןחית
ד''ר סטיבן מלניק03/07/2008מציע להציג השאלה לאורולוג- יתכן קשור לתיפקוד השלפוחית והפרעות גינוקולוגיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמם ביציאהאבי01/07/2008
בוקר טוב מזה שנים רבות אני סובל מידי כמה שנים (כשנה-שנתיים) מטחורים שטופלו מספר פעמים בקשירה. בימים האחרונים (3-4 ימים) אני מרגיש במוצא פי הטבעת מאין צריבה וחוסר נוחות שמורגשים בעיקר בזמן יציאה ולאחריה ולאחר היציאה מידי פעם בעת כיווץ חלש של השרירים במקום. בימים האלה, כמעט הכל יציאה בניגוב הופיה פס דק של דם שנעלם לאחר הניגוב השני, הפס נראה כאילו יש במקום פצע שבעת הניגוב מדמם מעט. היום בבוקר, היתה לי יציאה קצת קשה מהרגיל וכשניגבתי, הנייר היה כולו אדום מדם טרי, בניגוב השני כבר היו סימנים דהויים של דם ובשליש כבר לא נראה כמעט כלום. (לציין כי לא הבחנתי בדם באסלה או בצואה). לאחר כשעה, החלטתי לצאת לשירותים שוב (בגלל תחושה מועטה של אי התרוקנות מספקת) וגם אולי מתוך סקרנות לראות מה המצב, הפעם לאחר כדקה ולאחר שאימצתי מעט את השרירים במקום ראיתי קילוח דם טרי באסלה כאשר בניגוב לאחריו הנייר היה שוב עם דם. רציתי לברר מס' דברים במגבלה של חוו"ד ללא בדיקה שהיא בעייתית, אבל בכל זאת : * היתכן כי הדמם הנ"ל מקורו שוב בטחורים או שיתכן כי ישנו פצע / חריץ שגורם לדימום הזה ? * האם העובדה כי הדם מופיע על הנייר בניגוב הראשון והשני ולאחריו כמעט ולא נראה מצביע על כך שמדובר במשהו פנימי יותר ? האם אם היה מדובר בחריץ הדם לא היה ממשיך לפחות להופיע בכל ניגוב ולא רק לאחר מאמץ ? * אתמול במשך היום אכלתי עגבניות ואבטיח עם גרעינים לבנים בתוכו (הגרעינים נראו בצואה), היתכן שמאכלים אלה גרמו להרעה במצב ? * מהן הפעולות שאני יכול לבצע ע"מ להפחית ולסיים בהקדם את סבב הדימום הזה ? * האם יש מקום ליעוץ של פרוקטולוג, ואחרי כמה יציאות כאלה המצב מחייב תשומת לב דחופה ? כל עזרה, רעיון, עיצה יתקבלו בברכה נא השתדלו לענות על שאלותי עד כמה שניתן. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
ד''ר סטיבן מלניק03/07/2008זה נשמע שוב כמו טחורים אך יש להפנות לרופא פרוקטולוג לאיבחון וטיפול. אני לא יכול להציע משהו להפסיק הדימום מעבר לסיבים לעשות יציאות קלות יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדמם ח"פ
ל.04/07/2008ד.נ. האם דמם קל, חד-פעמי, המתגלה על נייר הטואלט לאחר יציאה, ונלווה לטחורים, מחייב בכל מקרה ללכת לקולונוסקופיה (כדי לברר את מקורו)? האם יש נסיבות (מה הן?) בהן אין צורך כנ"ל (כגון, כאשר לא ידועות בעיות אחרות במערכת העיכול של אותו אדם)? תודה, ושבת שלום. אלירן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעה כרוניתר30/06/2008
שלום לפני כשנה קיבלתי סדרה של אנטיביוטיקה. מאז יש שלשול, בתדירות כמעט יומית (יותר מחצי שנה).. מה זה אומר ? אילו בדיקות צריך לעשות ? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעה כרונית
ד''ר סטיבן מלניק01/07/2008מציע בדיקות צואה כולל לחיידק בשם clostridium difficile שיכול להופיע במעי לאחר נטילת אנטיביוטיקה.
מציע גם נסיון עם טיפול בפרוביוטיקה שניתן לרכוש בחנות טבע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה ב-ALT וכבד שומנימיקי30/06/2008
שלום רב, אני כבת 44, ברקע לפני 8 וחצי שנים סרטן שד, נשאות גנטית,ללא שחלות, עד כה ללא השנות, בדיקות באופן כללי תקינות. בסי.טי בטן שנערך לפני שנתיים-שלוש צויין שיש לי כבד שומני. אני סובלת מעודף משקל של כ-25 קילו, שחלק ממנו עלה בשנתיים האחרונות. עד לפני שנה תפקודי הכבד היו תקינים, לפני כשלושה חודשים ערך ה-ALT עלה ל-45, בדיקה נוספת שנערכה היום הראתה עליה קלה נוספת ל-48, הערך לא חזר לקדמותו , כלומר לנורמה. האונקולוג שלי ממש לא התייחס לנתון זה, שאר תפקודי הכבד תקינים ובמסגרת הנורמה וכן הבדיקות האחרות. אני בכל זאת מודאגת מעט, כדי שלא אשלח למליון בדיקות ולחץ נוסף, האם עליה באנזים זה יכולה לנבוע מכבד שומני, האם נחשבת לעליה משמעותית והאם מספיק לעקוב ולראות עוד מספר חודשים מה המצב? (מודאגת אם זה קשור חלילה לעברי, נוטלת ציפרלקס באופן קבוע זה מספר שנים, ותמיד סובלת מבחילות עקב כך, לא רק בזמן האחרון, אלא גם בתקופה שתפקודי הכבד היו תקינים) אודה מאוד על תשובתכם, המשך יום נעים, מיקי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד שומני
ד''ר סטיבן מלניק01/07/2008בהחלט יכול להסביר העליה. יש אופציה גם שכבד שומני קשור ל tamoxifen שאולי את נוטלת.
בהרבה מקרים פעילות גופנית וירידה במשקל גורמים לירידה של הבדיקות דם של הכבד אז מציע לנסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכבד שומני - ותודה רבה לד"ר מלניק
מיקי01/07/2008בוקר טוב ד"ר מלניק, ראשית מודה מאוד על תשובתך המהירה והמרגיעה קצת... איני נוטלת טמוקסיפן (שלילית להורמונים). שכחתי לציין שמאז ניתוח הסרת השחלות, ערכי הכולסטרול שלי עלו מעל הנורמה, הטוטל - 240, והLDL 160 העליה חלה בשנה וחצי האחרונות, לפני כן היו תקינים לחלוטין, הטריגליצרידים נעים בין 160 ל-190. האם גם לכל נתונים אלה יכולה להיות השפעה על תפקודי הכבד או שאין קשר? לאחר כמה זמן של פעילות גופנית של הליכות , שאני עושה כעת, בצירוף דיאטה קלה ניתן לראות שיפור אם בכלל? ושאלה אחרונה בהחלט (סליחה על המבול...), האם נטילת ציפרלקס , במשך שנים, שבפני עצמו גורם לבחילות, יכולה להשפיע גם על תפקודי כבד, או שפשוט השינוי בתפקודי כבד יכול לגרום להתגברות הבחילות? ושוב תודה מראש על הנכונות לעזור, פשוט לפתע נכנסתי ללחץ.... המשך יום נעים , מיקי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה להפחתת יציאותיותם30/06/2008
שלום רציתי לדעת במקרה של בעיות מעי כאבי בטן ונפיחות עם תכיפות רבה להטלת צואה ( מעל 5 ביום- כל פעם מעט) אולי זה המעי הרגיז שהרופא אמר שזה לא מתרפא האם יש תרופה שעוזרת להפחתת היציאות והצורך ללכת הרבה לשירותים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפחתת יציאות
ד''ר סטיבן מלניק01/07/2008אם אכן מעי רגיז יש מקום לנסות imodium לפי הצורך אך לרוב הפתרון לא תרופתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- על מה מעידה צואה חומה אדמדמה?איילת29/06/2008
בת 27, בריאה בדרך כלל. אתמול שמתי לב בשירותים לצואה חומה-אדמדמה. לא ראיתי סימני דם בשום מקום וכרגע מרגישה די בסדר. האם יש לי סיבה לדאגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צןאה
ד''ר סטיבן מלניק29/06/2008אני לא בוןח שיש משמעות לכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה בבקשהסיגל29/06/2008
שלום , היתי רוצה לקבל את עזרתך. אני סובלת מהרגשה של חנק וגוש בגרון , כאילו כל הזמן משהו נמצא בגרון וחונק אותי מבפנים. ובבוקר אני מתעוררת עם כאב גרון עשיתי בדיקות הבאות בשנת 2007 : גסטרוסקופיה - ממצאים : בקע סערפתי קצר , גסטריטיס , טופלתי בלנטון . CT גרון - תקין אולטרסאונד גרון - תקין רנגן גרון ולועה עם בליעת בריום - תקין לא נמצא ריפלוקס . צילום חזה/ ריאות - תקין אקג - תקין א.א.ג. - בדיקה עם סיב אופטי - תקינה בדיקות דם תקינות . אחרי כל זה , אני לא מאובחנת, רופא גסטרו אומר שזה יכול להיות שיש ריפלוקס או שזה מבקע , בקיצור הוא לא יודע ... רופאת משפחה שולחת אותי לפסיכיאטר ... מה אתה חושב על כל זה? יש איזה בדיקות אחרות שצריך לעשות בשביל לאבחן מה זה ? אני ממש לא מתפקדת עם הרגשה הזאת כל הזמן בתודה מראש , דניאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות בליעה
ד''ר סטיבן מלניק29/06/2008יתכן בעיה בתנוע של הושט משני למתח-הקראה globus.
מציע לנסות בדיקת מנומטרעה של הושט לבדוק ההתכבצויות של הושט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיגמואידוסקופיה לאחר דימום שפסקיוסי28/06/2008
שלום, הנני בן 25, לפני מספר שבועות היה לי דימום בזמן ניגוב, כמו כן הרגשתי גם שריפה באיזור פי הטבעת. כשבוע לאחר התחלת הדימום התחילו גם כאבי בטן (ככל הנראה בגלל עצירות). כעת כבר כשבוע שחלפו כאבי הבטן, והדימום חלף אף לפני. כשהייתי אצל גסטרואנטרולוג, הוא קבע לי בדיקת סיגמואידוסקופיה. היא: בהתחשב שפסק הדימום, האם יש צורך בבדיקה יחסית פולשנית שכזו? האם כדאי לבצע רק בדיקת דם סמוי, ואם אין דם סמוי לוותר על הסיגמואידוסקופיה המסובכת יותר? או שמא מומלץ לעבור אותה בכל מקרה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמם
ד&amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;28/06/2008במקרים של דמם גלוי כפי שהיה אצליך אין שום משמעות בבדיקת דם סמוי. הייתי מצטרף להמלצת הגסטרואנטרולוג לבצוע הסיגמואידוסקופיה. מדובר בבדיקה קצרה, הכרוכה באי-נעימות קלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי כבדמיכל27/06/2008
שלום ד"ר בבדיקות האחרונות שעשיתי תפקודי הכבד שלי היו גבוהים GOT-54 GPT52 האם יש מקום לדאגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקודי כבד
ד&amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;28/06/2008באם את חשה בטוב אני ממליץ כי תחזרי על בדיקת אנזימי כבד בעוד כחודש ובאם עדיין מוגברים יהיה צורך בבירור אצל מומחה למחלות כבד או גסטרואנטרולוג מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז זהו שאני לא מרגישה טוב
מיכל29/06/2008אני מאוד חלשה ועייפה ( לא יודעת אם זה קשור ) האם יש בדיקות נוספות שאני יכולה לעבור עכשיו שלא יהיה ספק? תודה!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז זהו
ד&amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;02/07/2008אם כך ממליץ כי תבצעי את הבירור כבר כעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשולים תכופיםיהודית27/06/2008
שלום רב, בת 55 עם שלשולים מזה חודש וחצי (6-7 פעמים ביום) ונפיחות בבטן. קולונוסקופיה תקינה. ggt-237 , בלוטת התריס עובדת מהר ונמצאו סימנים לדלקת פרקים. מה הכיוון שעליי להמשיך לבדוק? אני אובדת עצות. אודה לתשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשול
ד&amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;28/06/2008רבקה, ראשית אני שמח שהקולונוסקופיה תקינה. אני ממליץ כי תפני ל- 2 כוונים מקבילים. הראשון איזון תפקוד בלוטת התריס והשני במידה והשלשול אינו חולף, בירור מעמיק של השלשול אצל גסטרואנטרולוג מומחה. הבירור אמור לכלול בדיקות דם שונות, בדיקות צואה ובירור של המעי הדק באמצעי הדמיה שונום (CT של המעי הדק, קפסולה אנדוסקופית וכו').
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צהבתר27/06/2008
שלום, עשיתי כלל הבדיקות שקשורות לכבד והיפטיטיס, יצאו תקינות. אך גופי מקבל צבע צהוב יותר בכל פעם. כמו כן, הצואה צהובה מאוד. זה נמשך מספר חודשים. אילו בדיקות אלי לעשות ? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צהבת
ד&amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;27/06/2008יתכן שאתה מתאר שקיעת פיגמנט אחר כגון קרוטן הקיים בצריכה מוגברת של גזר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלותארי26/06/2008
צוהרים טובים , אוקי , אז אתחיל כך , לפני שנה נתגלו בגסטרוסקופיה כמה כיבים בקיבה ובתריסריון ( ללא סיבה ידועה - אין חיידק , לא לוקחת כדורים , רמת גסטרין תקינה ,...) , אחרי חודשיים מהבדיקה הראשונה ביצעתי שוב את הבדיקה שהראתה שיפור ניכר ויש שני כיבים קטנים וכמובן בבדיקות הביופסות הראו דלקת כרונית ... לפני כמה ימים עשיתי עוד פעם את הבדיקה שלצערי לא הייתה כל כך תקינה היו עוד פעם כיבים בקיבה וחסימה במוצא הקיבה והמפתיע גם כן מצא הרופא בקע סערפתי בגודל 3ס"מ ... מה זה בדיוק בקע סערפתי , וממה הוא נגרם ? ולמה הרופא היה מופתע ממנו ? האם זה מסוכן ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה CH
ד&amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;27/06/2008הבעיה הדורשת התייחסות מעמיקה הינה הכיבים בקיבה שאינם נירפאים לחלוטין. האם בוצע טיפול ממושך מתרופות מסוג ה- PPI במינון גבוה - מעכבי משאבות פרוטונים כגון לוסק, לנטון. הבקע בעיקר אם אינו גדול מ- 4 ס"מ הינו ממצא לא משמעותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה CH
ד&amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;27/06/2008הבעיה הדורשת התייחסות מעמיקה הינה הכיבים בקיבה שאינם נירפאים לחלוטין. האם בוצע טיפול ממושך מתרופות מסוג ה- PPI במינון גבוה - מעכבי משאבות פרוטונים כגון לוסק, לנטון. הבקע בעיקר אם אינו גדול מ- 4 ס"מ הינו ממצא לא משמעותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ארי27/06/2008בוקר טוב , בהתחלה תודה לך , כן אני בהתחלה קיבלתי את התרופה דרך הווריד 24 שעות למשך עשרה ימים ואח"כ דרך הפה לוסק 40מ"ג*2 ביום עם גסטרו 40מ"ג *1 ... והיום אני מקבלת לוסק 20מ"ג *2 וזהו אבל למה הרופה היה כל כך מופתע מהבקע ? אולי שלא היה לםני חודשיים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקע
ד&amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;28/06/2008כפי שציינתי לבקע קטן אין משמעות מיוחדת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקע
ד&amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;28/06/2008כפי שציינתי לבקע קטן אין משמעות מיוחדת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)